Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 2. kolo
26.03.2019 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Finsko veze z Arménie tři body

Arménie doma nestačila na Finy, ačkoli několik solidních šancí měla. Nedokázala ale překonat brankáře Hradeckyho, který udržel čisté konto. Na opačné straně se naopak prosadili Jensen a Soiri.

Hodně velkým nebezpečím byli hostující útočníci Pukki a Kamara. Právě jejich pohotová souhra vedla k první zajímavější akci, na jejímž konci byla nepřesná rána Kamary. Z hodně velké vzdálenosti to na opačné straně zkoušel Ghazarjan, jehož rána vystoupala vysoko nad branku.

Po čtrnácti minutách dokázal Hovhannisjan najít ve vápně volnějšího spoluhráče, kterým byl Norberto Briasco. Jeho přízemní rána skončila v náruči finského brankáře. Finové zahájili okamžitý protiútok, který se jim hodně povedl. Robin Lod poslal do vápna krásnou nahrávku na Pukkiho, který ještě nesobecky nahrával na zadní tyč. Tam si naběhl Fredrik Jensen a skóroval!

Finové byli jasně lepším týmem a prakticky nenechávali domácí tým dlouho na míči. Střelec první branky se dostal k další povedené ráně, ale tentokrát si na brankáře Arama Hajrapetjana nepřišel. První poločas mnoho fotbalové krásy nenabídl a skončil těsným vedením Finska. Do poločasu druhého naskočili domácí aktivněji a Finům chvíli trvalo, než se tempu utkání přizpůsobili.

Za pokutovým územím si dokázal najít prostor ke střeleckému pokusu Ghazarjan, který o metr minul branku. Aktivní Robin Lod mohl dopřát Finům ještě pohodlnější náskok, jenže deset minut po změně stran zakončoval z velkého vápna jen do boční sítě! Střídající Pyry Soiri taktéž neuspěl, i když jeho průnik do vápna zaváněl gólem. Míč ale včas ukryl do náruče brankář Aram Hajrapetjan.

Další gól samozřejmě visel ve vzduchu a málem se o něj v 62. minutě postaral Teemu Pukki. Jeho důraznou ránu ještě tečoval bránící Harojan, takže brankář Hajrapetjan se musel hodně rychle otočit a míč vyrazit mimo tři tyče! Přesto se lépe hrající Finové dočkali ještě jedné branky. Po ponechání výhody se k míči dostal Lod, který se prodral až do vápna. V něm našel lépe stojícího Pyryho Soiriho, kterému už zakončení nedělalo žádný problém.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele