Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 6. kolo
09.09.2019 20:45 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Belgie řádila i ve Skotsku a zůstává stoprocentní

Belgie je po vystoupení v Hampden Parku jednou nohou na evropském šampionátu. Rudí ďáblové potvrdili suverénní vedení ve skupině jednoznačnou výhrou 4:0. Přestože i Skotsko mělo nějaké příležitosti, Belgičané ukázali mimořádnou produktivitu a tři body zůstávají na jejich straně zcela po právu. Brankáře Marshalla postupně překonali čtyři různí střelci, jmenovitě Lukaku, Vermaelen, Alderweireld a De Bruyne.

Skotsko se ještě chtělo porvat o postup a kde jinde, než před vlastním publikem v Hampden Parku. Jak se ale ukázalo, Belgie byla nad síly domácího celku. Hosté šli v Glasgow do vedení už po devíti minutách, když útočník Interu Milán Romeu Lukaku zakončil do prázdné branky superrychlý brejk. V 18. minutě byl Lukaku znovu sám před Marshallem, ale balón zblízka vůbec netrefil ideálně. Každopádně ve 24. minutě už Rudí ďáblové vedli 2:0. Ostrý centr Kevina De Bruyneho dopravil za Marshallova záda zblízka stoper Thomas Vermaelen.

Domácí mohli vstřelit kontaktní gól prostřednictvím Matta Philipse, Courtois však balón snadno zpacifikoval. Ještě do konce prvního poločasu udeřila Belgie potřetí. Úspěšná hlavička Tobyho Alderweirelda po rohovém kopu znamenala tříbrankové vedení a už hodně složitou práci pro domácí Skoty. Tím spíše, že hostě měli ještě spoustu dalších příležitostí.

Brankář Marshall byl v jednom ohni i po změně stran a jednoznačně byl nejvytíženějším hráčem domácího výběru. Čtyři minuty po přestávce ho donutil ke skvělému zákroku Dries Mertens a na druhé straně zase Robinsonovu střelu musel zlikvidovat Courtois. Belgie pak pálila jednu šanci za druhou, ale to ve finále není vůbec podstatné. Důležitější je, že v 82. minutě technickou střelou zvyšoval už na 4:0 Kevin De Bruyne. Dalších branek Belgičané domácí ušetřili a po jednoznačné výhře 4:0 jsou takřka oběma nohama na Euru.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele