30. kolo
28.05.2011 17:30 CET
3 : 3
(0:0)

Reportáž

Slovan Liberec - České Budějovice 3:3

Liberec doma neprotáhl svou vítěznou šňůru na šest zápasů. Po přestřelce v závěru utkání skončil duel s Českými Budějovicemi 3:3.

Že se diváci na stadionu U Nisy dočkají nakonec šesti branek, to asi ještě ani o přestávce nikdo nečekal. Ne, že by byl první poločas úplnou nudou, ale do šancí se oba týmy dostávaly spíše sporadicky a bylo vidět, že už se po dlouhé sezóně těší na zaslouženou dovolenou.

Domácí si v úvodu zápasu vytvořili tlak, branky se jim však dosáhnout nepodařilo. Brankáře Budějovic Křížka ohrožovali postupně Dočkal, Breznaník a Dejmek. Dynamo se otřepalo z libereckého tlaku a samo zahrozilo na druhé straně. Chybu stopera Dejmka však nepotrestal Ondrášek. Na druhé straně opět zahrozil povedenou střelou Breznaník.

Jakoby si oba týmy v kabině řekly, že by před letní přestávkou divákům přece jen mohli dopřát radost z branek. Po dalších příležitostech velmi aktivního Breznaníka se v 58. minutě trefil přesně Štajner. Převzal míč na vápně, stylem sobě vlastním se protáhl kolem obránců a chladnokrevně zakončil - 1:0. Radost domácích netrvala dlouho. Hned za tři minuty totiž přesnou střelou k tyči odpověděl budějovický Rus Grigori Čorkin - 1:1.

Byl to opět domácí kouzelník Štajner, který převážil misky vah na stranu Liberce. Střelu Váchy tečoval do protipohybu Křížka a domácí opět vedli - 2:1. Poté, co budějovický brankář pěkným zákrokem nedovolil Gecovovi dostat domácí do trháku, se ke slovu naopak opět dostal Čirkin. Další přesnou střelou ztrestal pasivitu libereckých obránců a vyrovnal na 2:2.

A hosté šli dokonce do vedení. Vzápětí totiž na Čirkina navázal Ondrášek, který zakončením pohledné kombinace budějovických přiblížil Dynamo k první letošní venkovní výhře - 2:3. Té se ale kouč Šilhavý ve svém posledním zápase před odchodem z Českých Budějovic nedočkal. Na konečných 3:3 srovnal po Štajnerově přihrávce Sivrič.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 štajner, dejmek

Reagovat
smazaný uživatel

v článku je napsaný rus čorkin...bacha na něj... brzy se začnou ztrácet věci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele