Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 2. kolo
26.03.2019 20:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Bosňané proti Řecku promrhali dvougólové vedení a mohou být rádi za remízu

Den nebývalých remízových dramat potkal i utkání Bosny a Hercegoviny s Řeckem. Když po čtvrthodině hry domácí vedli již o dva góly, vše nasvědčovalo jejich pohodlnému vítězství a důležitému kroku vstříc postupu na mistrovství Evropy. Po změně stran však Řekové zvládli snížit z pokutového kopu, hned vzápětí uviděl červenou kartu Miralem Pjanić a Bosňané se rázem třásli o výsledek. Konečný výsledek 2:2 nakonec zařídil šest minut před koncem Dimitris Kolovos.

Oba celky tak mají po dvou odehraných zápasech shodně čtyři body a zaostávají za doposud suverénními Italy, kteří v souběžně hraném utkání rozdrtili Lichtenštejnsko šestigólovým přídělem. Spokojenější však mohou být s remízou hosté, neboť zvládli na půdě soupeře stáhnout dvoubrankové manko a v případě bodové rovnosti na konci kvalifikace mohou právě venkovní góly rozhodnout o jejich postupu.

Stadion v Zenici se od úvodních minut otřásal v základech a natěšení diváci měli hned na úvod pořádný důvod k radosti. V desáté minutě Edin Višća vypálil z kraje pokutového území, míč se k němu odrazil zpět a napodruhé již domácí záložník povedenou ranou levačkou zařídil průlom skóre. Ani ne pět minut nato pak Miralem Pjanić naplno ukázal své kvality, co se zahrávání přímých kopů týče, když ze solidní vzdálenosti vypálil tak, že brankář Vlachodimos se ani nepohnul a jen zkoprněle sledoval let míče za svá záda.

Řekové se však ani po katastrofálním vstupu do zápasu nenechali rozhodit a na sklonku první půle měli dvě slušné možnosti ke snížení, ovšem Fortounis i Donis je neproměnili. Po změně stran se zprvu zdálo, že Bosňané mají hru stále plně pod kontrolou, jenže na přelomu hodiny hry se situace na trávníku obrátila naruby. Nejprve aktivní Fortounis vybojoval na Sunjićovi pokutový kop, který sám bezpečně proměnil, a bezprostředně nato se Miralem Pjanić proměnil z hrdiny zápasu v odpadlíka, neboť za ostrý zákrok na Zecu uviděl rovnou červenou kartu.

Najednou byli na koni Řekové a domácí se jen s vypětím všech sil bránili. Třináct minut před koncem ještě brankář Sehić zvládl reflexivním zákrokem vychytat Dimitrise Kolovose, avšak v 85. minutě už ani bosenský gólman na hlavičku téhož hráče neměl nárok a míč se s pomocí břevna odrazil za brankovou čáru. Řecký tlak pak pokračoval i během nastavení, ale vítězný gól se již hostům vsítit nepodařilo.

Autor: Martin Kantor / reuters.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele