Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 2, 5. kolo
15.11.2020 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Dries Mertens (© AFP)

Anglie znovu padla, Belgičané berou tři body

Angličané už s tím útokem prostě musí něco udělat. Dnes večer opět prohráli a opět nedali ani jednu branku. Tentokrát se jim stala osudnou první půle, v níž se domácí Belgie prosadila dvakrát. Albion naopak opět zůstal střelecky na suchu.

Tak takhle by to nešlo. Titulky v britských novinách zítra asi nebudou zrovna přející, spíš se v nich dočteme hodně hrubou kritiku na výkon Southgateových svěřenců. Vyšli totiž opět naprázdno. Celkově to směrem dopředu rozhodně nebylo poutavé utkání. A nic na tom nezměnily ani anglické hvězdy jako Kane, Henderson, Grealish, Mount nebo Rice.

Romelu Lukaku totiž v desáté minutě skvěle našel Youriho Tielemanse a mladý muž, jemuž je anglická kopaná velmi dobře známá, si poradil fantasticky. Krásnou, táhlou střelou překonal všechny překážky před sebou, od obránců po brankáře Pickforda, který se jen marně natahoval po míči - 1:0 pro Belgii díky mladé osmičce.

Anglie měla také své šance, ale nedokázala je proměnit. K hlavičce se ve 12. minutě dostal Harry Kane a míč by zamířil do branky, ale na brankové čáře stál Lukaku a dokázal míč hlavou dostat ven. Velmi aktivním hráčem Albionu se stal tahoun Aston Villy Grealish, jenže ani jeho schopnosti Angličanům nestačily.

Naopak, ve 24. minutě utkání předčasně odpískal Dries Mertens. Nejlepší kanonýr v historii Neapole se totiž postavil k míči po faulu Rice na De Bruyneho a krásnou ranou nedal Pickfordovi šanci zasáhnout - 2:0.

Krátce před odchodem obou jedenáctek do šaten se k míči propracoval prakticky neviditelný Harry Kane, jenž se ve vápně dostal k míči a pálil, jenže brankář Thibaut jej skvěle vychytal, když mu zmenšil střelecký úhel. Tenhle miniduel se opakoval ještě mnohokrát, ale vždy z něj vycházel lépe brankář Belgičanů. Jako v 57. minutě, kdy kryl pomalou ránu hvězdy Tottenhamu.

Angličanům dělalo velké potíže dostat se přes belgickou linii až k nějaké souvislejší akci, naopak domácí vcelku suverénně hájili své výsostné území. Belgie mohla přidat definitivní třetí pojistku už v 77. minutě, když De Bruyneho nahrávka našla Lukaka, jenže bomber Interu Milájn pálil pouze do jedničky Albionu.

A když se ani střídající mladíci Anglie nedokázali podepsat pod odpovědnější výkon hostí, bylo o výherci dnešního utkání rozhodnuto. Angličané opět zavrávorali a opět ukázali, že jejich ofenziva má poměrně dost limitů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele