Stávka v Itálii?

10.01.2003, 16:12
Aktuality
Budou italští profesionální fotbalisté bojkotovat ligové soutěže? Včera tímto návrhem pohrozili. Důvodem je prý stále agresivnější chování fanoušků v podobě násilí a různých výhružek. Stávku už může zažehnat jen Italský fotbalový svaz.

Hráčská asociace říká, že by svazoví funkcionáři měli přijmout přísnější bezpečnostní opatření. A jakto, že se věci začaly hýbat tak naráz a znenadání? Ve středu v noci totiž vybuchla bomba před domem Massimiliana Pisciotty z třetiligového Avellina. Ještě před tímto incidentem, o dva dny, dříve napadli dva nespokojení fanoušci dva hráče téhož klubu. "Takovou krizi jsme ještě nezažili," tvrdí Sergio Campani, předseda italské hráčské asociace.

V listopadu si dokonce jeden z fanoušků dovolil napadnout gólmana Emanuela Manittu z Messiny přímo na hřišti při zápase. Nečekaný útok dostal brankáře do bezvědomí a musel být převezen do nemocnice. Pokud bych měl uvést další útok fanoušků na hráče z nedávné doby, tak například v prosinci napadli dva hooligans obránce Neapole Francesca Baldiniho před jeho domem, kde hráče zbili a totálně zdemolovali jeho auto, hráč navíc utrpěl i řezné rány. Myslím si, že stížnost hráčské asociace je oprávněná a jen přísnější bezpečnostní opatření a mnohem vyšší tresty mohou zamezit tomu, aby se tyto incidenty nadále opakovaly.

Podle italského ministerstva financí se ale ročně na bezpečnost při fotbalových zápasech dává přes 400 miliónů eur. Z této částky jsou pak hrazeny i nápravy vzniklých škod. Navíc na zápasi tří nejvyšších italských soutěží dohlíží každý týden až 12 000 policistů.

Autor: Jan Werner

Komentáře (5)

Přidat komentář
antimadrista

NO TAK LIDI NEBLBNĚTE!, HLASUJTE PRO BARCU, AŤ TO TĚM MADRISTŮM NATŘEM. forca barca !

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se mi snad zdáš!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si asi pekna lama, ze, merenguesi...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že nechodíš na Masarykovu do Sport Casina, to bychom si tam asi museli spoustu věcí vyříkat, ty rudej ďáble!

Reagovat
smazaný uživatel

Presne to su!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele