Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 4, 5. kolo
15.11.2020 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Bělorusko si snadno poradilo s neškodnou Litvou

Bělorusko doma porazilo hosty z Litvy o dvě branky a díky tomu udrželo průběžnou první pozici. Pokud v příštím utkání vyhraje nad domácí Albánií, první místo a tím pádem také postup jej neminou.

Především úvod utkání se domácí ekipě povedl na jedničku. Ve třetí minutě ji Litva přeci jen trochu překvapila, když se do šance dostal Novikovas a před vápnem byl faulován, jenže z nařízeného přímého volného kopu se Litvě nepovedlo vůbec ohrozit bránu! A Litva toho brzy litovala. Po pouhých dvou minutách se totiž Bělorusové dostali do vedení.

Brankář Tomas Švedkauskas jen vyrazil přízemní centr před sebe, až míč doskákal na kopačku Jawhena Jablonskiho a ten už měl úlohu hodně snadnou - 1:0 pro domácí Bělorusy.

O chvíli později pálil jen do Švedkauskase Lisaković a mladý hostující brankář si připsal hodně důležitý zákrok. Ve 20. minutě už ale ani on nestačil. Velmi rychlý běloruský brejk skončil rohovým kopem. Díky němu se po centrovaném míči dostal k Maxi Ebongovi, který už měl úlohu hodně snadnou.

Minutu před koncem utíkal na brankáře Švedkauskase útočník Skavyš, jenže napálil pouze mladého brankáře Litvy! Na další šanci čekali fanoušci až do 65. minuty. V ní se sice prosadil zkušený obránce Aljaksandr Sačywka, jenže hlavičkoval z ofsajdu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele