Primera División - preview 8. kola

24.10.2009, 10:19, aktualizováno 25.10.2009, 08:37
Previews
Real Madrid jenom remizoval v Gijonu a to je šance pro Barcelonu, ta doma hostí Zaragozu. Deportivo hraje ve Valladolidu a může využít sobotního zaváhání Sevilly k posunu na třetí místo. Valencia cestuje do Almerie a Villarreal pět čeká souboj dvou nejhorších týmů soutěže - po Xerezu se mu postaví Malaga...
Atlético Madrid - RCD Mallorca  (sobota 18:00)
Quique Sánchez Flores je pro fanoušky a klub Atlético Madrid ztělesněná naděje na lepší zítřky. Vedení celku z hlavního města nakonec došla trpělivost a odvolalo někdejšího skvělého brankáře a nynějšího trenéra bez angažmá Ábela Resina, o důvodech snad nemusím polemizovat. Tento tah se očekával, ačkoli se z tábora Los Colchoneros opakovaně ozývalo, že má Resino důvěru. Reparátů již bylo příliš. Bude Flores klíčovým impulsem a popudem pro hráče Rojiblancos?

Soupeřem Atlética Madrid je příjemné překvapení letošního ročníku z Baleárských ostrovů. Bystřejší a španělské kopané znalí jistě pochopili a vědí, že jde o Real Mallorca. Start do sezóny vyšel hostům na výbornou, akorát jakmile dojde na výpravu na pažit soupeře, mechanismus se zadrhává. Jakpak se nyní Manzanova jedenáctka popere s mužstvem ve značném stádiu rozkladu?

Atlético Madrid utrpělo v minulém týdnu výprask na půdě Osasuny, které stačil poločas k jasnému vítězství 3:0. A když už Atléti zahrozili, postavil se do cesty výborně chytající Ricardo, jenž se velkou měrou zasloužil o to, že navarrský celek neinkasoval. Rojiblancos čekala v týdnu přetěžká a předem smutná cesta do Londýna, kde si na španělský celek brousila zuby rozehraná Chelsea. Anglický velkoklub si nakonec s chutí zastřílel.

To byla poslední kapka pro vedení, které okamžitě jednalo. Během dvou dnů se na lavičce objevil Flores. Očekává se proměna mírná základní jedenáctky. Ta se nedotkne zraněných brankáře Roberta a obránce Mariana Perníy.

Hostující mančaft je v optimálním rozpoložení. Dlouholetý trenér týmu Gregorio Manzano odvádí velmi dobrou koncepční práci, nyní těží z dřiny a důvěry vedení, která mu byla dána po loňských neuspokojivých výkonech. Vedení udělalo dobře, Mallorca měla fantastickou druhou polovinu ročníku a nakonec si užívala klidných vod tabulky. Letos se hráči vezou na vítězné a optimistické vlně, však je to vidět i na předváděné hře, ačkoli odešlo několik opor (Santana či Jurado). Výtečný čich pak projevilo vedení, které přivedlo skvěle hrajícího rodilého Baska Aritze Adurize.

Gregorio Manzano nemusí hořekovat nad ztrátou žádného klíčového může, jednoduše řečeno, Mallorca přijíždí v plné síle. Zda-li to bude stačit na o nové cíle hrající Atlético, poznáme dnes podvečer.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Sergio Asenjo - Antonio Lopéz, Juanito, Luís Perea, Tomáš Ujfaluši - Cléber Santana, Paolo Assuncao, José Manuel Jurado, Simao Sabrossa - Sergio Agüero, Diego Forlan
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Dudu Aouate - Ayoze, Iván Ramis, Nunes, Josemi; Borja Valero, Mario Suarez, Julio Alvarez, Gonzalo Castro; Aritz Aduriz, Victor Casadéus
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.80 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sporting Gijón - Real Madrid  (sobota 20:00)
Cesta do Asturie čeká v 8. kole Real Madrid, který se hodlá vzpamatovat z porážky s AC Milán v Lize mistrů. Bílý balet bude domácímu Sportingu Gijón čelit takřka bez všech svých útočníků. Toho budou chtít domácí využít a posunout se nahoru ze stávajícího sedmého místa.

Jako po kocovině si budou muset připadat fotbalisté Realu poté, co nepříliš šťastně podlehli doma v Lize mistrů AC Milán. Nápravu si budou chtít zjednat v Gijónu, kde na ně bude čekat domácí asturijský Sporting, vedený trenérem Preciadem.

Základní jedenáctka domácích bude mít v brance Juana Pabla, před ním stopery Botiu a Gregoryho a na krajích Loru a Canellu. Do středu zálohy se postaví Rivera a Míchel, křídla budou hrát Miguel de las Cuevas a Diego Castro, na spojce se objeví Morán a v útoku Barral, bývalý hráč Realu.

Hosté budou mít starosti zejména s útokem, jelikož Manuelovi Pellegrinimu budou z různých důvodů chybět Ronaldo, Benzema, Higuaín a Van Nistelrooy. V pořádku je pouze Raúl, takže byl na soupisku dopsán Paraguayec Acuňa z béčka. Z osobních důvodů vynechá utkání Lass.

Do branky se podívá Casillas, nešťastný hrdina z posledního zápasu LM, před ním si zahrají Marcelo, Albiol, Pepe a Ramos. Zálohu v defenzivní části zajistí Diarra a Xabi, v ofenzivní pak Guti, Granero a Kaká, na špici útoku bude hrát osamocený Raúl.

Utkání na stadionu Sportingu Gijón zahájí ve 20.00 CET píšťalka rozhodčího Teixeira Vitienese.
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Juan Pablo - Alberto Lora, Arnolin Gregory, Alberto Botia, Roberto Canella - Michel, Alberto Rivera - Miguel De las Cuevas, Luis Moran, Diego Castro - David Barral
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Iker Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Raúl Albiol, Drenthe - Xabi Alonso, Mahamadou Diarra - Guti, Esteban Granero - Kaká, Raúl
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.80 - 3.75 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Espanyol Barcelona  (sobota 22:00)
Nelze pochybovat o tom, že Sevilla patří mezi úhlavní nepřátele dvou největších kandidátů na zisk titulu. I proto je zřejmé, že do utkání s katalánským RCD Espanyol vstupuje v roli velkého favorita, ačkoli nejsou hosté žádná ořezávátka.

Svěřenci Mauricia Pochettina neprohráli již pět utkání v řadě, což je vyhouplo do horních pater tabulky. Naposledy formu barcelonského celku odneslo Tenerife, které prohrálo sice těsným rozdílem, ale vítězství Espanyolu bylo zasloužené. I když klubem zmítá nepříznivá situace okolo ikony klubu Raúla Tamuda, na výkonech mužstva to není znát, ba naopak. Ať už tahle taškařice skončí kdykoli, klubu jeho absence zatím podle hry v posledních mačích nevadí.

Pochettino nebude mít k dispozici, jak už jsem nenápadně naznačil, Raúla Tamuda. Nicméně o jeho nominaci se rozhodne před zápasem. I přesto počítá trenér katalánského klubu spíše návraty, nežli ztráty. Základní jedenáctka by měla zůstat podobná jako v klání s Tenerife.

V poněkud složitější situaci, bereme-li v potaz absentující hráče a ztráty, je trenér Rojiblancos Manolo Jimenéz. Adriano se zranil ve vítězném zápase se Stuggartem v úterním duelu nejprestižnější klubové soutěže a vynechá několik dalších utkání. Zdravotní problémy přetrvávají u jedničky a kapitána mužstva Andrése Palopa, schůdná zranění a bolístky hlásí Konko, Acosta a Federico.

Sevilla, jak již bylo naznačeno, si poradila v týdnu se Stuggartem, jež na jeho hřišti porazila hladce 1:3. Vývoj utkání byl přitom relativně poklidný a Sevilla si výhru zasloužila. Utkání s německým týmem byla náplast na nezahojenou bolístku v podobě prohry na Riazoru proti Deportivu La Coruňa. Jak se tomu stalo, že Sevilla padla? Postarala se o to dobrá a nepropustná defenzíva, úderná a nebezpečná ofenzíva Deporu a jeho jediný střelec Juan Rodríguez (jeho branka stojí za shlédnutí).

Ztráty se Jimenézovi svěřenci nemohou dopustit. V prvé řadě by mohli být předehnáni kvalitně pracující mašinou z Galície, tedy Deportivem La Coruňa, a jednak by mohli ztratit kontakt s Barcelonou a Realem Madrid. Espanyolu by případný bodový zisk pomohl, načež by bylo velkým překvapení, kdyby přišel. Jenže fotbal je nevyzpytatelný jako žena...
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Javi Varas - Sergio Sanchez, Sebastien Squillaci, Ivica Dragutinovic, Fernando Navarro - Jesús Navas, Didier Zokora, Lolo, Diego Capel - Luís Fabiano, Frédéric Kanoute.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Carlos Kameni - Iván Pillud, Nicolás Pareja, Facundo Roncaglia, David Garcia - Moises Hurtado, Joan Verdu - Ben Sahar, Ivan Alonso, Luis Garcia - José Callejon
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 4.25 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Santander - CA Osasuna  (neděle 17:00)
Křídelník Racingu Santander Luis García hecoval své spoluhráče k tomu, aby udělali vše pro nedělní vítězství nad Osasunou. Došlo by tak k přerušení série nepříliš povedených domácích zápasů.

Los Verdiblancos totiž na stadionu El Sardinero z dosavadních tří utkání nezískali ani jediný bod, přičemž už devětkrát inkasovali a sami skórovali jen dvakrát. Všech dosud získaných šest bodů vytěžil Santander ze hřišť soupeřů. Garcia však věří, že právě proti Osasuně se podaří výsledkový propad zastavit. "Chceme získat plný počet bodů, abychom si udobřili naše skvělé fanoušky. Musí nás mít zejména po utkáních s Valencií a Zaragozou plné zuby," vykládá.

Na to navazuje: "Zároveň bychom ale na sebe neměli strhávat veškerý tlak. Musíme hrát pro naše fanoušky, aby viděli pěkný zápas okořeněný našimi třemi body. Nemůžeme si už dovolit ztrácet," zná realitu García. Minulý víkend uhrál Santander cennou remízu na půdě Zaragozy, ačkoliv ještě deset minut před koncem prohrával o dvě branky. Právě to by mohlo dodat týmu ztracenou sebedůvěru. "Tým se stále zlepšuje. Kousek po kousku se přibližujeme k naší hře," dodává.

Racing by měl nastoupit k nedělnímu utkání v plné síle a v sestavě by se mohl mimo jiné objevit také mladík Sergio Canales, který v Zaragoze střídal. O jeho služby prý projevily zájem také Real či Barcelona. Osmnáctiletý talent se v průběhu týdne potýkal s lehčím zraněním, nicméně zdá se, že bude fit. Stejně jako jeho kolega Marc Torrejon.

Nálada na druhém konci břehu je naprosto odlišná. V týmu panuje pohoda po debaklu Atletica v minulém kole 3:0. Bylo to již třetí vítězství Pamplony v sezoně, které ji posunulo už na devátou příčku tabulky. Venku se ale svěřencům trenéra Camacha nedaří. Obránce Miguel Flano chce potvrdit, že jeho tým umí hrát také mimo svůj stadion a že příčka v horní olovině tabulky není dílem náhody.

"Do nedělního souboje musíme jít se stoprocentním přístupem a bojovností. Je to důležitý zápas, protože může leccos naznačit o našich kvalitách. Ty pravidelně prokazujeme ve vypjatých duelech, jakmile však přijde nepříliš důležitý boj, obvykle ztrácíme naprosto zbytečně body. Teď je ta chvíle, kdy musíme ukázat naši sílu. Cestujeme do Santanderu s cílem uspět," velí k bitvě Flano. Kouč Camacho se bude muset obejít bez trojice Delporte, Esparza a Roversio.
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Tońo - Pablo Pinillos, Nasief Morris, Marc Torrejón, Christian Fernandéz - Gonzalo Colsa, Mehdi Lacen, Manuel Arana, Óscar Serrano - Pedro Munitis, Mohamed Tchité
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Ricardo - César Azpilicueta, Miguel Flańo, Josetxo, Nacho Monreal - Francisco Puńal, Javad Nekounam, Juanfran, Javi Camuńas - Carlos Aranda a Walter Pandiani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.25 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - Athletic Bilbao  (neděle 17:00)
Tyto dva předměty našeho současného zájmu a pozorování se zatím drží středu tabulky. Nevyrovnané výsledky v posledních ligových utkáních je ale mohou velmi brzy posunout níže, do prostředí velkých malérů a potíží. Vzájemný duel a zisk nějakého toho bodíku by ať už Getafe, tak Athleticu přišel vhod.

Baskičtí Lvi mají v posledních zápasech v nejvyšší soutěži problémy skórovat a zvítězit. Po skvostném začátku tak přišel pád zase na zem, nyní se Athletic díky čtyřem zápasům bez vítězství plahočí jen na desáté pozici. Jakoby se Baskové soustředili jen na Evropskou ligu, v níž se prezentují dobrými výkony a výsledky, přičemž jim postup asi neunikne. Případné vítězství by Athleticu jistě dodalo sílu a hlavně pohodu do dalších utkání.

Jenže to můžeme říci i o Getafe. Madridský celek se sice "netrápí" v evropských pohárech, ale v ligových utkáních. V jednom týdnu je to vítězství, v druhém pak porážka, a takhle projíždí Getafe dosavadním průběhem sezóny. Není tedy překvapující, že se Míchelovi svěřenci pohybují vesměs okolo plus mínus středu tabulky.

Právě pro Míchela je jistě potěšující, že se vrací výtečný ofenzivní záložník Pedro León, který patří mezi velké opory Getafe. Na marodku se dostal obránce Miguel Torres. Hostující kouč Joaquín Caparrós se bude muset obejít bez zkušeného Etxeberíi, který zavelel k obratu v utkání EL s portugalským Nacionalem, dále pak bez Yesteho, Aitora či De Ceríy.

Vrátí se forma Athleticu? Anebo bude nadále doplácet na působení v Evropské lize? Projeví se pozitivně návrat Pedra Leóna na hře Getafe?
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Óscar Ustari - Miguel Torres, Cata Diaz, Rafa, Mane - Pedro Leon, Dani Parejo, Francisco Casquero, Adrián - Juan Angel Albin, Roberto Soldado
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Gorka Iraizoz - Andoni Iraola, Xabier Etxeita, Fernando Amorebieta, Koikili - Markel Susaeta, Javi Martinez, Pablo Orbaiz, Óscar De Marcos - Gaizka Toquero, Fernando Llorente
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Valladolid - Deportivo La Coruña  (neděle 17:00)
Brankář Deportiva La Coruňa Daniel Aranzubia se nechce nechat unést výtečným startem do sezony. Jeho tým navíc mohl při vhodné shodě okolností ohrozit také před tímto kolem druhý Real Madrid, po remíze Bílého baletu v Gijonu ale může Depor stáhnout manko jenom na jeden bod.

Deportivo zažívá úvod letošního ročníku jako z říše snů. Ze sedmi utkání se hned v pěti případech radovalo z vítězství, přičemž v posledních čtyřech duelech neztratilo ani bod. Tuto fantastickou bilanci si bude chtít udržet také na hřišti nepříjemného Valladolidu.

A to prosím nehráli fotbalisté La Coruni s žádnými slabými soupeři. Z utkání proti Realu, Villarealu a Sevilly vytěžilo Deportivo hned šest bodů, což ještě dodalo chuť do dalších bojů a umocnilo rostoucí euforii z prozatimních výsledků. Gólman Aranzubia každopádně varuje před tím, že většina výher končila výsledkem 1:0.

"Povedlo se nám vyhrát čtyři zápasy v řadě. To je skvělé. Ale víme, že nám nikdo nic nedal zadarmo a o tři body jsme se museli prát až do samého závěru. Naším cílem je pochopitelně setrvat na této vítězné vlně, i když to rozhodně nebude tak jednoduché. Naše úspěchy nejsou způsobené tím, že bychom byli o tolik lepší než soupeři. My prostě hrajeme srdcem a na hřišti se vydáme ze všech sil," odtajňuje opora Deportiva.

La Coruňa byla na přelomu tisíciletí jedním z nejsilnějších španělských mužstev. To dokumentovala vítězstvím v Primera División v roce 2000. Do třetího místa pak skončila ještě v dalších čtyřech letech. Od té doby se ale tradičnímu španělskému týmu přestalo dařit. Až sedmé místo v loňské sezoně předpovídá lepší časy. Aranzubia k tomu doplňuje: "Budeme se snažit navázat na úspěšnou loňskou sezonu. V tabulce jsme momentálně ještě výše, ale ještě je příliš brzy na to, dělat předčasné závěry," tvrdí opatrně.

V ostrém kontrastu obou nedělních soupeřů zažil Valladolid prachmizerný konec uplynulého ročníku. Ani začátek tohoto není nic, čím by se mohli domácí chlubit. Výběr trenéra Mendilibara zatím ze sedmi utkání nahrál jen pět bodů a z vítězství se radoval pouze jednou. Přesto se minulý víkend na slavném San Bernábeu pochlapil a porážka 2:4 mu dodala sebedůvěru.

"Samozřejmě nás mrzí, že jsme v tomto souboji odešli s prázdnou. Ale na naší hře bylo vidět velké zlepšení a to nám po psychické stránce může hodně pomoci. Proti Mallorce jsme hráli hrozně a prohráli 0:3, teď je cítit z mých hráčů sebevědomí, což musíme potvrdit také výkonem na hřišti," věří v lepší časy. Narozdíl od svého protějška ale bude mít daleko rozsáhlejší marodku. La Coruni bude chybět pouze záložník Juco, domácím pak hned šestice fotbalistů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.30 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Villarreal CF - Málaga CF  (neděle 17:00)
Villarrealu se zatím v této sezoně vůbec nedaří, nyní poměří síly s dalších týmem z druhé poloviny tabulky. S Málagou.

Před sezonou přišel k Villarrealu kouč Ernesto Valverde, ale zatím pod ním jeho tým spíše skomírá. Jeho kouzla z Espanyolu zatím nefungují. K první výhře měl Villarreal nakročeno v duelu s Mallorkou, ale soupeř v závěru vyrovnal, s Espanyolem se zase Villarrealu nepodařilo skórovat. Další šok přišel pro smutné fanoušky týmu v minulém kole, když Villarreal dokonce prohrál i s nováčkem z Xerezu. Celek přišel loni o Ligu mistrů až v posledním kole a slabá střelecká forma tria Rossi, Llorente a Nilmar letos nedovolí týmu o těchto metách přemýšlet. Španělský tisk už spekuluje, že by Valverdeho mohl nahradit na lavičce Luis Aragonés. V týdnu prohrál Villarreal v Evropské lize s Laziem. Vzpruhou by mohl být návrat Cazorly do sestavy.

Nedaří se ani Málaze, kterou loni vytáhl kouč Tapia na osmé místo konečné tabulky. Ze Santanderu přišel trenér Muňiz, ale zatím se mu s týmem nedaří, svůj podíl bude mít zřejmě i odchod záložníka Eliseua. Pět porážek z posledních šesti zápasů je velmi špatná bilance, naposledy doma s Almeríí. Úvodní výhra nad Atlétikem Madrid je tak téměř zapomenuta. Pro zranění svalu vynechá Manolo Gaspar ještě tři zápasy, podobný problém má Duda.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Diego Lopez - Angel, Gonzalo, I. Marcano, Capdevila - Pires, Senna, Eguren, Cazorla - Rossi, Llorente
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Munua - Gamez, Weligton, Cuadrado, Manu Torres - Xavi Torres, Apono - Valdo, Duda, Luque - Edinho
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.65 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Tenerife - Xerez CD  (neděle 17:00)
Španělská nejvyšší soutěž bude poprvé ve své dlouholeté historii svědkem duelu mezi letošními nováčky soutěže domácím Tenerife a hostujícího Xerezu. Nažhavení fanoušci očekávají parádní souboj, v němž nepůjde jen o prestiž a ukázku síly, ale též o důležité body v boji o udržení se v La Lize.

Oba týmy jsou podle předpokladů v nižších patrech tabulky, ale zatímco El Tete k tomu dopomohly příznivé výsledky z prvních střetnutí sezóny, hostující hráči mají fazónu v posledních duelech. V minulém kole si Xerez poradil s tápajícím Villarrealem a dočkal se historicky prvního vítězství v nejvyšší soutěži. Před tímto vítězným zápasem remizoval ve dvou utkáních, takže má zaděláno na několikazápasovou sérii bez porážky.

Hostitelé utkání se budou snažit tuto zatím kraťoučkou šňůru přetrhnout, neboť se po slibně se vyvíjejícím začátku nenachází v optimální pohodě, naposledy si odvezli zasloužené nic z Cornellá-El Prat.

Domácí mužstvo vedené José Luísem Oltrou by nemělo mít problémy se složením základní jedenáctky, neboť hráče netrápí žádná výraznější zranění, nepočítaje dlouhodoběji absentující Ricardo Leóna a Marca Bertrána. Oltrův oponent José Ángel Ziganga se musí obejít bez důležitého muže ofenzívy, kapitána Mendozy. Do výběru se pak nedostala pětice hráčů, jmenovitě Míchel, Casado, Maldonado, Keita a Toňa.

Bude to souboj na ostří mačety, soupeři si jistojistě nedarují ani píď hrací plochy. Bojovnost a týmová hra zdobí obě mužstva, ale kterépak předčí svými přednostmi svého soka?
CD Tenerife - pravděpodobná sestava:
Sergio Aragonéses - Manolo Martínez, Pablo Sicilia, Ezequiel Luna, Carlos Bellvis - Román Martínez, Mikel Alonso, Juanlu Hens, Daniel Kome - Alejandro Alfaro, Nino Martínez
Xerez CD - pravděpodobná sestava:
Renan Brito - Francis Peréz, Aythami Artiles, David Prieto, Leandro Gioda - Alex Bergantińos, Emilio José Viquera, Emiliano Armenteros, Vicente Moreno - Fabián Orellana, Mario Bermejo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.40 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UD Almería - Valencia CF  (neděle 19:00)
Almería hostí v nedělní podvečer Valencii, kouč hostí Unai Emery se vrací na půdu svého bývalého klubu.

V domácím prostředí se letos Almeríi zatím daří, ještě na Estadio del Mediterraneo neprohrála. A dobré výsledky se rodí i na hřištích soupeřů. Na Barceloně prohrála těsně jen o gól, v minulém kole se jí podařilo dokonce vyloupit půdu Málagy. A tak se Almería nebude bát ani Valencie, která v posledních třech zápasech vstřelila jen dvě branky. Výhoda domácího prostředí i psychika budou hrát do karet domácímu týmu. Hrát stále nemůže Fabian Vargas.

Valencia v pohárovém týdnu jen potvrdila výsledkovou mizérii dalších týmů ze Španělska. V duelu se Slavií Praha prohrávala a podařilo se jí už jen vyrovnat a to bylo pro její fanoušky zklamání. Na hřiště se po zranění vrátil David Villa, ale nechal se hloupě vyloučit. V říjnu zatím Los Che vyhráli v Santanderu a chtějí tuto bilanci ještě vylepšit proti Almeríi, kterou navíc kouč Emery zná. Tým ale trápí nestálost výkonů, nepřesvědčivému výkonu se Slavií totiž předcházela o moc sympatičtější remíza s Barcelonou. Od úvodního hvizdu by měl nastoupit David Villa, stejně jako v záloze Ever Banega. Na marodce je stále Carlos Marchena.
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Diego Alves - S. Acasiete, Domingo Cisma, Chico, Míchel - M. M'bami, H. Bernardello, A. Crusat, F. Soriano - Juanma Ortiz, P. Piatti
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
M. Moya - H. Maduro, Miguel, J. Mathieu, D. Navarro - Dealbert, D. Silva, E. Banega, P. Hernández - D. Villa, N. Zigicč
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.30 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Real Zaragoza  (neděle 21:00)
Vedoucí Barcelona přivítá na vlastním hřišti Zaragozu, proti níž se Katalánci pokusí utnout šňůru tří nepříliš vyvedených zápasů. Hosté, jež se nacházejí v klidném středu tabulky, mají za cíl navázat na Rubin Kazaň, která nováčkovi soutěže ukázala, jak se dá na posvátném Nou Campu uspět. Nečekané body z Barcelony by znamenaly jistou kompenzaci za minulé kolo, kdy Los Maňos ztratili doma dva body kvůli dvěma gólům v poslední desetiminutovce.

Hubená výhra nad Almerií, remíza s Valencií a porážka od Rubinu stačily na to, aby se v souvislosti s Barceloou začalo hovořit o krizi. Guardiola s Xavim podobná slova rázně odmítly, nicméně nejlepším argumentem v těchto případech bývá vždy předvedená hra a výsledky.

Je pravda, že chybí Henry a Alvés, také je pravda, že Messi zatím nezáří jak loni a Iniestovi návrat do formy po zranění trvá o něco déle, než by si možná někteří představovali, ale úřadující držitel treblu vede svou skupinu LM a v lize v případě vítězství zvýší náskok na Real Madrid již na tři body.

Co se týče sestavy, při absenci Alvése je prakticky jedinou přirozenou volbou na pravou stranu obrany kapitán Carles Puyol, který tak podepsání své pravděpodobně poslední profesionální smlouvy s Barcou oslaví na postu, kde svou kariéru u Blaugranas začínal.

Dobrou zprávou pro Culés je fakt, že zelenou od lékařů dostal Chygrynskiy, který by se tak měl objevit v základu vedle Piquého. Zbytek týmu by měl představovat Abidal na levo, Xavi - Touré - Keita v záloze, trojlístek Messi - Ibra - Iniesta a v bráně neochvějná opora Victor Valdés.

Zaragoza může jít do utkání s čistou hlavou. Kouč Marcelino prohlásil, že porazit Barcelonu je "to nejtěžší, co může být", na druhou stranu, jak Kazaň ukázala, nic není nemožné. Ostatně v předminulém kole Almería (s diskutovanou taktikou osobního bránění Xaviho) prohrála jen o gól, i když je potřeba dodat, že za celý zápas nevystřelila na bránu a celkový počet střel nepřesáhl jednu.

Marcelino se nejpíše k osobnímu bránění neuchýlí a Xaviho se pokusí přibrzdit posílením středu hřiště se staženým Lafitou a Arizmendim jako jediným útočníkem. Celkově by oproti minulému kolu mohlo dojít v základní sestavě ke třem změnám - Abel Aguilar nahradí vykartovaného Leo Ponzia, Herrera převezme roli Jermainea Pennanata a Pablo Amo vystřídá zraněného Ayalu.

Vzhledem k absencím Deiga, Obradovice, Ucheho a Braulia má Marcelino k dispozici jen 17 hráčů.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Víctor Valdés - Carles Puyol, Dmytro Chygrynskiy, Gérard Piqué, Éric Abidal - Yaya Touré, Xavi, Seidou Keita - Lionel Messi, Andrés Iniesta, Zlatan Ibrahimovic
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Juan Pablo Carrizo - Rubén Pulido, Pablo Amo, Francisco Pavón, Javier Paredes - Gabi, Abel Aguilar, Jorge López, Ander Herrera - Ángel Lafita, Javier Arizmendi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 9.00 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona761017:319
2.Real Madrid760121:618
3.Sevilla FC750214:515
4.Deportivo La Coruña750211:615
5.RCD Mallorca741214:813
6.Valencia CF733112:912
7.Sporting Gijón732210:911
8.Espanyol Barcelona73227:811
9.CA Osasuna73139:810
10.Athletic Bilbao73138:1110
11.UD Almería72327:79
12.Getafe CF730410:129
13.Real Zaragoza722310:118
14.Racing Santander71339:156
15.Atlético Madrid71339:176
16.CD Tenerife72054:126
17.Real Valladolid71249:165
18.Xerez CD71243:135
19.Málaga CF71157:104
20.Villarreal CF70345:103

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (66)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zajímavé zápasy, Flores nemá na rozjezd zrovna lehkého soupeře, Mallorca letos celkem jede, ale pochybuju že jim to vydrží celou sezónu. Real by i přes ta oslabení vyhrát měl, přecejen už v lize prohrál se Sevillou, teďka v LM s AC Milán a když by teďka remizoval s Gijonem, tak by fanoušci pořádně navýšili tlak na tým Poslední zápas dneška asi bohužel jasná 1, ale víme jak takové jasné zápasy někdy dopadají - doufám, že Espanyol zabojuje a nějaký bodík domácím uzme

Reagovat
Slejdy

Atletico ted nebo nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy...

Reagovat
Slejdy

Reagovat
madridcan

minuly rok sme im dali dokopy 11 golov a tiez sme tam cestovali oslabeni...Verim v rovnaky vysledok ako minuly rok 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

já doufám v překvapení, ale mým tipem je 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

I 1-2 nám stačí

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě, že stačí, proto tam píšu to "ale"

Reagovat
madridcan

mne nestaci...nechcem,aby sme dostali gol aj ked sa tomu asi nevyhneme

Reagovat
smazaný uživatel

ked bude hrat nalavo Arbeloa tak je to mozne.. ja by som to postavil Iker - Ramos, Pepe, Albiol, Arbeloa - Gago, Xabi - Granero, Kaka, Marcelo - Raul

Reagovat
madridcan

ja by som dal do branky Dudka nech sa Iker trosku spamata...Dudek-Marcelo,Pepe,Albiol,Arbeloa-Xabi,Diarra-Drenthe,Guti,Granero-Raul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no zaujimave ale velmi nepravdepodobne .. a ked uz sa ma spametat Iker tak uz rovno posadit aj Marcela..

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 bude

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt?

Reagovat
madridcan

ale no...ani 5:0 proti kazanu nepovychadzalo

Reagovat
smazaný uživatel

Já nic takového netipoval

Reagovat
madridcan

to som ani nikde nezmienil

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám vysloveně oblíbený tým, ale Sporting Gijón se mi letos moc líbí...

Reagovat
Xavi8

uz minulu sezonu si svojim ofenzivnym prejavom ziskali kopec novych fanusikov, vcetne mna

Reagovat
madridcan

mna si ziskali tym,ze som si na kazdy tiket mohol pridavat tutovku 12 na ich zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ahojlidi jsem tady nový

Reagovat
Slejdy

zdar

Reagovat
smazaný uživatel

vítám

Reagovat
smazaný uživatel

Dle nicku soudím na anglického otce a brazilskou matku?

Reagovat
10

Mallorca 2x penalta+červená po ruce ve vápně

Reagovat
10

strašný tragédi, remizovat v zápase, kdy hrajou víceméně poločas proti 9ti lidem, maj 2 penalty

Reagovat
smazaný uživatel

ja to fakt nechapu, nekdo ten tym fakt proklel

Reagovat
smazaný uživatel

ja uz si snad jdu hodit masli... neporazit doma o deviti hrajici mallorcu, to uz vazne neni mozne!!!

ze emery tim spasitelem nebude, to mi bylo hned jasne. ale ze hned v prvnim zapase predvede tohle?! at zas tahne, debil!!!

jdu se uz nekam schovat, nekam, kde nemuzu zjistovat vysledky ani herni projev atletica madrid, protoze tohle me vazne uz zabiji...

Reagovat
smazaný uživatel

Emery je furt u nás ... vy máte Florese

Reagovat
smazaný uživatel

jo sorry, uz jsem z toho rozcileni uplne mimo

Reagovat
10

Quique Flores byl ale ještě na tribuně, koučoval Santi...

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo si myslis, ze naordinoval tu taktiku? stejne existujou prostredky, kterejma muzes ridit tym i z tribuny (mobil)...

Reagovat
smazaný uživatel

Což o to, mohl dát předem instrukce. Jen se mi včera potvrdilo, že není problém v trenérovi, ale v hráčích. Nemají sebevědomí, nemakají, neodvádí to, co od nich jak fanoušci, tak vedení očekává. ...

Reagovat
10

příjde mi hodně trapný dávat to za vinu trenérovi, kterej seděl na tribuně s prezidentem a ve čtvrtek byl teprve uvedenej, až v pondělí má první schůzku s týmem...

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu,ted uz mu to nedavam za vinu, na vine jsou predevsim hraci (i kdyz je pouze jejich vinou, ze atmosfera v tymu je naprosto hrozna a jejich sebevedomiu je naprosto nulove?)

vcera po zapase jsem byl trochu moc nasranej a hledal viniky tam, kde asi uplne nejsou...

Reagovat
Xavi8

Kto nedal 11 za Atletico?

Reagovat
madridcan

forlan

Reagovat
smazaný uživatel

Gijon má na to získat nějaký ten bod dneska....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

po prvom polcase...to je teda ultratip

Reagovat
smazaný uživatel

no docela jo...

Reagovat
X-bano-X

Ten Gijon fakt nehra tak zle len chyba pokoj pri zakonceni

Reagovat
X-bano-X

Tak snad len gratz Gijonu

Reagovat
smazaný uživatel

Teda jestli nastoupí Vale v tejhle sestavě tak budu hóóódně překvapenej Na dva útočníky jsme nehráli ani doma proti Slavii, tak se ani dneska na hřišti asi od začátku Villa s Žigičem nesejdou. No a Dealbert v záloze podle mě taky nebude, ten hraje stopera a hraje ho velmi dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Žigič byl proti Slávii máslo. Toho snad nepostaví znovu

Reagovat
smazaný uživatel

jaké pomazankové..?

Reagovat
smazaný uživatel

S křenem...

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak to byl dobre maslo...

Reagovat
smazaný uživatel

Padal jak Sovět u Finska..

Reagovat
smazaný uživatel

Soulasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem kauboj, takže souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Barca se dneska rozjede a umlčí všechny kritiky - 4:0

Reagovat
madridcan

dufam,ze tvoj tip dopadne s rovnakym koncom ako ten utorkovi

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

zatim to vypadá dobře

Reagovat
madridcan

a si v riti

Reagovat
smazaný uživatel

Ale i tak spokojenost nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

neříkej "hop" ...

Já budu střízlivý jako vždy - 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

dneska sem taky střizlivý

Reagovat
smazaný uživatel

7 kol a Barca jako nejofenzivnější tým ještě nekopala pentli . Dnes jednu čekám

Reagovat
madridcan

Iniestovi hu uz dneska odpiskaju

Reagovat
smazaný uživatel

hm, tak zase ne

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava super...hlavně ten utok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele