Serie A - preview 29. kola

16.03.2013, 08:35, aktualizováno 17.03.2013, 08:13
Previews
Juventus v sobotu znovu vyhrál a tématem číslo jedna pro jeho pronásledovatele tak je především boj o druhé místo. To bude v souboji s Atalantou hájit Neapol, na její zaváhání pak čeká AC Milán, které hraje proti Palermu. Inter cestuje na hřiště Sampdorie, Fiorentina hostí Janov, Lazio změří síly s Turínem...
AC Siena - Cagliari Calcio  (neděle 12:30)
Hosté ze Sardinie přijedou do Toskánska v roli favorita. Od Sieny je dělí čtyři příčky a rovných deset bodů. Soupeřovo postavení ale není úplně určujícím faktorem, takže si Cagliari musí dát pozor.

A to především na jedno jméno - Innocente Emeghara. Nevím, kdy přestanu velebit přínos tohoto mladíka do týmu Beppeho Iachiniho. Ale bude to těžké, protože když se Sieně daří, zpravidla vždy s tím má co do činění právě švýcarská posila. Jako poslední utkání - proti Palermu odehrála Siena také velmi těžké utkání, a musela dokonce otáčet nepříznivý stav.

To se jí podařilo především díky Emegharovi. Ten vstřelil na začátku druhé půle vyrovnávací branku na 1:1, na niž pak navázal Alessandro Rosina z penalty. Po dvou porážkách od Juventusu a Atalanty si tak toskánský tým připisuje na své konto další důležité vítězství. Stále mu to ale nestačí na únik ze zóny sestupu, i když na sedmnáctý Janov ztrácí Roburové jen dva body.

K utkání proti Palermu se vyjádřil také prezident Massimo Mezzaroma: "Bylo to klíčové utkání a velmi důležité tři body. Dokázali jsme využít naše šance a měli jsme také trochu štěstí. Stále je před námi ale ještě dlouhá cesta k záchraně, což je náš cíl. V týmu panuje dobrá nálada a věříme, že se nám to může povést. Pokud budeme dál tvrdě pracovat, výsledky se vždy nakonec dostaví," uvedl optimisticky Mezzaroma.

Ke slovům svého nadřízeného se přidává i trenér Beppe Iachini, který je chválen za své schopnosti motivovat hráče. "Ve zbývajících zápasech musíme dosáhnout maximálního počtu výher, to je jediné, co se dá dělat," říká Iachini. Začít můžou se sardinským celkem. Také ten potřebuje několik dobrých výsledků, aby se nemusel strachovat o prvoligovou příslušnost.

Ani náskok třinácti bodů na neslavně známé příčky nezajišťuje fanouškům Cagliari bezstarostné spaní. Co víc, nyní se pánové Ivo Pulga a Diego Lopéz budou muset obejít bez služeb Daniela Contiho a možná dvojice Marco Sau - Michele Agazzi. Jejich absence na druhou stranu dává možnost ověřit schopnosti i jiných hráčů v sestavě.

Inovace trenérského dua však s sebou přinesly některé negativní následky, například velkou rotaci hráčů a neustálenou základní jedenáctku či dokonce formaci. Bude tak otázkou, v jakém složení Cagliari nastoupí. Možná v podobném, ve kterém porazilo Sampdorii. Hlavním hrdinou pozdního odpoledne se stal Victor Segundo Ibarbo, který zaznamenal hattrick. Uvidíme v Toskánsku souboj dvou mladých nadějí - Ibarba s Emegharou?
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Jorge Texeira, Terlizzi, Felipe - Angelo, Calello, Della Rocca, Rubin - Rosina - Sestu, Emeghara
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Ariaudo, Astori, Murru - Dessena, Nainggolan, Ekdal - Cossu - Thiago Ribeiro, Ibarbo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.00 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Poslední utkání vyhrála Atalanta, jediný gól zápasu vstřelil Carlos Carmona. Na Neapol se ze třetí pozice dotahuje zlepšující se AC Milán, takže domácí nesmí proti Orobici nic podcenit.

Ptáte-li se na datum poslední výhry Neapole, pak vězte, že se musíte vrátit zpět do měsíce února. Ano, ze tří bodů se Partenopei radovali naposledy 2.2. Od té doby matné výsledky pokračují a je jen s podivem, že Neapol ještě neopustila druhou příčku. I přes krizi, kterou Mazzarriho tým prochází, je v něm stále ještě velký potenciál. Proč ho nezhodnotit už proti Atalantě?

Celek z Bergama ví, jak chutná výhra nad Neapolí. A není to ani tak dávno. V desátém kole ji porazila střelou Carlose Carmony, která rozhodla o třech bodech ve prospěch Colantuonových svěřenců. A to si jistě Neapol nenechá líbit. Přesto se vedení chová realisticky a trenér Walter Mazzarri tvrdí, že pokud jeho tým skončí v první pětici, bude sezonu považovat za úspěšnou.

Možná to tak skutečně je, možná chce jen Mazzarri sejmout trochu tlaku z hlav svých hráčů. Přesto, pokud chce Neapol udržet hráče Cavaniho formátu, Liga mistrů by mohla být rozhodujícím činitelem. Ani uruguayská hvězda ale neprožívá ideální časy - již šest zápasů se útočník neprosadil a jeho forma stagnuje. Není náhoda, že když se mu nedaří, nedaří se ani Neapoli - již ve třech zápasech z posledních čtyř nevstřelil bývalý tým Diega Maradony gól.

Atalanta by ráda završila svůj tříbodový hattrick, když nejprve porazila trápící se Sienu poměrem 2:0 a poté vybojovala těsnou výhru nad překvapivě dobře hrající Pescarou. Čtrnáctá pozice přesto nevyjadřuje maximální síly Colantuonova výběru. Prioritou pro něj vždy byla záchrana, která se nyní zdá být vzdálená jen pár výher. Jedna z nich by mohla přijít již proti Partenopei.

Práce Stefana Colantuona si vedení velmi váží, holohlavému trenérovi byla prodloužena smlouva až do roku 2016. Zkušený taktik by důvěru svých nadřízených jistě velmi rád splatil zpět. K tomu mu ale nepomůže dlouhý seznam absencí. Mimo hru jsou Guido Marilungo, Giuseppe De Luca, Daniele Capelli, Gianpaolo Bellini a Lionel Scaloni. Dres domácích v neděli neoblékne Miguel Britos.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Gamberini - Maggio, Behrami, Džemaili, Zuniga - Hamšík - Panděv, Cavani
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Stendardo, Lucchini, Del Grosso - Giorgi, Carmona, Biondini, Bonaventura - Moralez - Denis
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Città di Palermo  (neděle 15:00)
AC Milán se vzpamatovává z vyřazení z Ligy mistrů a tento víkend už se musí opět soustředit na domácí soutěž, kde má na dosah klíčové třetí místo. Rossoneri na domácím San Siru přivítají předposlední Palermo.

Blízko blizoučko byli fotbalisté Milána čtvrtfinále Ligy mistrů. Proti Barceloně měli na Nou Campu dvougólový náskok z prvního zápasu, jenže ten nedokázali udržet. Barcelona ukázala svojí velkou sílu a především zásluhou Lionela Messiho vyhrála jasně 4:0. Přitom vše mohlo být jinak, kdyby za stavu 1:0 vstřelil branku ze samostatného úniku Niang. Do cesty se míči postavila tyč a následně Barca vstřelila druhý gól.

AC se tedy s letošním ročníkem Ligy mistrů rozloučilo, ale na podzim se tam bude moci vrátit, pokud zvládne udržet minimálně třetí pozici. Po špatném začátku se Rossoneri rozjeli a momentálně mají na třetím místě tříbodový náskok před Fiorentinou a čtyřbodový náskok před Interem a Laziem. Naposledy Allegriho svěřenci triumfovali v Janově, kde vyhráli 2:0. Palermo se stále nemůže vyhoupnout mimo sestupové pozice a jeho vedení neustále zkouší trenérské rošády, které ale zatím k ničemu nevedou. Dalším trenérem, který se v extrémních podmínkách pokusí vzkřísit sicilský klub, bude Giuseppe Sannino. V tomto kole to ale bude mít hodně těžké, neboť jeho celek zajíždí na San Siro. Palermu by ale mohl tento zápas paradoxně vyhovovat. Proti Milánu se mu poměrně daří, navíc od něj nikdo nebude nic očekávat. První letošní zápas skončil 2:2, ale Palermo v jeho průběhu vedlo o dvě branky.

Velkou škodou pro AC je ztráta Giampaola Pazziniho. Italský kanonýr se v posledních týdnech v Miláně rozstřílel a byl klíčovou postavou předchozích vítězství. V minulém utkání musel po své vstřelené brance pro zranění vystřídat a chybět by měl zhruba do konce měsíce. Dalším, kdo zůstává na milánské marodce, je Nigel De Jong a k dispozici nebude ani Kevin Constant, jenž si odpykává trest za zbytečné vyloučení v Janově.

Palermo má se zraněnými hráči více starostí. Chybět budou Barreto, Dossena, Hernandez a Mantovani.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
ABBIATI - ABATE, MEXES, ZAPATA, DE SCIGLIO - FLAMINI, MONTOLIVO, MUNTARI - BOATENG, BALOTELLI, EL SHAARAWY
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
SORRENTINO - MUŇOZ, VON BERGEN, ARONICA - MORGANELLA, RIOS, DONATI, KURTIČ, GARCIA - BOSELLI, DYBALA
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Janov CFC  (neděle 15:00)
V posledních dvou zápasech přestalo účinkovat kouzlo trenéra Davideho Ballardiniho a Janov dvakrát padl. Nutno sice říci, že hrál s AS Řím a AC Milán, ale přesto není nulový bodový zisk z těchto zápasů rozhodně uspokojující. Navíc když nyní čeká Rossoblu Fiorentina, která také půjde za vítězstvím.

Viola na rozdíl od Janova své dva poslední zápasy vyhrála a získala čtvrtou pozici zajišťující Evropskou ligu. Souboj o poháry nicméně svádí několik mužstev a každá ztráta může znamenat také ztrátu pozice. Poslední vítězství nad Laziem nicméně bylo pro Fiorentinu zásadní - po zisku třech bodů totiž přišlo předskočení v tabulce nejen Lazia, ale také Interu.

Proti Janovu bude mít Fioretina výhodu domácího prostředí, ve kterém je letos lepší už jen Juventus. Janov naopak venku nevyhrál už dlouhé měsíce, a tak bude favorit nedělního duelu jasný.

Janov ovšem do Florencie určitě nehodlá přijet s poraženeckou náladou. Naposledy sice prohrál s AC Milán, ale kouč Ballardini se po zápase hněval na rozhodčí, že jeho týmu nepískli ani jednu penaltu, které podle něj měl Janov zahrávat. Své svěřence i přes prohru pochválil. Pokud ale nezačne Janov opět urychleně bodovat, hrozí mu návrat na sestupové pozice. Aktuálně je od nich vzdálen již jen na dva body.

Na Stadio Artemio Franchi nicméně mohou mít Grifové problém, protože zdravotní komplikace možná nepustí do hry klíčového útočníka Marka Borriella. Mimo hru jsou i zranění Matuzalem a Manfredini. Otazníky visí vedle Borriella ještě nad starty Flora Florese, Olivera a Rossiho. Domácí jsou až do konce sezony bez Camporeseho a Hegazyho, nicméně se vrací Alberto Aquilani.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Viviano - Tomović, Rodriguez, Savić, Pasqual - Aquilani, Pizarro, Valero - Cuadrado, Jovetić, Ljajić
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Tzorvas - Granqvist, Portanova, Moretti - Pisano, Kucka, Tozser, Vargas, Antonelli - Bertolacci - Immobile
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Delfino Pescara - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Na stadionu Adriatico přivítá poslední tým soutěže Pescara fotbalisty Chieva. Delfíni nevyhráli už devět kol a jejich situace je zoufalá. Zápas s Chievem představuje pro domácí jednu z posledních šancí, jak zvrátit pád do Serie B.

Pescaře patří po osmadvaceti kolech poslední místo a vedení na tuto situaci reagovalo změnou trenéra. Jenže za odvolaného Bergodiho zatím nepřišla náhrada a tým tak prozatím vede Nobili-Bucchi. Úlohu ale nemá vůbec jednoduchou, tým je na tom psychicky špatně a už devět kol v řadě nevyhrál. V letošním ročníku Serie A prohráli Delfíni devatenáct zápasů, doma zvítězili jen čtyřikrát a společně s Palermem mají nejméně bodů - jednadvacet.

Chievo také neoplývá dobrou formou, ale na rozdíl od Pescary není jeho situace tak špatná. Fly Donkeys mají před sestupovými vodami osmibodový náskok. Navíc minulé kolo se hostům povedlo na výbornou. Chievo doma porazilo silnou Neapol 2:0, čímž i uťalo sérii pěti kol bez vítězství.

Pescara se s Chievem často nepotkávala. Jediný vzájemný souboj ze Stadia Bentegodi v 10. kole skončil vítězstvím zkušenějšího veronského celku 2:0.

Dosavadní trenér Nobili-Bucchi má velké problémy se sestavou. Marodka Delfínů se solidně naplnila, chybět budou Perin, Weiss, Sforzini, Modesto, Capuano, Rizzo a Zauri. Na druhé straně je situace mnohem lepší, k dispozici nebudou pouze Sardo a Spyropoulos.
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
PELIZZOLI - BALZANO, KROLDRUP, BIANCHI ARCE, BOCCHETTI - BJARNASON, D'AGOSTINO, CASCIONE - SCULLI, VUKUŠIČ, CELIK
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
PUGGIONI - FREY, ANDREOLLI, DAINELLI, ACERBI, DRAMÉ - GUANA, L. RIGONI, COFIE - THÉRÉAU, PALOSCHI
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Turín FC - SS Lazio  (neděle 20:45)
FC Turín přivítá před vlastními diváky Lazio a půjde o hodně zajímavé utkání. Turínští doma nedokázali Lazio porazit už jedenáct let.

Ani domácí Turín a ani hostující Lazio neoplývají zrovna dobrou aktuální formou. Granata v lize vyhrála jedno z pěti utkání a Lazio je na tom ještě hůře.

Svěřenci kouče Ventury mají na svém kontě dvaatřicet bodů a to znamená, že od sestupových příček si udržují osmibodový odstup. Turínští naposledy nepochopitelně vybouchli v Parmě. Ještě čtvrthodiny před koncem vedli 1:0, ale pak se Parma trefila hned čtyřikrát a bylo po utkání. Domácí se budou chtít něčemu podobnému vyvarovat a Lazio doma po jedenácti letech porazit.

Po úspěšné evropské jízdě se může Lazio zase koncentrovat na domácí soutěž, kde to poslední dobou poněkud tápe. Biancocelesti naposledy podlehli doma Fiorentině a zase se jim o něco více vzdálila třetí příčka, která zaručuje Ligu mistrů. Vůbec forma Lazia je v Serii A tristní. Za osm kol totiž dokázali Petkovičovi svěřenci vyhrát jen jednou.

Lazio si neúspěchy v lize kompenzuje úspěchy v Evropské lize. Po výhrách nad Stuttgartem se teď Biancocelesti utkají s přemožitelem Plzně - Fenerbahce. Není pak pochyb, že Petkovičovi svěřenci chtějí, již jako poslední italský zástupce v EL, postoupit až do finále.

Garanata se stále musí obejít bez reprezentanta Ogbonny a vykartovaného Diopa. To Lazio je ve složitější situaci. Zranění trápí Konka, Floccariho, Diase, Stankevičiuse, Kloseho, Brocchiho a vykartovaného Hernanese.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
GILLET - DARMIAN, GLIK, RODRIGUEZ, MASIELLO - BRIGHI, GAZZI - BIRSA, MEGGIORINI, BARRETO, CERCI
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
MARCHETTI - PEREIRINHA, BIAVA, CIANI, RADU - CANDREVA, GONZALEZ, LEDESMA, MAURI ,LULIČ - KOZAK
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
UC Sampdoria - Inter Milán  (neděle 20:45)
Interu Milán se nedaří, proto byl před odvetou s Tottenhamem podceňovaným týmem. Stramaccioniho svěřenci ale předvedli hru na hranici maxima svých možností. S Evropskou ligou se sice loučí, ale ukázali vynikající výkon. Zopakují ho proti Sampdorii?

Kdo by si před zápasem vsadil na takové drama? Tottenham přijel do Milána s pohodlným náskokem 3:0 a podle mnohých bylo utkání již jen nutným zlem pro domácí barvy. Hráči však předvedli úžasný výkon, anglický celek se v jednu chvíli reálně strachoval o postup. Ten mu sice zajistil Emmanuel Adebayor, ale Inter ukázal charakter a touhu vyhrávat. Navíc váženému soupeři vstřelil čtyři branky!

"Ano procházíme velmi těžkým obdobím," říkal kritizovaný trenér Stramaccioni v týdnu s vědomím, že příliš mnoho chyb stálo Nerazzurri třetí místo. "Zranění Diega Milita je pro nás velkou ranou, se kterou jsme nepočítali. Limituje nás nejen v útoku, ale na něm závisí také ostatní posty v sestavě. Tu musíme častěji měnit a tak je složité najít vyrovnanost," dodává smutně mladý trenér.

Inter prohrál své poslední utkání v Serii A, když podlehl Bologně. Štastným střelcem jediné branky se stal Alberto Gilardino, po jehož trefě slavila Bologna překvapivé tři body. Andrea Stramaccioni se k utkání vyjádřil takto: "První poločas mě utvrdil v tom, že hlava může ovlivňovat nohy. Bylo to zkrátka o psychice. Druhá půle pro nás nebyla dobrá, ale ukázala mi, že tým je stále se mnou," doplnil 'Strama'.

Zápas se Sampdorií přichází právě včas - poslední utkání se janovskému celku vůbec nepovedlo a někteří jej dokonce označili za nejhorší výkon v této sezoně. Prohra 3:1 s Cagliari mrzela hlavně trenéra Delia Rossiho: "Bylo to opravdu špatné. Dokonce tak moc, že to snad ani nemohla být pravda. To vůbec nebyl tým, na který jsem byl zvyklý, ani vzdáleně se tomu nepodobal," říkal rozladěný Rossi.

Zkušený taktik prý byl tak naštvaný, že ještě ten den žádal od každého hráče vysvětlení svého výkonu. Nyní má štěstí, protože může vybírat z plného kádru a možná zkusí nějakou změnu. Inter je na tom trochu hůř. Hráči mohou být unaveni po vyčerpávajících dvou hodinách hry, navíc nejsou všichni. Chybět bude Yuto Nagatomo, Matias Silvestre, dále již zmíněný Diego Alberto Milito a Juan Jesus.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Romero - Gastaldello, Palombo, Costa - De Silvestri, Poli, Krstičič, Obiang, Estigarribia - Eder, Icardi
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Zanetti, Ranocchia, Chivu, Pereira - Kuzmanovič, Gargano - Schelotto, Guarin, Palacio - Cassano
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Parma FC  (neděle 20:45)
Jen tři body ztrácí římské AS na svého městského rivala. A to je velká motivace pro úspěch. Po nevydařené střední části sezony, kdy se Giallorossi pohybovali kolem desátého místa, se jedná o zlepšení. Parma se ale zvedá, naposledy si pohrála s Turínem.

V minulém kole se AS nedařilo tak, jak by mohlo. Duel s Udinese měli hráči trenéra Andreazzoliho dobře rozehraný, když díky Lamelově gólu vedli. V druhém poločase ale polevili a po vystřídání kapitána Tottiho přišla další rána - gól z kopačky Luise Muriela. Konečná remíza Vlkům moc nepomohla, navíc jejich herní projev postupem času upadal do stereotypu.

Aureliovi Andreazzolimu nepomáhají ani zranění klíčových hráčů. Do sestavy se sice po dlouhé době vrací Leandro Castan, z obranné řady pro změnu vypadává Alessio Romagnoli. Do utkání pravděpodobně nezasáhne ani ne zcela uzdravený Řek Vassilios Torosidis, který se od lednového přestupu stal jedním z klíčových hráčů Římanů. Ti postrádají také Mattiu Destra a nejbolestnější ztráta se týká záložní řady - mimo hru je stále ještě Miralem Pjanič.

Parma jede na Stadio Olimpico s dobrou náladou, v minulém kole vyhrála nad turínským FC poměrem 4:1, do střelecké listiny se za vítězný tým zapsali Nicola Sansone a hattrickem především Brazilec Amauri. Ducali sídlí na relativně pohodlném dvanáctém místě, vzdáleni od sestupových starostí.

Dres by v zítřejším utkání mohli navléknout také Ishak Belfodil, pečlivě sledovaný například Juventusem Turín, spolu s Djamelem Mesbahem. Doma pravděpodobně zůstanou Andrea Coda, MacDonald Mariga a Fabiano Santacroce, jejichž zdravotní stav není zcela ideální.

Z historického hlediska má navrch AS Řím, ale v poslední době již Parma plní roli rovnocenného soupeře. V desátém kole na Stadio Ennio Tardini sice Lamela skóroval jako první, ze tří bodů se ale nakonec radovali domácí. Při výhře 3:2 jsme byli svědky také červené karty. Tradičně ale v utkáních těchto soupeřů padá větší množství branek - snad se dočkáme také tentokrát.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Marquinhos, Burdisso, Castan - Piris, De Rossi, Bradley, Marquinho - Lamela, Totti - Osvaldo
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Benalouane, Paletta, Lucarelli - Rosi, Marchionni, Valdes, Parolo, Gobbi - Amauri, Sansone
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - Udinese Calcio  (sobota 18:00)
Souboj dvou sousedů v tabulce uvidí sicilské Stadio Angelo Massimino. Catania v něm přivítá hodně oslabené Udinese. Forma obou týmů je zhruba stejná, i když Elefantini dvě kola v řadě nebodovali.

Domácí Catania utnula parádní sérii až těžkým losem, ve kterém nezvládla zápasy s Interem, respektive Juventusem. Přitom body byly v obou utkání na dosah. Zápas s Nerazzurri se vyvíjel nad očekávání dobře. Catania v něm vedla už o dvě branky, ale Inter předvedl skvělý obrat a nakonec zvítězil 3:2. Také proti Juventusu měla Catania obrovskou smůlu. Ještě v devadesáté minutě hrála 0:0, ale pak rozhodl jedinou trefou Giaccherini. Byly to opravdu dvě smolné porážky, které budou chtít Sicilané v dalším kole zvrátit.

Hosté ze severu Itálie si vedli v minulém kole lépe, i když remíza 1:1 s AS Řím je v bojích o evropské poháry málo. Bianconeri letos s největší pravděpodobností na pohárovou Evropu nedosáhnou, ztráta na pátý Inter Milán činí zatím šest bodů. Kolo předtím se Udine zadařilo, hosté vyhráli na Pescaře nejtěsnějším výsledkem 1:0.

Udinese se proti Catanii poměrně daří. Naposledy Guidolinovi svěřenci na Angelo Massimino vyhráli 2:0. Letošní vzájemný zápas na hřišti Udinese však skončil remízou 2:2.

Catania se bude muset obejít bez Capuana a Spolli. Hosté mají velké problémy se sestavou. Mimo je totiž kapitán a kanonýr Di Natale, vedle něj se na trávníku s největší pravděpodobností neobjeví Basta, Pinzi, Lazzari, Pasquale a vykartovaná trojice Domizzi, Maicosuel a Heurtaux. Trenér Francesco Guidolin tak nastoupí s hodně obměněnou sestavou.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
ANDUJAR - ALVAREZ, LEGROTTAGLIE, BELLUSCI, MARCHESE - LODI, ALMIRON - IZCO, CASTRO, BARRIENTOS - GOMEZ
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
BRKIČ - BENATIA, DANILO, ANGELLA - FARAONI, BADU, ALLAN, CAMPOS TORO, GABRIEL SILVA - PEREYRA - MURIEL
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - Juventus FC  (sobota 20:45)
Juventus chce uhájit náskok před svými pronásledovateli, v Bologně ale nečeká svěřence trenéra Antonia Conteho nic jednoduchého. Felsinei totiž vyhráli tři poslední utkání.

V zápase s Catanií se možná zdálo, že Staré dámě dochází dech. Jen ztěžka hledala pevnou půdu pod nohama a ještě těžší bylo najít volné místo za zády brankáře Andújara. Nakonec se to povedlo až střídajícímu Giaccherinimu, jehož gól z posledních chvil zápasu znamenal tři body pro turínského favorita.

Také díky nim je Jeuventus stále na špici Serie A s náskokem devíti bodů. A protože se Neapoli nedaří, dohnat tento náskok nebude snadné. Přesto je několik faktorů, které stojí proti Staré dámě: únava z bojů na více frontách a zápasy proti týmům ze středu tabulky. Jeden z nich na Juventus čeká a v Bologně rozhodně nebude výhra snadnou záležitostí.

Trenér Pioli dobře ví, jak připravit své hráče na tak důležité utkání. Koneckonců, Fiorentina i Inter mohou vyprávět. Fialky padly o jeden gól, stejný úděl potkal i milánský celek v posledním kole. Spasitelem Felsinei se stal Alberto Gilardino, který se trefil jako jediný v celém utkání.

Bologna má vzácně vyrovnaný kádr, který dal Pioli dohromady mixem mladých a hladových hráčů s těmi zkušenějšími. Jednou z nejvýraznějších postav je špílmachr Alessandro Diamanti, v dobré formě je ale celá útočná řada včetně Koného s Gabbiadinim. Ani obrana nemusí dělat trenéru Piolimu starosti, v ní září Frederik Sorensen, vlastněný právě turínským Juventusem.

Manolo Gabbiadini rovněž představuje příjemné překvapení, v lize se mu povedlo skórovat již pětkrát. Také tento mladý útočník je vázán povinnostmi ke Staré dámě, sám ale doufá, že dostane šanci. A kdyby měl skórovat, rozhodně se nebude držet zpátky: "Když mě trenér vybere a nastoupím, udělám cokoli, abych mu jeho důvěru splatil. Při vší úctě, může proti nám stát jakýkoli soupeř, ale já nebudu brát ohledy na nikoho," upozorňuje mladík.

Trenéra Conteho může těšit například fakt, že se jeho marodka neplní. Zůstávají na ní jen dlouhodobě zranění Martin Caceres, Nicklas Bendtner a Simone Pepe. Mladý lodivod může navíc počítat se stoprocentně připraveným Arturem Vidalem. V hlavách hráčů i fanoušků se asi nyní bude ozývat jedno velké jméno, které jim nedá spát - Bayern Mnichov. Právě rozehraný německý celek se pokusí zatarasit turínskému celku vstup do finále.

Do té doby ale musí Bianconeri myslet jen na ligu, chtějí-li zůstat na čele průběžného pořadí. V posledních pěti střetech těchto dvou celků se jednou radovala Bologna, dvakrát Juventus a dvakrát se body dělily.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Curci - Garics, Antonsson, Cherubin, Morleo - Pérez, Taider - Kone, Diamanti, Gabbiadini - Gilardino
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Vučinič, Giovinco
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC28195455:1862
2.SSC Neapol28158547:2453
3.AC Milán28156750:3251
4.ACF Fiorentina28146850:3348
5.Inter Milán28145944:3747
6.SS Lazio28145937:3447
7.AS Řím281351058:4944
8.Calcio Catania281261036:3542
9.Udinese Calcio281011737:3541
10.Bologna FC281051339:3635
11.UC Sampdoria281061235:3335
12.Parma FC28981136:3735
13.Cagliari Calcio28971235:4834
14.Atalanta Bergamo281051328:3933
15.Turín FC28712933:3632
16.Chievo Verona28951429:4432
17.Janov CFC28681427:4226
18.AC Siena28861429:4024
19.Città di Palermo283121323:4121
20.Delfino Pescara28631921:5621
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za ovlivňování výsledků zápasů
Turín FC-1za ovlivňování výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za ovlivňování výsledků zápasů
AC Siena-6za ovlivňování výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (371)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele