Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 6. kolo
09.09.2019 20:45 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Slovinsko přestřílelo Izrael 3:2 a drží postupové místo

Čtyři kola před koncem kvalifikace drží postupové karty v rukou Slovinci. Svěřenci Matjaže Keka vyhráli i zápas s Izraelem a na vedoucí Polsko ztrácejí z druhé pozice jen dva body. Divokou přestřelku v Lublani ukončil vítězným gólem v první minutě nastavení Benjamin Verbić, toho večera dvougólový muž a hlavní hrdina utkání.

Slovinci moc dobře věděli, že pokud utkání s Izraelem zvládnou za tři body, udělají důležitý krok na cestě za postupem. Zároveň si byli vědomi, že minimálně jeden z dvojice Polsko, Rakousko v souběžně hraném utkání ztratí. Jak se nakonec ukázalo, ztratily oba týmy a Slovinsko toho využilo k postupu na druhé místo.

Své šance se nevzdával ani Izrael a vězte, že ve Slovinsku nehrál zas tak špatně. V úvodu zápasu byli častěji u balónu domácí, ale za dobrých třicet minut nepředvedly obě strany vůbec nic. Nudu v Lublani utnul až těsně před koncem prvního poločasu vedoucí brankou Benjamin Verbić, když dostal krásnou kolmou přihrávku a sám před Marcianem lehce a přesně zakončil.

Izraeli vyrovnání dlouho netrvalo, pět minut po přestávce nastavil nerozhodný výsledek dalekonosnou přízemní ranou Bibras Natcho a překvapený Oblak se k tyči natahoval marně. A aby toho nebylo málo, v 63. minutě se z podobné vzdálenosti rozhodl vypálit i Eran Zahavi a Oblak znovu neměl nárok. Izrael ve druhém poločase otočil výsledek, ale radovat se z něj mohl pouhou minutu. Bleskurychlou odpověď zařídil střelou od země Roman Bezjak. V Lublani se tak začínalo od znova.

Tři body pro sebe chtěly získat oba týmy, ale štěstí měl nakonec jen jeden. Domácí v první minutě nastavení předvedli jednoduchou akci, Kurtićův centr doplachtil přesně na hlavu Verbiće a ten rozhodl o vítězství Slovinska nad Izraelem v poměru 3:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele