Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 3, 5. kolo
15.11.2020 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Řecko se v Moldavsku dvakrát prosadilo a v závěrečném kole bude bojovat o vítězství ve skupině

Třetí skupinu Ligy C čeká dramatické rozuzlení. Řekové se výhrou v Moldavsku udrželi ve hře o prvenství a vítěze skupiny určí až vzájemný souboj se Slovinci, který se uskuteční v Řecku. V Moldavsku udeřili někdejší mistři Evropy z roku 2004 hned dvakrát v prvním poločase - trefili se Fortounis a Bakasetas.

Favorit zápasu byl jasný. Řekové se chtěli dotáhnout na Slovince, přičemž potřebovali zvítězit a doufat ve ztrátu vedoucího týmu skupiny. Moldavané zase potřebovali uspět, aby se odpoutali od posledního místa.

Řekové v Moldavsku postupně zvyšovali obrátky a velmi dobře to charakterizuje první poločas. Po nemasné a neslané desetiminutovce se hosté začali více tlačit k šestnáctce a jejich tlak vygradoval ve 32. minutě úvodním gólem. Kostas Fortounis si navedl balón a ze střední vzdálenosti výstavní a nechytatelnou ranou překonal Namasca. Opravdu krásný fotbalový okamžik a zasloužené vedení Řeků. Navíc hosté byli při chuti a pár minut před koncem prvního poločasu odskočili na rozdíl dvou branek. Fortounis tentokrát místo střely zvolil zpětnou přihrávku na Anastasiose Bakasetase a ten z vyložené pozice nezaváhal.

Moldavsko nemělo v prvním poločase žádnou větší šanci a o přestávce logicky musely přijít změny. Příchody Eparuanua a Caimacova měly oživit mdlou moldavskou hru, ale nebezpečnější zůstávali nadále Řekové. V 56. minutě se proháčkoval až před Namasca Fortounis, ale domácí brankář povyběhl a zmenšil střelecký uhel.

Hosté měli utkání plně pod svojí kontrolou a Moldavané nedokázali jejich defenzívu dostatečně prověřit. "Galanolefki" předvedli už po několikáté v Lize národů vynikající obranu a po výhře 2:0 zůstávají ve hře o prvenství ve skupině. V posledním kole Řekové přivítají Slovince a pokud vyhrají, postoupí o ligu výše.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele