Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 6. kolo
09.09.2019 20:45 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Estonci dále nuloví. Od Nizozemců schytali debakl

Nula bodů stále mají na kontě fotbalisté z Estonska. Neuspěli totiž ani v pátém kvalifikačním duelu proti Nizozemsku, jemuž podlehli jasně 0:4. Dvěma trefami se na tom podílel Babel, po jedné přidali Depay a Wijnaldum.

Hned z první výraznější příležitosti muži v oranžovém udeřili. Z levé strany poslal parádní přízemní centr Blind, na malém vápně si na něj naběhl Ryan Babel a pohotovou střelou překonal gólmana. Před poločasem to mohlo být už o dva góly, tečovaný Wijnaldumův pokus zneškodnil Lepmec.

Podruhé se tak Holanďané radovali až krátce po návratu ze šaten. Opět byl autorem branky Ryan Babel a opět to bylo po centru, tentokráte hlavičkoval v pádu po Depayově pobídce. O necelých deset minut později si na rohový kop naskočil van Dijk, jehož tvrdá hlavička skončila těsně vedle tyče.

Velké zaváhání předvedla estonská obrana čtvrt hodiny před koncem. De Ligt poslal dlouhý míč za obranu na Memphise Depaye, ten si jej poměrně nerušeně zpracoval a zasekl na střed. Poté napřáhl a svou levačkou trefil míč přesně na zadní tyč. Gólman byl bez šance.

Dlouhé přihrávky dělali obráncům z pobaltské země problémy a důkazem o tom byl i čtvrtý gól. Depay z přímého kopu odcentroval do chumlu hráčů, odkud dokázal brankáře prostřelit Georginio Wijnaldum. Asistující Depay měl na kopačce i "bůra", jenže Pröpperovi pobídky pohrdnul a v tutové šanci mu míč odskočil.

Zatímco Estonci se tak nadále krčí na dně tabulky a o pozici bojují už jen s Běloruskem, Holanďani jsou spolu s Německem a Severním Irskem žhavým kandidátem na postup.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele