1. kolo
02.08.2008 17:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Viktoria Žižkov 3:2

Prakticky zaplněný plzeňský stadion sledoval zahajovací zápas Gambrinus ligy, který přinesl tempo, nasazení a bohužel i mnoho nepřesnosti. Avšak přinesl také velké množství gólů. K vidění byla penalta, jesličky brankáři a dokonce i vlastní gól. Plzeň podala výkon hodný svých ambicí a zaslouženě tak první tři body zůstávají na západu Čech.

První pětadvacetiminutovka přinesla snaživý fotbal, bohužel často se v samotné koncovce ukázalo, že Štruncovy sady dnes hostí zahajovací zápas. A tak přišla minuta dvacátá šestá, Rezek byl ve vápně stažen Šťastným, který si tak jako první připsal žlutou kartu a zadělal i na první gól sezóny. K penaltě se postavila nejzvučnější letní posila Plzně a po střele do horní části Hruškovy branky se odtajnilo jméno prvního střelce, jímž se stal Pavel Horváth.

O vyrovnání se pokusil novic v pražském dresu Vozábal, ale dalekonosná střela nakonec skončila v rukavicích Poštulky. A tak mohli domácí favorité své vedení zvýšit. Navrátilec David Limburský překonal obránce při průniku do vápna a následnou tvrdou ranou podél brankáře rozvlnil síť. V poslední minutě poločasu ještě vyslal nejlepší střelec uplynulé gruzínské ligy, Dimitri Tatanašvili, do velké šance Rezka, kterého však tváří v tvář dokázal Hruška bravurně vychytat.

Druhý poločas začal stejně jako ten první – hra se sice přelévala ze strany na stranu, avšak zakončení postrádalo přesnost. Západočeši se nemuseli bezhlavě rvát do útoku a čekali na brejky. V 55. a 57. minutě rychlé kontry zakončoval Rezek, nicméně neměl vyladěna svá mířidla a jeho střely branku míjely. O další tři minuty se Rezkovi konečně podařilo skórovat, bohužel pro něj převahu tři na jednoho vyřešili domácí nešťastnou přihrávkou do ofsajdu.

O to víc pak tento moment plzeňské hráče mrzel v 62. minutě. Martin Vozábal dostal přesný pas, aby pak střelou mezi Poštulkovy nohy vrátil Žižkov do zápasu. O šest minut později to zkoušel stejný hráč zpoza vápna mířenou střelou k levé šibenici. Tentokrát plzeňský gólman, sic s potížemi, míč za svá záda nepustil. Na druhé straně poslal kapitán Horváth do zakončení Rezka, který však nevyzrál na Hrušku a trefil pouze jeho nohy. Třetí plzeňský gól tak vsítil nešťastník Hušbauer, když si poslal Petrželův centr do vlastní sítě. Zápas nakonec daroval sedmi tisícům diváků pět gólů, když v posledních minutách vyskočil nejvýše makedonský Riste Naumov a hlavičkou snížil na konečných 3:2.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remiza 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Viktorka hostující porazí domácí Viktorku.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

sorry 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto zápase favorita nevidím. Oba týmy podle mého názoru dobře doplnily kádr o zkušené hráče a budou se pohybovat ve středu tabulky. Tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mym favoritem je jednoznacne Plzen, ktera silne posilovala, ale Zizkov je bojovny a urcite se nebude chtit dat, takze to vidim na vyhru 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to na jednoznačné vítězství Plzně... Dobře posílili a budou v horní polovině tabulky už od prvního kola - Tip: 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

No vidím nás Plzeňáky jako favority, jenže přáteláky nám moc nevyšli a tým máme celej překopanej. Stejně však věřím ve výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se mi, že se do článku vloudila malá chybička... Tatanašvili podle mně nebyl v Gruzii nejlepším střelcem. Spíše byl druhý, ale nejsem si jistý...

Reagovat
smazaný uživatel

plzen vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze Plzen posilila svuj kadr o zvucnejsi jmena nez Zizkov a kvalita by se mela projevit. Tipuju vyhru domacich 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

plzen vede ligu(zatim)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele