Serie A - preview 36. kola

07.05.2011, 08:37, aktualizováno 09.05.2011, 08:43
Previews
Juventus se vrátil do boje o Ligu mistrů a tři zápasy před koncem může stále myslet na čtvrtou příčku. Na tu nyní ztrácí šest bodů a polovinu z této porce může smazat v dnešní dohrávce proti Chievu...
Juventus FC - Chievo Verona  (pondělí 20:45)
Zajímavý vývoj nabral boj o čtvrtou příčku zajišťující předkolo Ligy mistrů, na kterou díky ztrátám konkurentů může stále myslet i Juventus. Stará dáma ztrácí na Udinese šest bodů, polovinu z tohoto manka může umazat v dnešní dohrávce proti Chievu...

Juventus naposledy prohrál na začátku března s AC Milán, od té doby drží sedmizápasovou sérii bez porážky a v tabulce je sedmý v 56 body.

"Ve fotbale nikdy není konec, dokud není odehráno i poslední kolo. Bojujeme o čtvrté místo a budeme v tom pokračovat až do konce, máme před sebou ještě tři zápasy," říká domácí kouč Luigi Delneri.

"Povedlo se nám najít rovnováhu. Byla to složitá sezona, během níž nás pronásledovala zranění. Teď si věříme a pokusíme se skončit co nejvýše to bude možné," dodává Delneri.

Domácí před utkáním znovu počítají absence, mimo hru jsou tentokráte Grygera, Melo, Martinez, Bonucci, Rinaudo, Sissoko, Quagliarella a Iaquinta.

Chievo před týdnem porazilo Lecce, podruhé v řadě uspělo před vlastními fanoušky a na 99% mu příslušnost k italské elitě letos už nikdo nevezme. Veronský celek má 42 bodů a patří mu aktuální třinácté místo.

"Očekávám hodně namotivovaný Juventus. Budeme muset předvést vynikající výkon od první do poslední minuty, pokud si chceme odvézt dobrý výsledek," tuší kouč Stefano Pioli, jemuž budou chybět Moscardelli a Luciano.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon, Motta, Barzagli, Chiellini, Grosso, Krasič, Aquilani, Marchisio, Pepe, Matri, Del Piero.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino, Sardo, Andreolli, Cesar, Mantovani, Fernandes, Rigoni, Constant, Bogliacino, Pellissier, Thereau.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.75 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brescia Calcio - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Brescii jde do tuhého! Předposlední tým soutěže potřebuje nutně vyhrát, pokud se tak proti Catanii nestane, bude šance na záchranu už jen teoretická - ne-li žádná. To Sicilanům se sice dýchá lépe, avšak ani u nich ještě není vyhráno.

Nováček soutěže má před sebou složitý úkol. Složitý, ale nikoliv nemožný. Brescia je tři kola před koncem předposlední a na nesestupovou pozici ztrácí pět bodů. Doma proti Catanii tak zbývá jediné, zvítězit a ještě se pokusit celou situaci zvrátit. "Musíme vyhrát. Bude to bitva od začátku do konce, musíme dát do toho všechny síly, které máme," poukazoval na nesmírnou důležitost utkání trenér domácího celku Iachini.

Catania je sice na tom lépe, avšak ani ona si nemůže dovolit zaváhat. Náskok před Lecce totiž činí jen pět bodů a v případě porážky to mohou být body dva. "My prostě nemůžeme polevit. Minulý víkend jsme uhráli skvělý výsledek, ale do konce zbývají stále tři zápasy, musíme bojovat až do konce," nechal se slyšet Diego Simeone. Na stadionu Maria Rigamontiho chce Catania uspět a minimálně bodovat.

Vzájemné duely hovoří ve prospěch Catanie, ta Brescii ze čtyř zápasů třikrát porazila! Ovšem pozor, nestalo se tak na půdě Brescie.

Domácí budou v klíčovém duelu postrádat Dallamana, Cordovu, Sereniho, Zanettiho a Mareca. Hosté zase Llamu, Sciaccu, Bellusciho a vykartovanou dvojici Ledesma - Alvarez.
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Arcari - Zambelli, Zoboli, Bega, Berardi - Kone, Hetemaj, Baiocco - Diamanti - Eder, Caracciolo
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Potenza, Silvestre, Spolli, Capuano - Ricchiuti, Carboni, Biagianti - Schelotto, Bergessio, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Cagliari Calcio - AC Cesena  (neděle 15:00)
Cagliari přivitá v domácím prostředí houževnatou Cesenu a zejména kvůli svým fanouškům bude chtít zvítězit. Celkově ale svěřencům trenéra Donadoniho o nic nejde, mnohem větší váhu má utkání pro sestupem ohroženou Cesenu.

Domácí tým naposledy prohrál na Sicílii a klesl na jedenácté místo tabulky. Záchrana už je delší dobu jistou věcí, stejně jako fakt, že si Cagliari ani v další sezoně nezahraje evropské poháry. "Víme, že Cesena bude žíznivá po vítězství, ale jsme na ní připraveni. Máme své cíle, a pokud budeme bojovat, nebudeme se držet zpátky. Navíc chceme maximálně ctít naše fanoušky," vyvracel tezi, že už Cagliari o nic nejde, trenér Roberto Donadoni.

Cesena si v posledních zápasech vedla velmi dobře a díky tomu opustila sestupové pozice. Její záchrana je sice blíže, avšak není jistá. Nováček soutěže má náskok jen dva body a to samozřejmě nemusí vůbec nic znamenat. Jak už bylo řečeno, Cesena si vedla velmi dobře, bohužel v posledním kole přišla smolná porážka s Interem Milán 1:2. Nerazzurri zvítězili až díky brankám Giampaola Pazziniho v závěru utkání.

"Každý hráč má v sobě touhu vítězit, proti Cagliari máme šanci se opět dostat na vítěznou vlnu. Bude to důležitý zápas, který musíme hrát našimi srdci a našimi mozky," prohlásil trenér Ficcadenti.

Sardinskému celku bude chybět klíčový hráč Nenè, dále to budou Pisano a suspendovaný Cossu. Ztráty jsou i na druhé straně, zdravotní potíže mají Fatiča a Felipe.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Perico, Canini, Astori, Ariaudo - Biondini, Nainggolan, Missiroli - Lazzari - Ragatzu, Acquafresca
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Ceccarelli, Pellegrino, Von Bergen, Lauro - Caserta, Colucci, Parolo - Giaccherini, Budan, Jimenez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 2.55 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Udinese Calcio - SS Lazio  (neděle 15:00)
Boj o čtvrté místo má vyvrcholení v tomto kole, neboť na sebe narazí přímý konkurenti - domácí Udinese Calcio a hostující Lazio Řím. Čtvrtý flek drží Biancocelesti, avšak před Udinese mají jenom jediný bod náskoku. Už v sobotu jenom remizoval další adept na čtvrté místo AS Řím.

Udinese postupem sezony nabralo formu jako hrom a díky ní se vyšvihlo mezi italskou elitu. Jenomže pak přišel zádrhel a čtvrté místo jako by bylo zakleté. Bianconeri z pěti zápasů vyhráli jediný a prakticky odmítli jít před Lazio. Nyní se s tímto soupeřem potkají a je to skvělá příležitost jak se dvě kola před koncem soutěže na ony pozice dostat. "Bude to velmi těžký zápas. Musíme se připravit na každý detail, neboť je to zápas zásadní pro obě strany. Lazio si zaslouží být tam, kde je. Odehráli skvělou sezonu, mají vynikající hráče a jsou v dobré formě," sklonil poklonu římskému celku trenér Udine Francesco Guidolin.

Také Laziu jakoby docházel dech. V posledních zápasech je to spíše trápení, i když los měli Biancocelesti opravdu těžký. Nejprve hráli s Interem a prohráli těsně 1:2, poté nestačili na Juventus 0:1. I kvůli tomu se o dostihy přihlásil pátý člen, konkurenční AS Řím. Jenže Vlci, jak už bylo řečeno, nedokázali porazit AC Milán a díky bodu se na Lazio pouze dotáhli, a to jim může po zápase s Udinese znovu odskočit.

Lazio má s Udinese vyrovnanou bilanci, poslední zápasy ale patřily slavnějšímu Laziu. To vyhrálo i první letošní měření sil, před Vánocemi si nadělilo dárek v podobě výhry 3:2.

Udinese vyrukuje do důležitého zápasu bez Basty, Cody a vykartovaných Domizziho s Inlerem. Beze ztrát se to neobejde ani v táboře hostí. Zranění jsou Diakité, Sculli, Radu a Meghni. V trestu pak kapitán Mauri a záložník Ledesma.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Benatia, Zapata, Angella - Isla, Badu, Pinzi, Asamoah, Armer - Sanchez, Di Natale
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Lichtsteiner, Biava, Dias, Garrido - Brocchi, Matuzalem - Gonzalez, Hernanes, Floccari - Zarate
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.30 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bologna FC - Parma FC  (neděle 15:00)
Duel, ve kterém si oba týmy mohou zajistit setrvání v Serii A, se odehraje na stadionu Renata Dall’Ara. Boloňa se zrovna nemůže pochlubit oslnivou formou, to Parma ano. Gialloblu vyhráli třikrát v řadě a jsou prakticky zachráněni.

Boloňa prohrála pět utkání v řadě a tři kola před koncem to znamená, že se musí strachovat o bytí v nejvyšší soutěži. Její náskok před sestupovými vodami je sice pětibodový, ovšem další porážka by mohla všechno změnit. Celou situaci ale uklidňuje trenér Alberto Malesani: "Naši fanoušci mohou být v klidu, jsme připraveni na poslední sprint." Boloňa si až do osudné série porážek vedla velmi dobře a i s bodovým odečtem se pohybovala ve středu ligové tabulky.

To Parma se musela strachovat déle a vlastně až díky posledním třem zápasům se odpíchla od sestupových vod na šest bodů. Gialloblu porazili postupně Inter, Udine i Palermo, tedy týmy, kteří mají pohárové ambice. "V rozhodující fázi sezony jsme našim fanouškům ukázali, že jsme dobrým týmem. V boji o záchranu teď máme na vrh, přesto musíme další utkání zvítězit," reagoval na sérii vítězství Parmy její obránce Gabriel Paletta. Nadšení v táboře Parmy je pochopitelné, koneckonců není to tak dávno, co Parma sestoupila do nižší soutěže.

Boloňa se bude muset obejít bez Buscého, Montelonga, Garicse, Esposita a hned trojice vykartovaných fotbalistů - Mutarelliho, Mudingayie a Della Roccy. Rovněž Parma má obsáhlou marodku, do zápasu nezasáhnou brankář Mirante, Palladino, Marques a Amauri.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Moras, Portanova, Britos, Morleo - Perez, Radovanovič, Casarini - Ekdal - Ramirez, Di Vaio
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Lucarelli, Paletta, Gobbi - Valiani, Morrone, Dzemaili, Modesto - Giovinco, Crespo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 1.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Inter Milán vstoupí do zápasu s Fiorentinou s jistotou, že už nemůže obhájit loňské prvenství. Nadvláda Interu díky triumfu AC skončila a Nerazzurri nezbývá nic jiného, než se pokusit skončit na druhém místě a vybojovat národní pohár. Pro první cíl je nutné doma zdolat Fiorentinu.

Fanoušci Interu Milán mohou truchlit, letos se nedočkají mistrovského titulu. Dlouhé panování Interu skončilo, avšak sezona ještě nekončí. Inter stále může pomýšlet na zisk trofeje - Coppu Italia. Vraťme se však k domácí soutěži. V minulém kole Leonardovi svěřenci zvítězili, ovšem žádná sláva to nebyla. Inter spasil až v nastaveném čase dvěma brankami Pazzini a jen díky němu favorit otočil nepříznivé utkání s Cesenou.

Parádní zápas prožila i Fiorentina. Ta si před svým vlastním publikem s chutí zastřílela na branku Udinese a v konečném součtu zvítězila divokým výsledkem 5:2. Pro Fiorentinu tu byla jakási satisfakce za nepovedenou sezonu, pro Udine těžká rána v boji o čtvrté místo a tudíž i o Ligu mistrů. Viole už do konce sezony o nic nejde, na evropské poháry nedosáhne a tak si hlídá postavení v první polovině tabulce. Proti Interu však bude mít o motivaci postaráno, Viole se totiž proti tomuto soupeři vůbec nedaří. Z jedenácti posledních zápasů Inter devětkrát vyhrál, ve zbytku se zrodila remíza.

Loňského mistra trápí v závěru sezonu četná zranění, k dispozici například nebudou Sneijder, Samuel, Stankovič, Thiago Motta či Cordoba, tedy velké opory předchozí skvělé sezony. To Viola je na tom o poznání lépe, Mihajlovič má k dispozici kompletní kádr, paradoxně až v závěru sezony, kdy už týmu o nic nejde.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Ranocchia, Chivu - Zanetti, Kharja, Cambiasso, Nagatomo - Pazzini, Eto'o
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruc - De Silvestri, Gamberini, Kroldrup, Pasqual - Behrami, D'Agostino, Montolivo - Cerci, Gilardino, Vargas
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.65 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Lecce - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Lecce čeká další utkání pravdy, moc kol už do konce nezbývá a jakékoliv klopýtnutí může být osudové. Jenže na stadion Via del Mare zavítá v pohodě hrající Neapol, která už na Scudetto nedosáhne, pořád se však může stát novým italským vicemistrem.

Už se zdálo, že se Lecce vyhrabe ze šlamastiky, ovšem přišly dvě porážky v řadě a situace je nadále kritická. Svěřenci trenéra De Cania podlehli jak Janovu, tak i Chievu a v následujícím kole potřebují bodovat doma se silnou Neapolí. Aktuálně osmnáctý celek se nadále střetne s Bari a Laziem, přičemž římský celek bude hostit.

Neapol už se mistrem nestane, koneckonců to už se vědělo dříve. Stát se ale může vicemistrem a i to je pro klub, jakým je Neapol, velmi prestižní. Svěřenci trenéra Waltera Mazzarriho odehráli fantastickou sezonu a zcela zaslouženě si v příští sezoně zahrají Ligu mistrů. Zdali to bude pod Mazzarrim je otázka, sám trenér totiž naznačil, že možná nebude Neapol trénovat. Nejvíce se spekuluje o Juventusu, avšak vše ukáže až nejbližší budoucnost.

Lecce nastoupí bez Grossmullera, Bertolacciho, Siniho, Ofereho a Ferraria. To Neapol má tu výhodu, že krom jistoty Ligy mistrů a relativní pohody bude mít k dispozici kompletní kádr.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Rosati - Tomovič, Gustavo, Fabiano, Mesbah - Olivera, Vives, Giacomazzi, Munari - Corvia, Di Michele
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Gargano, Yebda, Dossena - Hamšík, Lavezzi - Cavani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.35 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - UC Sampdoria  (neděle 20:45)
Nejprestižnější nedělní utkání se odehraje až ve večerních hodinách a nemůže to být nic jiného než ostře sledované janovské derby! FC Janov může být v naprosté pohodě, sezona pro něj de facto skončila, totéž se ale nedá říci o Sampdorii, ta stále zápasí o své bytí - nebytí.

Janovské FC sice nezažilo povedenou sezonu, ale na rozdíl od svého konkurenta se už může těšit další sezoně. Svěřenci trenéra Davida Ballardiniho mohou skončit nejlépe osmí, i když reálnější je devátá pozice. Určitě však chtějí v Janově skončit do desátého místa. Jak už tedy bylo nakousnuto, Janovu už o moc nejde, proto se pojďme věnovat Sampdorii, která je v mnohem svízelnější situaci.

Blucerchiatti pořád ne a ne se výrazně odrazit od sestupových příček. V minulém kole měli ideální šanci, doma hostili Brescii ale zápas víceméně nezvládli. Brescia v zápase několikrát vedla, ale Sampdoria nakonec prokázala obrovského ducha a obrovskou bojovnost a remizovala 3:3. Nakonec to byl nesmírně důležitý výsledek, neboť Sampdoria má stále situaci ve svých rukou. Když zbylé zápasy vyhraje, zachrání se, pokud by však v zápase s Brescii prohrála, soupeř by šel před ní a držel by záchranářské trumfy.

Janovské derby tak bude mít pro Sampdorii ohromný náboj. Nepůjde jenom o tradiční rivalitu ale i o konečnou záchranu v lize. Poslední janovské derby vyhrálo FC, to zvítězilo díky jediné brance Brazilce Rafinhy 1:0. Grifové budou v utkání kompletní, což se nedá říci o Sampdorii, i když ani zde není situace nijak zlá. Scházet budou Martinezm Padalino a Semioli.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Eduardo - Mesto, Dainelli, Kaladze, Criscito - Rafinha, Kucka, Milanetto, Rossi - Floro Flores, Palacio
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Zauri, Gastaldello, Lucchini, Ziegler - Mannini, Tissone, Palombo, Laczko - Pozzi, Biabiany
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.20 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Città di Palermo - AS Bari  (sobota 18:00)
Na stadionu Renza Barbery přivítá Palermo poslední Bari. Oběma celkům už o mnoho nejde, Sicilané do první šestky stejně neproniknou, nejlépe mohou být sedmí a Bari se zase nemůže zachránit - je jasné, že sestupuje do Serie B.

Palermo v minulém kole definitivně přišlo o možnost zahrát si Ligu mistrů a rovněž přišlo i o Evropskou ligu. Tedy abychom byli přesní o šestou pozici, neboť Palermo může stále proniknout do pohárové Evropy skrze domácí pohár. Sicilský klub před týdnem nestačil na Parmu a po čtyřech kolech bez porážky nezískal ani bod.

Ještě v minulém kole žila teoretická šance na záchranu, ale po porážce s AS Řím je po všem. Bari skončí poslední a sestoupí do nižší soutěže. Hlavním cílem závěrečné fáze je rozloučit se se soutěží důstojně a alespoň maličko odškodnit zklamané fanoušky.

Domácím bude scházet Brichetto, to je ale na rozdíl od soupeře jediná ztráta. Bari již tradičně laboruje s velmi rozsáhlou marodkou, hrát tedy nebudou Kutuzov, Okaka, S.Masiello, Barreto, Castillo, Gillet, Codrea a Alvarez. Aby toho nebylo málo, tak v karetním trestu jsou Rudolf a Glik.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Cassani, Muñoz, Bovo, Garcia - Bačinovič, Liverani, Kurtič - Iličič, Kasami - Miccoli
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Padelli - A. Masiello, Rossi, Belmonte, Parisi - Kopunek, Donati, Gazzi - Bentivoglio - Huseklepp, Romero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.44 - 4.50 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - AC Milán  (sobota 20:45)
Nejsledovanější utkání kola se odehraje v Římě, tamní AS přivítá AC Milán, který tu může s předstihem slavit titul. Milánu stačí získat jediný bod. Velkou motivaci mají i Giallorossi, ti potřebují vyhrát, aby zůstali ve hře o Ligu mistrů.

AS Řím v minulém kole otočil utkání v Bari a díky tříbodovému zisku se opět přiblížil čtvrtému místu. To sice stále drží konkurenční Lazio, avšak Giallorossi ztrácí už jen jediný bod. Boj okolo kvalifikačního místa do milionářské soutěže slibuje dramatickou koncovku. AS Řím v tomto kole přivítá vedoucí AC Milán a na nic jiného, než na vítězství, pomýšlet nemůže. Tři body by rád uloupil i AC Milán, i když je vesměs nepotřebuje. K definitivní jistotě zisku Scudetta stačí Milánu remizovat, zkrátka získat bod ve zbývajících třech kolech. "Pod tlakem bude Řím, oni potřebují zvítězit. Tento zápas je pro Římany důležitý, neboť se chtějí dostat na čtvrté místo, zvláště když Lazio v minulém kole prohrálo," nechal se slyšet trenér Allegri.

Rossoneri získali svůj luxusní náskok po vyhraném derby, které spustilo sérii výher. Milánští od té doby neprohráli a na 99% už drží titul ve svých rukou. Římané představují v poslední době obávaného soupeře, za posledních deset střetnutí zvítězil Milán jen dvakrát.

Trenér Vincenzo Montella musí oželet absenci stopera Mexese, mimo jsou i další klíčoví hráči - středopolaři De Rossi a Perrotta, oba mistři světa z Německa si odpykávají karetní trest. Milánu se dává marodka do kupy, paradoxně až ke konci soutěže. Do utkání rozhodně nezasáhne Jankulovski.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni - Cassetti, N. Burdisso, Juan, Riise - Pizarro, Brighi - Taddei, Simplicio, Vučinič - Totti
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta - Gattuso, Van Bommel, Seedorf - Boateng - Robinho, Ibrahimovič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.20 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán35238461:2377
2.Inter Milán35216862:3969
3.SSC Neapol35215955:3468
4.SS Lazio351861146:3360
5.Udinese Calcio351851261:4259
6.AS Řím351781055:4959
7.Juventus FC351511953:4256
8.Città di Palermo351551553:5850
9.ACF Fiorentina3512131045:3849
10.Janov CFC351291438:4045
11.Cagliari Calcio351281542:4444
12.Chievo Verona3510121333:3542
13.Parma FC3510111437:4641
14.Calcio Catania3510101535:4740
15.Bologna FC3511101434:4740
16.AC Cesena359101633:4737
17.UC Sampdoria358121530:4236
18.US Lecce35981840:6135
19.Brescia Calcio357101831:4731
20.AS Bari35492222:5221
Bodové odečty
Bologna FC-1nezaplacené daně
Bologna FC-2neuhrazené výplaty

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (361)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele