Preview kvalifikace o postup na ME 2020 - pondělí 9.9.

09.09.2019, 08:22
Previews
Německo minulý týden podlehlo Nizozemsku a zadělalo si na problémy, dnes potřebuje zvládnout duel v Severním Irsku. Belgie se představí ve Skotsku, Slovensko po domácím výbuchu s Chorvatskem čeká další klíčový duel v Maďarsku...
Skupina C
Estonsko - Nizozemsko  (pondělí 20:45)
Nizozemsko zvládlo klíčový střet s německými silami a oživilo šance na první místo ve skupině. Stále je však až třetí a na první Severní Iry ztrácí už šest bodů. Část z nich by rádo ukrojilo v Tallinnu, kam se vydá k boji s posledním Estonskem.

Nizozemci těží z faktu, že mají oproti ostatním týmům ve skupině jeden zápas k dobru. Samo o sobě by jim to možná moc nepomáhalo, ale po posledním duelu se opět reálně zapojují do boje o první místo. To je stále dost daleko, protože na aktuálně první Severní Iry ztrácejí svěřenci trenéra Ronalda Koemana ještě šest bodů.

Ale po posledním kole mají mnohem větší důvod k optimismu. Porazili totiž největšího rivala a vrátili mu první vzájemnou porážku. Nizozemci sice v Hamburku prohrávali po brance Němce Gnabryho, jenže do konce utkání se jim povedlo skórovat čtyřikrát a divácky atraktivní přestřelku ukončili jako vítězové.

Další dobou zprávou pro Koemanovu partu je i to, že oba duely s Němci mají hráči již za sebou a teď je čekají relativně lehčí soupeři. A hned ten první by pro Nizozemce neměl být pro-blémem. Pokud chtějí na první místo, tak je teď ideální čas. Toho si je dobře vědom i záložník Liverpoolu Georginio Wijnaldum, autor poslední trefy do německé sítě.

Před utkáním poznamenal: "Máme stále všechno ve svých rukách. Ale bude to chtít stoprocentní soustředěnost, cesta na šampionát je ještě hodně dlouhá. Nesmíme podcenit vůbec nikoho, protože jde pokaždé o hodně. Nechceme se ohlížet za zápasem s vědomím, že jsme přišli o body kvůli naší chybě, kvůli podcenění soupeře. Do každého utkání musíme jít naplno, jako by to bylo finále," míní Wijnaldum.

V kontextu jeho vyjádření budou možná někteří hráči mít v hlavách poslední duel v Tallinnu. Ten přinesl jen remízu 2:2 a pro favorita šlo o jasné zklamání. Zbylé tři duely s Estonci ale Nizozemci jasně vyhráli a celkově svému soupeři dali 14 gólů.

V příštím kole se Nizozemci utkají s prvními Severními Iry, takže tady budou chtít naplno bodovat, aby měli lepší výchozí pozici. Estonsko pocestuje do Běloruska a rádo by počítalo s prvními body. Aktuálně jich totiž má na kontě přesně nula.

Estonci dostali už 14 branek, o což se největší měrou (hned osmi trefami) postarali Němci. K tomu se Estonci ve čtyřech duelech zmohli jen na dva zásahy. Trenér Karel Voolaid minule sledoval bitvu svých hráčů s Bělorusy a Estonsko sahalo dlouho po bodu. I o ten ale v nastavení přišlo po brance Maksima Skavyše, takže soutěžní utkání Estonci vyhráli naposledy v listopadu minulého roku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 50.00 - 16.50 - 1.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Severní Irsko - Německo  (pondělí 20:45)
Severní Irové překvapivě stále vedou tabulku skupiny C. V pondělí je ale čeká dost možná největší zkouška, protože do Windsor Parku zavítá Německo. Druhý tým tabulky naposledy prohrál a teď nebere nic jiného než tři body.

Německo bylo spolu s Nizozemskem vnímáno jako jasný favorit skupiny a nadále jsou mu dávány největší šance. Přesto je druhé. Tento zdánlivý nesoulad je ale logický, protože Němci mají s Nizozemskem oba zápasy už za sebou, zatímco ostatní týmy se na střety s těmito giganty teprve připravují. První duel s nejvážnějším rivalem na postup ze skupiny Němci zvládli perfektně, druhý už se nepovedl.

Právě v posledním kole se Die Mannschaft utkal s Nizozemskem a velmi brzy nad ním vedl, ale soupeř se nevzdal. Díky trefám De Jonga, Malena a Wijnalduma otočil vývoj utkání ve svůj prospěch a notně mu pomohla také vlastní branka obránce Taha. Celkové vítězství Oranjes 4:2 po divoké přestřelce bylo pro diváka skvělou podívanou, ale pro Němce to byla pokažená šance dostat se na první místo.

Nizozemci jsou sice až třetí, ale mají jako jediní ze skupiny jedno utkání k dobru, což nechává vše otevřené. Němci jsou suverénně nejlépe skórujícím týmem ve skupině a zatím se jim povedlo nashromáždit už 15 branek. Velký podíl na tom má mimo jiné drtivá výhra 8:0 nad Estonskem. I proti Severním Irům mají Němci skvělé statistiky. Z patnácti posledních duelů se jim povedlo vyhrát 11 a nasázet svému sokovi 38 branek.

Týmu trenéra Joachima Löwa se daří i v Belfastu. V posledních čtyřech duelech zde dali vždycky alespoň tři góly. Když Irové naposledy porazili Němce, jednalo se Západní Německo a psal se rok 1983. Posledních sedm duelů Němci vždy vyhráli.

I to si trenér Michael O'Neill dobře uvědomuje. Na tiskové konferenci před zápasem zmínil: "Německo je favorit naší skupiny, vždycky jsem to tak vnímal. Ten tým má neskutečnou sílu a potenciál. Na každém postu mají hráče té nejvyšší kvality a prakticky nikde nemají slabinu. Samozřejmě jsme sledovali poslední utkání s Nizozemskem, ale musíme přijít s vlastní taktikou."

Severní Irové zatím mají plný počet, vyhráli všechna čtyři utkání. To poslední soutěžní bylo pěkný nervák, protože rozhodující trefu proti Bělorusku zaznamenal Paddy McNair až čtyři minuty před koncem.

Výhry o jednu trefu jsou ostatně Severním Irům tak trochu vlastní, o čemž svědčilo také jejich přípravné utkání. To sehráli proti Lucembursku a že by to byla pastva pro oči fotbalového fanouška, to se rozhodně říct nedalo. Domácí se v Belfastu museli spokojit s jedinou vlastní brankou Kevina Malgeta. Před duelem s hvězdným Německem tedy žádný důvod k optimismu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.30 - 5.57 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Severní Irsko44007:212
2.Německo430115:69
3.Nizozemsko320110:56
4.Bělorusko51043:103
5.Estonsko40042:140
Skupina E
Ázerbájdžán - Chorvatsko  (pondělí 18:00)
V pětičlenné skupině E se na samém dně bez bodu krčí Ázerbájdžán, zatímco zbylé čtyři celky reálně bojují o postup. Jedním z nich je i Chorvatsko, jemuž prozatímních devět bodů stačí na druhé místo.

Reprezentanti kavkazské země se po poměrně povedené Lize národů trápí, přesto v každém duelu kvalifikace skórovali. Na úvod sehráli vydařenou partii v Chorvatsku, kterou ztratili v závěru, doma proti Maďarsku a Slovensku si ale prakticky nečuchli. Paradoxně vydařenější bylo poslední venkovní utkání ve Walesu, kde stejně jako u Jaderského moře rozhodl domácí tým až v závěru. O čtyři branky Ázerbájdžánců se postarali dva muži - po dvou gólech nastříleli Emreli i Sheydaev.

V zápasech Chorvatska v prvních dvou kvalifikačních oknech platila nedobytnost domácího prostředí. Zatímco doma si vedle nadcházejícího soupeře poradili i s Walesem, duel v Maďarsku poměrně překvapivě nezvládli. Úsloví "můj dům, můj hrad" porušili ve velkém stylu v pátek, kdy Slovensku v Trnavě nasázeli hned čtyři branky. Přestože celkově mají na kontě gólů již devět, jediný jejich střelec se prosadil dvakrát, a sice Ivan Perišić.

Tito dva soupeři si rozhodně nejsou neznámými, vždyť se potkali i v kvalifikačních duelech o předchozí mistrovství Evropy. Doma Chorvaté uspěli jednoznačně šesti góly, v Baku ale dva body ztratili. Jak dopadne další ze vzájemných zápasů v hlavním městě Ázerbájdžánu, o tom bude spolurozhodovat i švýcarský sudí Schärer.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 14.80 - 6.09 - 1.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Maďarsko - Slovensko  (pondělí 20:45)
Hodně nepovedený zápas za sebou mají reprezentanti Slovenska, šanci na nápravu mají ale už nyní proti lídrovi skupiny z Maďarska. Pokud v Budapešti uspějí, vytáhnou se na postupové pozice.

Maďaři v kvalifikaci mají zatím devět bodů, které získali díky třem vítězstvím v posledních třech zápasech. Ta se ale nerodila lehce, doma proti Chorvatům museli otáčet, proti Walesu zase rozhodli až v závěrečné čtvrthodině. Snad jen výhra v Ázerbájdžánu se obešla bez větších nervů. Svěřenci Marca Rossiho zatím v kvalifikaci hrají maximálně účelně. Tabulku vedou se šesti vstřelenými brankami, o něž se postarali zejména Orbán a Patkai, kteří mají na kontě po dvou.

Slovensko po nepovedené Lize národů vstoupili do kvalifikace právě proti Maďarsku - a úspěšně, zejména zásluhou Dudy zvítězili 2:0. Poté však po brzkém obdrženém gólu selhali ve Walesu, na jednoznačnou výhru v Baku zase navázali domácím debaklem 0:4 od Chorvatska. I přesto, že jsou o tři pozice níže, mají naši východní sousedé na kontě o gól více než jejich nadcházející soupeři. Dvě branky vstřelil Hamšík, gólem a dvěma asistencemi se na působení Slováků podílí Duda.

Přes geografickou blízkost na sebe pondělní protivníci před touto kvalifikací dlouho nenarazili. Od posledních soutěžních duelů uběhlo více než dvacet let, v tomto tisíciletí se střetli jen dvakrát v přátelských zápasech. Jednou se radovali Maďaři, jednou utkání skončilo remízou. Na hladký průběh toho dalšího bude v Budapešti dohlížet známý španělský sudí Antonio Mateu Lahoz.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.30 - 3.18
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chorvatsko43019:49
2.Maďarsko43016:49
3.Slovensko42027:66
4.Wales42024:46
5.Ázerbájdžán40044:120
Skupina G
Lotyšsko - Severní Makedonie  (pondělí 20:45)
Ani jeden z pondělních soupeřů nemá příliš šancí se probojovat na evropský šampionát, nicméně mnohem lépe se vede Severní Makedonii. Ta v první polovině kvalifikačního cyklu získala pět bodů a nachází se na pátém místě, za druhým Rakouskem momentálně zaostává o body čtyři. Lotyšsko zažívá obrovskou krizi, po pěti odehraných duelech je beznadějně poslední s nulovým bodovým ziskem a s hrozivým skóre 1:19.

Makedonci jsou prozatím konkurenceschopnější, se všemi dosavadními protivníky dokázali alespoň po určitou dobu držet krok. Nejprve si poradili právě s Lotyšskem po výsledku 3:1, v následujících čtyřech utkáních už na tříbodový zisk nenavázali. Po nečekané remíze 1:1 ve Slovinsku bojovali doma s Polskem a podlehli mu nejtěsnějším poměrem 0:1. Vzápětí neudrželi vedení proti Rakousku a po zpackaném závěru museli skousnout prohru 1:4.

Ve čtvrtek zavítali do Izraele a postarali se o mírné překvapení, na stadionu Turner získali nesmírně cenný bod za nerozhodný výsledek 1:1. "Každý zápas je zcela jiný a my zatím můžeme říci, že jsme vždy sahali po bodech. Na kontě sice máme jen jedno vítězství, ale hráči bojují a perou se o každý centimetr prostoru. V Lotyšsku vidím šance padesát na padesát, rozhodovat může každá maličkost," prohlásil na tiskové konferenci kouč Igor Angelovski.

Lotyši zažívají jedno z nejhorších období za poslední roky. Po neúspěchu ve Skopje prohráli v Polsku 0:2, pak doma až příliš hladce nestačili na Izrael (0:3). Nicméně opravdová katastrofa v podobě jedenácti inkasovaných branek během dvou zápasů teprve přišla. Lotyši totiž naprosto zkolabovali se Slovinskem a v Rize mu podlehli vysoko 0:5, nedávno okusili velkou sílu Rakouska a v Salzburgu utrpěli další debakl po výsledku 0:6.

Slovinský trenér Slaviša Stojanović, který vede lotyšský reprezentační výběr teprve od března letošního roku, se za nic neschovává. "Naše výkony i výsledky jsou špatné, čísla hovoří jasně. Prvotním úkolem je poprvé bodovat, pak se pokusíme postupně zlepšovat. Utkání se Severní Makedonií je příležitost, i přesto považuji našeho příštího konkurenta za mírného favorita," uvedl s pokorou devětačtyřicetiletý Stojanović.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.58 - 3.87 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Polsko - Rakousko  (pondělí 20:45)
Polsko v kvalifikaci poprvé prohrálo a na to musí rychle zapomenout, protože v pondělí večer ho čeká dost možná klíčový duel celého cyklu s Rakouskem. Zápas na stadionu Narodowy ve Varšavě je na velkolepou bitvu připraven. Dokáží Rakušané oplatit domácím porážku z prvního zápasu a výrazně zamotat skupinu G nebo se z další výhry budou radovat Lewandowski a spol?

Polský tisk své fotbalisty po porážce ve Slovinsku za mdlý výkon nešetřil, na druhou stranu Biało-czerwoni mají stále postupové triumfy ve svých rukou a pokud zvládnou duel s Rakouskem, bude jim odpuštěno. Svěřenci Jerzyho Brzęczka už jeden zápas proti Rakousku zvládli, v březnu zvítězili na stadionu Ernsta Happela ve Vídni 1:0, když se o jediný zásah postaral útočník AC Milán Krzysztof Piątek.

Výkon jako proti Slovincům by na body s Rakouskem určitě nestačil. Ofenzivní hvězdy Polska v čele s Robertem Lewandowskim si za celé utkání nevypracovali jedinou výraznější možnost a v tomto směru budou muset přidat. Jejich soupeř se totiž dostal do dobré formy a navíc hýří sebevědomím.

"Naše filozofie je být dominantní s balónem a to chceme být i tentokrát. Doufám, že se nám podaří uspět. Výhra v Polsku by mohla být velkým krokem k účasti na evropském šampionátu. Držíme teď ve svých rukou velmi dobrou pozici, ale k úspěšné kvalifikaci vede ještě dlouhá cesta," prohlásil před zápasem Valentino Lazaro. Rakousko v pátek rozstřílelo Lotyše 6:0 a v kvalifikaci si připsalo už třetí vítězství v řadě.

Rakušané se zároveň posunuli na druhé postupové místo a na vedoucí Polsko ztrácejí jen tři body. Na druhou stranu se ale musejí ohlížet za sebe, protože třetí Slovinsko i čtvrtý Izrael jsou vzdálené jen jeden bod.

Lepší vzájemnou bilancí oplývají Poláci, kteří s Rakouskem neprohráli od přátelského utkání v Katowicích v roce 1994.
Polsko - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Bereszynski, Bednarek, Glik, Kedziora - Grosicki, Krychowiak, Klich, Zielinski - Piatek, Lewandowski
Rakousko - pravděpodobná sestava:
Stanković - Ulmer, Hinteregger, Dragović, Lainer - Baumgartlinger, Laimer - Alaba, Sabitzer, Lazaro - Arnautović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.43 - 3.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slovinsko - Izrael  (pondělí 20:45)
Slovinsko i Izrael se nevzdávají naděje na postup na evropský šampionát, protože na druhé místo ztrácejí jen jeden bod. V šestém zápase kvalifikačního cyklu však minimálně jeden z týmů ztratí. Slovinsko bude znovu spoléhat na báječnou kulisu stožického stadionu v Lublani, kde se jim v pátek podařilo porazit lídra Polsko.

Byl to pro partu trenéra Matjaže Keka báječný večer. Slovinci nejenže Poláky porazili 2:0, ale zároveň jim směrem dopředu nedovolili vůbec nic. Tři body zůstaly v Lublani zcela zaslouženě a slovinský reprezentační výběr si nadále může dělat naděje na postup. V tabulce díky tomu drží třetí místo s jednobodovým odstupem na druhé Rakousko. Výhra nad Polskem navíc dodala domácím na sebevědomí a jelikož s jídlem roste chuť, chtějí Slovinci tři body i proti Izraeli. Utkání má velkou váhu, oba celky si jsou bodově rovni, navíc v zamotané skupině teď bude znamenat každá ztráta velkou komplikaci.

Slovinsko s Izraelem nikdy neprohrálo a to se obě strany utkaly už čtyřikrát. Naposledy v Haifě v březnu letošního roku a utkání skončilo remízou 1:1.

Izrael možná takovou formu jako Slovinsko nemá, pořád ale představuje velice nebezpečného soupeře. Tým rakouského trenéra Andrease Herzoga naposledy remizoval se Severní Makedonií 1:1 a tento výsledek ho může pořádně mrzet. Nebýt bodové ztráty, byl by teď Izrael na druhém místě a celou situaci by měl ve svých rukou.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.47 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Polsko54018:212
2.Rakousko530213:69
3.Slovinsko52219:38
4.Izrael52219:88
5.Severní Makedonie51226:85
6.Lotyšsko50051:190
Skupina I
Rusko - Kazachstán  (pondělí 20:45)
Jestli chce Kazachstán ještě promluvit do postupových bojů, má v Rusku zřejmě poslední šanci. Svěřence českého kouče Michala Bílka čeká v Kaliningradu složitá práce, porazit domácí Rusy. Sborná po úvodní porážce s Belgií vyhrála všechny své zápasy, včetně toho v Astaně.

Rusové vyhráli v Kazachstánu na konci března letošního roku 4:0 a razantně zareagovali na úvodní porážku s Belgií. Svěřenci Stanislava Čerčesova od té doby neztratili ani bod a třeba zoufalému San Marínu nastříleli devět branek! V pátek navíc učinili dost možná nejdůležitější krok na cestě za postupem, když porazili ve Skotsku domácí výběr 2:1. Rusům patří v tabulce druhé postupové místo za suverénní Belgií a pokud porazí Kazachstán, málokdo bude o jejich startu na EURO 2020 pochybovat. "Máme dvanáct bodů, náš soupeř jich má šest. Zbývá ale ještě pět zápasů a jak jsem řekl na tiskové konferenci, ve hře je stále patnáct bodů," krotí euforii trenér Stanislav Čerčesov. V ruských médiích se krom následujícího zápasu s Kazachstánem hodně propírá propuštění reprezentantů Aleksandra Kokorina a Pavla Mamajeva, kteří byli za narušení veřejného pořádku ve vězení.

Kazaši už v žádném případě nepatří mezi velké outsidery. Jejich klubový fotbal už prorazil na evropské scéně a reprezentace čas od času zaskočí nejednoho favorita. Hosté nasbírali v pěti zápasech sedm bodů a ještě stále mohou pomýšlet na zisk druhého místa, byť k tomu potřebují uspět v Rusku a i v dalších zápasech. Bílkovi svěřenci doma porazili Skotsko i slaboučké San Marino a v pátek remizovali na Kypru 1:1.

Rusko si zvolilo za domácí půdu trochu netradičně Kaliningrad, kde hrálo mezistátní utkání jen jednou. Před rokem hostili v kaliningradské oblasti Švédsko a diváci se za devadesát minut branky nedočkali. Dočkají se nyní proti Kazachstánu?

Utkání je pochopitelně pro geografické i politické kořeny pikantní. Kazachstán je jižní soused Ruska a jedna ze zemí bývalého Sovětského svazu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 7.68 - 19.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
San Marino - Kypr  (pondělí 20:45)
Kypr v pátek nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita proti Kazachstánu a po remíze 1:1 si výrazně zkomplikoval případnou cestu na evropský šampionát. V tabulce skupiny I se nachází až na pátém místě s pouhými čtyřmi body a musel by se stát zázrak, aby se ještě mezi čtyřiadvacítku vyvolených probojoval. Nyní se pokusí splnit povinnost na půdě jednoho z největších trpaslíků evropské části kvalifikace ze San Marina.

Hosté v dosavadních pěti střetnutích zvítězili pouze jednou a to právě proti San Marinu, které na vlastním stadionu deklasovali vysoko 5:0. V ostatních zápasech se za své výkony stydět nemuseli, ale na další tříbodový zisk to nestačilo. Po porážce 0:2 s favorizovanou Belgií zavítali do Skotska a podlehli mu 1:2, následně odjížděli s prázdnou i z Ruska (0:1). Před pár dny potřebovali vyhrát proti Kazachstánu, ale to se jim nakonec nepodařilo.

"Soupeře samozřejmě nastartovala brzká vedoucí branka. Poté se nám podařilo celkem brzy vyrovnat, jenomže Kazachstán s námi držel krok a byl více než vyrovnaným rivalem. Věděli jsme, že to bude náročné a moc nás mrzí, že jsme naše skvělé fanoušky nepotěšili výhrou. Nedá se nic dělat, kvalifikace je v plném proudu a my uděláme všechno pro to, abychom se posunuli tabulkou co nejvýše," uvedl izraelský trenér Ran Ben Shimon trochu zklamaně.

San Marino nikdy nemá vysoké ambice, obrovským úspěchem pro něj je každý získaný bod nebo i vstřelená branka. V dosavadních pěti případech se mu nepovedlo naplnit ani jeden z těchto cílů. V tabulce je beznadějně poslední s nulovým bodovým ziskem a se skóre 0:24. Po již zmiňované porážce na Kypru podlehlo doma Skotsku 0:2, což byl po herní stránce zatím jeho nejlepší zápas.

Pak se snažilo držet krok v Saransku s favorizovaným Ruskem, jenomže domů odjíždělo s obrovským debaklem 0:9 a navíc mohlo být rádo, že rozdíl ve skóre nebyl dvojciferný. V dalších dvou střetnutích nestačilo ve shodném poměru 0:4 na Kazachstán či Belgii. "Toto utkání samozřejmě svádí k tomu, abychom nehráli na sto procent nebo San Marino podcenili. To se nestane, rozhodně máme co napravovat," dodal závěrem osmačtyřicetiletý Ben Shimon.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 42.00 - 13.60 - 1.06
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Skotsko - Belgie  (pondělí 20:45)
Belgie je jasným vládcem skupiny I a prvenství v ní se nehodlá jen tak vzdát. Rudí ďáblové v pondělí zavítají na půdu Skotska, kterému jde o mnohem víc. Po slibném začátku kvalifikačního cyklu se totiž ostrovnímu týmu přestalo dařit.

Glasgowský stadion Hampden Park bude v pondělí od tři čtvrtě na devět hostit velkého favorita na postup ze skupiny. Přijedou totiž Belgičané, kteří mají nakročeno k parádním výsledkům. I statistiky jsou na jejich straně, protože tým trenéra Roberta Martineze se proti Skotům postavil v historii už mnohokrát a většinou s dobrými výsledky. Poslední porážka Belgičanů v Glasgow se odehrála v roce 1987!

Jinak se Belgičanům proti Skotům daří velmi dobře. Za dvacet předchozích utkání Belgie vstřelila svému soupeři 37 branek a prohrála jen čtyřikrát. Dvanáctkrát se jí povedlo nad Skoty vyhrát a teď by rádi využili toho, že Skotsku se vůbec nedaří.

Tým trenéra Stevea Clarka sice kvalifikaci dobře začal, když si připsal šest bodů z prvních dvou duelů, ale od té doby nemůže chytit rytmus. V Belgii dostali Skotové tři potupné branky, z nichž o dvě se postaral hráč Interu Milán Romelu Lukaku. Naposledy v Hampden Parku sice Skotsko výtečně začalo proti Rusku, když ho už v 10. minutě poslal do vedení John McGinn.

Jenže ještě do poločasu srovnal střelec Arťom Dzjuba a po změně stran si Stephen O’Donnell vstřelil vlastní gól. Skotsko je aktuálně až na 4. místě se ztrátou šesti bodů právě na Rusko. A záložník John McGinn ví, že v tomhle utkání budou muset jeho spoluhráči pořádně zabrat, pokud chtějí pomýšlet na postup.

"Všem je naše situace jasná. Není to příliš dobré, protože ztrácíme na Rusko už dost bodů. Ale nevzdáváme se. Víme, že teď musíme zabrat a vyhrát. Nic jiného než výhra nepřipadá v úvahu a tak chceme k zápasu přistupovat. Nejsme favoritem, ale to neznamená, že to vzdáme. Belgie je skvělý tým plný hvězd, ale každý tým se dá porazit. Musíme ukázat maximum našich možností," dodal zkušený záložník.

Belgie bude pro jeho tým hodně těžkým oříškem. V rámci skupinových bojů ještě ani jednou neprohrála a její herní pojetí je hodně dravé. To dokazuje i skóre, protože Belgičani dokázali svým sokům dát 15 branek a jen jednu od nich dostat.

Naposledy se mužstvu kolem Kevina De Bruyneho povedlo nasázet čtyři branky bezbrannému San Marinu a vylepšit si statistiky. Dvěma góly se pod toto vítězství výraznou měrou podepsal Michy Batshuayi. Poslední dvě návštěvy Skotska přinesly Belgii dvě výhry a vždy v nich favorit nasázel aspoň dvě branky.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.41 - 4.92 - 1.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Belgie550015:115
2.Rusko540117:412
3.Kazachstán52128:87
4.Skotsko52035:96
5.Kypr51137:64
6.San Marino50050:240

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (448)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele