Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina D, 2. kolo
26.03.2019 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Irové udolali Gruzii 1:0 a dostali se do čela skupiny D

Irsko nepředvedlo na půdě trpaslíka z Gibraltaru nijak oslnivý výkon a hubená výhra 1:0 je pro něj spíše ostudou, nyní dokázalo na vlastním stadionu zdolat stejným poměrem Gruzii a taktéž svým představením nijak nenadchlo. Ve velmi vyrovnaném souboji rozhodlo o svém úspěchu necelých deset minut před přestávkou zásluhou Conora Hourihaneho. Celkově se diváci dočkali jen čtyř střel mezi tři tyče a poměr držení míče byl naprosto vyrovnaný.

Úvodní větší příležitost se zrodila po necelé čtvrthodině hry, kdy hosté chybovali v rozehrávce a následné zakončení vzal na sebe Hourihane, který svou tvrdou ranou výrazně protáhl gólmana Loriu. Ihned na to se z hranice pokutového území opřel do balónu z voleje Brady a horní tyčku přestřelil zhruba o dva metry. Poté s hra víceméně vyrovnala, Irové z ničeho nic udeřili ve 36. minutě.

Osmadvacetiletý záložník druholigové anglické Aston Villy se postavil k přímému volnému kopu z nějakých pětadvaceti metrů a míč parádně zakroutil k bližší konstrukci, Loria se tentokráte natahoval marně. Ve třetí nastavené minutě první půle mohl vyrovnat Gvilia, ale po rychlém brejku nepropálil z osmi metrů připraveného brankáře Randolpha. Svěřenci trenéra Micka McCarthyho byli blízko k pojištění náskoku po necelé hodině hry.

Po přihrávce z levé strany šestnáctky dopravil balón zblízka do odkryté branky nabíhající Hendrick, jenže nacházel se v ofsajdovém postavení a gól tak správně nebyl uznán. V 69. minutě se ocitl před levým rohem brankového území Stevens, nicméně míč zakroutil o několik decimetrů vedle přední tyče. Za další tři minuty nerozhodl ani McGoldrick, jenž se po výtečném pasu od McCleana zjevil sám před Loriou.

Díky kličce na poslední chvíli ho dokonce i obešel, jenomže balón mu v nejdůležitější moment utekl od kopačky a pak z ostrého úhlu neměl šanci skórovat. Gruzie mohla potrestat mnoho spálených možností protivníka v 85. minutě. Z více jak třiceti metrů vyslal parádní střelu Kankava a jeho kroucený projektil se odrazil od vzdálenější konstrukce do zámezí, výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele