Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 2. kolo
26.03.2019 20:45 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Rumunsko přejelo Faerské ostrovy a zvýšilo tak své šance na ME

Rumunsko si dokázalo poradit s Faerskými ostrovy a hlavně díky třem brankám v prvním poločase během pouhých sedmi minut zvítězilo hladce v poměru 4:1. Po přesvědčivém výkonu napravilo zaváhání ve Švédsku (1:2) a vrátilo se zpět do boje o závěrečný turnaj evropského kontinentu. Hosté se naopak nedokázali oklepat z kolapsu na Maltě (1:2) a jsou poslední s nulovým bodovým ziskem, jejich naděje se hned za začátku kvalifikace rozplývá.

Úvodní pětadvacetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, ihned na to přetavili domácí svou zřetelnou územní převahu ve vedoucí trefu. Ciprian Deac se po centru z pravého křídla a přistrčení od Claudia Keșerüa ocitl před hranicí brankového území a i přes atak dvou bránících protihráčů napálil balón přesně pod horní tyčku. Rumunsko si vytvořilo dvoubrankové vedení za další tři minuty zásluhou Keșerüa.

Zkušený dvaatřicetiletý útočník bulharského Ludogorce stál ve vhodnou chvíli na správném místě, jako slepý k houslím se dostal k odraženému míči a pak ho nekompromisně uklidil k přední tyči. Ani po tomto okamžiku rumunská ofenzíva nestagnovala, ve 33. minutě skóroval Keșerü podruhé. Po přímém volném kopu Deace z velké vzdálenosti využil prodloužené hlavičky Grigoreho a zblízka pokořil bezmocného brankáře Nielsena.

Faerským ostrovům svitla alespoň malá šance pět minut před přestávkou. Moti ve vlastní šestnáctce naprosto zbytečně přidržel Olsena a turecký rozhodčí Meler bez váhání ukázal směrem k pokutové značce. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Viljornur Davidsen a trefil se parádně k pravé konstrukci, gólman Tătăruşanu i přes vystižení směru nemohl na balón dosáhnout. Po změně stran domácí s přehledem kontrolovali dostatečný náskok.

Tím pádem gólových šancí výrazně ubylo, ve druhém poločase byly k vidění pouze dvě. Nejprve se v 52. minutě výborně uvolnil George Puşcaş a přihrávkou našel střídajícího Hagiho, jenž před prázdnou brankou trestuhodně selhal. Krátce po odehrané hodině uzavřel gólový účet právě dvaadvacetiletý Puşcaş, který po nabídce Sparťana Chipcia pokořil bezmocného Nielsena překrásným obloučkem a zavěsil přímo pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele