Souhrn kvalifikace o postup na ME 2020 - úterý 26.3.

26.03.2019, 19:55, aktualizováno 26.03.2019, 22:45
Komentáře a souhrny
Švýcarsko ztratilo tříbrankové vedení nad Dánskem a nakonec si zapsalo jenom bod za remízu 3:3. Stejným výsledkem skončilo utkání mezi Norskem a Švédskem, kde třemi brankami otočili stav hosté, avšak v nastaveném čase o plný bodový zisk přišli. Itálie naplnila úlohu favorita proti Lichtenštejnsku, stejně jako Španělsko na Maltě. Oslabená Bosna a Hercegovina ztratila dvoubrankové vedení nad Řeckem...
Skupina D

Irsko - Gruzie 1:0

26.03.2019 20:45

Góly: 36. Conor Hourihane

Irsko nepředvedlo na půdě trpaslíka z Gibraltaru nijak oslnivý výkon a hubená výhra 1:0 je pro něj spíše ostudou, nyní dokázalo na vlastním stadionu zdolat stejným poměrem Gruzii a taktéž svým představením nijak nenadchlo. Ve velmi vyrovnaném souboji rozhodlo o svém úspěchu necelých deset minut před přestávkou zásluhou Conora Hourihaneho. Celkově se diváci dočkali jen čtyř střel mezi tři tyče a poměr držení míče byl naprosto vyrovnaný.

Úvodní větší příležitost se zrodila po necelé čtvrthodině hry, kdy hosté chybovali v rozehrávce a následné zakončení vzal na sebe Hourihane, který svou tvrdou ranou výrazně protáhl gólmana Loriu. Ihned na to se z hranice pokutového území opřel do balónu z voleje Brady a horní tyčku přestřelil zhruba o dva metry. Poté s hra víceméně vyrovnala, Irové z ničeho nic udeřili ve 36. minutě.

Osmadvacetiletý záložník druholigové anglické Aston Villy se postavil k přímému volnému kopu z nějakých pětadvaceti metrů a míč parádně zakroutil k bližší konstrukci, Loria se tentokráte natahoval marně. Ve třetí nastavené minutě první půle mohl vyrovnat Gvilia, ale po rychlém brejku nepropálil z osmi metrů připraveného brankáře Randolpha. Svěřenci trenéra Micka McCarthyho byli blízko k pojištění náskoku po necelé hodině hry.

Po přihrávce z levé strany šestnáctky dopravil balón zblízka do odkryté branky nabíhající Hendrick, jenže nacházel se v ofsajdovém postavení a gól tak správně nebyl uznán. V 69. minutě se ocitl před levým rohem brankového území Stevens, nicméně míč zakroutil o několik decimetrů vedle přední tyče. Za další tři minuty nerozhodl ani McGoldrick, jenž se po výtečném pasu od McCleana zjevil sám před Loriou.

Díky kličce na poslední chvíli ho dokonce i obešel, jenomže balón mu v nejdůležitější moment utekl od kopačky a pak z ostrého úhlu neměl šanci skórovat. Gruzie mohla potrestat mnoho spálených možností protivníka v 85. minutě. Z více jak třiceti metrů vyslal parádní střelu Kankava a jeho kroucený projektil se odrazil od vzdálenější konstrukce do zámezí, výsledek se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

Švýcarsko - Dánsko 3:3

26.03.2019 20:45

Góly: 19. Remo Freuler, 66. Granit Xhaka, 76. Breel Embolo - 84. Mathias Jørgensen, 88. Christian Gytkjaer, 90+3. Henrik Dalsgaard

Dlouho to vypadalo na jednoznačnou záležitost, Švýcaři zápas kontrolovali a mířili k dalšímu vítězství. Ani tříbrankové vedení jim však nakonec nestačilo. V závěrečné desetiminutovce domácí tým zcela zkolaboval a Dánové nakonec vyválčili remízu 3:3.

Oproti úvodnímu kvalifikačnímu zápasu proti Gruzii udělal švýcarský trenér Petković v sestavě tři změny. V obraně nastoupili Elvedi a Mbabu, na hrotu útoku nahradil Gavranoviče Ajeti. Dánové nastoupili s největšími hvězdami - v základu nechyběli Eriksen, nebo Poulsen.

Do utkání lépe vkročili Švýcaři. Po deseti minutách hry ve velké šanci hlavičkoval Zuber vedle. Odměny za aktivitu se však domácí hráči dočkali poměrně brzy. V 19. minutě Ajeti ve vápně sklepl míč pro Freulera a záložník Atalanty tvrdou ranou do dolního rohu nedal gólmanu Schmeichelovi šanci. Jinak se však fanoušci mnoha velkých šancí nedočkali, Dánové ani nevystřelili na bránu a do šaten tak odcházeli s jednogólovou ztrátou.

Po přestávce však jakoby na trávník v Basilejském Parku Sv. Jakuba nastoupil úplně jiný dánský tým. A už po čtyřech minutách se hosté radovali, byť pouze na chvíli. Poulsen totiž sice po Jörgensenově přihrávce překonal brankáře Sommera, pomezní však dobře viděl postavení mimo hru a gól tak uznán být nemohl. Sám Mathias Jörgensen o chvíli později připravil Sommerovi první skutečnou práci, jeho rána doprostřed brány však švýcarského gólmana nezaskočila. A tak když se nedokázali prosadit Dánové, udeřili opět Švýcaři. Granit Xhaka svůj povedený večer korunoval v 66. minutě, kdy výstavní ranou zpoza vápna zakončil protiútok domácích.

Dánové se však nevzdávali, první větší šanci severského mužstva měla její největší hvězda - Christian Eriksen v 72. minutě tvrdě pálil na bližší tyč, Sommera však nepřekonal. Místo toho se opět radovali domácí. Embolo ve vápně tečoval střelu Benita, která se přes Schmeichelův zákrok došourala až za brankovou čáru a Švýcaři vedli o tři góly. Pak se však začaly dít věci...

První gólové radosti se Dánové dočkali v 84. minutě, kdy Eriksenův centr proskákal až k Mathiasi Jörgensenovi, jenž zblízka hlavou trefil gól naděje. O čtyři minuty později nabraly dánské naděje už o poznání reálnější podoby, když se po Poulsenově přihrávce trefil Gytkjaer. Opaření Švýcaři začali kupit chyby a gólman Sommer se stal nejaktivnějším mužem na hřišti. V dalších šancích ještě vychytal Eriksena i Gytkjaera a vypadalo to, že tři body pro domácí nakonec přeci jenom udrží.

Nestalo se. Ve třetí minutě nastavení i Sommer ve skrumáži před bránou zazmatkoval, a nakonec i on jen sledoval jak se k hlavičce dostal obránce Dalsgaard, který svou premiérovou brankou v reprezentaci vystřelil Dánům bod za remízu 3:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Irsko22002:06
2.Švýcarsko21105:34
3.Dánsko10103:31
4.Gibraltar10010:10
5.Gruzie20020:30
Skupina F

Malta - Španělsko 0:2

26.03.2019 20:45

Góly: 31. Álvaro Morata, 73. Álvaro Morata

Španělé na hřišti outsidera z Malty nastoupili ve zcela jiné sestavě než v úvodním kvalifikačním zápase s Norskem. V základu zůstali jen Ramos, Asensio a Morata a právě poslední jmenovaný byl pro výběr Luese Enriqueho klíčovým mužem.

Že se bude po celý zápas hrát na jedinou bránu bylo předem jasné a během utkání se to jen potvrzovalo. Překonat domácí obranu se však Španělům podařilo až po půl hodině hry, kdy Morata ve vápně překonal obránce Muscata a z úhlu prostřelil gólmana Bonella. Fotbalisté Malty v první půli zkompletovali jen 60 úspěšných přihrávek, přesto do šaten odcházeli se ztrátou pouhého gólu.

Po přestávce španělská exhibice pokračovala, další góly však dlouho nepřicházely. To se mohlo změnit v 61. minutě, kdy v obrovské šanci Bonello vychytal Asensia. Zdvojnásobení těsného náskoku se Španělé nakonec dočkali až v 73. minutě, kdy exkluzivním centrem našel Jesús Navas Álvara Moratu, který z bezprostřední blízkosti neměl problém nechytatelně zakončit.

O chvíli později pak z dálky prověřil domácího brankáře Ramos, Bonella však tentokrát uspěl. Španělé jakoby už se s náskokem spokojili a zbytek zápasu dohráli v poněkud relaxačním tempu. Malťané nekladli žádný odpor, ostatně jako po celý zápas a nakonec budou asi i rádi, že v souboji s jasným favoritem prohráli jen o dva góly.

Více informací k zápasu

Norsko - Švédsko 3:3

26.03.2019 20:45

Góly: 41. Bjørn Johnsen, 59. Joshua King, 90+7. Ola Kamara - 70. Victor Claesson, 86. Håvard Nordtveit (vl.), 90+1. Robin Quaison

Poprvé od roku 1977 se oba týmy střetly v rámci kvalifikačního měření sil. A byla to opravdu hodně divoká skandinávská podívaná. Norové vedli nad Švédy ještě dvacet minut před koncem o dvě branky, jenže hosté mistrně ještě výsledek otočili ve svůj prospěch a dokonce se ujali vedení. Domácí ovšem v poslední možnou chvíli stačili vyrovnat.

Norský trenér Lars Lagerbäck se svým týmem už v prvním zápase proti Španělsku neodehrál vůbec špatnou partii. A že se s Norskem v tomto cyklu musí počítat, jasně ukázalo i nyní. Domácí stratég měl jakožto Švéd bezpochyby o motivaci postaráno, aby porazil reprezentaci, kterou dříve vedl. A svoje mužstvo na něj opravdu hodně dobře připravil.

První poločas se vyvedl lépe Norsku, které zaznamenalo během této pětačtyřicetiminutovky jediný gól. Ve 41. minutě Elabdellaoui poslal centr z pravé strany do šestnáctky, odtamtud King přihrál do brankového území na Johnsena, a ačkoli ten se nacházel možná v ofsajdu, italští rozhodčí v čele s Rocchim neviděli pochybení proti pravidlům fotbalu.

Druhé dějství pak divákům na Ullevaalu nabídlo dalších pět přesných zásahů. Když přitom v 59. minutě po rychlém brejku a jemném pasu od Henriksena skóroval hlavou King, neočekávalo se, že by se Švédové ještě nadechli k nějakému obratu. Ale přesně k tomuhle došlo. Norsko totiž tak trochu naivně nepokračovalo v dobře odváděné práci.

Už v 63. minutě mohl snížit Ekdal, jenž se ocitl sám před gólmanem Jarsteinem, avšak z vyložené pozice trefil pouze tyčku. O sedm minut později se již přece skóre měnilo, protože Claessona ve vápně fauloval Ajer, a ačkoli nařízenou penaltu neproměnil Granqvist, Jarstein vyrazil balón jen ke Claessonovi, a ten už se z dorážky nezmýlil.

Samotný závěr tohoto střetnutí pak s sebou přinesl hned tři klíčové momenty. V 86. minutě přišlo Norsko o náskok, protože střelu Quaisona si srazil do vlastní sítě nešťastně stoper Nordtveit. A v první minutě nastavení Quaison dokonal parádní výkon Švédů, jelikož se od něj odrazil do sítě prudký centr zprava od stále neúnavného Claessona.

Tenhle průběžný rezultát by byl pro Norsko opravdu hodně krutým vystřízlivěním po možná předčasných oslavách vítězství. Pořádně zpackanou dvacetiminutovku ovšem zachránilo konečnou plichtou, o kterou se postaral v šesté minutě nastavení náhradník Kamara, který z brankového území zužitkoval centr z rohového kopu od Ödegaarda.

Více informací k zápasu

Rumunsko - Faerské ostrovy 4:1

26.03.2019 20:45

Góly: 26. Ciprian Deac, 29. Claudiu Keșerü, 33. Claudiu Keșerü, 63. George Puşcaş - 40. Viljornur Davidsen (pen.)

Rumunsko si dokázalo poradit s Faerskými ostrovy a hlavně díky třem brankám v prvním poločase během pouhých sedmi minut zvítězilo hladce v poměru 4:1. Po přesvědčivém výkonu napravilo zaváhání ve Švédsku (1:2) a vrátilo se zpět do boje o závěrečný turnaj evropského kontinentu. Hosté se naopak nedokázali oklepat z kolapsu na Maltě (1:2) a jsou poslední s nulovým bodovým ziskem, jejich naděje se hned za začátku kvalifikace rozplývá.

Úvodní pětadvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, ihned na to přetavili domácí svou zřetelnou územní převahu ve vedoucí trefu. Ciprian Deac se po centru z pravého křídla a přistrčení od Claudia Keșerüa ocitl před hranicí brankového území a i přes atak dvou bránících protihráčů napálil balón přesně pod horní tyčku. Rumunsko si vytvořilo dvoubrankové vedení za další tři minuty zásluhou Keșerüa.

Zkušený dvaatřicetiletý útočník bulharského Ludogorce stál ve vhodnou chvíli na správném místě, jako slepý k houslím se dostal k odraženému míči a pak ho nekompromisně uklidil k přední tyči. Ani po tomto okamžiku rumunská ofenzíva nestagnovala, ve 33. minutě skóroval Keșerü podruhé. Po přímém volném kopu Deace z velké vzdálenosti využil prodloužené hlavičky Grigoreho a zblízka pokořil bezmocného brankáře Nielsena.

Faerským ostrovům svitla alespoň malá šance pět minut před přestávkou. Moti ve vlastní šestnáctce naprosto zbytečně přidržel Olsena a turecký rozhodčí Meler bez váhání ukázal směrem k pokutové značce. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Viljornur Davidsen a trefil se parádně k pravé konstrukci, gólman Tătăruşanu i přes vystižení směru nemohl na balón dosáhnout. Po změně stran domácí s přehledem kontrolovali dostatečný náskok.

Tím pádem gólových šancí výrazně ubylo, ve druhém poločase byly k vidění pouze dvě. Nejprve se v 52. minutě výborně uvolnil George Puşcaş a přihrávkou našel střídajícího Hagiho, jenž před prázdnou brankou trestuhodně selhal. Krátce po odehrané hodině uzavřel gólový účet právě dvaadvacetiletý Puşcaş, který po nabídce Sparťana Chipcia pokořil bezmocného Nielsena překrásným obloučkem a zavěsil přímo pod břevno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Španělsko22004:16
2.Švédsko21105:44
3.Rumunsko21015:33
4.Malta21012:33
5.Norsko20114:51
6.Faerské ostrovy20022:60
Skupina J

Bosna a Hercegovina - Řecko 2:2

26.03.2019 20:45

Góly: 10. Edin Višća, 15. Miralem Pjanić - 64. Konstantinos Fortounis (pen.), 85. Dimitrios Kolovos

Den nebývalých remízových dramat potkal i utkání Bosny a Hercegoviny s Řeckem. Když po čtvrthodině hry domácí vedli již o dva góly, vše nasvědčovalo jejich pohodlnému vítězství a důležitému kroku vstříc postupu na mistrovství Evropy. Po změně stran však Řekové zvládli snížit z pokutového kopu, hned vzápětí uviděl červenou kartu Miralem Pjanić a Bosňané se rázem třásli o výsledek. Konečný výsledek 2:2 nakonec zařídil šest minut před koncem Dimitris Kolovos.

Oba celky tak mají po dvou odehraných zápasech shodně čtyři body a zaostávají za doposud suverénními Italy, kteří v souběžně hraném utkání rozdrtili Lichtenštejnsko šestigólovým přídělem. Spokojenější však mohou být s remízou hosté, neboť zvládli na půdě soupeře stáhnout dvoubrankové manko a v případě bodové rovnosti na konci kvalifikace mohou právě venkovní góly rozhodnout o jejich postupu.

Stadion v Zenici se od úvodních minut otřásal v základech a natěšení diváci měli hned na úvod pořádný důvod k radosti. V desáté minutě Edin Višća vypálil z kraje pokutového území, míč se k němu odrazil zpět a napodruhé již domácí záložník povedenou ranou levačkou zařídil průlom skóre. Ani ne pět minut nato pak Miralem Pjanić naplno ukázal své kvality, co se zahrávání přímých kopů týče, když ze solidní vzdálenosti vypálil tak, že brankář Vlachodimos se ani nepohnul a jen zkoprněle sledoval let míče za svá záda.

Řekové se však ani po katastrofálním vstupu do zápasu nenechali rozhodit a na sklonku první půle měli dvě slušné možnosti ke snížení, ovšem Fortounis i Donis je neproměnili. Po změně stran se zprvu zdálo, že Bosňané mají hru stále plně pod kontrolou, jenže na přelomu hodiny hry se situace na trávníku obrátila naruby. Nejprve aktivní Fortounis vybojoval na Sunjićovi pokutový kop, který sám bezpečně proměnil, a bezprostředně nato se Miralem Pjanić proměnil z hrdiny zápasu v odpadlíka, neboť za ostrý zákrok na Zecu uviděl rovnou červenou kartu.

Najednou byli na koni Řekové a domácí se jen s vypětím všech sil bránili. Třináct minut před koncem ještě brankář Sehić zvládl reflexivním zákrokem vychytat Dimitrise Kolovose, avšak v 85. minutě už ani bosenský gólman na hlavičku téhož hráče neměl nárok a míč se s pomocí břevna odrazil za brankovou čáru. Řecký tlak pak pokračoval i během nastavení, ale vítězný gól se již hostům vsítit nepodařilo.

Více informací k zápasu

Itálie - Lichtenštejnsko 6:0

26.03.2019 20:45

Góly: 17. Stefano Sensi, 32. Marco Verratti, 35. Fabio Quagliarella (pen.), 45+3. Fabio Quagliarella (pen.), 70. Moise Kean, 77. Leonardo Pavoletti

Nově se formující Itálie i bez několika hvězd ukázala velmi solidní výkon a před domácími příznivci nasázela maličkému Lichtenštejnsku šest gólů! Hostům moc nepomohlo ani vyloučení Kaufmanna krátce před koncem první půle.

Italové se jako jasný favorit postavili proti Lichtenštejnsku, které doufalo v zázrak. Domácí i bez několika zraněných opor nastoupili v silné sestavě, do níž se od prvních minut podívali Mancini, Politano, Sensi nebo Sirigu s Keanem a Quagliarellou. Toho měli strážit především Wolfinger, Hofer nebo Göppel.

Brankáře Büchela čekala pořádná porce práce, o čemž ho začal už v páté minutě přesvědčovat Fabio Quagliarella. Šestatřicetiletý úkaz z Janova rozehrával standardní situaci, jenže ani nadvakrát brankáře hostí nepropálil. Aktivnější Italové svého soka v podstatě nepouštěli k míči a kralovali na hřišti.

Obranu Lichtenštejnska prolomili až v sedmnácté minutě. Na levé straně se krásně zbavil svého strážce Spinazzola, jenž následně odcentroval přesně na hlavu nabíhajícího záložníka Stefana Sensiho. Nevysoký hráč hlavičkoval naprosto přesně a brankář Büchel se natahoval marně.

Skvělý zákrok musel ukázat v jednadvacáté minutě, když na něj postupoval Quagliarella úplně sám. Büchel ale svou roli perfektně zvládl a po vyběhnutí mu míč od kopačky čistě odebral. Další branku Italové přidali ve 32. minutě. Odkop z vápna zastavil Marco Verratti, který s míčem u kopačky proskotačil až do vápna, vyhnul se dvěma soupeřům a nechytatelně zakončil - 2:0.

Jen o dvě minuty později se italská mašina opět nezastavitelně hrnula vpřed. Po rohovém kopu zahrál na brankové čáře rukou Nicolas Hasler a sudí pískal penaltu! K ní se postavil veterán Quagliarella, který přesnou ranou doprostřed překonal marně skákajícího brankáře Büchela.

Krátce před koncem první půle zakončoval technickým pokusem i mladý zázrak Moise Kean, který dostal ve vápně příliš prostoru. Gól ale neslavil, protože napálil jen břevno! Po dalším průniku do vápna zakončoval do odkryté branky Verratti a míč v cestě do sítě zastavil Daniel Kaufmann jen za pomocí ruky. Kromě toho, že byl vyloučen, dostal Quagliarella šanci na další penaltu a poradil si i napodruhé - 4:0.

Quagliarella je v této sezoně nezastavitelný a ve 49. minutě málem přidal třetí dnešní branku. Jeho oblouček totiž až na poslední chvíli vykopával z brány Maximilian Göppel! Zběsilý první poločas se nekonal, třebaže Itálie pořád hrála aktivně. Potupný pátý gól přišel v 70. minutě a po skvělé akci záložníka Marca Verrattiho se o něj hlavou postaral mladý talent Moise Kean, který dorazil míč do sítě.

Patnáct minut před koncem se dočkal i střídající Leonardo Pavoletti. Další z nepříliš známých hráčů naskočil do hry až ke konci a nadvakrát zakončil skvělý centr od stopera Manciniho - 6:0.

Více informací k zápasu

Arménie - Finsko 0:2

26.03.2019 18:00

Góly: 14. Fredrik Jensen, 78. Pyry Soiri

Arménie doma nestačila na Finy, ačkoli několik solidních šancí měla. Nedokázala ale překonat brankáře Hradeckyho, který udržel čisté konto. Na opačné straně se naopak prosadili Jensen a Soiri.

Hodně velkým nebezpečím byli hostující útočníci Pukki a Kamara. Právě jejich pohotová souhra vedla k první zajímavější akci, na jejímž konci byla nepřesná rána Kamary. Z hodně velké vzdálenosti to na opačné straně zkoušel Ghazarjan, jehož rána vystoupala vysoko nad branku.

Po čtrnácti minutách dokázal Hovhannisjan najít ve vápně volnějšího spoluhráče, kterým byl Norberto Briasco. Jeho přízemní rána skončila v náruči finského brankáře. Finové zahájili okamžitý protiútok, který se jim hodně povedl. Robin Lod poslal do vápna krásnou nahrávku na Pukkiho, který ještě nesobecky nahrával na zadní tyč. Tam si naběhl Fredrik Jensen a skóroval!

Finové byli jasně lepším týmem a prakticky nenechávali domácí tým dlouho na míči. Střelec první branky se dostal k další povedené ráně, ale tentokrát si na brankáře Arama Hajrapetjana nepřišel. První poločas mnoho fotbalové krásy nenabídl a skončil těsným vedením Finska. Do poločasu druhého naskočili domácí aktivněji a Finům chvíli trvalo, než se tempu utkání přizpůsobili.

Za pokutovým územím si dokázal najít prostor ke střeleckému pokusu Ghazarjan, který o metr minul branku. Aktivní Robin Lod mohl dopřát Finům ještě pohodlnější náskok, jenže deset minut po změně stran zakončoval z velkého vápna jen do boční sítě! Střídající Pyry Soiri taktéž neuspěl, i když jeho průnik do vápna zaváněl gólem. Míč ale včas ukryl do náruče brankář Aram Hajrapetjan.

Další gól samozřejmě visel ve vzduchu a málem se o něj v 62. minutě postaral Teemu Pukki. Jeho důraznou ránu ještě tečoval bránící Harojan, takže brankář Hajrapetjan se musel hodně rychle otočit a míč vyrazit mimo tři tyče! Přesto se lépe hrající Finové dočkali ještě jedné branky. Po ponechání výhody se k míči dostal Lod, který se prodral až do vápna. V něm našel lépe stojícího Pyryho Soiriho, kterému už zakončení nedělalo žádný problém.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Itálie22008:06
2.Řecko21104:24
3.Bosna a Hercegovina21104:34
4.Finsko21012:23
5.Arménie20021:40
6.Lichtenštejnsko20020:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Finsko

Reagovat
smazaný uživatel

Jaaskelainen - Pasanen, Hyypia, Tihinen - Eremenko, Tainio, Litmanen, Kolkka - Pukki, Forssell, J.Johansson

Reagovat
twelwer

Reagovat
Modroočko

Prosím vás, píše pre eurofotbal ešte fantomas? Zaujímalo by ma, ako sa plánuje stránka povenovať APN.

Reagovat
Phillipinho

Morata

Reagovat
Shevchenko

Dánsko Švedsko Norsko parádní severské povstání

A může mi někdo říct co udělal ten vyprcanec Pjanić? Takhle to Bosňákům posrat.

Reagovat
stas87

Do pitche. Takto si nepostrazit vyhru pri poslednom rohu supera. Ale bod zasluzeny, nori mohli rozhodnut uz v prvom polcase, tam trafil King brvno a zadrbal dost slubny brejk nepresnou strelou. Svedom pomohol strasne prvy gol, pretoze do tej doby vela sanci nemali a bolo to dost sterilne z ich strany. Asi prva penalta, ktoru Granqvist nepremenil co si pamätam. Tam ho Jarstein ochcal, pretoze vedel kam ich kope. Bomba k zrdke, teraz to tak presne nebolo ale nastastie Claesson dobiehal ako prvy a znizil. A od tej doby bol na ihrisku len jeden tim. Qusion prudkou hlavickou pod brvno mohol vyrovnat, ale Jarstein reflexivne vyrazil nad brvno, top zakrok. No a potom prisli dve chvilky Quasiona. Najprv vystrelil a Nordtveit podla mna dost hlupo do tej strely siel s cielom ju zblokovat. Ak by len stal a neurobil pohyb noho u proti lopte, tak by ju schytal a bol by asi roh. No a neskor Claesson strielanym centrom trafil Quasiona niekam do boku ci brucha a totalna otocka. Akurat skoda, ze Helander nestihol pristupit ku Kamarovi skor a ten tak dal dost lacny gol.

Za tie dva zapasy sa mi velmi pacil Isak. Ak sa nejakym sposbom nepokazi jeho vyvoj, tak predpoklady ma slusen. Lopta mu neprekaza, je dost drzy a veri si v subojoch 1 na 1 a vychadza mu to. Pripomina mi Ibrahimovica, je ale otazne, ak naberie viac svalov, ci nestrati zasa inde. Kazdopadne by to po rokoch mohol byt velmi uzitocny utocnik pre BVB.

Reagovat
Shevchenko

První gól Norska tak z metrového ofsajdu btw.

Reagovat
smazaný uživatel

Dáni sú borci, tomu sa povie finiš. Proste germánske národy čo sú psychicky silné a nikdy sa nevzdávajú.

Reagovat
stas87

A este jedna neprijemnost na zaver. Ekdal sa zranil a ked odchadzal z ihriska, nevyzeral vobec dobre. Nieco s kolenom..tak snad to nebude nic vazne. V klube ma pevnu poziciu a bola by skoda, ak by vypadol na dlhsi cas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele