Souhrn zápasů Ligy národů - neděle 15.11.

15.11.2020, 17:03, aktualizováno 15.11.2020, 22:45
Komentáře a souhrny
Georginio Wijnaldum (© AFP)
Belgie doma přehrála Anglii, o první místo ve skupině ale ještě bude muset bojovat, jelikož Dánové v závěru utrhli výhru nad Islandem. Itálie si poradila s Polskem a odpověděla na triumf Nizozemska, Slovensko uspělo proti Skotsku...
Liga A - skupina 1

Itálie - Polsko 2:0

15.11.2020 20:45

Góly: 27. Jorginho (pen.), 84. Domenico Berardi

Skupina smrti, jak mnozí nazývají první skupinu Ligy A, mění svého vládce. Tím je po dnešku opět Itálie, která zvládla klíčový duel o první místo s Polskem. V domácích barvách se prosadili Jorginho s Berardim.

Ani takový pan střelec, jakým je pan Lewandowski, dnes nenašel na obranu Itálie recept. Což je pro tým aktuálně infikovaného trenéra Manciniho skvělá vizitka. Díky přesvědčivému výkonu se Italové vrací na první místo skupiny a proti Polákům se jim povedlo udržet čisté konto.

Italové dominovali od prvních minut a míč drželi na svých kopačkách vcelku jednoznačně. V 15. minutě se jako první hráč pokusil propálit zkušeného brankáře a svého kamaráda z týmu Juventusu Federico Bernardeschi, jenže Wojciech Szczęsny jej zná perfektně z klubových tréninků a přesně věděl, kdy vyběhnout, aby by l u míče o chlup dřív.

Ve 20. minutě se po spolupráci Florenziho s Insignem trefil kapitán Neapole přesně, jenže sudí pískal bránění ve hře Belottimu, takže gól neuznal. Uznal ale další. Ve 27. minutě se po standardní situaci ve vápně rozhodl pověsit na soupeře Grzegorz Krychowiak a po jeho zápasnickém chvatu sudí nařídil penaltu pro Italy. K ní se postavil sebevědomý Jorginho a nemýlil se - 1:0.

No a to bylo do konce první půle asi tak všechno, co mohlo diváky snad jen trochu zvednout z gaučů. Ani po změně stran se polští plejeři nikam výrazně nehnali a nechávali hrát Azzurri. Ve 49. minutě pálil Belotti těsně vedle tyče, Bernardeschi o pár minut později rozvlnil jen boční síť.

Další souboj dvou hvězd svedl brankář Wojciech Szczęsny s Lorenzem Insignem, ale také po hodině hry si s jeho obstřelem dokázal poradit. Polsko směrem dopředu prakticky neexistovalo, o čemž svědčí i fakt, že první ránu na bránu musel Donnarumma řešit až v 70. minutě!

V 77. minutě navíc svým kamarádům situaci pořádně zkomplikoval Jacek Góralski, který fauloval úplně zbytečně Belottiho a viděl druhou žlutou kartu! To Italové potrestali o pár minut později, když Insigne našel Berardiho a ten si po pár kličkách našel střeleckou pozici - 2:0.

Více informací k zápasu

Nizozemsko - Bosna a Hercegovina 3:1

15.11.2020 18:00

Góly: 6. Georginio Wijnaldum, 14. Georginio Wijnaldum, 55. Memphis Depay - 63. Smail Prevljak

Bosna a Hercegovina se stala jistým sestupujícím do nižší výkonnostní Ligy B. O jejím neúspěchu rozhodla prohra na půdě Nizozemska, které naopak získalo důležité vítězství do boje o první příčku a o opětovný postup v Lize národů do Final Four. Dostalo se zároveň do dočasného vedení v tabulce, večerní program každopádně obstarají ještě Itálie s Polskem.

Hosté neodjížděli do Amsterodamu v nejlepším rozpoložení. Postihly je totiž před tímto reprezentačním srazem především potíže s koronavirem, které vyřadily ze hry i kapitána a tahouna týmu Edina Džeka. Bez něj dokázali proti favoritovi jen kosmeticky upravit konečné skóre, a působení kouče Dušana Bajeviče u nároďáku se tak musí obecně hodnotit spíše hůře.

Jednasedmdesátiletý lodivod neprožil totiž povedené období jen v rámci této soutěže, nepodařilo se mu totiž protlačit Bosnu a Hercegovinu na EURO 2020 přes dodatečnou baráž. Už během října oznámil svou rezignaci, přislíbil však dokončení práce v Lize národů, a v posledním duelu proti Itálii se bude chtít především rozloučit se ctí a vztyčenou hlavou.

Domácí před pár dny uhráli velmi cennou remízu v přátelském měření sil se Španělskem, už tenhle výsledek mohl jaksi předznamenat, že svěřenci kouče Franka de Boera můžou být v dobré náladě. A přerušili vlastně bez větších obtíží svou sérii pěti zápasů bez výhry, neboť tu naposledy slavili zkraje září na samotném začátku tohoto ročníku Ligy národů proti Polsku.

Oranje se proti oslabenému soupeři vydařil vstup do utkání. Lačný po kořisti byl hlavně Wijnaldum, který už v 5. minutě, leč trochu náhodně, orazítkoval díky svému centru brankovou konstrukci, minutu na to se přitom poprvé zapsal na střeleckou listinu, to když po parádní koncovce a finální přihrávce Dumfriese skóroval nehlídaný do zcela prázdné brány.

Ve 13. minutě se Nizozemsko dostalo do dvougólového vedení. F. de Jong ze středu pole uvolnil na levé straně Depaye, ten přetáhl svůj pas až na zadní tyčku, odkud Berghuis sklepl míč hlavou pro Wijnalduma, a ten pak zase neměl problém zacílit. Ve 30. minutě mohl Wijnaldum dokonce zkompletovat hattrick, nicméně pálil slabě do rukavic brankáře Šehiče.

Až v 55. minutě se domácím podařilo zřejmě definitivně zlomit odpor svého protivníka, Šehič přitom zase nic moc nezmohl vůči zakončení Depaye, který po pobídce Dumfriese zamířil snadno za brankovou čáru. Bosna a Hercegovina v 63. minutě zaznamenala aspoň jeden čestný úspěch poté, co Višča vybídl u míst pokutové značky přesně střílejícího Prevljaka.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Itálie52305:29
2.Nizozemsko52215:38
3.Polsko52125:47
4.Bosna a Hercegovina50233:92
Liga A - skupina 2

Belgie - Anglie 2:0

15.11.2020 20:45

Góly: 10. Youri Tielemans, 24. Dries Mertens

Angličané už s tím útokem prostě musí něco udělat. Dnes večer opět prohráli a opět nedali ani jednu branku. Tentokrát se jim stala osudnou první půle, v níž se domácí Belgie prosadila dvakrát. Albion naopak opět zůstal střelecky na suchu.

Tak takhle by to nešlo. Titulky v britských novinách zítra asi nebudou zrovna přející, spíš se v nich dočteme hodně hrubou kritiku na výkon Southgateových svěřenců. Vyšli totiž opět naprázdno. Celkově to směrem dopředu rozhodně nebylo poutavé utkání. A nic na tom nezměnily ani anglické hvězdy jako Kane, Henderson, Grealish, Mount nebo Rice.

Romelu Lukaku totiž v desáté minutě skvěle našel Youriho Tielemanse a mladý muž, jemuž je anglická kopaná velmi dobře známá, si poradil fantasticky. Krásnou, táhlou střelou překonal všechny překážky před sebou, od obránců po brankáře Pickforda, který se jen marně natahoval po míči - 1:0 pro Belgii díky mladé osmičce.

Anglie měla také své šance, ale nedokázala je proměnit. K hlavičce se ve 12. minutě dostal Harry Kane a míč by zamířil do branky, ale na brankové čáře stál Lukaku a dokázal míč hlavou dostat ven. Velmi aktivním hráčem Albionu se stal tahoun Aston Villy Grealish, jenže ani jeho schopnosti Angličanům nestačily.

Naopak, ve 24. minutě utkání předčasně odpískal Dries Mertens. Nejlepší kanonýr v historii Neapole se totiž postavil k míči po faulu Rice na De Bruyneho a krásnou ranou nedal Pickfordovi šanci zasáhnout - 2:0.

Krátce před odchodem obou jedenáctek do šaten se k míči propracoval prakticky neviditelný Harry Kane, jenž se ve vápně dostal k míči a pálil, jenže brankář Thibaut jej skvěle vychytal, když mu zmenšil střelecký úhel. Tenhle miniduel se opakoval ještě mnohokrát, ale vždy z něj vycházel lépe brankář Belgičanů. Jako v 57. minutě, kdy kryl pomalou ránu hvězdy Tottenhamu.

Angličanům dělalo velké potíže dostat se přes belgickou linii až k nějaké souvislejší akci, naopak domácí vcelku suverénně hájili své výsostné území. Belgie mohla přidat definitivní třetí pojistku už v 77. minutě, když De Bruyneho nahrávka našla Lukaka, jenže bomber Interu Milájn pálil pouze do jedničky Albionu.

A když se ani střídající mladíci Anglie nedokázali podepsat pod odpovědnější výkon hostí, bylo o výherci dnešního utkání rozhodnuto. Angličané opět zavrávorali a opět ukázali, že jejich ofenziva má poměrně dost limitů.

Více informací k zápasu

Dánsko - Island 2:1

15.11.2020 20:45

Góly: 12. Christian Eriksen (pen.), 90+1. Christian Eriksen (pen.) - 85. Vidar Kjartansson

Fotbalisté Dánska si udrželi naději na celkové vítězství ve skupině, když doma porazili jistého sestupujícího Island 2:1. Dánové v Kodani vedli po proměněné penaltě Christiana Eriksena a Island se dlouho vůbec nemohl dostat ke slovu. Až v závěrečných minutách Islanďané vyvinuli tlak a výsledkem bylo pozdní vyrovnání Vidara Kjartanssona. Ještě v nastavení však Dánové strhli vítězství na svojí stranu další proměněnou penaltou z dílny Eriksena.

V sestavě Dánů nechyběl Christian Eriksen, který zatím paběrkuje v milánském Interu, ale v reprezentaci má stále pevné místo. Jak se později ukázalo, byl hlavní hvězdou zápasu. V obvyklé sestavě nastoupili i Islanďané a severská bitva slibovala zajímavou podívanou. V ní šlo Dánům o důležité body v souboji o prvenství ve skupině, Islanďanům pak o čest.

V Parkenu to ale žádná jízda nebyla. Dánové se hodně soustředili na kontrolu balónu, ovšem sami se do velkých šancí nedostávali. Nejvýraznějším momentem byl pokutový kop, nařízený v 11. minutě po faulu Skúlasona na Wasse. K puntíku se postavil Christian Eriksen, zachoval velký klid a ranou pod břevno poslal Dány do vedení. Rychle vstřelený gól zápasu paradoxně ublížil, protože domácí rozhodně nehodlali spěchat a Island, ten byl pro změnu bezzubý. Před koncem poločasu se domácí marně dožadovali další penalty po ruce Magnussona, a tak se museli spokojit jen s jednobrankovým náskokem.

Oba trenéři usoudili, že je potřeba vystřídat. Dánové tak činili z rozdílných důvodů, protože před koncem prvního poločasu došlo ke srážce brankáře Schmeichela s Gudmundssonem a opora domácích nemohla pokračovat ve hře, svojí příležitost tak dostal Frederik Rönnow. Hru Islanďanů měl rozpohybovat Pálsson.

Jako první však zahrozili domácí a Eriksen nebezpečnou ranou protáhl Rúnarssona. V 67. minutě se Dánům podařilo vstřelit druhý gól, ovšem v klíčové chvíli se jednalo o ofsajd a gól tedy neplatil. Islanďané se dostali do většího tlaku až v samotném závěru a Rönnow musel několikrát zasahovat. Dánové si o vyrovnání zbytečně koledovali a Island toho nakonec využil. Vidar Kjartansson si seběhl na přihrávku a střelou mezi nohy pokořil brankáře Rönnowa.

Island měl remízu na dosah, ale k žádné dělbě bodů nedošlo. V nastavení sudí Meler odpískal ruku ve vápně a následovala druhá penalta, kterou i tentokrát proměnil Christian Eriksen. Dánsko nakonec zvítězilo nad Islandem 2:1 a udrželo naději na konečné vítězství ve skupině.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Belgie540112:412
2.Dánsko53116:310
3.Anglie52123:47
4.Island50053:130
Liga B - skupina 1

Rakousko - Severní Irsko 2:1

15.11.2020 20:45

Góly: 81. Louis Schaub, 87. Adrian Grbic - 75. Josh Magennis

Rakousko i přes nepříznivý průběh otočilo vývoj s podceňovaným Severním Irskem a díky vítězství 2:1 se výrazně přiblížilo k vysněnému postupu do Ligy A. Momentálně ve skupině 1 vévodí tabulce s dvanácti body a k jistotě prvního místa mu stačí uhrát bod. Ve středu se mělo utkat s Norskem, nicméně vzhledem k nařízení tamní vlády se duel v plánovaném termínu vůbec neuskuteční a klidně může být i kontumován.

V tom případě by Rakušané zvítězili s obrovským náskokem a dostali by se do elitní šestnáctky. Severní Irsko v dosavadních pěti duelech získalo jediný bod a na závěr se střetne s Rumunskem. V tomto utkání musí vyhrát jakýmkoliv rozdílem, ale jestliže dnešní odložený zápas úhlavního rivala se severským konkurentem nebude dohrán, tak mu ani případný tříbodový zisk nepomůže a sestoupí do Ligy C.

Hosté předváděli od samého začátku houževnatý výkon a asi dvacet minut před závěrečným hvizdem dokonce vedli, jenomže samotný konec jim vůbec nevyšel a domů proto odjíždějí s prázdnou. Svěřenci trenéra Iana Baraclougha vstoupili do tohoto nedělného střetnutí odvážně a první možnost si vypracovali po osmi minutách hry, jenže zcela osamocený Boyce v zakončení selhal a ve stoprocentní pozici zakroutil míč trestuhodně vedle protější tyče.

Vzápětí na opačné straně chtěl dopravit balón do prostoru tyčí skluzující Ilsanker, ovšem nakonec na něj nedosáhl o několik decimetrů. Pak se více jak pětašedesát minut hrálo bez výrazných šancí, hosté z ničeho nic udeřili v 74. minutě. Josh Magennis obdržel na hranici ofsajdu perfektní kolmici za obranu protivníka od McNaira a svůj samostatný únik zakončil tvrdou ranou k pravé konstrukci.

Jasný favorit dokázal srovnat o sedm minut později. Po krásném centru z pravého křídla prodlužoval hlavou za sebe střídající Adrian Grbic, míče se poté zmocnil další nově příchozí Louis Schaub a v pádu z bezprostřední blízkosti propálil naprosto bezmocného gólmana McGoverna. V 87. minutě rozhodl o úspěchu Rakouska hrdina Grbic, který díky famózní nahrávce Arnautoviče zamířil po zemi do levého spodního rohu.

Poté byl ještě vyloučen hostující asistent trenéra Austin MacPhee za nevybíravé poznámky směrem k italskému rozhodčímu Marianimu, domácí si těsný náskok s přehledem pohlídali a soupeře již k ničemu nebezpečnému nepustili.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Rakousko54018:512
2.Norsko430111:39
3.Rumunsko41124:84
4.Severní Irsko50143:101
Zbývající zápasy
15.11. 20:45Rumunsko - Norsko
Liga B - skupina 2

Česko - Izrael 1:0

15.11.2020 20:45

Góly: 7. Vladimír Darida

Čeští reprezentanti udolali v předposledním z šesti kol Ligy národů doma Izrael 1:0 a udrželi šanci na vítězství ve skupině B2. Zápas v Plzni rozhodl jediným gólem už v sedmé minutě Vladimír Darida. Hosté dohrávali od 81. minuty o deseti bez vyloučeného Hatema Abd Elhameda. Kvůli koronavirovým opatřením nesměli do hlediště diváci.

Český tým ztrácí na druhém místě tabulky bod na vedoucí Skotsko a skupinu ve středu uzavře domácím zápasem v Plzni proti Slovensku. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého potřebují k prvenství nejen vlastní vítězství, ale také to, aby ostrovní celek nevyhrál v Izraeli.

Triumf ve skupině znamená nejen postup do elitní ligy A, ale také možnou účast v baráži o mistrovství světa v roce 2022. Do ní se z Ligy národů dostanou dva nejlepší vítězové skupin, kteří si přímý postup na šampionát nebo místo v play off nezajistí z klasické kvalifikace.

Trenér Šilhavý udělal hned devět změn v základní sestavě oproti středečnímu přípravnému duelu v Německu, který jeho svěřenci prohráli 0:1. Jen na lavičce začal kapitán Dočkal.

Podobně jako před měsícem při výhře 2:1 v Izraeli národní tým brzy otevřel skóre. Jankto udržel míč na hrací ploše, poslal centr do vápna a po kombinaci s Ondráškem a přihrávajícím Coufalem v těžké pozici otevřel skóre Darida. Dnešní český kapitán dal osmý gól za reprezentaci.

Izraelci, kteří venku v základní hrací době třikrát za sebou neprohráli, sice chvílemi více drželi balon, ale k výraznější šanci se v první půli nedostali. Naopak domácí mohli několikrát zvýšit. Agilní byl především Jankto, kterého nejprve v 16. minutě vychytal hostující brankář. Poté křídelník Sampdorie Janov hlavou mířil mimo stejně jako v 31. minutě po individuální akci. V 38. minutě Kalas hlavičkoval jen do gólmana.

Dvě minuty po pauze měl první velkou šanci nejlepší izraelský střelec Zahavi, který v minulém utkání rozhodl hattrickem o výhře 3:2 na Slovensku. Sám před Vaclíkem ale špatně trefil míč. Poté Zahaviho volej zblokoval Matějů. Hosté měli v úvodu druhé půle převahu a v další šanci přestřelil Perec.

Po hodině hry Šilhavý poslal na trávník Krmenčíka s Kopicem, jenž ale v nadějné akci nepřihrál dobře. Izraelci, kteří jen jednou hráli na velké akci v roce 1970 na mistrovství světa, v závěru tlačili. V 81. minutě jim zkomplikoval situaci Abd Elhamed, když zahrál rukou před unikajícím Kopicem a rozhodčí Jovanovič ho vyloučil.

Hosté i v deseti ještě měli jednu šanci, v 88. minutě vychytal Zahaviho Vaclík. Český celek vyhrál i čtvrtý zápas proti Izraeli a v Plzni zvítězil také v šestém utkání v samostatné historii.

Více informací k zápasu

Slovensko - Skotsko 1:0

15.11.2020 15:00

Góly: 31. Ján Greguš

Zatím se zdá, že změna na postu trenéra Slovákům prospívá. Poté, co od týmu odešel Pavel Hapal a nahradil ho jeho následovník Štefan Tarkovič, zvítězili po úspěšné baráži o EURO 2020 také ve svém druhém zápase v řadě, přičemž v Lize národů získali vůbec své první prvenství. Doma skolili Skotsko nejtěsnějším možným způsobem díky brance Jána Greguše.

Hosté mohli v Trnavě definitivně stvrdit první místo ve skupině, a tudíž postup do nejvyšší výkonnostní ligy, nicméně o to se po této porážce můžou vážně hodně strachovat, neboť večer se na ně může dotáhnout prakticky na dostřel Česká republika i Izrael. Na dálku musejí hecovat plichtu v Plzni, až ta by znamenala, že je ve vedení nikdo nebude moci předstihnout.

Domácí, kteří do této chvíle získali na své konto jen jeden bod, naopak notně oživili své naděje na udržení se v Lize B, byť ke své záchraně zároveň potřebují na závěr skolit taktéž Českou republiku. Vůbec poprvé neinkasovali v Lize národů za devadesát minut ani gól. A právě tahle skutečnost ve finále asi rozhodla o jejich finálním skalpu ostrovního soupeře.

Mužstvo vedeném koučem Stevem Clarkem přitom nepůsobili v ofenzívě vyloženě nějakým bezradným dojmem. Už v 16. minutě se do vyložené pozice propracoval McBurnie, jenž se už už snažil zaměstnat gólmana Rodáka, jeho podnikání ovšem zamezil na poslední chvíli bránící Kucka. A Slovensko poté ve 31. minutě zaevidovalo jediný přesný zásah střetnutí.

Pekarík z pravé strany poposunul míč blíže do středu, za vápnem si v podstatě nikdo ze skotského výběru nevšímal Greguše, který si ho tak narovnal na svou pravačku a nasměroval svou střelu, na kterou brankář Gordon hodně špatně viděl, parádně do dolního rohu brány. Armstrong se v závěru půle snažil vyrovnat, jenomže neseřídil svá mířidla zcela ideálně.

Po přestávce mělo Skotsko vlastně dvě slibné možnosti na to, jak urvat alespoň remízu. V 62. minutě unikl podél levé lajny Tierney, odcentroval do šestnáctky na McLeana, jehož hlavičku reflexivně vyrazil do bezpečí Rodák. Ten pak ještě ve třetí minutě nastavení čelil levačce Griffithse, merunu se mu podařilo rovněž s vypětím všech sil natěsnat mimo prostor brány.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Skotsko53115:310
2.Česko53027:59
3.Izrael51226:75
4.Slovensko51135:84
Liga B - skupina 3

Maďarsko - Srbsko 1:1

15.11.2020 20:45

Góly: 39. Zsolt Kalmár - 17. Nemanja Radonjić

Srbsko nezískalo v Lize národů ani na pátý pokus své první vítězství, v Maďarsku ovšem alespoň uhrálo bod a zachovalo si naději na udržení v béčkové lize. Situace je pro něj ovšem značně komplikovaná, neboť nemá nic ve svých rukou. Na závěr totiž bezpodmínečně potřebuje porazit doma Rusko a zároveň také doufat, že Turecko prohraje na půdě Maďarska.

Mužstvu z Balkánského poloostrova hraje do karet pouze jedna jediná skutečnost, a to že s Turky, kteří okupují aktuálně třetí příčku, mají lepší vzájemné zápasy, neboť na jejich hřišti vsítilo v říjnovém vzájemném klání dvě branky v kontextu úvodní zářijové bezgólové plichty. Jinak by byly jeho šance na zachování příslušnosti v Lize B definitivně a nadobro zmařeny.

Domácí v tabulce třetí skupiny zůstali na druhé příčce, měli každopádně možnost posunout se do průběžného vedení, jenže k předskočení Ruska potřebovali zvítězit. Tyhle ambice jim ale výrazně narušil Radonjić v 17. minutě, který po přihrávce Joviče vlétl do šestnáctky, tam na chvilku zakličkoval a pak nasměroval míč na bližší tyčku za bezmocného gólmana Dibusze.

Ve 23. minutě se snažil z přímého kopu vyrovnat stav Szoboszlai, jenomže jeho pokus byl příliš slabý na to, aby ohrozil brankáře Dmitroviče. Ve 31. minutě již Szoboszlai zahrozil v rámci standardky daleko více, nicméně k opravdové úspěšné odpovědi došlo až o osm minut později, to když Kalmár po bleskovém ťukesu s Nikolicem z vyložené pozice snadno zacílil.

Ve druhém dějství byli Srbové směrem dopředu těmi nebezpečnějšími, v koncovce se jim ale nedařilo podle představ. V 71. minutě ostře vypálil Radonjić, jeho dělovka ovšem skončila mimo bránu, v 81. minutě se pokoušel Jović překonat Dibusze, leč ani on neseřídil svá mířidla správně, a v 87. minutě Joviče z blízkosti vychytal reflexivně na poslední dobrou Dibusz.

Více informací k zápasu

Turecko - Rusko 3:2

15.11.2020 18:00

Góly: 26. Kenan Karaman, 32. Cengiz Ünder, 52. Cenk Tosun (pen.) - 11. Denis Čeryšev, 57. Daler Kuzjajev

Turecko dokázalo zaskočit favorizované Rusko a uštědřilo mu vůbec první porážku v tomto ročníku Ligy národů, když po hodně divokém průběhu zvítězilo v poměru 3:2. Díky tomu se přiblížilo k vytoužené záchraně a navíc si zachovalo šanci i na vedoucí příčku zajišťující postup do elitní Ligy A. Hosté sice brzy vedli, pak ale v polovině úvodního dějství šli do deseti a i přes následný houževnatý výkon odjíždějí domů s prázdnou.

Svěřenci trenéra Stanislava Čerčesova minimálně do zápasu Maďarska se Srbskem zůstávají na vedoucí pozici s osmi body, domácí si upevnili třetí místo se šesti body a o osudu této skupiny se v každém případě rozhodně až v posledním středečním kole. Hosté přitom vstoupili do nedělního střetnutí mnohem aktivněji a poprvé ohrozili branku protivníka po devíti odehraných minutách, ovšem Denis Čeryšev pálil z hranice pokutového území těsně vedle.

Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet ani ne o dvě minuty později. Po velké hrubce v rozehrávce protivníka odvedl na pravém křídle výbornou práci Daler Kuzjajev a zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování právě volného Čeryševa, jenž z osmi metrů usměrnil balón přímo k levé konstrukci. Rusové si výrazně zkomplikovali situaci ve 24. minutě, to totiž obdržel přímou červenou kartu Andrej Semjonov.

Zkušený jednatřicetiletý obránce totiž zatáhl za záchrannou brzdu a před hranicí vlastní šestnáctky poslal k zemi domácího kapitána Cenika Tosuna, polský rozhodčí Marciniak ho bez váhání vyloučil. Domácí pak během krátké chvíle otočili nepříznivý vývoj. Nejprve srovnal Kenan Karaman, který se po pasu Erkina zjevil u přední tyče a prudkou hlavičkou zblízka rozvlnil síť za naprosto bezmocným brankářem Guilhermem.

Krátce po odehrané půlhodině se postavil k přímému volnému kopu Cengiz Ünder a mířil o kousek nad břevno, poté měl třiadvacetiletý záložník anglického Leicesteru City přeci jen přesnější mušku a z patnácti metrů se trefil do protějšího spodního rohu - 2:1. Ihned po změně stran si gólman Günok snadno poradil s nepříliš razantním pokusem Alekseje Mirančuka, Turci následně zvýšili svůj náskok.

Nedovoleného zákroku se dopustil Kuzjajev a Marciniak okamžitě nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Tosun a zkušeně napálil balón pod levou šibenici. Za dalších pět minut vykřesal naději na bodový zisk předchozí hříšník Kuzjajev, jelikož po nahrávce Karavajeva nedal Günokovi žádnou šanci na úspěšný zákrok. Asi čtvrthodiny před finálním hvizdem fantasticky zasáhl domácí strážce proti dělovce Karavajeva a Turecko si poté v závěrečných minutách již pohlídalo hubený náskok.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Rusko52219:78
2.Maďarsko52215:48
3.Turecko51316:66
4.Srbsko50324:73
Liga B - skupina 4

Bulharsko - Finsko 1:2

15.11.2020 18:00

Góly: 68. Dimitar Iliev (pen.) - 7. Teemu Pukki, 45+1. Robin Lod

Finsko plynule navázalo na nečekanou výhru v rámci přátelského klání na půdě úřadujících mistrů světa z Francie a v Bulharsku urvali již své čtvrté vítězství v řadě. Ani tenhle výsledek mu ovšem nepomohl k vecpání se na první pozici, neboť Wales v souběžně hraném klání urval tři body v souboji s Irskem. O postupu do Ligy A se tak rozhodně až v samém závěru.

A čtvrtá skupina druhé výkonnostní ligy nabídne příští středu rozhodně zajímavá měření sil, jelikož poslední kolo má na programu duel Walesu a Finska, které se poperou o prvenství v tabulce, a Irska s Bulharskem, které si napřímo zabojují o konečné třetí místo a o udržení se v béčkové lize. Situaci v průběžném pořadí aktuální rezultáty zkrátka vůbec nijak nezměnily.

Domácí stratég Georgi Dermendžiev se musel vypořádat s poměrně rozsáhlou marodkou, ať už vlivem několika zranění či pozitivních testů na koronavirus, jeho mužstvo, jako už několikrát v minulosti, neodvedlo vyloženě špatnou práci, bylo střelecky aktivnější a drželo více míč na svých kopačkách, jenže alespoň k remíze se ve finále prostě nepropracovali.

Svěřenci trenéra Markkua Kanervy daleko lépe zvládli první půli, v níž si připsali obě branky. Už v 7. minutě gólově udeřil Pukki, největší hrozba skandinávského celku, jehož uvolnil do úniku Taylor, a gólman Lukov tváří v tvář svému soupeři nečinil větší potíže. V první minutě nastavení poté skóroval ještě Lod, který se prosadil z dorážky po Pukkiho vyražené střele.

Bulhaři každopádně po přestávce začali tvrdě kousat. Sparv v 60. minutě fauloval ve vápně pronikajícího Jankova, sudí Rumšas nařídil penaltu, jenže tu pak neproměnil Ivanov, kterého perfektně vychytal brankář Hradecky. V 68. minutě kopali domácí ještě jeden pokutový kop, tentokráte totiž Arajuuri zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a provinil se proti pravidlům.

Iliev zamířil do míst, kam také jeho spoluhráč Ivanov, a v tomto případě už natahující se Hradecky nestačil míč zastavit v cestě za brankovou čáru. Ve zbývajících minutách se však již výběr z Balkánského poloostrova na žádnou další akci nezmohl. Pouze Iliev v 87. minutě vyprodukoval střelecký pokus na bránu, jenomže ten skončil k jeho nespokojenosti v zámezí.

Více informací k zápasu

Wales - Irsko 1:0

15.11.2020 18:00

Góly: 67. David Brooks

Wales díky jedinému přesnému zásahu Davida Brookse skolil v Cardiffu zdecimované Irsko a udržel vedení v tabulce před druhým Finskem, které v souběžně hraném klání vyhrálo v Bulharsku. Pokud tak v posledním klání se skandinávským soupeřem neprohraje, postoupí do Ligy A. Hosté naopak na závěr potřebují k udržení se v Lize B nepadnout s Bulhary.

Početné absence musel před tímto duelem řešit hostující stratég Stephen Kenny. Kvůli zranění byli vyřazeni ze soupisky James McCarthy, Enda Stevens, Séamus Coleman, Harry Arter, John Egan a Aaron Connolly, pozitivní testy na korovanirus se objevily u Calluma Robinsona i Alana Browneho. A v okleštěné sestavě nakonec utrpěli Irové třetí prohru v Lize národů.

Zato domácí lodivod Ryan Giggs, jehož nahrazovali na lavičce dočasně jeho asistenti, protože jejich kolega se po problémech s britskou policí dohodl s velšským svazem na své neúčasti během tohoto reprezentačního srazu, mohl počítat oproti minulému přáteláku s USA již s ústřední postavou Garethem Balem. Ten ve 24. minutě mohl skórovat, kdyby mířil přesněji.

Hosté si svou největší příležitost v rámci prvního poločasu vytvořili po půlhodině hry, McClean svou pravačkou prověřil schopnosti brankáře Warda, jenž si každopádně s jeho střelou poradil. O všem podstatném se rozhodlo až po přestávce, to když Brooks v 66. minutě těžil z důrazné práce Bala a z blízkosti dotlačil svou hlavou míč až za brankovou čáru.

Irsko se na žádný zvrat v utkání nezmohlo, jeho protivník naopak mohl náskok navýšit, jenže Brookse vychytal na poslední chvíli reflexivně gólman Randolph. The Boys in Green nakonec dohrávali zbývající chvíle v oslabení, český sudí Ardeleanu totiž ukázal Hendrickovi přímou červenou kartu za dosti nevybíravý zákrok vůči T. Robertsovi, jenž se řítil sám na bránu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Wales54104:013
2.Finsko54016:212
3.Irsko50231:42
4.Bulharsko50142:71
Liga C - skupina 2

Gruzie - Arménie 1:2

15.11.2020 18:00

Góly: 65. Valeri Kazaišvili (pen.) - 33. Gevorg Ghazarjan, 86. Sargis Adamjan

Souboj regionálních rivalů v gruzínském Batumi dopadl lépe pro hosty z Arménie, kteří si odvezli vítězství 1:2. Do vedení je v první půli dostal Ghazarjan, a i když Kazajšvili z penalty srovnal, o výhře rozhodl v závěru Adamjan.

Úvod utkání se nesl v opatrném duchu a hned z první větší zajímavější příležitosti padl gól. Po půlhodině si na pas za obranu naběhl Barseghjan, jenž ještě vracel před bránu na číhajícího Gevorga Ghazarjana. Na něj už zívala poloodkrytá klec, čehož využil a s přehledem zakončil. Vzápětí mohlo být vyrovnáno, když si na centr naskočil Lobžanidze, jehož pokus horko těžko zastavil Jurčenko.

Dvacet minut po pauze přišla pro domácí naděje. Souboj Lobžanidzeho a Hovhannisjana skončil pádem obou hráčů, který byl podle sudího nedovoleně zapříčiněn Arménem. Byl tak nařízen pokutový kop, jehož exekuce se ujal Valerij Kazajšvili a na druhou stranu, než skákal gólman, jej proměnil.

Kazajšvili vzápětí mohl dokonat obrat, jenže jeho pokus byl sražen mimo tři tyče. A tak se z gólu a vítězství radovali hosté. Rychlý protiútok rezultoval v Barseghjanovu chytrou přihrávku mezi obránci na Sargise Adamjana, jenž už lehkým lobem přes gólmana rozhodl o výsledku utkání.

Více informací k zápasu

Severní Makedonie - Estonsko 2:1

15.11.2020 15:00

Góly: 29. Ivan Tričkovski, 68. Vlatko Stojanovski - 52. Rauno Sappinen

Těsné, ale o to cennější vítězství si připsala Severní Makedonie proti Estonsku. V zápase Ligy C Ligy národů vyhrála 2:1. Na Trickovského trefu zareagoval Sappinen, Stojanovského zásah už zůstal bez odezvy.

První příležitost utkání měli ve třinácté minutě Estonci. Po zaváhání domácího brankáře mohl do poloprázdné brány zamířit Mets, akrobatický kop přes hlavu ovšem nezvládl. Po necelé půlhodině pak otevřeli skóre Makedonci, a to s pořádnou dávkou štěstěny. Standardní situaci z levé strany estonská obrana odvrátila za vápno, odkud hodně nepřesně z voleje střílel Spirovski. Jeho původně střela se ale stala brilantní přihrávkou Ivanu Tričkovskému, jenž z první rozvlnil síť.

Vzápětí to mohlo být o dvě branky, gólman Hein ale pokus Tričkovského vychytal. Hosté se dočkali vyrovnání šest minut po pauze, a i u nich se dá hovořit o štěstí. Ve vápně dostal přihrávku Rauno Sappinen, jehož hodně vysoká rána spadla přesně do spojnice, od níže se odrazila za brankovou čáru.

Domácí se s remízou nesmířili a brzy zaměstnali Heina, který musel zastavit hlavičku Ristovského. O třech bodech Makedonci rozhodli po třech čtvrtinách utkání. Po centru z pravé strany se dostal k hlavičce Vlatko Stojanovski, jehož střela skončila mimo dosah brankáře.

Muži z Balkánu už své vedení udrželi a s ním i prvenství ve skupině. K postupu jim stačí v posledním kole neprohrát v Arménii.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Severní Makedonie52309:79
2.Arménie52218:68
3.Gruzie51316:66
4.Estonsko50235:92
Liga C - skupina 3

Moldavsko - Řecko 0:2

15.11.2020 20:45

Góly: 32. Konstantinos Fortounis, 41. Anastasios Bakasetas

Třetí skupinu Ligy C čeká dramatické rozuzlení. Řekové se výhrou v Moldavsku udrželi ve hře o prvenství a vítěze skupiny určí až vzájemný souboj se Slovinci, který se uskuteční v Řecku. V Moldavsku udeřili někdejší mistři Evropy z roku 2004 hned dvakrát v prvním poločase - trefili se Fortounis a Bakasetas.

Favorit zápasu byl jasný. Řekové se chtěli dotáhnout na Slovince, přičemž potřebovali zvítězit a doufat ve ztrátu vedoucího týmu skupiny. Moldavané zase potřebovali uspět, aby se odpoutali od posledního místa.

Řekové v Moldavsku postupně zvyšovali obrátky a velmi dobře to charakterizuje první poločas. Po nemasné a neslané desetiminutovce se hosté začali více tlačit k šestnáctce a jejich tlak vygradoval ve 32. minutě úvodním gólem. Kostas Fortounis si navedl balón a ze střední vzdálenosti výstavní a nechytatelnou ranou překonal Namasca. Opravdu krásný fotbalový okamžik a zasloužené vedení Řeků. Navíc hosté byli při chuti a pár minut před koncem prvního poločasu odskočili na rozdíl dvou branek. Fortounis tentokrát místo střely zvolil zpětnou přihrávku na Anastasiose Bakasetase a ten z vyložené pozice nezaváhal.

Moldavsko nemělo v prvním poločase žádnou větší šanci a o přestávce logicky musely přijít změny. Příchody Eparuanua a Caimacova měly oživit mdlou moldavskou hru, ale nebezpečnější zůstávali nadále Řekové. V 56. minutě se proháčkoval až před Namasca Fortounis, ale domácí brankář povyběhl a zmenšil střelecký uhel.

Hosté měli utkání plně pod svojí kontrolou a Moldavané nedokázali jejich defenzívu dostatečně prověřit. "Galanolefki" předvedli už po několikáté v Lize národů vynikající obranu a po výhře 2:0 zůstávají ve hře o prvenství ve skupině. V posledním kole Řekové přivítají Slovince a pokud vyhrají, postoupí o ligu výše.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Kosovo 2:1

15.11.2020 20:45

Góly: 63. Jasmin Kurtić, 90+3. Josip Iličić (pen.) - 58. Vedat Muriqi

Dlouhá série Slovinska bez inkasované branky skončila po necelé hodině hry s Kosovem, ovšem svěřenci trenéra Matjaže Keka bleskově srovnali a v 90+3. minutě vsítili rozdílovou trefu z pokutového kopu. Domácí ve třetí skupině Ligy C zůstávají na první pozici se třinácti body o dva body před druhým Řeckem, a jestliže chtějí postoupit do druhé výkonnostní kategorie, tak ve středu v Aténách nesmějí právě s Řeckem prohrát.

Hosté v dosavadních pěti duelech získali pouhé dva body, i přesto mají záchranu ve vlastních rukách. Za pár dní přivítají v Prištině poslední Moldavsko a k udržení jim stačí remíza. Domácí byli od samého začátku mírně aktivnější a úvodní větší příležitost si vypracovali krátce po odehrané čtvrthodině, kdy ze své branky zbytečně vyběhl gólman Murič.

Ze čtrnácti metrů pak hlavičkoval do odkrytého prostoru tří tyčí kanonýr Vučkič, avšak asi metr před brankovou čarou odkopl míč do zámezí vracející se Rrahmani. Tři minuty před poločasovou přestávkou si málem vsítil vlastní gól Vojvoda, jenž po pasu Bohara pořádně provětral Muriće, ale hostující strážce dokázal skvěle odvrátit míč na rohový kop. Slovinci pokračovali v tlaku také po změně stran.

Ve středu pokutového území se po výtečné spolupráci Josip Iličiče s Vučkičem zjevil zcela osamocený Lovrič, jeho přízemní projektil ještě lehce tečoval Vojvoda a balón proletěl o několik decimetrů vedle levé tyče. Domácí inkasovali po dlouhých 417 minutách v Lize národů kvůli přesnému zásahu Vedata Muriqiho. Útočník italského Lazia Řím využil parádní patičky Valona Beriši a následné zpětné přihrávky jmenovce Bernarda.

Ten pak měl celkem snadnou práci a z deseti metrů usměrnil míč do vzdálenějšího spodního rohu. Neuběhly ani další čtyři minuty a bylo celkem záhy srovnáno, když Jasmin Kurtić obdržel pobídku Stojanoviče téměř od brankové čáry a elegantní patičkou rozvlnil síť.

Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak polský rozhodčí Frankowski nařídil pro domácí výběr penaltu za spornou ruku Alitiho po střele střídajícího Šporara a balón si následně postavil kanonýr Iličič. Dvaatřicetiletý zkušený záložník Atalanty Bergamo nezaváhal a trefil se přímo k pravé konstrukci, Murič se i přes vystižení směru natahoval marně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slovinsko54108:113
2.Řecko53206:111
3.Kosovo50233:62
4.Moldavsko50141:101
Liga C - skupina 4

Bělorusko - Litva 2:0

15.11.2020 18:00

Góly: 5. Jauhen Jablonski, 20. Max Ebong

Bělorusko doma porazilo hosty z Litvy o dvě branky a díky tomu udrželo průběžnou první pozici. Pokud v příštím utkání vyhraje nad domácí Albánií, první místo a tím pádem také postup jej neminou.

Především úvod utkání se domácí ekipě povedl na jedničku. Ve třetí minutě ji Litva přeci jen trochu překvapila, když se do šance dostal Novikovas a před vápnem byl faulován, jenže z nařízeného přímého volného kopu se Litvě nepovedlo vůbec ohrozit bránu! A Litva toho brzy litovala. Po pouhých dvou minutách se totiž Bělorusové dostali do vedení.

Brankář Tomas Švedkauskas jen vyrazil přízemní centr před sebe, až míč doskákal na kopačku Jawhena Jablonskiho a ten už měl úlohu hodně snadnou - 1:0 pro domácí Bělorusy.

O chvíli později pálil jen do Švedkauskase Lisaković a mladý hostující brankář si připsal hodně důležitý zákrok. Ve 20. minutě už ale ani on nestačil. Velmi rychlý běloruský brejk skončil rohovým kopem. Díky němu se po centrovaném míči dostal k Maxi Ebongovi, který už měl úlohu hodně snadnou.

Minutu před koncem utíkal na brankáře Švedkauskase útočník Skavyš, jenže napálil pouze mladého brankáře Litvy! Na další šanci čekali fanoušci až do 65. minuty. V ní se sice prosadil zkušený obránce Aljaksandr Sačywka, jenže hlavičkoval z ofsajdu.

Více informací k zápasu

Albánie - Kazachstán 3:1

15.11.2020 18:00

Góly: 16. Sokol Çikalleshi, 23. Ardian Ismajli, 61. Rey Manaj (pen.) - 25. Ajbol Abiken

Favorizovaná Albánie naplnila papírové předpoklady proti Kazachstánu a díky vítězství 3:1 si udržela naději na první místo zaručující přesun do Ligy B. V tuto chvíli je druhá s osmi body o dva body za vedoucím Běloruskem a právě s tímto rivalem se za pár dní popere o vytoužený postup o patro výše, k tomu potřebuje svého rivala z východní Evropy porazit. Naopak na hosty ještě čeká tuhý boj o záchranu s konkurenční Litvou.

Svěřenci českého trenéra Michala Bílka jsou momentálně poslední čtvrtí se čtyřmi body na kontě, a jestliže nechtějí spadnout do poslední výkonnostní skupiny, tak na domácí scéně potřebují zdolat houževnatou Litvu. Do tohoto nedělního utkání vstoupili naprosto strašidelně a již v polovině úvodního dějství prohrávali o dvě trefy. V samém začátku přitom začali aktivněji a již v páté minutě si vytvořili první nebezpečnější příležitost.

Z více jak třiceti metrů napřáhl Vorogovskij a gólman Etrit Beriša parádním zákrokem odvrátil míč nad svou branku. Krátce po odehrané čtvrthodině se Albánci z ničeho nic dostali do vedení, po přesném centru Memušaje hlavičkoval nekompromisně ze čtyř metrů do levého spodního rohu Sokol Çikalleši. Neuběhlo ani dalších sedm minut a mírný favorit pojistil svůj náskok zásluhou Ardiana Ismajlie.

Čtyřiadvacetiletý obránce se po závaru před brankářem Pokatilovem dostal k odraženému míči a z deseti metrů ho bez větších potíží usměrnil po zemi doprostřed branky. Hosté bleskově snížili a jednalo se vskutku o nesmírně kuriózní gól. Ajbol Abiken si všiml lehce vyběhnutého Etrita Berišy a ihned z výkopu z poloviny hřiště trefil prostor tří tyčí, domácí strážce i přes veškerou snahu na balón nedosáhl.

Albánii ale tato senzační trefa v jejich síti nijak výrazně nepoznamenala a v dalším průběhu si vytvářela tlak. Asi deset minut před přestávkou výtečně zasáhl Pokatilov a po následné dorážce Uzuniho vykopával míč těsně před brankovou čarou bránící Alip. Ihned po změně stran si hostující strážce poradil s ranou Memušaje, domácí se přeci jen mohli uklidnit krátce po hodině hry.

Maročkin si totiž v osobním souboji s Abrašim pomohl rukama a španělský rozhodčí Javier Estrada nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil Rey Manaj střelou k pravé konstrukci. V následujícím průběhu si Etrit Beriša poradil s ranou Sujumbajeva i projektilem Vorogovského, v samém závěru se na opačné straně blýskl Pokatilov proti střele z bezprostřední blízkosti od Hysaje a výsledek se proto nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bělorusko53118:510
2.Albánie52215:28
3.Litva51223:65
4.Kazachstán51134:74

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (166)

Přidat komentář
AnnelieseMichel

Videl som len druhý polčas, tam to bolo vcelku obstojné. Samozrejme, do šancí sme sa absolútne nedostávali, ale aspoň tam boli nejaké strelecké pokusy a potešila prevaha v strede poľa aj obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

Děkujeme bratia, snad si to nepoděláme hned dneska večer

Reagovat
Modroočko

My tiež dúfame, že dnes večer vyhráte, no potom je to už súboj bez zľutovania a nádej, že zároveň s víťazstvom nad vami Izrael nevyhrá nad Škótmi a my sa zachránime.

Reagovat
Ranoth

dnes prehra potom znova s nami prehra a hola hola C diviza vola

Reagovat
smazaný uživatel

Hah, to mi nevychadza

Reagovat
janinho

https://www.livesport.cz/zapas/GG2sAVvj/#tabulka

ak by cesi prehrali s izraelom a v stredu s nami tak skoncia v nasej skupine posledni a vypadnu do Ccka.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
stas87

Co na tom nechapes? Ak cesi dvakrat prehraju, maju sest bodov,my sedem a Izrael po vyhre dnes ma osem bodov. Ale takto to urcite neskonci, to je uplna sci-fi predstava.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to chápu moc dobře, vím jak to myslel, narážel jsem na video z YouTube, protože stejně jako ty tak černému scénáři, že by naši oba zbylé zápasy prohráli a sestoupil, nevěřím. Ok?

Reagovat
PaYaB

Reagovat
smazaný uživatel

Vždy radi pomôžeme keď je to v našich silách. Pred decembrovým žrebovaním skupín MS však potrebujeme body do rankingu, takže v stredu to bude rezanica a boj o každý meter ihriska. Nech vyhrá ten lepší!

Reagovat
smazaný uživatel

Díky! Já mám ty derby rád, navíc když jde oběma týmům o dost jako teď. Těším se a jak říkáš, ať vyhraje ten lepší!

Reagovat
Modroočko

Samozrejme, niektoré fázy zápasu z toho spravili pragmatické víťazstvo, ale už len fakt, že sme konečne znova mali sebavedomie v strede poľa a že mladší hráči dokázali ku koncu plnohodnotne nahradiť Mareka Hamšíka, je podľa mňa dôvodom na mierny optimizmus. Výborná obranná fáza, Hrošovský s Gregušom za tie roky v reprezentácii vyzreli a dá sa na nich spoľahnút, dobrý výkon za mňa aj napriek pár chybám podal v oboch zápasoch Stano Lobotka. Jasné, že tam boli ešte nedostatky, ale pod Tarkovičom sa ešte len začíname zohrávať, skúsili sme nový systém, ktorý má pri neprítomnosti krídelníkov nádej aj do budúcnosti a konečne zapínajú aj hráči, ktorý boli dlhodobo mimo formy. Toto je už teraz za mňa najlepší reprezentačný zraz od júna 2019. Aby som ešte nezabudol, Mišo Ďuriš dnes skvelo zastupoval niekdajšie úlohy Adama Nemca a zároveň je agilnejší, dúfam, že mu forma vydrží až do majstrovstiev Európy.

Reagovat
Liquid

poděkování míří na Slovensko, jako vděk posíláme 1 kamion plný valašských oveček, tak na ně buďte hodní

Reagovat
AnnelieseMichel

A my ako vďaku nepustíme 1 autobus plný českých turistov na naše územie, čím zachránime minimálne 10 ľudských životov, odbyt Hamé a segment sandálovej výroby značky Lin Shi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Majk91

Reagovat
Liquid

dobře ty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
uff

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je na Slovensku vtipny?

Reagovat
AnnelieseMichel

Neviem. Ja žijem v Česku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nic divného.

Reagovat
Euphael

Reagovat
Radin

Hodně zvláštní, když tohle napíše Ukrajinec v ČR. Víc normální mi teda přijde Slovák v ČR, když jsme měli společný národ a spousta rodin je ještě v obou státech. Naopak s Ukrajinskou mentalitou i jazykem bych vás čekal spíš někde na Balkáně. Nic proti

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tezko muzes mit neco proti, kdyz Ukrajinec nejsem.

Reagovat
Radin

Já měl za to, že si dolar a ten je Ukrajinec ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Není.

Reagovat
Stannis Baratheon

Jakto?

Reagovat
smazaný uživatel

U niekoho toto a u niekoho mrdani ovec no.

Reagovat
AnnelieseMichel

Len či je to vtipné ak tým ovciam..

Reagovat
suldik

Najlepšie fóry sú založené na realite, a toto z reality ukážkovo vychádza.... Žijem v tatrách a áno, každú chvíľu sa zachraňuje nejaký Čech...v hoteli nevidíš nikoho inej národnosti, aby si balil jedlo zo stolov na raňajkách do batohov (podľa hesla "vzdyt to máme zaplaceny)....a o nevhodnej turistickej obuvi sa hádam baviť nemusíme

ale inak nič proti čechom ;)

Reagovat
smazaný uživatel

oni sú fakt komicki. Čest výnimkám

Reagovat
Bakary3

Jsi šovinista

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, všetci, ktorí máme skúsenosti s česk. turistami sme šovinisti:).

Reagovat
stas87

Suhlasim, cesi su trapni v tom, ze si tahaju rezne s chlebom snad vsade kam cestuju. Siel som na vylet do Passau na lod, odtial do Linza, cca sest hodin. No a na tej lodi varili, obed za 10 euro. 80% cechov vytiahlo rezne s pivom a ten zbytok si kupil obed.

Reagovat
Whitemedia

Hádat se nebudu, ale já si nikdy ničeho takového nevšiml a podobné zkušenosti s Čechy slýchávám jen od Slováků

Reagovat
stas87

Takto, ja si nemyslim ze tahanie reznov s chlebom a plechovakmi piva je vylozene ceska zalezitost. Isto to robi aj slovaci...lenze uplne ma odzbrojila odpoved cecha, preco si nekupi obed za 10 euro..a on mi odpovie, ze za 10 euro? Vies kolko je to piv?

Reagovat
RadekVonCZE

Miluju svůj národ

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je dôvod?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som si to všimol u Čechov aj niektorých Slovákov v Chorvátsku, plus u Čechov som si všimol že jak totálni primitívi nenosili rúška v interiéri - keď som bol tento rok na dovolenke na severnom Slovensku.

Reagovat
Whitemedia

Je tu hromada buranů, takže mě vaše příběhy s Čechy nepřekvapí, ale já si toho prostě nikdy nevšiml a u dovolených z dětství s rodiči, kteří měli mizerné peníze, si takové věci nepamatuji.. V Itálii a nebo v Chorvatsku se pořád chodilo do restaurací a já se tam nemohl pořádně nažrat, protože jsem vybíravá mrtka a kéž by se vezl řízek, guláš a nebo svíčková

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aj Slováci sú dosť podobní, len čo mám skúsenosti a čo majú skúsenosti ľudia z Tatier, tak Česi sú ešte väčší držgroši a hlavne asi si Slováci vedia o trošku viac užiť dovolenku so všetkým, čo k tomu patrí. Ale je to individuálne a aj dosť Slovákov sa správajú ako vidláci, takže tak, môj názor a skúsenosti.

Reagovat
smazaný uživatel

A o obliekaní ani nehovorím ... Ruskačíkoch, sandáloch a ladvinkách

Reagovat
smazaný uživatel

Až tak mizerne finančne na tom tvoji rodičia napokon asi neboli, keď každý rok z rodinného rozpočtu zvládli utiahnuť dovolenku pri mori...

Reagovat
Whitemedia

Kde jsi vyčetl každý rok? Jednou Chorvatsko, jednou Itálie ve stanech a párkrát Slovensko, jinak Česko. Ale když už se někam jelo, tak se nevezla štangle salámu, řízky na celý týden a pivka. A nevšímal jsem si podobných věcí ani u dalších Čechů Ale ty sandály s ponožkami sedí

Reagovat
smazaný uživatel

Mal som to v detstve podobne. Raz Bulharsko a inak každý rok slovenské destinácie. Pod stanom síce nie, ale zažil som rôzne bungalovy, dovolenkovú maringotku aj so štýlovou kuchynkou a strop nekomfortnosti bol jeden rok karavan v autokempingu. To je presne ten prípad, keď dovolenka nespĺňa svoj oddychový účel.

Reagovat
fenixLFC

nenosili ich preto ze v cesku neboli povinne. rovnako mozem pvoedat ze boli primitivni slovaci ktori nosili ruska v interieri...

Reagovat
smazaný uživatel

Daj si facku za túto kokotinu, ktorú si napísal a to z dvoch dôvodov:

1) dodržuješ nariadenia, ktoré sú účinné v štáte, v ktorom sa nachádzaš,

2) nosiť rúško v interiéri v čase svetovej pandémie je naozaj prejav primitivizmu, že.

P.S. bonusový bod - 3) poľskí a hlavne nemecky hovoriaci turisti ich nosili, len dementi nedodržiavajú takéto banálne nariadenia.

Reagovat
fenixLFC

daj si facku radsej sam. samozrejme suhlasim s tym ze treba odrziavat pravidla v state v ktorom si, ale nazyvat pirmitivizmom to ze ich tam nemaju lebo doma maju ine nariadenie a tak si to neuvedomia je samo primitivne. proste si na neico zvyknuti a nesledujes situaciu a opatrenia vo vsetkych statoch. staci ich upozornit a je. ale pre teba su primitivi, hlavne ze si mzoes kopnut...

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, pretože keď vidím, že všetci majú všade v interiéri rúška (prehliadka hradu), tak mi netrkne, že ja musím mať tiež a naďalej si myslím, že je všetko také, ako v ČR . Podotýkam znovu, že v čase pandémie Covid-19. Nebuď smiešny.

Reagovat
Fakt

Nechápu kde se furt bere ta fáma s řizkama Ja snad nikdy neviděl v zahraničí čecha s řízkem.

Reagovat
stas87

Vlastna skusenost. Chodievam s cestovkou casto do Rakuska/Nemecka na zajazdov a opakovane som videl cechov v rakuskom mestecku v Alpach s reznom v jednej ruke a v druhej mal plechovku, uprostred parku. A to neboli starsi ludia, tito experti mali cca 25 rokov. A dost z nich samozrejme s ladvinkou..

Reagovat
Whitemedia

Neuvěřitelné, co vy všechno zažíváte s Čechy.

Reagovat
Whitemedia

A ještě k tomu ledvinka, kterou jsem neviděl už asi deset let. To musí být zážitky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono to spíš víc vypovídá o tom, v jaké sociální bublině se oni pohybují, než něco generální o Češích, že jo...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne to vypovida o jeho selektivni slepote a prapodivne nutnosti resit chovani ostatnich.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak všimol som si viackrát, že Rakušánia / Nemci sa vedia správať na úrovni, zatiaľ čo Česi a aj Slováci (plus Česi najväčší skrblici) nie vždy :).

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež možné, že na Slovensko jazdia menej majetní...

Chorvatsko tiež nie je daleko a nie je to luxusná destinácia, ale aj tam sa dá minút dosť peňazí, keďže jedlo je tam drahé v podnikoch.

Reagovat
stas87

V materiáloch k tomu zájazdu na tej lodi bolo, že obed ti uvarí na tej lodi. Ta společnost bílá s tou cestovkou dohodnuta, ze mi uvari. Aj stolov tam mali zarezervovanych pre ten zájazd. A vo finále si 80% ľudí vytiahne rezeň s chlebom a plechovku piva..delegátka to potom musela vysvetľovať, prečo si ťahajú jedlo zo sebou. Až mi jej bolo ľúto, do akej situácie ju svojim správaním dostali.

Reagovat
Fakt

Nevěřil bych, že v roce 2020 se dá ještě toto potkat Jak píše Whitemedia, ledvinku jsem viděl naposledy hodně let dozadu, takže potkat někoho s ledvinkou, řížkem a pivem v ruce musí být fakt zážitek

Reagovat
smazaný uživatel

ledvinka je (nebo aspon nedavno byla) soucasny trend, vazne neni tezke i mezi mladymi na neco takoveho narazit..

Reagovat
smazaný uživatel

Jop, keď je moderná a máš ju hore na tele, tak je v pohode.

Reagovat
smazaný uživatel

jako kdyby to nebylo jedno, jestli to mas o 10 cm nekde jinde..

Reagovat
smazaný uživatel

a teda celkove zadne takove pravidlo, ze kdyz to mas pres rameno, tak je to moderni neexistuje, nosi se to i normalne

Reagovat
negrles

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem ve světě, tak ledvinka nutnost. Nechceš přeci doklady nechávat někde v africkém hotelu.

Reagovat
RadekVonCZE

Kéž by to byla realita

Reagovat
andrew96

Lančmít opravdu není řízek.

Reagovat
masina_LFC

My sme boli na roadtripe po Balkáne a v Albánsku, kde si sa parádne najedol za lacný peniaz v reštauráciách, si Česi grilovali mäso na minigrile na pláži ešte pred tým ako sme počuli reč si vravíme, že to budú isto Česi a ako sme šli bližšie už si počul ty vole a ty krávo vo veľkom

Reagovat
smazaný uživatel

robia to žiaľ dosť aj Slováci, no Česi sú podľa mňa ešte o kúsok väčší skrblíci a sedláci v tomto... Jeden známy mi raz vravel, že ako som mohol minúť 300 plus eur na trojdňovom výlete v Chorvátsku, že on minul za týždeň stovku a ani raz sa nebol najesť tunajších špecialít a hovorí, že nemá rád morské plody, pritom ich ani raz neochutnal ...

Reagovat
suldik

Strop bol keď mi kamoš pumpár hovoril príhodu ako prišiel český párik (cca 30 rokov podotýkam) chlapík objednal jeden čaj a jeden pohár teplej vody, ale s tým aby čajovy sačok priniesol samostatne....No a potom sa stalo to čo v najstarších vtipoch, vyluhoval čaj trošku sebe, trošku babe a hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak toto sa mi až nechce veriť

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
suldik

mne sa tiež nechcelo veriť, ale sedeli tam asi 3 štamgasti pumpy a do jedného to potvrdili

Reagovat
okorec

Ako v tom vtipe.

Rozhovor na chorvátskej pláži: "Táto, jsme tady teprv tejden a stofka v prdeli..."

Reagovat
okorec

Alebo opačne.

Aký je rozdiel medzi Čechom a Slovákom? Čech má v peňaženke tisícku a tvári sa, že má stovku. Slovák má v peňaženke stovku a tvári sa, že má tisícku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
pa3ce

Hej také poriadne grilovanie na pláži je super aj keď si za vodou a môžeš si dovoliť hocijakú reštiku celkovo nejaké príklady čo sa aj tu spomínali, stanovanie, spanie v dodávke, varenie si v prírode, couchsurfing a pod., to sú veci ktoré v určitých situáciach preferujem pred drahou reštikou a luxusným hotelom. To je o úplne inom zážitku. A to hovorím ako človek, čo absolutne miluje chodiť do reštaurácií v iných krajiných a skúšať autentické jedlá z rôznych kuchýň

Reagovat
smazaný uživatel

Tak turistika niekde v prírode / v horách / v divočine je niečo iné, tam sa hodia řízky , ale keď idem kurva na dovolenku k moru (alebo spoznávanie pamiatok - napr. v Prahe) do cudzej krajiny, tak pre mňa je samozrejmosťou ochutnávať tamojšiu kuchyňu a užiť si tamojšie jedlo.

Reagovat
pa3ce

Hej jasné, že si neodbalím rezne s chlebom v strede staromáku išlo mi len o to, že grilovanie na pláži nemusí automatický znamenať nejaké žgrlošstvo ako to automaticky v tom príspevku masina predpokladal. Ako jasné, môže to byť ten hlavný dôvod. Ale aj nemusí, a motivácia môže byť jednoducho to, že si chcem s partiou spraviť iný večer ako večerou v reštauracií. Obe možnosti mi znejú fajn

Reagovat
Fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to hej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ok a nekdo to ma jinak, dovedes to pochopit i bez urazek?

Reagovat
smazaný uživatel

Čo je urážka? Sedlák, skrblik? Nebuď precitlively, sú to jasne hovoriace výrazy, ktoré sa dajú nahradiť akým slovom? Šporonlivý človek s malomestskou / dedinskou / vesnickou mentalitou?

Reagovat
smazaný uživatel

ale proc se te mentalite musis hned vysmivat? zrovna ty, kteremu vadi jakakoli narazka, ktera generalizuje treba mentalitu slovaku.. tu zacnes vyskakovat se sovinistama, klamnyma analogiema a nevim cim vsim

Reagovat
smazaný uživatel

Nikto nepíše, že všetci česi sú takí, píšeme to sem štyria - piati slováci bez toho, že by sme sa poznali...

Ide o skúsenosti, nič viac, nič menej.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ som to u nich takéto chovanie videl opakovane v rôznych dovolenkových destináciách. Akoby nemali žiadne morálne mantinely a základné návyky slušnosti, navyše sú vždy extrémne hluční. Raz som mal vo vedľajšom apartmáne za susedov viacpočetnú českú rodinu presne v štýle komediálnej trilógie Homolka. To fakt nechceš zažiť...

Reagovat
smazaný uživatel

tak hlučnosť neviem, či je ich výsada. To skôr Španieli, Taliani či Gréci sú hluční.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
F.Torres

jakto že znáš danou značku?

Reagovat
Nihilister

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
QooBo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kowe

Reagovat
FUnk

Reagovat
smazaný uživatel

šovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je v Česku vtipny?

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, pravdivý.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom prípade by si mal s takými nechutnosťami skončiť a netýrať zvieratá.

Reagovat
andrew96

Narodil se jako Čechoslovák, po rozdělení si vzal od každé národnosti to ryzí.

Reagovat
smazaný uživatel

Greguš aj Hrošovský prekvapili, obaja forma a veria si .

Reagovat
smazaný uživatel

Hrosovsky je naprostej borec, musi hrat zaklad porad.

Reagovat
smazaný uživatel

Lobotka mu dal šancu svojím flákačstvom.

Reagovat
smazaný uživatel

A to máme v talóne do stredu zálohy ešte aj vo výbornej forme hrajúceho Saba a uzdraveného Bénesa. Sabo dnes strelil zasa gól, v prípravnom zápase na ihrisku Fenerbahce

Reagovat
smazaný uživatel

Je to skvelé, keby sme mali aj nejaké krídlo ... A náhradu za Hamša, ktorá stále nie je...

Reagovat
smazaný uživatel

za Hamsika asi ani plnohodnotnu nahradu nenajdeme, ta jeho obojnohost? je neskutocna a prihravky by mohli rozdavat Duda ci Benes.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to hej, no. Chcel by som vidieť, čo je za hráča Suslov, či bude napr. AM - ko so slabými defenzívnymi návykmi ako Rusnák, alebo je krídlo.

Reagovat
mimi_united

Tarkovič je pán tréner

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
stas87

Uz sa s tym zmier, ze Hapal je traged a je dobre ze ho vyhodili. Neskoro ale aspon sa podarila baraz.

Reagovat
smazaný uživatel

Chlap sa vyzná a hráči ho zjavne rešpektujú. Keby nie, tak Škrťo a Hubka vy určite tak ochotne nepristali na jeho ponuku na návrat. Tarkovič by pre nás mohol byť to pravé orechové.

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Coutinho10

loool Kazachstan, to je odpoved po obdrzenym golu

https://streamja.com/ZJLVz

Reagovat
Kucka

Reagovat
Greny

Bílkova past

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Euphael

Reagovat
braveheart

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem v životě neviděl. Aspoň se nikdo nemusel vracet do základního rozestavění. protože všichni už tam stáli.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Antijazvec

Dobré.Vcera bol tiez rozhovor s jednym Slovakom co hra v Macedonsku:"Ake boli oslavy historickeho postupu?"Ja neviem,my sme albanske mesto,u nas neoslavoval nikto."

Reagovat
Seydou Doumbia

jako já na zakládce v dresu těry anryho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

co je

Reagovat
smazaný uživatel

ten trapny (a jeste k tomu spatny) prepis vyslovnosti..

Reagovat
Majk91

Po tej prehre Írska s Walesom už máme istý druhý kôš pri losovaní kvalifikácie na MS nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Malo by to asi stačiť, najbližšie však majú Íri doma Bulharsko a to by mali zvládnuť. Pre úplnú istotu by to asi chcelo neprehrať v Česku.

Reagovat
Modroočko

http://www.football-rankings.info/2020/10/fifa-ranking-november-2020-preview.html

tu sú vypočítané maximálne a minimálne body, ktoré by mali tímy po novembrových zápasoch mať. Podľa všetkého by to malo stačiť...za zápas s Bulharskom by Íri aj tak nemali dostať veľa bodov a my máme súťažnú výhru plus ďalšie víťazstvo, takže by nám to nemalo ujsť.

Reagovat
Majk91

To by bolo super. Keď si človek zoberie že aj napriek tým nevýrazným výkonom sme sa kvalifikovali na Euro a budeme nasadený v druhom koši pre MS tak je to celkom haluz.

Reagovat
Coutinho10

nedavno to vypadalo, jako jasny 3

kos...ten 2. kos by byla fantazie obzvlast, kdyz pujde o MS kvaldu, kde sme dlouho nebyli

Reagovat
Majk91

Presne, už by to chcelo aspoň jednu z našich repre na MS. Dlho sme sa tam neukázali.

Reagovat
PaYaB

Bohužel, u nás to vypadá, že tam šance na nějakou skupinu, kde bysme měli aspoň nějakou šanci na 1. místo fakt nebude, bude to pravděpodobně tvrdý boj o to 2. místo, jenom škoda, že formát té baráže stojí za nic.

Reagovat
Modroočko

Dokonca sa zdá, že možno predskočíme aj Rusko...ak Rusi neuhrajú dobrý výsledok v Srbsku a my neprehráme, mohli by sme sa posunúť na celkovo 19. miesto medzi európskymi mančaftmi pred žrebom.

Reagovat
Liquid

OT: Komory blízko první účasti na africkém poháru i s tím hráčem co sestřelil Liberec z CZ

Reagovat
stas87

El Fardou?

Reagovat
Liquid

jj a zase se trefil

Reagovat
Modroočko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

Pěkně Komory.

Reagovat
QooBo

Reagovat
smazaný uživatel

on uz patril k najlepsim hracom Zvezdy proti Trnave ked hrali play off o LM, co bolo tak dva roky dozadu sa cudujem, ze tam stale je.

Reagovat
Modroočko

Česi majú veľmi solídne mužstvo, ale dnešok ukázal, že pri sústredenom výkone sú zdolateľní. Budeme musieť hrať na víťazstvo a zároveň dúfať v pomoc Škótov, ak sa budeme chcieť zachrániť.

Reagovat
Modroočko

Čo sa mimochodom dialo v Dánsku? Boli tie dve penalty pre domácich ok?

Reagovat
Greny

Viděl jsem druhou a úplně jasna

Reagovat
Benfica

Anglicko tradične najpreceňovanejší tím..

Reagovat
Modroočko

Hrali bez polovice základnej zostavy.

Reagovat
Benfica

to tam majú tak úzky výber?? ako píšem, najpreceňovanejší tím ever..

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

dobra Liga Marodu sa z toho stava Hendo, Robbo

Reagovat
Pharrell

LN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele