Serie A - souhrn podzimu 2008

28.12.2008, 11:45, aktualizováno 08.01.2009, 20:08
Komentáře a souhrny
Italská Serie A se pomalu přehoupává do své druhé poloviny, a tak si pojďme během zimní přestávky zrekapitulovat průběh podzimní a částečně také zimní části. Tabulce opět vévodí Inter Milán, s menším odstupem pak jsou další adepti na titul jako Juventus nebo AC Milán. Těžký boj o udržení bude čekat nováčka z Chieva, u ostatních je situace otevřená.
1. Inter Milán

Nezačneme jinak než od prvního místa, kde se opět vyhřívá suverénní Inter Milán. Je to až neuvěřitelné, ale zdá, se že Nerazzurri skutečně nemají v Serii A v posledních letech konkurenci. Výměna trenéra klubu navíc možná ještě prospěla a portugalský stratég Mourinho potvrzuje, že úspěchy s londýnskou Chelsea nebyly náhodné. Sám Mourinho porovnává svůj současný Inter s Chelsea v dobách, kdy vládla Premier League.

Obhájci titulu jsou na tom totiž podobně. S náskokem šesti bodů neohroženě vévodí lize a můžou se pyšnit nejlepším skóre v lize. Posledních osm zápasů navíc vyhráli, přičemž si poradili s týmy jako Neapol, Juventus nebo Lazio. Černomodrým se daří také v ostatních soutěžích, v úvodu sezony získali italský Superpohár a postoupili do osmifinále Ligy mistrů, tam je ovšem čeká těžký soupeř - Manchester United.

Trenér Mourinho letos nejvíce sází na čtveřici Ibrahimovič, Maicon, Zanetti, César, kteří odehráli většinu utkání. Letos má Inter ve svém středu pouze jediného střelce, tím je švédský ostrostřelec Zlatan Ibrahimovič. Nepříliš velkou gólovou potenci ostatních hráčů podtrhuje na druhém místě obránce Maicon. Na druhou stranu se ale střílení branek rozloží na více hráčů, vždyť Inter má nejvíce nastřílených branek v lize.

2. Juventus Turín

Spokojeni zatím můžou být v Turíně, tedy alespoň v té části, která dýchá pro Juventus. Stará Dáma je po polovině ligy na druhém místě s šestibodovou ztrátou na vedoucí Inter Milán a s náskokem tří bodů před druhým milánským klubem AC. Juventus v odehraných sedmnácti zápasech zaznamenal tři porážky a tři remízy a se třiceti vstřelenými brankami mu patří i druhé místo, co se týče ofenzivní produktivity, lépe je na tom pouze Inter Milán, který má o jednu vstřelenou branku více.

Nicméně včetně domácí soutěže se Juventusu dařilo i na evropské scéně v milionářské Lize mistrů, kam se Juventus probojoval po delší pauze zaviněné korupční aférou. Stará Dáma si vedla skvěle a nakonec z velmi těžké skupiny postoupila z prvního místa, když za sebou nechala slavný Real Madrid a také posledního vítěze Poháru UEFA a evropského Superpoháru Zenit Petrohrad, poslední ve skupině skončil běloruský nováček BATE Borisov. Dalším soupeřem Juventusu bude v osmifinále Ligy mistrů londýnská Chelsea a na tento souboj se už těší celá Evropa.

Ovšem zpátky k domácí lize, Turínští zatím těží ze skvělé formy Alessandra Del Piera, ale také českého záložníka Pavla Nedvěda, nebo Brazilce Amauriho, jenž více než skvěle střelecky nahrazuje Davida Trezegueta. Zapomenout se nesmí ani na náhradního brankáře Alexe Manningera, který podává fantastické výkony, bude zajímavé sledovat co se bude dít až se plně uzdraví Gianluigi Buffon. Síla Juventusu je i přes všechna zranění ohromná a tým rozhodně má na to, aby sezonu zakončil ziskem některé z cenných trofejí.

3. AC Milán

Třetí pozice je pro AC Milán zklamáním. Rossoneri před sezonou vyhlásili útok na Scudetto, ale po polovině k němu mají celkem daleko. Milánští doplatili především na kolísavost výkonů. Ligu zahájil AC Milán katastrofálně, úvodní dvě porážky s Bolognou a Janovem rozpoutaly debatu, zda-li má u týmu setrvat trenér Carlo Ancelotti. Ten nakonec zůstal a Milán zahájil sérii výher, jejíž vyvrcholením byl triumf v městském derby proti Interu Milán.

Ke skvělým výkonům se rozehrál hvězdný Ronaldinho a branky střílel i jeho krajan Pato. AC Milán se dokonce dostal do čela ligy, ale zde příliš dlouho nevydržel. Jakoby si Milánští mysleli, že už je nemůže nic zastavit, jenomže to byl šeredný omyl. Rossoneri začali ztrácet body s týmy z dolní poloviny tabulky a po porážkách s Palermem a Juventusem dokonce spadli až na čtvrté místo.

Nepovedený závěr svěřenci Carla Ancelottiho napravili vysokou výhrou 5:1 nad Udinese, která je katapultovala na konečné třetí místo a také postupem do další fáze Poháru UEFA. V pohárové Evropě to zatím Milánu svědčí, Rossoneri ani jednou neprohráli a i když několikrát remizovali, tak nakonec postoupili hladce. V domácí soutěži a v Poháru UEFA přitom nastupují za Rossoneri dva odlišné týmy, trenér Carlo Ancelotti dává šanci všem hráčům kádru a tak když někdo nehraje ligu, tak dostane příležitost v Poháru UEFA. Mimochodem v další fázi čekají Milán německé Brémy, což jistě nebude snadný soupeř.

Nezbývá než si počkat, jak se bude Milánu dařit ve druhé části sezony, a především jak se bude dařit Davidu Beckhamovi, jenž přišel na San Siro jako hostující hráč a společně s Ronaldinhem a Kaká vytvoří hvězdnou záložní řadu. Otázkou však je, jestli to bude fungovat, však si vzpomeňme jak nakonec dopadl hvězdami nabitý Real Madrid.

4. ACF Fiorentina

Po podzimní části mohou být spokojeni ve Florencii. Tamní ACF Fiorentina se totiž vyhřívá na čtvrtém místě tabulky. Čelo Serie A je ale letos napěchované a Fialky mohou sice ještě stoupat, ale zároveň také rychle spadnout. Fiorentina by mohla být postavena ještě výše, to by ale musela porážet své nejbližší konkurenty. Zatím totiž porazila pouze Janov, s ostatními jako Inter, Juventus, Neapol apod. prohrála nebo remizovala.

V domácí soutěži ji pomáhá především domácí Stadio Artemio Franchi, kde ještě neprohrála. Naopak venkovní bilance není příliš chvályhodná a pokud se chce trenér Prandelli se svojí družinou udržet na nejvyšších příčkách, měl by na těchto zápasech zapracovat.

Nicméně zatím se dá domácí soutěž hodnotit pozitivně. Špatné výkony Fiorentina nepodávala ani v Lize mistrů, ačkoliv na Bayern s Lyonem neměla. Ze třetího místa jde do Poháru UEFA, kde jí ve 3. kole čeká Ajax. Značně kratší trvání mělo účinkování v Coppa Italia, tam Fialky vypadly už v osmifinále s FC Turín.

Ve Fiorentině se již několik let odvádí skvělá systematická práce a to postupně přináší ovoce. Počínaje hráči, přes trenéra, až po samotné vedení. Fialky pod koučem Prandellim vybudovaly slibně vypadající koncepci a kádr se snaží udržet pohromadě. Když je potřeba, vhodně posílí a to je právě letošní příklad. Před sezonou přišel Alberto Gilardino, jemuž se déle nedařilo v AC Milán. V novém působišti ovšem neuvěřitelně ožil a táhne Fialky za úspěchy. S 12 góly je nejlepším střelec celé ligy a ve svém stínu nechává i hvězdného kolegu Mutua. Ten má na svém kontě sotva polovinu branek.

5. SSC Neapol

Přijemným překvapením dosavadního průběhu Serie A je bezpochyby pátý SSC Neapol. Trenér Edy Reja během několika let vybudoval skvělý a konkurenceschopný tým a nyní s ním začíná sklízet úspěchy. Neapol zatím letos drží krok s těmi nejlepšími, na domácím stadionu má dokonce jednu z nejlepších bilancí v lize. Partenopei zde letos přehráli Fiorentinu i Juventus. Na San Siru ovšem s dalšími konkurenty - AC a Interem Milán neuspěli. Po 17 kolech má Neapol zkrátka dobré vyhlídky, ale rozhodně nesmí polevit.

Lví podíl na úspěších Neapole má především útočné duo Marek Hamšík, Ezequiel Lavezzi, ti letos podávají vynikající výkony. Ke slovensko-argentinské dvojici se navíc přidal Lavezziho krajan German Denis a se sedmi brankami vede společně s Hamšíkem klubovou tabulku střelců. Nejvytíženějším hráčem je doposud záložník Walter Gargano, na nějž spoléhá Reja nejvíce. Stejně zápasů, všech 17, má odehráno také Denis, ale zdaleka nenastoupil k tolika minutám.

6. Janov CFC

Dobré výkony letos podává také CFC Janov. Grifové se drží těsně za nejlepšími týmy ligy, zatímco na soupeře za sebou mají malý, nejméně dvoubodový náskok. Janovský úspěch je založen především na výborné domácí bilanci. Nejen, že svěřenci trenéra Gian Piera Gasperiniho na Stadio Luigi Ferraris ještě neprohráli, ale zároveň si zde smlsli na několika favoritech. S prázdnou už odjížděly AC Milán, AS Řím nebo Neapol. Za zmínku stojí také cenný bod z duelu s Interem Milán, kde hrál Janov dlouho o desíti.

Rossoblu by ale mohli být někde jinde, nebýt letos znovu nalezeného syna Diega Milita. Argentinský ostrostřelec se v létě vrátil z Realu Zaragoza a více než dobře navázal na své dřívější povedené janovské působení. Aktuálně má na svém kontě 12 branek a dělí se o nejlepšího střelce ligy. Není tak náhodou, že po Militovi pokukuje několik velkoklubů v čele s Interem Milán. Z tábora Grifů ale zní jasné "Ne!"

7. SS Lazio

Po vynikajícím vstupu do sezony postupně docházel dech římskému SS Laziu a nyní se nachází až na sedmé pozici. Biancocelesti se dlouho pohybovali na vrcholku tabulky a několik kol dokonce okupovali první příčku. Pak ale doplatili na špatnou bilanci s těmi nejlepšími a zároveň ztrátu formy a začali klesat. Nyní má Lazio před sebou týmy, které vesměs nedokázalo porazit.

Výjimkou je Fiorentina, která ze zápasu odešla poražena a Juventus, s ním ještě svěřenci trenéra Delia Rossiho síly nezměřili. Každopádně je letošní sezona zatím mnohem povedenější než ta předloňská, ačkoliv pohárová Evropa je ještě daleko. Za zmínku také určitě stojí tažení v Coppa Italia, kde Lazio prošlo přes AC Milán do čtvrtfinále.

Důležitým článkem letošní sestavy Biancocelesti je argentinský mladík Mauro Zarate, jehož mají v Římě půjčeného z katarského mužstva Al-Sadd. 21letý Zarate má na svém kontě už osm branek a vede klubovou tabulku střelců. Další esa Goran Panděv a Tommaso Rocchi mírně zaostávají.

8. Calcio Catania

Na osmém místě si pohodlně hoví sicilské Catania Calcio. Na Stadio Angelo Massimino si mohou po první polovině sezóny gratulovat. Loni skončili Sloni na poslední nesestupové pozici a to s odřenýma ušima. V současné sezóně začal sicilský celek velmi dobře. Po sedmém kole se vyhříval na třetí příčce a Sicilané zažívali euforii.

Pak sice výkonnost Catanie mírně klesla, ale rok 2008 dokázala zakončit luxusní výhrou nad rozjetým AS Řím. Současná osmá pozice tak je velmi dobrá. Navíc je Catania v tabulce o dva body před svým nesmiřitelným sokem US Città di Palermo. Catania prožívá dobrý průběh i na poli pohárovém. V Coppa Italia se svěřenci Waltera Zengy dostali do osmifinále, kde je bude čekat klíčový souboj s Juventusem Turín.

Družstvo Catanie zatím funguje ve všech řadách velmi dobře. Defenzíva je vcelku pevná, výjimkou je jen debakl 0:3 od Sampdorie, záložní řada sice moc branek nestřílí, ale její práce jde velmi znát a útočníci jsou při chuti, nejlepším střelcem je se sedmi brankami Giuseppe Mascara. Catania bude chtít určitě pokračovat v předváděné hře a pokud se začne dařit jako na začátku sezóny, tak může pomýšlet i na Pohár UEFA.

9. Atalanta BC

Atalanta navazuje na výkony z minulého roku a drží stejně jako v závěru loňské sezony 9. místo. Orobici rozhodně nejsou na konci první desítky neprávem. Kolem devátého, osmého místa se totiž v posledních třech sezónách vždy pohybovali. Kouč Luigi Del Neri spolu se svými svěřenci sází především na dobrou domácí bilanci, když na Stadio Atleti Azzurri d'Italia Atalanta získala převážnou většinu bodů.

Vstřelených 21 a obdržených 19 branek ze sedmnácti duelů jasně ukazuje, že branky v zápasech Orobici příliš nepadají. Výjimkou budiž zápas se Sampdorií, jenž skončil 4:2 ve prospěch Atalanty. V tomto duelu dvě branky zaznamenal také Sergio Floccari, jenž je letošní největší hvězdou klubu z Lombardie. S osmi brankami daleko za sebou nechává i Cristiana Doniho, jenž je obvyklým tahounem mužstva. .

10. Città di Palermo

Přesně ve středu tabulky skončilo sicilské Palermo. Ambiciózní celek, který by rád pronikl do pohárové Evropy, ale podával nevyrovnané výkony. Svěřenci trenéra Davida Ballardiniho sedmkrát zvítězili, dvakrát remizovali a osmkrát odešli poraženi. Navíc skóre 21:21 jen potvrzuje nestálost výkonů.

Nicméně cílem Palerma je i nadále umístění na pohárových pozicích. Celek, jehož klubovou barvou je růžová, se dokonce může měřit s nejsilnějšími týmy Itálie, vždyť Palermo dokázalo doma hladce porazit AS Řím a AC Milán. Tři body si rovněž připsalo i za senzační triumf na půdě Juventusu Turín. Kvalita tu tedy rozhodně je, takže pokud bude tým podávat vyrovnané výkony, může skončit hodně vysoko.

Nejlepším střelcem týmu je prozatím se sedmi body Fabrizio Miccoli, pět zářezů na pažbě má Edinson Cavani. Do druhé části sezony vstoupí Palermo nejspíše bez Andrey Raggiho, který je na odchodu. V Palermu se bude také posilovat, řeč je především o Giampaolovi Pazzinim a Hugovi Campagnarovi. Zatímco Pazzini by byl z Fiorentiny posilou do útoku, Campagnaro ze Sampdorie do obrany. Z francouzského Toulouse by mohl na stadion Renza Barbery zavítat obránce Jeremy Mathieu.

11. AS Řím

Bezesporu největším zklamáním současné sezóny Serie A jsou římští Giallorossi. AS Řím měl katastrofální vstup do sezóny, což se ve velké četnosti přisuzuje také absenci ikony týmu - Francesca Tottiho. Kapitán Vlků byl dlouhou dobu mimo hru kvůli vleklému zranění kolene. Avšak s jeho příchodem povstal Řím z mrtvých. Svěřenci Luciana Spallettiho překvapili Evropu jednoznačnou porážkou londýnské Chelsea 3:1 a následně si vytvořili dlouhou desetizápasovou šňůru zápasů bez porážky.

Rozjetý Řím zastavila až v posledním podzimním kole sicilská Catania, kde se paradoxně opět zranil Francesco Totti. Nicméně v Lize mistrů se celku z věčného města velmi dařilo a postoupil z prvního místa. V osmifinále se tak střetne s londýnským Arsenalem. Ozývaly se hlasy, že bez Tottiho je AS ztracen, ale hvězdný útočník by měl, i podle svých slov, utkání stihnout.

Výrazným tahounem Římanů byl, kromě navrátivšího se kapitána, také útočník Mirko Vučinič, jenž dokázal vstřelit sedm branek. Problémy se vyskytly v obraně. Stopeři si dosti často nerozuměli, což vedlo k laciným brankám. Nyní se tedy AS pokouší hledat posily. Mluví se například o sevillském Juanitovi nebo o Portugalci Miguelovi. Současné jedenácté místo rozhodně není pro Giallorossi uspokojující, ale vzhledem k bídnému startu je velmi dobré. Cílem AS v druhé polovině sezony bude určitě dostat se do první čtyřky, aby mohli Giallorossi pokračovat v účasti v Lize mistrů.

12. Udinese Calcio

Dalším z týmů, které rozhodně nejsou po podzimu spokojeny, je Udinese Calcio. Přitom po osmi kolech se Friuliani vyhřívali na první pozici, poté však přišla porážka od Interu Milán a od té doby získali svěřenci Pasquale Marina jediný bod, i přes to však má trenér důvěru svého vedení.

Mimo Itálii se totiž Udinese daří. V Poháru UEFA vyhrálo nekompromisně svou skupinu a postoupilo dále. Ve třetím kole této evropské soutěže čeká Friuliani souboj s polskou Poznaní. Neúspěchy týmu vytvořily impuls pro po hráčích hladové celky z celého světa. Zájem je jak o největší ofenzivní klenot Fabia Quagliarellu, tak například o kapitána Di Nataleho, brankáře Handanoviče či obránce Zapatu.

Nicméně podle slov sportovního ředitele klubu Pietra Leonardiho nikdo z Udinese neodejde. Popřel zájem AS Řím o Quagliarellu a prohlásil, že není na prodej. V Udine však mají v plánu posilovat, konkrétní jména jsou zatím v tajnosti. Spekuluje se pouze o útočníkovi Giampaolovi Pazzinim z Fiorentiny.

13. Cagliari Calcio

Dobře jsou na tom v Cagliari, tým skončil v první části sezony na třináctém místě a zatím úspěšně uniká pásmu sestupu. Loni bylo totiž touto dobou Cagliari na poslední pozici. Klub ze Sardinie se zachránil především díky skvělé druhé polovině, ale úvod letošní sezony se mu příliš nepovedl.

Už to vypadalo, že se Cagliari bude beznadějně topit v pásmu sestupu, jenomže znovu přišlo očekávané zlepšení. Tým táhne především mladičký útočník Robert Acquafresca, který už vstřelil šest branek. Proto bude pro tento tým důležité aby Acquafresca v týmu setrval. 21letý fotbalista je v Cagliari pouze na hostování z Interu a milánský klub údajně zvažuje jeho stažení zpět.

To by pro klub ze Sardinie znamenalo velké oslabení, nicméně podařilo se udržet Andreu Cossu, jenž podepsal na další dva roky. Trenér Massimiliano Allegri doufá, že se jeho týmu podaří získat co nejvíce bodů a zajistit si tak klidný závěr sezony

14. UC Sampdoria, 15. AC Siena

Čtrnáctou a patnáctou pozici obsadili po podzimní části UC Sampdoria Janov a AC Siena. Oba celky mají totožný bodový zisk devatenácti bodů, ovšem je tu jeden rozdíl. Umístění Sieny v dolní polovině tabulky se dalo očekávat, ale Janovští měli po loňském šestém místě rozhodně větší ambice.

Přitom síla Blucerchiati je takřka stejná jako minulý rok. V ofenzívě nastupuje hrozivé duo Cassano - Bellucci, které letos dalo již devět branek. Ovšem proti silnějšímu soupeři se tato dvojice stěží prosazuje a navíc defenzíva téměř vždy propustí nějakou tu branku. V Poháru UEFA se Sampdorii dařilo o něco lépe. Postoupila do vyřazovacích bojů, i když s odřenýma ušima.

To v Sieně nemají starosti s evropskými poháry. Bianconeri hrají pouze domácí soutěže a i přes to jsou na tom bídně. Body sbírají pouze na domácí půdě. Ze svých cest si přivezli pouhý bod za remízu v Lecce. Z Coppa Italia vypadli svěřenci Marca Giampaola, který má stále důvěru vedení, již ve čtvrtém kole s druholigovým Empoli. V roce 2009 budou však zřejmě cíle pro oba celky rozdílné. V Sampdorii budou chtít učinit něco jako raketový start a dostat se na vyšší pozice. Siena si potřebuje ujistit pozici kolem středu tabulky a pojistit si tak setrvání v Serii A.

16. Bologna FC, 17. Turín FC

Trenérských rošád bylo k vidění v první polovině sezony hned několik a změny na trenérském postu se nevyhnuly ani nováčkovi Bologně a Turínu, tedy 16., respektive 17. týmu tabulky. V Bologně dospěli k závěru, že výměna trenéra bude nejlepší až v listopadu, ačkoliv o konci Daniela Arrigoniho se spekulovalo od prvních kol. Arrigonimu nakonec zlomila vaz drtivá prohra s Cagliari a mužstvo ležící v té době na předposledním místě přebíral bývalý slavný hráč Siniša Mihajlovič.

Pod Mihajlovičem se Rossoblu výrazně zvedli a ve zbylých sedmi zápasech dokonce neprohráli! Ačkoliv pouze jednou odešli jako vítězové. Nepostradatelným mužem je Marco Di Vaio, jenž svými brankami drží Bolognu nad vodou a dokonce se dělí o titul nejlepšího střelce ligy.

Spokojeni nemůžou být v Turíně, kde se určitě očekával útok na vyšší příčky než jen ty těsně nad sestupem. Toro sice začalo sezonu dobře, ale od třetího kola šli výkony od desíti k pěti. Po osmi kolech byl Turín dokonce předposlední, když od prvního zápasu čekal na další výhru. Ani poté se ale výsledky příliš nezlepšili a vedení došla trpělivost po vysoké domácí porážce s Fiorentinou. Kufry si sbalil dosavadní kouč Gianni De Biasi a na turínskou lavičku se po osmi měsících opět posadil Walter Novellino. Comeback mu však příliš nevyšel, když v důležitém souboji vysoko podlehl Bologně. Nakonec si Turín alespoň částečně spravil náladu překvapivým vítězstvím nad Neapolí.

18. US Lecce, 19. Reggina Calcio, 20. Chievo Verona

Na sestupových pozicích setrvají v zimní přestávce hned dva nováčci. Mezi poslední Chievo Verona a US Lecce se vmáčkla Reggina Calcio. Dozajista nejtěžší úkol mají před sebou hráči Chieva, samozřejmě pod podmínkou, že se budou chtít udržet. Jako jediný celek ligy má totiž stále jednociferný bodový zisk a na předposlední Regginu ztrácí čtyři body.

Chievo se v nejnižších patrech tabulky pohybovalo takřka celý podzim a už na začátku listopadu to odnesl kouč Beppe Iachini. Toho nahradil Domenico Di Carlo, ale tým příliš nepozvedl, naopak s ním klesl na samotné dno.

Výměna trenérů proběhla také v Reggině. K ní došlo až před posledním zápasem, který už místo Nevia Orlandiho řídil Bepi Pillon. Amaranto bojují o udržení pravidelně každou sezonu, ale již několik let se jim daří zachovat si prvoligovou příslušnost. Ani letos ještě není nic ztraceno. Za zmínku určitě také stojí, že k záchraně Reggině přichází pomoci bývalý hráč Slavie Matej Krajčík.

Na poslední sestupové pozici, té nejvýše postavené, se nachází US Lecce, další nováček soutěže. Na lavičce Salentians se stále drží Mario Beretta, jenž klub převzal před sezonou. Příliš dobrou bilanci ale zatím nemá a body sbírá především díky remízám. Na výhru totiž v Lecce čekají již tři měsíce! Každopádně má ale Lecce z aktuálně sestupujících týmu nejlepší výchozí pozici, ačkoliv jen o malý kousek. Situace je stále otevřena a na posledních místech se ještě může leccos změnit.

Autor: Ondřej Holzman, Pavel Bartl, Ondřej Linhart

Komentáře (239)

Přidat komentář
terry

Vím, že to je dlouhé, ale snažili jsme se to udělat co nejkratší.

Reagovat
smazaný uživatel

stacil jen inter

Reagovat
terry

Za zmínku určitě stojí všichni.

Reagovat
smazaný uživatel

ne pekna prace

Reagovat
smazaný uživatel

Už nemůžu dospat LM Juve-CFC

Reagovat
smazaný uživatel

i inter-MU bude krásnej zápas, už se na LM těšim

Reagovat
smazaný uživatel

no a Arsenal s AS by mohl být taky 3 Italové vers. 3 Angláni=Show must go on

Reagovat
Kongo

Neapol

FC Genoa

Udinese

AS Rim

Reagovat
terry

Hodnotíš podle výsledků nebo sympatií?

Reagovat
Kongo

podle postaveni v tabulce

Reagovat
terry

Řím už pomalu stoupá, ačkoliv poslední zápas zbytečně prohrál. Udinese to mělo skvěle rozjeté, ale pak vyplo.

Reagovat
Kongo

jo no Udinese prvni kola valelo ae strasne se propadlo....pro me je zklamani i Palermo

Reagovat
božský John

terrýsku ty seš klasa,díky moc:)...

Reagovat
terry

Ne vše jsem psal já, ale musím říct, že teďka mám na svědomí většinu.

Reagovat
božský John

Klidně se pochval

Reagovat
božský John

komu fandíš v Itálii nejvíc? jen pro zajímavost...

Reagovat
terry

Dříve jsem hodně přál Fiorentině. Dnes už je před Fialkami Neapol. Za Neapolí pak Fialky, Janov..

Reagovat
božský John

Ach tak...

Reagovat
terry

Komu ty?

Reagovat
božský John

Tak Trew mě nakazil Sienou ale jinak mam rád Regginu...prostě menší týmy...

Reagovat
terry

Rozumím. Já taky nemusím pomyslnou Big4. Rozhodně sympatizuju i s někým "zezdola".

Reagovat
božský John

Přesně,všecky malý italský kluby jsou sympatický...ať už Reggina nebo Siena...

Reagovat
Kongo

Me se libila drive Perugia nebo Piecenza....ae ted se propadli

Reagovat
terry

Doufám, že tu je dnes GATTUSO. Protože minule souhrn nestihl. Takže jestli na něj někdo máte kontakt, tak mu prosím napiště.

Reagovat
smazaný uživatel

za chvilicku je tady

Reagovat
smazaný uživatel

jsem tu..., jdu to zkouknout

Reagovat
terry

Super. Já jen aby sis nestěžoval jako minule.

Reagovat
smazaný uživatel

Supr

Reagovat
One-Real

přečetl jsem si sice, jen ty týmy, které jsem si přečíst chtěl, ale i tak

Reagovat
terry

Počítám Neapol.

Reagovat
One-Real

ještě jsem si přečetl Fiore

Reagovat
terry

No jo. Koukám, že my si rozumíme. Škoda, že se nedělá holandsko. Tam bych ti pro změnu sepsal AZ.

Reagovat
One-Real

jj rozumíme, kdyžtak můžeme někdy pokecat na icq, já mám 378-560-299, tak si mě kdyžtak přidej...

Reagovat
One-Real

jj rozumíme, kdyžtak můžeme někdy pokecat na icq, já mám 378-560-299, tak si mě kdyžtak přidej...

Reagovat
One-Real

sry za 2x

Reagovat
smazaný uživatel

Měl sis přečíst ještě Udine, aby js ivěděl komu se budete koukat na záda

Reagovat
terry

Kdyby Udinese udrželo formu z úvodu sezony, mohlo se tak stát. Teď už nikoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Udine mívá ty výpadky každou sezónu a nakonec poháry hrají. Věřím jim i letos. Quagliarella a Natale to vystřílí

Reagovat
One-Real

ty mě vždycky dokážeš rozesmát , ale těd se jdu najíst, zatim čau, pak sem přijdu

Reagovat
smazaný uživatel

konečně... du na to

Reagovat
terry

Za menší zpoždění omluva.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

forza Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Jak pro koho příjemné překvapení Neapol... Neapolitánci se dali čekat vysoko. Spíš bych jako překvápko dal Lazio,které se pohybuje většinou níže,než 2 body od pohárů...

Reagovat
terry

Lazio musí napravovat loňskou sezonu, to jinak nejde. Kdo Serii A sleduje, Neapol určitě čekal vysoko, ale pro "neznalce" to může být "neznámý" tým. Já jim samozřejmě věřil a přeju první čtyřku.

Reagovat
Kongo

jen aby po sezone neprodavali

Reagovat
terry

Očekávám, že to ještě minimálně rok udrží.

Reagovat
Kongo

hm...dobre by bylo probojovat se do LM...to by tam Hamsika,Lavezziho snad udrzelo

Reagovat
terry

To rozhodně. A taky to určitě není nereálné.

Reagovat
One-Real

V Neapoli považují své fotbalisty za bohy...což dokazuje, že Hamšíkovi vrátili ukradené hodinky a o nějakou dobu vrátili jednomu hráči dokonce ukradené auto, jediné, co může hráčům chybět jsou poháry, ale těch si myslím, že se Neapol brzy dočká..já osobně se nejspíš do Neapole přístí léto (2010) vydám...

Reagovat
terry

Přesně tak. Jediné, co může hráčům chybět jsou úspěchy (trofeje..) Neříkám, že v nejbližší době vyhrají titul, ale určitě by byla suprová LM. Ze čtvrtého místa je reálné na ní pomýšlet. A nebo třeba Coppa Italia.

Reagovat
smazaný uživatel

Trofeje jsou podle mě pro neapol nereálné. Max ojedinělý úspěch jako domácí pohár nebo pohár UEFA,ale nic,co by mohli pravidelně opakovat - minimálně ne v nejbližších letech.

Ta LM je taky reálná,ale stejně jako úspěchy v UEFA nebo domácím poháru nic jistého - 3 místa jsou celkem jasně obsazená a málokdy se bude stávat,že se ACM/Inter nebo Juve nedostane do 4. místa. Takže je tu jediné místo a tady máš Fiore,Neapol a ASR... Nic jednoduchého ani pro jednoho z nich,pochybuju,že se bude opakovat předchozí era ASR,kdy byli pravidelně v LM,ted se to bude střídat a snad s co největšími úspěchy Fiore...

Reagovat
terry

Jasně. Spíš než trofeje jsem myslel úspěchy v podobě postupů do LM, tažení v Poháru UEFA apod. Italský pohár se klidně vyhrát dát, samozřejmě s trochou štěstí. Boj o LM bude tvrdý až do konce. Navíc věřím, že se tam ještě přimíchá ASR. Pak tu ale máme také Pohár UEFA, kde také může být slušná bitva. Rozhodně ale nemluvím o titulu nebo úspěchu v Evropě v nejbližších letech.

Reagovat
smazaný uživatel

9 bodů na 4. místo je moc,navíc ten los - Inter venku,ACM doma/venku,Fiore venku,Neapol venku... Jedine Juve je čeká doma a to taky není moc jednoduchý,takže s nima se na 4. místo nedá moc počítat,to by museli chytit vyjimečnou formu.Nikdy neříkej nikdy,ale tady to vidím jasně - ASR bude rádo za UEFA...

Reagovat
terry

Takhle, může komplikovat cestu těm ostatním:-))

Reagovat
smazaný uživatel

Tím,že jim sebere body? To můžou všichni. 5. místo pro ně bude obrovskej úspěch,pokud to neberu v ohledu na minulé sezony,ale na los a jejich výchozí pozici. Mají nejtěžší los ze špičky.

Reagovat
smazaný uživatel

I pro neznalce itálie jako já to není překvapení,tak pro koho jiného to může být překvápko...

5.-6. místo pro ně byla očekávaná pozice,překvápko by byla místa zaručující LM nebo propad na úroveň ASR...

Reagovat
terry

Tak ASR se už zvedá. A za neznalce tě nepovažuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Italskou Serii se za neználka považuju,ASR se zvedá,ale nikdo to nečekal. Kdežto pro Neapol je to pozice odpovídající síle kádru Ale koneckonců to je fuk,pro někoho to překvápko je,pro někoho ne - každej to sleduje jinak...

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo nečekal,že budou tak nízko*

To mělo být u toho ASR,zase to kazím...

Reagovat
terry

Akorát jsem to chtěl napsat, že to asi myslíš takhle:-)) A tak jak si řekl. Každý sleduje Serii A jinak. Někdo prostě sleduje ACM, Inter, Juve a ASR a když se mezi ně dostane "nějaká" Neapol, tak koukají. Naopak kdo sleduje, ví o jejich síle.

Reagovat
smazaný uživatel

ASR, Udine, Torino..to jsou překvápka, Neapol je na tom podle očekávání.

Reagovat
M11

diky

Reagovat
jtbs

juve & neapol

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že si Fialky udrží možnost zúčastnit se LM až do konce sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Pevně věřím že ano. První čtyřku uzavřou a o Uefu si to rozdá Neapol, AS a Udinese

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě i Lazio, Janov.

Reagovat
smazaný uživatel

Laziu nevěřím...

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, jestli v zimě nějak chytře posílí, řekl bych, že do boje o poháry ještě promluví.

Reagovat
One-Real

Lazio, pokud dobře vím, tak na tom finančně moc dobře není .

Reagovat
smazaný uživatel

I s málo penězi se dá chytře posílit, třeba Udine je dobrým příkladem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano Udine ano, ale Lazio odpadne stejně tak jako Janov... To byli jen výstřelky a závěr sezony neunesou, což naopak pomůže Udinese se zkušenějšími hráči.

Reagovat
smazaný uživatel

Možný je všechno, já se nechám překvapit. :-)

Reagovat
terry

Udine ale zase neudrží výsledky..

Reagovat
One-Real

To se určitě dá, ale i podle peněz se částečně odvíjejí ambice...kdyby postoupili do UEFY, tak by aspon nějaké peníze přitekli, ale na UEFU spíš vidím Fiorentinu a AS ŘÍM

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina se už těší na další rok v LM.

Reagovat
terry

Letos ne.

Reagovat
One-Real

to by ji musela vyhrát, ze Serie A se tam totiž nedostane

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme. Jediného konkurenta vidím v Neapoli, tak snad rozhodne zkušenost.

Reagovat
One-Real

já bych byl proto, aby postoupili do LM obě mužstva, na 5. místě bych nechal AC

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, tyhle dvě mužstva mám hodně rád. Ale to by asi Gattuso vraždil.

Reagovat
One-Real

právě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kongo

do obrany ma prijit Ayala

Reagovat
terry

O Pohár UEFA určitě jo. Ale budou to mít těžké.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, letos je tam neskutečně našlapáno, v podstatě tak 5-7 týmů může myslet na pohár UEFA a volných míst je jen 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio mělo výbornej začátek,ale na poháry to moc nevidím... Vyšší střed tabulky,nějaké 7.-8. místo...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky doufám... Fiore si to zaslouží,přeju jim toho 4. fleka,rád bych se na ně mrknul někde v ČR...

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, kdyby sem za rok opět zavítali, tak bych možná už i vyrazil, Fialky a Lyon bych jednou v budoucnu hodně rád viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Já byl letos na Juve v Bratislavě a do Prahy jsem se už jaksi nedostal...

Reagovat
smazaný uživatel

fialky

Reagovat
terry

Copak?

Reagovat
smazaný uživatel

že se dostanou do LM

Reagovat
jtbs

mno jo trosku som to prehnal

Reagovat
smazaný uživatel

tohle, že je diskuze o Serii A ? Talkers, božský John, Frankie_Yeah, One-Real..., vždyť my tady vůbec nemusíme bejt

jinak pěkně napsaný . námitky nemám snad k ničemu. akorát očekávám zuřícího Trewinna, že sis dovolil označit Floccariho za největší hvězdu Bergamascy..., na úkor Doniho

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na zdejších italských luzích se ještě podařilo udržet velmi slušnou úroveň a sofistikované myšlenky, tak se rád zapojím, navíc v Itálii mám pár svých koní.

Reagovat
One-Real

já mám Serii A po Primera Division nejraději ...

Reagovat
smazaný uživatel

já vím ty napolitánče..., byl to jen takovej hec

Reagovat
terry

Děkuju, od tebe si toho jako znalce italské ligy vážím. Ten "odpad" co si tady zmínil se nedá brát vážně (sorry kluci, ale nemohl jsem nenapsat).

Reagovat
One-Real

Reagovat
terry

Berte to s humorem (jak jsem se snažil naznačit)!

Reagovat
One-Real

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, podle sebe soudím tebe je známé rčení, které mnohdy platí.

Reagovat
terry

Berte to s humorem (jak jsem se snažil naznačit)!

Reagovat
smazaný uživatel

No tak promin no...

Reagovat
terry

Jinak Atalantu jsem trochu upravil. Opravdu jsem přemýšlel, zda to napsat takhle tvrdě vůči Donimu a nakonec jsem to nechal. Ty si mě ale přesvědčil a ušetřil trewinnových poznámek. A je pravda, že Doni si to nezaslouží.

Reagovat
Tsigi

Taky sem to dneska zabalil, nemá to cenu proti přesile

Reagovat
smazaný uživatel

Ano,Sampdoria sklamala v prvej polovici sutaze No verim,ze teraz sa to otoci...Aj ked bude to nesmierne narocne,pretoze isto budu chciet blucerchiati uspiet aj v pohari UEFA Takze silno drzim palce Doria

Reagovat
terry

Už nevěřím, že by mohli jít do UEFY. Ztráta je velká a navíc už teď se tam bije až moc týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme mal som na mysli tento ročník pohára UEFA,kde Sampdoria postúpila cez Sevillu a P. Belehrad zo skupiny a v 16finále nastúpi proti Metalistu Charkov Čo sa týka pohárového umiestenia v tomto ročníku Serie A,musím s tebou súhlasiť,veľmi to na pohár UEFA nevyzerá No stále je Doria v hre v Copa Italia

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týče Fialek, tak si myslím, že si LM zajistí s předstihem. Sice je teď čeká těžký los, ale slušná forma, zdravý kádr a soustředění se především na domácí soutěž, to vše by je mělo udržet nahoře.

Grande Gila dal 12 branek, ne 16. A Milito si prý ještě aspoň 3x nezahraje .

Reagovat
terry

Aj. Omlouvám se za překlep a děkuju za upozornění.

Reagovat
smazaný uživatel

Sem zvědavej co udělá s vlkama neúčast v lm, finance nejsou jejich silnou stránkou. Osobně myslím, že už to nebude "big4", ale "big3"..(brát s rezervou, chytřeji to nedovedu napsat.:)

Reagovat
smazaný uživatel

"big 4", respektive "big 3" je fakt děsný no . od nepaměti je to trojka..., ať už "šlechtická", nebo jiný přívlastky a k nim se vždycky někdo na nějakej čas nalepil. ať už to byla Roma, Lazio, Fiorentina, Bologna, Napoli, nebo Torino...

Reagovat
smazaný uživatel

No když tak nad tím přemýšlím, tak asi romáci pomalu ale jistě vypadávají z toho top..jak říkáš no, dočasně se ohřáli, ale už je moc netipuju - ikdyž hned první jarní kolo nás může přesvědčit o opaku. .nevím proč tomu u nich tak je, ale bral bych 2 faktory: nepovedené nákupy (Riise, Baptista, Menéz) a Totti (závislost na něm).

Reagovat
smazaný uživatel

já bych řek, že se jeden důvod přímo nabízí - Sensi

Reagovat
smazaný uživatel

jj, je vidět co znamenal pro ten tým.

Reagovat
M11

jsem ted celkove zvedavi jak to bude s AS vypadat v budoucnu.. budou mit co delat aby neztraceli i na Violu a Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě se vrátí do svých obvyklých kolejí, kde se právě před Sensim pohybovali..., tzn. 5-10. flek. neříkám, že to bude už příští sezonu, ale Franco jim bude obrovsky chybět a bez tak silnýho vedení, jaký bylo pod ním..., už to prostě nebude ono. navíc je tady pořád ta hrozba, že se klub prodá (což se snad nestane) a to by taky nepřispělo ke stabilitě. páč neočekávám, že by to prodali nějakým šejkům, kteří by rozjeli novou ÉRU.

Reagovat
M11

kdyby to chteli prodat... zalezelo by samozrejme komu.. ale taky doufam ze se nic takoveho nestane aby nebyl klub v nejakych nejistotach... letos to na LM uz nevidim.. to by museli porazit vas hned o vikendu.. a rozjet dalsi snuru.. a myslim si ze neucast v LM pro ne muze mit hodne velky dopad.. v dalsich sezonach to taky tipuju na boj o Uefu ac asi mnozi fans AS nebudou souhlasit..

Reagovat
smazaný uživatel

protože nejsou zvyklí no..., za těch zhruba 15 let, co jsou na špici. podle mě teď začínají Romě horší časy, jak už jsem řek. ale kdoví..., třeba se Rosella ukáže jako důstojnej nástupce po Sensim. bude záležet, jak si poskládá vedení a jak to bude s financováním klubu. navíc Totti je věčně tahat z bryndy nebude..., jeho nahrazení bude klíčové z hlediska budoucnosti vlků. možná jím bude Aquilani..., těžko říct.

Reagovat
smazaný uživatel

No s těmi 15 lety se rozhodně souhlasit nedá...

Reagovat
smazaný uživatel

vzal jsem to od nástupu Sensiho, což je rok 1993

Reagovat
M11

Totti uz starne.. jeho zraneni jsou stale castejsi.. bez nej jsou polovicni.. takze ani na hristi uz to neni jako v poslednich letech... a co se deje uvnitr do toho nevidime.. ale myslim si ze Roma nema na to aby dotahla nejake poradne hrace toho nejvetsiho kalibru.. Aquilani si to mozna casem rozmysli jestli bude stale verny jako Totti..

Reagovat
smazaný uživatel

předpokládám, že bys jej rád viděl v Juve, co ? on na druhou stranu podle mě není až TAKOVEJ klubista, jako Totti, nebo De Rossi. i když možná se pletu...

Reagovat
M11

urcite by mi v juve nevadil a taky si myslim ze uz to s tim klubismem nebude tak horke.. pokud Roma bude podle nasich predpokladu zaostavat.. nerikam hned ale za nejakou tu dobu si to Alberto poradne prebere

Reagovat
smazaný uživatel

no pravdou zůstává, že je hodně brzo je odsuzovat. tuhle sezónu počítat nebudem, protože to se stává, že se nezadaří. Ale pokud i příští bude špatná, tak je vymalováno.

Reagovat
M11

samozrejme tuhle tu sezonu by nebylo koser pocitat.. ale i tak si myslim ze se moc nemylime.. hodne z nas Rome ten ustup predpovidal uz od letoska.. ikdyz je fakt ze asi nikdo necekal ze ten zacatek bude az tak tragicky

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby byl Sensi stále mezi živými, tak neřeknu ani popel. nebylo by to poprvý, co by "vyhořeli". viz ty jejich houpačkový výsledky 2.,8.,2.8. apod., ale teď to nejspíš nebude tak jednoduchý. no..., uvidíme. jak jsem řek - třeba Rosella překvapí...

Reagovat
Shevchenko

Svojím nevěříš?

Reagovat
smazaný uživatel

Letos ještě ne, není na to připravený kádr. Musel by se hodně překopat za jediné léto, a to by byla škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

taky myslím, že Viola urve LM. Napoli vykazuje daleko větší znáky nevyrovnanosti a to na jaře rozhoduje. Roma už to s vysokou pravděpodobností taky nedotáhne a o Laziu se moc nemá cenu bavit...

Reagovat
M11

ja si dovolim nesouhlasit.. ocekavam boj do poslednich kol

Reagovat
GEGE

100 pro Milan.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší už jsme tady psali, tak ještě připojím mou jedenáctku zklamání:

Sereni - Cicinho (Raggi), Pratali, Kaladze, Riise - Taddei, Almiron, Corini (Pirlo), Quaresma (Mancini) - Shevchenko, Balotelli

Chtěl jsem i jedenáctku nováčků, ale nějak se neurodilo...

Reagovat
terry

S výběrem můžu souhlasit.

Reagovat
GEGE

Nevím proč Pirlo.Ze začátku sice trochu slabota ale po tom zranění se vrátil ve výborné formě.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho viděl ve výborné formě jen proti Udinese, jinak ani po zranění na tom nebyl dobře. Hlavně proti Palermu a Juve.

Reagovat
GEGE

Zápas s Juve jsem bohužel neviděl...ale už proti Wolfsburgu hrál Pirlo dobře a snad na jaře naváže na poslední výkony.

Reagovat
smazaný uživatel

quaresma a mancini si díky svým výkonům "zaslouží" aby se speciálně kvůli nim překopala taktika a v té nejhorší 11 mohli být spolu..popřemýšlej o tom. btw: Poulsena bys tam nedal?..já možná jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle ohlasů jo, ale sám jsem ho tolikrát neviděl, a co jsem viděl, tak to úplně hrozné nebylo .

Reagovat
M11

bylo to spise horsi no.. ale zase na tuhle 11 to nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda,že od Shevy jsem taky čekal něco víc.. Sice ne zázraky,protože v Anglii jednoznačně nejhorším útočníkem v top týmech,ale vracel se do známého prostředí...

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně tak od Balotelliho se nedaly čekat zázraky,určitě se najde lepší aspirant...

Reagovat
Jajinek

Tak od Maria nidko zázraky nečekal, ale že se mu za půl roku povede jen jeden poločas proti Reggině je ale HODNĚ málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Rosina ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako místo Pata a Mata nebo Taddeie? To by musel jít na plac i Bianchi, ale nechtěl jsem ještě víc píchat do vosího hnízda, už takhle je tam naskládaná celá tvoje armáda . Ale zaslouženě, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel zaslouženě no, i když jsem chtěl zareagovat na Sereniho, ale nenapadl mě nikdo místo něj. Rosinu bych zařadil do svýh TOP oblíbenců, ale bohužel musím přiznat, že bych ho objektivně stejně tak zařadil do TOP zklamání. vždyť, že bude leštit lavičku se absolutně nečekalo. rozhodně bych vyndal jednoho z dvojice Corini (buďme trošku uctiví ke starým lidem), nebo Almirona (přecejen se moc nečekalo po té slabší sezoně v Juve, že by měl ve Viole něco extra předvést, takže ani né zklamání).

Bianchi si to zařazení do zklamání aspoň za poslední zápasy nezaslouží. navíc to už by tam bylo moc býků a to se mi nelíbí ani za mák . Prataliho jsi trefil dobře..., opět bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

Gólmani chytali skoro všichni velmi dobře, Serenimu jsem to napařil hlavně za tu Bolognu, to nebylo normální .

Reagovat
M11

chudak

Reagovat
smazaný uživatel

no právě. nejhorší rozhodně nebyl, ale ti co byli horší, nezklamali (Campagnaro, Marchetti a spol).

Reagovat
M11

no co jsem videl tak Campagnaro mel taky par funny zakroku

Reagovat
smazaný uživatel

Jste mu chudákovi zkomolili jméno . Ale Reggina teď lanaří Storariho, což by byl výrazný krok k další záchraně...

Reagovat
M11

jejda.. Campagnolo.. se mu omlouvam.. ja to jen bezmyslenkovite opsal od kolegy.. takze ten za to muze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty jseš teda kamarád

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš nj, vždyť já tam vrazil stopera Sampdorie . samozřejmě Andrea Campagnolo...

Reagovat
smazaný uživatel

jo a chci, abys uznal toho Rosinu ! jsem na své argumenty hrdej

Reagovat
smazaný uživatel

Neuznám, nebudu svého hráče špinit v novinách . Asi si spolu sedneme, vyříkáme si to a v květnu se tomu všichni společně zasmějeme .

Reagovat
M11

aby do kvetna jeste vubec nastoupil

Reagovat
smazaný uživatel

když už i já bych do tý jedenáctky Rosinu dal, tak k tomu musí být sakra důvod . ale dobrý no..., radši budem špinit chudáka starýho psa Coriniho, kterej bude rád, když tuhle sezonu doklepe. že se nestydíš

Reagovat
smazaný uživatel

Za Coriniho se nestydím, protože právě jeho jméno uchránilo ten výběr od italem zmiňovaného ostudného přívlastku "tragédi". To bych si k EuGÉNIOVI NIKDY nedovolil .

Reagovat
smazaný uživatel

hele přestaň se vykrucovat a vraž tam toho Rosinu . sice si tím sám se.u na "svoje" torinské koně, ale začíná se z toho stávat posedlost. chci ho tam

Reagovat
M11

bylo by i jednodussi vysvetleni... Mere.. lhat se nema

Reagovat
smazaný uživatel

Rosinu na 3x překroutí, ale hlavně, že ještě uvažoval o mým Bianchim

Reagovat
M11

je to stary vycuranek.. Bianchi tam nema co pohledavat

Reagovat
smazaný uživatel

Rosina má na Gazzettě průměr známek 5,95 a Bianchi 5,42 .

Reagovat
M11

jen o znamkach z Gazzetty to ale neni.. ale priznam se ze jsem to nevedel.. 5.42

Reagovat
smazaný uživatel

Njn .

Není, ale něčím to zachránit musím .

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, Rosina dovnitř, Corini ven a vzápětí se ujímá trenérské taktovky těchto tragédů. Spokojen?

Reagovat
smazaný uživatel

spokojen, páč s takovou sestavou (a jejich podzimní formou) by nic nevytřískal ani Lippi . za tohle by Eugenio nemohl

Reagovat
smazaný uživatel

V žádném případě bych tam nedal Cicinha, Riiseho a Quaresmu, protože přesně tohle jsem od nich čekal. Kdybys napsal jedenáctka tragédů, tak jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak od hráče za 25mil se přece jen čeká něco více,než sezení na tribuně...

Reagovat
smazaný uživatel

Catanie půjde rapidně dolů si myslím....

Reagovat
M11

to doufam

Reagovat
smazaný uživatel

kéééééééžby

Reagovat
M11

vidim ze je mezi nama velice oblibena

Reagovat
smazaný uživatel

jj, naše favoritka . děvka jedna...

Reagovat
M11

Reagovat
terry

Chudáci Sloni. Pro mě to je ale taky takovej zbytečnej tým.

Reagovat
M11

Reagovat
Tsigi

Všichni bychom chtěli

Reagovat
smazaný uživatel

EPL bude ?

Reagovat
terry

Tak to se musíš zeptat u Anglánů a těch tu dneska moc není.

Reagovat
smazaný uživatel

kde sou místní italové???

Reagovat
Lorcan

SSC Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud zůstane do jarního utkání Juve-Inter stejný odstup jaký je ted, tak by to scudetto rozhodně mohlo vyjít. Záleží kdo letos dřív vypadne v LM, ale spíš očekávám, že italské kluby vesměs dojdou hodně daleko po minulém propadáku.

AC chybí tahoun v každé linii, kromě brány. Nesta, Gattuso chybí, Kaka nema takovou formu, Ronaldinho na to nemá a Pato je moc mladý. Takže na titul to určitě nebude.

Neapol bych tipnul na 4. místo, hlavně protože nebude podstupovat zátěž v pohárech, Fiore určitě bude chtít vynahradit zklamání z LM a minulého ročníku UEFy.

AS má nejsilnější kádr mimo tradičních obrů ze severu, takže bude bojovat s SSC o LM, ale podle mého nakonec neuspěje.

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol Lm nevybojuje, Fiorentia čtvrté místo s přehledem udrží. AS půjde nahoru, ale na víc než boj o UEFU to nebude, stejně tak Udine.

Reagovat
didosh

Moc hezký článek o italském fotbale!!!!Doufám že v LM italské kluby vyřadí všechny anglány a bude to rok italského fotbalu opět na vzestupu!!!!Já totiž miuluju Serii A a taky Priméra division!!!Hlavně pak ACM,NAPOLI bo do Neapole jsem jako malý jezdil a AC jsem začal sledovat od toho co tam přišel Sheva z Dynama!!!

Reagovat
terry

Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Juve vyhraje celu ligu..Mame kader, ktory ma plno skusenosti a nie sme tak namysleny ako Inter..hlavne mame Del Piera,nestarnuci kapitan,ktoremu to stale sype..Sono fiero di Del PIero..Juve per siempre..

Reagovat
didosh

Když by to nevyhrál AC nebo Napoli tak bych to přál Juve hlavně ne Inter!!!!! Je na čase aby je někdo sesadil z trůnu!!!Tento rok to bude zajímavé až do posledních kol a vyrovnané od 1.do 8.místa!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Calaio do serie B, do Bari. Ať se mu daří...dva góly, mohl dát i ten z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Radost mám z Interu a chtělo by,aby i AC častěji zabralo. Štve mě umístění Palerma,ti by měli hrát aspoň o tu UEFU a ne,že budou až za tou hnusnou Catanií. Roma hraje tam kde má Čtyřku určitě uzavře Viola,podle mě na ýkor Neapole. Siena by mohla jít aspoň ještě o dva stupínky výš, tak samo i Udinese.

Nejlepší střelec by už mohl být koneč Ibra.

Reagovat
smazaný uživatel

JMENUJU SE KENTÁN A JSEM Z MONTARŽI

Reagovat
smazaný uživatel

Článek na úrovni diskuze na úrovni

Jinak k názorům o hráčích Napoli: tvrdíte, že jediný, co jim chybí jsou trofeje, já bych přidal i peníze. Hamšík a Levezzi, jako největší hvězdy týmu, vydělávají milion euro ročně. To je sice relativně odpovídající, ale jinde by si přišli na jiný prachy...

Ale jen tak mimochodem, kdybych byl v Lavezziho situaci, tak by mě ty peníze ani moc netrápily...

Reagovat
terry

Díky. Jsem taky celkem překvapen, jak se tahle diskuze pěkně vyvinula a nijak nezkazila.

Reagovat
M11

prekvapen v Italii je vzdy kvalita

Reagovat
terry

Tak ono když se přidá nějaký talent, tak se dokáže zkazit všechno.. Rozhodně jsem to nečekal až tak pěkné.

Reagovat
M11

Reagovat
didosh

Jo Itálie je fajn,jen by mohli dávat v televizi více Italského fotbalu!!!!!

Reagovat
M11

souhlas

Reagovat
didosh

Já nevím možná mi něco uniklo.Ale jak to myslíš v Lavezziho situaci že by tě to netrápilo!! napiš

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem to tak, že být milovanou ikonou v Neapoli, mít tolik prostoru na hřišti, žít na slunnym jihu Itálie atd. je nakonec nesrovnatelně lepší, než se prát o místo v sestavě např. Interu ( například...), bejt v kabině plné primadon atd. Byť by bral možná o dva miliony euro ročně víc, což už je slušnej balík.

Musí to bejt ale strašně těžký rozhodování. Mám rád kluby jako Bilbao, Neapol a Violu a hráči, kteří oblékají dresy těchto klubů jsou na to patřičně hrdí, problém ale je, že tyto kluby nejsou konkurenceschopné po finanční stránce. Dokážu si představit, že tento problém řeší neustále Mutu, Lavezzi, Amorembieta, Montolivo a další.

Reagovat
smazaný uživatel

ale to je takovy sebeuspokojovani a prestat na sobe pracovat...je mladej a potrebuje novy a lepsi vyzvy a zlepsovat se...to co pises je takovej pohodlnej zivot tak pro hrace co ma 35let...ale to je muj nazor a tak bych to resil ja

Reagovat
One-Real

Poháry (PU,LM) určitě chybí hráčům víc, než ty peníze...myslím, že tito zmínění hráči nejsou zkažení, v Neapoli se mají skvěle, v tabulce na tom jsou dobře, fanoušci je doslova milují a chovají k nim respekt...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Špidla dává červenou kartu pravidlu 6+5

Povšimněte si úrovně francouzštiny a projevu Za tohle by mi nedali ani DELF A2

Ale jinak celkem výstižně uvádí důvody, proč NE.

http://www.youtube.com/watch?v=fvB-C9uIO5g

Reagovat
smazaný uživatel

Vpodstatě říká, že fotbal je zaměstnání, a že volný pohyb osob atd. musí být zachován. Bosmanovo pravidlo se mu (komisi) zdá ok, 6+5 jasně diskriminační z hlediska národnosti, což je nepřijatelné pro komisi.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak je to staršího data, aby mě tu zase někdo nevysmál

Reagovat
smazaný uživatel

6+5 je naprostá blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak v čem no...

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle: ta myšlenka v něčem sympatická je. Mých oblíbených týmů by se to pravidlo nijak dotknout nemohlo. Ale stejně jsem proti.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, mě by hlavně přišla směšná představa, jak by Inter začal kupovat ve velkém kvalitní Italy ...ať si Inter hraje dále s cizinci na úkor svých fanoušků....

Reagovat
smazaný uživatel

jak na ukor fanousku?to nechapu...spis na ukor italskych hracu ne?

Reagovat
didosh

Jo stará dobrá Neapol tam jsou lidé po fotbalu hladoví!!!!Na San Paolu tam je blázinec tam to prožívají jako v Argentině na La Bonboneře!!!Samozřejmě že je na světě víc takovích podobných prostředí jenomže v Neapoli a Buenos to je pro místní lidi jako náboženství...

Reagovat
smazaný uživatel

to srovnání s La Bombonerou je naprosto přesný výborná atmosféra je taky na Karaiskákisu, loni a předloni jsem sledoval Olympaikos a je to síla

Reagovat
didosh

Řekové,Turci ti dokážou rozpoutat na stadionu hotové PEKLO

Reagovat
M11

OT:Pavel Nedved sa vo včerejším zápase neváhal pohádat s hlavním sudím. Stalo se tak po jednom z faulů na Leka, který rozhodčí Morganti odpískal, ale Pavlovi se jeho rozhodnutí nelíbilo. Po kratší výměně názorů proto sudí z Ascoli dal do ruky Nedvědovi píšťalku se slovy "nechceš pískat sám"?

Reagovat
smazaný uživatel

aby se z Pálka ještě nestal po skončení kariéry sudí. to by byly teprv výměny názorů..., s takovým Rinem (víme, jak se ti dva můžou)

Reagovat
M11

no treba takovy Mexes by dohral v 5 minute

Reagovat
Slejdy

heh

Reagovat
smazaný uživatel

To pískal Morganti? dobré

Reagovat
M11

jj... ale je fakt ze Paja se Leka ani nedotknul takze se zlobil opravnene.. a ja si rikal co to tam tak dlouho resi porad

Reagovat
didosh

Hovno,tak to je mazec!

Reagovat
didosh

To by Rino nenastoupil ani k zápasu stál by něke na jižní tribuně San sira s tifosi ACM a pěnou u pusy(nic ve zlém)

Reagovat
didosh

A kde jste to všichni viděli???

Reagovat
smazaný uživatel

Cože, Diego Milito již dříve působil v Janově? A já se divil, proč si vybral právě Janov.

Reagovat
terry

Ano, předtím tam hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

teď ASR porazí ACM, pak vyhraje dohrávku se Sampdorií a na 4. místo bude strácet už jen 4 bodíky

Reagovat
didosh

Neblázni AC škubne AS ale určitě to bude skvělí zápas!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo prosim , proč se odkládá dneska tolik zápasů??? Kvůli mrazu?

Reagovat
Tomanatura

V Británii je to kvůli nezpůsobilým hřištím, což způsobil mráz. Ve Francii nevím, ale zřejmě to bude stejné.

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
GEGE

Goool

Reagovat
smazaný uživatel

ROBERTO ACQUAFRESCAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!

ať žije juniorka Interu !

Reagovat
didosh

Super Cagliari vede doufám že to udrží!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Inter hraje zatim odporne .Hraci cekaji na miste az jim nekdo prihraje a neni tam vubec zadny pohyb , necekana prihravka proste vubec nic . Quaresma to v druhem polocase trochu rozhybal . Dneska si vyhru nezaslouzime budem radi za remizu .

Forza Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele