Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 6. kolo
09.09.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Severní Irové poprvé ztratili, nestačili na Němce

První těžší zápas znamenal pro dosud stoprocentní reprezentanty Severního Irska první porážku. Na Němce totiž nestačili a kvůli trefám Halstenberga a Gnabryho ve druhé půli prohráli 0:2.

Přitom jako první se musel zaskvět Manuel Neuer. Kroos ztratil míč na úkor Washingtona, ten ale německého brankáře nepropálil. Hosté zahrozili až okolo čtvrtiny zápasu, to postupně Brandt a Werner trefili bránící hráče v pokutovém území do rukou, jenže sudí ani jednou penaltu neodpískal.

Pořádně rušno bylo před oběma branami v samotném závěru první půle. Za ostrovany nejprve pálil Dallas, jeho pokus poté dorážel Washington, ani jeden z jmenovců amerických měst ale neuspěl. Na druhé straně hřiště mohl otevřít skóre Werner, na Peacocka-Farrell ovšem nevyzrál.

Stejně dopadl i Klostermann po pauze, krátce po něm už ale Němci šli do vedení. Právě Klostermann poslal z pravé strany dlouhý centr, který propadl až na zadní tyč ke druhému krajnímu obránci Marcelu Halstenbergovi, jenž ukázkovým volejem rozvlnil síť a připsal si první reprezentační gól.

Naši západní sousedé nadále pořádně tlačili. Z úhlu již poněkolikáté vyslal neúspěšnou střelu Werner, další dvě dorážky jeho spoluhráčů vyšly také vniveč. V tutové příležitosti minul tyč i Gnabry a lépe si nevedl ani Reus, který však gólmana pořádně protáhl. Kimmichův centr pětadvacet minut před koncem našel střídajícího Havertze, jenž hlavičkoval těsně vedle brankové konstrukce.

Přeci jen se ale Němci druhé trefy dočkali. Havertz šikovně prostrčil míč za obranu na Serge Gnabryho, který z úhlu ještě šikovněji našel skulinku a prostřelil strážce svatyně. Oba týmy tak nyní opanují tabulku se dvanácti body, Severní Iry ale ve zbývajících třech zápasech čeká znovu jejich pondělní soupeř a dvakrát Nizozemci, kteří ze třetí pozice nebezpečně dotírají.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
manuelo neuero

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele