Wood není žádné dřevo: 33. kolo Premier League v kostce

27.04.2021, 16:11
Názory a komentáře
Chris Wood (© AFP)
Bylo to zvláštní kolo. Kvůli finále ligového poháru se hrálo jenom osm utkání, a přestože se toho stalo hodně - a hodně důležitého - ten punc svátečnosti to stále postrádá. Je to mnou, nebo nám celá ta kauza se Superligou ukradla kousek lásky k fotbalu? A vážně Chris Wood nastřílel hattrick na hřišti Wolverhamptonu?

Tahákem 33. kola byl určitě přímý souboj o 4. místo mezi West Hamem a Chelsea. Čekalo se, co předvede nejlepší hráč posledních týdnů Jesse Lingard, Češi čekali, co ukážou Coufal se Součkem. Místo toho se hlavně ukázalo, že Thomas Tuchel má defenzivu a organizaci hry zmáknutou jako málokdo.

A taky se ukázalo, že není všechno VAR, co se třpytí, a že technologie jsou pouze pomůckou a rozhodnutí musí vždycky udělat člověk. Člověk, který dělá chyby. Jako Chris Kavanagh, jenž velmi necitlivě vyloučil Fabiana Balbuenu za to, že jeho noha po odkopnutí míče zcela přirozeně pokračovala v pohybu.

Chelsea se v tomto zápase výrazně přiblížila kvalifikaci do Ligy mistrů, no a tu si včera dost možná definitivně zajistil Leicester. Kelechi Iheanacho dal devátý gól v posledních sedmi utkáních, k tomu přidal asistenci a Foxes po výhře nad Crystal Palace drží sedm bodů náskok na pátý West Ham. Ve hře už jich je jen 15, a když se podíváme na los Rodgersových svěřenců ve zbytku sezóny, mělo by být už nyní hotovo.

O milionářskou soutěž se touží ucházet i Everton a na Arsenalu naději skutečně vykřesal. Způsobem, jenž fanouškům Gunners nepěkně připomněl srdcervoucí Almuniovo zaváhání z finále LM 2006.

Navíc má zápas k dobru - a když jej zvládne, bude bodově na úrovni West Hamu. Proti však hovoří nejen špatné skóre, ale především nevyrovnanost Toffees. Dá se čekat, že ve zbylých zápasech se vidina TOP 4 rozplyne vinou nějaké zbytečné domácí ztráty s papírově slabším soupeřem.

Zato Burnley už svůj úkol pro letošní sezónu splnilo. Nečekanou výhru 4:0 ve Wolverhamptonu a víceméně jistotu záchrany zařídil hattrickem Chris Wood, jenž má možná u některých fanoušků - jako všichni v Burnley - pověst nekopy. Vězte však, že Novozélanďan vstřelil už pátý hattrick v kariéře a v defenzivně laděném týmu Clarets i ve své čtvrté sezóně dosáhl dvojciferného počtu branek v Premier League.

Tak a teď už pojďme na tradiční rubriky...

TOP 3 góly kola




Hvězdy kola dle WhoScored.com


1. Chris Wood (Burnley) - 10 | 3 góly, asistence, 6 střel (5 na bránu), 2 klíčové přihrávky, 3 obranné zákroky (75%)

2. Dwight McNeil (Burnley) - 8.51 | 2 asistence, 2 úspěšné průniky (33%), 2 obranné zákroky (67%), 2 přerušené útoky soupeře

3. Kelechi Iheanacho (Leicester) - 8.42 | gól, asistence, 4 klíčové přihrávky, 2 přesné průnikové balóny

Nejlepší Čech (-): Matěj Vydra (Burnley) - 7.03 | 2 střely, 1 klíčová přihrávka, 4 vyhrané vzdušné souboje (80%)

Sestava 33. kola Premier League


Autor: Marek Ustohal

Gólman - Martin Dúbravka (Newcastle): Slovenský gólman trvale usadil v základní sestavě Newcastlu a krátce před koncem sezóny si vysloužil i první nominaci do sestavy kola. Proti Liverpoolu zachytal skvěle, ale teprve vyrovnávací branka Willocka dodala jeho výkonu skutečný význam. Dúbravka pochytal celkem osm střel - nejvíc se zaskvěl při samostatných nájezdech Maného a Salaha.

Pravý obránce - Aaron Wan-Bissaka (Man Utd): Když United excelují v útoku, často u toho bývá jméno Luke Shaw, naopak u defenzivně precizním výkonu se vyzdvihuje jeho protějšek na pravém kraji obrany. Nejinak je tomu tentokrát, Aaron Wan-Bissaka ovládl v utkání v Leedsu většinu statistik - zkompletoval nejvíc průniků, přerušil nejvíc útoků soupeře a odklidil nejvíc míčů z nebezpečných prostor.

Pravý stoper - James Tarkowski (Burnley): Burnley zlikvidovalo Wolverhampton netradičně v ofenzivně, základem však byl opět bezchybný výkon obrany. Tu jako tradičně vedl James Tarkowski, jenž s kolegou Meem nedovolil Vlkům téměř nic. Vyhrál všechny vzdušné souboje a s výjimkou jediného zvládl i ataky po zemi.

Levý stoper - Jonny Evans (Leicester): V minulém kole byl nominací odměněn za komplexní výkon vyšperkovaný vstřelenou brankou. Ve včerejším klání zazářil na obou stranách hrací plochy. Krátce předtím, než dokonalým dlouhým míčem vyslal do rozhodující akce zápasu Iheanacha, zastavil brilantním skluzem dost možná gólovou ránu Bentekeho.

Levý obránce - Ben Chilwell (Chelsea): S Bowenem či Fornalsem neměl nějak extra moc práce, a oproti Dignemu s Taylorem možná nebyl ani tak aktivní do ofenzivy. Stál však u zrodu nejdůležitější akce zápasu s West Hamem a možná jednoho z nejpodstatnějších gólů celé sezóny. Werner po jeho přesném pasu jen nastavil nohu a rozhodl.

Pravý záložník - Mason Mount (Chelsea): Znovu kraloval hře Chelsea snad ve všech měřitelných aspektech. Měl nejvíc doteků s míčem, střelami zasypal Fabianskiho, získával míče uprostřed pole, zatímco v ofenzivní třetině pronikal do šestnáctky West Hamu. Na jediném gólu Wernera sice zásluhu neměl, na hřišti byl ale jednoznačně nejlepší.

Defenzivní záložník - Kalvin Phillips (Leeds): Statistický server Squawka vtipně poznamenal, že Phillips proti Manchesteru United předvedl výkon jako Seedorf, Pirlo a Gattuso dohromady. A nebyl daleko od pravdy. Král středu pole vybojoval ze všech hráčů na place nejvíc balónů, vyhrál nejvíc soubojů, inkasoval nejvíc faulů a zároveň vyprodukoval nejvíc přesných dlouhých míčů a šancí pro své spoluhráče. Dokonalý všestranný výkon.

Ofenzivní záložník - Matheus Pereira (West Brom): Tenhle hráč v Championship v příští sezóně hrát určitě nebude. West Brom už nyní jednoznačně převyšuje - a když Baggies v závěru utkání na Aston Ville ztratili dva body, nejvíc frustrován byl právě Pereira. Většina nebezpečných akcí nesla jeho jméno, Brazilec proměnil penaltu, orazítkoval břevno a pro spoluhráče vytvořil tři šance.

Pravý útočník - Kelechi Iheanacho (Leicester): Od začátku března odehrál v Premier League a FA Cupu devět zápasů a nastřílel fascinujících 12 gólů. Brendan Rodger vinou zranění Maddisona s Barnesem pár týdnů zpět vytvořil novou formaci 3-4-1-2 a ta padne Iheanachovi naprosto dokonale. Duel s Crystal Palace rozhodl vítězným gólem, ještě předtím navíc asistoval u branky Castagneho.

Střední útočník - Chris Wood (Burnley): Svůj první hattrick za Burnley nastřílel v pravý čas. Zrovna na půdě Wolves se to mnoha útočníkům nepovedlo, vzájemný duel predikoval spíš nudu a čekají na jediný zásah. Chris Wood místo toho ještě do poločasu nasázel tři góly, a pak ještě předložil další branku Westwoodovi.

Levé křídlo - Dwight McNeil (Burnley): Jindy by to byl jednoznačně výkon hodný muže zápasu, před kolegou Woodem se však pochopitelně musel sklonit. McNeil tradičně na levé straně nabízel pro Burnley tolik potřebnou technickou kvalitu a přidal produktivní nadstavbu. Novozélandskému kanonýrovi nachystal dvě z jeho tří branek.

Hráči, kteří si zaslouží zmínku: Aaron Ramsdale, Sam Johnstone, Luke Ayling, Ben Godfrey, Andreas Christensen, Luke Shaw, Lucas Digne, Charlie Taylor, Joe Willock, Ashley Westwood, Richarlison, David McGoldrick

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City33245469:2477
2.Manchester United331910464:3567
3.Leicester City33195960:3862
4.Chelsea FC331610751:3158
5.West Ham United331671053:4355
6.Liverpool FC33159955:3954
7.Tottenham Hotspur331581056:3853
8.Everton FC321571044:4052
9.Leeds United331451450:5047
10.Arsenal FC331371344:3746
11.Aston Villa321361346:3745
12.Wolverhampton Wanderers331181432:4541
13.Crystal Palace321081434:5438
14.Burnley FC33991530:4536
15.Southampton FC321061640:5836
16.Newcastle United33991536:5436
17.Brighton & Hove Albion337131333:3934
18.Fulham FC335121625:4327
19.West Bromwich Albion335101830:6425
20.Sheffield United33522618:5617

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (49)

Přidat komentář
cink

Trapnější nadpis plz

Reagovat
Freedo

Mělo tam být Wood není žádný wooder.

Reagovat
kissak

spíš wonder

Reagovat
iamek

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Eastwood > Westwood > Wood

Reagovat
Freedo

Wood > Westwood > Harwood-Bellis > Smallwood > Eastwood > Southwood > Yearwood > Isherwood > Leigertwood > Marwood > Lockwood > Blackwood > Dawood > Horwood > Ledgerwood > Linwood > Packwood > Haywood > Harewood > Sherwood > Fleetwood > Calderwood > Kirkwood

Reagovat
Azazelo RD

úd

Reagovat
oli9

Hollywood

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, je estě větší poleno

Reagovat
Rezan

ale je, po zbytek kariéry to bude dokazovat.

Reagovat
Zaschrona

Richarlison si zmínku za tohle kolo určitě zaslouží, jen teda nevím, jestli ale zrovna do sestavy kola.

Reagovat
r.mrazik

Liverpool's accounts show the club has overtaken Man Utd in wages paid - can't remember when that last happened. 'Big Six' wages table for 2019/20 here:

Man City £351m

Liverpool £325m

Man Utd £284m

Chelsea £283m

Arsenal £225m

Spurs £181m

Reagovat
tomegg

Tomu se mi snad ani nechce věřit, zdroj?

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Mastný Chobot

kvôli agent fees?

Na to, že je Arsenal tak otrasne manažovaný, tak som to čakal horšie. Aj keď vzhľadom na to, aká je kvalita kádra, je to stále pekný nepomer oproti ostatným

Reagovat
Busby babes

agent fees se do mezd nepocitaji, ne?

U nich je to dane tim, ze prodluzovali smlouvy s klicovyma hracema anavic vyhrali ligu, takze bonusy. Ale i tak jim to roste hrozne rychle, takze budou ted davat vic nez my.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Mastný Chobot

Neviem, preto sa pýtam. Inak sa mi zdá fakt zvláštne, že by LFC (ktorý má hádam o polovicu užší káder) dával o 40m menej na platy než Chelsea, keby tam neboli agent fees.

Reagovat
Mastný Chobot

*o 40m viac, samozrejme

Reagovat
r.mrazik

tak vy platite nejspis jeste pres 90 procent Ozila..

Reagovat
Busby babes

to se nam to hezky poradilo osekat.

Reagovat
Hlahart

Doufám, že se po létě dostaneme pod Chelsea.. Zase tak nereálný to podle mě není..

Reagovat
Busby babes

to by musel odejit DDG. Kdo pak? Pereira bere relativne malo, ne? golman Pereira jeste min, Jones snad, ten uz je na tom lip, Lingard, Mata...

bez DDG by to mohlo byt, dle nejaky tabulky, co jsem nasel, takze spis orientacne:

Mata 135

Ighalo 100K

Jones 110

Romero 70

Rojo 110

Lingard 75

To je cca 600K tydne no.

https://salarysport.com/football/premier-league/manchester-united-f.c./

Reagovat
r.mrazik

tyvoe ten Jones

Reagovat
Dawon

Ten Jones...achjo, to me fakt nikdy neprestane drazdit By me zajimalo, na koho tam ma nejake kompromitujici informace, ze se s nim podepisovala ta nova smlouva

Reagovat
iamek

Hughes jde do Leicesteru. 145 liber ušetřeno

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

korunka ke korunce a zaplatime Haalanda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
iamek

Ighalo 100

Cavani 160

Mata 135

Rojo 110

Jones 110

Lingard 75

Romero 68

Grant 30

TFM 22

Chong 45

J. Perreira 10-15

A. Perreira 45-50

Dalot 50

965k cca týdne. 50 mega ročně .

Tady počítám u všech odchod ( samozřejmě kromě těch, co pryč už jsou ) . Jinak Jones mi všude skáče 75k kromě téhle stránky, ale to je asi fuk. I to je moc.

Reagovat
Busby babes

jo, Jones mi taky skakal casto tech 75 ale prislo mi to nejak divne, myslel jsem, ze se vzdycky rikalo ze ma pres 100. Ale tak je to jen orientacni.

Reagovat
Talker

Tak ono taky část těch hráčů budete muset nahradit, pár hráčů bude podepisovat nové smlouvy a budete třeba zvyšovat některým.

Reagovat
Dawon

Tak v podstate jediny, koho bude opravdu potreba nahradit, je Cavani, s hodne prihmourenyma ocima mozna jeste Mata...zbytek jsou nadbytecni hraci, co prakticky vubec nehrali nebo byli na hostovackach...takze tam prave zas tak moc z nich nahrazovat nebude nutne.

Reagovat
iamek

Reagovat
r.mrazik

po lete bude jeste lepe...sice nejspis dame vic Brunovi,ale to by mel pokryt odchod treba Roja...

Reagovat
r.mrazik

mame jeste ROja,nebo ten uz je pryc?

Reagovat
Dawon

Uz odesel, ale nejsem si jisty, jestli mu do konce tehle sezony jeste klasicky neplatime nejakou cast platu. Kazdopadne Romero tu porad je a odejde na 100 %, takze minimalne tech 70k je tam jista uspora.

Reagovat
Hlahart

Je to to, co Swiss Rumble psal už k minulý závěrce... Sice si někdo může stěžovat, že Liverpool tolik neutrácí, ale náklady na mzdy se jim za pár let brutálně zvýšily, mnohem rychleji než příjmy

Reagovat
r.mrazik

je tohle tedy necekal zrovna u liveru,ze to budou mit tak vysoke

Reagovat
aragorn

To dělají bonusy za titul, možná ještě LM. Nevím jak se láme ta uzávěrka. U nás mají hráči "nižší" základní mzdu ale o to větší bonusy. Třeba Salah (nejlíp placenej hráč) má základ 220k ale přitom patřil za poslední období mezi nejvíce vydělávajícím hráčům světa.

Reagovat
smazaný uživatel

a ich hraci prestali hrat

Reagovat
Grahf

a neni to tým, že u nás nie sú zaratané bonusy za LM trebars?

Reagovat
Hachim Mastour

Dobrý nadpis

Reagovat
AC Sparta Praha good

Iheanacho se pořádně rozjel

Reagovat
iamek

Ighalo 100

Cavani 160

Mata 135

Rojo 110

Jones 110

Lingard 75

Romero 68

Grant 30

TFM 22

Chong 45

J. Perreira 10-15

A. Perreira 45-50

Dalot 50

965k cca týdne. 50 mega ročně .

Tady počítám u všech odchod ( samozřejmě kromě těch, co pryč už jsou ) . Jinak Jones mi všude skáče 75k kromě téhle stránky, ale to je asi fuk. I to je moc.

Reagovat
iamek

Nahoru

Reagovat
adam77

Mělo být spíš Wood není žádný dřevak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele