Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 6. kolo
09.09.2019 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Polsko se rozešlo s Rakouskem bez branek

Varšavské klání mezi Polskem a Rakouskem branku nepřineslo a to znamená, že situace ve skupině G je nadále hodně zamotaná. Polsko bezbrankovou remízou udrželo vedení v tabulce, ovšem Rakušany na druhém místě vystřídalo Slovinsko. Právě Rakousko bylo přitom na polské půdě aktivnějším a lepším týmem, jenže vrátit domácím porážku z prvního utkání nedokázalo.

Ve Varšavě šlo o hodně. Polsko se chtělo po porážce ve Slovinsku vrátit na vítěznou vlnu, ale čekal ho rozjetý soupeř, jenž si také dělá zálusk na postup. Rakousko bylo od začátku aktivnější a Polsko jakoby se stále nemohlo oklepat z několika dní staré porážky. V 10. minutě neproměnil první tutovou šanci Marko Arnautović, když po skvělém centru Lainera hlavičkoval do tyče. Domácím chvíli trvalo, než vůbec ohrozili Stankovićovu branku, ale po půlhodině hry měli Rakušané kliku, po centru z levé strany zblízka hlavou přestřelil Robert Lewandowski. Na neproměněné šance to bylo 1:1 a tuto statistiku zakrátko pro sebe získalo Polsko. K nebezpečné hlavičce se dostal stoper Glik a Stanković povedeným zákrokem udržel poločasový výsledek 0:0.

Rakousko bylo i po změně stran častěji na balónu a ve 49. minutě spálil svojí druhou možnost Marko Arnautović. Defenzíva domácích ho trestuhodně nechala ve vápně osamoceného a jeho koncovku vyrazil až Fabianski. V 63. minutě donutil Fabianskiho k dalšímu zákroku štiplavou střelou Konrad Laimer a ani další rakouské snažení k brance nevedlo.

Územní převaha Rakouska trvala po celý zápas a Polsko si bylo dobře vědomo, že mu stačí i remíza. Připomeňme, že první vzájemný zápas ve Vídni ovládlo Polsko po brance Krzysztofa Piateka. V závěru zápasu nikdo nechtěl riskovat ztrátu všech bodů a divákům ve Varšavě bylo čím dál více jasné, že branka nepadne. Sudí Kassai ukončil utkání po čtyřech minutách nastavení. Polsko remizovalo s Rakouskem 0:0 a situace ve skupině G je nadále hodně zamotaná.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele