Serie A - preview 12. kola

13.11.2010, 09:11, aktualizováno 14.11.2010, 08:38
Komentáře a souhrny
Lazio prohrálo dva zápasy v řadě a přišlo o první místo, vrátit se na něj může v neděli po obědě, kdy hostí Neapol. Šlágr kola se bude konat na San Siru, mistrovský Inter vyzve AC Milán. Palermo v sicilském derby hostí Catanii, Sampdoria přivítá Chievo, Janov cestuje do Cagliari...
SS Lazio - SSC Neapol  (neděle 12:30)
Lazio touží po dvou porážkách opět naplno bodovat. K tomu se ale bude potřeba pořádně zlepšit, neboť Neapol není žádný otloukánek, nýbrž žhavý kandidát na pohárová umístění. Utkání začne před tradiční porcí zápasů, tedy ve 12:30.

Velmi nepříjemnou porážku museli akceptovat fotbalisté Lazia, ti totiž prohráli už podruhé v řadě, po neúspěšném římském derby zcela vyhořeli na půdě Ceseny. Lazio stála tato porážka vedoucí pozici, neboť druhý AC Milán zvítězil. "Proti Ceseně jsme promarnili šanci, jak se po prohraném derby zvednout. Musíme otočit stránku a zkusit zakončit týden nejlepším možným způsobem. Jsme stále v dobré pozici a byla by škoda vyhodit všechnu dobrou práci, kterou jsme do této chvíle konali," apeloval na své svěřenci kouč Lazia Edy Reja.

S aktuálním postavením Neapole by bylo vedení klubu na konci sezony velmi spokojeno. Po jednobrankové výhře nad Cagliari, kterou zařídil až v nastaveném čase Argentinec Lavezzi, se Napolitáni posunuli už na třetí místo.

"Pokud budeme hrát s takovým odhodláním jako proti Cagliari, můžeme dosáhnout vynikajících výsledků," nechal se slyšet autor poslední vítězné trefy Ezequiel Lavezzi. Neapol teď čeká křest ohněm, představí se totiž na půdě římského Lazia.

Biancocelesti mají s Neapolí poměrně vyrovnanou vzájemnou bilanci. Loni skončili dvě střetnutí dvěma plichtami, 0:0 respektive 1:1. Laziu budou chybět Meghni a Quadri, hostům zase Aronica, Dossena a suspendovaný Gargano.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Lichtsteiner, Biava, Dias, Radu - Brocchi, Ledesma - Zarate, Hernanes, Mauri - Floccari
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Grava , Cannavaro, Campagnaro - Maggio, Pazienza , Yebda, Zuniga - Hamšík, Cavani - Lavezzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.05 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AS Bari - Parma FC  (neděle 15:00)
Bari jako poslední mužstvo v italské nejvyšší soutěži ještě nezískalo dvojciferný počet bodů. Nicméně to se může snadno změnit v neděli odpoledne, kdy Galletti hostí Parmu a musejí vyhrát. Jen tak se dostanou právě před Parmu a možná i ze sestupových vod.

Jenže Parma nebude žádným snadným soupeřem. Jednak jsou Gialloblu posíleni poslední výhrou nad Sampdorií, navíc na Stadio San Nicola jezdí s oblibou. V posledních sedmi zápasech tu totiž Bari hned čtyřikrát porazili. Pravdou však je, že letos se Parmě venku střelecky nedaří, a tak má Bari šanci.

V táboře Gialloblu si určitě první část sezóny představovali o něco lépe. Horší situaci ale na sebe vzal sportovní ředitel Pietro Leonardi, jenž prohlásil, že některé z letních nákupů se nevyplatily.

Ono ani Bari ale v týdnu neodešlo úplně zklamané. Remízy v Chievu si mohou Galletti cenit, obzvlášť když před tím zápasem prohráli pět duelů v řadě. Tým Giampiera Ventury ale ještě vůbec nemá vyhráno, musí se prát dál, i bez klíčových hráčů. Mimo hru jsou totiž Sergio Almiron, Salvatore Masiello, Jose Castillo i Abdelkader Ghezzal.
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet - Belmonte, A. Masiello, Rossi, Parisi - Pulzetti, Donati, Gazzi, Alvarez - Barreto, Caputo
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paci, Lucarelli, Antonelli - Morrone, Dzemaili, Gobbi - Candreva, Bojinov, Marques
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.15 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - Brescia Calcio  (neděle 15:00)
Souboj o záchranu, i tak by se dalo nazvat vzájemné střetnutí Boloni s Brescií. I když je odehráno teprve jedenáct kol, nechce ani jeden celek setrvat na těchto sestupových pozicích.

Dlouho drželi fotbalisté Boloni nerozhodný výsledek na horké půdě janovského FC. Nakonec však museli před soupeřem smeknout, neboť devět minut před závěrečným hvizdem udeřil Omar Milanetto. Porážka zároveň znamenala pád na osmnáctou, tedy sestupovou pozici. Aby se z tohoto postavení domácí zvedli, musejí v domácím prostředí porazit Brescii Calcio.

Brescia je sice aktuálně sedmnáctá, ovšem v minulých zápasech se bodově obohatila na mnohem silnějších soupeřích. Řeč je samozřejmě o zápasech proti Interu Milán a Juventusu. Pokaždé se nováčkovi podařilo remizovat 1:1. Samozřejmě cílem Brescie je záchrana, a ta, pokud bude tým předvádět takovéto výkony, je velmi reálná. Z toho hlediska bude důležitým zápasem ten proti Boloni.

"Bude to těžký zápas, ale to jsou všechny v Serii A. Našim cílem je v tomto utkání bodovat," netajil cíle útočník Andrea Caracciolo.

Boloňa nastoupí takřka v kompletním složení, chybět bude jediný Della Rocca. Brescia je na tom podobně, také ona bude mít až na výjimky kompletní tým. Těmi výjimkami jsou Mareco a brankářská jednička Matteo Sereni.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Garics, Britos, Portanova, Rubin - Perez, Mudingayi, Ekdal - Ramirez - Di Vaio, Gimenez
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Arcari - Berardi, Zebina, Martinez, Dallamano - Hetemaj, Cordova, Vass - Diamanti, Eder - Caracciolo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.15 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - Janov CFC  (neděle 15:00)
Premiéra Davidemu Ballardinimu na lavičce vyšla. V neděli ho ale čeká ještě těžší zkouška. Se svými novými svěřenci jede do Sardinie, aby se střetl s Cagliari, které v minulo vedl, dokonce dvakrát. Ballardini tak má o motivaci postaráno.

Přitom Ballardiniho jmenování do pozice hlavního kouče Grifů mohlo být pro nejednoho fanouška překvapení. Ve svém prvním působení v Cagliari byl Ballardini vyražen prezidentem Celline, to byl rok 2005. Podruhé klub opustil o tři roky později, ačkoliv dokázal neuvěřitelné věci, když klub zachránil. Poté skončil v Palermu a byl vyhozen z Lazia. Ani to ale janovského prezidenta Enrica Preziosiho nezastavilo v jeho angažování.

Vůbec se to všechno seběhlo hodně rychle. Ještě v neděli vedl proti Palermu mužstvo Gian Piero Gasperini. V pondělí už byl Janov bez trenéra a ještě tentýž den Preziosi jmenoval do funkce Ballardiniho. Ten hned ve středu koučoval v zápase s Bolognou a Janov vyhrál 1:0. Nebyl to sice žádný úžasný výkon, ale to důležité se splnilo, a to zisk tří bodů.

První změna, kterou Ballardini na začátku svého působení udělal, byla změna rozestavení. Gasperini léta praktikoval netradiční 3-4-3, nicméně to pomalu přestávalo fungovat, a tak se Ballardini uchýlil ke klasickému 4-4-2, přičemž Toniho v útoku doplňoval Rudolf. Tento tah mohl přijít i kvůli rozsáhlé absenci křídel - chybí Palacio, Sculli a Palladino, dále Jankovič a Chico.

Serie A je letos neskutečně nabitá. Cagliari je sice na patnáctém místě, jenže má jedenáct bodů a to mají i další čtyři celky pod ním, takže pád do propasti sestupu může být rychlý. Proto v Cagliari ještě stále litují středeční prohry s Neapolí. V tom zápase drželi Isolani celý zápas bezbrankovou remízu, až ve 4. minutě nastavení rozhodl o výhře Neapole Lavezzi.

Domácí v neděli budou bez Ragatzua, Lazzariho, Pisana a Sivakova.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Perico, Canini, Astori, Agostini - Biondini, Conti, Nainggolan - Cossu, Acquafresca, Nene
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Eduardo - Rafinha, Ranocchia, Dainelli, Criscito - Rossi, Milanetto, Veloso - Rudolf, Toni, Mesto
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.10 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Città di Palermo - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Tabulkoví sousedi, které v současné chvíli dělí jen skóre, to je Palermo s Catanií. Palermo je deváté, Catania má na desátém místě skoro přesně o polovinu nižší skóre. O polovinu méně branek než Palermo dalo a zároveň i inkasovalo.

S aktuálním umístěním nemohou být v Palermu příliš spokojeni. Všeobecně se předpokládalo, že Rosanero budou podávat lepší výkony, než doposud. Před týdnem to sice po výhře nad Janovem vypadalo nadějně, ale pak přišla prohra s AC Milán a Palermo má nyní na kontě čtyři zápasy a tři prohry.

Na San Siru Palermo prohrálo 3:1, ale po zápase se hodně čílilo. Kouč Delio Rossi se cítil být poškozen několika kontroverzními výroky sudího a prezident Maurizio Zamparini byl rozzloben natolik, že dokonce pohrozil prodejem klubu. Další ránou v milánském zápase bylo zranění Javiera Pastore, jenž si poranil koleno a proti Catanii nenastoupí. Připojí se na marodce k Liveranimu s Hernandezem.

Loni se mohlo Palermo spolehnout na domácí stánek jako na nedobytnou tvrz. Letos však o domácí neporazitelnost rychle přišlo, na Stadio Renza Barbery je navíc jedním z nejhorších v lize. Uspokojovat může domácí snad letošní špatná venkovní forma Catanie.

Přesto se ale Catanii nevede tak špatně. Marco Giampaolo poskládal poměrně kompaktní tým, který již letos dokázal uhrát body s AC Milán, Neapolí, Fiorentinou nebo Sampdorií. V posledních třech zápasech navíc neinkasoval a rád by v podobném trendu pokračoval nadále. Giampaolo akorát musí řešit několik zdravotních problémů, které mají Augustyn, Spolli, Capuano, Pesce a Bellusci. Za karty pyká Pablo Ledesma.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Cassani, Munoz, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Bacinovič, Nocerino - Iličič - Pinilla, Miccoli
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Potenza, Silvestre, Terlizzi, Alvarez - Biagianti - Gomez, Izco, Del Vecchio, Mascara - Maxi Lopez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Sampdoria se bude snažit odčinit poslední ligovou porážku, ale nebude to mít vůbec snadné, neboť se na stadionu Luigi Ferraris představí solidně hrající Chievo Verona. Mimo jiné také půjde o souboj sousedních celků, Sampdoria má s Chievem shodný počet bodů.

Je to jakési nemasné, neslané. Zápasy Sampdorie jsou zatím hodně rozporuplné, rozhodně se nedá hovořit o povedeném začátku. Na druhou stranu Blucerchatti okupují sedmou příčku a jsou tedy v těsném závěsu za pohárovými umístěními. Současný problém Sampdorie tkví ve střílení branek, ani v minulém kole se to nepodařilo, svěřenci trenéra Di Carla totiž prohráli s Parmou 0:1. Celkově to už byl třetí soutěžní zápas bez vstřelené branky. Nyní přivítá Sampdoria Chievo. "Chievo je venku nebezpečné, což dokazují jejich výhry v úvodu sezony proti Neapoli a Janovu. My jsme ale po čtvrtku hladoví po vítězství a já doufám, že se naše hra zlepší a získáme tři body," nechal se slyšet trenér Sampdorie Domenico Di Carlo.

Brankové hody nepořádá ani Chievo, i to vyšlo z minulého kola s prázdným štítem. Severoitalský celek si rozdělil body za remízu 0:0 s Bari. Sice už to není tak skvělé, jako v samotném úvodu Serie A, pořád je však Chievo na velmi dobré osmé pozici a pokud se mu podaří vítězně zvládnout zápas se Sampdorií, dostane se na sedmou pozici.

Sampdoria má proti Chievu velmi kladnou bilanci, v minulém roce triumfovali Blucerchiatti hned dvakrát. V Janově i ve Veroně se zrodil výsledek 2:1 pro Sampdorii.

Trojice Zauri, Semioli a Palombo, to jsou ztráty pro utkání s Fly Donkeys. Chievo je na tom obdobně, spolu se zraněnými Lucianem a střelcem Pellissierem budou chybět vykartovaní Constant s Cesarem.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Curci - Cacciatore, Gastaldello, Lucchini, Ziegler - Koman, Poli, Tissone, Guberti - Pazzini, Pozzi
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Andreolli, Mandelli, Mantovani - Fernandes, Rigoni, Marcolini - Bogliacino - Thereau, Moscardelli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.20 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - US Lecce  (neděle 15:00)
Udinese v týdnu po více než měsíci poprvé zaváhalo a prohru v Catanii má v plánu napravit v neděli odpoledne duelem s Lecce. To je navíc pro Bianconeri důležitý duel, protože Lecce na ně ztrácí jen dva body. A jelikož je tabulka hodně našlapaná, mohlo by Udinese opět rychle spadnout do sestupového pásma.

Zatímco Udinese ve středu prohrálo, Lecce si z vloženého kola odnáší jiné pocity, příjemnější. Svěřenci Luigiho De Cania totiž uhráli remízu s Interem, což se vždycky počítá. De Canio si musel zápas s obhájcem titulu pochvalovat, protože s týmem pracoval na defenzivní hře, a tak je jeden inkasovaný gól a získaný bod dobrou odměnou.

Trenér Salentini zároveň podotkl, že i přesto, že měl Inter spoustu zraněných hráčů, měl na trávníku obrovskou kvalitu, navíc když i Lecce nebylo kompletní. Zkrátka a dobře, bod Salentini potěšil. Zatím není jasné, zda se stihne dát do pořádku Stefano Ferrario, ale vypadá to, že se připojí ke zraněným Reginiussenovi a Fabianovi.

Vraťme se ale zpět domácímu Udinese. To po strašném začátku začalo stoupat tabulkou, když vyhrálo čtyřikrát v řadě. Pak přišla remíza s Cagliari, pak prohra s Catanií a v Udine teď doufají, že se opět najede na vítěznou vlnu. Bianconeri by potřebovali více střílet góly. Problém zatím tkví zejména ve spánku Antonia Di Nataleho, jemuž se nedaří navázat na loňskou sezónu nejlepšího střelce ligy.

Otázkou je, zda se vůbec ještě letos Di Natale z pomyslného spánku probudí. Náhradu ale za něj Udinese nemá. V neděli domácí postrádají vykartované Pasqualeho a Pinziho, zranění trápí Zapatu.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Benatia, Coda, Domizzi - Isla, Inler, Asamoah, Arnero - Sanchez - Di Natale, Floro Flores
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Rosati - Rispoli, Gustavo, Giuliatto, Brivio - Vives, Giacomazzi, Olivera - Di Michele, Mesbah - Jeda
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.65 - 6.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - AC Milán  (neděle 20:45)
A je to tady! Slavné Derby della Madonnina mezi Interem Milán a AC Milán je tu. Poslední vítěz Serie A, Coppa Italia i Champions League Inter "hostí" aktuálně vedoucí tým ligy AC Milán, a aby se na něj bodově dotáhl, potřebuje zvítězit. Pro trenéry Rafaela Beníteze i Massimiliana Allegriho je to první milánské derby v kariéře. A ještě jedna pikantnost, proti svému bývalému zaměstnavateli se v dresu konkurenčního AC představí Zlatan Ibrahimovič.

Mistrovský Inter Milán je na tom poslední dobou, co se týče úspěchů, mnohem lépe než AC Milán. Nerazzurri sbírají jeden titul za druhým a byli to právě oni, kdo naposledy opanovali nejprestižnější klubovou soutěž Evropy, milionářskou Ligu mistrů. Jenže klub po sezoně opustil trenér José Mourinho a obhajoba titulu ze sezony 2009/2010 nezačala zrovna optimálně.

Tým pod novým trenérem Rafaelem Benítezem zatím nešlape tak, jak by si fanoušci a nejspíše i prezident Massimo Moratti přáli. V lize jsou Nerazzurri po jedenácti kolech až čtvrtí, i když ztráta na první místo činí pouze tři body. Inter ale už tři zápasy v řadě nevyhrál, po prohře s Tottenhamem následovaly dvě ligové plichty s nováčky soutěže Brescií a Lecce. Pravdou je, že španělský kouč Benítez má hodně těžkou práci, přeci jenom napodobit, respektive zopakovat úspěchy Mourinha je dost těžký úkol. Do konce ligového ročníku je však ještě spousta zápasů a Inter se stále sžívá s novým herním stylem. Nicméně nehodlá na čtvrté pozici setrvat - cílem je samozřejmě obhajoba mistrovského titulu.

AC se z domácího titulu radovalo naposledy v sezoně 2003/2004, a to už je poměrně dost dlouhá doba. Od této doby si připisovali jedno Scudetto za druhým fotbalisté Interu. Dlouho také platilo, že na evropské scéně se dařilo více milánskému AC, jenže to díky triumfu Interu už neplatí. Letos to však hodlají Rossoneri změnit a zatím se to daří, i když je odehráno pouze jedenáct kol. Svěřenci trenéra Allegriho totiž okupují s jednobodovým náskokem první příčku.

Milánské derby, to je pochopitelně v Itálii něco víc než jen obyčejný zápas. A právě toto utkání bude mít hodně zvláštní náboj zejména pro jednoho hráče - Zlatana Ibrahimoviče. Švédský útočník dlouho oblékal dres Interu a díky svým brankám se stal doslova modlou fanoušků Nerazzurri. Jenže to všechno je pryč, po nepříliš zdařilém angažmá v Barceloně se rozhodl vrátit do Milána, jenže nikoliv do Interu, nýbrž do AC. V historii těchto dvou rivalů je známo několik příkladů přestupů, vždyť například Seedorf nebo Pirlo oblékali dres Interu, ovšem tito hráči se v Interu až tak výrazně jako Ibrahimovič neprosadili. Proto je situace Ibrahimoviče úplně jiná a bude zajímavé sledovat, jak jej fandové Interu přivítají.

Interu se na poslední chvíli uzdravili klíčový hráči Cambiasso, Sneijder a brankář Julio Cesar, to ale rozhodně neznamená, že by byla marodka Nerazzurri prázdná, stále jsou na ní Muntari, Mariga, Thiago Motta, Maicon a Samuel. Rovněž konkurenční AC nebude úplně kompletní, útočníci Pato s Inzaghim jsou mimo, u Superpippa se jedná o velmi vážné zranění, u mladšího Pata je zranění otázkou zhruba šesti týdnů. Do utkání nezasáhne ani obránce Massimo Oddo.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Cordoba, Lucio, Materazzi, Chivu - J.Zanetti, Stankovič, Obi - Sneijder - Eto'o, Milito
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini - Gattuso, Pirlo, Ambrosini - Seedorf, Ronaldinho - Ibrahimovič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.15 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - AC Cesena  (sobota 18:00)
Cesena je sice předposlední, jenže Fiorentina si musí dávat na nováčka soutěže pořádný pozor. Cavallucci Marini jsou letos totiž takovým katem velkých týmů. Viola na něj navíc nemá bůhví jaký náskok, nabitá Serie A nabízí domácí ze 13. místa rozdíl pouhého jednoho bodu.

Cesena už letos šokovala výhrou nad AC Milán, remizovala s AS Řím a naposledy překvapila ve středu, to porazila do té doby vedoucí Lazio. Je tak s podivem, že ze zbylých zápasů už Cesena posbírala pouhé čtyři body a po dobrém startu se trápí v sestupovém pásmu. Nicméně právě vítězství nad Laziem by mohlo hráčům vlít sebevědomí do žil.

Fiorentina se začala po špatném startu pomalu zvedat, až do středy třikrát v řadě neprohrála. Naposledy ale nestačila na AS Řím. Ačkoliv se již Sinišovi Mihajlovičovi vrátil Adrian Mutu, Viola ještě zdaleka nepředvádí ideální výkony. Doma už letos dvakrát prohrála, s Cesenou to již nemůže dopustit. Stále domácím chybí Sebastien Frey, Riccardo Montolivo, Stevan Jovetič, Cristiano Zanetti a Khouma Babacar. Cesena postrádá Igora Budana a Fabia Casertu.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruc - Comotto, Gamberini, Natali, Gulan - Santana, Donadel - Marchionni, Mutu, Vargas - Gilardino
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Nagatomo, Von Bergen, Benalouane, Lauro - Appiah, Colucci, Parolo - Jimenez, Bogdani, Giaccherini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 3.85 - 8.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Juventus FC - AS Řím  (sobota 20:45)
Už v sobotu je v Itálii na programu velký šlágr mezi Juventusem a AS Řím. Oba celky se zvedly z bídného úvodu a nyní okupují pohárové pozice. Giallorossi neprohráli pět zápasů v řadě, Stará dáma dokonce sedm.

Po jedenácti odehraných kolech patří Juventusu jedno prvenství, a to sice v počtu nastřílených branek. Stará dáma se trefila do sítě soupeře již dvaadvacetkrát, což je nejvíce v soutěži. Více než střílení branek je však důležitější sbírání bodů. Juventus totiž naposledy bodově zaváhal, když jen remizoval na půdě nováčka z Brescie 1:1. Doma je ale Juventus silnější, tedy alespoň to platí pro Serii A, svědčí o tom tři vyhrané domácí zápasy v řadě. Na turínskou půdu tentokrát zajíždí v dobré formě hrající AS Řím.

"Bude to pro nás velmi těžký test, ale vyhráli jsme doma v Turíně tři ligové zápasy v řadě a z domácích zápasů musíme vždy vytěžit maximum," prohlásil trenér Juventusu Luigi Del Neri.

AS Řím je na tom podobně, i on je v současnosti na vzestupu. Po šíleném úvodu se dostavují důležitá vítězství, což se samozřejmě okamžitě promítne v ligové tabulce. Giallorossi už okupují šesté místo, které zaručuje start v Evropské lize. Nicméně AS Řím směřuje mnohem výš.

"Jsme na správné cestě a to je ta nejdůležitější věc. Chceme se vrátit na vedoucí pozice, což v úvodu sezony čekal málokdo," nechal se slyšet Claudio Ranieri. Jeho tým teď čeká těžký zápas na půdě Juventusu Turín. Stará dáma už dokázala letos obrat o body jak Inter, tak i AC Milán.

"Musíme vyhodnotit chyby, které jsme proti Fiorentině napáchali a soustředit se na Juve," pokračoval trenér římského AS. Jeho svěřenci naposledy přestříleli Violu 3:2.

Juventus trápí velmi rozsáhlá marodka, která čítá osm jmen. Zdravotní potíže tedy mají Buffon, Krasič, Legrottaglie, Rinaudo, Grygera, De Ceglie, Martinez a Manninger. Aby toho nebylo málo, tak vykartovaný je Motta. Trenér Luigi Del Neri tak bude mít velké starosti poskládat základní sestavu. Kompletní rozhodně nebude ani Řím, Juan, Okaka, Taddei, Pizarro a Perrotta, ty všechny trápí nejrůznější zranění.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Storari - Salihamidzic, Bonucci, Chiellini, Grosso - Pepe, Aquilani, Sissoko, Marchisio - Quagliarella, Iaquinta
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Cassetti, Mexes, N. Burdisso, Riise - Simplicio, De Rossi, Brighi - Menez - Vucinic, Borriello
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.25 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán1172220:1123
2.SS Lazio1171313:922
3.SSC Neapol1163218:1121
4.Inter Milán1155113:620
5.Juventus FC1154222:1219
6.AS Řím1153314:1418
7.UC Sampdoria1136211:915
8.Chievo Verona1143411:1015
9.Città di Palermo1142517:1614
10.Calcio Catania113539:814
11.Janov CFC114259:1114
12.Udinese Calcio114259:1214
13.ACF Fiorentina1133512:1312
14.US Lecce113358:1812
15.Cagliari Calcio1125411:1011
16.Parma FC112547:1011
17.Brescia Calcio1132610:1411
18.Bologna FC1125410:1511
19.AC Cesena113268:1411
20.AS Bari112369:189

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (648)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele