Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina E, 6. kolo
09.09.2019 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Ázerbájdžán překvapil Chorvaty a remizoval s nimi

V Baku zavládla obrovská radost. Domácí Ázerbájdžán totiž dokázal uhrát s hvězdami nabitým Chorvatskem remízu. Hosté sice šli velmi brzy do vedení díky úspěšně zahrané Modrićově penaltě, ale po změně stran jejich tlak vyprchal. Toho domácí využili a díky Khalilzademu srovnali.

Ázerbájdžán se na Chorvaty nachystal se Šejdajevem na hrotu, ale bylo jim jasné, že hrát a tvořit budou především hosté. Ti se spoléhali na Petkoviće, Brozoviće, Modriće nebo Perišiće s Rebićem. Spolehlivá opora Realu Madrid s kapitánskou páskou na ruce se už v šesté minutě prezentovala velmi dobrou střelou, se kterou měl brankář Balajev docela problémy.

Domácím se první fáze hry nepovedla a navíc brzy prohrávali. Už v 11. minutě se totiž Petković v těžké pozici ve vápně snažil obhodit Krivocjuka, který podle rozhodčích zahrál rukou. Okamžitě byl slyšet hvizd značící penaltu. K ní se postavil zkušený středopolař Luka Modrić a opět potvrdil svou kvalitu - 1:0.

O pouhé tři minuty mohli Chorvaté vést o větší rozdíl. Parádní přihrávku do sprintu na bránu obdržel Ante Rebić, kterého obránci domácí ekipy marně stíhali. Chorvatský útočník to ale nevyřešil nejlépe a zakončoval jen doprostřed branky. Tam si Balajev v pohodě poradil. Stejně tak zasáhl proti velmi dobré a tvrdé ráně Nikoly Vlašiće, která se stáčela k tyči.

Ázerbájdžán kontroval ojedinělým útokem v podání hrotového útočníka Ramila Šejdajeva. Ten sice utekl chorvatským pronásledovatelům, ale jeho přízemní ránu z úhlu brankář Dominik Livaković dokázal nohou výtečně vykopnout! Chorvatsko mělo dostatek šancí na zvýšení náskoku a zřejmě by to bylo úplně jiné utkání, jenže nedokázalo šance využít.

A jakkoli se to zdálo neuvěřitelné, do druhé půle nastoupily úplně jiné týmy. Chorvatská aktivita opadla, zatímco domácí přidali. Zčásti to bylo i střídáním, protože ve 46. minutě se na trávník dostal Tamkin Khaliladze. Zprvu se nic nedělo a Chorvatsko dál tlačilo. Jenže domácím se dařilo jejich ataky stále rychleji a stále efektivněji zastavovat.

V 67. minutě se stále častější útoky domácích hráčů proměnily v první gól. Mahir Emreli totiž byl včas na správném místě a dorazil střelu spoluhráče mimo dosah brankáře Livakoviće. Jenže jeho radost trvala jen chvíli. Střele totiž předcházel ofsajd.

Chorvatsko si však poučení nevzalo a o pouhých pět minut později inkasovalo znovu. Vyloženě drzý průnik do vápna podnikl právě střídající Tamkin Khaliladze, který udělal ze tří soupeřů solné sloupy. Pokračoval až k bráně a ve vápně prostřelil i brankáře Livakoviće! Na překvapivý zvrat v utkání už hosté nedokázali reagovat a domácí tak mohou slavit skvělý výsledek. A rozhodně se nedá říct, že by remíza byla nezasloužená.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
AjaxFans

A lístek v číčí

Reagovat
Pharrell

Reagovat
kammil1203

Krásný titulek-"Bezzubý Azerbájdžán bude čelit rozjetému Chorvatsku!!"Měl jsem pocit, že to byl jen přátelák, Chorvati 2. poločas nevystřelili ani na bránu. Oba chorvatští trenéři byli spokojeni. Balkánci opět nezklamali. Na Slovensku dali 4 fíky a takovým nulám nedali ani usmolené 2 góly, kdyby Chorvati neměl penaltu, tak dnes prohráli!!

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele