Preview kvalifikace o postup na ME 2020 - úterý 26.3.

26.03.2019, 08:14, aktualizováno 26.03.2019, 08:14
Previews
Poslední várkou zápasů bude dnes zakončena první část kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2020. Švýcarsko v zajímavém duelu hostí Dánsko, Norsko si to v severském derby rozdá se Švédskem. Španělsko si přiletělo pro body na Maltu, Itálie by neměla mít žádné problémy s Lichtenštejnskem...
Skupina D
Irsko - Gruzie  (úterý 20:45)
Ze skupiny D se pokusí postoupit také Irsko, které zvládlo první duel velmi těsnou výhrou. V Dublinu se pokusí o lepší herní projev proti záludnému soupeři. S Gruzií se totiž vůbec nehraje snadno a po minulé porážce si její hráči budou chtít zlepšit náladu.

Výlet do Dublinu na Aviva Stadium hodlají hráči Gruzie využít jako náplast za nepovedený první duel nového kvalifikačního cyklu o postup na mistrovství Evropy. Po překvapivě úspěšném působení v Lize národů se Gruzii nepovedlo navázat dobrou formou i v utkání se Švýcarskem a prohrálo. Po brankách Zubera se Zakariou bylo o výsledku jasno, protože domácí nedokázali dát branku ani jednu.

Gruzie je zatím na posledním místě skupiny a to by moc ráda změnila k lepšímu. Proti Irsku to ale bude mít hodně složité, protože právě proti Irsku se jí moc nedaří. Za devět posledních vzájemných duelů totiž Irsko nepoznalo, jaké to je, stát na straně poraženého. Osmkrát si s Gruzií poradilo a jednou s ní remizovalo. Hostující Gruzii bude nyní scházet zraněný Jimmy Tabidze, který musel minule střídat.

Domácí Irové mají tu výhodu, že žádná zranění a jiné absence nemusí vůbec řešit. Problém se ale týká jejich současné formy, která rozhodně není ideální. To ostatně ukázali už v prvním duelu kvalifikace. Sice vyhráli, když porazili Gibraltar, ale natrápili se na gól skoro 50 minut a jejich herní projev nebyl dobrý. Dobře to vystihl zkušený trenér Mick McCarthy na tiskové konferenci po zápase s Gibraltarem.

"Dalo by se klidně říct, že jsem nesnášel každou minutu toho zápasu. Nedalo se na to dívat, nic se nám nedařilo a sledoval jsem jenom urputnou snahu bez výsledku. Nehodlám si stěžovat na kvalitu trávníku ani na nic jiného, byla to jen naše chyba nemít tak dobrého brankáře, možná bychom ten výsledek ani neubránili. Podali jsme opravdu hrozný výkon a hráčům jsem to už řekl," dodal nasupený manažer McCarthy.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.41 - 6.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Švýcarsko - Dánsko  (úterý 20:45)
Švýcarsko se po vydařeném vstupu do kvalifikace v podobě vítězství 2:0 nad Gruzií utká s Dánskem, pro které bude zápas prvním vystoupením v novém cyklu. Mírným favoritem zápasu jsou domácí.

Skupinu D doplňují ještě Irsko, Gibraltar a Gruzie a jeden z pěti členů tedy musel během prvního hracího dne "čekat". Tím jedním bylo právě Dánsko, které sehrálo přátelský zápas v Kosovu, v němž však vůbec nepůsobilo přesvědčivě a remizovalo 2:2 díky vyrovnávacímu gólu Höjbjerga z nastaveného času druhé půle.

Nutno podotknout, že norský kouč Dánů Hareide nechal hlavní opory na lavičce. Eriksen s Dolbergem šli do hry až během zápasu, zatímco Schöne s Poulsenem si na střídačce odseděli celý zápas. Právě Švýcaři a Dánové jsou hlavními favority na postup na závěrečný turnaj a trenéři obou týmů si to velmi dobře uvědomují.

Švýcarsko na úvod kvalifikace porazilo 2:0 Gruzii na jejím hřišti díky gólům, které vstřelili Zuber a Zakaria a v týmu panuje perfektní atmosféra, kterou podporuje podzimní vítězství ve skupině Ligy národů s Belgií a Islandem.

Dánové vyhráli svou skupinu ve druhé výkonnostní kategorii také a v příštím cyklu je uvidíme mezi evropskou elitou. Tamní média píší o nejlepší generaci za poslední roky, to samé ovšem o svém týmu tvrdí i Švýcaři, kteří se na posledním Euru dostali do osmifinále. To Dánové na něm vůbec nebyli.

V případě, že nechají svým svěřencům oba trenéři volnost do ofenzívy, můžeme se těšit na atraktivní bitvu dvou progresivních evropských národních týmů ze zemí, které se tradičně na špičce fotbalové Evropy neobjevují.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.18 - 3.68
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Švýcarsko11002:03
2.Irsko11001:03
3.Dánsko00000:00
4.Gibraltar10010:10
5.Gruzie10010:20
Skupina F
Malta - Španělsko  (úterý 20:45)
Španělé nakonec přeci jen zvládli minulé kolo a připsali si cenné tři body, i když se asi čekal větší kolotoč. Brankové hody se očekávají také v dalším utkání, ve kterém Španělsko zavítá na půdu Malty. I ta minule ochutnala chuť vítězství.

O tom, že se branek dočkáme, snad ani není nutné moc přemýšlet. Dokazují to i statistiky vzájemných střetnutí. V nich mimo jiné najdeme výsledek 12:1 pro Španěly z roku 1983, což je mimochodem ta vůbec nejtěžší porážka v historii Malty. Teď by se něco podobného Španělům moc hodilo, protože jejich aktuální situace není úplně růžová.

Na mistrovství světa v Rusku skončilo Španělsko - jeden z hlavních kandidátů na trofej - už v osmifinále. A Liga národů se Španělům také moc nepovedla, protože na druhém místě za Anglií a jen dva body nad posledním Chorvatskem. Herně to také nebylo ono a Španělé dostali už sedm branek. Ani první utkání nového kvalifikačního cyklu se rozhodně nevyvíjelo úplně podle představ fanoušků.

Španělé si zahrávali a ještě dvacet minut před koncem utkání remizovali s Nory, což by bylo považováno za blamáž. Nakonec je spasila až penalta Sergia Ramose, který se nemýlil a zajistil týmu trenéra Luise Enriqueho důležité tři body. Herně to ale opět nebylo ono a La Roja mají na čem pracovat. To si dobře uvědomuje i útočník Rodrigo Moreno.

"Minule jsme to nebyli tak úplně my a mnoho věcí se nám nedařilo. Především v útoku jsme působili hodně slabým dojmem, takže tohle musíme zlepšit. Být víc cyničtí a nebát se tolik v zakončení. Chyběla nám dravost, kterou jsme dřív mívali. Celkově jsem ale měl dobrý pocit z toho, že jsme dřeli a dotáhli zápas k vítěznému konci, protože tenhle tým má velké srdce," míní útočník Valencie.

Španělé samozřejmě nechtějí chybět na vrcholovém turnaji, což se jím delší dobu daří. Naposledy sledovali velký turnaj z televize v roce 1974 a jednalo se opět o EURO. Asi málokoho překvapí, že Malta prohrála všech šest utkání proti španělskému gigantu.

Ve svém prvním kvalifikačním utkání se ale ukázala ve velmi dobrém světle, protože dokázala vyhrát. V posledních deseti duelech se jí to nepovedlo ani jednou, ale proti Faerským ostrovům ano. K dobré hře přidali Malťané také dvě branky a to i přesto, že museli hrát více než 30 minut v početním oslabení. Ani závěrečná branka z nastavení už hostům na body nestačila.

Právě z důvodu posledního vyloučení nebude do hry moct zasáhnout zkušený obránce Andrei Agius. Španělé jsou stále bez nemocného Fabiána Ruíze, který se už kurýruje doma. Od prvních minut bychom měli vidět Matu s Rodrigem Hernándezem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 55.00 - 31.00 - 1.01
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Norsko - Švédsko  (úterý 20:45)
Tohle severské derby slibuje rozhodně velkou podívanou. Ačkoli Norsko v prvním kvalifikačním utkání na půdě Španělska padlo, s favoritem sehrálo důstojnou partii, a na svůj slušný výkon by rádo navázalo i proti Švédsku. To naopak na úvod před vlastními fanoušky zvítězilo, hlavně díky dobrému prvnímu poločasu zvládlo souboj s Rumunskem.

Norové už v podzimní Lize národů, v níž ovládli svou skupinu, a na EURO 2020 se tedy mohou ještě dostat dodatečně, jasně ukázali, že po dlouhé době chtějí proklouznout na závěrečný šampionát. Vždyť naposledy se účastnili Mistrovství Evropy v roce 2000, světového šampionátu o dva roky dříve. Čekání už je vážně dlouhé.

Zrovna los nebyl pro svěřence trenéra Larse Lagerbäcka vyloženě přívětivý. Předehnat tak ostřílené evropské protivníky ze Španělska a Švédska, do toho nevyzpytatelné Rumunsko, aby stanuli na prvních dvou postupových pozicích, to bude pro ně pořádně složitý úkol. A právě vzájemný zápas se Švédskem může být v konečném účtování velmi důležitý.

Pro úspěch v nynějším klání nemůžou mít Norové na lavičce snad lepší osobu. Lagerbäck bude mít jakožto Švéd o motivaci rozhodně postaráno, dlouhou dobu trénoval švédskou jednadvacítku i švédské áčko, švédský fotbal zná prostě skvěle. A poté, co před třemi lety probudil k životu reprezentaci Islandu, má zájem to samé provést s Norskem.

Očekávání v celé Skandinávii jsou pochopitelně velká. "Bude to magické. Zápas se Švédskem, ještě tak důležitý, je tím nejlepším mezinárodním, jaký můžete za Norsko odehrát," těšil se záložník Ole Selnaes. "Je klíčové se dobře nastartovat. Je jasné, že Ullevaal bude zaplněný. Několik mých známých mě poprosilo o lístky," prozrazoval.

Je až s podivem, že se tito dva skandinávští sousedi střetávali po několik desetiletí pouze v přátelském měření sil. Vždyť jejich poslední utkání, v němž hráli o postup na nějaký z velkých turnajů, se mezi nimi konal v dávném roce 1977! "Bude to jako když na oheň nalijeme benzín. Tak velký význam bude ten duel mít," dodával Selnaes.

Taktéž Švédsko v Lize národů vyhrálo svou skupinu a může se, stejně jako Norsko, probojovat na EURO 2020 i v případě, kdyby v této kvalifikaci neuspělo. To je ovšem určitě zcela riskantní záležitost. Navíc do nového cyklu vstoupilo výhrou, nemá potřebu polevovat. Každopádně proti Rumunsku se hostům zranil záložník Emil Forsberg.

Ten už se vrátil ke svému zaměstnavateli do Lipska a bude sledovat střetnutí s Nory z domova. "Je to samozřejmě smutná zpráva," zamračil se kouč Janne Andersson, jenž bude muset najít v sestavě jinou alternativu. "Bohužel to nebylo tak nečekané, vrátil se přece jenom po dlouhodobém zranění. Bylo to nejmoudřejší řešení, aby odešel," dodával.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 3.15 - 3.08
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rumunsko - Faerské ostrovy  (úterý 20:45)
Rumunsko je považováno za černého koně skupiny F, ale hned v úvodním duelu na půdě Švédska tuto úlohu nepotvrdilo, když si ze Stockholmu odvezlo porážku po výsledku 1:2. Teď bude chtít potvrdit úlohu jednoznačného favorita proti Faerským ostrovům a jakákoliv ztráta by mu mohla výrazně zkomplikovat cestu na evropský šampionát. Hosté před třemi dny selhali na Maltě a jejich naděje se výraznou měrou ztenčily.

Domácí výběr startoval i na uplynulém ME před necelými třemi lety, ovšem příliš se mu nedařilo. Ve skupině A vybojoval jediný bod za remízu 1:1 se Švýcarskem a po překvapivé porážce s Albánií (0:1) obsadil poslední čtvrté místo. V Lize národů si loni vedl celkem obstojně, když ve třetí výkonnostní kategorii vybojoval solidních dvanáct bodů, přesto zaostal za vítězným Srbskem o dva body. Třetí Černou Horu za sebou nechal o bodů pět.

Trenér Cosmin Contra nabádá k tomu, aby jeho tým Faerské ostrovy nepodcenil. "Máme co napravovat. Kvalifikovat se můžeme, ale jen za předpokladu, že budeme předvádět konstantní výkony. Teď je nutné přistoupit k utkání zodpovědně, náš protivník vyznává fyzicky náročný styl s pozornou obranou a dokáže zahrozit ze standardních situací. Je nutné vynaložit veškeré úsilí," varuje Contra se zdviženým ukazováčkem.

Hráči Faerských ostrovů cestovali na Maltu v pozici mírných favoritů, jenomže už po čtvrthodině hry prohrávalo a poté inkasovali podruhé i přesto, že jeden z největších trpaslíků evropské scény dohrával více jak půl hodiny v deseti. "Každý duel je zcela jiný a tento výsledek nemusí v žádném případě nic znamenat. Ba naopak soupeř chce tento kolaps napravit a bude ještě houževnatější," dodal však s opatrností v hlase třiačtyřicetiletý rumunský lodivod.

Oba dva rivalové se spolu střeli v předchozím kvalifikačním cyklu o EURO 2016 a Rumuni tehdy získali plný počet šesti bodů. Nejprve vybojovali před vlastními fanoušky těsnou výhru 1:0 a pak celkem hladce v poměru 3:0 uspěli i v následné odvetě. V základní sestavě výběru z Balkánského poloostrova by se měl znovu objevit kmenový hráč pražské Sparty Alexandru Chipciu a taktéž ještě donedávna jeho spoluhráč Nicolae Stanciu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 6.99 - 17.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Španělsko11002:13
 Švédsko11002:13
 Malta11002:13
4.Norsko10011:20
 Rumunsko10011:20
 Faerské ostrovy10011:20
Skupina J
Arménie - Finsko  (úterý 18:00)
Oba dva úterní soupeři svůj vstup do kvalifikace o evropský šampionát v roce 2020 nezvládli a nyní tak potřebují ve vzájemném měření sil bodovat. Arménie je na domácím stadionu silná a příliš často neprohrává, i přesto bude v souboji s Finskem považována za mírného outsidera. Severský celek se totiž v posledních letech hodně zvedl a postaral se o několik překvapení.

Hosté se blýskli především v Lize národů, kde ve třetí výkonnostní kategorii ovládli skupinu 2 a jistotu měli již po čtyřech odehraných duelech. V konkurenci Maďarska, Řecka a Estonska totiž neztratili ani bod. Pokud tedy neuspějí v této těžké skupině, tak ještě budou mít šanci v dodatečné baráži. Arménii se naopak v LN tolik nevedlo a v Lize D obsadila druhou příčku za vedoucí Makedonií, do kvalitnější společnosti proto nepostoupila.

Finové nejprve zavítali do Udine a snažili se zaskočit vysoce favorizovanou Itálii, jenomže velmi brzy inkasovali a nakonec odjížděli s porážkou 0:2. "Nemyslím si, že bychom hráli vyloženě špatně, ale soupeř byl dobře připravený a k téměř ničemu nás nepustil. Utkání v Jerevanu pro nás bude hodně důležité a jsem přesvědčen, že pouze remíza nám stačit nebude," zhodnotil aktuální situaci finský trenér Markku Kanerva.

Čtyřiapadesátiletý rodák z Helsinek věří, že jeho svěřenci už tentokráte využijí rozšíření šampionátu pro čtyřiadvacet reprezentačních výběru: "Bosna i Řecko jsou favorité, na druhou stranu jsme schopni s nimi hrát vyrovnanou partii. Pokud by se to nepovedlo, tak rozhodně hodláme uspět v baráži, ale nechci předbíhat. Soustředíme se pouze na nadcházející zápas, budeme bojovat na hranici fyzických možností," slíbil odhodlaně Kanerva.

Arménie je považována za nevyzpytatelného soupeře hlavně před vlastním publikem, před třemi dny se nemusela stydět ani za svůj výkon v Bosně. Dlouhou dobu prohrávala o jednu branku a po druhé inkasované trefě dokázala korigovat stav na 1:2 v nastaveném čase z pokutového kopu. Oba dva protivníci se spolu naposledy střetli před necelými třinácti lety, tehdy v souboji o EURO 2008 získalo Finsko čtyři body po výsledcích 0:0 a 1:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.19 - 3.19 - 2.41
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bosna a Hercegovina - Řecko  (úterý 20:45)
Na čele skupiny J jsou tři týmy, kterým se v prvním utkání kvalifikačních bojů povedlo sebrat tři body. Dva z nich se musí pustit do sebe, neboť na trávníku v Zenici se představí Řecko. A s ním Bosna nemá zrovna nejlepší zkušenosti.

Hlavním favoritem skupiny J je Itálie, která se po generační obměně opět drápe do sedla. Z něj ji bude chtít shodit především ambiciózní Bosna a Hercegovina, v jejímž kádru najdeme hráče, kteří před sebou mají dost možná poslední mistrovství. Hlavní hvězda týmu a jeho kapitán, kanonýr Edin Džeko, oslavil nedávno své třiatřicáté narozeniny. Ročník 1988 je také brankář Šehić a ještě o rok starší je obránce Ervin Zukanović.

Džeko si k narozeninám nadělil parádní dárek, protože jeho celek dokázal porazit Arménii, i když hosté hodně kousali. Prosadili se ale až v samém závěru, když už domácí Bosna vedla o dvě branky. O obě se postarali zástupci nastupující generace Rade Krunić a Deni Milošević. Pro Edina Džeka to navíc byl stý zápas v reprezentaci, což je číslo, na které jen tak někdo nedosáhne. Druhou stovku začne Džeko na domácí půdě proti Řekům.

S nimi to ale Bosna moc neumí. Od roku 1996 toho s nimi sehrála poměrně hodně, ale zatím si připsala jen jednu jedinou výhru. Hned čtyřikrát se radovali Řekové a ve čtyřech případech se body rovným dílem dělily. Naposledy se diváci v Zenici branky nedočkali a i když se hrálo v poměrně vysokém tempu s několika akcemi, stav zůstal v roce 2017 nerozhodný.

Řekové mají za sebou poměrně nepovedenou Ligu národů, v níž i přes solidní počet devíti získaných bodů skončili až na třetí příčce. V rámci kvalifikace už na tom jsou o trochu lépe, neboť se Řekům v minulém kole povedlo porazit Lichtenštejnsko. Z Vaduzu si Řekové odvezli všechny tři body díky brankám Fortounise s Donisem a po povedeném výkonu jsou na druhém místě za Itálií.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.50 - 5.16
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Itálie - Lichtenštejnsko  (úterý 20:45)
Italská reprezentace se po prvním duelu ocitla na první příčce skupiny J a hodlá na ní setrvat co možná nejdéle. K tomu jí hodně pomáhá i snadný los, protože v dalším utkání Italové hostí poslední tým tabulky z Lichtenštejnska.

Itálie zažívá dobré vyhlídky do budoucnosti, neboť její omlazený kádr má hodně velký potenciál. Trenér Roberto Mancini může spoléhat na řadu zkušených hráčů, které ale postupně doplňují mladíci. Talentovaných hráčů je v jeho výběru mnoho a někteří z nich již ukazují, že by mohli Itálii táhnout už v nejbližší budoucnosti.

Vidět to bylo například v minulém utkání s Finskem. Italové svého soka nepodcenili a nasázeli mu dvě branky, aniž by sami inkasovali. Mezi střelce se zapsal mladý záložník Nicoló Barella a také útočník Moise Kean. Hráč Juventusu nastoupil od úvodních minut a gólem v 74. minutě utkání završoval povedený večer v Udine. Talentovaného útočníka teď chválí celá Itálie a jeho matka Isabelle není výjimkou.

"Vyšli jsme z hodně chudých poměrů, já se musela starat o celou rodinu a častokrát to opravdu nebylo jednoduché. Ale nevzdali jsme se a po mnoha osobních obětech se nám teď díky Moisemu daří skvěle. Je to obrovská satisfakce a já jako matka cítím obrovskou hrdost, když se mému synkovi daří. Radím mu to, co vždycky - aby byl nohama na zemi, poslouchal trenéra a učil se od starších a zkušenějších spoluhráčů."

Trenér Mancini se tak může tetelit blahem, že vsadil na mladé hráče. Ke konci zmiňovaného utkání střídal ještě mladíček Zaniolo, který v devatenácti letech táhne AS Řím. Do Věčného města už se vrátil útočník Stephan El Shaarawy, který se zranil, a doplnil Florenziho s Chiesou. Od úvodních minut utkání bychom se mohli dočkat hráčů jako Quagliarella, Sensi nebo Romagnoli.

Italové mají s Lichtenštejnskem výborné zkušenosti, hráli s nimi zatím jen dvakrát. Oba duely ale vysoko vyhráli a od soupeře přitom nedostali ani jednu branku. Nic navíc nenasvědčuje tomu, že by se Lichtenštejnsko mělo probrat právě teď. V rámci čtvrté skupiny ligy D v Lize národů se Lichtenštejnsku povedlo vyhrát jen jedno utkání a jednu remízu a ostatní svorně prohrálo.

Do kvalifikace o mistrovství Evropy také nevkročilo právě nejlépe a pokračovalo v trendu porážek. Dvě branky mu totiž vsítilo Řecko, které po celý zápas hrálo mnohem lépe a trestalo chyby domácích. Zatím je proto Lichtenštejnsko na posledním místě ve skupině. Dvojice Polverino a Hasler si ze zápasu odnesla menší zranění, ale oba hráči by na Itálii měli být připraveni. Hrát se tentokrát bude na skromnějším Stadio Ennio Tardini v Parmě.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.01 - 33.00 - 55.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Itálie11002:03
 Řecko11002:03
3.Bosna a Hercegovina11002:13
4.Arménie10011:20
5.Finsko10010:20
 Lichtenštejnsko10010:20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dneska nic moc, ještěže hrajeme s Brazílií

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
stas87

Svajciarsko-Dansko bude zaujimavy zapas, hra sa o nieco a nie je to len priatelsky zapas. Ja si zapnem Norsko-Svedsko. Svedi zahrali ptoti rumunom dobre, takze cakam tri body aj dnes od nich.

Reagovat
lampas

Bosna

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Řecko

Reagovat
Kixi Syhimour

FABIOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
smazaný uživatel

Luxembursko bude coskoro number 1 :love:

Reagovat
ADM

Alba aj Bus pošetrení. Enrique

Reagovat
CHONG

Rodrigo Proč tam radši neposlal Jaimeho

Reagovat
Kixi Syhimour

Švýcaři

Reagovat
Kixi Syhimour

To jsou výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Švýcaři Norové Švédi Bosna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele