Primera División - preview 7. kola

17.10.2009, 10:49, aktualizováno 18.10.2009, 08:27
Previews
Atletiko Madrid před reprezentační přestávkou porazilo Zaragozu a další body bude chtít získat v Pamploně. Villarreal se trápí a za šílence by asi byl považován ten, který by před sezonou odhadl jeho zápas v Xerezu jako souboj posledních dvou týmů tabulky. Athletic hostí Gijon, Malaga Almerii...
Deportivo La Coruña - Sevilla FC  (sobota 18:00)
Na pořadu dne je mimo jiné souboj dvou týmů, které rozhodně neřadíme mezi kdovíjaká španělská ořezávátka a jejichž souboj můžeme považovat za šlágr kola, ačkoli je to v konkurenci duelu Valencia - Barcelona sebevědomé vyjádření. Zatímco Deportivo pošilhává po kvalifikování se do Ligy mistrů, prezident José Maria Del Nino vztyčil cíl prohánět dva nejúspěšnější španělské kluby Barcelonu a Real Madrid.

Jde jistě o smělé předsevzetí, jež na druhou stranu není pod možnostmi andaluského klubu. Že je možné považovat Rojiblancos za jednoho z adeptů na konečný mistrovský titul, napověděl i tomuto předcházející zápas před reprezentačním dýchánkem. Svěřenci Manola Jimenéze v něm jednoznačně předčili Real Madrid a po skvělém výkonu vyrovnali jeho bodovou bilanci.

Otázkou zůstává, zdali bude sevillské mužstvo v parádních výkonech pokračovat, nebo přijde po týdnu relativního klidu mírný či tak řečený útlum, neboť se většina fotbalistů Sevilly oddávala reprezentačním povinnostem. Nyní čeká Sevillu tvrz Riazor, a tenhle oříšek se nerozlouskává lehce. Depor totiž není z těch, jejichž stánek by nabízel občerstvení zdarma.

Do La Coruni vyráží svěřenci Manola Jiméneze obtěžkáni zprávou, že nenastoupí jejich brankářská jednička a kapitán výběru Andrés Palop, kterého trápí svalové zranění. Kvůli témuž problému nenastoupí opora zadních řad francouzský obránce Sebastian Squillaci. K tomuto duu marodů se s největší pravděpodobností připojí i náročným programem stíhaný Luís Fabiano, ale to by v ofenzívě nemuselo znamenat až takovou ztrátu, neboť se Sevillští chlubí dvojicí dalších skvělých útočníků a reprezentantů Frédéricem Kanoutém a čerstvým debutovým střelcem Álvarem Negredem. Do nominace na zápas se nevešli Ernesto Chevantón a Lautaro Acosta, dlouhodobější zdravotní potíže pak trápí Toma de Mula a Federica Fazia.

Deportivo La Coruňa oplakává zranění brazilského středopolaře Jucy, který je jistě příjemným překvapením v galícijském dresu, a Bodipa. Dalším absentujícím bude Zé Castro. Příznivou zprávou pro domácí fanoušky je návrat (karetní trest) brazilského krajního beka Filipeho, který si vychutnal svůj první start za Kanárky, kteří si na závěr kvalifikace připsali remízu v zápase s průměrnou Venezuelou.

Narozdíl od brazilského fotbalového výběru si ten galícijský vychutnal Tenerife a v zatím posledním ligovém střetnutí urval na půdě nováčka soutěže cenné tři body. Výkon sice nepatřil do čeledi výjimečných, ale vítězství to bylo zasloužené. Depor už nastřádal tucet bodů, což jej v současnosti pasuje na čtvrté mužstvo ligové tabulky.

V pořadí prvním duelu sedmého kola španělské nejvyšší soutěže půjde na Riazoru o cenné bodíky, které se mohou v konečném účtování soutěže rozhodovat o úspěchu a neúspěchu. Již v šest hodin mějte naladěné přijímače, začíná jeden ze zápasů pro španělské fotbalové fajnšmekry.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Daniel Aranzubía - Manuel Pablo, Alberto Lopo, Diego Colotto, Filipe - Juan Rodríguez, Sergio - Pablo Álvarez, Lassad Nouioui, Andrés Guardado - Riki
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Javi Varas - Abdoulay Konko, Sergio Sánchez, Ivica Dragutinovič, Adriano - Jesús Navas, Renato, Didier Zokora, Diego Perotti - Frédéric Kanouté, Álvaro Negredo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 3.35 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Real Valladolid  (sobota 20:00)
Real Madrid si pokusí napravit lehce pošramocenou reputaci po střetnutí s rozjetou Sevillou, v němž si připsala první ligovou porážku od začátku nové éry. Jejím symbolem je i příchod fenomenálního portugalského ofenzivního plejera Cristiana Ronalda, jež právě v duelu s andaluským mužstvem chyběl. Existuje zde vzájemná podmíněnost Ronaldo - výhra, anebo je to jen náhoda? To napoví devadesát minut duelu s průměrným Valladolidem.

Hosté se potácí v problémech. Tak jako loni, i letos se zdá, že svěřence José Luíse Mendilibara čekají patálie spojené s bojem o udržení. Letos se podařilo Pucele vyhrát jen na půdě nováčka soutěže ze Zaragozy, bodík získala v zatím posledním domácím hodně divokém střetnutí s baskickým Athleticem. Byl to vůbec první bod Valladolidu na svém domovském stánku José Zorilly v letošním ročníku. Na vítězství před domácím publikem pak Real Valladolid čeká již osm zápasů. Vskutku úctyhodná bilance.

Mendilibarův výběr se potýká s mnoha citelnými ztrátami. Ať už kvůli zranění či karetnímu trestu schází takové opory jako Fabian Canobbio, Jonathan Sesma, Sisi či Marcos. Zranění taktéž hlásí náhradní uruguayský brankář Justo Villar. Zejména u prvních tří jmenovaných hráčů můžeme hovořit o nepostradatelných mužích Mendilibarova výběru co se ofenzívy týče.

Jenže podobné problémy má i Manuel Pellegrini, lodivod Realu Madrid. Nejenže schází Cristiano Ronaldo, který si na reprezentačním srazu obnovil zranění kotníku a vynechá další týdny, ale na marodce se nachází i nešťastník Ruud van Nisterlooy, Guti či Fernando Gago. S ohledem na náročný program se dá předpokládat, že si nezahraje i brazilský klíčový muž madridské ofenzívy Kaká. Šance by se tedy mohl dočkat holandský středopolař Rafael van der Vaart, který by hrál o svou budoucnost nejen v Realu Madrid, ale také v holandském reprezentačním výběru.

Jak již bylo řečeno, Merengues se v zatím posledním zápase nedařilo. Prohra na půdě stadionu Sánchéze Pizjuána v Seville znamenala první porážku Realu Madrid v sezóně a ztrátu kroku či, chcete-li, tempa s zatím "netradičně" suverénním katalánským rivalem. Nejvyšší ambice ale zůstávají. I proto by měl znamenat zápas s Realem Valladolid povinný zisk tří bodů.

Kotel Santiaga Bernabeúa se užuž připravuje na další vítězství svých svěřenců. Podaří se hostujícímu Realu zlomit prokletí posledních let a uspěje v tomto svatostánku světové kopané? Přibližně před desátou hodinou bychom na tuto otázku měli znát odpověď.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Iker Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Raúl Albiol, Marcelo - Lass - Xabi Alonso, Rafael van der Vaart, Esteban Granero - Raúl, Karim Benzema
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Jacobo Sanz - Pedro Lopéz, César Arzo, Luís Prieto, Nivaldo - Borja - Álvaro Rubio, Nauzet Alemán, Marquitos - Diego Costa
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 7.75 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - FC Barcelona  (sobota 22:00)
Vedoucí celek tabulky Barcelona cestuje do Valencie, aby se zde postavila první velké výzvě sezóny. Domácí totiž v úvodu ligy i přes určité výpadky ukázali, že se s nimi rozhodně musí počítat. A to i v případě, že bude scházet kanonýr David Villa, nad jehož účastí se vznáší otazníky.

Los Ches můžou v zápase proti úřadující evropskému šampionovi naznačit, jaké jsou jejich skutečné možnosti po velmi obtížném létě, které nakonec, na první pohled, dopadlo lépe, než se z počátku zdálo. To znamenalo i setrvání Davida Villy, který byl krůček od přestupu právě do Barcelony. I to je důvod, proč současný nejlepší střelec ligy dělá vše proto, aby se stihl uzdravit ze svého dvoutýdenního zranění. Z klubu se nicméně ozývají hlasy volající po opatrnosti a nasazení Zigiče.

Jistou absencí pak je Marchena, jehož v záloze nahradí David Albelda, který se na trávníku potká s Matou, Silvou, Pablo Hernándezem a Banegou.

Porit bude stát Barcelona, která také nemá kompletní kádr, ale konec týdne přinesl spíše pozitivní zprávy. Chybí sice Thierry Henry, ale do kupy se stihli dostat Zlatan Ibrahimovič a Xavi, i když je otázka, v jaké kondici po reprezentační pauze budou.

Fit je také obránce Chygrynskiy, i když na základ to podle všeho nebude, to stejné se dá říci i o dalším navrátilci po zranění a sice Bojanu Krkicovi, který je už ovšem fit delší dobu a mohl by dostat větší počet herních minut.

V základu by neměl chybět Keita, Iniesta se posune na levé křídlo místo Henryho. Společnost v útoku mu budou tvořit Ibrahimovič a pravděpodobně Messi, i když stále není jisté, zda ho po náročné cestě z Jižní Ameriky Guardiola nasadí.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
César Sánchez - Miguel, David Navarro, Dealbert, Jérémy Matieu - David Albelda - Éver Banega, Pablo Hernandéz, Juan Mata - David Silva, Nikola Žigič
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Víctor Valdes - Dani Alvés, Carles Puyol, Gérard Piqué, Éric Abidal - Yaya Touré - Seidou Keita, Andrés Iniesta, Xavi Hernandez, Zlatan Ibrahimovič, Lionel Messi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.40 - 3.75 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Málaga CF - UD Almería  (neděle 17:00)
Trápící se Málaga hostí v andalusském derby Almeríi.

Málaga byla v minulé sezoně jedním z přijemných překvapení, zafungovala strategie návratu bývalých hráčů, kteří se předtím v jiných klubech neprosadili. Skončila na osmém místě tabulky a na kontě měla přesvědčivá vítězství nad Sevillou či Villarrealem. Tým z jižního pobřeží ale doposud poznal jen v prvním kole výhru nad Atlétikem Madrid, od té doby jen paběrkuje remízami. Před reprezentační přestávkou ukořistil bod v Xerezu a na tomto zápase chce kouč López Muňiz stavět. Derby zápasy ale bývají ošidné, body s Almeríí jsou ale nejen otázkou prestiže, ale též dosavadní bodové nouze. Chybět bude záložník Fernando, posilou ale bude návrat na trávník nejlepšího střelce Málagy minulé sezony Nabila Bahy.

I kouč Almeríe Hugo Sánchez bere tento zápas jako velmi prestižní, navíc bere soupeře jako konkurenta v boji o záchranu. Sánchez chce vnutit Málaze styl hry svého týmu a díky tomu zvítězit. V posledním kole Almería prohrála jen těsně na Nou Campu s Barcelonou, předtím ukořistila dvě remízy se Santanderem a Atlétikem Madrid. S defenzivní fází je spokojenost, celek doposud hosté inkasovali jen šest branek, kouče trápí spíše ofenziva, které chybí podle jeho slov větší agrese a efektivita. Tým by měl být dobře připraven, aby na La Rosaleda uspěl. Maxickému kouči bude chybět Fabian Vargas, nejistý je start José Ortize.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Gustavo Múnua - Jesús Gámez, Iván Cuadrado, Weligton, Manu Torres - Xabi Torres, Juanito, Valdo, Duda - Edinho, Nabil Baha
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Diego Alvés - Míchel Macedo, Santiago Acasiete, Chico, Guilherme - Modeste M'Bami, Hernán Bernardello, Juanma Ortiz, Albert Crusat - Fernando Soriano, Uche Kalu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.35 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Zaragoza - Racing Santander  (neděle 17:00)
Sedmé kolo nabídne mimo jiné souboj Zaragozy a Racingu, v němž půjde o odražení se k lepším fotbalovým zítřkům. Obě mužstva nepodávají vyrovnané výkony, ale s trochou potřebného štěstí by jim patřila lepší pozice. Ta současná je ve spodním patře ligové tabulky.

Stávající trenér zelenočerných Juan Carlos Mandía ještě nevylouhoval ze svých svěřenců to, na co jistojistě mají. Loňský účastník Poháru UEFA se letos potácí ve spodní polovině tabulky a jeho výkony nejsou ideální. V předcházejícím duelu si Racing připsal velmi nešťastnou a veskrze nezaslouženou prohru v zápase s valencijskými Netopýry. Svého bývalého zaměstnavatele navíc popravila po obrovské chybě veterána Pinillose srbská věž Nicola Žigič. Před domácím publikem to není to pravé ořechové, Racing letos nebodoval jinde, než na půdě svého hostitele. Přijede si pro nějaké body i do Zaragozy?

Nováček soutěže se pokusí zopakovat skvělý výkon v domácím duelu s Getafe, které rozmetalo po skvělém výkonu v poměru 3:0. Parádně se přitom prezentovala ofenzíva Realu. Pakliže bude přechodová fáze fungovat stejně jako v duelu s madridským mužstvem, bude mít brankář Racingu Toňo pěkné kvantum práce.

Zvláštní příchuť má zápas pro domácího šéfkuchaře Marcelina, který před dvěma lety dovedl Racing k velkým úspěchům, z nichž tento klub těžil ještě v loňské sezóně. To už ovšem Marcelino působil na lavičce Zaragozy a jeho další angažmá vyšlo na jedničku, protože splnil ambice a s klubem se vrátil tam, kam nepochybně patří, tedy do La Ligy. Oba trenéři mohou skládat jedenáctky ze všech důležitých hráčů. Na straně domácích absentují Peter Luccin, Marko Babič a Ikechukwu Kalu, na té hostující pak Iván Bolado a Eduardo Bedía.
Real Zaragoza - pravděpodobná sestava:
Juan Pablo Carizzo - Rubén Pulido, Roberto Ayala, Francesco Pavón, Javier Paredes - Gabi, Leonardo Ponzio, Jermaine Pennant, Jorge Lopéz - Javier Arizmendi, Ewerthon
Racing Santander - pravděpodobná sestava:
Toňo - Pablo Pinillos, Nisief Morris, Mark Torrejón, Christian Fernandés - Gonzalo Colsa, Mehdi Lacen, Manuel Arana, Óscar Serano - Pedro Munitis, Mohamed Tchité
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.50 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - Getafe CF  (neděle 17:00)
Jako na centrifuze se mohou cítit jak hráči madridského Getafe, tak baleárského Realu Mallorca, jejichž vzájemný souboj doufejme okoření již tak chutný program sedmého kola španělské nejvyšší soutěže. Jednou si dole, jednou nahoře - přesně to vystihuje prozatímní výkony obou vyzyvatelů.

Hostující hráči z předměstí Madridu začali svou letošní štaci drtivým vítězstvím na půdě Racingu Santander, ale posléze ztratili na lesku, když dvakrát prohráli, aby poté porazili Valencii, prohráli nad Realem Zaragoza a vyhráli nad Osasunou. Jestli se Vám při této houpavé cestě udělalo nevolno, radši nečekejte na Mallorcu.

Real je totiž v dodržování podobného rytmu ještě striktnější a svéráznější. Nejenže opakuje vítězství a porážky v pravidelném rytmu, do něhož se vklínila jediná remíza ve Villarrealu, ale své tříbodové zisky si připisuje pouze a jen doma. Je tedy předem rozhodnuto o vítězi? Kdepak, fotbal nemá logiku.

Dlouholetý lodivod může Gregorio Manzano může počítat s kompletním výběrem bez jakéhokoliv zranění a potíží. Jeho oponent Míchel se nachází ve stejné příznivé situaci, i protože se vrací Adrián Gonzales, opora ofenzívy.

Střetnutí dvou v horní polovině umístěných mužstev hodně napoví o ambicích obou týmů. Může byť jediný z těchto celků pomýšlet na pohárové příčky? Půjde ambiciózní Real Mallorca vstříc vytyčeným cílům, anebo to bude Getafe, které posílí svou naději na klidný závěr sezóny?
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Dudu Aouate - Josemi, Nunoz, Ayoze, Iván Ramis - Mario Suaréz, Borja Valero, Julio Alvarez, Tuni Adrover - Aritz Aduriz, Víctor Casadéus
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Óscar Ustari - Miguel Torés, Cata Díaz, Rafa, Mané - Pedro León, Fabio Celestini, Javi Casquero, Adrián González - Manu del Moral, Roberto Soldado
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Xerez CD - Villarreal CF  (neděle 17:00)
Španělskou nejvyšší soutěž čeká souboj týmů, které netrpělivě vyčkávají na první vítězství a potácejí se na dně prvoligové tabulky. Prvoligový bažant z Xerezu vyzve v bitvě o veledůležité body v boji o udržení zkušenější borce z Villarrealu.

Netřeba již poněkolikáté opakovat a zdůrazňovat pozici, na níž se nachází v předsezónních prognózách na evropské příčky pasovaný Villarreal. První půltucet kol napověděl, že to nebude mít castellónský klub po odchodu charismatického kouče Manola Pellegriniho jednoduché. Jeho nástupce Ernesto Valverde se nenaučil dělat s týmem zázraky, ale není to on, kdo by mohl za nepříznivé postavení Žluté ponorky v prvoligovém doku. Účastníka Evropské ligy trápí špatná obrana a obzvláště mizerná koncovka. Navlhlý střelecký prach hlásí jak italský reprezentant Giuseppe Rossi, tak i brazilský kanonýr Nilmar. I proto má Villarreal třetí nejhorší střeleckou bilanci, je jen před jeho soupeřem Xerezem a dalším nováčkem soutěže z Tenerife.

Zdravotní patálie již hodil za hlavu španělský reprezentant Marcos Senna, který se postupně rozehrává. Vedle jeho osoby je na vzestupu i Joan Capdevila, kterého trápí naražené žebro a není jisté, zdali bude v zahajovací sestavě. Na marodce nadále zůstává Ariel Ibagaza. Valverdeho oponent Josého Angela Zigangu jistě těší dobré zdraví svých svěřenců, domácí budou kompletní.

Emiliano Armenteros. Jméno tohoto fotbalisty si budou fanoušky fotbalistů Xerezu dlouho pamatovat. Stal se vůbec prvním střelcem andaluského celku v historii La Ligy. Jeho branka ovšem znamenala pouhopouhou remízu nad letos nevýrazně hrající Málagou. Xerez dvakrát v řadě neprohrál a bude chtít prolomit ještě jednu metu, vítěznou. Proti Villarrealu, nad nímž se smráká, to ale nebude jednoduché.
Xerez CD - pravděpodobná sestava:
Renan Brito - Francis, Oliva, David Prieto, Jesús Mendoza - Momo, Sidi Yaya Keita, Álex Bergantiňos, Abel Moreno, Mario Barmejo - Emiliano Armenteros
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Diego Lopéz - Javi Venta, Diego Godín, Gonzalo Rodríguez, Ángel Lopéz - Marcos Senna - Cani, Sebastian Eguren, Santi Cazorla - Giuseppe Rossi, Nilmar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.00 - 3.40 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - CD Tenerife  (neděle 17:00)
Espanyol hostí v šestém kole nováčka z Tenerife a jeho fanoušci mají důvod ke smutku, jelikož už nikdo ve svém dresu neuvidí Raúla Tamuda.

Tamudo byl totiž vyřazen z kádru z důvodu, že požadoval v lednu tohoto roku snížení své odchodné klauzule na klubu, který byl ale sportovně ve špatné situaci a klub to zhodnotil jako nevhodné chování kapitána tým a klubové legendy vůbec. Exreprezentant Tamudo je se 138 brankami nejlepším střelcem klubu v historii a také byl dlouhá léta symbolem klubové věrnosti. Prezident Sanchez Libre už se nechal slyšet, že hráči nebude nabídnut nový kontrakt, přestože by si to hráč přál. Za rozhodnutí vedení klubu se postavil i kouč Pochettino, někdejší Tamudův spoluhráč. Už prý Tamuda nepostaví. Espanyol se ale trápí střelecky, v posledních dvou utkání neskóroval a uhrál jen bezbrankové remízy. Espanyol je desátý v tabulce a uvidíme, zda na něm aféra zanechá stopy. Kromě Tamuda má Pocchettino k dispozici kompletní kádr.

Tenerife hraje zatím se střídavými úspěchy, je na patnácté příčce průběžné tabulky, jen dva body nad sestupovou trojicí. Z šesti zápasů zatím dvakrát vyhrálo, a to doma nad Bilbaem a Osasunou Pamplona. Bodový import z Katalánska by pro tým byl výtanou vzpruhou, a kdy odvézt body z Espanyolu, když na právě nyní? Kouč José Luis Oltra nabádá své svěřence k vylepšení Standardních situací, zakončení a minimalizaci defenzivních chyb. Po zranění se zotavil záložník Juanlu Hens a je připraven na debut v Primera Division.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Carlos Kameni - Iván Pillud, Facundo Roncaglia, David García, Moisés Hurtado- Joan Verdú, Coro, Luís García - Iván García, José Callejón
CD Tenerife - pravděpodobná sestava:
Sergio Aragonéses - Aitor Nunez, Pablo Sicilia, Ezequiel Luna, Carlos Belvis - Mikel Alonso, Juanlu Hens, Richi, Alejandro Alvaro - Daniel Komé, Nino Martínez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.50 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Sporting Gijón  (neděle 19:00)
V nedělní podvečer hostí Athletic Sporting Gijon a výhrou bude chtít potvrdit prozatím slibný rozjezd do sezony. Zvláště když se soupeři v poslední době nedaří.

Baskickému týmu zřejmě na úvod sezony pomáhá účast v Evropské lize, ve které účinkuje a na kterou musel ještě před startem ligové sezony vyladit formu, na druhou stranu náročný program zřejmě nedovoluje Bilbau být úspěšným v obou soutěžích. Na marodku přibylo i pár zraněných, reprezentační přestávka by ale měla týmu pomoci. Na začátku Primera Division si Athletic připsal tři výhry v řadě, což ve městě pamatují zřejmě jen největší pamětníci, pak ale zase přišla sérii čtyř zápasů bez vítězství, včetně prohry se Sevillou a také Brémami v Evropské lize. Nyní po reprezentační přestávce hostí Los Leones Gijon a pak zase v poháru portugalský Nacional. Trenér Joaquin Caparros nyní nemůže počítat s mladíčkem Ikerem Muniainem. V posledním ligovém zápase 4. října remizovalo Bilbao 2:2 na Valladolidu. Athletic ještě nemůže počítat s několika zatím se uzdravujícími hráči. Po operaci ramene je Aitor Ocio, problémy s kotníkem má David López, mimo hru jsou též Diaz de Cerio, Muňoz, Zubiaurre a Vélez. Nejistý start je u Yesteho, fit jsou De Marcos a Llorente.

Síla Sportingu v této sezoně spočívá v domácím prostředí stadionu El Molinon. Vybojoval tu sedm z celkového počtu osmi získaných bodů. Jediný bod z venku ale přivezl Gijon z Valencie, celkově ho los doposud směroval spíše na hřiště těch silnějších soupeřů, například i Barcelony v prvním kole. Největším úspěchem v této sezoně je zřejmě vysoká výhra nad Mallorkou 4:1 v minulém kole, Los Rojillos se hodí každý bod, když v dalších kolech hrají s Deportivem La Coruňa a Realem Madrid. Asturijci se doposud s Bilbaem střetli čtyřikrát, ale zatím ho neporazili. Minulý rok s ním vypadli ve čtvrtfinále Copa del Rey. Oproti poslednímu úspěšnému zápasu s Mallorkou zřejmě mnoho změn v sestavě nebude. Hrát nebudou Maldonado a Camacho, po zranění se stále zotavuje Gerard. Od reprezentace se vrátil "červený hříšník s Itálií" Botia.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz; Iraola, Amorebieta, Etxeita, Koikili; Susaeta, Javi Martinez, Gurpegui, Gabilondo; Toquero, Llorente
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Pablo; Lora, Arnolin, Botia, Canella; Michel, Rivera; De Las Cuevas, Moran, Castro; Bilič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.55 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CA Osasuna - Atlético Madrid  (neděle 21:00)
Osasuna i Atlético Madrid mají společný cíl - vysápat se do klidnějších vod prvoligové tabulky. Oba kluby mají svou sílu, dokáží soupeře dostat do kolen. Zatímco navarrský klub preferuje bojovnost a sílu, přednostmi hráčů Atlética Madrid jsou kombinace a rychlost. Jaký styl bude nést ovoce?

Atlético Madrid přijíždí do Pamplony v dobrém rozpoložení, čemuž nahrávají jak přijatelné výsledky, tak mírné uklidnění sporů ve vedení a managementu klubu. Zatím poslední duel s valencijskými Netopýry napověděl, že se v madridském celku ukrývá potenciál hrát výše čili na úrovni příček zajišťujících kvalifikování se do vysněných evropských pohárů. Slova o zlepšení se budiž potvrzena domácím vítězstvím nad nováčkem ze Zaragozy.

Trenér Ábel Resino podle předpokladů nezařadí do zahajovací jedenáctky uruguayského reprezentanta a skvělého kanonýra Diega Forlána. Odpočinek přijde po náročném programu jistojistě vhod, střelec bude moci nabrat síly a v dalším duelu prolomit letošní střelecké prokletí. Návrat hlásí i brankářská jednička Sergio Asenjo, dále pak Raúl García, jehož čeká návrat na domácí trávník, neboť na stadionu Reyno de Navarra vyrůstal, a také Domínguez. Scházet bude dvojka mančaftu Roberto a obránce Mariano Pernía, do nominace se pak nevešli Ignacio Camacho a Leandro Cabrera.

José Antonia Camacha potěšil návrat nezraněného Césara Azpilicuety. Nadějný bek patří mezi oporám a velkým nadějím navarrského mužstva. Zranění hlásí Roversio a Eduardo Fernandéz.

CA Osasuna nevstoupila do tohoto ročníku přívětivě a po několika kolech se zdálo, že si opět bude pohrávat s prvoligovou příslušností. Do konce ročníku je sice daleko, ale výchozí pozice v první desítce by přišla vhod. Velkým problémem Osasuny je zakončení a střelecká potence útočníků. Zatímco Walter Pandiani pomalu promlouvá do střeleckých statistik, jeho kolega a hvězdná letní posila Carlos Aranda stále mlčí, výrazněji se neprosadil. Právě Aranda byl smutným hrdinou zatím posledního duelu na půdě madridského Getafe, kde neproměnil několikero výrazných, ba stoprocentních šancí, čímž dal možnost domácímu mužstvu, které nakonec urvalo tři body. Napraví svůj matný výkon a vstřelí Atléticu Madrid branku? Který tým se odpíchne do horní poloviny tabulky?
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Ricardo Lopéz - Nacho Monreal, Josetxo, Miguel Flaňo, César Azpilicueta - Javi Camuňas, Javad Nekounam, Francisco Puňal, Juanfran - Walter Pandiani, Carlos Aranda
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Sergio Asenjo - Luís Perea, Tomáš Ujfaluši, Pablo Ibaňez, Juanito - Cléber Santana, Paulo Assuncao, José Manuel Jurado, Simao Sabrossa - Sergio Agüero, Florent Sinama-Pongolle
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.30 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona660017:318
2.Real Madrid650117:415
3.Sevilla FC650114:415
4.Deportivo La Coruña640210:612
5.Valencia CF632112:911
6.RCD Mallorca631211:710
7.Athletic Bilbao63127:910
8.Getafe CF63039:99
9.Sporting Gijón62228:88
10.Espanyol Barcelona62225:78
11.Real Zaragoza62138:97
12.CA Osasuna62136:87
13.UD Almería61325:66
14.Atlético Madrid61329:146
15.CD Tenerife62043:106
16.Real Valladolid61237:125
17.Racing Santander61237:135
18.Málaga CF61146:84
19.Villarreal CF60334:83
20.Xerez CD60241:122

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (163)

Přidat komentář
madridcan

zopakovat vysledok z pred dvoch rokov prosim chlapci z madridu

Reagovat
Xavi

Jsem tady jediný, kdo sleduje PD na Sportu 1? Co říkáte na přesunutí PD na Sport 2? Víte nějaké informace, jak to bude do budoucna? A máte nějaký tip na stránky, kde se dají zápasy sledovat online, aby to bylo v dobré kvalitě a rychlosti? Dík

Reagovat
smazaný uživatel

Tak všichni se snad shodneme, že Sport vedou nehorázné kurvy. Do budoucna by to mělo být tak (co jsem se začal dívat), že PD bude na Sportu 2 ( pravděpodobně ve stejných časech jako na jedniččce), zatímco na Sportu 1 bude Serie A.

Tady máš některé stránky (možností sledovat fotbal po netu je dost, tzežší je najít si kvalitní přenos): - rojadirecta.com

- pak můžeš stáhnout programy přes, které se budeš dívat (sopcast atd.). linky pak najdeš na my2p2 (aspon myslím, že to tak je)

- justin.tv

- andthe (nebo tak nějak, zrovna si nemůžu vzpomenout)

Hodně lidí mě snad ještě opraví a přidá vlastní odkaz.

Reagovat
Tomanatura

www.myp2p.eu

www.atdhe.net

www.rojaldirecta.com

www.livetv.ru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bet365. com . Tam se sice musíš registrovat, je to ale za pár chvil, bezplatné, žádné účty atd., a je tam nejlepší obraz a kvalita

Reagovat
Tomanatura

Tojo, ale taky tam nejde sledovat vše. Inter je tam ale pokaždé

Reagovat
smazaný uživatel

a to mi zcela stačí

Reagovat
herbage

roberto, občas bych chtěl sledovat zápasy právě přes bet365 a při registraci je tam kolonka kód doporučovatele, tak jestli z toho něco budeš mít, tak sem můžeš hodit svůj kód

Reagovat
smazaný uživatel

to nem,usíš vyplňoovat, vyplňuj jen kolonky z hvězdičkou, já tam k tomu kódu taky nic nepsal...

Reagovat
herbage

Já vím, že nemusím, ale když to vyplním, tak dostaneš nějaký prachy, víš. No už jsi prováhal

Reagovat
herbage

Roberto už ais odešel, tak jestli máte někdo jiný účet na bet365 a chcete bonus, tak pošlete své číslo Čekám max 5 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Atraktivita španělské nejvyšší soutěže je velká, stejně jako její potenciál dostat se na obrazovky českých diváků. I proto mě překvapuje, že se Sport rozhodl udělat podobnou změnu, protože tím využil svou dominanci na trhu. Bohužel některým (jakož i mě) zamezil možnost sledovat La Ligu s českým komentem, byť ne zrovna kvalitním občas...

Je to marketingový tah, nic jiného. Kéž by La Ligu začala přenášet třeba Nova Sport. Vždyť je La Liga skvělá liga, úžasná, plná hvězd, pěknejch branek a zápasů.

Nechápu to z pohledu fanouška, z pohledu Sportu jo...

Reagovat
Xavi8

a ja mam sport 1 len od tejto sezony

Reagovat
Xavi

Dík všem za názory a tipy. Já teda doufám, že se to v brzké době nějak vyřeší, protože sledovat PD na internetu nevydržím dlouho, v krajní nouzi přecházím na CS link nebo UPC direct (který jsem měl mimochodem minulý rok )

Reagovat
-Kopy-

Debilové, jedním slovem debilové. S fcbéčkem to vydejcháváme už několik dní.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně

Reagovat
smazaný uživatel

môžem osrať celé digi

Reagovat
smazaný uživatel

ked chytate madarske Sport1 tak tam to aspon davaju

Reagovat
Shevchenko

Ani nevíte, jakou mi udělali radost. Tohle určitě zařídil Slepička.

Reagovat
smazaný uživatel

???

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska čekám skvělý mače!

Reagovat
Tomanatura

Zajímavé zápasy jsou dneska...

Reagovat
smazaný uživatel

VdV

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ou, tak dnes velký šlágr, jsem na vážkách komu přát víc. Netopýry mám moc rád od dob Cúpera, Barce přeju odjakživa, tak žeby pěkný křížek? Těším se na Iniestu s Xavim, to je balzám na duše fanoušků kostrbatých herních projevů

Reagovat
smazaný uživatel

jako je ten váš ?

Reagovat
smazaný uživatel

njn

Reagovat
smazaný uživatel

Deportivo La Coruña - Sevilla FC 0:0

Real Madrid - Real Valladolid 3:1

Valencia CF - FC Barcelona 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Depor totiž není z těch, jejichž stánek by nabízel občerstvení zdarma. dobrej kec

Reagovat
smazaný uživatel

No jo no, takhle po ránu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Raúl Albion

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna tohle vymyslel Slepička.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak no...

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli fakt jo, tak jsem to nevědomky okopíroval...

Reagovat
herbage

Asi je to nakažlivé, když je to i v preview. Zato Cˇapkův Piquét se moc nechytá

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, je to tam znova, a to sem to už opravoval! Sorry všem!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tomu tedy opravdu nerozumím, v adminu to mám dobře...

Reagovat
herbage

To je tím, že tohle není preview poskládané za preview, ale Kily či kdo vezme všechny preview, dá ctrl+c, ctrl+v a hodí to sem

Reagovat
herbage

Ale je to šumák. Kdyby byla chyba v článku, tak to hodím dole do formuláře, ale tohle byl jen úsměvný překlep

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten se mi povedl

Reagovat
smazaný uživatel

Real-real- 2:2 !!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Již v šest hodin mějte naladěné přijímače, začíná jeden ze zápasů pro španělské fotbalové fajnšmekry.

Řekněte kde a já rád naladim

Reagovat
smazaný uživatel

Víše uvedené stránky, tam najdeš streamy...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska ti ty písmenka nějak skáčou.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám svůj den, skvělý! ... takže reporty pro jistotu nepíšu... Dneska končím!

Reagovat
madridcan

diky bohu za UPC

Reagovat
smazaný uživatel

díka bohu za veetle.com a GOLTV

Reagovat
Potty

Reagovat
-Kopy-

AMUNT VALE ! 4:2

Reagovat
One-Real

Dneska vám budu přát a doufám, že nezklamete a tu bandu nazdárků rozsekáte

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes je smutný, ale opravdu smutný den, kdy se statisíce fanoušků Primery stává rukojmím v nechutné marketingové tahanici stanice SportTV. Tahle společnost se rozhodla přes znechucení sebe sama jít do války z providery, kteří ještě nekoupili její druhý kanál - Sport 2. My fandové musíme jen smutně sklonit zrak a vydržet u nekvalitních a zpomalených přenosů na netu do doby, než tahle vyděračská a trestuhodná zlovůle vedení stanice SportTV buď skončí nebo dosáhne svého. Smutek, zlost a bezmoc.

Stanice SportTV plivla heslům: "Vše pro zákazníka", "Náš zákazník, náš pán", "Zkvalitňování služeb ve prospěch zákazníka" do obličeje a nám všem se ve své neskutečné aroganci a ziskuchtivosti směje. Necháme si opravdu takhle očividně a schválně srát na hlavu ...?

Reagovat
smazaný uživatel

Amen

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme ze nechame, ved s tym nepohneme nijako...

Reagovat
smazaný uživatel

co s tim jako udelas kdyz si nenechas srat na hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešek bude šťastný den, v kostech cítím vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

tys konečně dostal rozum a "navlékl" blaugranas barvy?

Reagovat
madridcan

aby to spravil tak by ten rozum nemohol dostat

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak, stále ten rozum mám .

Reagovat
F.Torres

Reagovat
madridcan

komentar z Real-madrid.cz

Poviem to v skratke. Vzhľadom na to, že vysielanie najvyššej španielskej futbalovej súťaže bolo presunuté z kanálu SPORT 1 na kanál SPORT 2, tak všetkých vyzývam a prosím o napísanie námietky redakcii tohto vysielania (tu je mail: sport1tv@sport1tv.cz ), aby toto vysielanie bolo naspäť presunuté na program SPORT 1. Predpokladám, že tento program má málokto z Vás k dispozícii. Väčšina ľudí, ak chce sledovať španielsku ligu, tak ho pozerá na SPORT 1. (jasné, dá sa pozerať aj na nete, ale keď sa dá, určite si ho každý radšej pozrie v TV.)Čím Vás bude viac tým je väčšia šanca na úspech. Vopred dík.

Reagovat
-Kopy-

Jenže ten mail nejde

Reagovat
madridcan

aha hej este tam je dodatok,ze ak mail nefunguje tak sa ma pisat priamo na UPC

Reagovat
-Kopy-

proč na upc ? když mam digy

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedno. U Sport TV by se to muselo domluvit s centrálou v Maďarsku (hodně štěstí) a UPC zařadí dvojku nejdřív v létě. Hotovo.

Reagovat
-Kopy-

Kdyby fungoval aspoň blbej mail, ale takhle...

Reagovat
madridcan

ja mam UPC a mam dvojku,ci v cechach je to inak?

Reagovat
smazaný uživatel

jak to je s Villom? bude aspon na lavicke?

Reagovat
smazaný uživatel

13:56 Netopýři proti Barceloně i s Villou

David Villa překvapivě nechybí v nominaci na dnešní zápas s Barcelonou, start útočníka Valencie přesto zůstává nejistý.

Reagovat
smazaný uživatel

ok diky :)

Reagovat
smazaný uživatel

Barca vyhraje 3:1 jinak Sport TV

Reagovat
smazaný uživatel

¨to je mazec toto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podívejte se na datum článku

Reagovat
smazaný uživatel

sevilla usiel tiket

Reagovat
X-bano-X

tak zatial pekny zapas len Puyol nejak hori....

Reagovat
X-bano-X

Prvy polcas nas Vale tlaci....u nas je badat unavu, Pedro nulovy ako vzdy, Mesi poslednou dobou strateny, iniesta sa snazi ale sam toho vela nezmoze. Pokial Pep v kabine nespravi zazrak tak dns to bude prinajlepsom 0:0

Reagovat
herbage

Valencie hraje parádně , zato Barca je úplně mimo...

Reagovat
X-bano-X

Aj tak sa to da povedat, len neverim ze vydrzia v tom tempe cely zapas. Mimoto Barce chyba v predu niekto kto by loptu podrzal aby stihli nabiehat hraci z druhej vlny....Zlatan coming soon

Reagovat
-Kopy-

I bez Villy být lepší než Barcelona, tak to je výborné. Hrajem suprově, škoda škoda těch šancí... Jo a chtěl sem se zeptat hraje Messi ?

Reagovat
herbage

Myslím že jsem v 41. minutě viděl něco s 10-kou na zádech v dresu Barcelony, ale jestli to byl on, těžko říct

Reagovat
smazaný uživatel

no já nevím, kluci, ale já ho vidívám vcelku často ...

Reagovat
herbage

Jsem to psal po první půli a tam nebyl krom dvou kontaktů s míčem vůbec vidět

Reagovat
X-bano-X

Hmm hraje, hraje spytaj sa vasich obrancov uz si ho stihli zo 3 krat "osahat"

Reagovat
smazaný uživatel

Netopýři zatím lepší. Hlavně první půlku poločasu byli o hodně lepší. Napadali hodně nahoře, naše záloha a vlastně i obrana byla pod tlakem a neměla čas na rozehrávku. Postupem času ale tlak slábl a Barca vyrovnala hru. Naše záloha se dostávala k balonu častěji a ve výhodnějších pozicích, přibylo pohybu, bojovnosti a presinku z naší strany.

Do druhé půlku to chce nastoupit koncentrovaněji a ještě přidat na pohybu.

Jo a jen dodám, že dneska tři standartky z dobrých pozic a všechny tři špatně zahrané. To je hrozná škoda. Právě v takovýchhle zápasech si musíme umět pomoci právě pomocí standartek.

A nakonec - dnes by byl bod dobrý

Reagovat
X-bano-X

Uz sa o zacina

Reagovat
smazaný uživatel

už je to o hodně lepší, ale Vale kouše pořád. Ale buďme rádi, že jsme začali i my něco hrát

Reagovat
madridcan

paneboze toto sa musi premienat

Reagovat
Bakary3

To je trapák ten Alvés, Banega se ho ani nedotk a on zahrál průstřel hlavy

Reagovat
smazaný uživatel

no, neřekl bych, že ani nedotkl - přifilmoval to, ale to, co udělala Vale, to se nedělá

Reagovat
Bakary3

Jak se ohnal, lehce ho štrejchnul rukou, ani facka to nebyla. A proč by to neudělali, když jednoznačně simuloval ? Nic mu nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

nechám tě při tom.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Ever jeho pasy jsou opravdu lahůdka

Reagovat
Bakary3

Teď to bylo od Mikua na žlutou, jasně, ale proč se drží Valdés za hlavu ? Tohle fakt nepochopim..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

No co ? Já se nechci navážet jen do Barcy, sice fandim Valencii, ale Barca je mi taky sympatická, ale nesnášim tohle simulování..

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo

Reagovat
Bakary3

Super diskuze, jsem obohacen, děkuji Jinak by se Barca měla zlepšit, s takhle profesorskym fotbalem by to nemuselo jít..

Reagovat
smazaný uživatel

mým cílem není a nebylo tě obohatit.

Reagovat
Bakary3

To jsem si všim.. Mym cílem zase nebylo urážet tvý miláčky, ale nemyslim si, že bych řek něco tak špatnýho, i když se ti to nelíbilo.

Reagovat
smazaný uživatel

nechme toho. Co bylo koho cílem ej nám navzájem a i fóru naprosto jedno

Reagovat
herbage

Bože, taková nuda. Kdyby alespoň Vale dala první půli gó la Barca to musela vytáhnout. Takhle to bylo jen čekání na konečný hvizd...

Reagovat
-Kopy-

Kdyby hrál Villa, tak jsme vyhráli, on toho góla z té pozice Silvy dává. Ale nebudu se vymlouvat, měli jsme vyhrát i tak, šancí jsme měli plno, ale kluci bojovali, chválim, jen takhle hrát pořád.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby hrál Ibra a nehrál Pedro, tak jsme vyhráli my...ale po bitvě je každý generál

Reagovat
smazaný uživatel

já ti nevím, ale těch šancí jste neměli moc ani vy ...

Jinak s tím Villou - je to pro vás oslabení, to nepochybně, ale já bych mohl vytáhnout Zlatana, který se právě do dnešního zápasu, kdy jste nás napadali tak vysoko perfektně hodil a mohli jsme si pomoct dlouhým balonem. Takhle hráli vepředu tři prcci a nebylo to na dlouho komu dát ...

Jinak je veklá škoda, že takovýhle zápas vyjde zrovna po repre dvojzápase, kór po tomhle, kdy se uzavíraly kvalifikace. Jindy bysme mohli vidět lepší zápas a asi i nějaké góly. Ale to je prostě smůla

Reagovat
smazaný uživatel

Před zápasem bych remízu bral..ted ji sice beru taky, ale mohli jsme pomýšlet na výhru. Jinak bojovnost byla ukázková

Reagovat
smazaný uživatel

Druhá půle byla lepší, ikdyž k dokonalosti toho chybělo opravdu hodně. Valencie se stáhla a nenapadala už tak dlouhodobě a vysoko. Nicméně pohyb, přistupování k protihráčům i zodpovědná poziční hra jí zůstala. V dresu Vale bych vyzvedl Matieuho a Miguela. Prvního hlavně za ofenzivu, druhého za obrannou činnost. Výborně zahrál i Pablo. V dresu Barci bych vyzvedl Piqueho a Yayu.

Bod z Mestally beru, ale doufám,ž e se do příště zlepší hra a to hned několikanásobně.

Reagovat
herbage

Měl bys chválit spíš Puyola s Valdésem. Jinak Miguel hrál dobře, ale prakticky jej nikdo nezlobil

Reagovat
smazaný uživatel

tvůj antiPedro a proHleb postoj je už ohraný

Reagovat
herbage

A jak hrál dnes Pedro? Myslím že to bylo více než vidět váš první ligový zápas, kdy hráli křídla Jeffrén, Pedro. Jakmile přišel Messi s Iniestou, vaše hra se zvedla o 100%. zkrátka Pedro není adekvátní náhrada, spíše takovej na vás průměrněj hráč, který občas dá góla, umí si narazit, ale v ničem nevyniká. Taklový Bojan dokáže udělat v obraně soupeře mnohem větší vítr

Reagovat
smazaný uživatel

Pedro je výjimečný už svojí gólovostí. Je vyjímečný, že se dokáže trefovat na všech frontách (ne každému se povede dát za dva měsíce góly ve čtyřech různých soutěžích). Má kličku, má i přehled. Pokud by měl být on náhradním křídlem, nejsem proti.

Jinak souhlas

Reagovat
herbage

No, až na tu kličku a přehled souhlas. Jedna věc je hrát proti soupeři, který přijede na Nou Camp předem poražen a čeká jen, kolik dostane gólů a druhá věc je hrát venku proti celkům jako Valencie, Sevilla či Chelsea, kde protihráči jsou extrémně namotivováni a nedaj ti ani kousek prostoru. Na takové zápasy on prostě nemá

Reagovat
smazaný uživatel

No, na takové zápasy nemá... Ještě je nehrál, takže těžko soudit

Reagovat
herbage

Myslím že dnešní zápas celkem ukázal, že na takové zápasy nemá

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím si to.

Reagovat
herbage

Na to že hrál křídlo, kde jste měli nejvíce prostoru, tak naprosto vyhořel. Přes nikoho neprošel, míč nepodržel. Kdyby hrál místo Messiho uprostřed, bylo by to pro vás lepší

Reagovat
smazaný uživatel

nic, tohle nechám proplout bez komentáře

Reagovat
smazaný uživatel

a jen se zeptám - jak bys nastálou situaci řešil? Nějaké drahé nákupy? Proč? Pro Barcu je výhodnější nechat se zapracovat Pedra, a ikdyž z něj asi nikdy megahvězda nebude, bude mít ke klubu vztah, nebude remcat, když nebude nasazen a nebude chtít po prvním neúspěchu zdrhnout "za lepším".

Reagovat
herbage

Zajímavé je, že v obraně na postu stopera děláte meganákupy typu Cácerés, Henrigue a Chygrynsky, kdžy přitom máte Piquého, Marquéze, Puyola a Milita a v juniorce vám rostou Fontás s Muniesou. Do ofenzívy však nevrazíte za pořádnou kvalitu ani cent

Reagovat
herbage

no, krom Zlatana, ale to byla spíš výměna Zlatan - Eto'o. Myslel jsem do rozšíření a zkvalitnění ofenzivních řad

Reagovat
smazaný uživatel

nechci machrovat, ale to je vcelku pochopitelné - La Masia produkuje vcelku dost ofenzivních talentů, takže je potřeba dokupování ofenzivních hráčů nižší, než potřeba defenzivy.

A že se teď hodně kupovali stopeři - Rafa je často zraněn a Milito je zraněn pořád. Zbyde ti Carles a Pique a já ti na to řeknu tvojí vlastní větu: "Až se nám někdo z defenzivy zraní, jsme v prdeli"

Reagovat
herbage

Jenže Rafa je již zdráv, Chygrynsky má zcela běžný typ zranění a co nevidět je zpátky a Milito by se vám měl v zimě vrátit. Pak najednou budete mít 5 stoperů a hrát mohou jen 2 z nich. A když to vezmu do důsledku, tak vám na stoperu mohou zahrát i Abidal s Yayou + odchovanci. Podle mě jeden bude muset z kola ven každopádně a bude to asi Milito

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti nevím, zda jsme na stejné vlnové úrovni. Já samozřejmě vycházel ze stavu, kdy by nepřišel Čigro (kterýho nákup ty kritizuješ, jak jsem odvodil) a my hráli jen ze čtveřicí PPMM. Jen dodám, že Rafa je TEĎ zdravý. To je u něj momentální situace a Milito JEŠTĚ POŘÁD zdravý není (a kdo ví, jestli někdy na 100 % bude ...), takže bysme měli TEĎ Puyol, Pique, se zdravím trápící se Rafa a dva odchovanci. Stalo by se to, že by přišel herbage a napsal by, jak je ta Barcelona bláznivá, že si nechala šest stoperů, z nichž dva jsou chabrusové na zdraví a dva jsou mladí a na zápasy s Chelsea, Manchesterem (a kdo ví s kým ještě) nemají a že to teda hrají na dva pořádné stopery a že až se jim někdo zraní, tak že budou v prdeli ...

Reagovat
herbage

No lenochodem Chygrym jste si velmi pomohli Pokud se podíváš třeba na Arsenal, tak se k dlouhodobě zraněným hráčům stále choval k jako regulérním čleům týmu a nehledal za ně náhrady. A tak Rosa i Eduardo mají nyní plnou důvěru. Zato Milito už je prakticky předem odepsán a přitom je to pan stoper

Reagovat
smazaný uživatel

a cos tímhle chtěl jako říct?

Jako že má teda opravdu Barca hrát teď na Puyola, Piqueho, Rafu a dva mlaďochy? Jsem si stoprocentně jist, že bys přišel a rýpal do Barci, co to dělá za harakiri

Nic, jdu spát. Vidím, že naše diskuse vždy sklouzne k tomu, co všechno dělá Barca špatně

Reagovat
herbage

Prakticky všechno děláte dobře, ale chce to neusnout na vavřínech

Reagovat
smazaný uživatel

jinak mi, prosím, napiš svoje ICQ. Vcelku bych tyhle naše dalekosáhlé nicneřící diskuse přenesl tam, ať to tady nezasíráme

Reagovat
herbage

Jj, jdu taky spát

223-628-472

Reagovat
herbage

PS: Dobrou

Reagovat
smazaný uživatel

Ever je ve středu opravdu fantastický.. takřka se nedá odstavit od balonu jinak, než faulem..

Reagovat
smazaný uživatel

Už se začíná vyplácet chlapec.

Reagovat
smazaný uživatel

To teda. Pokud ho udržíme společně s Fernandesem, budu velice spokojen

Reagovat
smazaný uživatel

Až nastoupí spolu, to bude teprve káva...

Reagovat
smazaný uživatel

Fernandes,Ever,Mata,Silva,Pablo,Villa... tohle je opravdu neskutečná síla. Navíc až na Villu je všem maximálně něco málo přes 20. Pokud máme něco v lize, či evropě hrát, musíme tyto hráče udržet.. klasicky se zase celé přestupové okna budu třepat jak ratlík

Reagovat
herbage

Nevím proč tam Barcelona neposlal dřív Bojana, Pedro byl naprosto tragický a na takto veliké zápasy nemá. A Messi na hrotu zcela utopen, u lajny ožíval, ale drtivou většinu zápasu odehrál právě ve středu pole. Barceloně šíleným způsobem chyběl Zlatan či někdo, kdo by podržel míč. Když jsem viděl, že na levé straně Barcelony začíná akce u Keity s Abidalem, tak si mohla být Valencie jistá, že z toho žádné nebezpečí nebude. Hra Valencie byla mnohem více plná pohybu, napadání a přesnosti. Barcelona hrála tak, jako kdysi, tedy profesorsky, bez pohybu, bez zápalu pro hru. Jsem zvědavej, jak bude Barcelona hrát, až se jí někdo z ofenzívy zraní na půlrok či déle, ti budou naprosto mimo. maj děsně úzký kádr. To i třeba ta Valencie dokáže postavit dvě naprosto vyrovnané jedenáctky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

je od tebe pěkné, jak už několik měsíců přivoláváš na někoho od nás zranění ...

Ujistím tě, že dnes nebyl fit Xavi, nebyl fit Iniesta, nenastoupil Zlatan, Bojan se vrátil po měsíční absenci. Nemyslím si, že by to bylo málo

Reagovat
herbage

Neboj, to bych vážně nechtěl. Celkem se mi vaše hra líbí a bez jednoho hráče z ideální skládanky váš výkon klesá rapidně. Ale osa kádru vám již hraje dva roky prakticky nezraněna, max Iniesta mívá nějaké problémy. A to že nebyl Xavi či Iniesta fit, to jsou kecy. Každej hráč má nějaké bolístky, ale kdyby jim hrozilo zranění, tak by nehráli. To hrozilo Zlatanovi a proto do zápasu nezasáhl, protože Guardiola nechtěl riskovat. Je celkem paradoxní, že Arsenalu vyčítáš, že si stěžují na zranění hráčů, když jim chybí pomalu půlka kádru a sám tady lamentuješ, jak měli Xavi s Iniestou bolístky

Reagovat
smazaný uživatel

No ty, vole, takže jsem to trefil Ty opravdu chceš, aby se Barce někdo zranil právě proto, jak jsem se navážel do fandů Arsenalu, protože si věčně stěžují

Hele, podívej se na tohle vlákno - ty napíšeš, že až se někdo Barce zraní ... a blááá blááá blááá. Já na to napíšu, že už se jí někdo zranil a ty mi vyčteš, že si stěžuju. Zcestné, vtipné, skoro až trapné. Promiň

Reagovat
herbage

Ne, vážně vám nepřeji, aby se vám někdo zranil, to by bylo vážně ubohé, ale je až skoro statisticky nemožné, aby vám dva roky hrál kádr bez vážnějšího zranění. Takže jen řikám, až něco takovéo přijde, že to hodně pocítíte, ostatně říkal jsme ti to i pár měsíců zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

právě na to narážím, jak už několik měsíců pořád omýláš, že až se někdo zraní atd. atd.

Prostě je to zbytečné a na mě to působí tak, že si to vnitřně opravdu přeješ. Jestli to tak není, omlouvám se, ale na mě to tak působí

Reagovat
herbage

Ne, to se vážně pleteš, zranění nepřeji nikomu. Naopak jsem byl minulý rok vždy zklamán, když byl zrovna zraněn Iniesta a tešil se na každý zápas, kdy nastoupíte v plné síle, protože jste hráli vážně nejlepší fotbal, jaký jsme kdy měl možnost vidět. Já se tě jen sanžím upozornit, že si zahráváte s osudem, protože máte třeba 5 stoperů + 2 v juniorce a v ofenzívě sázíte jen na 4 superborce - Xaviho, Iniestu, Ibru a Messiho a bez nich jste jalový. To by vás mohlo zcela zkazit celou sezónu. Stačí kdžy si vzpomenou, jak nezastavitelný Arsenal zničilo brutální zranění Eduarda a Arsenal přišel o titul v lize i v LM

Reagovat
smazaný uživatel

zranění je svině, to se shodneme. A já se ptám - ty bys teda na křídlo dokoupil ještě jednoho superborce s tím, že bychom Pedra a Jeffrena odepsali a poslali je hrát do Valladolidu, Mallorky, Tenerife ...? Ten tým musí mít kontinuitu, kterou před těmahle dvěma měl Xavi, pak Iniesta, Messi, nejnověji Sergio ... Nová hvězda ti přide a zase odejde. V týmu po ní nezůstane nic. Já vím, že když se zraní Xavi, nemáme zatím náhradu, ale prý už se pracuje na návratu jednoho ztraceného syna. Třeba by pomohl případnou absenci Xaviho nahradit. A ikdyby to s ním nevyšlo? V juniorce už dva, tři rostou. Já osobně věřím všem třem, ale ikdyby se chytnul jen jeden z nich, máme DO BUDOUCNA vystaráno

Reagovat
herbage

Hráči jako Iniesta nebo Xavi se rodí jednou za deset let, hráči jako Messi za 100let. To že se vám sesšli tak najednou pohromadě je velká přízeň osudu. Nečekej, že je nějaký dos Santos či Thiago Alcantra nahradí Cesc možná přijde, ale tak za dva tři roky, vy potřebuejete někoho hned. Pedro i Jeffrém jistě šanci zaslouží, ale jen jako lepiči. Stále máte volné místo, které co nevidět uvolní Henry a to nemůže zaplnit Pedro ani Jeffrén

Reagovat
smazaný uživatel

AŽ to místo uvolní Henry, pak můžeme někoho koupit. DO TÉ DOBY je to místo obsazeno a dalšího křídla netřeba (samozřejmě, jen v případě, že nepřijde nějaké to dlouhodobé zranění - ať mě pak zase nataháš za slovo ... )

Reagovat
herbage

Setrvání Henryho v kádru vám může jen ublížit. Jeho forma klesá nezastavitelně dolů, je často zraněný a oproti takovému Bojanovi nemá perspektivu ani zápal pro hru. Myslím že posílit budete msuet už v zimě, i když Robinho je dle mě cesta do pekel

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozně nerad, ale přiznávám, že v Henrym jsem se asi spletl. Po loňské výborné sezoně šel zase dolů. Ale jeho setrvání týmu určitě neublíží. Naopak si bere (je to na hřišti vidět) slovo a hráče okolo sebe usměrňuje. Nevím, zda je to jeho iniciativa, ale spíš mu to dal asi za úkol Pepek.

SOuhlasím s Robinhem - to by musela být pořádná rána do hlavy, aby si začal konečně nějakého klubu,za který hraje, vážit ...

Reagovat
herbage

Myslím, že Realu si vážil, proto taky byl ochoten doplatit přesup ze Santosu ze své kapsy, ale odešel z něj na truc, protože měl v hlavě, že si ho dost neváží a že není pan nedotknutelný. A bláhově si myslel, že v City přijde vše samo a že když přijde za takovou pálku, tak že nebude moct sedět. Ze začátku taky dostal číslo 10, vše se točilo okolo něho, dával góly, tým hrál na něj, ale teď se zadrhl, přišli jiní hráči a on se teď jako tonoucí stébla chytá právě Barcelony. Ale neboj, pokud projeví zájem kdokoliv jiný, tak bude chtít jít zase tam

Reagovat
smazaný uživatel

Cesar Pablo Mathieu Parádní výkon. To jsem zvědav jak si proti nim povede Slavia

Reagovat
X-bano-X

No zapas to bol vcelku pekny, Vale hrala s dost citatelnou taktikou, presne ako Manchester vo finale LM. Proste vybehnut na Barcu kym sa da dat gol a potom sa uvidi. Prvy polcas ich stal vela sil co sa ukazalo v tempe druheho, ktory uz bol celkom vyrovnany. Skoda tej sance Pedra. Keby nesebcil a nahral volnemu Keitovi mohlo byt vsetko inak. Nemam rad taky typ hracov ako je on a nechapem ako mohol vyjst z nasej akademie. Casto skusa prejst 1 na 1 ale s zalostnou bilanciou.

Striedania: tu tiez nechapem Pepa preco tolko otalal so stiahnutim Pedra a toho xaviho som tiez celkom nepochopil. Nic poti Sergiovi ale nerobil nic ine len nahraval dozadu tak na 2-3 metre sice nic nepokazil ale zas ziadny zazrak to nebol povedzme si na rovinu.

Zdalo sa mi ze Bojan hru celkom ozivil mal tam 2-3 pekne prieniky aj narazacky mu vysli. Ibra sa po tom kolene este asi necitil..skoda no.

Neda mi nespomenut Alvesa. Vzdy som bol hrdy na hru Barci, na to ze su fer....a preto musim povedat ze on ako clovek mi do Barcelony nesedi. Ano je utocny ale je tu podla mna viac - ako +. V obrane hori ako papier, prakticky v kazdom zapase sa nesiha vracat z utocnych vyletov a vsetko musi hasit Pique. Uz ani nepamatam kedy dal poriadny center..snad v LM v semifinale...a naviac hra dost necislo a strasne simuluje.

Z dnesneho zapasu by som vyzdvihol snad len Iniestu ktory bojoval, snazil sa, potom Piqueho a Bojana. Inak Snad je to len prechodne ale u Messiho vidiet to rozcarovanie z repre a trpi tim cely team, tak snad sa vzchopi. Inak spokojnost s bodom.

Reagovat
smazaný uživatel

Alves sa spamata, Pedra nema zmysel este odsudzovat a od Sergia si ani nejake "xaviovske" nahravky nemohol ocakavat...

Reagovat
X-bano-X

Tj toho Alvesa snad nema cenu komentovat, Pedro mi tam vyslovene nesedi hlavne kvoli Bojanovi ktoreho mam dost rad a herne(co sa tyka prinosu pre muzstvo) si myslim ze je na tom lepsie. Ja od Sergia ani xaviovske nahravky necakam len ma prekvapilo ze Pep stiahol xaviho v case ked tam daval cerstvu silu do utoku..to vyzeralo ako keby uz bol spokojny s bodom. Predsa mu muselo byt jasne ze z tej zalohy uz nikto nevysle nejaku kolmicu...

Reagovat
smazaný uživatel

Na pozici Xaviho se přesunul Yaya, který přihrát za obranu umí, ale to by si tam někdo musel naběhnout

Reagovat
smazaný uživatel

Stanici Sport 2 nám byl čert dlužen...

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele