Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 6. kolo
09.09.2019 20:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Kypr v San Marinu nezaváhal a pohodlně zvítězil o čtyři góly

Kypr potvrdil úlohu jasného favorita na půdě trpaslíka ze San Marina a alespoň částečně odčinil remízový výsledek s Kazachstánem, když si domů odvezl celkem hladkou výhru v poměru 4:0. V tabulce skupiny I poskočil na třetí místo se sedmi body, nicméně jeho naděje na evropský šampionát se i přesto pohybují jen v oblasti teoretické roviny. Čtyři kola před koncem totiž zaostává za druhým Ruskem o propastných osm bodů.

Domácí výběr je beznadějné poslední, podle očekávání nezískal jediný bod a ani nyní nepřerušil svou nelichotivou bilanci bez vstřelené branky (skóre 0:28). Kypřané vstoupili do pondělního zápasu tím nejlepším možným způsobem a již po necelých dvou odehraných minutách vedli. Po rohovém kopu z pravé strany se ve skrumáži nejlépe zorientoval Ioannis Kousoulos a napotřetí procpal balón do sítě za záda bezmocného brankáře Benedettiniho.

Přesně v polovině úvodního dějství mohl být rozdíl ve skóre dvoubrankový. Po přesně načasovaném centru za defenzívu protivníka předvedl unikátní zpracování kapitán Soteriou a okamžitě vystřelil, ovšem Benedettini výtečným zákrokem odvrátil balón do zámezí. Hosté se dočkali druhé trefy ve 38. minutě, když po zpětném přistrčení od Soterioua vystřelil po zemi z hranice pokutového území nabíhající Fotis Papoulis.

Jeho pokus sice nebyl příliš razantní, ale Benedettini ho trestuhodně neudržel ve svých rukavicích a balón mu propadl mezi nohama do sítě. Začátek druhého poločasu probíhal v přeci jen opatrnějším duchu, Kypr opět zabral až v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve dokázal rozvlnit síť hlavou aktivní Soteriou, jenomže po centru střídajícího Michalise Ioannoua z levého křídla byl přistižen v těsném ofsajdu a branka proto neplatila.

V 73. minutě se k přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů postavil Georgiou a utěšenou ranou orazítkoval břevno. K okamžité dorážce se propracoval Ioannis Kousoulos a prázdnou branku nemohl minout - 0:3. O dvě minuty později pečetil výhru svého výběru Kostakis Artymatas, který vyskočil vysoko do vzduchu po parádním pasu Georgioua z pravého křídla a prudkou hlavičkou nedal Benedettinimu žádnou šanci na úspěšný zásah.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele