Liga národů UEFA - Liga národů 2020/2021

Liga A - skupina 1, 5. kolo
15.11.2020 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Domenico Berardi (© AFP)

Itálie doma porazila oslabené Polsko a je první

Skupina smrti, jak mnozí nazývají první skupinu Ligy A, mění svého vládce. Tím je po dnešku opět Itálie, která zvládla klíčový duel o první místo s Polskem. V domácích barvách se prosadili Jorginho s Berardim.

Ani takový pan střelec, jakým je pan Lewandowski, dnes nenašel na obranu Itálie recept. Což je pro tým aktuálně infikovaného trenéra Manciniho skvělá vizitka. Díky přesvědčivému výkonu se Italové vrací na první místo skupiny a proti Polákům se jim povedlo udržet čisté konto.

Italové dominovali od prvních minut a míč drželi na svých kopačkách vcelku jednoznačně. V 15. minutě se jako první hráč pokusil propálit zkušeného brankáře a svého kamaráda z týmu Juventusu Federico Bernardeschi, jenže Wojciech Szczęsny jej zná perfektně z klubových tréninků a přesně věděl, kdy vyběhnout, aby by l u míče o chlup dřív.

Ve 20. minutě se po spolupráci Florenziho s Insignem trefil kapitán Neapole přesně, jenže sudí pískal bránění ve hře Belottimu, takže gól neuznal. Uznal ale další. Ve 27. minutě se po standardní situaci ve vápně rozhodl pověsit na soupeře Grzegorz Krychowiak a po jeho zápasnickém chvatu sudí nařídil penaltu pro Italy. K ní se postavil sebevědomý Jorginho a nemýlil se - 1:0.

No a to bylo do konce první půle asi tak všechno, co mohlo diváky snad jen trochu zvednout z gaučů. Ani po změně stran se polští plejeři nikam výrazně nehnali a nechávali hrát Azzurri. Ve 49. minutě pálil Belotti těsně vedle tyče, Bernardeschi o pár minut později rozvlnil jen boční síť.

Další souboj dvou hvězd svedl brankář Wojciech Szczęsny s Lorenzem Insignem, ale také po hodině hry si s jeho obstřelem dokázal poradit. Polsko směrem dopředu prakticky neexistovalo, o čemž svědčí i fakt, že první ránu na bránu musel Donnarumma řešit až v 70. minutě!

V 77. minutě navíc svým kamarádům situaci pořádně zkomplikoval Jacek Góralski, který fauloval úplně zbytečně Belottiho a viděl druhou žlutou kartu! To Italové potrestali o pár minut později, když Insigne našel Berardiho a ten si po pár kličkách našel střeleckou pozici - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele