Serie A - preview 18. kola: Milán hraje s Neapolí

17.12.2021, 08:27, aktualizováno 19.12.2021, 08:36
Previews
San Siro (© AFP)
Večerní duel mezi AC Milán a Neapolí bude vyvrcholením nedělního programu v Serii A. Hosté nevyhráli už třikrát za sebou a spadli na průběžné čtvrté místo. AC patří stříbrná pozice a cílem je přiblížit se na bod vedoucímu Interu. Hraje se i na dalších čtyřech stadionech. Češi Zima s Barákem se mohou potkat v duelu Turína s Veronou. Sampdoria hostí Benátky. Spezia nastoupí proti Empoli a celý program otevře Fiorentina se Sassuolem.
ACF Fiorentina - US Sassuolo  (neděle 12:30)
Fiorentina se už zase nastartovala k té nejlepší možné formě a drtí jednoho soka za druhým. Dalším na řadě je Sassuolo, kterému se sice stále nevyhýbají občanská klopýtnutí s menšími týmy, ale ty větší umí nezřídka kdy překvapit.

Fialky čeká hodně náročný soupeř a jejich fanoušky může maximálně těšit fakt, že se forma Fialek ustálila. A to na tom nejlepším bodu - na vítězstvích. Viola předvádí velmi kvalitní fotbal a i když je převážně tažena osobností v podobě Dušana Vlahoviće, tak se dá říct, že ze stínu umí vystoupit i další.

Svého soupeře Viola velmi často prostě jen přestřílí, o čemž svědčí i pouhá tři čistá konta v deseti minulých utkáních. Výhodou Fialek v tomto kole bude i fakt, že hrají už potřetí v řadě doma (pokud počítáme i pohárovou výhru nad Beneventem). A doma se Viole daří nesporně mnohem lépe než na půdě soupeřů.

V osmi domácích duelech na stadionu Artemia Franchiho vyhrála už šestkrát, pouze čtyři týmy zvládly urvat doma víc bodů. Navíc jí schází jen Dragowski s Pulgarem, jinak má trenér Italiano kompletní kádr.

Počítat ale musí s tím, že jeho tým vyhrál nad Sassuolem jen jednou za minulých sedm vzájemných střetů. A letošní Sassuolo rozhodně umí překvapit, o čemž svědčí například výhry nad Juventusem, AC Milán nebo naposledy nad Laziem.

I díky tomuto vítězství Neroverdi zaujímají dvanáctou příčku s tím, že jim na poháry schází jen pět bodů. Ve statistikách venkovních duelů taky nejsou nejhorší, protože jen sedm týmů zvládl přivézt domů víc bodů než Sassuolo (11 bodů z osmi utkání). Tentokrát trenérovi Dionisimu schází Djuričić, Obiang a Romagna, k nimž se přidává ještě vykartovaný Kaan Ayhan.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Odriozola, Milenković, Martinez Quarta, Biraghi - Bonaventura, Torreira, Duncan - Callejón, Vlahović, Gonzalez
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Chiriches, Ferrari, Rogerio - Frattesi, Maxime López, Traoré - Berardi, Scamacca, Raspadori
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.90 - 3.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Spezia Calcio - Empoli FC  (neděle 15:00)
Tradiční italský nedělní čas ve tři hodiny odpoledne se bude týkat také Spezie a Empoli. Tyhle týmy se za celou svou existenci nikdy neutkaly v Serii A. Z nižších lig ale mají zkušenosti bohaté.

Dvanáctkrát se proti sobě postavily týmy Spezie a Empoli. A jejich bilance by nemohla být vyrovnanější - oba týmy si připsaly čtyři výhry a ve zbylých čtyřech utkáních se body dělily rovným dílem.

Momentálně je mnohem větším favoritem Empoli, které už dokázalo několikrát překvapit a body se na jeho účtu množí téměř každým kolem. Trenér Aurelio Andreazzoli zřejmě konečně dokázal najít tým, se kterým prorazí i v první lize. Toskánskému celku nyní patří skvělé osmé místo a od pohárů ho dělí jen dva body!

Spezia je na tom mnohem hůř. Pod vedením trenéra Thiaga Motty se malému týmu z La Spezie vůbec nedaří a zatím si připsal jen dvanáct bodů, což mu stačí jen na 17. místo. Vyhozen Motta nebyl snad jen proto, že má ve smlouvě speciální dodatek. Pokud by byl vyhozen ještě před koncem roku, museli by mu majitelé vyplatit penále 400 000 eur.
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Amian, Erlic, Nikolaou - Gyasi, Kovalenko, Maggiore, Bastoni, Reca - Verde, Manaj
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Stojanović, Ismajli, Luperto, Parisi - Henderson, Ricci, Zurkowski - Bajrami - Cutrone, Pinamonti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.63 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
UC Sampdoria - Venezia FC  (neděle 18:00)
Uplynulý víkend zvítězila Sampdoria v janovském derby a v týdnu pak vyřadila z Coppa Italia i FC Turín. Vítězně naladěna se nyní utká s Benátkami, které bojují o záchranu. Mezi oběma týmy přitom není v tabulce zas tak velký rozdíl.

Podobně povedený týden si prožili i v Benátkách a vše začalo nečekanou remízou s Juventusem. Pro nováčka to byl historický počin, navíc potvrzený rovněž postupem v poháru proti Ternaně (3:1).

Výhrou v derby dala Sampdoria zapomenout na předchozí dvě zaváhání, nicméně ani posun na čtrnácté místo nemůže náročné fanoušky uchlácholit, spíše naopak. Ke spokojenosti má celý klub nadále velmi daleko a minimálním předsezonním cílem bylo hrát v klidném středu tabulky. Zatím se to úplně nedaří, vždyť Sampdorii dělí od šestnáctých Benátek jen dva body.

Benátky jsou určitě spokojenější ze dvou nedělních soupeřů. Na sestupové pozice mají šestibodový náskok a tím pádem se jim daří naplňovat vytoužený cíl - záchranu. Do konce Serie A ještě zbývá spoustu kol, ale výsledky jako byly proti římskému AS (3:2) nebo Juventusu (1:1) dodají týmu patřičné sebevědomí, které bude v boji o záchranu rozhodně třeba.

Už je to více než osmnáct let, co se Sampdoria utkala s Benátkami naposled. Jejich vzájemná konfrontace v Serii A je pak dokonce ještě starší. Námořníci budou v roli favorita a cokoliv jiného, než jejich výhra bude považováno ze velké překvapení, bez ohledu na to, jak si momentálně v tabulce vedou.

Absence jsou spíše na domácí straně. Roberto D'Aversa nemůže počítat se čtveřicí Vieira, Damsgaard, Torregrossa a Ihattaren. Oproti tomu Benátky hlásí jen jednu ztrátu a tou je Okereke.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello - Candreva, Ekdal, Silva, Thorsby - Caputo, Gabbiadini
Venezia FC - pravděpodobná sestava:
Romero - Ebuehi, Caldara, Ceccaroni, Molinaro - Crnigoj, Ampadu, Busio, Aramu - Henry, Johnsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 3.69 - 4.58
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Hellas Verona  (neděle 18:00)
Za posledních šest let skončilo utkání Turína s Hellasem jen jednou jiným výsledkem, než remízou. V únoru 2018 vyhrála Verona 2:1, nicméně šlo o ojedinělý výsledek. Dočkají se diváci další vyrovnané partie s remízou na konci, nebo dojde k uzurpaci tří bodů? A dojde také na český souboj Davida Zimy s Antonínem Barákem?

V neděli od 18 hodin se potkají také dva týmy, které byly v týdnu vyřazeny z Italského poháru. FC Turín nezvládl zápas na Luigi Ferraris se Sampdorií, zatímco Hellas padl v přestřelce s Empoli. Pro oba je to velké zklamání, na druhou stranu se mohou koncentrovat už jen na ligovou soutěž.

Turínští si v poslední době nevedou špatně, ze tří kol uhráli pět bodů a přiblížili se středu tabulky. Minimálně tam by chtěl svůj tým vidět chorvatský trenér Ivan Jurić, který si dobré jméno udělal právě v Hellasu Verona. Nedělní podvečer bude mít pro něho zvláštní atmosféru, ale v souboji s bývalým zaměstnavatelem chce tři body.

Hellasu se pod Igorem Tudorem daří, pravidelně boduje a drží se na dostřel evropským pohárům. Před týdnem to sice nevyšlo proti Atalantě, ale jinak zanechávají Veronští velmi dobrý dojem.

Zápas Turína s Hellasem je zajímavý i pro oko českého diváka. Za Granatu začal pravidelně nastupovat obránce David Zima a nedílnou součástí základní jedenáctky Hellasu je Antonín Barák. Konfrontace dvou českých reprezentantů je tedy velmi pravděpodobná.

Ani jedna strana v tuto chvíli nedisponuje kompletním kádrem. Co se týče Granaty, scházejí Verdi, Edera, Djidji, Kone i střelec Belotti. Hellasu zase nepomohou Frabotta, Kalinić, Gunter a Dawidowicz.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Zima, Bremer, Rodríguez - Singo, Lukić, Poberga, Vojvoda - Praet, Pjaca - Sanabria
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Casale, Magnani, Ceccherini - Faraoni, Tameze, Veloso, Lazović - Barák - Caprari, Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.35 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - SSC Neapol  (neděle 20:45)
Největším tahákem víkendového kola Serie A je duel druhého AC Milán se čtvrtou Neapolí. Partenopei se v případě výhry mohou na Rossoneri bodově dotáhnout, ovšem nutno podotknout, že zrovna neoplývají optimální formou. Po úchvatném vstupu do sezony se hra Neapole zasekla a výsledkem je pouhé jedno vítězství od začátku listopadu.

Neapolští Tifosi už nemají tolik důvodů ke spokojenosti, jako tomu bylo ještě na konci října. Neapol byla dlouho jediným týmem Serie A, který si udržoval neporazitelnost, ale i to už je minulostí. Hosté během měsíce prohráli tři zápasy a z první příčky se propadli na čtvrtou.

Spallettiho tým dvakrát klopýtl doma - prohrál jak s Atalantou, tak i s Empoli a v Miláně by rád získal ztracené body zpět. "Jedeme na San Siro znovu hledat vítězství. Chceme si odvézt tři body. Půjdeme bojovat s hráči, které máme k dispozici, aniž bychom měnili své cíle. Od všech hráčů, kteří oblékají neapolský dres očekávám hodně," nechal se slyšet Luciano Spalletti. Neapol naposledy v Miláně vyhrála. V březnu jí vystřelil nejtěsnější vítězství 1:0 Matteo Politano.

Poztrácet důležité body stihl už i AC Milán. Naposledy nedokázal vyhrát na hřišti Udinese, kde bral bod za remízu 1:1. Rossoneri se drží na druhém místě tabulky, ale městský rival Inter se výhrou nad Salernitanou dostal do trháku, což nápadně připomíná loňskou sezonu. AC Milán proto potřebuje zareagovat a vyhrát, aby jeho ztráta na čelo nenarostla.

"Budeme čelit soupeři, který je schopný se na zápas pečlivě připravit. Musíme být inteligentní, dělat správná rozhodnutí v každé situaci. Neapol hrála proti Empoli na vítězství, jejich krokem zpět je pouze výsledek. Pro oba týmy to bude velmi důležitý, přímý zápas. Očekávám odhodlaného a intenzivního soupeře, stejně jako budeme my," rozpovídal se na předzápasové konferenci Stefano Pioli.

O vzájemném zápase z minulé sezony už šla řeč. Na San Siru se potkají stálice italského klubového fotbalu. V nedávných letech měla více navrch Neapol, což se před zhruba dvěma lety změnilo. V neděli večer se očekává vyrovnané utkání, které může rozhodnout jediná chyba.

Milánská marodka zůstává stále zaplněna. V tuto chvíli jsou na ní jména jako Plizzari, Calabria, Rebić, Leão, Pellegri nebo Theo Hernández, u kterého se v týdnu objevila viróza, nicméně start francouzského ofenzivního obránce není zcela vyloučen. Naopak, kdo si až do konce sezony nezahraje, je dánský stoper Kjaer.

Také neapolští mají plné ruce práce s marodkou. Do ofenzivy vůbec nejsou Osimhen či Insigne, chybějí také Koulibaly, Fabián Ruiz, Mario Rui a Lobotka.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Florenzi, Tomori, Romagnoli, Ballo-Touré - Tonali, Kessié - Messias, Díaz, Saelemaekers - Ibrahimović
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Malcuit, Rrahmani, Juan Jesus, Di Lorenzo - Anguissa, Demme, Politano - Źielinski, Lozano, Mertens
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.43 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta Bergamo - AS Řím  (sobota 15:00)
Sobotní program 18. kola Serie A začne velkým šlágrem dvou pohárových účastníků a adeptů na Ligu mistrů. Domácí Atalanta je v nepoměrně lepší formě než její návštěva z Věčného města, ale v sezoně už několikrát klopýtla. Dokáží Vlci zlomit nepříjemnou bilanci v Bergamu?

Atalanta po pomalejším nástupu do sezony už zase šlape jako hodinky. Alespoň pokud jde o domácí scénu Serie A. V pohárech se jí zrovna nedaří a po poslední porážce v přímém souboji o postup nestačila doma na Villarreal. To ve výsledku znamenalo pád do Evropské ligy, takže v tomto roce lze mluvit o určitém zklamání. Ta skupina byla rozhodně hratelná.

Nicméně v Serii A se Atalantě zase daří dlouhodobě ukazovat své ambice i kvalitu. Trenér Gasperini se může na tabulku dívat s velkým zadostiučiněním, které mimo jiné podnítilo majitele Antonia Percassiho, aby mu nabídl prodloužení spolupráce. Gasperini konečně sklízí plody své práce a společně s koncepční prací vedení a sportovního úseku udělal z Bergama tým, s nímž se prostě musí počítat.

Na porážku od Villarrealu reagovala Atalanta tím nejlepším možným způsobem, tedy výhrou. Za oběť ji ve Veroně padl domácí Hellas i přesto, že díky Simeonemu šel brzy do vedení. La Dea díky tomu protáhla svou sérii vítězných ligových duelů už na číslo šest. A to se za tu dobu potkala s Juventusem nebo Neapolí.

V domácím utkání s Římany jí bude chybět jen jeden zraněný hráč, obránce Robin Gosens. V případě Vlků z hlavního města je situace trochu tíživější. Mimo hru jsou vykartovaný Afena-Gyan či zranění Spinazzola, Pellegrini, El Shaarawy a možná taky Smalling.

Zkušený anglický stoper se v minulém utkání AS se Spezií prosadil, vstřelil první branku, jenže pak se ozvalo dlouho léčené zranění a po hodině hry musel ze hry. Trenér Mourinho proto doufá, že bude mít svého stopera zpátky ve hře, protože Smalling ve formě je pro obranu AS nepostradatelný.

To bylo koneckonců vidět i v minulém kole, kdy AS udrželo čisté konto. Pořád má ale hodně daleko do ideálu. Mourinhův tým až příliš často inkasuje hloupé góly po individuálních chybách a častokrát nechává body i týmům ze spodní části tabulky. Má i dost smůly, protože třeba Tammy Abraham trefil brankovou konstrukci už osmkrát v sezoně. Nikdo jiný v elitních pěti ligách takové číslo nemá.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Palomino, Demiral - Maehle, De Roon, Freuler, Zappacosta - Pašalić, Iličić - Zapata
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Smalling, Ibañez - Karsdorp, Cristante, Veretout, Mchitarjan, Viña - Zaniolo, Abraham
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 4.14 - 4.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - Juventus FC  (sobota 18:00)
Bologna se těší na sobotní duel proti Juventusu, který chápe jako možnost ukončit sérii dvou ligových prohraných zápasů. Stará dáma sice minule taky klopýtla, ale rozhodně se její vyhlídky oproti úvodu sezony zlepšily.

Po vítězství nad AS Řím si fandové Felsinei asi představovali delší sérii vítězných zápasů. Nebo aspoň zápasů, kdy Bologna neprohrává. Ale ta nepřišla. Naopak, svěřenci trenéra Mihajloviće následně nestačili na Fiorentinu a těsně prohráli i v minulém kole, kdy si tři body nechal FC Turín.

Náhle jsou Felsinei až na desátém místě a bodově se na ně dotahují týmy Hellasu nebo Sassuola, které ztrácí jen jeden bod. A trenér Mihajlović uznává, že si jeho hráči mohli vést i lépe.

"V těch posledních dvou duelech jsme několikrát ukázali, jak ukázkově přenechat aktivitu na soupeři. Chvíli jsme hráli dobře, ale stačila malá chvíle nepozornosti, inkasovali jsme a zatáhli se do obrany, místo abychom bojovali. Rád bych, abychom tohle změnili. Abychom se tak snadno nepoddali soupeři a jeho taktice ve chvíli, kdy se nedaří. Doufám, že na tomhle budeme pracovat a že se nám brzy podaří opět ukázat naši lepší tvář," dodal Mihajlović.

Dobré zprávy má Mihajlović aspoň z marodky, kde jsou v tuto chvíli jen dva jeho hráči - Schouten a Kingsley. Stará dáma má v tomhle směru větší potíže. Trenér Massimiliano Allegri nemůže před duelem s Felsinei počítat s Dybalou, Ramseym, Chiesou, McKenniem nebo Danilem, což už je slušná řádka tahounů.

Především duo Dybala - Chiesa bude pořádně chybět. V minulém kole Bianconeri naneštěstí ukončili sérii tří soutěžních výher v řadě a kupodivu to bylo s nováčkem. O dva body je totiž obrala Venezia. Juventus šel sice v Benátkách do vedení po brance Moraty, ale po změně stran se o dělbu bodů postaral domácí tahoun Mattia Aramu. I proto po minulém kole klesl Juventus na osmou příčku o skóre za AS Řím.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Soumaoro, Medel, Theate - De Silvestri, Svanberg, Dominguez, Hickey - Soriano, Barrow - Arnautović
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - De Sciglio, De Ligt, Bonucci, Pellegrini - Cuadrado, Bentancur, Rabiot, Bernardeschi - Morata, Kean
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.25 - 3.56 - 1.96
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - Udinese Calcio  (sobota 20:45)
Udinese minule překvapilo remízou s lídrem, AC Milán. A v tomto duchu bude chtít pokračovat i v Cagliari. S domácím týmem by mohlo uhrát nějaké body především proto, že tým trenéra Mazzarriho se topí v problémech.

Za posledních deset soutěžních duelů muselo Cagliari prožívat hodně špatné chvíle porážky v polovině z nich. Jen jednou se tým vedený zkušeným matadorem Mazzarrim radoval z výhry. A ještě to nebylo ani ligové utkání, ale spíš povinnost v podobě Coppa Italia a utkání s Cittadellou.

Cagliari je v lize až na 19. místě a starosti mu dělá především chabý útok. Ten totiž nastřádal jen 17 branek. Udinese jich dalo o pět víc a hlavně dostalo o šest gólů méně než jeho sobotní sok.

Udinese je na tom nesporně lépe, protože prohrálo v minulých deseti kolech jen třikrát a herně je to taky o něčem jiném, jak Zebry ukázaly v duelech s Atalantou nebo právě AC Milán. Proti předposlednímu týmu tabulky budou favoritem i proto, že mají o sedm bodů víc a dlouhodobě se jim proti Cagliari daří.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Caceres, Godin, Carboni - Bellanova, Deiola, Marin, Grassi, Dalbert - J. Pedro, Keita Baldé
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becao, Nuytinck, Samir - Molina, Arslan, Walace, Makengo, Udogie - Deulofeu, Beto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.19 - 3.32 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Janov CFC  (pátek 18:30)
Trenér Andrij Ševčenko se svým týmem konečně poprvé vyhrál a slavil, i když se jednalo jen o italský pohár. Na zregenerování sil ale jeho hráči nemají moc času, protože už v pátek večer je čeká předehrávka 18. kola Serie A. Pojedou do Říma, kde se postaví proti Laziu.

Stadio Olimpico se stane dějištěm prvního utkání 18. kola Serie A, v němž si to o body rozdá domácí Lazio s Janovem. Římský celek prochází hodně špatným obdobím a trápí se jak herně, tak výsledkově. V současné chvíli mu dokonce patří až devátá příčka ligy! Jistě, na poháry mu schází jen tři body, ale vzhledem k tomu, jak udatná a vytrvalá je letos konkurence, bude boj o Evropu ještě hodně náročný.

V týmu trenéra Maurizia Sarriho rozhodně nevládne pohoda. O tom svědčí třeba to, že pondělní odpolední trénink byl zrušen a místo toho si trenér s hráči velmi důrazně promluvil. Nebo to, že při týmové vánoční večeři se sedm hráčů odebralo domů ještě předtím, než před nimi měl vystoupit prezident Claudio Lotito, který to vzal jako nedostatek respektu.

Lazio v minulém kole narazilo na Sassuolo a dobře začalo, když se Zaccagni prosadil už po šesti minutách. Jenže domácí okolo hodiny odehraného času otočili utkání a vyhráli. V posledních deseti ligových kolech tak vyhráli jen čtyřikrát.

Janovské CFC je na tom přirozeně daleko hůř. Vlak, do něhož za jízdy naskočil Andrij Ševčenko, se zatím řítí vstříc druholigové propasti závratnou rychlostí. Mírnou úlevu může někdejší legendární kanonýr pociťovat aspoň z vítězství nad Salernitanou, kterou jeho hráči v Coppa Italia porazili nejtěsnějším možným rozdílem. Jinak je to ale bída a až 18. flek.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Marušić, Luiz Felipe, Acerbi, Hysaj - Milinković-Savić, Cataldi, Bašić - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Biraschi, Vasquez, Criscito - Sabelli, Sturaro, Badelj, Hernani, Ghiglione - Pandev, Destro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.98 - 5.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Salernitana Calcio - Inter Milán  (pátek 20:45)
Co by mohlo být jednoznačnější, než duel mezi prvním a posledním týmem tabulky? Přesto se domácí Salernitana v pátek večer pokusí o zázrak. Nic jiného ji proti lídrovi Serie A z Milána na body asi stačit nebude. Nerazzurri jsou totiž ve skvělé formě.

Celek ze Salerna teď řeší primárně události mimo hřiště samotné. Hrozí mu totiž sestup do druhé nejvyšší ligy. A to z hlediska pravidel. V Itálii je zakázáno, aby jeden majitel vlastní byť i minoritní podíl ve dvou klubech, které nastupují ve stejné lize. A to je právě případ Salernitany, v jejímž řídícím orgánu figuruje Claudio Lotito, majitel a prezident Lazia. A protože se kupec zatím hledá marně, Salernitaně reálně hrozí sestup za porušení pravidel.

Což nejsou pro příznivce klubu ze Salerna vůbec dobré zprávy. Jako by nestačilo to, když se dívají na tabulku. Tým vedený koučem Colantuonem sídlí až na posledním místě ligy a to zcela oprávněně. Za 17 utkání se Salernitana zmohla jen na dvě výhry a prohrála už ve třinácti utkáních! Trápí ji jak útok, tak obrana.

Její útočníci zatím vstřelili jen jedenáct branek, suverénně nejmíň z celé ligy, zatímco obrana inkasovala už 37 branek. A to je druhé nejvyšší číslo. V minulém kole se Salernitana utkala s Fiorentinou a nedopadlo to s ní dobře. Dostala čtyři branky a žádnou nedala i přes velké množství šancí. Pak si střihla ještě duel v Coppa Italia s Janovem, ale i ten prohrála.

Kromě toho se Salernitana musí obejít bez několika absencí. Mimo hru jsou kvůli zranění Ruggeri, M. Coulibaly, Strandberg, Zortea a Capezzi.

Interu schází jen dvojice Correa - Darmian a jinak se trenér Inzaghi může vesele soustředit na to, jak svého bývalého nadřízeného (Lotita) porazí. Má k tomu všechny předpoklady. Z posledních deseti duelů ve všech soutěžích prohrál Inter jediné, utkání Ligy mistrů s Realem Madrid. Na to ale reagoval vysokou výhrou nad Cagliari v minulém kole, čímž se dostal před městského rivala a je na čele ligy!
Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Belec - Veseli, Gyömber, Bogdan, Ranieri - L. Coulibaly, Di Tacchio, Kastanos - Bonazzoli, Simy, Ribéry
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozović, Çalhanoğlu, Perišić - Lautaro, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 24.50 - 9.43 - 1.13
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán17124143:1540
2.AC Milán17123236:1939
3.Atalanta Bergamo17114237:2037
4.SSC Neapol17113334:1336
5.ACF Fiorentina17100731:2230
6.AS Řím1791726:1928
7.Juventus FC1784523:1728
8.Empoli FC1782727:2926
9.SS Lazio1774633:3225
10.Bologna FC1773724:2924
11.Hellas Verona1765633:3023
12.US Sassuolo1765628:2623
13.Turín FC1764722:1822
14.UC Sampdoria1753925:3318
15.Udinese Calcio1738622:2817
16.Venezia FC1744916:3016
17.Spezia Calcio17331117:3812
18.Janov CFC1717918:3410
19.Cagliari Calcio1717917:3410
20.Salernitana Calcio17221311:378

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (98)

Přidat komentář
Pipo123

Sarri pred zápasom

“We want to build a young team that can grow with time. We don’t know where we can get, but that’s we believe that’s the easiest path.

Už sa hodne špekuluje o tom že Lazio chce predať Acerbiho o ktorého sa má vraj zaujímať AC a Inter.

Lotito oznámil že Sarri predĺžil zmluvu o ďalšie dva roky, tak snad vedia čo robia a vybudujú niečo podobné ako Neapol pod Sarrim

Reagovat
jackinho10

Jak to dneska vidis?

Reagovat
Pipo123

Nebude hrať Ciro, ale aj tak, musíme poraziť Janov, horší klub v Serii A nie je

Reagovat
Largo

Salernitana je podle mě mnohem horší.

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
Pipo123

Nemám Pedra rád, ale musím uznať že je to výborná posila. Páči sa mi ešte Zaccagni, už v minulých zápasoch patril k tomu lepšiemu, postupne si zvyká na krídle. Každopádne to je tak všetko, zápas dosť nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro je borec, prakticky celou kariéru podává spolehlivé výkony spojené s produktivitou.

Reagovat
didosh

Nějak mi uniklo ale je v Itálii na stadionech nějaké omezení počtu fanoušků?

Reagovat
Nuno čomes

Ivan!!

Hakan další ačko

Reagovat
Panděvova ofina

Jako skočilo mu to nepříjemně

Reagovat
cresposuper

Calha ma za 16 ligovych zapasov bilanciu 6+8 zivotna forma

Reagovat
Panděvova ofina

Hlavně teď táhne naší zálohu a je to přesně ten typ hráče, který nám chyběl. Čekal jsem hodně od Eriksena, že tuhle roli vezme za svojí, ale i přes to, co se mu stalo, tak nebyl ani z poloviny tak efektivní, jako Calhanoglu, od kterého jsem popravdě moc nečekal.

Pravdou je, že je velká škoda, že se stalo, co se stalo, protože bych se vsadil, že by jsme pod Inzaghim viděli toho pravého Eriksena.

Reagovat
cresposuper

Eriksen sa ku koncu rozohral ku slusnym vykonom, ale Calha je momentalne inde.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Celkove ste na tom prekvapivo lepšie ako minulú sezónu. Posily ako Hakan a Dumfries, perspektívny tréner Inzaghi, atraktívny štýl hry... som fanúšik AC, ale tento Inter ma úprimne baví.

Reagovat
LesyJePan

Hraju super to musi uznať každy ale mna to teda nebaví

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravim vsetkych fandov Serie A :) Viem, ze tato tema sa tu uz objavila asi 100x a tak sorry za dalsi spam, ale vedel by prosim niekto odporucit spolahilivy web/sposob na kupu listkov, konkretne na domaci zapas UCL s Liverpoolom 16.2.2022. https://www.seatsnet.com/en/sports-tickets/football-tickets/inter-milan-vs-liverpool-fc/ ja som nasiel toto, vyzera to ok, len si nie som isty. Dakujem moc, pekny vikend a Forza calcio :D

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Largo

Hrozná smůla ten gól. Ale jako zatím vysoko nad naše očekávání.

Bude to hodně náročnej druhej poločas. Vydržet! Líbí se mi naše nasazení, agresivita a snadná hra vepředu.

Daje!

Reagovat
Lech

Snad tam z protiutoku jeste neco fouknem. Skoda te Tammyho dojebane prihravky. Btw Veretout ma kolena z gumy

Reagovat
Lech

Duvan strasna mrdka, kdykoliv muze tak se hodi na zem, pritom ma nad kazdym fyzickou prevahu. By me zajimalo proc neukazali co tam zkousel na Smallinga. Bych ho vypral hned buzeranta

Reagovat
Largo

Reagovat
Shevchenko

Tak zrovna dneska jsem byl přesvědčený že to Atalanta zvládne a ještě jsem si přisadil.

Reagovat
Pipo123

V tom kurze hrať Atalantu? To isté keď hrali proti ponorke, tie kurzy na nich sú strašne nízke, ako keby sa jednalo o nejaký TOP klub.

Reagovat
Shevchenko

Tady nešlo ani tak o Atalantu jako o AS, které už dva roky vůbec nezvládají souboj s top týmy ligy.

Reagovat
Pipo123

Ako úprimne tiež som chcel hrať Atalantu, ale keď som uvidel kurz 1.7 tak som to nepodal, očakával som niečo okolo 2.10 cca.

Reagovat
Shevchenko

Už jsem chtěl psát že to stejně AS neudrží

Reagovat
Shevchenko

Tak nic

Reagovat
Petrinho17

Offside keď k hráčovi ktorý bol v tom offside ani nedošla lopta

Reagovat
Pipo123

Nebola tam skôr ruka? Veď toto ako offside nemohol odpískať

Reagovat
Petrinho17

Aj grafika ukazovala offside

Reagovat
Shevchenko

Taky bych spíš pískal ruku než ofsajd teda

Reagovat
Pipo123

Od AS dnes najlepší výkon v sezóne, teda aspoň zápasy ktoré som videl

Reagovat
Largo

Reagovat
blaugrana

no jasne, ze zrovna dnes sa muselo AS vybicovat k vykonu

Reagovat
Alberto Aquilani

Videl som len druhý polčas, ale super výkon. Smalling dominantný, s nám je tá obrana o level vyššie. Bohužiaľ sa zas skôr či neskôr zraní.

Reagovat
mastakillah

Paráda AS

Reagovat
Largo

Daje Roma, nádhernej mač! Za remízu bych byl před utkáním rád, ale to, jak ti kluci dřeli, rvali se, hráli jednoduše a perfektně bránili....nejlepší výkon v sezoně.

Trochu mě zas štve Mourinho, ti tahouni se před dalším kolem dali vystřídat dřív.

Reagovat
Stana95

úplně bych ten náš výkon neglorifikoval, přecejen jsme dali haluz gól hned z prvního útoku, kterým jsme Atalantu zaskočili. A v podstatě od začátku jsme hráli na brejky.

Stejně z mého pohledu nakonec rozhodl ten neuznaný gól na 2:2 (který bych osobně teda uznal, pokud ten míč nehrál útočník Bergama ale Cristante), když jsme vlastně hned po něm odskočili o další gól a bylo hotovo.

Nechci ale úplně náš výkon shazovat, ta obranná fáze byla dnes hodně dobrá (i když jsme na můj vkus byli příliš zalezlí, Bergamo to tam celkem ostřelovalo), brejky taky vycházely (to byly ale spíš kokotský chyby obrany Atalanty někde na půli hřiště).

Rád bych věřil, že se ta naše hra počínaje dneškem kompletně zvedne, ale jsem realista a bojím se, že náš příští tým z top4 zase přejede jak Inter před dvěma týdny

Reagovat
M11

MORATA !!!

Reagovat
10

Bernamessi nakonec místo do Crotone půjde do Barcelony zadarmo samozřejmě

Reagovat
blaugrana

to tam akoze hentak zadymili s poje... pyrom?

Reagovat
10

jako kdyby nestačilo, že to ty kkti nedávají v TV a koukám se na posraným ruským sekaným streamu, ona tam ještě musí bejt mlha jako kráva

Reagovat
blaugrana

no komentator povedal ze dym z pyra...

Reagovat
10

ale hovno

Reagovat
10

Rabiot má na jeden dobrej poločas bez přehánění 30 šílených, kdy člověk reálně pochybuje o tom, že nemá nějaký postižení, ať už fyzický, nebo i mentální...resp. oboje

Reagovat
10

To je totální antifotbal, já bych je vyházel úplně všechny kromě De Ligta

Reagovat
M11

JUAAAAN !!!

Reagovat
10

Pěkně se ukopl, ale nic to nemění na tom dnešním trapným výkonu, před tím gólem to byla pasáž jak od Ceseny

Reagovat
M11

Ještěže na to pres tu mlhu hovno vidim

Reagovat
10

hoven tam je dost, to je pravda

Reagovat
DelPiero137

Videli ste uputavku na AC-Neapol na Nova Sporte? V style ganksterky/GTA

Reagovat
Largo

Ten Ibra s doutnikem a Lorenzo s revolverem

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Inter Eterno Amore

také upútavky by mohli robiť stále

Reagovat
10

Scamacca > Vlahović

Reagovat
Largo

Ani nahodou.

Reagovat
10

Pokud má Vlahović stát 80m a Scamacca 30-40m, tak mám celkem jasno. Btw. Vlahović bez penalt má 179 minut na gól, Scamacca 137 minut na gól.

Hlavně si myslím, že potenciál Scamaccy je mnohem výš, než aktuálně hraje, což je u Vlahoviće docela otázka. Jedna věc je hrát ve Viole a dávat většinu gólů z brejků, druhá věc hrát zádama k bráně do plných obran ve velkoklubu. Stačí si vzpomenout na Piateka. Každopádně oba mají našlápnuto k pěkný kariéře.

Reagovat
Largo

Za mě ukazuje Vlahović kvalitu delší dobu, než Scamacca. Má pro mě větší cit pro výběr místa, Scamacca je zase na tom líp technicky. Občas mi připomíná Ibru. Ve vápně mi Vlahović přijde lepší, respektive efektivnější. Každopádně bych byl moc rád, kdyby si je oba podělily top kluby v Itálii.

Reagovat
10

Na Vlahoviće nemá nikdo v calciu, to je prohraná bitva. A obávám se, že Scamacca s Fratessim skončí v Interu, protože Marotta bohužel svoje řemeslo narozdíl od konkurence umí.

Reagovat
Largo

V Itálii bych věřil Juventusu, pokud by se mu povedlo zopakovat ten deal s Chiesou. A když se nevykoupí Morata, odejde Dejan a několik záložníků, tak by na něj mohly být prostředky.

Reagovat
Hristo Stoichkov

U toho Vlahoviće jsem si taky vzpomněl na Piateka, podle mě fakt nemá na to udržet taková střelecká čísla, navíc je skoro až nulový do mezihry, což se může ve velkoklubu projevit jako velký problém.

Reagovat
Inter Eterno Amore

To je jedno. Do interu s nimi!

Reagovat
smazaný uživatel

Vlahovic za 80? Ani náhodou. Naštěstí - i kdyby Inter prachy měl, Marotta by takovou chybu neudělal.

Scamacca by byl fajn

Reagovat
Inter Eterno Amore

jj Scamacca je sen

Reagovat
Largo

Obcas nejakej hrac stoji za balik. Ale souhlasim, ze Scamacca je urcite rozumnejsi.

Reagovat
10

fantacalcio Sassu

Hickey, Svanberg, Traore, Scamacca, Frattesi...do Juve pls

Reagovat
Largo

Ani Dominguez z Bologne by se neztratil

Reagovat
10

jak v tak dobře vedeným týmu může hrát základ Chiriches je mimo moje chápání

Reagovat
cresposuper

Cela ta obrana je slaba oproti zvysku timu

Reagovat
10

oba levý beci, Muldur i Ferrari jsou v pohodě...ale jeden jinak je to tak na úrovni Cagliari

Reagovat
fRRR

Na zápasy Fiorentiny i Sassuola se vždycky dobře kouká, není divu, že je to zábava i dneska

Reagovat
Largo

Reagovat
mastakillah

Elmaaas

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol dobrej začátek.

Reagovat
pingla

proč hraje AC v černém?

Reagovat
LesyJePan

Tie Florenziho nakopy s 0% uspesnostou ma zacinaju srat.

Reagovat
GEGE

neskutecne jak to tam posila kazdy zapas...

Reagovat
mastakillah

Zielinski má neskutečnej přehled

Reagovat
LesyJePan

Demme uz 4. Faul … minimalne zltu uz mal mat

Reagovat
Yanek

Kessie je pro mě mrtvý hráč. Může pokračovat někde jinde, ale AC už nemá co dát

Reagovat
Panděvova ofina

Petagna je pravděpodobně ten nejvíc nešikovný útočník SA

Reagovat
dantetomas

Lobotka sa dal na Hazardovu dietu? Ci sa mi len zda taky baculatejsi?

Reagovat
smazaný uživatel

Objevil kouzlo neapolské pizzy.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně spornej ofsjad. Ale berem

Reagovat
LesyJePan

Tak toto je trapas ako sa zapojil leziaci Giroud do hry ?

Reagovat
mastakillah

A nezapojil se? Samozřejmě, že ano …

Reagovat
LesyJePan

Ako sa zapojil ? vsak lezal nehybne.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak sa zapojil ako ty...

Reagovat
stuff

Ta taky ofsajd som este nevidel

Reagovat
Lubinterista

Reagovat
maras93

wtf

Reagovat
LesyJePan

Grazie sudi

Reagovat
smazaný uživatel

Ten futbal už je totálne mimo. Viem, že to tu nikoho nezaujíma, ale ten šport ma už vôbec nebaví. To je v každom zápase stále nejaká chyba rozhodcov, ktorá ovplyvní nie len dianie zápasu, ale aj celkovo vývoj ligy apod. VAR malo priniesť viac spravodlivosti, ale príde mi, že tých zlých rozhodnutí rozhodcov je ešte viac ako pred VARom. A to nehovorím len o tomto zápase, ale celkovo. Už si ani nepamätám kedy som videl nejaký zápas kde by zlé rozhodnutie nejak neovplyvnilo výsledok. Čudujem sa, že si stále nejaký zápas zapnem a riešim to.

Asi začnem čítať knihy, alebo si nájdem niečo iné čo by som mohol pozerať, ale toto už začína byť dobrá stráta času.

Reagovat
Inzaghi

Reagovat
Yanek

Serie A je na tom nejhur ze vsech lig, nikam se to neposouva…

Reagovat
maras93

Minimálně s tím VARem souhlas , sliboval jsem si od toho to stejné. Teď je to spíš chaotické, zápas nemá takovou atmosféru, pač se stále řeší něco u videa a i tak ty rozhodnutí nejsou vždy správná. Pak ani nevím, zda se po golu radovat, protože čekam, zda něco nenajde video.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera to bylo až skandální rozhodnutí...to samozřejmě nemění nic na tom, že forma šla bohužel dolů. Chce to nový impuls (návrat Rebiče, Leaa?), prostě něco co ten tým nakopne...ten náskok co jsme měli je fuč a bude to boj.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele