Serie A - preview 27. kola

01.03.2013, 08:28, aktualizováno 03.03.2013, 09:01
Previews
V pátek a v sobotu hrály první čtyři týmy, dnes před sebou mají duely 27. kola další účastníci Serie A. Inter jede do Catanie a v případě výhry se dotáhne na Lazio, v opačném případě se ale může propadnout za Catanii a za Fiorentinu, která hostí Chievo. AS Řím hostí Janov, nutně vyhrát potřebuje Palermo...
Turín FC - Città di Palermo  (neděle 12:30)
Dvanáctý Turín se může posunout do první poloviny tabulky, ovšem potřebuje k tomu vyhrát nad posledním Palermem. Hosté se stále trápí a vedení se rozhodlo pro další změnu trenéra. Vrací se po nedlouhé době Gian Piero Gasperini.

Fotbalisté Turína vstoupili do nového roku ve velké formě a z boje o záchranu se vyšplhali až do středu ligové tabulky. Aktuálně je celek trenéra Ventury na dvanáctém místě, v případě výhry nad Palermem se může katapultovat až na místo desáté. V minulém kole Granata nestačila na Cagliari, na Sardinii prohrála po velké přestřelce těsně 3:4.

Palermu se nedaří a vedeni v čele s kontroverzním prezidentem Zamparinim se odhodlalo k dalšímu zoufalému kroku. Nedávno byl Gian Piero Gasperini nahrazen Albertem Malesanim a nyní se změna opakuje znovu, ovšem tentokráte opačně - Malesaniho nahrazuje Gasperini. Těžko říci, co si Palermo od této rošády slibuje. Jedno je ale jasné, hlavním cílem zůstává záchrana.

Sicilané jsou na tom bídně. V lize sice třikrát v řadě neprohráli, ovšem ani nevyhráli. Palermo se naposledy radovalo z vítězství 24. listopadu předchozího roku, kdy v derby porazilo Catanii 3:1. Výhra v prestižním derby ale Palermo nenastartovala, ba naopak.

Turínští nastoupí bez Bakiče, Jonathase, Cacerese, Ogbonny a Diopa. Stejně jsou na tom i hosté, zranění jsou Hernandez, Mantovani, Barreto a suspendovaný Aronica.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
GILLET - DARMIAN, GLIK, RODRIGUEZ, MASIELLO - BRIGHI, GAZZI - CERCI, BIANCHI, BARRETO, SANTANA
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
SORRENTINO - MUNOZ, VON BERGEN, GARCIA - NELSON, RIOS, KURTIČ, DOSSENA - ILIČIČ, FABBRINI - BOSELLI
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Delfino Pescara - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
V Pescaře nás čeká na první pohled velmi jednoznačný zápas - přijede totiž Udinese. Tým, který ještě nedávno působil mezi pohárovými pozicemi, nyní sbírá opět sílu k útoku na čelo. Pescara se naopak trápí.

Pescara stále čeká na své první letošní vítězství. Nedaří se jí ani na domácím hřišti, což bude chtít napravit. K tomu si ale nevybrala jednoduchého soupeře - Udinese opět nabírá formu a rádo by zaútočilo na první příčky. Ani Zebrám se ale na půdě soupeřově nedaří tak, jak by si fanoušci asi přáli.

Po nástupu trenéra Cristiana Bergodiho se sice blýskalo na lepší časy, ale nyní je situace zcela jiná. Delfíni sice po zimní pauze překvapivě vyhráli nad Fiorentinou, ale od té doby se jim opět nedaří. Kromě bodu s Palermem za remízu 1:1 vlastně ještě nezískali větší počet bodů.

Špatná forma Pescary možná úzce souvisí se ztrátou mladého útočníka Juana Quintera. Kolumbijský reprezentant si plnil své povinnosti na šampionátu do dvaceti let, z něhož se vrátil z úžasnou vizitkou. Ostrý zápas na něj ale po návratu teprve čeká. Bývalý hráč Bergodi, který má za úkol provést Pescaru peklem záchrany, se může spoléhat na téměř kompletní kádr. Kvůli zranění jsou mimo jen dva hráči - Romulo Togni a Ferdinando Sforzini.

Od Udinese se mnoho nečekalo, proto není současná devátá příčka až takovým překvapením. Mnohé body ale pocházejí především z dobré formy na domácím hřišti - z domovských stánků soupeřů Udinese moc bodů nevozí. Tým taktika Franceska Guidolina prohrál na Stadio Friuli jen jediný zápas.

Na hřištích soupeřů už je ta statistika mnohem horší - Udinese nevyhrálo již čtyři venkovní klání. Francesco Guidolin se bude muset pro utkání s Pescarou obejít bez Mehdiho Benatii, Željka Brkiče a Giampiera Pinziho. Do utkání nenastoupí ani Andrea Lazzari s Gabrielem Angellou. Poslední utkání sehráli tyto dva celky v říjnu minulého roku, z těsné výhry se radovalo Udinese. Oplatí mu Pescara stejnou mincí?
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Pelizzoli - Balzano, Cosic, Bocchetti, Capuano, Zauri - Rizzo, Cascione, Blasi - Weiss, Caprari
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Padelli - Heurtaux, Danilo, Domizzi - Basta, Pereyra, Allan, Badu, Pasquale - Muriel - Di Natale
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Siena - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Toskánský celek se dlouhodobě bojí o své vlastní setrvání mezi italskou elitou, to není nic nového. Především díky příchodu a brankám střelce Innocenta Emeghary by ji tento osud ale nakonec nemusel potkat. Kousek nad sestupovým pásmem se nachází také Atalanta.

Oba celky sice v posledním ligovém klání podlehly, přesto můžeme říci, že v lepším rozpoložení se nacházejí domácí. Souboj s Juventusem dopadl pro Sienu velmi špatně a ukázal jí, že s ambicemi na záchranu se nesmí plýtvat. Branky Stephana Lichtsteinera, Sebastiana Giovinka a Paula Pogby smetly Sienu rozdílem třídy, takže její návrat zpět do reality proher vůbec nebyl příjemný.

I po takovém zápase ale trenér Beppe Iachini chválil. Především za výkon, nasazení, a fakt, že se jeho hráči nevzdali. Jeho svěřenci si to plně zaslouží, vyhráli totiž tři z posledních šesti utkání a notně se přiblížili záchraně. Navíc ze zmíněných šesti klání prohráli jen dvě - s Juventusem a Udinese. Z devíti zápasů tak Siena posbírala deset bodů, což si musí mladý trenér velmi pochvalovat.

Dobré zprávy pokračují, po těžkém zranění by se měl vrátit také kapitán Simone Vergassola. Klíčová postava toskánského týmu je připravena zapojit se do hry, navíc je jeho tým zcela kompletní bez jakýchkoli jiných zranění či karetních trestů.

Ani Atalantě se nedařilo podle jejích představ. V posledních dvou kláních zpravidla prohrává o gól. S turínským FC ji potrestal tři minuty před koncem Valter Birsa, s AS na body také nedošlo. Hlavičkou ve druhé půli se premiérově blýskl obránce Vasilis Torosidis.

To se složením základní jedenáctky bude mít trenér Colantuono mnohem větší starosti než jeho kolega. Chybí mu zranění záložník Luca Cigarini, kromě něj se pravděpodobně nestihne uzdravit ani Lionel Scaloni. Kromě nich se do hry nezapojí ani Gianpaolo Bellini, Michele Ferri, Facundo Parra a Guido Marilungo. V posledních dvou střetnutích se každý z týmů radoval jednou. Na čí stranu se skóre přikloní tentokrát?
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Jorge Texeira, Terlizzi, Felipe - Angelo, Vergassola, Della Rocca, Rubin - Rosina, Sestu - Emeghara
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Stendardo, Lucchini, Del Grosso - Giorgi, Carmona, Biondini, Bonaventura - Livaja, Denis
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Calcio Catania - Inter Milán  (neděle 15:00)
Inter Milán po remízovém derby už potřebuje zabrat a získat tři body. Na horké sicilské půdě to ale nebude mít vůbec jednoduché. Catania hraje ve velké pohodě a na svého slavnějšího soupeře ztrácí jen dva body.

Zastavme se nejprve u domácích Elefantini. Catania pod trenérem Maranem šlape a má na dosah evropské poháry, což by byl historický úspěch. Jenže na Sicílii na evropské poháry nepomýšlejí a zůstávají pevně nohama na zemi. Domácí za posledních osm kol prohráli pouze jednou a to ještě v bouřlivém prostředí Neapole. Catania naposledy zdolala Parmu na jejím hřišti 2:1 a posunula se už na sedmé místo tabulky.

To Inter Milán je na tom o poznání hůře. V tabulce si sice vede lépe, ale aktuálně pátá pozice pro nedávného evropského šampiona je velké zklamání. Stramaccioniho partě to neklape a dobrá nálada není asi ani v kabině, což dosvědčuje nedávný konflikt mezi Stramaccionim a Cassanem. Spekuluje se i o odvolání mladého trenéra, ale ten prozatím setrvává.

Inter má pod jeho vedením v této sezoně jasné cíle. Dostat se po roční pauze opět do Ligy mistrů a triumfovat v Evropské lize. Lépe jsou na tom Nerazzurri právě v EL, kde úspěšně postoupili přes Kluž do další fáze. Ten první zmiňovaný cíl zatím tápe. V sobotu AC porazilo Lazio a setrvá na třetí pozici, Inter však v případě výhry na Sicílii může stáhnout manko na jediný bod.

Sicilané se budu muset obejít bez Sciaccy, Capuana, Barrientose, Caniho a potrestaných Legrottaglieho a Bellusciho. Ani tým Interu není kompletní. Stramaccioni nemůže počítat se Silvestrem, Samuelem, Obim, Castellazzim, Mudingayiem, Militem, Nagatomem a Ranocchiou.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
ANDUJAR - ALVAREZ, ROLIN, SPOLLI, MARCHESE - BIAGIANTI, LODI, IZCO - GOMEZ, CASTRO, BERGESSIO
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
HANDANOVIČ - ZANETTI, CHIVU, JUAN JESUS, PEREIRA - KUZMANOVIČ, GARGANO - SCHELOTTO, CASSANO, GUARIN - ROCCHI
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Oba týmy můžeme tradičně zařadit do skupiny celků, jimž vyhovují vody středu tabulky. Na druhou stranu, čtrnáctá Bologna má na sestupové pozice náskok pouhých osmi bodů, což věru není mnoho. A o další body ji chce připravit sardinské Cagliari.

Domácím se podařilo vyhrát poslední zápas s Fiorentinou, i když rozhodně nebyla favoritem. Navíc po Ljajičově brance prohrávala. Hráči se ale nevzdali a vývoj utkání otočili - o góly se postarali Marco Motta a Řek Christodoulopoulos. Střídající hráč rozhodl o zisku tří cenných bodů, díky nimž se svěřencům trenéra Pioliho dýchá zase o něco volněji.

Přesto si je zkušený lodivod vědom nebezpečí podcenění soupeře. "Musíme rychle zapomenout na toto krásné a velmi důležité utkání. Čeká nás totiž tým, který disponuje skvělými hráči a myslím, že to bude velmi těžké utkání. Cagliari se může chlubit skvěle organizovanou hrou, navíc hrají jako tým," skládá Pioli soupeři kompliment.

Stefano Pioli se - stejně jako kapitán Alessandro Diamanti - vyjadřuje nad tím, co vlastně pomohlo jeho týmu vyhrát. Taktik i jeho největší hvězda se shodují na tom, že výsledek neuhrála jen taktika, nebo jen fyzická připravenost. Byla to touha vyhrát, která sloužila Bologně jako motivace.

Pokud bychom měli z posledních kol vybrat tým, který hraje až na hranici svých možností a umí otáčet zápasy v posledních fázích zápasu, je to právě Cagliari. Utkání s turínským FC možná nepatřilo po celou dobu k těm ofenzivně laděným, vše nám ale hráči vynahradili ke konci utkání. V zápase jsme byli svědky dvou červených karet a strhujícího nastavení, v němž padly dvě branky - po jedné na každé straně. Z těsného vítězství se nakonec radovali Rossoblu.

Také Ivo Pulga ale dobře ví, jak vrtkavý tento výsledek může být a varuje své svěřence před přílišným odpočinkem: "Chceme se co nejdříve začít soustředit jen na zápas s Bolognou. V Serii A se zkrátka nemůžeme spolehnout na minulé výsledky a polevit, to by pak přišla vniveč veškerá práce," uvědomuje si Pulga.

Obtížné a atraktivní utkání vskutku může být jedním z vrcholů pro oba týmy. Vítězná strana by totiž v důležité části sezony udělala oproti svým konkurentům krok vpřed. Prohra na druhou stranu může hráče posunout směrem k sestupovým vodám. V osmém kole se radovalo Cagliari, jediným gólem rozhodl Radja Nainggolan.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Curci - Motta, Sorensen, Cherubin, Morleo - Pérez, Taider - Kone, Diamanti, Gabbiadini - Gilardino
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Rossettini, Astori, Ariaudo - Dessena, Conti, Nainggolan - Cossu - Ibarbo, Sau
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UC Sampdoria - Parma FC  (neděle 15:00)
Ve výborné formě hrající Sampdoria doma přivítá Parmu, která se po skvělém startu propadá tabulkou. Jedná se sice o souboj dvou sousedů v tabulce, které mají i shodný počet bodů, ovšem forma každého z nich je zcela odlišná.

Pod trenérem Ferrarou odstartovala Sampdoria skvěle nový ročník Serie A, ale velmi brzy jí došel dech a z nadějné pozice se stal boj o záchranu. Došlo k výměně trenéra a nyní pod Deliem Rossim se Sampdorii opět daří. Blucerchiati jsou desátí a mají slibně nakročeno k tomu skončit v první desítce. Okamžitě se také začalo spekulovat o prodloužení smlouvy s trenérem Rossim, zatím se tak ale nestalo. Sampdoria je ve skvělé formě, naposledy vyhrála nad Chievem 2:0 a favoritem je i nyní, kdy se na stadionu Ferraris představí Parma.

Jak bylo v úvodu řečeno. Forma a situace obou týmů je úplně odlišná. Parma začala velmi dobře a trenér Roberto Donadoni měl důvod k radosti. To už ale neplatí. Parma prohrála minulý víkend doma s Catanií 1:2 a celkově nevyhrála už sedm kol. V posledních letech se Parmě proti Dorii daří. Všechna čtyři poslední vzájemná utkání vyhrála právě Parma, ale tentokrát to bude mít v Janově hodně těžké.

Na domácí straně nebudou hrát Berardi a Poulsen. Na straně hostí zase Mariga, Belfodil a Santacroce.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
ROMERO - GASTALDELLO, PALOMBO, COSTA - DE SILVESTRI, POLI, KRSTIČIČ, OBIANG, ESTIGARRIBIA - SANSONE, ICARDI
Parma FC - pravděpodobná sestava:
MIRANTE - ROSI, CODA, LUCARELLI, GOBBI - MARCHIONNI, VALDES, PAROLO - BIABIANY, AMAURI, SANSONE
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Na stadionu Artemia Franchiho přivítá Fiorentina fotbalisty Chieva. Viola v minulém kole zaváhala a díky tomu se jí vzdálily poháry. Nicméně případná výhra Fiorentinu opět více přiblíží pátému místu.

Svěřenci trenéra Vincenza Montelly v minulém kole nenavázali na super výkon proti Interu Milán a na hřišti Boloni prohráli 1:2. Utkání se přitom pro ně vyvíjelo příznivě, ale na trefu Ljajiče odpověděl Motta a šest minut před koncem rozhodl Lazaros Christodoulopoulos. Fiorentina porážkou odmítla využít remízového výsledku z milánského derby, takhle na pátý Inter ztrácí dva body.

Minulé kolo se nepovedlo ani Chievu. To pokračuje v herních výkyvech. Hubená vítězství nad oběma římskými celky jsou ta tam. Fly Donkeys naposledy podlehli Sampdorii 0:2 a spadli až na patnácté místo. Před sestupovými pozicemi sice mají osmibodový náskok, ale vzhledem k počtu zbývajícím kol to ještě v žádném případě neznamená jistotu záchrany.

Chievo má s Fiorentinou v posledních dvou sezonách kladnou bilanci, dlouhodobě je ale na tom lépe Viola. V osmém kole se oba celky rozešly smírně 1:1, když skóre otevřel na stadionu Bentegodi Théréau, ale hned za minutu odpověděl Gonzalo Rodríguez.

Viola se doma představí bez Camporeseho, Rossiho, Hegaziho a Cuadrada. V táboře Chieva je situace příznivější, hrát nebudou pouze Sardo a Hetemaj.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
VIVIANO - TOMOVIČ, RODRIGUEZ, SAVIČ, PASQUAL - AQUILANI, PIZARRO, BORJA VALERO - JOVETIČ, TONI, LJAJIČ
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
PUGGIONI - FREY, ANDREOLLI, DAINELLI, ACERBI, JOKIČ - GUANA, L. RIGONI, COFIE - THÉRÉAU, PALOSCHI
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Janov CFC  (neděle 20:45)
Nedělní večer vyplní v Itálii duel AS Řím s Janovem, přičemž obě mužstva mají jedno společné - nedávnou změnu trenéra a následné zlepšení výsledků. Na straně Janova je to markantní, ale i Římané se po odchodu Zdeňka Zemana zvedají.

Jako skvělý tah se ukázalo přivedení Davideho Ballardiniho, respektive jeho návrat na lavičku Rossoblu. Pod ním totiž Grifové v pěti zápasech ještě neprohráli. Dokázali remizovat s Juventusem, porazit Lazio a už 278 minut drží čisté konto, což je prakticky neskutečné, když si vzpomene, že před Ballardiniho příchodem tento klub vyhrál jen dva zápasy ze sedmnácti.

Také v hlavním městě došlo ke změně stráží, u Giallorossi vystřídal Zdeňka Zemana Aurelio Andreazzoli a po první prohře v Sampdorii dokázal dvakrát naplno bodovat. Velké vítězství nad Juventusem následoval sněhem zapadaný zápas v Bergamu, kde však Římané také vyválčili vítězství.

Klíčem k úspěchu bylo pro Andreazzoliho zařazení Danieleho De Rossiho a Martena Stekelenburga zpět do základní sestavy, což AS Řím dodalo sílu zejména směrem dozadu a také pod bývalým asistentem ukázali Vlci silný charakter.

Na Janov by měli domácí vyrukovat takřka v plné sestavě. Oproti zápasu v Bergamu patrně dojde ke dvou změnám, protože se po trestech vrací Francesco Totti a Daniele De Rossi. Až na dlouhodobě zraněné Mattiu Destra a Leandra Castana má 59letý kouč k dispozici kompletní kádr.

Rossoblu sice přijedou na Stadio Olimpico hájit třízápasovou šňůru venkovních zápasů, v nichž neprohráli, jenže Ballardinimu vznikají problémy v obraně. Karty do zápasu nepustí Andrease Granqvista a zhruba tři týdny bude kvůli přetrženému stehennímu svalu Thomas Manfredini. V trestu je rovněž Matuzalem, zraněný je nadále také Floro Flores a Olivera.

Janov by se jistě nezlobil, kdyby nedělní zápas začal stejně jako ten podzimní, kdy dokázali Grifové nad Římany vést překvapivě už o dvě branky, jenže pak přišel výpadek a po čtyřech inkasovaných brankách odcházel Janov s prázdnou. Také to byl zápas, který stál krk tehdejšího kouče Gigiho De Cania. V janovském táboře se toho však od té doby mnoho změnilo, což se nicméně dá říct také o tom římském. Těšit se zkrátka můžeme na lítou bitvu.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Piris, Burdisso, Romagnoli - Torosids, Pjanič, De Rossi, Marquinho - Lamela, Totti - Osvaldo
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Bovo, Portanova, Moretti - Pisano, Tozser, Kucka, Vargas, Antonelli - Bertolacci - Borriello
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - SS Lazio  (sobota 20:45)
Na milánském San Siru se uskuteční velký šlágr - bitva o třetí místo mezi domácím Milánem a římským Laziem. Hosté momentálně drží klíčovou třetí příčku, avšak před Rossoneri mají jen dvoubodový náskok. Zároveň jde také o souboj prozatím úspěšných pohárových celků.

AC Milán má zasebou tradiční milánské derby a konečný výsledek 1:1 je vzhledem k průběhu utkání pro něj ztrátou. Rossoneri nad Interem vedli, ale pak dostali prakticky z ojedinělé šance rivala vyrovnávací gól. V důsledku toho milánští spadli ze třetího místa na čtvrté, neboť Lazio svůj souboj s Pescarou dle předpokladů zvládlo. Do konce italské ligy již zbývá "jen" dvanáct kol, a tudíž se boj o pohárové pozice dostává do další fáze. Zápas mezi Milánem a Laziem je vzhledem k pohárovému obsazení velice důležitým.

"Nemyslím si, že to bude velkolepý zápas, ale doufám, že se mýlim. Uděláme vše co je v našich silách, abychom zvítězili, protože vzhledem k naší situaci v lize a počtu dnů, které zbývají do konce sezony, potřebujeme dva dobré výsledky z každých tří zápasů," rozhovořil se trenér Allegri, jenž očekává především taktickou bitvu.

Také Lazio si je vědomo důležitosti utkání. Hosté v minulém kole přerušili pětizápasovou sérii bez výhry a nováčka z Pescary porazili 2:0. Biancocelesti rázem využili remízi v derby a poskočili na třetí místo, kde mají dvoubodový náskok. Jenže teď je čeká zápas na San Siru, kde se jim proti AC dlouhodobě nedaří. "Chci v Miláně vidět skutečné Lazio. Přijíždějící se vztyčenými hlavami a dívat se jak ovládneme hru a vyhrajeme zápas, který je důležitý, ne-li rozhodující," poukazoval na veledůležitost utkání trenér Lazia Petkovič.

Na marodce AC zůstávají Bonera, De Jong, Constant, Bojan a také Balotelli, který nestihl doléčit zranění z milánského derby. Chybět bude také vykartovaný stoper Mexes. Kompletní rozhodně nebude ani Lazio. Římský celek nemůže počítat s Konkem, Stankevičiusem, Klosem, Brocchim a Maurim.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
ABBIATI - ABATE, ZAPATA, YEPES, DE SCIGLIO - FLAMINI, MONTOLIVO, MUNTARI - BOATENG, PAZZINI, EL SHAARAWY
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
MARCHETTI - PEREIRINHA, BIAVA, CANA, RADU - CANDREVA, GONZALEZ, LEDESMA, HERNANES, LULIČ - FLOCCARI
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Juventus FC  (pátek 20:45)
Lídr tabulky z Turína má v současné sezoně jednoho těžkého soupeře a vyzyvatele - Mazzariho Neapol. Partenopei se nyní mohou soustředit pouze na ligovou scénu, navíc mají výhodu domácího prostředí. Starou dámu ale pokořili naposledy před dvěma lety.

Oba páteční soupeře nyní dělí šest bodů. Stejně jako před každým podobným soubojem, i teď se objevují spekulace začínající slovem 'Kdyby'. Kdyby Juventus vyhrál, měl by již komfortní náskok. Kdyby vyhrála Neapol, zdramatizovala y průběh sezony a souboj o Scudetto by nabral nových obrátek. A kdyby se oba celky rozešly smírně, pak...

Neapolský tým neprožívá dobré časy. Nechme stranou tisíckrát rozebíranou Evropskou ligu a zaměřme se na souboje Serie A. Ani v nich se Partenopei nedaří. Důkazem budiž tři poslední ligová klání. Ani z jednoho si Neapol neodnesla víc než bod. S Laziem remizoval Mazzariho tým 1:1, což ještě takové překvapení nebylo. Ale následné dvě remízy se Sampdorií a Udinese už ano. Co víc, ani v jednom nedokázali hráči ze San Paola vstřelit branku!

Marek Hamšík si uvědomuje, že jeho celek zoufale potřebuje střílet góly a začít vyhrávat. A jaký lepší duel si k tomu představit, než právě těžké utkání se šampionem? "Zápas s Juventusem pro nás bude klíčový. Potřebujeme uhrát dobrý výsledek," ví slovenský záložník.

Dobrou zprávou pro Waltera Mazzariho je zdravotní stav jeho svěřenců. Z nich by mu měl chybět akorát Alessandro Gamberini, jinak může Mazzari nominovat z celé šíře kádru.

Na prohru s AS reagovala Stará dáma tím nejlepším způsobem - tedy výhrou. Lídr tabulky byl zcela mimo možnosti toskánské Sieny, která tak dál bojuje o přežití. Góly Stephana Lichtsteinera, Sebastiana Giovinka a poslední zásah Paula Pogby zaručily Conteho svěřencům cenné tři body, které jim dávají před důležitým klání alespoň psychickou výhodu.

Ta se projevuje především na výrocích hráčů, kteří se jako tým shodují, že i když je toto utkání velmi důležité, nemusí být vůbec rozhodující. Brankářská legenda Gianluigi Buffon říká: "Jedeme do Neapole odehrát dobrý zápas, nebudeme vypočítávat co by kdyby. Protože kdybychom si lámali hlavu předem, nemuselo by to dobře dopadnout," zdůrazňuje gólmanská jednička.

Také Antonio Conte má několik dobrých zpráv ohledně fyzického stavu svých svěřenců - po dlouhé době se na hřišti ukázal stoper Giorgio Chiellini. A přesto, že se ještě v tom samém utkání zranil, měl by na Neapol být připraven, i kdyby jen na lavičce. Chybět by tedy měli jen "obvyklí" zranění Simone Pepe, Nicklas Bendtner a Paolo De Ceglie.

Poslední utkání mezi těmito soupeři vyhrál díky brankám Cácerese a Pogby Juventus. O něco zajímavější bylo utkání pod Vesuvem, které po vypjatém průběhu skončilo remízou 3:3. Neapol se z výhry nad Bianconeri v Serii A radovala naposledy v lednu roku 2011.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Britos - Mesto, Behrami, Inler, Armero - Hamšík - Insigne, Cavani
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Peluso - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Vučinič, Giovinco
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC26184453:1758
2.SSC Neapol26157446:2152
3.SS Lazio26145737:2947
4.AC Milán26136745:3245
5.Inter Milán26135841:3444
6.ACF Fiorentina26126846:3242
7.Calcio Catania26126834:3142
8.AS Řím261241054:4740
9.Udinese Calcio26910735:3437
10.UC Sampdoria26961133:3032
11.Parma FC26881032:3532
12.Turín FC26711832:3231
13.Cagliari Calcio26871132:4431
14.Bologna FC26851335:3629
15.Chievo Verona26851326:4229
16.Atalanta Bergamo26851324:3827
17.Janov CFC26681226:3726
18.AC Siena26761327:3721
19.Delfino Pescara26631720:5321
20.Città di Palermo263111222:3920
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za ovlivňování výsledků zápasů
Turín FC-1za ovlivňování výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za ovlivňování výsledků zápasů
AC Siena-6za ovlivňování výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (652)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele