Serie A - preview 8. kola

15.10.2016, 09:04, aktualizováno 17.10.2016, 08:36
Previews
Turín v posledních dvou zápasech porazil AS Řím a Fiorentinu a svou sérii bude chtít prodloužit i v pondělní dohrávce osmého kola Serie A. Soupeře k tomu bude mít přijatelného, cestuje totiž na půdu Palerma...
Città di Palermo - Turín FC  (pondělí 20:45)
Turínské FC neustále vylepšuje své výkony a s pomocí uzdravených ofenzivních hráčů stoupá tabulkou. Dalším oponentem bude Palermo, kterému se sice nedaří, ale proti Turínu hrát umí. A zejména doma, protože Renzo Barbera se Turínu těžko dobývá.

Turín se s Palermem utkal už mnohokrát a minule mu vyšlo utkání na soupeřově půdě, ale z dlouhodobého hlediska ze Sicílie body zkrátka nevozí. Od roku 2003, když se oba týmy potkávaly ještě ve druhé nejvyšší lize, se Býkům povedlo vyloupit půdu Palerma jen jednou! Teď mají hráči pod vedením trenéra Siniši Mihajloviće další pokus a vypadá to, že by se jim to mohlo podařit.

Býci prohráli naposledy ve třetím kole a úměrně tomu, jak se jim opory vrací do hry po zraněních, se tým zvedá a šplhá tabulkou. Poté, co si Turín poradil s římským AS, se mu povedlo vzít body také Fiorentině, o což se zasloužily trefy Iaga Falqueho a Marca Benassiho. Turínské FC je nyní na 10. místě a chce výš. Pomoci mu k tomu má i Adem Ljajić, uzdravený křídelník a trenérem Mihajlovićem přímo vyžádaná posila.

Sám hráč byl zraněn po dobu měsíce a půl a nebylo to pro něj jednoduché. Médiím před duelem sdělil: "Bylo hodně náročné, když jsem nemohl takovou dobu hrát, jen jsem nabíral kondici, uzdravoval se a trénoval. Chyběli mi spoluhráči i hřiště, všechny ty věci okolo. Teď už jsem plně připraven, chci hrát a pomoci mému týmu. Věřím v náš projekt, máme skvělou skupinu hráčů a trenéra, který má hodně zkušeností. Proti Palermu se nepočítá to, jak hezky budeme hrát, ale hlavně že vyhrajeme," dodal Ljajić.

Na marodce Býků stále zůstávají Vives, Obi a Molinaro, ale co to je proti minulému měsíci. Ani Palermo nebude kompletní, protože diskvalifikován je Gazzi, zatímco lehčí zranění trápí Pezzellu s Trajkovskim. Poslední střet skončil výhrou Turína, Palermo doma Turín naposledy porazilo v roce 2009, když jedinou brankou utkání rozhodl tehdy nepříliš známý kanonýr Edinson Cavani.

Od té doby, kdy v dresu Palerma řádili Cavani, Hernandez, Miccoli, Amauri, Sirigu, Pastore nebo Kjaer s Brescianem a Barzaglim, uplynula dlouhá doba. Nynější kádr postrádá hvězd, klub podle slov excentrického majitele Zampariniho zase peníze a vše se odráží na výsledcích. Palermo je 18., na kontě má šest bodů a vyhrálo za sedm kol jen pouhé jedno utkání. Méně branek než Palermo dalo už jen Empoli.

Přesto si hráči věří a trenér De Zerbi se snaží pozvednout jejich morálku. V rozhovoru pro Palermo24.net poznamenal: "Neustále se zlepšujeme a rosteme. Jednotlivci na sobě pracují a nálada v kabině je dobrá. Přeji si, abychom šli do utkání s čistou hlavou, protože odvádíme dobrou práci a naše tvrdá práce ponese ovoce. Doufám, že už v utkání proti Turínu, které bude klíčové. Věřím v naše schopnosti a aktuální formu hráčů."
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Posavec - Cionek, Goldaniga, Gonzalez - Rispoli, Jajalo, Bruno Henrique, Aleesami - Diamanti, Hiljemark - Nestorovski
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Hart - De Silvestri, Rossettini, Castán, Barreca - Acquah, Valdifiori, Benassi - Iago Falque, Belotti, Ljajić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.30 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Atalanta Bergamo  (neděle 12:30)
Už po poledni na sebe vyrukují celky Fiorentiny a Atalanty Bergamo. Favoritem bude bezesporu domácích celek, kterému to ale zatím příliš nejde. Bůhvíjakou formou se až do nedávna nemohla pochlubit ani Atalanta, ale poslední dvě vítězství to trochu změnily.

Fiorentina si zatím vede daleko za očekáváním. V tabulce je až čtrnáctá a v lize doposud vyhrála jen dvakrát. Shodou okolností to bylo pokaždé doma. Viola totiž drží domácí neporazitelnost a ráda by v tom pokračovala i proti Atalantě. Remíza by však byla hodnocena jako negativní výsledek.

Celkově vzato jsou výsledky Fiorentiny hodně neuspořádané a pokud tým něco potřebuje, je to kontinuita. Viola naposledy podlehla turínskému FC 1:2 a ještě předtím dvakrát remizovala, nejprve s Udinese (2:2) a posléze i s AC Milán (0:0).

Od prvního do pátého kola to byla v podání Atalanty velká bída. Samozřejmě s výjimkou zápasu s Turínem. Stačila však poslední dvě kola a vše je rázem jinak. Bergamaschi se chytli zápasem s posledním Crotone a po zisku tří bodů zvítězili i v následujícím utkání se silnou Neapolí! Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho se přesvědčili, že když chtějí, mohou se měřit i s mnohem silnějšími týmy.

Fiorentina má s Atalantou skvostnou bilanci. Devětkrát v řadě vyhrála a je jedno, jestli se hrálo na Artemio Franchi či na Stadio Atleti Azzurri D'Italia v Bergamu. Právě tuhle nelichotivou bilanci by Atalanta ráda zlomila a Violu konečně porazila, či minimálně obrala o body.

Paulo Sousa má k dispozici kompletní kádr, což je určitě dobrá zpráva, méně už pro Liberec. Portugalský kouč určitě nehodlá před zápasem se Slovanem nikoho šetřit, jak už to ale u italských týmů bývá, v Evropské lize většinou hraje jiná jedenáctka. Dramatická není situaci ani v táboře Bergamaschi, mimo hru budou pouze obránce Konko.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Tomović, Rodríguez, Astori - Bernardeschi, Sánchez, Badelj, Milić - Borja Valero - Kalinić, Babacar
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Toloi, Caldara, Masiello - Conti, Kessie, Freuler, Dramé - Kurtič, Petanga, Gomez  
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - FC Crotone  (neděle 15:00)
Zatím suverénně nejhorší tým ligy Crotone zavítá na půdu Sassuola a pokusí se překvapit. Nováček soutěže zatím nevyhrál, získal pouhý jeden bod a na nesestupovou pozici rázem ztrácí pět bodů. Sassuolo zatím kombinaci Serie A a Evropské ligy poměrně zvládá, vedle zápasu s Crotone se už ve čtvrtek představí ve Vídni, na půdě Rapidu.

Pro Sassuolo je kombinace zápasů Serie A, Evropské ligy potažmo i italského poháru novinkou. Svojí roli však zatím poměrně zvládá. V lize je sice až třináctý, ale v potaz se musí brát i marodka týmu, zejména absence klíčového útočníka Domenica Berardiho.V základní skupině EL nasbírali Neroverdi po jednom vítězství a jedné porážce.

Crotone zažívá také novou situaci. V Serii A je vůbec poprvé a zatím se nevypořádalo s nastoleným tempem i vyšší kvalitou. Dosavadní zisk jednoho bodů je velkým zklamáním a okamžitě se začalo spekulovat o budoucnosti trenéra Davida Nicoly. Jedním z možných nástupců by se mohl stát Stefano Colantuono, ovšem zatím nepředbíhejme.

Nicola zatím povede svůj tým i do zápasu se Sassuolem a hosté by v něm potřebovali uspět. Scházet jim bude pouze Nalini, jinak je tým kompletní. U domácích je situace obtížnější, o Berardiho absenci už byla řeč, dalšími marodéry jsou ze základní sestavy Missiroli a Duncan.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Biondini, Magnanelli, Mazzitelli - Politano, Defrel, Ricci
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Ceccherini, Dos Santos, Ferrari - Rosi, Rohden, Capezzi, Crisetig, Martella - Falcinelli, Palladino
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.20 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Bologna FC  (neděle 15:00)
Lazio přivítá na Olympijském stadionu Boloňu a v případě vítězství se může posunout na umístění zaručující Ligu mistrů. Proti Donadoniho partě je však nečeká nic jednoduchého. Zajímavé bude sledovat i českého křídelníka Ladislava Krejčího, který proti Laziu tehda v Evropské lize zazářil.

Ladislav Krejčí se totiž ještě v dresu Sparty zapřičinil o vyřazení Lazia z Evropské ligy. Na Olympijském stadionu jednou asistoval a jednu branku sám vstřelil. Není tajemstvím, že zrovna v tomto zápase pozorovatele Boloni dost možná přesvědčil.

Každopádně zápas s Boloňou bude úplně jiný. Lazio si zatím v Serii A vede dobře, v tabulce je čtvrté se stejným bodovým počtem jako konkurenční rival AS Řím a jen jeden bod ztrácí na druhou Neapol. Svěřenci trenéra Simone Inzaghiho dvakrát v řadě naplno bodovali, aniž by přitom inkasovali. Doma porazili Empoli 2:0 a na půdě Udinese zvítězili jednoznačně 3:0.

To Boloňa získala ze dvou posledních kol jen jeden bod. Remíza na Interu svojí hodnotu rozhodně má, domácí porážka od Janova však zamrzela. Zvláště když rozhodující branka padla čtvrthodinu před koncem.

V posledních letech má Lazio ve vzájemných zápasech navrch. V paměti fanoušků zůstalo zejména jedno utkání. 5.května 2013 zvítězili Biancocelesti nad Boloňou vysoko 6:0! Hned pětkrát se prosadil německý šutér Miroslav Klose, jenž římský klub opustil po minulé sezoně.

Simone Inzaghi se bude muset obejít bez zraněných Bastose, Bíglii, Lukakua a Basty. Kompletní v žádném případě nebude ani Boloňa. V zápase s Janovem uviděli červenou kartu zkušení Gastalldello s Džemailim, což je pro Donadoniho citelná ztráta. V ofenzívě bude chybět i zraněný Mattia Destro a k dispozici nebudou ani golman Mirante a Gomis.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Patrič, De Vrij, Hoedt, Radu - Parolo - Felipe Anderson, Milinković-Savić, Lulić, Baldé Keita - Immobile
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Krafth, Oikonomou, Maietta, Masina - Donsah, Nagy, Taider - Di Francesco, Verdi, Krejčí
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.45 - 4.33 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Inter Milán dvakrát po sobě prohrál a podal výkony hodné maximálně středu tabulky. Ambiciózní celek z města módy se ale chce ucházet o mnohem vyšší cíle, což by rád potvrdil také v nedělní klání proti Cagliari. Nováček přijede do Milána v naprosto opačné náladě.

Cagliari se totiž daří. Už dva zápasy za sebou sardinský celek neprohrál, navíc z nich bral plný počet bodů. Tým trenéra Rastelliho se pochlubil pevnou obranou a pohledným kombinačním projevem. Nad Sampdorií Janov a naposledy i nad Crotone vyhrálo shodně 2:1 a v obou duelech muselo hrát na maximum až do samotného konce. Ukazuje ale, že bojovat umí, takže ani Inter nečeká nic snadného. Problémy mu nedělá ani milánské San Siro, protože když jej Cagliari v rámci Serie A navštívilo naposled, i díky hattricku Albina Ekdala triumfovalo jasně 4:1.

Teď by něco podobného moc rádo zopakovalo, v což doufá také Roberto Colombo. Pokud vám toto jméno nic neříká, nedivím se. Jedná se o třetího brankáře Cagliari a veterána, jehož datum narození zní 24. 8. 1975. V rozhovoru pro média před duelem prozradil: "Naším prvotním cílem je samozřejmě záchrana a pro ni uděláme cokoli. Jsou tu týmy obtížnější a stadiony, na kterých se nám hraje hůř, ale na našem postoji ani motivaci to nic nemění. Jedeme do Milána pro body a dobrý výsledek. Sice to nebude snadné, ale my se pereme do konce," zmiňuje Colombo.

Když k tomu přidáme formu, jakou Inter poslední dobou má, nemůžeme než souhlasit. Dobrý výsledek se proti Interu určitě dá uhrát, což dokázala pražská Sparta v Evropské lize a naposledy také AS Řím. Poté, co parta trenéra De Boera padla v Čechách, potřebovala vzpruhu. Ta ale nedorazila, byť se Nerazzurri na ploše rozhodně snažili. Edin Džeko měl na svědomí rychlý gól a na srovnání Banegy odpověděl jen o chvíli později Kostas Manolas, který rozhodl.

Druhé utkání v řadě a další ztráta bodů, to už pro trenéra De Boera znamená hodně práce i zamyšlení. K dispozici opět povolal Marcela Brozoviće, kterého vzal na milost. V Interu ale nalézáme mnoho internacionálů, kteří nebudou fit (Murillo, Miranda a Banega). Může ale počítat s plnou podporou kádru. Což ostatně vyjadřuje křídelník Antonio Candreva, který do Interu zamířil z Lazia.

Před duelem s Cagliari přemýšlel nahlas: "Jsem šťastný, že jsem se dostal do Interu - jednoho z nejvýznamnějších týmů na světě. Trenér De Boer je skvělý člověk i profesionál, oceňuji jeho nápady, odvahu a vytrvalost. Dobře se mi s ním pracuje a věřím, že brzy budou vidět plody naší tvrdé práce. Teď se nám chvíli nedařilo, ale utkání s Cagliari je ideální možností vykoupit se," přeje si zkušený útočník.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Ansaldi, Miranda, Murillo, Santon - Joao Mario, Medel - Candreva, Banega, Perišić - Icardi
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Rafael - Pisacane, Ceppitelli, Bruno Alves, Murru - Isla, Tachtsidis, Padoin - Di Gennaro - Sau, Borriello
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - Empoli FC  (neděle 15:00)
Stadion Luigi Ferraris v této sezoně zatím odolává, tedy pokud na něm zrovna hrají hráči FC Janov. Ti by rádi neporazitelnost udrželi i proti Empoli, kterému se letos zatím vůbec nedaří. Azzurri jsou se čtyřmi body na předposledním místě.

Janov v této probíhající sezoně zatím našel jen jednoho přemožitele - Sassuolo. Doma ale zůstává neporažen. Zvítězit se tu nepovedlo ani Neapoli, která brala jen bod za nudnou remízu 0:0. Právě pozornou obranou se Grifové v těch posledních zápasech netradičně prezentovali, což nebývá zvykem. Čisté konto udrželi i na půdě Boloni, kde zvítězili po brance Simeoneho nejtěsnějším výsledkem.

Od Empoli je to zatím velké zklamání. Azzurri sice nikdy nepatřili k týmům, které měly velké ambice, ale oproti minulým sezonám šli výsledkově i herně hodně dolu. Svěřenci trenéra Martusciella měli před reprezentační přestávkou poměrně složitý los. Postupně hráli s Interem, Laziem i Juventusem a nezískali ani bod. Janov by měl z tohoto hlediska představovat metu, která není nepřekonatelná. Koneckonců Empoli má s Grify poměrně dobrou vzájemnou bilanci. V Janově sice naposledy padli, ale bylo to po jediné brance Luky Rigoniho.

Janov půjde do tohoto utkání poněkud oslaben. V minulém kole byli vyloučení Gentiletti a Panděv a stopku mají i pro zápas s Empoli. K tomu je potřeba přičíst zranění Pavolettiho, Ocampose a Gakpého, takže kouč Jurić musí lepit sestavu jinými hráči. Zcela jiné problémy má Martusciello, ten se totiž nemůže spolehnout jen na Croceho a Marilunga.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Izzo, Burdisso, Orban - Lazović, Rincón, Veloso, Laxalt - L.Rigoni, Simeone, Edenílson
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Zambelli, Bellusci, Costa, Pasqual - Tello, Mauri, Büchel - Saponara - Pucciarelli, Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.60 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - AC Milán  (neděle 20:45)
Chievo Verona versus AC Milán, to není, vzheldem ke statistikám, utkání, které by nějak lákalo. Souboj těchto dvou týmů se na Stadio Bentegodi vždy prezentoval spíše úrputnou taktikou a velmi malým počtem vstřelených branek. Vždyť například Chievo doma vstřelilo Milánu gól naposledy v roce 2011!

Diváci, kteří si na veronský stadion k zápasu s Milánem našli cestu, odcházeli většinou velmi nespokojeni. Třikrát po sobě skončil duel těchto týmu 0:0. Palčivým problémem je zejména ofenzíva Fly Donkeys, která se prosazuje proti defenzívě Rossoneri velmi těžce. Však už sedm utkání v řadě nedokázala Milánu vstřelit gól, což je poměrně nevídaná statistika. "Chievo je zvláště zkušené a to nejen věkovou skladbou kádru. Vědí kdy čekat, než udeří. Hrají na výsledek, takže to bude těžký zápas," stručně zhodnotil soupeře trenér Vincenzo Montella.

Přitom Chievo nehraje špatně, tedy alespoň co se ostatních soupeřů a výsledků týče. Letos má dokonce více než dobrou formu a aktuálně mu patří pátá pozice! Body sbírá především doma, kde ještě neprohrálo. V minulém kole bralo tři body za vítězství na půdě Pescary 2:0, kdy vše z pohledu Chieva rozhodli čtvrthodinu před koncem skórující Meggiorini a Inglese.

AC Milán na Chievo umí, ale už je to také více než tři roky, co se mu to na Stadio Bentegodi povedlo. Pro AC je ale důležité, aby toto utkání zvládlo. Před kvalifikačním cyklem se mohlo chlubit solidní formou, neprohrálo čtyři zápasy v řadě, z toho třikrát naplno bodovalo. Naposledy předvedlo fantastický obrat proti neoblíbenému soupeři Sassuolu, kdy se ani za stavu 1:3 nevzdalo a nakonec zvítězilo 4:3.

Trenér domácího celku Rolando Maran si může libovat, neboť má kádr kompletně pohromadě a zdraví. Vincenzo Montella tímto nedisponuje, k dlouhodobějším marodům jako je Zapata, Bertolacci, Fernández a Antonelli přibyl i kapitán Riccardo Montolivo. Ten si zpřetrhal kolenní vazy a mimo bude minimálně půl roku. Nabízí se tak otázka, kdo nastoupí místo něj, jestli zkušenější Argentinec Sosa nebo mladíček Locatelli. "Ještě jsem se nerozhodl. Jsou to příjemné starosti, protože oba dva hráči jsou výborní, jen mají mírně odlišné charakteristiky," dodal Montella.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Dainelli, Gamberini, Gobbi - Castro, Radovanovič, Hetemaj - Birsa, Inglese, Meggiorini
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio - Kucka, Sosa (Locatelli), Bonaventura - Suso, Lapadula, Niang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.00 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - AS Řím  (sobota 15:00)
Neapol čekají těžké časy. Časy, ve kterých musí hráči ještě více spoléhat na týmovou spolupráci a trochu méně na individuality. Partenopei totiž musí hrát bez svého nejlepšího střelce a čelí poměrně těžkému soupeři. Vlkům se však nedaří právě pod Vesuvem.

Hlavní zprávy posledních dní a týdnů zaplňuje Arkadiusz Milik. Polský kanonýr má v Neapoli vyplnit mezeru po Argentinci Gonzalu Higuaínovi, což se mu v prvních týdnech poměrně dařilo. Jak ale tvrdí mnozí fanoušci i hráči, reprezentační pauzy jsou zlo. To by si klidně mohl myslet právě Arek Milik, který v rámci kvalifikačních duelů Polska došel k úhoně. Už je sice po operaci, ale podle médií bude jeho absence trvat klidně i půl roku. Hned po zranění jsme mohli čítat zprávy o tom, že šance Neapole na Ligu mistrů jsou ztraceny, sezona že je dohrána.

Neapol má ale dost silný kádr na to, aby ukázala nepravdivost takových tvrzení. Rázně to popřel také trenér Maurizio Sarri, který svému kádru věří. Ihned se samozřejmě objevily spekulace o tom, kterého z volných či nezaměstnaných hráčů Neapol povolá. Ale Sarri jasně ukázal, že zaměstnávat chce jedině toho, který si o více práce říká od začátku. Spasitelem Neapole v těchto těžkých chvílích má být italský talent Manolo Gabbiadini. Jeho chvíle nadchází právě teď.

V jeho schopnosti věří i někdejší brankář Neapole Gennaro Iezzo. V rozhovoru pro média poznamenal: "Doufám, že bude štěstí přát právě Gabbiadinimu. Ukazuje, že je skvělým hráčem, který potřebuje jen trochu důvěry a štěstí. Když dá první gól, další přijdou. Neměl to teď moc snadné, na hřiště se nedostával. Ale teď na něj celá Neapol spoléhá a podle mého na to má. Je to skvělý hráč, který má už zažité pohyby a stereotypy Neapole. Není to sice hrot, ale to přece nevadí. Na obranu AS by mohl platit právě jeho pohyb a technika," dodává Iezzo.

Neapoli se dařilo snad všechno až do minulého kola. V něm Partenopei ztratili proti Atalantě, třebaže byli jasným favoritem. Jediným střelcem utkání se stal mladík Petagna, který si splnil sen a přidal další trefu na svůj rozrůstající se seznam. V tabulce Serie A má ale Neapol navrch, protože před třetím AS vede o jeden bod. Navíc má tu výhodu, že hraje doma. A San Paolo je pro ni velkou oporou. Zvláště v duelech s AS, protože na tomto stadionu se Vlkům dlouhodobě nedaří. Když si naposledy odváželi tři body, psal se rok 2011!

Římanům se naopak poslední dobou daří a jejich hra získává stálou tvář. V Evropské lize se týmu z hlavního města povedl zápas proti Astře, které Vlci nadělili čtyři branky. A v minulém kole Serie A si poradili s dalším velkým rivalem. Nad Interem Milán nakonec vyhráli 2:1, třebaže Inter byl více než vyrovnaným soupeřem a remíza by utkání zřejmě slušela víc. AS tak nyní bojuje proti prokletí na hřištích soupeřů a především na tom neapolském.

Jedním z faktorů, které by mu mohly pomoct, je útočník Edin Džeko. Ten se nalézá ve skvělé formě jak v reprezentaci, tak i v Serii A. Je nejlepším střelcem svého týmu a jeho bojovnost i zlepšení jsou patrné každým duelem. Chválí ho i spoluhráč Diego Perotti. V rozhovoru pro média uvedl: "Je jasné, že když vám vypadne tak důležitý hráč jako Milik, je mnohem těžší vypracovat si tolik šancí. Ale Neapol má plno skvělých hráčů. Musíme být obezřetní a doufat, že sehrajeme dobré utkání. Máme Edina Džeka, který je ve formě. O jeho kvalitách jsme nikdy nepochybovali a je to náš klíčový hráč," dodal zkušený Argentinec.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejon, Gabbiadini, Mertens
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Florenzi, Manolas, Fazio, Jesus - De Rossi, Paredes - Salah, Perotti, El Shaarawy - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.60 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Delfino Pescara - UC Sampdoria  (sobota 18:00)
Sampdoria v minulém kole zastavila strmý pád alespoň remízou a nyní chce konečně tři body. Závisí na tom totiž přežití trenéra Giampaola. Pescara by neměla být problémem, protože její forma také nenaznačuje zlepšení.

Pouhý jeden bod od sebe dělí soupeře sobotního podvečera. A to přesto, že před sezonou byly jejich sny a cíle na úplně jiné úrovni. Zatímco Sampdoria nakupovala, omlazovala kádr a dívala se do nové sezony s optimismem, Pescaru čekal nováčkovský boj a snaha o přežití. Zatímco domácí s tím ale počítají, hosté prožívají noční můru a budoucnost pokrokového trenéra Marca Giampaola je ve hvězdách.

Nebo by se možná slušelo říct na hvězdách. Právě hráči jsou na prvním místě oprávněné kritiky, protože výkony mnohých neodpovídají jejich jménu. Kádr totiž Doria nemá vůbec špatný. Zkušený brankář Viviano, hráči jako Quagalirella, Muriel, Álvarez, Linetty, Praet nebo Cigarini měli bojovat o mnohem vyšší příčky. Ale ačkoli se hra Sampdorie zlepšuje, výsledky nepřináší. Po čtyřech porážkách se v minulém kole alespoň dostavila remíza coby znamení lepších zítřků. Opět ji ale domácí zachraňovali až v nastavení druhé půle.

Teď čeká na Sampdorii Pescara. A v jejím dresu na sebe začal poutat pozornost mladík Lucas Torreira, který nyní nastupuje právě za Námořníky z Janova. Mladý Uruguayec je přirovnáván k Davidu Pizarrovi a právě on je jedním ze světlých bodů janovské sezony. Ve dvaceti letech má vše před sebou a již nyní o něj stojí větší italské týmy. Sám hráč uznává, že duel proti někdejším spoluhráčům pro něj bude hodně emotivní, ale chce stát na straně vítězů.

V rozhovoru pro deník Il Centro defenzivní štírek řekl: "Bude to pro mě hodně osobní a už se moc těším, až vyběhnu na hřiště. Klub i celé město budu mít v srdci, protože jsem se za tu dobu hodně naučil. A tím nemyslím jen po fotbalové stránce, ale klub o mě pečoval i mimo hřiště. Hodně vděčím celému klubu, svým bývalým spoluhráčům a trenéru. Doufám, že vyhrajeme, i když je to proti Pescaře. Body ale nutně potřebujeme. Hrajeme dobře, jenže nemáme moc štěstí. Ale to se určitě brzy změní," věří Torreira.

Ani Pescaře se nedaří a po dvou nadějných remízách se v minulém kole Delfíni opět potáceli. Nakonec Chievu Verona nevstřelili ani jednu branku a skončili po prohře 2:0. Dorii doma porazili naposled v roce 2011 a z hlavy asi nemůžou dostat ani poslední vzájemný duel. V něm totiž dostali od Sampdorie hned šest gólů! V dresu domácích Námořníků tehdy ještě řádil mladý zázrak Mauro Icardi, který vstřelil čtyři branky. Dočkají se Delfíni v sobotu doma odvety za debakl, nebo se Sampdoria konečně naplno vzchopí?
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Crescenzi, Campagnaro, Fornasier, Biraghi - Brugman, Cristante, Memushaj - Verre, Benali - Caprari
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Sala, Silvestre, Škriniar, Regini - Barreto, Cigarini, Linetty - Alvarez - Muriel, Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.30 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Juventus FC - Udinese Calcio  (sobota 20:45)
Udinese čeká první zápas pod vedením nového trenéra Luigiho Delneriho, který zavítá do známých vod. Dříve totiž trénoval turínský Juventus, který jeho nové ovečky otestuje hned v premiéře zkušeného stratéga na lavičce Zeber.

Luigi Delneri není pro Juventus ničím neznámým. Šestašedesátiletý bodrý trenér střídající kluby už od 80. let nastoupil v Udinese po konci trenéra Giuseppeho Iachiniho a jeho cíl je jediný - pozvednout Udinese na úrovni výsledkové i herní. Spadnout totiž už moc není kam. Hned na úvod jej čeká tým, jehož také trénoval. Na lavičce Staré dámy starý pán dohlížel jako trenér na rovnou padesátku utkání, třebaže Juventus už zažil mnohem povedenější éry než za Delneriho.

Třeba tu, kterou prožívá nyní. Juventusu se daří na všech frontách, je vlajkovou lodí italské calcia a ekonomicky je jasným lídrem italské kopané. Kromě ovládnutí Apeninského poloostrova se mu postupně daří také zařadit se mezi největší favority Ligy mistrů a pravidelně postupovat minimálně ze skupiny. Svou sílu dokazuje také přestupními tahy, které jsou na jednu stranu rozvážné, ale když se naskytne šance, zkušení obchodníci se nebojí jít do rizika. A často se jejich tah vyplácí.

Jako tomu bylo u Gonzala Higuaína. Jeho spolupráce s mladíkem a budoucí hvězdou světové kopané Paulem Dybalou už dávno nese ovoce a tato dvojka se stará o neklidné spaní snad každého soupeře. Higuaín je prozatím mezi prvními třemi střelci Itálie se šesti góly. V minulém kole se mu rovněž dařilo, když pomohl dvěma zásahy potopit Empoli. I díky tomu má nyní Stará dáma na kontě již 18 bodů a pohodlný náskok čtyř bodů na druhou Neapol, která už několikrát ztratila.

Udinese rovněž nebude snadným soupeřem, s čímž souhlasí mimo jiné Luigi De Agostini. Někdejší obránce hrával za oba zmíněné týmy. "Jsem vlastně celý život bianconero. Pět let jsem hrál v Turíně, ještě o rok déle v Udinese. Bude to zajímavý souboj, velká taktická bitva. Udinese se bude chtít ukázat, navíc mají zkušeného trenéra, který vždycky něco vymyslí. Juventus je samozřejmě individuálně někde jinde, ale Udinese bojuje do posledních sil. Nejlepším hráče Zeber na hřišti bude brankář Karnezis. Nelze nezmínit ani brankáře Buffona, který je živoucí legendou. Takový hráč se rodí jednou za třicet let," dodal De Agostini.

Zatímco domácímu Juventusu se daří náramně, Udinese je na tom zcela jinak. Hráčský kádr ztratil mnohé v době, kdy se Antonio Di Natale rozhodl pověsit kopačky na hřebík a od té doby se Udinese s jeho absencí marně potýká. Od třetího kola Zebry nevyhrály, bez bodů odcházely i naposledy. Ani kulisy domácího prostředí na stadionu Friuli jim nepomohly, protože od Lazia a zejména Immobileho dostali tři branky. Udinese také trpí několika absencemi. Zpátky by mohli být Emil Hallfredsson a Samir, jenže mimo hru pořád budou Panagiotis Kone, Silvan Widmer, Ewandro a Marco Davide Faraoni.

Právě zkušený forvard na adresu nadcházejícího duelu poznamenal: "Pro tým trenéra Delneriho to bude hodně těžké, ale já jim stále věřím. V Turíně nám to většinou šlo, tak budu doufat, že i tentokrát. O návratu neuvažuji, i když mi některé faktory z profesního života chybí. Ale rozhodl jsem se takhle a jsem šťastný. Udinese teď čeká klíčová sezona plná změn, ale já jim budu věřit vždycky," dodává charismatický veterán.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Khedira, Hernanes, Pjanić, Alex Sandro - Mandzukić, Dybala
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Heurtaux, Danilo, Felipe - Adnan, Badu, Kums, Fofana - De Paul - Théréau, Zapata
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.20 - 7.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC760115:418
2.SSC Neapol742114:614
3.AS Řím741216:913
4.SS Lazio741213:713
5.Chievo Verona74129:613
6.AC Milán741212:1013
7.Turín FC732213:811
8.Janov CFC63218:511
9.Inter Milán73229:811
10.Cagliari Calcio731311:1310
11.Bologna FC73138:1110
12.Atalanta Bergamo730410:129
13.US Sassuolo73049:129
14.ACF Fiorentina62226:68
15.UC Sampdoria72147:107
16.Udinese Calcio72146:127
17.Delfino Pescara71337:106
18.Città di Palermo71334:86
19.Empoli FC71152:114
20.FC Crotone70165:161

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (351)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele