17. kolo
22.11.2010 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Baník Ostrava 0:2

Baník před zimou poodskočil sestupovým příčkám, když z posledních třech výjezdů přivezl slušných sedm bodů. Značnou měrou tomu dopomohl výkon na hřišti Brna, kterému nepomohl ani dobře chytající Bureš. Zbrojovka tak přezimuje na místě zaručujícím pád do druhé ligy.

Brněnští hráči si rozhodně nemohli připadat jako doma. Mizivá návštěva, zapříčiněná bojkotem kvůli vstupenkám na občanský průkaz, dala možnost převahy fanouškům hostů. Utkání bylo prohlášené za rizikové, přestože fyzické střety mezi tábory příznivců těchto týmů nejsou nikterak časté.

Po čtyřech minutách vniknul zkušeně do šestnáctky Michálek a zpětnou přihrávkou našel Polácha, který bez přípravy prověřil přízemním pokusem Daňka, kterému tížil pozici stínující Neuwirth. Na druhé straně se hrozilo za další dvě minuty, když Neves našel mezi stopery volného Zehera, který hlavičkoval do země z pár metrů a Bureš musel parádním zákrokem vyrazit.

Jinak se hrál opatrný fotbal, který tak často držel míč u půlící čáry. Překvapit domácího brankáře tak mohla Lukešova střela po zemi zpoza vápna. Ta šťastně prošla přes Michálka, Bureš tak musel zakročit na poslední chvíli. Stejný hráč mu dělal starosti ve 24. minutě, kdy se k němu vrátil míč po rohovém kopu a z hloubi vápna pálil k bližší tyči pod vyskakujícího Hamouze. Síť rozvlnil pouze z vnější strany.

Zbrojovka těžila z rychlých přechodů do útoku a ve 28. minutě mohl rozhozené obrany hostí využít Hodek. Ten se bokem k bráně snažil levačkou přehodit ze dvanácti metrů Daňka, který krotil nadvakrát.

Brzy poté dostal míč na vápno Zeher, který se zpracováním zbavil obránce a z patnácti metrů donutil Bureše k dalšímu solidnímu zákroku, díky němuž vyrazil míč do bezpečí. V další moment využil pomalého přístupu domácích obránců Řezník a v šestnáctce si narazil se spoluhráčem, aby následně poslal míč vedle vzdálenější tyče.

V poslední minutě se ještě po pasu z přímého kopu dostal k hlavičce Neuwirth, a přestože stál domácí brankář na správném místě, ukryl míč v rukavicích až na druhý pokus. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Obdobně jako první půle, začala i ta druhá pohlednými akcemi na obou stranách. Střídající Rabušic dal o sobě hned vědět dvěma kličkami, ale střílel pouze do Daňka. Na druhé straně se do pokutového území dostal Zeher, jehož první střelu z malého vápna zablokoval Simerský a druhou vyrazil Bureš pouze k Hušbauerovi. Ten se z pár kroků netrefil k pravé tyči.

Jenže v 52. minutě nešetrně podtrhl Husár Zehera, který při pokusu o zakončení upadl a sudí odpískal penaltu. K té se postavil Neves a střelou doprostřed se stejně jako v prvním vzájemném střetnutí letošní sezóny prosadil.

A za deset minut bylo s Brnem ještě hůře. Ve vápně od brankové čáry přihrával Zeher Lukešovi, který pohotovou levačkou zaměstnal Bureše, který vyrazil pouze k naprosto volnému Šenkeříkovi, jenž neměl problémy hlavičkou dorazit.

Vrátit se do hry mohli domácí bleskově, přitom se znovu mohl prosadit Neves, když tečoval Hodkův centr a u bližší tyče musel reflexivně zakročit Daněk. Nepříliš jistou obranu ale pociťoval především brankář domácích. Další chybu mohl využít Fantiš, ale Bureš jeho přízemní pokus zlikvidoval.

Právě mladý útočník pak před vlastním vápnem neubránil Rýdela, prudká střela mířila pouze do připraveného Daňka. Trápení domácí ofenzívy dokumentoval Dostálek, který místo zakončení tváří v tvář brankáři, přihrával nepřesně na Rabušice.

V nastaveném čase tak zase musel chránit svou svatyni Bureš, který vychytal Koukalův pokus z dvaceti metrů. Řezníkovu dorážku stačil srazit na roh Simerský. Ani čestnou trefu nedovolil hostující brankář Střeštíkovi, střelu zpoza vápna vyrazil. Zápas pak ukončil Michálek, když z malého vápna poslal míč vedle vzdálenější tyče.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad výhra, abychom nepřezimovali na sestupové pozici JUDE BANÍČEK

tip: 3:1 (Kalabiška, Husár, Michálek - někdo)

Reagovat
patrikhm

To by bylo fajn

Reagovat
vanGomm

Brno potřebuje vyhrát a potvrdit výhru z Ústí,ale je už 18 ligových zápasů (počítám i ty poslední dva ze sezóny 09/10) bez remízy takže uvidíme,kdy tam na ni spadnou.Teď by se to,ale Brnu zrovna moc nehodilo.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
Špilmachr

Neves hrát nebude tj. velka ztráta přesto doufám v remízu tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Devil

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Langi

Zbrojovka vyhraje a Slávie je na sestupu

Reagovat
smazaný uživatel

paráda!!!!!!ten Esien je ale pi....trouba

Reagovat
smazaný uživatel

BANIK

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele