Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 6. kolo
09.09.2019 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rusko pozdním gólem udolalo Kazachstán

Kazachstán byl v Kaliningradu blízko překvapivému bodu, nakonec se ale díky brance naturalizovaného Rusa Mária Fernandese vrací s prázdnou. Svěřenci trenéra Čerčesova naopak učinili zásadní krok na cestě za postupem. EURO 2020 by Rusku nemělo uniknout.

Rusové byli na domácí půdě v Kaliningradu velkým favoritem, Kazachstán koneckonců v prvním zápase v Astaně rozstříleli 4:0. Hosté, které trénuje český kouč Michal Bílek, chtěli překvapit a ještě vykřesat naději na možný postup.

Rusko mělo od začátku výraznou převahu. Kazachstán se celý první poločas bránil, aniž by si přitom vytvořil jedinou nebezpečnou situaci. Nedá se říci, že by Sborná svírala Nepohodovu branku a spíše se omezila na střelecké pokusy. Golovin vypálil z dálky vedle a stejně si vedl o několik minut později i Mirančuk. Po půlhodině hry si na hranici pokutového území zasekávačkou udělal prostor ke střele znovu Golovin a Nepohodov tentokrát musel vyrážet.

Po obrátce se obraz hry vůbec nezměnil. Rusové pokračovali v aktivitě a ve střelbě pokračoval i Golovin. V 63. minutě zase střílel jen vedle a i další převaha domácích vycházela vniveč. Šest minut před koncem zazdil největší ruskou šanci na vstřelení gólu Žirkov. Po Dzjubově sklepnutí donutil Nepohodova k zákroku a s dorážkou pak neuspěl ani Ionov. Kazachstán byl blízko senzačnímu bodu, avšak ruskému náporu nakonec opravdu podlehl. Minutu před koncem rozehrál rohový kop Golovin přesně na hlavu Mária Fernandese a Nepohodov už na balón k tyči nedosáhl.

Kazachstán měl na vyrovnání pouze tříminutový nastavený čas a během něho už Rusko výsledek nepustilo. Svěřence trenéra Čerčesova sice ještě čekají čtyři zápasy, ale postupu na EURO 2020 už jsou velmi blízko.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele