Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina F, 2. kolo
26.03.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Španělé v tréninkovém tempu porazili Maltu 2:0

Španělé na hřišti outsidera z Malty nastoupili ve zcela jiné sestavě než v úvodním kvalifikačním zápase s Norskem. V základu zůstali jen Ramos, Asensio a Morata a právě poslední jmenovaný byl pro výběr Luese Enriqueho klíčovým mužem.

Že se bude po celý zápas hrát na jedinou bránu bylo předem jasné a během utkání se to jen potvrzovalo. Překonat domácí obranu se však Španělům podařilo až po půl hodině hry, kdy Morata ve vápně překonal obránce Muscata a z úhlu prostřelil gólmana Bonella. Fotbalisté Malty v první půli zkompletovali jen 60 úspěšných přihrávek, přesto do šaten odcházeli se ztrátou pouhého gólu.

Po přestávce španělská exhibice pokračovala, další góly však dlouho nepřicházely. To se mohlo změnit v 61. minutě, kdy v obrovské šanci Bonello vychytal Asensia. Zdvojnásobení těsného náskoku se Španělé nakonec dočkali až v 73. minutě, kdy exkluzivním centrem našel Jesús Navas Álvara Moratu, který z bezprostřední blízkosti neměl problém nechytatelně zakončit.

O chvíli později pak z dálky prověřil domácího brankáře Ramos, Bonella však tentokrát uspěl. Španělé jakoby už se s náskokem spokojili a zbytek zápasu dohráli v poněkud relaxačním tempu. Malťané nekladli žádný odpor, ostatně jako po celý zápas a nakonec budou asi i rádi, že v souboji s jasným favoritem prohráli jen o dva góly.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Len tak mimochodom, výber Katalánska hrá dnes v rovnakom čase prípravný zápas s Venezuelou

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele