Serie A - preview 35. kola: Juventus ve šlágru hostí Milán

08.05.2021, 08:42, aktualizováno 09.05.2021, 08:30
Previews
Álvaro Morata (© AFP)
Přímý souboj o Ligu mistrů se bude hrát v Turíně. Čtvrtý Juventus přivítá pátý AC Milán, který má na kontě stejně bodů. Vítěz se může posunout až na druhé místo před Neapol. O první čtyřku bojuje též Atalanta, která se představí v Parmě. AS Řím už zajímá jen sedmá příčka a postup do Konferenční ligy. Ten bude chtít ve zbytku sezony udržet před otírajícím Sassuolem. Římané dnes hrají doma s Crotone. Jejich sok se představí v Janově. Cagliari zase čeká boj o život v Beneventu...
Janov CFC - US Sassuolo  (neděle 12:30)
Janov v minulém kole musel spolknout hodně hořkou pilulku, protože ani tři góly mu nezajistily vítězství. A pro trenéra Ballardiniho se výhledově věci hned tak nezlepší, protože v neděli v poledne bude jeho celek čelit rozjetému Sassuolu.

Mnoho povyku pro nic. Slovy klasické Shakespearovy divadelní hry by se dalo shrnout to, co prožil Janov v minulém kole. Proti Laziu totiž s vypětím všech sil dotahoval velké manko a dokonce svému soupeři dal tři branky, ale ani to ho od porážky neuchránilo. Janov vyhrál v sezoně jen osmkrát a stále sídlí až na 13. místě.

Trenér Ballardini ještě není úplně v suchu, protože od 18. Beneventa jej stále dělí jen pět bodů. Na duel se Sassuolem se připravuje bez trojice Pellegrini, Criscito a Biraschi. Hosté přijedou bez zraněné dvojice Caputo, Romagna a bez vykartovaného Marlona.

Přijedou ale ve skvělé formě. Protože Neroverdi vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů. A v minulém kole se jim navíc povedlo zastavit i Atalantu, což se u mnoha týmů dá brát jako vítězství. De Zerbiho celek se tlačí na sedmou příčku a na AS Řím ztrácí jen dva body.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Goldaniga, Radovanović, Masiello - Ghiglione, Strootman, Badelj, Zajc, Zappacosta - Destro, Scamacca
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Müldür, Chiriches, Ferrari, Rogerio - Locatelli, Maxime López - Berardi, Djuričić, Boga - Defrel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.43 - 3.59 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Parma Calcio - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Parma získala neoblíbenou až zdrcující jistotu, že příští sezonu odehraje ve druhé lize. Ráda by se s první ligou rozloučila důstojně, ale o víkendu to na důstojné představení tak úplně nevypadá. Do Parmy totiž dorazí Atalanta, která ještě má o co hrát.

Zápas, který začne v neděli odpoledne na stadionu Ennia Tardiniho, by snad už ani nemohl mít jasněji rozdané karty. Na jedné straně stojí domácí Parma. Tým, který v příští sezoně Serie A zcela jistě neuvidíme. I přes (na jeho poměry) mohutné investice se tento klub nedokázal zachránit a trenér D‘Aversa s ním opět poputuje do Serie B. Důvod je jednoduchý - Parmě totiž dávno vyschl střelecký prach a ani po zimním mercatu se jeho situace výrazně nezlepšila.

V tuto chvíli se Parma "pyšní" šestatřiceti vstřelenými góly, což je nejnižší počet v lize. Ani na druhém konci hřiště se Ducali nemají čím pochlubit, protože jejich 71 inkasovaných branek je řadí na druhé místo v žebříčku nejhorších obran ligy. Po tomto kole se navíc Parma může ocitnout až na zcela posledním místě.

Parmě v její situaci rozhodně nepomáhají ani dlouhodobé absence, kterých mají Ducali stále požehnaně. Seznam hráčů, kteří se připravují individuálně a čekají na lepší zdravotní stav, je pořád dlouhý. Posuďte sami - Mihăilă, Man, Cyprien, Iacoponi, Zirkzee, Nicolussi Caviglia, Inglese, Karamoh, Conti.

Atalanta na tom je výrazně lépe a obecně se medikům celku z Bergama daří udržovat hráče La Dea ve skvělé kondici po většinu sezony. Trenér Gasperini si tak může opět užívat kompletního kádru. A to jedna z věcí, které Atalantě pomáhají ve vzestupu tabulkou. Aktuálně je Atalanta na skvělém druhém místě a to je vlastně nejvýš, kam se v tomto ročníku může matematicky dostat.

Nesmí ale zaváhat, protože po letech je boj o prvních pár příček zase pořádně dramatický. Mezi druhou Atalantou a čtvrtým AC Milán je rozdíl jen ve skóre, pátá Neapol pak ztrácí na své soky jenom dva body. Pokud chce Atalanta uhájit titul vicemistra, musí se pro příště vyvarovat výsledkům jako v minulém kole, kdy si jen rozdělila body se Sassuolem.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Colombi - Busi, Osorio, Gagliolo, Pezzella - Grassi, Brugman, Kurtić - Kucka, Pellè, Gervinho
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Tolói, Romero, Djimsiti, Gosens - De Roon, Freuler - Malinovskyi, Pessina, Muriel - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 14.00 - 7.55 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Benevento Calcio - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Tohle bude dost možná to nejdramatičtější utkání z celého programu 35. kola Serie A. Benevento doma na stadionu Cira Vigorita přivítá Cagliari a dá se očekávat velká bitva. Oba kluby bojují o záchranu a od sebe je v tabulce dělí jen bod!

Benevento, nebo Cagliari? Tyhle kluby jsou momentálně nejblíž roli třetího týmu, který bude v příštím ročníku prodávat vstupenky jen na druhou ligu. V mírně horším postavení je Benevento. Tým trenéra Pippa Inzaghiho sídlí až na 18. místě a navíc jej v tu nejméně vhodnou chvíli potkal výpadek formy. Od té doby, co "Čarodějky" senzačně porazily Pirlův Juventus, se jim totiž přestalo dařit.

Následovala série dvou remíz a čtyř porážek, což mělo logicky za následek pád na 18. místo. Inzaghi se navíc musí obejít bez pětice hráčů, mimo jsou Letizia, Moncini, Sau, Foulon a Tuia. Sardinský oponent přijede bez Roga, Sottila a Pereira.

Na rozdíl od domácích hráčů se ale pyšní skvělou formou. Závěr sezony zatím Sempliciho celek zvládá skvěle a z posledních pěti duelů třikrát vyhrál. Naposled se mu navíc povedlo remizovat s Neapolí, takže jeho sebevědomí je hodně vysoko.
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Montipò - Depaoli, Caldirola, Glik, Barba - Ionita, Viola, Hetemaj - Iago Falqué, Insigne - Lapadula
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Ceppitelli, Godín, Carboni - Zappa, Nandez, Marin, Nainggolan, Lykogiannis - Pavoletti, Pedro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.14 - 3.44 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hellas Verona - Turín FC  (neděle 15:00)
Hellas se snaží zastavit vlastní pád tabulkou, ale v neděli odpoledne jej čeká další fuška. Do Verony totiž zavítá Turín. "Býci" mají jednak hodně co ztratit, ale jednak také v nedávných týdnech našli ztracenou formu, která je přibližuje záchraně.

Ta samozřejmě není jistá. Turín má i přes poslední skvělé výsledky stále jen 34 bodů. Kromě toho, že za jistotu záchrany se obvykle považuje meta 40 bodů, je tu ještě fakt, že od 18. Beneventa dělí Turín jen tři body. Minimálně tohle kolo ale hráčům Granata hraje do karet. Benevento se utká s Cagliari, takže jeden z nich určitě ztratí. Těžkého soupeře má také Spezia.

Čili pokud někdy byl ideální čas odskočit svým soupeřům, je to teď. Na rozdíl od domácího Hellasu navíc trenér Nicola může počítat s kompletním kádrem. A aby těch pozitiv nebylo málo, tak Hellas doma s Turínem vyhrál jen jednou za posledních 12 let.

Ani teď se nezdá, že by měl oslnit třemi body. Domácí celek totiž vyhrál jen dvakrát z předešlých deseti ligových pokusů a jeho trend pádu tabulkou pokračuje. Desátý celek ligy naposledy remizoval se Spezií, zatímco "Býci" minule jediným gólem odsoudili Parmu k sestupu.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Dawidowicz, Magnani, Dimarco - Faraoni, Sturaro, Barák, Lazović - Zaccagni - Salcedo, Lasagna
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Nkoulou, Bremer - Singo, Mandragora, Rincon, Verdi, Ansaldi - Belotti, Sanabria
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.47 - 2.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - FC Crotone  (neděle 18:00)
Fotbalisté AS Řím vypadli v semifinále Evropské ligy na kopačkách Manchesteru United a po zbytek sezony se budou soustředit na ligu a boj o Evropskou konferenční ligu. Lépe jak sedmý už celek z hlavního města pravděpodobně neskončí, ovšem ještě stále si může pohoršit.

Pro AS Řím je v tuto chvíli důležité sedmou příčku uhájit a tím se kvalifikovat do nově vzniklé Evropské konferenční ligy. Sedmá příčka jí zaručí kvůli složení finálové dvojice Coppa Italia, protože jak Juventus, tak i Atalanta hůř jak šestí neskončí. Vlci prožili výrazně nepovedenou sezonu a to navzdory semifinále EL. Od trenéra Fonsecy se toho čekalo mnohem víc, ale jeho spojení s věčným městem zkrátka nezafungovalo a Portugalec po sezoně v klubu skončí. Jeho nástupcem se stane o poznání slavnější krajan José Mourinho, čehož už se Itálie nemůže dočkat.

Giallorossi čekají ve zbytku sezony ještě čtyři soupeři - Crotone, Inter, Lazio a Spezia. První z nich se jeví jako nejschůdnější, na druhou stranu Crotone už může hrát uvolněně, protože jeho sestup do nižší soutěže je dávno zpečetěn. AS Řím už v lize měsíc nezvítězil a z posledních čtyř zápasů hned tři prohrál, proti Crotone však zůstává horkým favoritem.

Čtyři kola před koncem má Crotone jasno - v příští sezoně bude hrát Serii B. Svěřenci trenéra Cosmiho nenašli za celou sezonu optimální rytmus a kýžené výsledky se nedostavovaly. Crotone vyhrálo v sezoně jen pětkrát a tři utkání dovedlo do remízového konce, což je v konečném zúčtování prostě málo. Navzdory smutné jistotě však mají v Crotone o co hrát. Ve hře je nebýt poslední a také se s ligou rozloučit co nejdůstojnějším způsobem.

AS Řím vyhrál všech pět předchozích vzájemných střetnutí. V lednu vyhrál na stadionu Ezio Scida 3:1, když dvě branky Vlků vstřelil Borja Mayoral a jednu z pokutového kopu Henrik Mchitarjan.

Římány stále trápí rozsáhlá marodka, která se chtě nechtě na neúspěšné sezoně podepisuje. I proti Crotone budou scházet Zaniolo, Calafiori, El Shaarawy, Veretout, Pau Lopez, Spinazzola, Perez, Smalling i potrestaný Mancini. Hosté disponují kompletnějším kádrem, jedinou absencí je Di Carmine.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Mirante - Karsdorp, Kumbulla, Ibaněz, Bruno Peres - Villar, Cristante - Pedro, Pellegrini, Mchitarjan - Mayoral
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Djidji, Magallan, Golemić - Molina, Messias, Cigarini, Benali, Reca - Ounas, Simy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.39 - 7.19
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - AC Milán  (neděle 20:45)
Největším tahákem 35. kola italské nejvyšší soutěže je duel dvou slavných značek Juventusu a AC Milán. V neděli večer se na Allianz Stadium utkají o Ligu mistrů, přičemž poražený vážně riskuje absenci milionářské soutěže pro příští rok. Před sezonou by to pro Juventus bylo něco nepředstavitelného, milánští zase nechtějí opakovat minulé ročníky. V zápase dojde také na souboj dvou legendárních hvězd evropského fotbalu - Cristiana Ronalda a Zlatana Ibrahimoviće.

Nedělní utkání má všechno, co by skvělý šlágr měl mít - náboj, hvězdy i emoce. Juventus od roku 2012 nepřetržitě kraloval Apeninskému poloostrovu až do dnešních dnů, kdy ho na čele Serie A vystřídal Inter. A že by v Juventusu byli bez Ligy mistrů, to si snad nikdo v klubu ani z fanoušků nedovede představit. Stará dáma má v tuto chvíli 69 bodů, což je stejně jako má pátý AC Milán. Jakákoliv ztráta může znamenat vypadnutí z první čtyřky, což by bylo tři kola před koncem soutěže velmi nepříjemné. "Očekávám zábavný a otevřený zápas. Oba celky rádi útočí, oba chtějí převzít iniciativu a myslím, že to bude skvělé utkání," prohlásil na tiskové konferenci Andrea Pirlo.

"Vítězství minulou neděli nám dodalo skutečnou podporu. Jsme rádi, že to byl právě Cristiano Ronaldo, který proti Udine dvěma góly zvrátil výsledek," vrátil se Pirlo k minulému zápasu, ve kterém měla Stará dáma hodně namále.

AC Milán dlouho celou ligu vedl, ale postupně mu docházel dech a před minulým víkendem dokonce vypadl z první čtyřky. Pro fanoušky Rossoneri, kteří už se opájeli možností návratu do Ligy mistrů to byl tvrdý pád do reality. Naději jim vrátilo zaváhání Neapole i Atalanty a návrat do první čtyřky, jenomže teď je před Milánem kritické kolo. Stále také platí, že Milán má ze všech adeptů na Ligu mistrů nejtěžší los.

Duel Juventusu s Milánem provázejí třaskavé spekulace ohledně výkonu brankáře Gigiho Donnarummy. Ten s Rossoneri ještě neprodloužil novou smlouvu a nejčastěji se skloňuje jeho letní odchod právě do týmu Juventusu. Fanoušci AC dali hlasitě najevo, že si nepřejí, aby Donnarumma chytal nedělní utkání, kvůli podezření, že by mohl svému novému zaměstnavateli "přihrát" Ligu mistrů. Takové spekulace ale razantně odmítl trenér Stefano Poli. "V současné době celý Milán a všichni v Milanellu mají jediný cíl - zájmy Milána. Nepochybuji o profesionalitě hráčů. Jde o hráče, kteří se potili v tomto dresu a budou tak činit až do konce, bez ohledu na budoucnost."

"Kdo vyhraje, bude mít velkou šanci dostat se do Ligy mistrů, ale zítřejším večerem to ještě nekončí. Dva přímé střety s Juventusem a Atalantou z nás dělají pány našeho osudu," dodal Pioli.

V uplynulé dekádě měl ve vzájemných zápasech navrch Juventus. AC vyhrávalo jen ojediněle, naposledy se tak stalo v létě minulého roku při památném obratu z 0:2 na 4:2. Ligová výhra v Turíně je pro Rossoneri už pořádným kusem historie. Povedlo se to v mistrovské sezoně v roce 2011, tehdy zajistil výhru Rossoneri jedinou brankou Gennaro Gattuso.

Oba celky jsou takřka v plné zbroji. Kvůli kartám bude chybět pouze milánský Samu Castillejo. Mimochodem španělský křídelník nemá v Miláně na růžích ustláno a často se spekuluje o jeho odchodu.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, De Ligt, Chiellini, Alex Sandro - Cuadrado, Bentancur, Rabiot, Chiesa - Morata, Ronaldo
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Kjaer, Tomori, Theo Hernández - Bennacer, Kessié - Saelemaekeres, Calhanoglu, Leao - Ibrahimović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.91 - 4.41
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Bologna FC  (sobota 15:00)
Kolo s pořadovým číslem 35 v Serii A rozstřelí duel dvou prakticky zachráněných týmů. Do Udine se ve snaze po dlouhé době opět vyhrát dostaví Bologna a v případě výhry si s domácími Zebrami dokonce vymění místa.

Zebry se v minulém kole málem dočkaly skvělého výsledku, protože nad Juventusem dlouho vedly. Sedm minut před koncem si ale záložník De Paul zřejmě spletl jeden černobílý dres s druhým a daroval soupeři penaltu. K ní pak Cristiano Ronaldo přidal ještě jednu parádní trefu a Udinese zbyly oči pro pláč. Alespoň v tomto utkání. Jinak se jim daří mnohem lépe.

Pokud by se jim totiž povedlo udržet tři body, dostaly by se už do první poloviny tabulky, což by pro tým trenéra Gottiho byl opravdu úspěch. Na porážku od Staré dámy budou Zebry chtít zareagovat dobrým výsledkem s Felsinei, byť postrádají zraněnou pětici Jajalo, Nestorovski, Deulofeu, Braaf a Pussetto.

Bologna je na tom se zraněními ještě hůř a trenér Siniša Mihajlović se musí v Dacia Areně obejít bez hráčů jako Dijks, Dominguez, Hickey, Medel, Sansone a Santander. Při přípravě by se měl zaměřit především na obrannou činnost, protože jeho celek dostal jen za dva poslední duely už osm branek a vybojoval z nich jen bod.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Bonifazi, Nuytinck, Becao - Molina, De Paul, Arslan, Walace, Stryger Larsen - Pereyra - Llorente
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - De Silvestri, Danilo, Soumaoro, Tomiyasu - Schouten, Svanberg - Skov Olsen, Soriano, Barrow - Palacio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.30 - 3.17
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spezia Calcio - SSC Neapol  (sobota 15:00)
Neapol se rve o Ligu mistrů a cítí velkou šanci. V tomto kole na sebe narazí dva ze čtyř týmů bojujících o místo mezi fotbalovými milionáři, takže Neapol vítá soupeře jako Spezia. Ta ale ještě v žádném případě není zachráněna, takže se i z její strany dá očekávat hodně emotivní duel.

Poslední dobou tým trenéra Italiana trochu došel dech a Spezia přestala vyhrávat. Jsou to už čtyři zápasy od té doby, kdy se Spezia radovala z výhry naposled. Sice v nich na jednu stranu remizovala s mistrovským Interem (což už je samo o sobě málo vídaný počin), ale na druhou dostala čtyři branky od nevyrovnané Bologny nebo nestačila na janovské CFC. Minulé kolo skončilo pro Spezii ještě dobře, protože Riccardo Saponara jí vybojoval bod s Hellasem až čtyři minuty před konečným hvizdem.

Ani zlepšené výkony zatím Spezii neochránily od sestupových starostí. Od osmnáctého Beneventa totiž Spezii dělí jen pouhé tři body a do konce zbývají ještě čtyři ligové duely, tedy 12 bodů. Spezia tak musí zabrat a doufat, že si Neapol vybere slabší moment. Dlouhodobě se to ale Partenopei proti Spezii moc nestává. Oba týmy se spolu setkaly pětkrát, třikrát v lize. A Spezia se z výhry radovala jen jednou.

Faktem je, že tohle je duel, který byste si neměli nechat ujít. Obvykle v něm totiž padá dost branek. Průměr je aktuálně 3,6 gólů na zápas, což není špatná bilance. Domácí celek se na Stadio Picco musí obejít bez dvojice Mattielo - Farias, zatímco Neapol postrádá čerstvě zraněného Koulibalyho, Ghoulama, Maksimoviće a Ospinu.

Neapol musí hodně mrzet minulé kolo, ve kterém ztratila body trochu nečekaně s Cagliari. A ještě víc ji musí štvát způsob, protože nad Cagliari dlouho vedla, další trefu Osimhena VAR neuznal a ve čtvrté nastavené minutě srovnal na konečných 1:1 Nahitan Nández. Neapol tak vzhledem k výhře AC Milán klesla na pátou příčku a tedy mimo zónu Ligy mistrů.
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Vignali, Ismajli, Chabot, Marchizza - Estevez, Ricci, Maggiore - Gyasi, Nzola, Verde
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Manolas, Rrahmani, Hysaj - Fabian Ruiz, Demme - Politano, Zieliński, Insigne - Osimhen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.15 - 4.60 - 1.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - UC Sampdoria  (sobota 18:00)
Inter je vládcem Serie A. Mistrovské oslavy potrvají minimálně mezi fanoušky ještě hodně dlouho, ale trenér Conte už velí svým jednotkám k další misi. A žádá po nich totální nasazení, protože na San Siro zavítá nebezpečná Sampdoria posílená posledními výhrami.

Inter to dokázal a ukončil sérii Juventusu. A vzhledem k tomu, jak velcí jsou tohle rivalové, je vítězství nerazzurri o to sladší. Inter zcela zaslouženě ovládl celou ligu a i když měl minimálně na podzim menší potíže s vyrovnaností, jarní příděl zápasů už ničím nepokazil. Conteho tým vyhrál ligu s předstihem čtyř zápasů, ale to samozřejmě neznamená, že až do konce sezony bychom snad měli vidět béčkovou sestavu s minimální touhou vyhrát.

Zaručuje to Conteho osobnost. Conte je dle svých slov vítěz, který pro výhry žije a do každého duelu jde naplno. A to samé žádá i po svých hráčích. Už v duelu se Sampdorií se dá čekat, že Conte dopřeje trochu odpočinku některým z hlavních tahounů, ale možná o to víc bude žádat od mužů, kteří tak často nenastupují. Mezi nimi by neměl chybět třeba Alexis Sánchez.

Chilský útočník má před sebou neotřesitelné duo Martínez - Lukaku a moc prostoru nedostává, ale to pro něj není problém. "Myslím si, že když je v týmu zdravá konkurence, je to kuprospěchu všech. V našem týmu to tak je a přispívá to k tomu, že každý z nás chce využít nabízenou šanci na maximum. Oslavili jsme sice titul, ale tím to nekončí. Dál chceme vyhrávat."

Dobrou zprávou pro trenéra Conteho je opět téměř zdravý kádr. Jedinou absencí je Aleksandar Kolarov, ale vzhledem k jeho (ne)nasazování se o absenci v pravém slova smyslu mluvit nedá. Sampdorii čeká velká výzva. Inter totiž doposud prohrál jen dvakrát.

A vzhledem k jeho bezchybně pracující obraně to Quagliarella a spol. nebudou mít vůbec jednoduché. S pouhými 29 inkasovanými góly je Inter na míle daleko nejlepší obranou v lize. Doria naopak dostala už 47 gólů a stále má záporné skóre.

A to přesto, jak dobře si v minulém kole poradila s dalším velkým týmem. Nad AS Řím totiž Doria dokázala zvítězit 2:0 a brankář Audero se zaskvěl i jednou chycenou penaltou. Blucerchiati tím přidali třetí výhru z posledních pěti zápasů a dostali se na devátou příčku. Povede se jim zaskočit i nového krále?
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Ranocchia, D’Ambrosio, Bastoni - Hakimi, Eriksen, Brozović, Gagliardini, Young - Sánchez, Lautaro Martinez
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Yoshida, Colley, Augello - Candreva, Ekdal, Thorsby, Jankto - Keita, Gabbiadini
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.60 - 6.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - SS Lazio  (sobota 20:45)
Lazio je jedním ze dvou týmů, které mají v rukou eso v podobě zápasu navíc. V souboji o Ligu mistrů, který je letos mimořádně těsný, na něj ale nechce vyloženě spoléhat. A proto by si rádo přivezlo všechny tři body z Florencie.

Aby se mu to povedlo, muselo by si ohlídat jednoho velmi nebezpečného muže. Tím je samozřejmě srbský supertalent Dušan Vlahović. Stále teprve jednadvacetiletý mladík vstřelil už 19 branek a tím se zařadil po bok takových prověřených jmen jako Ciro Immobile, Luis Muriel, Romelu Lukaku nebo Lorenzo Insigne, kteří jsou na tom dost podobně. A to už je co říct.

Ani jeho mimořádný talent ale zatím Fiorentině nestačí k nějakému vyššímu postavení. Fialky naopak velmi často chřadnou a trápí se navzdory Vlahovićovi především v útoku. Pokud bychom jeho 19 branek odečetli, pak vychází, že zbylý kádr dal dohromady jen 26 branek! Což za 34 zápasů opravdu není moc. Ještě větší potíže má AS v obraně, která soupeřům dovolila nasázet už 57 gólů. Tím se Fialky řadí k páté nejhorší obraně ligy.

Vlahović by neměl chybět v základní sestavě trenéra Iachiniho ani nyní. Pokusí se aspoň trochu vylepšit mizernou bilanci, jakou toskánský celek s tím římským má. Fialky vyhrály nad Laziem jen dvakrát za posledních pět let, naposledy na jaře 2017. Biancocelesti naopak zvítězili v pěti z posledních šesti vzájemných duelů, třikrát z toho poměrem 2:1.

A v jasně lepší formě jsou svěřenci trenéra Inzaghiho také nyní. Poté, co opustili Ligu mistrů, se soustředí jen na ligu a na jejich výkonech je to znát. S výjimkou šlágru proti Neapoli, který pro biancocelesti nedopadl příliš dobře, všechny ostatní duely od porážky s Bayernem vyhráli.

A na své si přišli i diváci. Ve čtyřech posledních zápasech Lazia padlo dohromady 25 branek. Což je víc než 6 gólů na zápas! Brankové hody byly k vidění i v minulém kole, v němž si Lazio nakonec těsně poradilo s Janovem, zápas nabídl sedm gólů. Římané jsou po další výhře na solidní šesté příčce a jen pět bodů ztrácí na Ligu mistrů.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Milenković, Pezzella, Caceres - Venuti, Amrabat, Pugar, Bonaventura, Biraghi - Ribéry, Vlahović
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Reina - Marušić, Hoedt, Radu, Lazzari - Milinković-Savić, Leiva, Luis Alberto, Lulić - Correa, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.04 - 3.96 - 1.89
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán34257274:2982
2.Atalanta Bergamo34209579:4069
3.Juventus FC34209567:3169
4.AC Milán34216762:4169
5.SSC Neapol34214974:3867
6.SS Lazio33204960:4964
7.AS Řím341671158:5355
8.US Sassuolo341411956:5153
9.UC Sampdoria341361545:4745
10.Hellas Verona341191441:4242
11.Udinese Calcio341091539:4639
12.Bologna FC341091547:5639
13.Janov CFC348121440:5236
14.ACF Fiorentina348111545:5735
15.Turín FC337131347:5634
16.Spezia Calcio348101643:6334
17.Cagliari Calcio34881840:5732
18.Benevento Calcio347101737:6831
19.Parma Calcio343112036:7120
20.FC Crotone34532642:8518

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (167)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zlé správy prichádzajú z Milána:

There are reports that Inter players have refused President Steven Zhang’s request to cut their wages, with even Antonio Conte and Beppe Marotta considering their future.

The Nerazzurri celebrated their Serie A title victory under a week ago, but the mood was brought right back down to earth when President Zhang outlined the extent of their financial issues.

He asked everyone from players to coach and staff to accept pay cuts in order to help the club move through the current financial climate.

It’s reported this would include giving up one month’s salary entirely and foregoing the Scudetto bonuses.

The Corriere dello Sport now suggests the players all refused, with some even reacting angrily to the request.

The same newspaper even maintains that coach Conte and directors Marotta and Piero Ausilio aren’t convinced by the situation either.

If they were to walk away, the Inter project would effectively have to start from scratch.

Conte and the two directors are under contract with Inter until June 2022.

Suning continue to seek new investors and in the meantime have restructured their financing to keep the club going, but have asked for big sacrifices from their players.

Reagovat
snuff24

Hlavně že se psalo jak slavnostně se vzdají

Reagovat
stuff

Reagovat
Recoba Inter

To je dobře... s tímhle připosraným přístupem škrtů se Inter na vrchol nikdy nevrátí. Jestli si někdo myslí, že už tam jsme, dost šeredně se plete a byla by chyba takto slibně nastartovaný projekt zastavit hned v zárodku. Jsem rád za to, co s klubem Čína odvedla, ale pokud na to nemají tak ať to vážně prodají. Stejně jako nezvládli udržet svůj vlastní klub v Číně, tak jejich setrvání u nás bude dalším krokem zpět. tímto krokem by nepomohli klubu, ale jen a jen jim. Čínanům. A Inter přece není žádná Čína. Forza Inter.

Reagovat
Yanek

Jestli je pravda ta pravděpodobná sestava, kdy odstaví nejkreativnějšího hráče na kraj kde dlouhodobě nehraje nic, posadí Rebice a pod Ibru hodí Diaze, tak to ani nezapínám Výborný čas na experimenty, tři kousky jsme dostali málokrát tuhle sezonu...

Reagovat
smazaný uživatel

klid, sestava tady odtud nikdy neplatí

Reagovat
Inzaghi

Tohle nezestárlo dobře.

Reagovat
Yanek

EF magic

Reagovat
10

ne, jen Pirlo

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže jak Donnarumma pouští ty laciný góly normálně, tak nebude poznat jestli to dělá schválně nebo ne

Reagovat
Eldarion

Zasmial sa už niekedy niekto na tvojom vtipe?

Reagovat
10

jak vidíš, tak ano

Reagovat
Alberto Aquilani

Mne príde, že je nonstop napitý. Keď som veľmi opitý, tak sa dostávam do takého zvláštneho ego vesmíru, kedy si myslím, že som hrozne vtipný a smejem sa sám na svojej "genialite." Pak sa ráno nenávidím. Ale on tu toto robí každý deň, či je ráno, obed alebo večer.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Kaka14

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
smazaný uživatel

asi notorik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Rip

Daniele Padelli má fajn video na instagramu jak se prochází po ulici, kde slaví fanoušci titul a právě tam má tuhle písničku a hned jsem si ji zamiloval.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alberto Aquilani

to je pekná kolotočárina... načo tí ľudia takéto kkciny vôbec vymýšľajú...

Reagovat
Recoba Inter

jak z nějakých Beats For Love... k mému překvapení tam zmíněná dvojice autorů od kterých píseň pochází, skutečně hrála

Reagovat
Alberto Aquilani

Pritom Inter má to pazza Inter amala či ce solo l'Inter pekné. Najviac milujem všelijaké tie športové hymny, čo sa vymýšľajú keď idú nejaké MS či Olympiáda, to sa zhudobnia všetky klišé dokopy. Ale občas sa nahrá aj niečo fajn, napríklad toto je úplne vpohode:

https://www.youtube.com/watch?v=sqXGPwI28uw

Reagovat
Inter Eterno Amore

no neviem podľa mňa je to otrasné

Reagovat
Inter Eterno Amore
Reagovat
Recoba Inter

celkem fajne

Reagovat
Inter Eterno Amore

Taká klasika.. Tých Interistickyh songov je celkom dosť.. Väčšina tých starších je kvalitná

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Recoba Inter

a co říkáš songu od Pezzaliho? bývalého člena skupiny 883

Reagovat
Inter Eterno Amore

nie je to zlé, ale na Pazzu a C`e solo sa to nechytá

Reagovat
smazaný uživatel

Povedl se. Ale asi i přesto se mi víc líbí klasiky Pazza Inter Amala nebo Ce solo Inter.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Kaka14

Forza Milan

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Reynolds za svých 238 minut poslal všechny své centry na tribunu. Nutno dodat, že šlo celkem o tři pokusy za čtyři zápasy, do kterých naskočil. Působí dost zakřiknutě a nejistě, přihrávky posílá výhradně dozadu, náběhů se neúčastní, prozatím jeho působení směřuje k hostování v Serii B.

Darboe opět skvělý, i když šlo jen o Crotone. S míčem pracuje rychle, má přesné rychlé přihrávky.

Jinak Mourek byl už spojenej snad s každým útočníkem, u kterýho se v létě alespoň trochu nabízí přestup, takže Albertovi za realistický pohled v minulých diskuzích. Snad si Mou nechá Borju a klapne Belotti.

Reagovat
Yzemi

Forza Juve

Reagovat
10

Donnarumma už dvě hrubice, tomu to dneska moc nezávidím...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RKBoy

Ronlado má techniku a prvý dotyk na úrovni dedinského futbalu, naprosto príšerný.. ten chlap prakticky mimo 16. súpera neexistuje.

Reagovat
10

Poslední měsíce se každý jeho lehký zpracování odráží do šance soupeře... nedůstojný za 30m ročně

Reagovat
stuff

Nedostojne zadarmo

Reagovat
Melchior

Poslední 4 zápasy Juve jsem nestihl. Ale jak tak koukám, o nic jsem nepřišel.

Reagovat
rossoneri89

Strašná hra z obidvoch strán občas si pripadám ako na dedinskom futbale...

Reagovat
10

43 minut v prdeli a nestalo se vlastně nic... největší highlight bude odpískání konce to vypadá

Reagovat
Dejwa

Vidět Dybalu na lavičce v takovým marastu fakt nechceš, nechápu

Reagovat
Melchior

v tomhle rozpoložení ho stihnou i za těch 15 minut co naskočí zmrzačit zase na půl roku..

Reagovat
Dejwa

Co mu je?

Reagovat
10

Hrál stejně inkognito jak Morata dneska...a Ronaldo se nepodaří

Reagovat
Whitemedia

Nekoukatelné.. nechápu, proč jsem se těšil zrovna na tenhle zápas, ale asi to bude tím, že italskou ligu nemám vůbec nasledovanou

Reagovat
Stana95

a přitom tam zrovna tohle kolo bylo spoustu zajímavějších zápasů

Reagovat
Whitemedia

Tomu věřím, já tohle postřehl a věnoval tomu pozornost, protože jsem to bral jako boj o LM.

Reagovat
Stana95

Reagovat
Whitemedia

A klasika, já něco vzdám, vypnu a padne branka

Reagovat
Eldarion

DIAAAAAAAAAAZ a to som na neho nadával 45 minút

Reagovat
10

Polák se nenechá zahanbit...

Reagovat
Dejwa

Hezky, ale gólman dobře mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Famozní střela

Reagovat
stuff

Pekny golek

Reagovat
GEGE

Nevěřím,že to uznal...

Reagovat
Pettirosso

V 45+1 min dostanou gol a hned po rozehrani misto okamzityho utoku si bezradne nahravaji v obrane, az se fantasticky uvolni k vlastnimu vapnu. Neskutecny

Reagovat
DelPiero137

Gigi sa chytal za hlavu, co tam Wojta vyvadzal?!

Elkman vedla AA snad to nieco naznacuje.

Reagovat
stuff

Neviem, co je na tom Portugalskom genu najponizujucejsie. On sam, jeho plat, zmluvu, v ktorej sme mu zrejme vselico slubili alebo nas trener, ktory sa ho boji/nemoze vystriedat za ziadnych okolnosti. Jeho odchod je v sucasnosti urcite cennejsi ako LM.

Ktoru ajtak nejdeme hrat, kedze zaciname superligu.

To, ze nam stacilo vziat dvoch rozumnych ludi aby nas dali o 10-15 bodov napriek blaznivym financnym problemom, hovori za vsetko

Reagovat
snuff24

Kulíšci prosím držet FORZA MILAN

Reagovat
zurix_new

Reagovat
10

Bentancur předvádí další ze svých psycho výkonů, on je bohužel úplně vymletej

Reagovat
Melchior

Já nechápu, jak si furt může držet základ. K čemu jsme pak kupovali Arthura?

Reagovat
LesyJePan

Chiessa

Reagovat
Yanek

Jasná ruka

Reagovat
smazaný uživatel

Penaltička

Reagovat
Melchior

Hotovo

Reagovat
lnterista

Packa

Reagovat
M11

VOJTA !!!

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
10

Chiello až do dna, po Neapoli další neohrabaná debilita

Reagovat
Melchior

nevím, jestli v současné situaci má smysl mu dát ještě rok.. měl by po vzoru Barzagliho skončit

Reagovat
10

Nemá, ať jde do MLS, tohle nejde...

Reagovat
stuff

Do kabiny a na lavicku dobry

Reagovat
10

Vždyť je zraněnej 3/4 sezony

Reagovat
DelPiero137

mal by to zabalit kym si nepospini reputaciu

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl to je vůl.

Reagovat
rossoneri89

Picii takto ľahostajne kopnúť penclu

Reagovat
Yanek

Rozhodující okamžik sezony

Reagovat
GEGE

však to takhle debilně kope furt...akorát mu to doteď nějakým zázrakem vždycky vyšlo...

Reagovat
EXoRcIsT

to je debil

Reagovat
Eldarion

Zrovna teraz ju nedať

Reagovat
10

Scz vykoupil chybu jen škoda, že tenhle tým a trenéra neprobudí nic

Reagovat
Whitemedia

Proč takový rozběh? Prostě proč?

Reagovat
CR7RONALDO

By ma zaujímalo, koľko penált túto sezónu už AC nepremenilo

Reagovat
Morgue

Kesie mimochodem všechny letos dal. Jen Zlatan nedal.

Reagovat
CR7RONALDO

Nedal aj na jeseň proti Fiorentine. V tom zápase kopal 2 penalty, prvú dal, ale druhú nedal. https://www.youtube.com/watch?v=4VHnopfYEyc čas nepremenenej penalty je 1:58

Reagovat
10

Střídej

Reagovat
Yanek

Zase čekáme na gól

Reagovat
10

A z čeho by ho Juventus dal?

Reagovat
Eldarion

Tá penalta to mohla rozhodnúť... Ibra zranený, nečudoval by som sa keby do konca sezóny. Juve nemá ako my zatiaľ nič, ale Ronaldo je schopný dať z hocičoho.

Reagovat
Yanek

Kessie byl poslední hráč, který letos neselhal v žádném rozhodujícím momentu. A k Ibrovi škoda mluvit, na hřišti se na něj už nedá spolehnout. Repre byla zbytečnost

Reagovat
Melchior

Co to Bentancur teď vymýšlel?

Reagovat
Hagi79

ajéééé Krunic dostává pokyny..

Reagovat
smazaný uživatel

Fuu, neodpiskať takú penaltu z fleku je tragédia od rozhodcu. A to bol v čistom a správnom uhle pár metrov od momentu...

A Kessie sa z toho jednoducho p.....l.

Reagovat
GEGE

hlavně,že se musí srát zpátky do repre,po tom co promarodí půl sezony...

Reagovat
Melchior

Jenom my dokážeme takhle kardinálně zadrbat přečíslení.

Reagovat
Yanek

Dovolím si odvážnou predikci - Krunicův přínos v dalších dvaceti minutách bude 0.

Reagovat
10

Na co čeká s Dybalou? Proč tam dá radši Kulusevskiho?

Reagovat
stuff

Uz vies

Reagovat
10

Génius, zase a znovu...

Reagovat
GEGE

jako nechat našeho pravidelného kata 80 min na lavičce...nezlobím se.grazie Andrea

Reagovat
smazaný uživatel

Wow

Reagovat
Eldarion

ANTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Reagovat
Yanek

Reagovat
10

Heh, jak si Ceferin myslel, že někoho nasere vyloučením z LM

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EXoRcIsT

Reagovat
Salfovic

Za trest vás vyloučí z Konfederační ligy.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Gazdo

Reagovat
stuff

Krasa

Reagovat
EXoRcIsT

hohohoh BRAVO ANTE

Reagovat
rossoneri89

Anteeeeeee ...... Uzasnyyyy gol

Reagovat
GEGE

ANTEEE PICOOOO

Reagovat
maras93

Krásně Ante

Reagovat
Dejwa

Pěkná, Milán teď hezky dokázal držet míč a ještě z toho gól

Reagovat
cresposuper

Rebic Zasluzene, Juve vobec nevie

Reagovat
DelPiero137

Absolutna marnost. Kalich horkosti musime dopit do dna.

Bez LM to bude zasluzeny trest aspon zdrhnu preplatene krysy

Reagovat
10

Pirlo by mohl jít dělat asistenta Stramaccioninu, po týhle sezóně bych ho nedal ani k ženskýmu týmu...

Reagovat
Tomanatura

To Juve si dela prdel nebo co? Vzdyt oni nemeli ani polosanci, naznak utoku, proste nic...

Reagovat
stuff

Reagovat
10

Vidíš Juventus tuhle sezónu poprvé?

Reagovat
Tomanatura

Naposledy semifinale copy

Reagovat
10

Takhle odehráli minimálně jeden z poločasů v 90% zápasů, většinou oba...

Reagovat
Yanek

Reagovat
smazaný uživatel

Ak má kúsok sudnosti ten Pirlo tak po tomto zápase odíde sam

Reagovat
rossoneri89

Tomoriiiiiiiii

Reagovat
smazaný uživatel

D E B A K L

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden gól krásnější než druhý

Každopádně ta bezradnost Juventusu je neskutečná

Reagovat
stuff

Nechcem zakriknut, ale hrat tak sterilne proti sucasnemu AC, tak to uz je bomba. Prehravame 2:0, ac si nahrava na nasej polke a ani jeden nas hrac nema sajn, co ma robit. Vsetci vyzeraju ako v tej hre, co si nahravaju piati-siesti v kruhu a jeden vstrede sa snazi chytit.

Ani nedopisem a jeb treti

Od sucasneho ac trojka

Reagovat
smazaný uživatel

takto by dopadol aj prvy zapas s nami nemat polku zakladu na marodke...

Reagovat
John Obi Mikel

Tohle Pirlo nemůže přežít.

Reagovat
DelPiero137

Nakoniec uspesna sezona. Vsetky negativne rekordy prepisujeme.

Reagovat
EXoRcIsT

nakoniec pohodovy zapas

Reagovat
maras93

Doufal jsem ve výhru, ale 0:3 jsem teda nečekal. Supr.

Reagovat
GEGE

to mě kurva poser...a je náš...

Reagovat
stuff

Azda uhrame toho kapokanoniere, o kereho celu sezonu hrame.

Pici ze tu nesu srdieckovi smajlici

Reagovat
DelPiero137

AA vyzeral nervozny ked sa fam spovedal Elkmanovi

Reagovat
10

Tohle je mnohem horší než ty sezóny pod Delnerim a Ferrarou, mnohem. Pirlo dokázal ten tým degradovat způsobem, kterej jsem asi ještě nikdy neviděl...

Reagovat
stuff

Sice spomienkovy optimizmus, ale kvoli portugalcanovi dam palec

Reagovat
stuff

Amauri na plac

Reagovat
smazaný uživatel

Tuhle zálohu Juve by si v pohodě povodili i Kuzmanovic - Medel - Guarin

Reagovat
10

Ale ne pokud by je trénoval Pirlo...

Reagovat
M11

Je dobre ze toto vidi Elkan na vlastni oci

Reagovat
stuff

Reagovat
Nuno čomes

Nadhera.

Reagovat
Zark

to je dno

Reagovat
DelPiero137

Mandzu sa tesil, smial a zakryval si usta pre istotu. Dobre nam tak

Reagovat
Zark

a dost, jdu napsat pirlovému synovi

Reagovat
10

to si nebyl ty teda?

Reagovat
Zark

nn, ale už chápu ty lidi

Reagovat
Salfovic

Já bych ho rovnou unesl.

Reagovat
Zark

výměna za nového trenéra a paraticiho mobil

Reagovat
stuff

Reagovat
Yzemi

Tak dnes si to opravdu užívám...

Myslím, že je na čase poděkovat našemu vedení, že za necelé tři roky dokázali udělat z týmu co bojoval v posledních kolech LM, bandu kašparů co nejsou schopni důstojně odehrát ani pár zápasů po sobě. A neskončit v letošní para serii A do 4 místa, je další ukazatel toho jak na tom Juve je!!!

Reagovat
KingMaster13

Výborně AC, výborně Klíčová výhra a ještě mají i lepší vzájemné zápasy. Teď to hlavně neposrat a dokončit turínské turné s Turínem. LM je blízko

Reagovat
Morgue

Nádhera, První půlka jako slepý se slepým, ale pak se to začalo k nám nějak odrážet a musím říct, že takové krásné góly si ani nepamatuju, že bychom někde dali. Brahim Diaz tragický v 32 kolech a teď si vybere formu na tento zápas. Jako nejsem proti, ale jeden zápas kariéru nedělá a tak věřím, že stejně na konci sezóny půjde. Ovšem sledovat Ronalda jak je totálně marný a nic mu nevychází, bylo k nezaplacení. Naposledy jsem stejné pocity užíval když Neymar prohrál v lize mistrů s PSG proti barcelóně.6:1. Ten jeho kukuč byl k nezaplacení :D FORZA MILAN!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi si tím opravdu jistý, že Neymar hrál v PSG, jak je Barcelona porazila 6:1?

Reagovat
10

navíc ještě sehrál jednu z hlavních rolí toho zápasu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele