6. kolo
30.08.2009 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

České Budějovice - Baník Ostrava 1:2

Krutý závěr museli zhlédnout jihočeští fanoušci na vlastním stadionu. Ještě osm minut před koncem totiž zůstávaly všechny body doma, nakonec však Baník nenechal soupeři ani jeden. Domácí tak potvrdili krizi, hosté naopak po dvou zápasech konečně vyhráli.

Úvod zápasu bohužel diváky nepřekvapil, když oba týmy hrály opatrně a čekaly na chybu soupeře. Po deseti minutách se ale do velké šance dostal Zeher, který dostal míč od Mičoly a z hloubi šestnáctky rozezvučel tyč. Na druhé straně byla produktivita lepší. Po přímém kopu Benáta si totiž na hlavičku naskočil Stráský a otevřel skóre. Rychlá rozehrávka hostů pak Jihočechy zaskočila, vrátit se ale stačili.

Po půlhodině hry mohl Stráský dokonce pojistit vedení, ale z hranice vápna trefil pouze tyč a jeho dorážku už pokryl brankář Baránek. Stejný hráč se pak chtěl odvděčit Meszárošovi, když mu na malé vápno poslal dobrou přihrávku, ale budějovický hráč špatně došlápl a na míč před odkrytou brankou nedosáhl.

Baník se rozhodně nechtěl vzdát, přesto si další příležitost vytvořil až minutu před koncem první půle, kdy dobře hrající Mičola přihrál Varadimu, kterého reflexivně vychytal Kučera. Do šaten se tak šlo za překvapivého vedení domácích.

První čtvrthodinka druhé půle překvapivě patřila vedoucím Budějovicím. Dvě největší šance připravil Benát. Nejprve vybídl ke střele Stráského, který prudkou ranou těsně minul a jen pár minut poté se obdobně ozval i Meszároš. Další průběh byl opředen chaosem a nepřesnými přihrávkami, nebezpečných akcí se tak divákům nedostávalo.

Závěr přinesl očekávatelný tlak Ostravy, který nejprve přinesl Strnadův gól z ofsajdu, o minutu později již však naprosto regulérní. Mičola se díky své dravosti dostal ke střele ve vápně i přes tísnění hned dvojice obránců a překonal i brankáře Kučeru. Jen čtyři minuty poté přišel roh pro hosty, na který si naběhl Lička, a ten střelou bez přípravy mířil přesně k tyči. Baník otočil!

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Budějovice hrajou na remízy a ostrava nemá střelce takže 0:0

Reagovat
Tomtaf

3:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Špilmachr

Reagovat
smazaný uživatel

Budejovice potrebuji body jak sul ale bude to tezky nejsps plychta

Reagovat
Kepy_FCB

trefa!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele