Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga C - skupina 4, 5. kolo
15.11.2020 18:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Albánie zdolala Kazachstán 3:1 a o postup si to rozdá s Běloruskem

Favorizovaná Albánie naplnila papírové předpoklady proti Kazachstánu a díky vítězství 3:1 si udržela naději na první místo zaručující přesun do Ligy B. V tuto chvíli je druhá s osmi body o dva body za vedoucím Běloruskem a právě s tímto rivalem se za pár dní popere o vytoužený postup o patro výše, k tomu potřebuje svého rivala z východní Evropy porazit. Naopak na hosty ještě čeká tuhý boj o záchranu s konkurenční Litvou.

Svěřenci českého trenéra Michala Bílka jsou momentálně poslední čtvrtí se čtyřmi body na kontě, a jestliže nechtějí spadnout do poslední výkonnostní skupiny, tak na domácí scéně potřebují zdolat houževnatou Litvu. Do tohoto nedělního utkání vstoupili naprosto strašidelně a již v polovině úvodního dějství prohrávali o dvě trefy. V samém začátku přitom začali aktivněji a již v páté minutě si vytvořili první nebezpečnější příležitost.

Z více jak třiceti metrů napřáhl Vorogovskij a gólman Etrit Beriša parádním zákrokem odvrátil míč nad svou branku. Krátce po odehrané čtvrthodině se Albánci z ničeho nic dostali do vedení, po přesném centru Memušaje hlavičkoval nekompromisně ze čtyř metrů do levého spodního rohu Sokol Çikalleši. Neuběhlo ani dalších sedm minut a mírný favorit pojistil svůj náskok zásluhou Ardiana Ismajlie.

Čtyřiadvacetiletý obránce se po závaru před brankářem Pokatilovem dostal k odraženému míči a z deseti metrů ho bez větších potíží usměrnil po zemi doprostřed branky. Hosté bleskově snížili a jednalo se vskutku o nesmírně kuriózní gól. Ajbol Abiken si všiml lehce vyběhnutého Etrita Berišy a ihned z výkopu z poloviny hřiště trefil prostor tří tyčí, domácí strážce i přes veškerou snahu na balón nedosáhl.

Albánii ale tato senzační trefa v jejich síti nijak výrazně nepoznamenala a v dalším průběhu si vytvářela tlak. Asi deset minut před přestávkou výtečně zasáhl Pokatilov a po následné dorážce Uzuniho vykopával míč těsně před brankovou čarou bránící Alip. Ihned po změně stran si hostující strážce poradil s ranou Memušaje, domácí se přeci jen mohli uklidnit krátce po hodině hry.

Maročkin si totiž v osobním souboji s Abrašim pomohl rukama a španělský rozhodčí Javier Estrada nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil Rey Manaj střelou k pravé konstrukci. V následujícím průběhu si Etrit Beriša poradil s ranou Sujumbajeva i projektilem Vorogovského, v samém závěru se na opačné straně blýskl Pokatilov proti střele z bezprostřední blízkosti od Hysaje a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa,com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele