Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 2. kolo
26.03.2019 20:45 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Itálie rozebrala bezbranné Lichtenštejnsko šesti zásahy

Nově se formující Itálie i bez několika hvězd ukázala velmi solidní výkon a před domácími příznivci nasázela maličkému Lichtenštejnsku šest gólů! Hostům moc nepomohlo ani vyloučení Kaufmanna krátce před koncem první půle.

Italové se jako jasný favorit postavili proti Lichtenštejnsku, které doufalo v zázrak. Domácí i bez několika zraněných opor nastoupili v silné sestavě, do níž se od prvních minut podívali Mancini, Politano, Sensi nebo Sirigu s Keanem a Quagliarellou. Toho měli strážit především Wolfinger, Hofer nebo Göppel.

Brankáře Büchela čekala pořádná porce práce, o čemž ho začal už v páté minutě přesvědčovat Fabio Quagliarella. Šestatřicetiletý úkaz z Janova rozehrával standardní situaci, jenže ani nadvakrát brankáře hostí nepropálil. Aktivnější Italové svého soka v podstatě nepouštěli k míči a kralovali na hřišti.

Obranu Lichtenštejnska prolomili až v sedmnácté minutě. Na levé straně se krásně zbavil svého strážce Spinazzola, jenž následně odcentroval přesně na hlavu nabíhajícího záložníka Stefana Sensiho. Nevysoký hráč hlavičkoval naprosto přesně a brankář Büchel se natahoval marně.

Skvělý zákrok musel ukázat v jednadvacáté minutě, když na něj postupoval Quagliarella úplně sám. Büchel ale svou roli perfektně zvládl a po vyběhnutí mu míč od kopačky čistě odebral. Další branku Italové přidali ve 32. minutě. Odkop z vápna zastavil Marco Verratti, který s míčem u kopačky proskotačil až do vápna, vyhnul se dvěma soupeřům a nechytatelně zakončil - 2:0.

Jen o dvě minuty později se italská mašina opět nezastavitelně hrnula vpřed. Po rohovém kopu zahrál na brankové čáře rukou Nicolas Hasler a sudí pískal penaltu! K ní se postavil veterán Quagliarella, který přesnou ranou doprostřed překonal marně skákajícího brankáře Büchela.

Krátce před koncem první půle zakončoval technickým pokusem i mladý zázrak Moise Kean, který dostal ve vápně příliš prostoru. Gól ale neslavil, protože napálil jen břevno! Po dalším průniku do vápna zakončoval do odkryté branky Verratti a míč v cestě do sítě zastavil Daniel Kaufmann jen za pomocí ruky. Kromě toho, že byl vyloučen, dostal Quagliarella šanci na další penaltu a poradil si i napodruhé - 4:0.

Quagliarella je v této sezoně nezastavitelný a ve 49. minutě málem přidal třetí dnešní branku. Jeho oblouček totiž až na poslední chvíli vykopával z brány Maximilian Göppel! Zběsilý první poločas se nekonal, třebaže Itálie pořád hrála aktivně. Potupný pátý gól přišel v 70. minutě a po skvělé akci záložníka Marca Verrattiho se o něj hlavou postaral mladý talent Moise Kean, který dorazil míč do sítě.

Patnáct minut před koncem se dočkal i střídající Leonardo Pavoletti. Další z nepříliš známých hráčů naskočil do hry až ke konci a nadvakrát zakončil skvělý centr od stopera Manciniho - 6:0.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele