26. kolo
03.05.2009 20:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 1:4

Jen něco málo přes polovinu zaplněný stadion - to byl snad největší mínus celého zápasu o evropské poháry. Z počátku aktivnější Boleslav skolil vyrovnávací gól a po změně stran hru ovládl Liberec. Středočeši tak padají mimo pohárové příčky, naopak Liberec se minimálně do pondělí dotáhl na pražskou Spartu.

První poločas přinesl bojovnost, ofenzivní aktivitu obou týmů, a tak i vysoké tempo hry. Na každé straně se hráči dostali před samotného brankáře, ale hráči se před přestávkou trefovali výhradně hlavičkami.

Boleslav se ujala role domácích a od prvních minut se snažila držet míč na kopačkách, co nejdéle to šlo. Po čtvrthodině se tak k první šanci dostali díky své přímočarosti hosté. Kerič se po kolmé příhře dostal za obranu, ale Millerovo vyběhnutí ho donutilo k rychlé střele. Chytré přehození sice vyřadilo ze hry brankáře, nicméně míč nesměřoval do branky a obránci ho tak stačili uklidit do bezpečí.

Domácí se několikrát pokoušeli projít do vápna soupeře přes souhru Sylvestreho s Hrdličkou u levé lajny. To se vyplatilo ještě v první dvacetiminutovce, kdy druhý jmenovaný odcentroval do vápna, kde se do balónu rybičkou opřel Papadopulos a křižnou střelou nedal letícímu Zlámalovi mnoho šancí.

Vyrovnat mohl Papoušek, který se před brankářem ještě snažil najít nabíhajícího Keriče, ale zvolil špatně - trefil pouze vracejícího se obránce. Po pětadvaceti minutách mohl trestat objev Chramosta, který dokonale přečetl špatnou malou domů od Dočkala, ale pohotovou střelou napodobil kanonýra Liberce, když nedokázal míč mezi tři tyče vměstnat.

To byla voda na mlýn pro hosty. Papoušek zahrál rohový kop na malé vápno, kde míč nezištně tečoval hlavou Nezmar a padající Miller se již jen ohlížel, jak míč dopadá do jeho svatyně. Liberečtí ani poté nepodlehli uspokojení a nadále bojovali o vstřelení další branky. Výstavní trefu z dvaadvaceti metrů sebral Papouškovi domácí brankář dokonalým zákrokem, kdy snad párající se látkou z rukavic míč vytěsnil na roh. Poločas tak po vysokém tempu přinesl na každé straně jednu trefu.

Brzký obrat, další dva góly a stálá aktivita. To charakterizovalo hostující Liberec v druhém poločase. Jakoby zapomněl na svou podzimní nemohoucnost na hřištích soupeřů. Boleslav dlouho nevěděla, jak na svého soupeře hrát a zaskočená zůstala prakticky po celý zbytek zápasu.

Hned ve třetí minutě nahrál do vápna Papoušek Nezmarovi, "otloukánek" zápasu byl vehementně odtlačován od střely, ale přesto dokázal v pádu zamířit přesně ke vzdálenější tyči a svou druhou trefou otočil vývoj utkání. Nabuzený Liberec pokračoval, Keričovu chytrou teč musel brankář vytahovat z brankové čáry.

Bezradná Boleslav pak dostala přeci jen třetí ránu chvilku po hodině hry. Vydařený kousek se povedl trenéru Škorpilovi. Střelce obou gólů, Jana Nezmara, stáhl ze hry a na hřiště poslal jeho jmenovce Blažka. Papoušek rozehrál přímý kop, který se kopal právě za faul na Nezmara, střídající Blažek si vyběhl za obranu a milimetrovou tečí se uvedl vstřeleným gólem.To také znamenalo "hat-trick" gólových asistencí v podání Papouška.

Necelých dvacet minut před koncem se konečně projevili i domácí. Opiela centrem na malé vápno našel nabíhajícího Papadopulose, a ten ráznou hlavičku usměrnil přesně do brankáře Zlámala, který míč přesto s obtížemi vyrazil na tyč a následně po něm obětavě skočil pod nohy dvou hráčů. Zkázu mladoboleslavských tak připravil osm minut před koncem obránce Mach. Dort totiž netrefil Keričův přízemní centr a míč tak doputoval až k bezmocnému Machovi, který se vracel před vlastní branku.

Povinnost dohrát utkání už hodně domácích fanoušků nezajímala, stadion se tak na poslední minuty vylidnil. Boleslav tak neměla žádný hnací motor, aby výsledek alespoň zkorigovala, a prozatím se loučí s poháry. Severočeský tým především v druhém poločase těšil oko nezaujatého a libereckého fanouška. Boleslavští sice šlapali výkonem soupeři na paty, ale na dělení bodů to stačit nemohlo.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

bez Rajnocha jsou v prdeli... ještě že se po sezóně v Německu která končí za měsíc,vrací zpět do bolky...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele