Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina G, 6. kolo
09.09.2019 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Lotyšsko ani napošesté v kvalifikaci nebodovalo a Severní Makedonii podlehlo 0:2

Severní Makedonie zvládla i druhý vzájemný zápas s Lotyšskem a opět potvrdila úlohu mírného favorita. Trápící se domácí reprezentace je po šesti odehraných duelech bez jediného získaného bodu, navíc musí skousnout velmi nelichotivé skóre 1:21. Hosté si naopak zachovali alespoň teoretickou šanci na evropský šampionát, s osmi body jim patří pátá příčka a za druhým Slovinskem zaostávají o tři body.

Výběr z Balkánského poloostrova rozhodl o svém úspěchu již krátce po odehrané čtvrthodině, kdy vsítil obě dvě své branky, ve zbývajícím průběhu kontroloval dostatečný náskok a ještě nějakou tu branku mohl přidat. Makedonci poprvé zahrozili v 8. minutě. Tričkovski převzal dlouhý pas z vlastní poloviny na levé straně a pak okamžitě mířil pod horní tyčku, nicméně gólman Vaņins se nenechal překvapit a vytasil se s famózním reflexivním zákrokem.

Svěřenci trenéra Igora Angelovskiho přeci jen zužitkovali svou převahu ve 14. minutě. Krásnou kolmici na levou stranu pokutového území vymyslel Enis Bardhi, nabíhající Elmas zachoval chladnou hlavu a zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování šestatřicetiletého veterána Gorana Pandeva, jenž na hranici brankového území zavěsil z první přímo pod břevno. Neuběhly ani další tři minuty a hosté se mohli radovat z dvoubrankového náskoku.

Po akci Tričkovskiho na levém křídle odvrátila defenzíva Lotyška míč mimo vlastní šestnáctku, následně se odhodlal ke střele z dvaceti metrů Bardhi a jeho razantní přízemní projektil zapadl přesně k vzdálenější konstrukci, Vaņins se natahoval marně. V samém závěru úvodního dějství se mohl podruhé v pondělním střetnutí prosadit aktivní Pandev, ale tentokráte tváří v tvář proti domácímu strážci neuspěl.

Stejný hráč pokračoval v aktivitě taktéž po změně stran. V 58. minutě stál na konci krásné souhry Bardhiho s Elmasem, jeho bombu z patnácti metrů odvracel Vaņins konečky prstů nad svou branku. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem předvedla Severní Makedonie laxní rozehrávku a směrem k brankáři Dimitrievskimu pelášil Gutkovskis, ten ale nakonec pálil vysoko nad. A když na opačné straně selhal ve stoprocentní možnosti Tričkovski, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele