Souhrn kvalifikace o postup na ME 2020 - pondělí 9.9.

09.09.2019, 20:06, aktualizováno 09.09.2019, 22:47
Komentáře a souhrny
Chorvatsko nečekaně zakoplo v Ázerbájdžánu, dál ale vede svou skupinu. Na druhé místo díky vítězství v Maďarsku poskočili Slováci. Rusové se natrápili s Kazachstánem, ale nakonec vyhráli, stejně jako Belgičané ve Skotsku, kteří naopak dokráčeli ke třem bodům s velkým přehledem. Poláci se rozešli smírně s Rakušany. Venku vyhráli hladce Nizozemci a nakonec i Němci...
Skupina C

Estonsko - Nizozemsko 0:4

09.09.2019 20:45

Góly: 17. Ryan Babel, 47. Ryan Babel, 76. Memphis Depay, 87. Georginio Wijnaldum

Nula bodů stále mají na kontě fotbalisté z Estonska. Neuspěli totiž ani v pátém kvalifikačním duelu proti Nizozemsku, jemuž podlehli jasně 0:4. Dvěma trefami se na tom podílel Babel, po jedné přidali Depay a Wijnaldum.

Hned z první výraznější příležitosti muži v oranžovém udeřili. Z levé strany poslal parádní přízemní centr Blind, na malém vápně si na něj naběhl Ryan Babel a pohotovou střelou překonal gólmana. Před poločasem to mohlo být už o dva góly, tečovaný Wijnaldumův pokus zneškodnil Lepmec.

Podruhé se tak Holanďané radovali až krátce po návratu ze šaten. Opět byl autorem branky Ryan Babel a opět to bylo po centru, tentokráte hlavičkoval v pádu po Depayově pobídce. O necelých deset minut později si na rohový kop naskočil van Dijk, jehož tvrdá hlavička skončila těsně vedle tyče.

Velké zaváhání předvedla estonská obrana čtvrt hodiny před koncem. De Ligt poslal dlouhý míč za obranu na Memphise Depaye, ten si jej poměrně nerušeně zpracoval a zasekl na střed. Poté napřáhl a svou levačkou trefil míč přesně na zadní tyč. Gólman byl bez šance.

Dlouhé přihrávky dělali obráncům z pobaltské země problémy a důkazem o tom byl i čtvrtý gól. Depay z přímého kopu odcentroval do chumlu hráčů, odkud dokázal brankáře prostřelit Georginio Wijnaldum. Asistující Depay měl na kopačce i "bůra", jenže Pröpperovi pobídky pohrdnul a v tutové šanci mu míč odskočil.

Zatímco Estonci se tak nadále krčí na dně tabulky a o pozici bojují už jen s Běloruskem, Holanďani jsou spolu s Německem a Severním Irskem žhavým kandidátem na postup.

Více informací k zápasu

Severní Irsko - Německo 0:2

09.09.2019 20:45

Góly: 48. Marcel Halstenberg, 90+2. Serge Gnabry

První těžší zápas znamenal pro dosud stoprocentní reprezentanty Severního Irska první porážku. Na Němce totiž nestačili a kvůli trefám Halstenberga a Gnabryho ve druhé půli prohráli 0:2.

Přitom jako první se musel zaskvět Manuel Neuer. Kroos ztratil míč na úkor Washingtona, ten ale německého brankáře nepropálil. Hosté zahrozili až okolo čtvrtiny zápasu, to postupně Brandt a Werner trefili bránící hráče v pokutovém území do rukou, jenže sudí ani jednou penaltu neodpískal.

Pořádně rušno bylo před oběma branami v samotném závěru první půle. Za ostrovany nejprve pálil Dallas, jeho pokus poté dorážel Washington, ani jeden z jmenovců amerických měst ale neuspěl. Na druhé straně hřiště mohl otevřít skóre Werner, na Peacocka-Farrell ovšem nevyzrál.

Stejně dopadl i Klostermann po pauze, krátce po něm už ale Němci šli do vedení. Právě Klostermann poslal z pravé strany dlouhý centr, který propadl až na zadní tyč ke druhému krajnímu obránci Marcelu Halstenbergovi, jenž ukázkovým volejem rozvlnil síť a připsal si první reprezentační gól.

Naši západní sousedé nadále pořádně tlačili. Z úhlu již poněkolikáté vyslal neúspěšnou střelu Werner, další dvě dorážky jeho spoluhráčů vyšly také vniveč. V tutové příležitosti minul tyč i Gnabry a lépe si nevedl ani Reus, který však gólmana pořádně protáhl. Kimmichův centr pětadvacet minut před koncem našel střídajícího Havertze, jenž hlavičkoval těsně vedle brankové konstrukce.

Přeci jen se ale Němci druhé trefy dočkali. Havertz šikovně prostrčil míč za obranu na Serge Gnabryho, který z úhlu ještě šikovněji našel skulinku a prostřelil strážce svatyně. Oba týmy tak nyní opanují tabulku se dvanácti body, Severní Iry ale ve zbývajících třech zápasech čeká znovu jejich pondělní soupeř a dvakrát Nizozemci, kteří ze třetí pozice nebezpečně dotírají.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Německo540117:612
2.Severní Irsko54017:412
3.Nizozemsko430114:59
4.Bělorusko51043:103
5.Estonsko50052:180
Skupina E

Maďarsko - Slovensko 1:2

09.09.2019 20:45

Góly: 50. Dominik Szoboszlai - 40. Róbert Mak, 56. Róbert Boženík

Slovensko po jasné páteční porážce s Chorvatskem (0:3) zvládlo důležitou bitvu na půdě Maďarska a zvítězilo nejtěsnějším poměrem 2:1, výrazně tak oživilo své naděje na postup na evropský šampionát. Po pěti odehraných zápasech má na kontě devět bodů a za vedoucím Chorvatskem zaostává o bod. Před čtvrtým Walesem drží náskok tří bodů, ale ten oproti ostatním účastníkům skupiny E disponuje jedním duelem k dobru.

Maďaři si naopak lehce zkomplikovali situaci. Ve třech zbývajících utkáních je čeká těžká šichta, momentálně jim patří třetí místo a za svým pondělním rivalem zaostávají o skóre. První větší příležitost se urodila přesně po odehrané čtvrthodině, kdy z voleje z dvanácti metrů vypálil Dominik Szoboszlai a mířil k přední konstrukci, nicméně brankář Dúbravka byl na zemi včas a zkrotil balón ve svém náručí. Domácí výběr byl mírně aktivnější i nadále.

Přesně v polovině úvodního dějství předvedl nešikovné zpracování Lobotka, Kleinheisler vzápětí vybojoval balón pro kanonýra Szalaie a jeho dělovku z osmnácti metrů famózně odvrátil ke svým spoluhráčům připravený Dúbravka. Náš východní soused skvěle prorazil ve 40. minutě. Hamšík hledal prudkým centrem Róbert Boženíka, kterého uhlídal Baráth. Balón se však následně odrazil k volnému Róbertu Makovi a ten chladnokrevně rozvlnil síť - 0:1.

Domácí výběr se ale rozhodně nevzdal a do druhé půle vlétl s enormním nasazením. Odměnou mu byla vyrovnávací trefa Szoboszlaie z 50. minuty. Teprve osmnáctiletý záložník rakouského Salzburgu se postavil k přímému volnému kopu z osmnácti metrů a míč parádně zakroutil do bližší šibenice, Dúbravka se tentokráte jen naprázdno proletěl vzduchem. Svěřenci českého trenéra Pavla Hapala si o šest minut později vzali zpět ztracené vedení.

Hrdinou slovenského výběru se stal Boženík. Toho přesně načasovanou kolmicí uvolnil spoluhráč Lobotka, teprve devatenáctiletý útočník Žiliny na nic nečekal a z hranice šestnáctky zamířil přímo do pravého dolního rohu. Po necelých dvaceti minutách ve druhé půli zazmatkovala maďarská defenzíva a do slibných možností pustila Hamšíka s Rusnákem. První jmenovaný zblízka nevyzrál na gólmana Gulácsiho a Hamšík poté pálil příliš vysoko.

V 66. minutě byl blízko ke druhému srovnání skóre Dzsudzsák, kterého vybídl ke skórování skvěle hrající Szoboszlai, jenomže jeho projektil směřující pod břevno zastavil fantastickým způsobem Dúbravka. Asi deset minut před závěrečným hvizdem se v poslední větší příležitosti zjevil zkušený Hamšík a pozorný Gulácsi vytěsnil jeho ránu na rohový kop. Slovensko si již těsný náskok pohlídalo a domů si proto veze nesmírně cenné tři body.

Více informací k zápasu

Ázerbájdžán - Chorvatsko 1:1

09.09.2019 18:00

Góly: 72. Tamkin Khalilzade - 11. Luka Modrić (pen.)

V Baku zavládla obrovská radost. Domácí Ázerbájdžán totiž dokázal uhrát s hvězdami nabitým Chorvatskem remízu. Hosté sice šli velmi brzy do vedení díky úspěšně zahrané Modrićově penaltě, ale po změně stran jejich tlak vyprchal. Toho domácí využili a díky Khalilzademu srovnali.

Ázerbájdžán se na Chorvaty nachystal se Šejdajevem na hrotu, ale bylo jim jasné, že hrát a tvořit budou především hosté. Ti se spoléhali na Petkoviće, Brozoviće, Modriće nebo Perišiće s Rebićem. Spolehlivá opora Realu Madrid s kapitánskou páskou na ruce se už v šesté minutě prezentovala velmi dobrou střelou, se kterou měl brankář Balajev docela problémy.

Domácím se první fáze hry nepovedla a navíc brzy prohrávali. Už v 11. minutě se totiž Petković v těžké pozici ve vápně snažil obhodit Krivocjuka, který podle rozhodčích zahrál rukou. Okamžitě byl slyšet hvizd značící penaltu. K ní se postavil zkušený středopolař Luka Modrić a opět potvrdil svou kvalitu - 1:0.

O pouhé tři minuty mohli Chorvaté vést o větší rozdíl. Parádní přihrávku do sprintu na bránu obdržel Ante Rebić, kterého obránci domácí ekipy marně stíhali. Chorvatský útočník to ale nevyřešil nejlépe a zakončoval jen doprostřed branky. Tam si Balajev v pohodě poradil. Stejně tak zasáhl proti velmi dobré a tvrdé ráně Nikoly Vlašiće, která se stáčela k tyči.

Ázerbájdžán kontroval ojedinělým útokem v podání hrotového útočníka Ramila Šejdajeva. Ten sice utekl chorvatským pronásledovatelům, ale jeho přízemní ránu z úhlu brankář Dominik Livaković dokázal nohou výtečně vykopnout! Chorvatsko mělo dostatek šancí na zvýšení náskoku a zřejmě by to bylo úplně jiné utkání, jenže nedokázalo šance využít.

A jakkoli se to zdálo neuvěřitelné, do druhé půle nastoupily úplně jiné týmy. Chorvatská aktivita opadla, zatímco domácí přidali. Zčásti to bylo i střídáním, protože ve 46. minutě se na trávník dostal Tamkin Khaliladze. Zprvu se nic nedělo a Chorvatsko dál tlačilo. Jenže domácím se dařilo jejich ataky stále rychleji a stále efektivněji zastavovat.

V 67. minutě se stále častější útoky domácích hráčů proměnily v první gól. Mahir Emreli totiž byl včas na správném místě a dorazil střelu spoluhráče mimo dosah brankáře Livakoviće. Jenže jeho radost trvala jen chvíli. Střele totiž předcházel ofsajd.

Chorvatsko si však poučení nevzalo a o pouhých pět minut později inkasovalo znovu. Vyloženě drzý průnik do vápna podnikl právě střídající Tamkin Khaliladze, který udělal ze tří soupeřů solné sloupy. Pokračoval až k bráně a ve vápně prostřelil i brankáře Livakoviće! Na překvapivý zvrat v utkání už hosté nedokázali reagovat a domácí tak mohou slavit skvělý výsledek. A rozhodně se nedá říct, že by remíza byla nezasloužená.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko531110:510
2.Slovensko53029:79
3.Maďarsko53027:69
4.Wales42024:46
5.Ázerbájdžán50145:131
Skupina G

Lotyšsko - Severní Makedonie 0:2

09.09.2019 20:45

Góly: 14. Goran Pandev, 17. Enis Bardhi

Severní Makedonie zvládla i druhý vzájemný zápas s Lotyšskem a opět potvrdila úlohu mírného favorita. Trápící se domácí reprezentace je po šesti odehraných duelech bez jediného získaného bodu, navíc musí skousnout velmi nelichotivé skóre 1:21. Hosté si naopak zachovali alespoň teoretickou šanci na evropský šampionát, s osmi body jim patří pátá příčka a za druhým Slovinskem zaostávají o tři body.

Výběr z Balkánského poloostrova rozhodl o svém úspěchu již krátce po odehrané čtvrthodině, kdy vsítil obě dvě své branky, ve zbývajícím průběhu kontroloval dostatečný náskok a ještě nějakou tu branku mohl přidat. Makedonci poprvé zahrozili v 8. minutě. Tričkovski převzal dlouhý pas z vlastní poloviny na levé straně a pak okamžitě mířil pod horní tyčku, nicméně gólman Vaņins se nenechal překvapit a vytasil se s famózním reflexivním zákrokem.

Svěřenci trenéra Igora Angelovskiho přeci jen zužitkovali svou převahu ve 14. minutě. Krásnou kolmici na levou stranu pokutového území vymyslel Enis Bardhi, nabíhající Elmas zachoval chladnou hlavu a zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování šestatřicetiletého veterána Gorana Pandeva, jenž na hranici brankového území zavěsil z první přímo pod břevno. Neuběhly ani další tři minuty a hosté se mohli radovat z dvoubrankového náskoku.

Po akci Tričkovskiho na levém křídle odvrátila defenzíva Lotyška míč mimo vlastní šestnáctku, následně se odhodlal ke střele z dvaceti metrů Bardhi a jeho razantní přízemní projektil zapadl přesně k vzdálenější konstrukci, Vaņins se natahoval marně. V samém závěru úvodního dějství se mohl podruhé v pondělním střetnutí prosadit aktivní Pandev, ale tentokráte tváří v tvář proti domácímu strážci neuspěl.

Stejný hráč pokračoval v aktivitě taktéž po změně stran. V 58. minutě stál na konci krásné souhry Bardhiho s Elmasem, jeho bombu z patnácti metrů odvracel Vaņins konečky prstů nad svou branku. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem předvedla Severní Makedonie laxní rozehrávku a směrem k brankáři Dimitrievskimu pelášil Gutkovskis, ten ale nakonec pálil vysoko nad. A když na opačné straně selhal ve stoprocentní možnosti Tričkovski, tak se výsledek již nezměnil.

Více informací k zápasu

Polsko - Rakousko 0:0

09.09.2019 20:45

Góly: -

Varšavské klání mezi Polskem a Rakouskem branku nepřineslo a to znamená, že situace ve skupině G je nadále hodně zamotaná. Polsko bezbrankovou remízou udrželo vedení v tabulce, ovšem Rakušany na druhém místě vystřídalo Slovinsko. Právě Rakousko bylo přitom na polské půdě aktivnějším a lepším týmem, jenže vrátit domácím porážku z prvního utkání nedokázalo.

Ve Varšavě šlo o hodně. Polsko se chtělo po porážce ve Slovinsku vrátit na vítěznou vlnu, ale čekal ho rozjetý soupeř, jenž si také dělá zálusk na postup. Rakousko bylo od začátku aktivnější a Polsko jakoby se stále nemohlo oklepat z několika dní staré porážky. V 10. minutě neproměnil první tutovou šanci Marko Arnautović, když po skvělém centru Lainera hlavičkoval do tyče. Domácím chvíli trvalo, než vůbec ohrozili Stankovićovu branku, ale po půlhodině hry měli Rakušané kliku, po centru z levé strany zblízka hlavou přestřelil Robert Lewandowski. Na neproměněné šance to bylo 1:1 a tuto statistiku zakrátko pro sebe získalo Polsko. K nebezpečné hlavičce se dostal stoper Glik a Stanković povedeným zákrokem udržel poločasový výsledek 0:0.

Rakousko bylo i po změně stran častěji na balónu a ve 49. minutě spálil svojí druhou možnost Marko Arnautović. Defenzíva domácích ho trestuhodně nechala ve vápně osamoceného a jeho koncovku vyrazil až Fabianski. V 63. minutě donutil Fabianskiho k dalšímu zákroku štiplavou střelou Konrad Laimer a ani další rakouské snažení k brance nevedlo.

Územní převaha Rakouska trvala po celý zápas a Polsko si bylo dobře vědomo, že mu stačí i remíza. Připomeňme, že první vzájemný zápas ve Vídni ovládlo Polsko po brance Krzysztofa Piateka. V závěru zápasu nikdo nechtěl riskovat ztrátu všech bodů a divákům ve Varšavě bylo čím dál více jasné, že branka nepadne. Sudí Kassai ukončil utkání po čtyřech minutách nastavení. Polsko remizovalo s Rakouskem 0:0 a situace ve skupině G je nadále hodně zamotaná.

Více informací k zápasu

Slovinsko - Izrael 3:2

09.09.2019 20:45

Góly: 43. Benjamin Verbič, 66. Roman Bezjak, 90. Benjamin Verbič - 50. Bebars Natcho, 62. Eran Zahavi

Čtyři kola před koncem kvalifikace drží postupové karty v rukou Slovinci. Svěřenci Matjaže Keka vyhráli i zápas s Izraelem a na vedoucí Polsko ztrácejí z druhé pozice jen dva body. Divokou přestřelku v Lublani ukončil vítězným gólem v první minutě nastavení Benjamin Verbić, toho večera dvougólový muž a hlavní hrdina utkání.

Slovinci moc dobře věděli, že pokud utkání s Izraelem zvládnou za tři body, udělají důležitý krok na cestě za postupem. Zároveň si byli vědomi, že minimálně jeden z dvojice Polsko, Rakousko v souběžně hraném utkání ztratí. Jak se nakonec ukázalo, ztratily oba týmy a Slovinsko toho využilo k postupu na druhé místo.

Své šance se nevzdával ani Izrael a vězte, že ve Slovinsku nehrál zas tak špatně. V úvodu zápasu byli častěji u balónu domácí, ale za dobrých třicet minut nepředvedly obě strany vůbec nic. Nudu v Lublani utnul až těsně před koncem prvního poločasu vedoucí brankou Benjamin Verbić, když dostal krásnou kolmou přihrávku a sám před Marcianem lehce a přesně zakončil.

Izraeli vyrovnání dlouho netrvalo, pět minut po přestávce nastavil nerozhodný výsledek dalekonosnou přízemní ranou Bibras Natcho a překvapený Oblak se k tyči natahoval marně. A aby toho nebylo málo, v 63. minutě se z podobné vzdálenosti rozhodl vypálit i Eran Zahavi a Oblak znovu neměl nárok. Izrael ve druhém poločase otočil výsledek, ale radovat se z něj mohl pouhou minutu. Bleskurychlou odpověď zařídil střelou od země Roman Bezjak. V Lublani se tak začínalo od znova.

Tři body pro sebe chtěly získat oba týmy, ale štěstí měl nakonec jen jeden. Domácí v první minutě nastavení předvedli jednoduchou akci, Kurtićův centr doplachtil přesně na hlavu Verbiće a ten rozhodl o vítězství Slovinska nad Izraelem v poměru 3:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Polsko64118:213
2.Slovinsko632112:511
3.Rakousko631213:610
4.Izrael622211:118
5.Severní Makedonie62228:88
6.Lotyšsko60061:210
Skupina I

Rusko - Kazachstán 1:0

09.09.2019 20:45

Góly: 89. Mário Fernandes

Kazachstán byl v Kaliningradu blízko překvapivému bodu, nakonec se ale díky brance naturalizovaného Rusa Mária Fernandese vrací s prázdnou. Svěřenci trenéra Čerčesova naopak učinili zásadní krok na cestě za postupem. EURO 2020 by Rusku nemělo uniknout.

Rusové byli na domácí půdě v Kaliningradu velkým favoritem, Kazachstán koneckonců v prvním zápase v Astaně rozstříleli 4:0. Hosté, které trénuje český kouč Michal Bílek, chtěli překvapit a ještě vykřesat naději na možný postup.

Rusko mělo od začátku výraznou převahu. Kazachstán se celý první poločas bránil, aniž by si přitom vytvořil jedinou nebezpečnou situaci. Nedá se říci, že by Sborná svírala Nepohodovu branku a spíše se omezila na střelecké pokusy. Golovin vypálil z dálky vedle a stejně si vedl o několik minut později i Mirančuk. Po půlhodině hry si na hranici pokutového území zasekávačkou udělal prostor ke střele znovu Golovin a Nepohodov tentokrát musel vyrážet.

Po obrátce se obraz hry vůbec nezměnil. Rusové pokračovali v aktivitě a ve střelbě pokračoval i Golovin. V 63. minutě zase střílel jen vedle a i další převaha domácích vycházela vniveč. Šest minut před koncem zazdil největší ruskou šanci na vstřelení gólu Žirkov. Po Dzjubově sklepnutí donutil Nepohodova k zákroku a s dorážkou pak neuspěl ani Ionov. Kazachstán byl blízko senzačnímu bodu, avšak ruskému náporu nakonec opravdu podlehl. Minutu před koncem rozehrál rohový kop Golovin přesně na hlavu Mária Fernandese a Nepohodov už na balón k tyči nedosáhl.

Kazachstán měl na vyrovnání pouze tříminutový nastavený čas a během něho už Rusko výsledek nepustilo. Svěřence trenéra Čerčesova sice ještě čekají čtyři zápasy, ale postupu na EURO 2020 už jsou velmi blízko.

Více informací k zápasu

San Marino - Kypr 0:4

09.09.2019 20:45

Góly: 2. Ioannis Kousoulos, 38. Fotis Papoulis, 73. Ioannis Kousoulos, 75. Kostakis Artymatas

Kypr potvrdil úlohu jasného favorita na půdě trpaslíka ze San Marina a alespoň částečně odčinil remízový výsledek s Kazachstánem, když si domů odvezl celkem hladkou výhru v poměru 4:0. V tabulce skupiny I poskočil na třetí místo se sedmi body, nicméně jeho naděje na evropský šampionát se i přesto pohybují jen v oblasti teoretické roviny. Čtyři kola před koncem totiž zaostává za druhým Ruskem o propastných osm bodů.

Domácí výběr je beznadějné poslední, podle očekávání nezískal jediný bod a ani nyní nepřerušil svou nelichotivou bilanci bez vstřelené branky (skóre 0:28). Kypřané vstoupili do pondělního zápasu tím nejlepším možným způsobem a již po necelých dvou odehraných minutách vedli. Po rohovém kopu z pravé strany se ve skrumáži nejlépe zorientoval Ioannis Kousoulos a napotřetí procpal balón do sítě za záda bezmocného brankáře Benedettiniho.

Přesně v polovině úvodního dějství mohl být rozdíl ve skóre dvoubrankový. Po přesně načasovaném centru za defenzívu protivníka předvedl unikátní zpracování kapitán Soteriou a okamžitě vystřelil, ovšem Benedettini výtečným zákrokem odvrátil balón do zámezí. Hosté se dočkali druhé trefy ve 38. minutě, když po zpětném přistrčení od Soterioua vystřelil po zemi z hranice pokutového území nabíhající Fotis Papoulis.

Jeho pokus sice nebyl příliš razantní, ale Benedettini ho trestuhodně neudržel ve svých rukavicích a balón mu propadl mezi nohama do sítě. Začátek druhého poločasu probíhal v přeci jen opatrnějším duchu, Kypr opět zabral až v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve dokázal rozvlnit síť hlavou aktivní Soteriou, jenomže po centru střídajícího Michalise Ioannoua z levého křídla byl přistižen v těsném ofsajdu a branka proto neplatila.

V 73. minutě se k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů postavil Georgiou a utěšenou ranou orazítkoval břevno. K okamžité dorážce se propracoval Ioannis Kousoulos a prázdnou branku nemohl minout - 0:3. O dvě minuty později pečetil výhru svého výběru Kostakis Artymatas, který vyskočil vysoko do vzduchu po parádním pasu Georgioua z pravého křídla a prudkou hlavičkou nedal Benedettinimu žádnou šanci na úspěšný zásah.

Více informací k zápasu

Skotsko - Belgie 0:4

09.09.2019 20:45

Góly: 9. Romelu Lukaku, 24. Thomas Vermaelen, 32. Toby Alderweireld, 82. Kevin De Bruyne

Belgie je po vystoupení v Hampden Parku jednou nohou na evropském šampionátu. Rudí ďáblové potvrdili suverénní vedení ve skupině jednoznačnou výhrou 4:0. Přestože i Skotsko mělo nějaké příležitosti, Belgičané ukázali mimořádnou produktivitu a tři body zůstávají na jejich straně zcela po právu. Brankáře Marshalla postupně překonali čtyři různí střelci, jmenovitě Lukaku, Vermaelen, Alderweireld a De Bruyne.

Skotsko se ještě chtělo porvat o postup a kde jinde, než před vlastním publikem v Hampden Parku. Jak se ale ukázalo, Belgie byla nad síly domácího celku. Hosté šli v Glasgow do vedení už po devíti minutách, když útočník Interu Milán Romeu Lukaku zakončil do prázdné branky superrychlý brejk. V 18. minutě byl Lukaku znovu sám před Marshallem, ale balón zblízka vůbec netrefil ideálně. Každopádně ve 24. minutě už Rudí ďáblové vedli 2:0. Ostrý centr Kevina De Bruyneho dopravil za Marshallova záda zblízka stoper Thomas Vermaelen.

Domácí mohli vstřelit kontaktní gól prostřednictvím Matta Philipse, Courtois však balón snadno zpacifikoval. Ještě do konce prvního poločasu udeřila Belgie potřetí. Úspěšná hlavička Tobyho Alderweirelda po rohovém kopu znamenala tříbrankové vedení a už hodně složitou práci pro domácí Skoty. Tím spíše, že hostě měli ještě spoustu dalších příležitostí.

Brankář Marshall byl v jednom ohni i po změně stran a jednoznačně byl nejvytíženějším hráčem domácího výběru. Čtyři minuty po přestávce ho donutil ke skvělému zákroku Dries Mertens a na druhé straně zase Robinsonovu střelu musel zlikvidovat Courtois. Belgie pak pálila jednu šanci za druhou, ale to ve finále není vůbec podstatné. Důležitější je, že v 82. minutě technickou střelou zvyšoval už na 4:0 Kevin De Bruyne. Dalších branek Belgičané domácí ušetřili a po jednoznačné výhře 4:0 jsou takřka oběma nohama na Euru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Belgie660019:118
2.Rusko650118:415
3.Kypr621311:67
4.Kazachstán62138:97
5.Skotsko62045:136
6.San Marino60060:280

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (294)

Přidat komentář
Agent z Melmacu

no vám to dobre zajebalo chorváti, kokoti

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobre...aspon neodskocili

Reagovat
smazaný uživatel

to este nevies

Reagovat
LAM

Podle výrazu tomu nemůže uvěřit

Reagovat
smazaný uživatel

Táto Modričova fotka je tu už po x krát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pasha

Kroacijo Ale takto by mohla ostať tabuľka až do konca quali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

alebo my prví a chorváti druhí

Reagovat
Pasha

Jo, na mysli som mal hlavne postupujúcich

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Není snadných soupeřů.

Reagovat
mistr129

Je, Slováků

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
robbik

potvrzuje repre Maďarska

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gunnersaurus

Reagovat
Bayern +

Ako ste hrali v piatok? A kde ste to vlastne hrali?

Reagovat
mistr129

Prohráli jsme s velmi náročným soupeřem

Reagovat
atlee

Kosovo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filipow

Normálně, díky výkonům ostatních reprezentací už tu porážku s neexistující zemí ani nevnímám špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Že neexistujúca

Reagovat
Benfica

niektorí nepochopia, alebo nechcú pochopiť

Reagovat
REPLIKATOR

Se Slovákama jsme přece neprohráli

Reagovat
smazaný uživatel

uznalo ich 100 krajín a sú dôležitý tranzit istého tovaru.

Reagovat
smazaný uživatel

Akého zbrane,drogy ? Migranti ?

Reagovat
Rezan

jo, protože si na Srby každej dovolí. Chtěl bych vidět, jak těch 100 krajin uzná třeba Tibet, Kurdistán nebo Tchaj-wan.Jsou to všechno pokrytecký sráči.

Reagovat
smazaný uživatel

No Srbi si za to môžu aj sami. Nemám rád Albáncov, ale nechápem prečo by sme im mali stále pomáhať. K Slovákom sa nechovali dobre, aj tak z Vojvodini všetci mladí idú na Slovensko.

Reagovat
Rezan

Já neříkám, že si za to Srbové nemůžou. Jen poukazuji na to, že uznat nezávislost některých států je hrozně jednoduchý a tzv. západ pak krásně poukazuje na demokratické principy, vůli lidu,obyvatel, ale jakmile jde o kšeft, tak se ta stejná skupina na demokracii vyse*e a nechají žít 30-40M Kurdů roztahanejch po všech státech, 23M lidí na Tchaj-wanu bránit svou zemi (a demokracii) proti Číně za podpory států jako je Vatikán a Samoa

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
TopinB

Reagovat
merlick

treba rozputat tretiu svetovu s cinou kvoli taiwanu

Reagovat
Rezan

Mluvim o pokrytectví ne o tom, že to někdo má skutečně udělat. A na druhou stranu, jak myslíš, že to skončí. Třetí světová je něco, co je nevyhnutelné a jednoho dne se to stejně stane, je to v povaze lidstva.

Reagovat
merlick

asi sa to stane iba tak ze nedovolime tomu aby sa to stalo..? Hadzes to na povahu ludstva a pritom zenies staty aby rozputali vojnu

Reagovat
Modroočko

Celkom kuriozita v Budapešti, slovenský sektor je rozdelený na dve časti, lebo Maďarov prišlo podporovať vyholené jadro z južného Slovenska. Kultúra a úroveň

Reagovat
smazaný uživatel

V realite to yyzera uplne inak. Nenechaj sa oklamat. Prave to bolo cielom tych z juhu Sk co isli podporovat Madarsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak osobitosti zmiešaných území. Treba to brať trochu s nadhľadom.

Ak si rodom Maďar, tak nemávaš inou zástavou a nespievaš inú hymnu len preto, že pred 99 rokmi niekde na zámku pri Paríži, nakreslili Američania, Francúzi a Angličania takto hranicu.

Ale takýchto prípadov je viac...

Reagovat
Noustress

Hapal si tou zostavou kope vlastný hrob

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavá skupina.

Reagovat
smazaný uživatel

Azerdbajdzan > Slovensko

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole ti slovenští komentátoři jsou hrozně ubreceni

Reagovat
technecium

To je slovenský národní sport

Reagovat
The Krupy

*československý národní sport

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Agent z Melmacu

MERČIAK JE KOKOT

Reagovat
smazaný uživatel

NIe Merčiak, ale ked počujem ráčkujúceho a stále melúceho Zemana je mi na blitie. Keby tak hral ako teraz rozpráva tak by bol majstrom sveta. Všetko dopodrobna vie, tak nech ide trénovať. Ako môžu dať komentovať ráčkujúceho komentátora?

Reagovat
flamengo

Ja celkom Zemanove názory beriem. Dokonca aj Merčiakove. Ráčkovanie je tvoj komplex, nie jeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Aký komplex? Ráčkujúci komentátor, to je niečo ako farboslepý šofér.

Reagovat
flamengo

Keď je nefarboslepý šofér na hovno, tak čo s ním?

Podstata je, že Zeman tomu rozumie.

Reagovat
r3

Radsej tam mat 300 rackujucich Zemanov, ktori sa tomu rozumuje ako jedneho Hudeca, Molnara ci dalsich typkov, ktori sa zasekli na futbale spred 25 rokov.

Reagovat
andkoo

Zeman je nas jediny normalny "pundit", taky nas slovensky gary neville

Reagovat
Atalanta

Zeman je snáď jediný komentátor v rtvs, ktorý sa do toho rozumie

Reagovat
JozkokozleJ

V C&S je Zeman jasne najlepsi spolukomentator. Samozrejme, este tam je Laco Borbely, ale ten je uplne ina kategoria

Reagovat
smazaný uživatel

To chytáš STV?

Reagovat
mayday

Na anténu to jde. Vypneš zdroj ze satelitu a díváš se klasicky přes anténu.

Reagovat
C-M@ster

Ajajaj

Reagovat
mimi_united

Hapal je najaký trójsky kôň od Čechov ako pomsta za Babiša?

Reagovat
C-M@ster

Však jste vyhráli derby.

Reagovat
nani92

Dajte nám súpera

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Chorvaty

Reagovat
stas87

Nemci v suchom triku. Nevidel som prvych desat minut, tak neviem ci mali domaci nejaku sancu ci naznak. V prvej polke to az taka hitparada nebola, malo pohybu, kontrola hry ok ale tah na branu chybal. Kimmich diktoval tak, ako ked som ho videl na tom eure u17 vtedy. Kroos uz nema dynamiku, tam to chce behaveho hraca, V nohe to stale ma, ale uz sa nevrati dozadu v takom tempe a Kimmich to sam neubeha. Co im ale dlhodobo chyba, to su kraje obrany. Halstenberg aj Klostermann sa snazi, to sa im vycitat neda. Ale tie centre? Alebo odvaha prejst 1 na 1, naviest si to od lajny na strelu...to tam nie je. To mi na tej hre velmi chyba, pretoze hra zalohy Nemecka prave umoznuje vyniknut krajnym obrancom.

K domacim nie je velmi co napisat, snad len ze velmi dlhu dobu mohli dufat v nejaky haluzny gol a ziskany bod. Ale totalne nezasluzene by to bolo. Oni mohli pokojne fasnut sestku ci sedmicku, hlavne v prvych desiatich minutach druhej polky mohli dostat tri kusy a cau. Jedine co mi u nich zachranilo dojem, to boli fanusikovia. Tym musim dat Herne otrasne, len bojovnost, herna inteligencia ziadna. V Holandsku aj Nemecku bez podpory divakov dostanu nalozene.

Kai zasa uplne inde. Prehladom, pohybom, odskocenim si od hraca ci hladanim miesta v 16ke. Ten chalan ma cenu 150 mega. Len skoda ze svoj vykon nekorunoval golom, ta hlavicka si to pytala. Tieto zapasy musi hrat od zaciatku, dnes by som obetoval Reusa. Ten bol malo vidiet.

Reagovat
db18

Werner byl prý zase špatný... A ani teď tam nedal Waldschmidta... (na kraje obrany by snad mohl časem povolat Weisera s Maxem... proč vlastně Mitch nehraje v Bayeru?)

Reagovat
Bayern +

Aj tak si myslím, že keď budú Ilkay a Leon ok, Kimmich by mal ísť na kraj obrany.

Reagovat
Milan.B

Madarsky odpad... Dobre im tak

Reagovat
The Krupy

Naši zase pískali počas kanadskej hymny na MS, netreba takto nepekne globalizovať, debili sú na všetkých stranách. Ale vrátili sme im to najlepším možným spôsobom, na ihrisku

Reagovat
Milan.B

tak hej... Ale co sa robilo v nasom sektore... Odpad z ds a okolia

Reagovat
frankiefcb

Ne

Reagovat
frankiefcb

Nějaké bližší info, dostala aspoň ds po hube? Nebo to aktivní nechali být?

Reagovat
Milan.B

Neviem nic blizsie..

Reagovat
smazaný uživatel

Cca 400-500ks zostalo vonku.

Reagovat
frankiefcb

400-500 slovenských fans? A ds na stadiónu?

Reagovat
smazaný uživatel

400-500 ultras/hooligans. Info určite bude. To je len z komentov na hooligans.cz

Reagovat
frankiefcb

To je prostě z vaší strany provar, že dovolíte aby s vámi ds takto vyběhla. Smutne, přitom kdyby na repre se Slovan s spartakem spojil tak je vypraskate aby si to Dunajská nedovolila.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako mňa repre moc netrápi a je mu to vcelku jedno. Skôr ma iba zaujíma či sa niečo dialo.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni si reprezentáciu kompenzujú v lige.Skoro stále vypredané, Madari až Rumunska a skanduje sa Hungária, asi im nikto nepovedal že sa hrá liga.Zaujímavé ked hrali eur.pohár tak neskandovali.

Reagovat
Benfica

presne tak, snáď si to uvedomuje väčšina

Reagovat
Gunnersaurus

No dobre u nás pískalo pár blbcov a u nich reval celý štadión to je myslím dosť rozdiel ...

Reagovat
ďuriLFC

Keď dáme tie dva domáce tak sme tam

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo by sme nemohli aj viac, Chorvátsko teraz výhra s Maďarskom a walesom a proti nám im už o nič nepôjde, čiže nejaký bod tam môžeme uhaluzit

Reagovat
smazaný uživatel

!!! NAVŽDY SLOVENSKO !!!

Reagovat
SunFells

#Dobytatry

Reagovat
Liquid

gratulace na "dálný" východ, občas se stane, že vyhraje horší celek a to byl přesně tento případ, Hapal toho moc nevymyslel, s ním na lavici nečeká Slovensko žádná zářná budoucnost, Maďaři posledních 20 minut ale dost bezzubí, na druhou stranu vyložených tutovek bylo pramálo dnes, dnes si dost možná Maďaři prohráli postup, pro Slováky teď bude klíčové porazit doma Wales, pokud to zvládnou tak pravděpodobně postoupí, pokud ne, tak se dost možná bude smát Wales, který má pak Maďary i Chorvaty doma

Reagovat
Noustress

maďari hrali 30 minut mi 60 takže tažko vyhral horší celok, +2 zahodené tutovky, vyhrali sme zaslužene

Reagovat
smazaný uživatel

Skor by som povedal, ze madari hrali do 77 minuty a my sme hrali od 77 do 94 minuty. Inac Happal bol dneska zrali na odvolanie, javil sa na zaciatku ako schopna alternativa za trénera, nakolko pozna hracov rocnika 94 - 96 s ktorými relativne uspesne tazil na ME 21 v Polsku, ale to co predvadza za koncepciu obrany je jedna velka hroza. Totalne derava obrana. Dalej neschopnost reagovat na vyvoj zapasu. Kucka mal ist skor dole, resp. ani nemal hrat, v zalohe mal byt behavy Gregus, Rusnak detto, sancu mal dostat Hataslin. Hapal zlyhal na plnej ciare, ale Lobotka (jednoznacny man od the match) mu zachranil karieru pri repre. Zapasy s Walesom a Azerbajdzanom musíme jednoznacne vyhrat. Obavam sa vsak, ze to bude take iste trapenie. Nema to koncepciu.

Reagovat
smazaný uživatel

Lobotka si už o sebe myslí že je Messi a nevie sa kontrolovať. Pravidelne vozí loptu cez pol ihriska, a je mu jedno že ho obklúčia traja súperi a príde o loptu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska tým vozením zachránil Slovensko pred blamážou a Hapala pred vyhodením. Keby nepodržal loptu, dneska vezeme prehru.

Reagovat
andkoo

mas to pomylene, dnes pripominal Xaviho v najlepsich rokoch a vdaka nemu (a Hamsikovi) sme boli schopni podrzat loptu

Reagovat
smazaný uživatel

Ak si pozeral včera zápas a napriek tomu napíšeš , že Lobotka hral zle , tak asi futbalu nerozumieš.

Reagovat
smazaný uživatel

Lobotka príliš vela riskuje, v prvom polčase takto strácal lopty medzi troma Madarmi. Keby to bol trošku kvalitnejší súper tak by na to doplatil.

Reagovat
Liquid

má ale pravdu, proti CHOR a včera v 1.půli byl hroznej, ale ve 2.půli hrák dobře, + samozřejmě lví podíl na té brance má on

Reagovat
Emmett Brown

Chválim dve veci, záverečnú dvadsaťminútovku a efektivitu.

Inak sa ten výkon až tak zásadne nezlepšil, strácali sme lopty, hráči zbytočne riskovali v niektorých situáciách, Vavro so Śatkom a neskôr aj Kucka boli na facku, Rusnák taktiež slabota, no a tie striedania, to je kapitola sama o sebe...

Mali sme šťastie, že Maďari sú vážne slabučkí a ešte k tomu boli premotivovaní, prepálili úvod a boli nervózni.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Sa podpísal ten predchádzajúci zápas. A krídla to majú ťažké bez krajných obrancov... nezastávam sa ich ale myslím, že to je pre nich ťažké a tréner nemá nič navyše

Reagovat
Noustress

presne tak, nadáva sa na Rusnáka, že nič nespravil ale ja sa mu ani nečudujem kedže tam bol nonstop zatiahnutý a sekundoval deravému Šatkovi to isté žial bohu aj s Valjentom proti CRO, ktorý je vyslovene stoper a s moderným krajným obrancom má pramálo spoločné

Reagovat
Ferguson6

Tak mi krajných obrancov nemáme... Hancko, Valjent aj Šatka sú stopéri. A očividne naši stopéri na kraji hrať nevedia, čo potvrdil už predtým Gyomber. Snáď ako takou výnimkou bol len Hubočan.

Reagovat
Modroočko

Pekarík, no aj on je už medzi tými odchádzajúcimi (ja dúfam, že ešte aspoň dva-tri roky potiahne). Náš najlepší krajný obranca ever a nebojím sa povedať, že spolu s Hamšíkom náš najlepší hráč, dlhodobo si drží neskutočný štandard.

Reagovat
Ferguson6

Hej, na neho som zabudol. Každopádne už je pomaly končiaci. Inak máš pravdu, pritom aj on bol dosť slabý v prvých rokoch. Ale keď si človek vezme, že sme mali kraje Pekarik, Zabavník, Čech a Hubočan a teraz sme zatiaľ nedokázali nahradiť ani jedného, to je dosť smutne. Ešte aj Krajčík alebo M. Petráš boli lepší ako to, čo mame teraz (okrem toho Pekarika).

Reagovat
smazaný uživatel

Hancko na ľavo je jasný na stoperovi nemá cez Škriniara šancu budúci rok minimálne v príprave by mal dostať šancu Sľuka na pravo zdravý Pekarik ak bude hrávať v klube a Kadlec by sa mohol vrátiť do našej ligy a repre má skoro istú

Reagovat
Noustress

Kadlec tam už mohol byť nebyť idiotského kroku s Polskom, ja tvrdím, že by sme mali hrať na 3 stopérov s dvoma stiahnutými záložníkmi tam je variant kopu

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Sľuka nebol dominantný ani v 21tke ...

Reagovat
smazaný uživatel

Vavro je vykartovany ci?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Chvalabohu sa najbližšie ukáže, že Valjent je o triedu inteligentnejší stopér.

Reagovat
Ferguson6

No počkaj, bude hrať Niňaj

Reagovat
smazaný uživatel

Vavro je strašne hlúpy hráč

Reagovat
Ferguson6

No je, ale stále dúfam, že tak sko väčšina našich hráčov, po tragickom začiatku v repre sa dá dokopy a bude lepší. Ale momentálne by som asi radšej na jeho mieste videl aj Gyombera (aj keď zase niektorí nebudú súhlasiť, zaslepení jeho RB repre kariérou). Je lepší ako Niňaj aj Šatka, skúsenejší ako Vavro a minimálne by dostupoval hráčov.

Reagovat
smazaný uživatel

Do stredu miesto neho určite Valjent ak bude hrať pravidelne La ligu tak ešte pôjde behom sezóny hore Vavro zatiaľ nevyzerá že by snim rátali v Laziu na začiatku sezóny do základu

Reagovat
Emmett Brown

uff

Reagovat
smazaný uživatel

Valjentovi prajem len to najlepšie v jeho kariére , ale na svoj vek je pomalý amá strašne ťažkopádny beh, starý Perišič si s ním robil čo chcel.

Reagovat
smazaný uživatel

On nie je krajný obranca

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Starý Perišič si vodí ďaleko lepších obrancov a v LaLige hrá dobre, podobne nedostatky na stopérovi neukazoval.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Modroočko

Dva zrkadlovo obrátené polčasy, v prvom som cítil ešte hroznú neistotu na lopte a hlavne pri prechode do útoku, no v druhom polčase sa Hamšík s Lobotkom skvelo chytili. Boženík si trochu navykol na hrotovú pozíciu a pre nás je to len dobre, trochu slabší výkon podal len Rusnák. No posledných 15 minút bolo ako z veľkej knihy futbalu, naozaj výborne naši držali loptu a Maďarov prakticky ubehali. Takto treba aj proti Walesu.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa si to presne vystihol , jediné čo by som doplnil je , že Rusnák veľa pracoval smerom do zadu kvôli maximálne neistému Šatkovi. kde sú tie časy keď sme s obranou nemali problém.

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

bez trenera to je tazke, ale na segedin to aj tak staci

Reagovat
smazaný uživatel

Neviete mi niekto vysvetlit, co robil na ihrisku dneska hrac menom Rusnak?

Reagovat
Zark

Slovinsko

Reagovat
Csaplárova past

gratuluju slovakum, ze zvladli derby proti svym dvojcatum ...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápem prečo bola druhá polovica slovenského sektoru po našom víťazstve smutná.

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo to boli domáci

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
smazaný uživatel

A Tvoje dvojča je kto?

Reagovat
Setwo

Oblak oba góly spoza 16tky.. To je najlepší brankár súčasnosti? prvý gól sa dal chytiť

Reagovat
smazaný uživatel

ved daj lepsieho

Reagovat
Setwo

Ter Stegen je na tej istej úrovni

Reagovat
smazaný uživatel

no ten dostal este horsie goly

Reagovat
Ferguson6

Veď ho nevidel.

Reagovat
krisa

který gólman nikdy nedostal gól se co dal chytat?

Reagovat
Pony Slaystation

16tky nebo 16-ky

Reagovat
EXoRcIsT

takychto milujem brankar urobi jednu chybu a hned sa objavy nejaka stratena existencia co sa mu zacne posmievat a je jedno ze predchadzajucich 6 r ziadnu chybu neurobil . Aspon si si pomastil trosku ego no

Reagovat
Setwo

To nie je len o jednej chybe.. Sem tam sledujem zápasy Atletica a teda mi nepríde Oblak ako brankár, ktorý by nad ostatnými vyčnieval.. Podľa mňa aktuálne na podobnej úrovni môže byť Oblak, Ter Stegen, Allison, Ederson ci Sczesny

Reagovat
smazaný uživatel

polak na jejich urovni rozhodne neni

Reagovat
pistacik11

Kedy si ho videl naposledy?

Reagovat
smazaný uživatel

v zapase s neapoli

Reagovat
Modroočko

Jedna z vecí, ktorá sa na našom tíme najviac podpisuje, je mladá obrana. Títo hráči jednoducho potrebujú dozrieť, aj so Škrteľom a Ďuricom bývali na stopéroch trampoty a v posledných rokov boli najväčšie opory. Nemusí to byť tím pre najbližšie Euro, naplno sa zohrá možno až v čase Eura 2024, ale je podľa mňa na čom stavať.

Reagovat
smazaný uživatel

Dost utrápené proti tak slabému mužstvu , toto nemôže doma na Wales stačiť ani omylom. Dúfal som márne že sa Kucka vykartuje, to je naša hlavná slabina v zálohe. Stačilo vydieť ako hral Greguš ked ho vymenil.S týmto trénerom ak aj postúpime, tak na ME nič neukážeme. Dúfam že od novej kvalifikácie už bude Vrba.

Reagovat
smazaný uživatel

Vrba musí byť voľba č. 1

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Tak Wales sa tiež trápi...bez krajných obrancov to nepôjde na tom Eure aj keby trénoval Mourinho v najlepšom období. Chudáci krídelníci. Valjent posadí Vavra, bohužial lepšie súboje mal aj Gyomber. A v strede roky Hamšík s Kuckom nezastavia, Hapal nemá plán B. Nevie zapojiť Dudu a Benesa. Hrošovský ani nemá nárok zjavne.

Reagovat
smazaný uživatel

352?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Tiež som na to neraz myslel ale chcelo by veľa skúšania na to aby sme našli tých "wingbackov" Nejaké otázniky by to vyriešilo iné by to zas prinieslo.

Reagovat
smazaný uživatel

Mak/Hancko a hore Duda/Boženík. Aspoň v prípraváku by to mohli skúsiť,

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Hej no ako variantu sa to dá vybrať. Ale čo ak vypadne ten Boženík napr. Nie je ani na taký systém šírka. Skôr by to chcelo znova vyskušať viac hráčov. A nie len akceptovať to že sú v kádri. Aj Bero má svoje využitie a teraz mi príde, že je len v nominácii, aby bol...

Reagovat
Ferguson6

Nemáme na to kraje a už vôbec nie útočníkov.

Reagovat
smazaný uživatel

biliandel, mam podobny nazor, az na Hrosovskeho, jeho velkou nevýhodou proti tazkym súperom je, ze je fyzicky aj rychlostne slaby. To co treba spravit, je vyhodit Kucku zo zostavy, je kondicke slaby, dychavicny, v klube ho nestavaju. A namiesto neho Gregusa. Dalej zapracovat Benesa, kludne aj namiesto slabého Rusnáka na kridlo, ked nebude miesto inde. Ma dobry center a urcite spravy viac roboty ako protekcny tatkom tlaceny Rusnak. Dalsia vec ako si dobre naznacil, Vavro evidentne ma z nedostatku herneho vytazenia velky sok, treba dat na stopera Valjenta a budeme radi ak sa Pekarik uzdravi a snad si najde klub kde bude hrat.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

- Greguš nie je riešenie už

- Kucka je po zranení, jeho fyz. nedostatky sa dali pochopiť

- Vavro nemal zas tak nízke vyťaženie v príprave, problém je jeho neobratnosť, nedôraz, "nevyzretosť" a slabá rozohrávka zatiaľ. Súperi vytláčajú našu rozohrávku na neho.

- Rusnák je priemer, ale svoje miesto má

Reagovat
smazaný uživatel

Hamšík je stále výborný,aj kondične stíha bez problémov. Rusnák je výborný ale na krídlo nemá rýchlosť,on má pozíciu tvorcu v strede, keby sa Hamšík zranil. Keby ho ten tĺk pustil strielať trestný kop z 20 metrov, v dvoch tretinách dáva z toho Rusnák góly.Ale Kucka to bude stále striedať raz na jednu tribúnu a raz na druhú.

Reagovat
Ferguson6

No Rusnak ma smolu, že na AM mame lepších Hamsika a Dudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, inak podla mna je Rusnák lepší ako Duda.

Reagovat
Ferguson6

Tak dopláca na to, že hra v MLS. Tam sa jeho vývoj zabrzdil. Keby zostal v Európe, možno by bol lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

V čom by bol jeho vývoj v inej lige lepší ako MLS... podľa mňa to skôr záleží od konkrétneho trénera a jeho úlohy na ihrisku. Inak tiež si myslím, že na krídle je stratený, chýba mi rýchlosť a dôraz. Bohužiaľ v strede máme plno,

Reagovat
smazaný uživatel

Wales sa trápi lebo nehral Ramsey.

Reagovat
Selänne

Vrba? Ty vole, vždyť nám ho zabijete. Vrba potřebuje min. roční pauzu, aby se dostal trochu do pohody a od všeho si odpočinul.

Reagovat
smazaný uživatel

Repre hrá tak 8 zápasov za celý rok. Volna bude mat dost. On by sa dostal do pohody keby Plzenáci neboli takí blbí a na rozhovory a tlačovky radšej posielali jeho asistenta.

Reagovat
Blasphemer

Vrba

Reagovat
penepi

Reagovat
Modroočko

Proti Walesu:

Dúbravka - Pekarík, Valjent, Škriniar, Hancko - Greguš, Lobotka - Hamšík, Duda, Mak - Boženík

Reagovat
smazaný uživatel

Pán bude odoborník. Videl si už hrať spolu Dudu, Hamšíka aj hrotového útočníka?

Reagovat
2miguel1

Kucka doma je beast. Inak Rusnak uz musi sediet, ale asi Haraslina zanho.

Reagovat
Emmett Brown

Dúbravka - Pekarík, Valjent, Škriniar, Hancko - Hrošovský, Lobotka - Mak, Hamšík, Haraslín - Boženík

Reagovat
smazaný uživatel

To by sa musel zmeniť tréner aby bol Hrošovský v základe pritom s Lobotkom by to mohlo fungovať Kucka maximálne na posledných 20 minút

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Hlavne aj keď Kucka nehrá dobre je schopný vyhrať hlavičkové súboje. Z trojice Lobotka, Hamšík, Hrošovský si to neviem predstaviť. Aj Barcelona v najväčšej sláve s trpaslíkmi, keď všetky rohy hrali na krátko potrebovali v strede Keitu, Yaya Toureho či neskôr Busquetsa. Kucka odíde za rovno s Hamšíkom. Ak verím, že nejaké CM sa u nás nájde v blízkej dobe tak je to asi Herc ak by mal šťastie na kluba zdrhol z plzne.

Reagovat
smazaný uživatel

Miesto Kucku Greguš, to je jasné. Je v najlepšom veku,výborná technika,dosť vyskoký a dobrá rozohrávka.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Mne sa nepáči v kombnáci nestíhal. Zápas v Prahe ho vyzliekol ale palicu nad ním nelámem. Myslím však, že skôr sa presadia mladší už časom. Napr. už aj ten Pokorný

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom dobrá zostava , len toho Haraslína by som tam nedal aspoň nie do základu. Včera Rusnák smerom do útoku veľa neukázal , ale veľa pracoval za neistého Šatku a na konci vedel podržať loptu a zakombinovať. Haraslín má ešte čas.

Reagovat
smazaný uživatel

Duda na krídlo nie, ináč súhlas.

Reagovat
Zark

a Marekiaro na kridle?

Reagovat
smazaný uživatel

určite nie, dal by som šancu Haraslínovi. Možno Stochovi, ak by mal formu.

Reagovat
Ferguson6

Stoch už nikdy nebude mat formu.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme ...

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlasím v Modroočkom. Dobrá zostava.

Reagovat
smazaný uživatel

Hvezda Modric na titulni fotce za blamaz 1:1 s Azerbajdzanem, vazne?

Reagovat
smazaný uživatel

Fail zlateho mice pro nej prebiji uz snad jenom cannavaro 2006

Reagovat
smazaný uživatel

Cannavaro 2006 a Nedved tusim 2 roky predtým.

Inak Modric si to zasluzil za dlhodobu kvalitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovych bylo, ale nic special ten rok

Reagovat
oli9

Slováci důležité 3 body takový zápas občas je ,že hra je nahovno ale 3 body se počítají... jinak madarské stádo při slovenské hymně ... ta slovensko madarská rivalita jestli se tomu dá ještě tak říct je něco.... stačí ten jih slovenska všechny nápisy v madarštině..celkem vás lituju

Reagovat
smazaný uživatel

A koho bys na tom uzemi cekal, kdyz tam ziji a zili Madari uz predtim?

Reagovat
smazaný uživatel

* pomaďarčení Slováci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď si vážne myslíš, že sú to Slováci?

Reagovat
smazaný uživatel

Etnicky sú mnohonárodní / mnohoetnickí a etnicky Maďari sú minimálne, a keďže majú slovenské občianstvo a veľa z nich slovenských predkov, tak áno.

Reagovat
JozkokozleJ

A Slovaci su na tom etnicky ako?

Reagovat
smazaný uživatel

Lepšie.

Reagovat
JozkokozleJ

Pri podobných uvahach o etnicite si vzdy spomeniem na jeden clanok:

https://zpravy.aktualne.cz/potvrzeno-vetsina-cechu-nejsou-cesi/r~i:article:446551/?redirected=1496047250

A myslim, ze Slovaci/Madari na tom budu tak nejak podobne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nie, keďže starí Maďari sú vymrety národ a Slovania ani nie ...

Reagovat
smazaný uživatel

Občianstvo a národnosť nemusia vôbec korelovať. Väčšina sú etnicki Maďari. Dobre to je aj vidieť na obciach. Niektoré majú pomadarcene slovenské názvy, iné zase slovenské názvy úplne odlišné od maďarských - niekedy až úsmevné.

Reagovat
smazaný uživatel

Skús si zistiť, čo znamená etnicita.

Reagovat
oli9

a co ta nenávist na slováky ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je tu žiadna nenávisť, vzťahy sú asi najlepšie v histórii, nastáva čoraz väčšia asimilácia.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

S maďarskými Slovákmi áno, ale Maďari žijúci v Maďarsku nás svojím, veľmi zvláštnym spôsobom, nenávidia, hlavne neuznávajú našu existenciu ako národa a štátu ....

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasné, ale ľudia sú z toho šokovaní. Preboha nevieme kde žijeme? Maďari ešte dlhé roky budú snívať o ohýbaní hraníc.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Podľa mña navždy.... pokiaľ tam budú problémy, bude sa prehlbovať ich strata na okolité krajiny tak nepomôže ani chlieb a hry a budu vyvolávať konflikty. Ich smola, že ich všetci naokolo nenávidia.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie som šokovaný.

Reagovat
Pasha

Nech idú späť do Mongolska

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Môže byť ale osobne som sa s tým nestretol, a to s Maďarmi úzko spolupracujeme v rámci organizovania wrestlingových akcií. Keď zase k nim prídem na návštevu ja, cítim sa tam ako doma. Ale to môže byť kvôli tomu, že sú to ľudia ktorí cestujú po svete a sú rozhľadení, nejde o tých typických dementov ktorí boli najďalej 50 km od domu ale všade boli a všetko vedia.

Reagovat
smazaný uživatel

súhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Všeobecná nenávisť na juhu Slovenska je ilúzia, ktorú vytvárajú niektoré médiá a vidím, že na tom frčia aj česi, ktorí to však nemajú ako vedieť. Nenávidia sa iba malé skupinky nacionalistov, prípadne veľmi starí maďari-dôchodcovia, ktorí si vždy zašomrú, keď sa otvára slovenská škola, nová výstavba alebo keď sa ich predavačka opýta "prosím". Inak je to v normále. Čoraz viac mladých maďarov, ktorých rodičia nevedia slabo po slovensky rozpráva veľmi dobre slovensky, skoro bez prízvuku a zasa deti týchto detí sa dokonca za maďarov ani nepovažujú. taká je realita. Čiže prebieha normálna nenásilný prirozdená asilmilácia. v okolí cca do 90 km od Bratislavy. Tieto reči o nenávisti sú účelo vytvárané. Samozrejme, nájdu sa aj problémy, hlavne na dedinách, ale tie sú všade, ale nie vo veľkom.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne. Problémy s Maďarmi na Slovensku v dnešnej dobe nie sú. Alebo sú minimálne.

Pri športovej udalosti vášne vzplanú a nakoľko na futbal nechodia len inteligentní ľudia, tak sa pri hymne píska. Ale to aj menej inteligentní Slováci a čuduj sa svete, pri hymne kanadskej!!!

Ak by za nás nastúpil Guéde, možno by ten čierny ultras sektor aj bučal.

Ale tuším sa bučalo aj na US Open na Djokoviča.

Reagovat
The Krupy

Môžem potvrdiť

Reagovat
smazaný uživatel

Tá asimilácia je len kúsok od Bratislavy, lebo sa tam sťahujú mladý s celého slovenska. Ale ten priestor ktorý opustia od D.Streda až po Čiernu nad Tisou zaplňujú cigáni a mladí ludia s maďarskou národnosťou, ktorí nevedia po slovensky ani ceknúť...

Reagovat
smazaný uživatel

Aj kúsok od Nitry je tá asimilácia :)...

Reagovat
Pharrell

Reagovat
frankiefcb

nápisy v Maďarštině. Naprosto vklidu. Je to ve všech státech EU, kde převládají menšiny, že jsou nápisy v daném jazyce plus v jazyce státu.

Reagovat
oli9

chápu to někde na hranicích a nebo když už tak slovensky a madarsky ale ne jenom madarsky

Reagovat
frankiefcb

no ono to je u hranic, že jo. Někde v Banské Bystrici či v Trenčíně to nenajdeš, ale na jihu u hranic. Především okolo Dunajské.

Reagovat
frankiefcb

Jinak schválně jsem se podíval zrovna do Dunajské Stredy přes maps google a je to tam dvojjazyčné.

Reagovat
vladino10

Úplne mimo, všetky nápisy máme dvojjazyčne v týchto južných oblastiach

Reagovat
smazaný uživatel

My to máme už při 10% obyvatel národnostní menšiny, Slováci to mají myslím až při 20%. Pokud jsou dvojjazyčné, tak naprosto v klidu, i když u nás se mi to zdá trochu zbytečné, když čeština a polština jsou tak podobné...

Reagovat
frankiefcb

pro utlumení místních vášní si myslím, že je dobře, ež jsou ty názvy dvojjazyčné.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale mě jde o tu podobnost jazyků, Třinec vs Trzyniec, polská výslovnost je cca Třinjec, Český Těšín vs Czeski Cieszyn, polská výslovnost je cca Česki Těšyn atd. Největší rozdíl je mezi Chotěbuz vs Kocebedz, polská výslovnost je cca kocebenz, tam vidím velký rozdíl, ale jinak...Každopádně mi to nevadí a chápu, že to tak asi polská menšina vyžaduje.

Reagovat
frankiefcb

taky to chápu. Já znám jednu paní z jedné vesnice a ta je Polka, a co jsem slyšel, že se tam někdy dějí za úsměvné žabomyší války mezi Čechy a Poláky.

Reagovat
Ferguson6

Na Slovensku máš dvojjazyčne aj Galantu, čo vyzerá naozaj vtipne, keďže po maďarsky je to Gálanta

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem myslel, že tam bude Galanta něco jako Galantaszarzák nebo nějaké takové bláznivé slovo Maďarština je pro mě jako španělská vesnice, jen mi stačí vidět názvy měst jako Nyiregyhaza a je mi špatně na jazyku

Obecně jsem to myslel tak, že západoslovanské jazyky, slovenština, čeština a polština jsou si tak podobné, že mi přijdou ty dvojjazyčné názvy obcí ve vztahu Česko/Polsko, nebo Slovensko/Polsko, kdybyste měli, což myslím, že tam nemáte tak početnou polskou menšinu někde, nebo třeba dokonce Česko/Slovensko jen mrhání časem a nějakou prácí těch lidí, co to vyrábí a pak těch, kteří to na ty místa věší...To je jen můj takový názor, nechci jim brát práva, jen mi to přijde tak trochu zvláštní a když jsem se naučil polsky rozumět a taky docela obstojně mluvit já, jen přes duolingo a nějakou menší komunikací, třeba v Energylandii, v Krakově, na polských trzích, po pár měsících až v dospělosti, tak nerozumím tomu, proč by i Polák v Česku nemohl minimálně rozumět češtině, to samé samozřejmě naopak...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak maďarčina nepatrí do skupiny indoeuropskych jazykov, ale medzi ugrofinske jazyky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo, však proto je i tak těžká, rozdílná oproti tomu co známe. Nedá se tam moc ničeho chytit, proto si myslím, že tam ty dvojjazyčné cedule patří, i když některá slovíčka mohou být stejná nebo podobná, jako třeba ta Galanta. V Česku s polskou menšinou, když patří oba jazyky do stejné kategorie, tak nevidím úplně potřebu ty dvojjazyčné cedule mít, neříkám, že mi to vadí, není to má věc, jen o tom tak přemýšlím, jestli je to nutné.

Reagovat
sokar

http://prntscr.com/p49ijz

toto je že doslova vyhodené peniaze do vzduchu... a to nie je jediná obec u ktorej som sa s tým stretol, veď tu nie je že absolútne žiaden rozdiel...

Reagovat
Ferguson6

Mne sa najviac páčilo keď nejaký poslanec za Most mal dlhokansky status ako sa im podarilo presadiť dvojjazyčne názvy na vlakových staniciach a ako fotku tam dal práve tu Galantu

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo napr.rozdiel iba dĺžeň na inej samohláske : Obec Kalná, okres Levice. Po maďarsky Kálna.

Reagovat
andkoo

madarov uz pomaly ubuda a zopar z nich sa radsej uz prihlasuje k slovenskej narodnosti...ale o to viac je pocut tych radikalnejsich

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na MS v hokeji pískali naši pri kanadskej hymne. Je v tom malý rozdiel, že tam svoje zohrala frustrácia po nešťastne prehratom zápase. To hulvátov samozrejme neospravedlňuje.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
frankiefcb

je nějaké video z toho pískání maďarů?

Reagovat
Ferguson6

Na RTVS je cely zápas v archíve.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vieš každý hrá na čo má a momentálne my máme na takýto výkon. Športovú rivalitu máme s Čechmi , ale s Maďarmi to už prechádza k nenávisti , hlavne zo strany tzv. slovenských občanov , hlavne z okolia DS. To čo predviedli včera bola hanba a len by som chcel vedieť akým spôsobom sa títo fašisti vlastne dostali k lístkom do nášho sektoru , lebo maďari sa od toho dištancovali.

Reagovat
twelwer

Ako by, vsak ma slovensky obciansky a je obcas SR tak otvoril tiketportal a kupil si listok. To ze ma v hlave nasrate a isiel tam v ciernom tricku hukat felvidek, to uz je ovela viac smutnejsie.

Reagovat
smazaný uživatel

A proc by nemohli, kdyz se citi byt vic madari nez slovaci?

Reagovat
twelwer

To im nikto nebrani, nech si kupia listky do domácich sektorov a tam hulakaju co chcu. Vsak s tym by nemal skoro nik problem. A nebolo by nutne zase eskalovat rozne hadky. Alebo nech sa rovno zbalia a odjebu sa tam do madarska. To spravia uplne najlepsie

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujíma ma technická stránka.. Mohol si občan SR kúpiť lístok do sektora domácich?

Reagovat
twelwer

Ja si myslim ze v tomto specifickom prostredi by sa to dalo vyriesit, keby sa nejako spolcili s madarmi, ale inaksie to bude asi problem. Ak si pamatas tak teraz ked hralo cesko - brazilia tak listky sa dali kupit a dorucit iba na adresu s trvalym pobytom v cr. Takto nejako si myslim ze to bolo aj v sektore hosti (su z DS maju slovenske obcianske a trvale pobyty). A tak to bude asi aj do domáceho sektoru a hlavne v týchto rizikových zapasoch

Reagovat
eleven11

Ja som bol v sektore domácich.Ku kupe lístku si potreboval fanušikovsku kartu,ja mám Ujpest fc,tak v pohode.

Reagovat
frankiefcb

včera bylo zřejmé, že to je čistá provokace. Na druhou stranu se musí nechat, že potom vyhlášení, ež se tam mají sjet aktivní tábory ze Slovenska je solidně potrolili.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa toto bola organizovaná akcia, tie tričká a mikiny , nehovoriac už o tých protislovenských šáloch neboli náhoda. Je dosť fotografií z toho pomaďarčeného sektoru , mali by tých debilov riešiť tu na našom území. Toto si nemôžu dovolovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Tri body máme, šancu na postup tiež. Krídla obrany mali pod tlakom problémy, ale vekom príde skúsenosť a na hrote máme konečne útočníka, ktorého tak potrebujeme. Nebol to excelentný zápas, ale po tej blamáži z Chorvatmi, sme sa aspoň nezosipali, aj keď prvých asi 20 minút som myslel že to pôjde rovnako ako minuli zápas.

Reagovat
Pony Slaystation

Severní Makedonie? Kdy mi to uniklo?

Reagovat
smazaný uživatel

čo konkrétne?

Reagovat
kubys

Změna názvu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dohoda s Gréckom aby mohli do EU.A tuším aj dole sochy Alexandra Macedonskeho, Slovania tam prišli až v 6 storočí.

Reagovat
kubys

Asi půl roku.

Reagovat
smazaný uživatel

A co teprve eSwatini?

Reagovat
twelwer

To je co za krajina ? Vidim na livescore nazov ale netusim

Reagovat
vodka

Svazijsko

Reagovat
Shevchenko

+ Nur-Sultan a Dnipro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Inak, ked sa hovorí o nenávisti s Madarmi, dneska na juhu Slovenska to vôbec nie je pravda. Problém majú len futbalový ultras. Ozajstná nenávisť je k Madarom v Rumunsku, o futbale ani nehovorím. Hamšík bol v vo štvrtok v akadémii v D. Strede, chce postaviť takú aj v B.Bystrici, len nie takú obrovskú.Niekťo to písal, že Madari dávajú na futbal 4,5 percenta štátneho rozpočtu. Tomu neverím, to je absurdné číslo.

Reagovat
Pipo123

4,5 asi nie, ale do futbalu investujú nesktuočné peniaze, stavajú akadémie, štadióny, tam ten futbal pôjde rýchlo hore.

Reagovat
mul

nebolo to 4,5 % HDP ?

Reagovat
Anacron

Však to by bylo ještě víc na hlavu. Vždyť my nedáváme ani 2% HDP na obranu jak máme, tak pochybuju že oni dávají 4,5 na fotbal

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Na základe čoho sa stále usudzuje, že pôjdu hore? Peniaze sypú už nejaký čas a .... nedokážu k seniorom posúvať ani kvalitných mladíkov. Oni majú obrovské systémové problémy.

Reagovat
Pipo123

Chce to cas, u nas keby nebolo Žiliny tak je repre totalne podpriemerná, v tom Maďarsku sa stat Aspon snazi a investuje.

Reagovat
Ferguson6

Ale nie preto, že by to chceli systémovo robiť, ale preto, že Orban ma rad futbal a prekrýva tým problémy krajiny. Proste chlieb a hry...

Reagovat
JozkokozleJ

https://sport.aktuality.sk/dennik-sport/pdf-verzie/

Daj si verziu z 31.7.2019, ktory je zamerany na madarsky futbal. Tam to mas. Za poslednu dobu postavili mnoho stadionov a dalsie su vo vystavbe. Navyse madarska vlada investuje aj mimo hranice (SK, RU), tj. robi presne to, co na vlastnom uzemi prostrednictvom obrovskej kampane zakazuje, aby akakolvek mimovladna organizacia mohla mat prispevok aj zo zahranicia.

Reagovat
twelwer

investuje 5% hdp, bolo to v nejakom clanku vcera.

Reagovat
smazaný uživatel

To je absolútne šialené číslo. Tu sa nehovorí o 4,5% štátneho rozpočtu, ale HDP krajiny čo musí byť úplne šialené.Nielen v Europe, možno ani na svete tolko nikde nie je.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

chlieb a hry

Reagovat
twelwer

tak presne

Reagovat
The Krupy

Je ale úplne to pasuje k životnej úrovni strednej triedy v Maďarsku. Oni sú viac v prdeli ako Slováci.

Reagovat
smazaný uživatel

Slováci sú zas viac v prdeli ako Česi, Česi sú viac v prdeli ako Nemci... etc

Reagovat
vladis271

To musí byť kravina.

Reagovat
smazaný uživatel

To rozdělený sektoru hostů v Maďarsku bylo plánované předem nebo co to mělo znamenat, že fanoušci byli "rozdělení" mezi slováky a maďary? To smrdělo nějakým průserem spíš než vyhověním oboum táborům?

Reagovat
smazaný uživatel

Tá druhá polovica bola z juhu Slovenska, vedelo sa to niekoľko dní dopredu že kúpili vačšinu lístkov.

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Tím pádem nerozumím, proč je neoddělili minimálně stewardi. Klidně se to mohlo proměnit v bojové pole. Maďaři

Reagovat
smazaný uživatel

Sranda je že U21 hráva v D.Strede, býva poloprázdny štadion, na ligu vypredané, chodia Madari až z Rumunska, kde ich žije vyše miliona. Tam sa skanduje Ria ria Hungaria, oni to berú ako medzištátne zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nacionalizmus máš všade. Neznamená to, že všetci slovenskí maďari na juhu Slovenska sú takýto. Na zápasy do Dunajskej chodia aj slováci, ktorí sú zvedaví na futbal a dobrú atmosféru.

Reagovat
dinss

Vymýtit

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Ten taliansky tréner Madarov by s naším tímom dokázal veľké veci. Ked tam raz skončí, dúfam že ho získame.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

preceňovaný

Reagovat
smazaný uživatel

S takým kádrom porazil Chorvátsko aj Wales. Všetci tréneri pred ním horeli. Včera tí Madari neboli zlí, ked si pozrieť v akých kluboch vačšina hráva.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

To nespochybňujem, ale má rovnako výrazné chyby. Aj Kozák porazil Španielov a uhral dobré výsledky s nijak papierovo zaujímavým kádrom. Ale tréner to zas extra dobrý nebol a v dôležitých momentoch zmätkoval aj s mužstvom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Preco? Ved vcera to posral on, totalne prestrelili úvod zapasu kedy 30 minut hrali na plno a potom odpadli.

Reagovat
smazaný uživatel

A ak by po 30minútach viedli, povedzme, 2-0?

Reagovat
smazaný uživatel

To je čo za otázku? Ak by viedli? Bavíme sa tu o všetkých možných scenároch alebo o tom, že sme vyhrali zápas v ktorom Rossi opäť raz nedokázal svoje mužstvo ukočírovať?

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ho špeciálne nesledujem. Viem, že bol v DS a teraz trénuje Maďarov. Nemám tušenia koľkokrát prekaučoval zápas.

Reagovat
twelwer

a tvari sa jako urevana picka. To sa mi nepaci

Reagovat
smazaný uživatel

OT: dneska mi přišlo pro evo, nemá někdo zkušenosti se stahováním patche?

Reagovat
smazaný uživatel

u každého patche máš návod Pepege

Reagovat
mayday

Na PS4?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo, nemáš nejakej link na option file? Našel jsem dobrej jenom jeden, na pesuniverse, ale tam se platí členství což mi moc nevoní

Reagovat
mayday

Já jsem stahoval parádní patch k PES 18 z pes-patches.com, tam si vybereš, co se ti líbí. Akorát na dvacítku je si myslím ještě brzo, to nebudou patche ještě hotový.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, díky za info

Reagovat
mayday

Za málo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele