24. kolo
06.04.2008 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FC Brno - Siad Most 2:1

Brno doma porazilo Most 2:1 a splnilo tak ultimátum, které dalo hráčům vedení klubu. Výhra se ale nerodila lehce, vítěznou branku vstřelili domácí až v 88. minutě. Brno je po výhře čtvrté, Most zůstává čtrnáctý, ale ještě může klesnout, to záleží na výsledku utkání Bohemians - Kladno.

Most měl skvělý úvod a ve 3. minutě šel na horké půdě Brna do vedení. Hosté zahrávali rohový kop, centr na bližší tyč šikovně tečoval Rilke a balon k překvapení obrany i brankáře skončil v síti - 0:1. Hosté se ale neradovali dlouho, v 10. minutě je zchladil Aleš Besta, který vyrovnal. Útočníkovi Brna pomohla ke skórování hrubá chyba brankáře Švengera, ten se zastavil v půli cesty k Bestovi, jenž ho chytrým obloučkem přeloboval a vstřelil branku - 1:1. O pár minut později mohlo jít Brno dokonce do vedení, Střeštík poslal centr na Doška, který ale nepochopitelně vůbec netrefil balon. Chvíli před koncem první půle přišla obrovská šance Mostu. Hráči postupovali proti brněnské obraně tři na tři. Míč měl Rilke, nahrál do vápna Oboyovi, jenže ten míč netrefil ideálně a mířil mimo. Do šaten se tak šlo za stavu 1:1.

V druhé půli byla k vidění první šance až v 61. minutě, Baláž si u lajny položil Oboyu a nacentroval na hlavu Doška, ten ale nestřilel přesně. Dvě minuty na to měl před sebou po rohovém kopu prázdnou bránu Besta, míč měl však na dlouhou nohu a z besprostřední blízkosti přestřelil. V další šanci Brna hlavičkoval po centru Polácha Trousil, ale míč mířil opět vedle. V 84. minutě se brněnští konečně prosadili, po centru Polácha si zopakoval hlavičku Trousil, tentorkát byl úspěšný, ovšem stál v ofsajdu a tak se kopalo od brány. Brno se dočkalo regulérní branky v 88. minutě, když se hlavičkou prosadil René Wagner. Útočník se trefil z malého vápna po centru Besty a zařídil tak výhru Brna 2:1.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud chce Brno plnit přesezónní prognózy, nesmí si už dovolit lapsus jako s Kladnem. Na dalšího kandidáta sestupu se už musí vytáhnout a porazit ho, jinak je to ostuda. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň 5:0 ať tam nejedu zbytečně

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec bere Brno všechny tři body, ale bylo to za pět minut dvanáct.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele