Primera División - preview 35. kola

01.05.2010, 11:16, aktualizováno 02.05.2010, 08:38
Previews
Třemi zápasy se v neděli dohraje 35. kolo španělské nejvyšší soutěže. Real Madrid doma hraje s Osasunou a potřebuje vyhrát, jelikož Barcelona v sobotu neměla problémy ve Villarrealu. Pokračuje boj o čtvrté místo - Mallorca se představí v Bilbau, Sevilla hostí Atletiko Madrid...
Sevilla FC - Atlético Madrid  (neděle 17:00)
Tento zápas bude zřejmě lahůdkou pro sázkaře po celém světě. Atletico si v týdnu zajistilo účast ve finále premiérového ročníku Evropské ligy a minulý víkend navíc definitivně také záchranu. Zápas bude předehrou k blížícímu se finále Copa del Rey...

Jeho motivace tedy nebude bůhvíjaká. Přece jen na výběr trenéra Florese čekají v blízké době dvě pohárová finále a právě ta jsou branami do Evropy i pro další ročník. Sevilla má jiné myšlenky. Vinou nepříliš dobře zvládnuté druhé poloviny soutěže se nejen vyřadila z boje o titul, ale zároveň přepustila třetí místo Valencii a nejistá je rovněž její účast v předkole Ligy mistrů. Na Mallorcu má nyní deficit přesně dvou bodů a také tento boj ještě slibuje zajímavou podívanou.

Ačkoliv by nyní Atletico mělo mít jiné myšlenky, Diego Perotti si rozhodně nemyslí, že by to Seville nějak usnadnilo. "Nemyslím, že je reálné, aby sem tým jako Atletico přijel jen na výlet. Budou určitě bojovat o tříbodový zisk, protože se nebudou chtít ponížit a naopak jejich cílem je získat si ještě větší respekt u soupeřů," hodnotí hbitý sevillský záložník. V otázce vlastního týmu je pak také opatrný. "Máme v závěru sezony těžký los. Jenže ostatně každý zápas je v La lize těžký. Stejné to je i pro Mallorcu a ostatní soupeře. Musíme ke každému utkání přistupovat maximálně zodpovědně," nabádá Argentinec.

Právě Perotti, který dlouho laboroval se zraněním, se opět vrací do Alvarezova týmu. Podobně jako trio Acosta, Fazio, Konko. Vykartovaný je naopak Frederic Kanouté, Cala a Fischer jsou pro změnu zranění. Atletico si nyní plnými doušky vychutnává pocit slávy. Účastí ve finále Evropské ligy a domácího poháru tak napravilo zprvu nepříliš nadějnou sezonu. Atletico nominovalo do Sevilly devatenáctičlenný tým, v němž chybí zraněný Tomáš Ujfaluši nebo také Ibanez s Perniou. "Někteří hráči mají za sebou v této sezoně až 60 utkání a nemůžeme je tedy přetěžovat. Budeme zkoušet hráče, kteří toho ještě nemají mnoho odehráno. Je k tomu ideální možnost," svěřil se Flores.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 5.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - CA Osasuna  (neděle 19:00)
Čtyři kola schází do konce La Ligy a Real se bude v domácím prostředí znovu dotáhnout náskok Barcelony. Tu čeká obtížné utkání ve Villarrealu a navíc se musí vyrovnat s vyřazením z Ligy mistrů. Nicméně ani hosty z Navarry není radno podceňovat, zejména vede-li je bývalá hráčská legenda Bílého baletu, José Antonio Camacho.

Osasuna nejede do metropole Španělska v roli obětního beránka, jde jí totiž o to zajistit si ligovou příslušnost i pro další sezónu. V podzimním zápase navíc Real uměli pěkně potrápit. Kouč Camacho bude do závěrečných kol šetřit dva pilíře základu - útočníka Pandianiho a kapitána Puňala.

Naopak Real chce využít případného barcelonského zaváhání podpořeného možným poklesem morálky po vypadnutí v semifinále LM a dostat se po dlouhé době do čela La Ligy. Trenér Pellegrini může už počítat s uzdravenými Gutim a Arbeloou, do nominace se rovněž vrací karetní hříšník Albiol. Naopak zranění brání nastoupit Raúlovi, Van der Vaartovi, Lassovi a Pepemu. Proto byl povolán mimo rovněž odchovanec Juanfran.

V základní sestavě Realu nebude chybět brankář Casillas, před ním si zahraje obrana ve složení Arbeloa - Albiol - Ramos - Marcelo. Středový blok a tvorbu hry zajistí Gago, Xabi a Guti. V útoku pak bude působit trio Kaká - Cristiano Ronaldo a Higuaín.

V brance Osasuny bude chytat Ricardo s obrannou čtveřicí Monreal - Sergio - Roversio - Azpilicueta. Nekounam a Ruper budou hrát ve středu zálohy, na křídlech pak Camuňas a Juanfran. Spojku bude mít na starosti Vadocz, na hrot útoku se postaví Masoud.

Utkání mezi Realem a Osasunou zahájí v 19.00 CET hvizd sudího Mateu Lahoze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.09 - 9.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - RCD Mallorca  (neděle 21:00)
Athletic Club hostí Mallorcu a při pohledu na tabulku a výsledky ostatních zápasů pětatřicátého kola je jasné, že je zápas s baleárským mužstvem pro baskické Lvi dost možná klíčovým kláním sezóny. Pakliže domácí mužstvo zvítězí, posune se na šestou příčku tabulky zaručující účast v evropských pohárech. Pakliže ztratí, nevyužije zaváhání soupeřů a setrvá na současné osmé příčce.

Hosté vedení Gregoriem Manzanem by si v Bilbau potřebovali vyzvednout všechny tři body. Proč? Jestliže v Mallorce chtějí příští rok zkusit štěstí v předkole Ligy mistrů, nesmí na San Mamés prohrát. Na zaváhání baleárského týmu totiž čeká Sevilla, která se určitě nehodlá vzdát šance si v příští sezóně Ligu mistrů zahrát. Sevilla doma hostí v La Lize hodně matné Atlético Madrid a motivaci bude mít mnohem větší, než soupeř.

Co se absencí týče, ani jeden tým nenastoupí v nejsilnější sestavě. Zatímco Mallorce budou chybět výborný křídelník Mario Suarez a stoper Ivan Ramis, domácí oplakávají absenci Frana Yesteho. Joaquín Caparrós má k dispozici všechny muže tradiční základní sestavy, Manzana naopak postrádá dvě velké opory.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.25 - 3.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo La Coruña - Real Zaragoza  (sobota 18:00)
Zatímco pro domácí bude tento zápas pouhou povinností, hosté do něj musí jít na plný plyn. Jejich náskok na sestupové pozice není bůhvíjak veliký a každý bod k dobru je pro Real nesmírně důležitý.

Deportivo se ovšem bude snažit o napravení dojmu z nevydařeného závěru sezony, a proto se uchýlilo k jednomu zajímavému kroku. Na posledních pár kol totiž angažovalo věčně zraněného veterána Valeróna, který s klubem podepsal krátkodobou smlouvu. Valeróna v minulosti trápila zranění, a tak se může zdát kontrakt s ním jako velice riskantní. "Já jsem vždycky říkal, že pokud klubový prezident Lendorio bude mít zájem o mé služby, pak jsme připraven naskočit," říká veterán.

"Je nesmírně důležité, že mi tým projevil tu laskavost a angažoval mě. S Deportivem mám po sportovní stránce co dočinění a každá taková nabídka mě dokáže zahřát u srdce," dodává. Jenže fotbalisté La Coruni se po výborné sezoně nakonec budou muset obejít bez pohárů. Mizerné výsledky v posledních týdnech totiž odsoudili tým z Riazoru daleko za pohárové pozice. Ztráta na šestý Villarreal nyní činí už šest bodů, a tak duel se Zaragozou bude mít přízvisko "o čest".

Na druhé straně Zaragoza se bije o ligovou příslušnost pro další ročník. Z posledních čtyř utkání však získala pouhé dva body a z téměř jistě zachráněného týmu se tak stává další kandidát na pád o třídu níž. Trenér Jose Aurelio Gay se ale snaží udržet svůj tým v klidu. Chybět mu v sobotním zápase bude Cintáni, naopak Nigerijec Uche opět naskakuje do hry. Náskok Realu Zaragoza na duo Valladolid-Tenerife je aktuálně dvoubodový a po minulé porážce s Realem Madrid zní povinnost bodovat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Xerez CD - UD Almería  (sobota 18:00)
Deportivo Xerez už se pomalu loučí se španělskou nejvyšší soutěží. Andaluský klub si La Ligu a vůbec nejvyšší španělskou soutěž vyzkoušel vůbec poprvé v historii, přičemž ve své premiérové sezóně zanechal celkem dobrý dojem, zvláště pak ve druhé polovině soutěže, kdy byl i mnohem ostřílenějším klubům více, než jen rovnocenným soupeřem. V jednom z posledních domácích utkání přivítá o udržení bojující Almeríi, která nemá zdaleka nic jistého.

Almeríi se v posledních týdnech vůbec nedaří, přičemž získala v posledních pěti kolech pouhopouhé dva body. Stejný počet bodů ještě musí andaluský tým získat, aby si zajistil účast i v dalším ročníku španělské nejvyšší soutěže. Tři body z Jerezu by Lillovu týmu navýsost pomohli.

Juan Manuel Lillo nemůže počítat zřejmě jen se dvěma oporami - mimo hru je křídlo Albert Crusat a Henok Goitom, který má potíže s kolenem, ale do zápasu i přesto nakonec mocná naskočí. Mimo je stoprocentně Hernan Pellerano. Dobrou zprávou pro domácí je, že už trénuje ofenzivní záložník David Prieto, který do zápasu zřejmě ještě nezasáhne. Určitě si nezrahraje dvojice vyloučených v minulém kole - Alustiza a Orellana.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.25 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Tenerife - Racing Santander  (sobota 18:00)
Tenerife by se v dnešním utkání proti Santanderu mohlo dostat ze sestupového pásma. K tomu ale tým z Kanárských ostrovů bude potřebovat tříbodový zisk.

Tým Josého Luise Oltry po porážce v posledním kole od Atlética Madrid 3:1 přepustil sedmnáctou pozici Valladolidu a ještě více se zamotal do sestupových starostí. Fanoušci však smutnit nemusí, neboť oba týmy mají na svém kontě shodných 32 bodů a jsou jen dva body od záchrany.

Pokud by se domácím opravdu podařilo zvítězit, pokračovali by tak v tradici úspěšných domácích zápasů, neboť na svém stadionu už čtyři zápasy v řadě neprohráli a celkově z posledních pěti utkání si odnesli hned osm bodů. Estadio Heliodoro Rodríguez López je pro předposlední celek tabulky velkou bodovou oporou - tým na něm získal 26 z celkových 32 bodů. "Potřebujeme, aby za námi stál celý stadion. Jen za pomoci všech fanoušků můžeme v tomto utkání zvítězit," řekl třináctigólový střelec Nino, jenž při poslední domácí výhře svého týmu vstřelil hattrick do sítě Getafe. "Santanderu se velmi daří v zápasech venku. Ale pokud odehrajeme zápas na úrovni, může to pro něj být obtížnější, než se zdá."

"Já bych si také přál tři body. Myslím si, že fanoušci ví, že podporu potřebujeme. Jen společně můžeme dosáhnout záchrany," řekl záložník Roman Martinez. "Prostě musíme vyhrát, protože je to naše poslední naděje. Naše šance na záchranu závisí na tomto utkání. Jsem si jist, že s podporou našich fanoušků můžeme vyhrát," doplnil své ovečky klubový prezident Miguel Concepcion.

Santander v posledním kole dostál své pověsti nejhoršího týmu ligy na domácím hřišti. Poločasové vedení si totiž od Villarrealu nechal vzít v posledních dvaceti minutách, což znamenalo jeho devátou letošní porážku na El Sardinero. Venkovní zápasy aktuálně patnáctého celku tabulky jsou ale o něčem úplně jiném. Lepší ve svých výjezdech na hřiště soupeřů jsou už pouze jen Barcelona, Real Madrid a Valencia. Právě to je jediný důvod, proč je Racing v tabulce ještě stále nad Tenerife.

"Vítězství by bylo velkým krokem k dosažení našich cílů, což není nic jiného, než získat 42 bodů, které by nám zajistily záchranu bez ohledu na další výsledky," řekl před utkáním trenér hostí Miguel Angel Portugal. "Měli jsme už dvě šance. Proti Xerezu a Villarrealu jsme je nevyužili, teď máme třetí šanci a tu musíme chytit za každou cenu."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.40 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Málaga CF - Sporting Gijón  (sobota 18:00)
Souboj Malagy s Gijonem je důležitý především kvůli záchranářským starostem, které oba celky mají. O něco hůře je na tom domácí Malaga, jenž má před sestupem k dobru jen dva body, Gijon je na průběžném čtrnáctém místě a ani on není v žádném případě zachráněn.

Trenér Malagy Lopez Muniz má čtyři kola před koncem soutěže co dělat, jeho celek se pohybuje blízko oblasti sestupu a o svojí účast v příštím ročníku La Ligy musí ještě pořádně bojovat. Andaluský celek už sedm kol v řadě nevyhrál a při posledních třech zápasech si pokaždé připsal bod. Nejvíce může mrzet především domácí remíza 0:0 s Valladolidem, tedy s dalším celkem bojujícím o záchranu. V rámci 34. kola pak Malaga remizovala na půdě Mallorcy 1:1.

Hostující Sporting Gijon se dlouho držel v bezpečné vzdálenosti od neblaze proslulých příček, jenže stačilo šest zápasů bez výhry a Gijon se znovu musí ohlížet za sebe. K dispozici má momentálně pěti bodový náskok a to není vzhledem ke zbývajícím pěti kolům příliš bezpečný náskok. Nicméně hosté mají celou situaci ve svých rukou, a je jen na nich jak si s ní poradí. Celek z Asturie trápí především střelecká produktivita, v již zmiňovaných šesti zápasech totiž nastříleli pouho pouhé dvě branky, a to navíc jen doma proti Xerezu.

Na stadionu La Rosaleda se očekává velmi vyrovnaná bitva a tři body jsou důležité pro obě strany. Ve vzájemných zápasech má lepší bilanci Malaga, ta vyhrála ze sedmi zápasů čtyři, ve dvou případech se dělili body a pouze jednou vyhrál Gijon. Paradoxně je ale poslední vítězem ze vzájemných bitev.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.50 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Valladolid - Getafe CF  (sobota 18:00)
Zápas s poměrně výrazným nábojem. Žádná malorážka. Zatímco Getafe ze sedmého místa zákonitě musí cítit vůni evropských pohárů, ve Valladolidu zatím pociťují pouze pachuť možného sestupu.

Pokud by se dnes Valladolidu pod novým koučem Javierem Clementem podařilo vyhrát, poprvé po třech měsících by se Pucela mohla objevit mimo sestupovou zónu. Na sedmnáctý Real Zaragoza ztrácí pouze dva body. Přitom ještě před měsícem by si na udržení Valladolidu vsadil snad jen šílenec. Vše ale změnil nástup nového trenéra. V posledních čtyřech zápasech tým ze středu Španělska ani jednou neprohrál. Dokázal přitom porazit třeba i takový tým, jako je ambiciozní Sevilla. Body ale začal sbírat především proti slabším soupeřům - Tenerife, Málaze, Gijónu.

Poslední výhra - 2:0 právě proti Sportingu Gijón - znamenala veliký posun v tabulce. Nejen, že tým předskočil Tenerife, na nesestupující Zaragozu již ztrácí pouze dva body. "Máme nyní nejlepší období z celé prozatímní sezony. Doufám, že dnes budeme pokračovat," sdělil pro oficiální klubové stránky Diego Costa, s osmi brankami nejlepší střelec týmu. "Fanoušci budou od začátku s námi. Víme, že když budeme jednotní, můžeme znovu dosáhnout úspěchu. Před měsícem jsme byli téměř mrtví. Nyní jsme ale zpět a já doufám, že se ještě zachráníme. Nechceme spadnout do Segunda Division," dodal.

Nicméně Valladolid není jediným týmem, který se s blížícím koncem soutěže snaží urvat co nejvíce bodů a dosáhnout stanovených cílů. Getafe je na sedmém místě a k vytouženému šestému místu, jenž zajišťuje účast v Evropské lize, mu schází shodně jako jeho dnešnímu soupeři dva body.

V minulém utkání se Azulones senzačně podařilo zvítězit proti Seville. Rozhodující branku na 4:3 dával až v poslední minutě z pokutového kopu Daniel Parejo. Z posledních šest zápasů vyválčili třináct bodů. A možná by mohli pomýšlet i na Ligu mistrů. Ta je vzdálena šest bodů, na čtvrtém místě nyní trůní překvapení z Mallorcy. "Zisk tří bodů by nám ohledně evropských pohárů opravdu pomohl," myslí si kouč hostů Michel. "Stále jsou tu ale tři další zápasy. Tým je ve veliké pohodě, víme, o co hrajeme. Pojďme si ale říct, co opravdu chceme: evropské poháry!"

Zápas bude ještě o něco specifičtější pro obránce Getafe Rafu Lopeze. Ten se ve Valladolidu narodil, prošel všemi mládežnickými týmy až do seniorského mužstva, před dvěma roky pak odešel právě do Getafe. "Pro mě to bude jistě velice příjemné. Vracím se přeci domů. Bude to hodně zajímavý duel už jen proto, že oba týmy chtějí tři body," řekl s tím, že doufá, že jeho tým nakonec do nižší soutěže nesestoupí.

"Vypadalo to na velice špatnou sezonu. Tři vyměnění trenéři, mnoho kritiky, několik nepříjemných situací mimo hřiště. Ale důležité je, že se jim podařilo dostat se z této pozice a nyní znovu bojují o udržení. Jejich kouč je zkušený ohledně těchto situací. Věřím, že pomůže Valladolidu ke šťastnému konci sezony," zadoufal nakonec.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.25 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - Valencia CF  (sobota 20:00)
Espanyol, který v minulém kole získal jistotu toho, že už nesestoupí, přivítá na svém stadionu Cornella El-Prat třetí příčku neustále hájící Valencii, která potřebuje naplno bodovat, aby získala před posledními koly klid a obrovskou jistotu v tom, že si v příští sezóně zahraje Ligu mistrů. Espanyol je v současnosti na jedenácté příčce, už neohrožen sestupem.

Valencia přežila zaváhání na Mallorce a prohru s Realem Madrid a před pronásledovateli v pohodě uhájila třetí příčku. V současnosti má čtyři kola do konce celkem bezpečný náskok šesti bodů, který je při formě a vyzrálosti valencijského mužstva dostatečný na to, aby odolal náporu Mallorcy či Sevilly.

Espanyol v posledních týdnech hodně zabral a po mizerném úvodu kalendářního roku se dostatečně vzdálil příčkám, které by nepřinášely tolik jistoty, jako příčka jedenáctá. Espanyol má jistotu, v příštím ročníku se můžeme těšit na další katalánské derby.

Z Valencie přichází několik příznivých zpráv. Fit je David Albelda, totéž platí i o dvojici Carlos Marchena a Miguel. Na marodce zůstává David Navarro, dlouhodobě je mimo hru Jérémy Mathieu. Valencie se bude muset obejít bez dvojice Rubén Baraja a David Silva, kteří jsou pro duel s Espanyolem vykartováni. V dresu domácích se nám nepředstaví obránce Chica a Ivan de la Peña, jinak nastoupí domácí mužstvo téměř kompletní.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.25 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Villarreal CF - FC Barcelona  (sobota 22:00)
Už hoří jen jeden plamen. Plamen ligový. Po uhasnutí naděje na obhajobu ušatého poháru pro vítěze milionářské Champions League se Barcelona může soustředit jen na následující těžké boje na ligovém poli, které rozhodnou o tom, zda se bude sezóna v katalánské metropoli považovat za alespoň příznivou, anebo za mírně pokaženou. Barca má na kontě tři poháry, pozvednou hráči Blaugranas nad svá ramena pohár čtvrtý, ligový?

Svěřenci Pepa Guardioly mají vše ve svých rukou a v případě, že vyhrají všechna následující utkání, budou mít titul v kapse. Inu, jak prosté! Nad Barcou však visí Damoklův meč, kterému se v kuloárech přezdívá Real Madrid. Jakékoliv zaváhání a otřes jej může uvolnit a probodnout barcelonskou šíji. To by pro Katalánce nebyl pěkný konec sezóny, ale takový už je fotbal. Real Madrid se nevzdá.

Villarreal taky ne. Žlutá ponorka se na začátku sezóny ponořila až na samé dno tabulky, ale nevzdala se naděje na poháry. Zmrtvýchvstání Villarrealu začalo na začátku listopadu a nyní má celek vedený José Ernesto Garridem šanci dostat se i do Ligy mistrů! K tomu ovšem potřebuje neustále bodovat, ať hraje proti poslednímu Xerezu nebo první Barceloně. Getafe a Athletic Club touží po pohárové Evropě stejně jako castellónský celek, a tak budou případné body z utkání proti celkům na špici tabulky velmi potřeba. Villarreal si nesmí dovolit prohrát!

V domácím dresu bychom v základu marně hledali defenzivního záložníka Marcose Sennu, na lavičce by měl začít Santi Cazorla, který se zotavuje po dlouhodobém zranění. Do sestavy se po jednozápasové odmlce vrací klíčový stoper Gonzalo Rodríguez.

Hosté budou postrádat zraněného Andrése Iniestu. Po trestu se do sestavy vrací Carles Puyol. Barcelona nastoupí takřka v nejsilnějším možné sestavě.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 4.30 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona34276183:2087
2.Real Madrid34282489:3086
3.Valencia CF34188853:3762
4.RCD Mallorca341681053:3856
5.Sevilla FC341661252:4254
6.Villarreal CF341571250:4652
7.Getafe CF341551452:4650
8.Athletic Bilbao341481245:4450
9.Deportivo La Coruña341281433:4344
10.Atlético Madrid341271552:5343
11.Espanyol Barcelona3410111327:4041
12.CA Osasuna341091530:3939
13.UD Almería349111434:4638
14.Sporting Gijón349101533:4637
15.Racing Santander348121437:5036
16.Málaga CF347131438:4334
17.Real Zaragoza348101639:5834
18.Real Valladolid346141434:5432
19.CD Tenerife34881835:6632
20.Xerez CD34691931:5927

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (187)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Taky to dnes vidím na samé remízy .

Reagovat
madridcan

Nad Barcou však visí Damoklův meč, kterému se v kuloárech přezdívá Real Madrid. Jakékoliv zaváhání a otřes jej může uvolnit a probodnout barcelonskou šíji.-------Nadherna veta Samozrejme dneska je jedna z dvoch moznosti kedy moze barca zavahat,tak snad sa Villareal pochlapi

Reagovat
indy

dufam ze sa Barce vidina veleuspesnej sezony nezmeni v priebehu par dni na sezonu bez trofeje

Reagovat
blaugrana

Barca už ma túto sezónu na konte dve trofeje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja, že máme už tri

Reagovat
blaugrana

Jedna trofej hore dole, hlavná je, že už sme niečo vyhrali.

Reagovat
indy

to samozrejme viem, ale mam na mysli poriadne trofeje

Reagovat
blaugrana

Ber to tak, chleba aj tak lacnejší nebude, navyše, keby žiadnu "poriadnu trofej" ako hovoríš nevyhrali, o to viac sa budeme tešiť na ďalšiu sezónu.

Reagovat
indy

slaba utecha...a ked nevyhrame ani dalsiu sezonu ziadnu trofej, tak co si poviem..ze sa o to viac mozem tesit na dalsiu sezonu?

Reagovat
blaugrana

Teraz to vyzerá tak, ako keby si Barcelone fandil len na základe toho, že ma potenciál vyhrávať trofeje.

Reagovat
indy

Reagovat
X-bano-X

Dnes dame zabudnut na nezdar v LM a Damoklov meč odlozime pekne medzi ostatne historicke serepetičky pekne na povalu do truhlice

Reagovat
smazaný uživatel

: prober se

Reagovat
X-bano-X

0:3 na polčas Damokle

Reagovat
smazaný uživatel

nebyt blbca Nilmara a stastneho golu Messiho by to bolo inak

Reagovat
smazaný uživatel

ty si tu korunovany koko*

Reagovat
smazaný uživatel

Zato ty jsi inteligence sama, kdyz si takhle ulevujes...

Reagovat
smazaný uživatel

na jeho sa inak ani neda

Reagovat
smazaný uživatel

takze keby Nilmar premenil jednu z tych sanci a Messi nedal ten tecovany gol, myslis ze Barca by takto v pohode vyhrala?.. skus trosku porozmyslat.. aj ked viem ze to mas tazke

Reagovat
smazaný uživatel

Keby keby boli by sme vo finále v Madride

Reagovat
smazaný uživatel

tak to hej no..

Reagovat
madridcan

a my v stvrtfinale

Reagovat
X-bano-X

Na to je potrebne viac ako Keby

Reagovat
smazaný uživatel

aha takze messi dal nahodny gol tak ako si spracoval loptu on by si nespracoval ziadny vas hrac, bola tpo genialita messiho a nie nahoda, v kazdej diskusii sa tu strapnujes, typicky fanusik realu keby keby...keby bolo keby boli by sme v nebi

Reagovat
smazaný uživatel

ty si ozaj taky saso alebo to len hras? ako mozes vypustit taku p..nu ? je 3:0 polcas a ty tu ides tvrdit ze to je vlastne nahoda ze vobec vyhravaju , akoze pozeral si ten zapas a chces povedat ze bol priebeh taky vyrovnany ze barcelona vlastne vyhrala uplnou nahodou? zakazdym si slubim ze na teba nema zmysel reagovat ale to sa ani neda , ved ty nemozes byt clovek, ty si prirodny ukaz

Reagovat
smazaný uživatel

hovorim co bolo za stavu 0:0 a nie po prvom polcase.. Villareal hral lepsie a Nilmar tam mal 2 tutovky.. keby 1 premenil tak by to bol uplne iny zapas.. co na tom nechapes?.. a ten Messiho gol bol tecovany, inak by to tam nepadlo

Reagovat
indy

ty si vazne chudak...to mozem rovno napisat, keby realu nesefoval perez, tak tam nemaju ýtakych hracov a Barca je uz davno majster...a je to rovnaka blbost ako si napisal ty..ale nechcem sa dostavat na taku uroven ako ty..

Reagovat
smazaný uživatel

no hej.. ty len zostan nizsie

Reagovat
smazaný uživatel

barca dneska musi vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, pokud chce vyhrat ligu, tak musi. Ale jestli vyhraje?

Reagovat
blaugrana

Tak, bez pochýb to bude urputný boj, po ktorom sa dúfam budem radovať. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Žlutá ponorka se dneska nepřiblíží k vynoření na hladinu kde čeká liga mistrů ba naopak možná ještě o pár metrů klesne. A nějaký Damoklův meč si muže Peréz strčit .. však víte kam BAAAAAAARCA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z historického hľadiska sme na tom zle - iba 4 výhry na El Madrigal z posledných 10 návštev, ako aj po vyradení z LM sme väčšinou v ďalšom ligovom kole zaváhali a Villarreal je na domácom trávniku vo výbornej forme, ale to bola aj Mallorka Neviem ja mám taký vnútorný pocit, že tento zápas zvládneme aj keď to bude ťažké, o to viac ma straší zápas na Sánchez Pizjuán

Dneska by som dal prednosť útočnej trojke Henry, Bojan, Messi. Ibru poslal na poslednú polhodinku na centry, ak by bolo treba.

Visca El Barca

Reagovat
smazaný uživatel

fuck barcaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušek s nickem Rivaldo11 se s portálem www.fcbarcelona.cz a všemi jeho návštěvníky rozhodl podělit o své pocity, zážitky, skvělé fotografie a video z posledního El Clásica, které sledoval přímo na Santiago Bernabéu. A kdy jindy bychom si měli připomenout slavné vítězství Barcelony a rozčarované merengues, než právě nyní, v okamžicích, kdy culés potřebují po vypadnutí z Ligy mistrů náležitě povzbudit?(fcbarcelona.cz)

A pak ze to jsou madridske poklopy, ktere maji nejaky komplex a vylezaji, aby si ho vylecili...

Reagovat
smazaný uživatel

Ze kdyz se pak resi, ze Barcelona nekdy ztrati nejake body, tak se nekteri jeji fandove snazi na Madridske utocit, ze pro ne je uz uspech jenom to, ze Barcelona ztrati a ze jsou tim ubozi. A tady se nekteri utesuji tim, ze pred mesicem neco vyhrali. Tak teda nevim...

Reagovat
smazaný uživatel

to nieco co vyhrali je el clasico a keby to vyhrate vy tak to tu vidim napisane kazdy jeden zapas barcelony, si trapny .. chod sa vyplakat, nikto ta nenuti citat web barcelony, tie clanky su pisane pre nas a poviem ti pravdu ze po tom neuspechu bolo dobre si pripomenut ze sme celu sezonu bojovali a teraz to kvoli jednemu zapasu nevzdame a pojdeme dalej, ak sa ti na tom zda nieco cudne, tak neviem

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nikdy nechce, aby jste se vzdavali. Jen bojujte, at je to zajimavejsi Ja nerikam, ze ten web ja nehovno. A proto nerikam, ze me to nuti nekdo cist. Zato ty, kdyby jsi cetl, tak bys videl, ze tam chodivam, protoze jsou tam nekdy velmi zajimve clanky. Ale kdyz narazim na neco takoveho (rozhodci - velky nepritel Barcelony), tak se o to podelim. Tobe treba ten clanek prijde normalni?

A toho Clasica. Nikdo vam nebere, ze jste vyhrali a nikdo nerika, ze jste nemeli vyhrat. Byli jste lepsi a ja to beru. Ale tady nekdo pise, ze nekteri maji komplex a leci si to, kdyz Barcelona zakopne. A pak kdyz Barcelona zakopne, tak tam vyjde clanek, ze potrebujeme podporit jako nikdy a tak je tady clanek o Clasicu.

Dobre, chapu, ze se to tam pise pro fanousky. Ale tady do diskuse taky pisou fanousci. Tak jaky je rozdil mezi fanouskem Barcelony, u ktereho je to v poradku a jaky u fanouska Madridu, ktery to napise a je poklopem od kanalu? To mi vysvetli, prosiim.

Reagovat
smazaný uživatel

Za prvé nič o tom nevieš, tak prosím ťa buď ticho

Reagovat
smazaný uživatel

Ja o tom nepotrebuju vedet vsechno, ale to, co jsem si prectl (a tady odcitoval) vypovida hodne. A kdyz to zverejnujete, proc bych o tom mel mlcet?

Reagovat
smazaný uživatel

Za 1) Vyťahuješ veci z fanúšikovských webov nie z EF. Keď jirka píše, že vyliezajú krysy z kanálov, myslí tým tu na EF, kde keď hrá Barcelona je TU porád na blito a furt tu Barcelonu sledujú, aj keď sa im naša hra nepáči a ich jediným argumentom je, že fandia a pozerajú na nášmu súperovi. Nevadia mi nejaké menšie provokácie, kt. sa k danej téme hodia napr. merengues je v tomto preborník

Za 2) nehovorím, že všetci fanúšikovia Barcy na EF su svätí, ale robia určite menší bordel ako tí madridskí.

Za 3) Ten článok by vyšiel, aj keby sme proti Interu postúpili a bolo by tam určite napísané niečo v podobnom duchu, "poďme si pripomenúť výhru na SB." Ten článok sme si neschovávali, aby sme si mohli tým niečo liečiť, Rivaldo nám ho poslal teraz tak vyšiel teraz, keby nám ho poslal v lete tak by vyšiel v lete a znova by sme si pripomínali výhru na SB

Takže tvoj 1. koment je úplne mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Vis, ale ono je uplne jedno, kdy to vyslo. Ale jde o to, ze se tam pise, potrebujememoc utesit a povzbudit, a proto si pojdme pripomenou vyhru a roztrpceni lidi fandicim Realu. Jde o ten jazyk. Kdyby tam tato veta nebyla, tak by to jako zadne leceni komplexu nevypadalo.

Ano, Jiri se nechava slyset, ze se otviraji poklopy, protoze se nekdo ozyva kvuli Barcelone. Ale jsou tu i ostatni, kteri obecne kritizuji fandy Realu, ze se leci komplexy a ze se raduji z prohry Barcelony, jakoby to byla vyhra Realu. Ze jim staci uz tak malo.

Proto, kdyz jsem si to precetl, tak to bylo jako pest na oko. I s tim komplexem a i s tim, ze se nekdo utesuje nad vyhrou a prohrou druheho tymu. Proto si myslim, ze to zase az tak mimo nebylo. Ale chapu, ze se ti to nelibi, protoze to zahralo na tu strunu, kterou se utoci na nektere fandy Realu...

Reagovat
X-bano-X

Tak je rozdiel utesovat sa tym ze sme porazili najväcsieho rivala na jeho pode ako utesovat sa ze Barca stratila s tymom ktory s RM ma spolocne tak to ze su v rovnakej lige. Nevidam fanusikov Barcelony aby pred, pocas a po zapasoch Madridu vypisovali pit*oviny o RM, jeho hracoch atd.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak pak zase vidim rozdil v tom, kdyz Real potrebuje, aby Barcelona ztratila, protoze musi dotahnou ztratu. A kdyz nektere kolo Barcelona ztrati, tak se hned ten den zaraduji, protoze to poskytuje prilezitost na posuniti se tabulce. Nikdo se uz zpetne neraduje z Barcelonskeho zaskobrtnuti

Reagovat
X-bano-X

Pre pana je to fanuskovsky web, ak by tam kazdy den davali zostrih z klasik z poslednych 2 rokov, nikto by nemohol povedat ani bla. Ak fanusik posle veci tak ich samozrejme hodia, kedy to posle je jeho vec ja na tom nic zle nevidim. Prave sa mi paci ze v dobe ked naplaviny ziadali hlavu Pepa, Zlatana....dvihli zas moralku pripomenutim si zapasu v ktorom sme vygumovali supera, najmä ak sa jedna o RM.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jen nechápu, proč na něj reaguješ. Vytáhnul věci z fanouškovského webu, což je kravina, ale on vytáhl něco, co zrovna není vůbec nic závadného. Prostě jste vydali článek, kde proti sobě nastoupil Real a BARCA a Barca Real zase porazila. Rozčarování domácích, kteří už nějaké dva měsíce dopředu věděli, že vyhrají clásico (a dávali nám to tady náležitě vědět), muselo být enormní. Nevidím na tom nic špatného. .

S tím, co tady vyvádějí fandové Mordoru POD KAŽDÝM zápasem Barci, se tohle nedá srovnat naprosto v ničem

Reagovat
smazaný uživatel

Ja Barcelone neberu, ze vyhrala obe Clasica, ze je ted lepsi nez Real. Je to pravda a jsem s tim smireny. Na ten web obacs chodim, protoze je zajimve precist si napriklad statistiky, kdo kolik nabehal.

Kdyz ale vidim ty hlasky (clanek venovany jen rozhodcimu, ktery zacina slovy, ZNAMY NEPRITEL BARCELONY a pak: KDY JINDY SE UTESIT VYHROU NAD REALEM NEZ TED KDY TO NEJVIC POTREBUJEME) me prijdou ujete a proto jsem je sem napsal.

A stejne tak bych to napsal, kdybych neco ujeteho videl nekde jinde. A jestli ti prijde naprosto normalni jak pisou na tom FANOUSKOVSKEM WEBU, tak proc ti prijde nenormalni, kdyz podobne pisou FANOUSCI i na tomto webu v diskusi?

Reagovat
smazaný uživatel

mě připadalo, že jsi ty dvě věci chtěl srovnávat nebo dokonce spojovat, což mě nepřijde správné. Toť vše

Reagovat
smazaný uživatel

teď čtu tu přímou otázku - je to něco jiného. Zaprvé je to jiné v tom, že tady se jednalo o zápas přímo Barcelony, takže prostě měli právo o něm psát. A jak už jsem psal - nenapsali nic špatného - vžyť přece to zklamání a frustrace v Madridu po clásicu opravdu zavládlo a naopak velká radost v Barceloně. Co přesně ti vadí, to jsem doteď nepochopil

Vy se chodíte (ty v menší míře) vyblinkávat pod všechny zápasy Barcelony, kdy aoni Real nehraje. A že jsou ty kecy pořád stejné, to se asi nemusíme bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

napriklad taky ehmmmmmmmmm viac komentuje zapas barcy ako realu a to ma tesi

my nemusime pozerat na druhych a ani sa nestarame o druhych ale real musi lebo sme najlepsi klub na svete o la lige ani nehovoriac

Reagovat
smazaný uživatel

aha..

Reagovat
DreamTeam

nejlepsi klub na svete ktery vypraskal jak Inter tak Kazan

ta doba uz je pryc..zvykni si..byli jste jednu sezonu na vysluni, ted prichazi tvrde vystrizliveni..modli se at na konci sezony mate aspon La ligu.

Reagovat
X-bano-X

A za co sa modlis ty? Aby ste nabuduce nechytili v pohari tretoligistu? Asi ta sklamem ale tusim 4 ligu do pohara nepustaju

A k vypraskaniu Interom v tejto sezone mame s Interom bilanciu 2 vyhry, 1 remiza a 1 prehra takze neviem co znamena vypraskanie. Ze sa im podaril 1 zapas aj to s offsajdovym golom neznamena ze nas vypraskali

Reagovat
smazaný uživatel

lepsie slovo je vyradili

Reagovat
X-bano-X

To je uz ina vec vyradit nas vyradil, proti tomu sa neda povedat nic.

Reagovat
smazaný uživatel

ale nie, to inter nas vypraskal a real bol len tesne vyradeny tretoligistom, vlastne je to take porovnatelne

Reagovat
smazaný uživatel

Vis, me prijde divne, ze jednou to u fanousku beres (takove reci) a podruhe rikas, ze se sem chodi vyblinkat.

Rikas totiz, ze se trebe nejedna o zapas Realu. Ale bojuje se o ligu a ztrata Barcelony je i vyhrou Realu. Kdyz teda Barcelona zakopne s Espanyolem, tak je to dobre pro Madrid, protoze se muze dotahnout. Jako blinkani bych to nebral.

O co mi jde? Stacil by mi stejny metr. Kdyz si neco podobneho muzou psat fandove Barcelony, proc by si neco podobneho nemohli psat i ti z Madridu, aby tady neblinkali a nebyli za poklopy?

O Clasicu zadna. Dostali jsme, co jsme si zaslouzili a byli jste proste lepsi a myslim, ze nebyl nikdo, kdo by rikal, ze ten zapas skoncil nespravedlive. A fanousci byli nastvani. Ale slo mi o ten dvoji metr.

Ten web ctu celkem rad (jsou tam zajimave clanky!!), ale kdyz narazim na nejakou vec, co me zarazi, tak jsem se o tom tady zminil. Zaprve proto, abych vyzkousel jaka bude reakce a i kvuli tomu metru. Ale prijde ti normalni venovat clanky jen rozhodcimu a psat o nem jako o velkem nepriteli? Jestli ano, tak fajn. Me to prijde ponekdu zvlastni a usmevne, a proto jsem to sem napsal. Tot vse

Reagovat
smazaný uživatel

Že tě to překvapuje. To je o Jirkovi známo a každej, kdo tu chodí už nějakej ten pátek to ví.

Jen z paměti vytáhnu perličky posledních týdnů:

- pod stejným článkem v jednom příspěvku napíše, že Real sleduje často, v druhém že zase nesleduje, tak jak se mu to hodí.

- další pod článkem o Casillasovi, když Iker řekně něco v pozitivním smyslu o Barceloně, tak kecá, ale když to řekne Pep, tak je hned neskutečně sympatickej.

- další při úletu culés v Barceloně před hotelem hráčů Interu, omlouval to z důvodu toho, že v Miláně fanoušci Interu během zápasu také pískali na hráče a nikdo si nestěžoval.

Naštěstí to ve většině případů nemyslí vážně, ale tato prezentace se na EF se mi moc nelíbí. V reálu bude třeba fajn.

Reagovat
smazaný uživatel

proc to delas?

Reagovat
smazaný uživatel

A jako co myslis presne?

Reagovat
X-bano-X

Chodis aj na cesku stranku RM? Ak ano stale mas potrebu vytahovat uryvky z clankov webky Barcelony? Kedze som tam zavital a musim povedat ze mam silnu potrebu sa podelit s viacerymi ludmi o ten "poklad" co som tam nasiel

Reagovat
smazaný uživatel

Super, tak se podel. Ja tam chodivam se podivat. Sice nectu previw a souhrny, protoze se na zapasy divam sam a nechce se mi to pak cist 10x dokola. Ale pri ostatnich clancich co jsem cetl jsem zatim nic tak strasneho nenasel v posledni dobe. Nerikam, ze to tam neni, ale me osobne se tam nepodarilo potkat neco podobneho jako (dnes, kdy potrebujeme utesit jako nikdy driv se pripomeneme nasi vyhru a rozcarovane fandy..; Anebo: dnesni zapas piska nejvetsi nepritel Barcelony... a tak dale.) Za dva dny to je celkem kadence.

Ale podel se, protoze bych se tomu chtel zasmat. Prijdou mi totiz smesne tyto typy kecu jak uz o Realu tak o Barcelone. Ale na te ceske jsem fakt za posledni dobu nic takoveho nenasel. To jako myslim vazne

Reagovat
smazaný uživatel

Navic, ja to tady nepisu, abych ukazal, jaci jsou na fcbarcelona.cz a ostatni Barcelonaci ubozi, ale protoze mi ta jedna konkretni formulace prijde jako celkem ulet. Stejne jako mi prijde ulete davat jenom clanek venovany pouze rozhodcimu a zacinat, ze to piska nejvetsi nepritel Barcelony.

Ja tu nechci obecne nekoho kritizovat, ze je a priori spatny a dusevne si ulevovat. Ale ulet je ulet a myslim si, ze toto ulet byl. Proto se tomu chci zasmat. A kdyz neco takoveho sileneho najdes i na madridske verzi, tak sem s nim, protoze jestli to je ulet, tak se tomu zarehotam taky.

Ale jde o jednotlive jraviny a ne o celkove hodnoceni webu. Na fcbarcelona chodim, protoze jsou tam i hodne zajimave veci, ne jen, abych hnidopissky ledal, cemu se smat, ale nektere clanky jsou zajimave. Kdyz vsak vidim neco takoveho - smeju se tomu...

Reagovat
X-bano-X

Tak trebarz staci si pozriet porovnania hracov Barcelony a RM. Iniesta = Vaart , Ronaldo=Messi , Granero=Keita , Albiol=Puyol - Není o čem. Pro mě jasná remíza. Puyol má o něco lepší obrané zákroky, Albiol zase rozehrávku. Oba jsou silní ve vápně soupeře,Narozdíl od Albiola má ale o dost horší rozehrávku, ,Marcelo=Maxwell , Casillas=Valdes a pozor zdovodnenie preco autor zvolil remizu - Nakonec tento souboj končí remízou. Iker je, hlavně v našich očích, stále lepším brankářem, ale pravdou je, že Valdés má lepší sezonu....

Naslo by sa viac veci hlavne v diskusii kde sa bojuzial vyjadruju aj samotni autori clankov, nezriedka tesiaci sa ci priamo prajuci zranenia atd....beriem to ako

Reagovat
smazaný uživatel

ale taketo veci najdes aj na fcbarcelona.cz napr

Reagovat
X-bano-X

Prosi ta Real momentalne NEMA lepsieho hraca na ziadnom poste, ci to beries podla aktualnej formy alebo podla sezony. Mozno jedine Pipita kde je ale jedno velke ALE. Ak by som ho porovnaval s Pedrom nemyslim ze je lepsi z jedineho dovodu. Pedrovi je jedno ci skoruje proti silnym alebo slabym a jeho goly su dost casto dolezite. Oproti tomu Pipita dal viac golov ale poväcsinou proti slabsim superom, proti silnym pravidelne vyhara.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to by som nepovedal.. Ramos hra v tejto sezone urcite lepsie ako Alves, to si hadam prizna aj fanda Barcy.. Xabi je lepsi ako Busquets.. lebo s Xavim by sa mal porovnavat skor Guti.. Higuain je lepsi ako Ibra.. a Iker je stale lepsi ako Valdes, aj ked sa da povedat ze su vyrovnani v tejto sezone

Reagovat
X-bano-X

Tak ty si dobry srandista, Ramos hrava stopera tak preco ho porovnavas s Alvesom a nie s Piquem?, k Pipitovi som sa vyjadroval a lepsi ako Pedro urcite nieje, Guti nehrava pravidelne cize nebudem zostavu prisposobovat tak aby sa nasadzoval najlepsi hrac v urcitej casti sezony do danej zostavy, Valdes malepsiu sezonu ako Iker to ze to pisu aj na fan stranke Realu uz o niecom svedci. Nebudem porovnavat hracov za 5 sezon ale aktualne a tu je to tak ako som to pisal predtym.

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos hral ale castejsie napravo.. a hra tak aj v repre.. takze to porovnanie je na mieste, a s Alvesom vychadza ako vitaz .. Pipita je stredny utocnik takze porovnavaj s Ibrom.. Pedro je skor kridlo.. no a Gutih teda nechaj tak.. ale Xabi hra urcite defenzivnejsie ako Xavi, takze neviem ci by sa dali porovnavat.. na fans stranke Realu mozno napisal autor ze lepsiu sezonu ma Valdes.. ale z tej stranky si si este pred chvilou robil srandu .. ja sledujem obidva tymy, ked nie zapas tak aspon zostrihy a Valdes nechyta lepsie ako Iker.. spravili asi narovnako chyb.. zvyknu casto podrzat, ale nemaju tak vela prace.. ja by som povedal ze Iker predviedol viac tazkych zakrokov ale do tej debaty uz radsej nepojdem

Reagovat
smazaný uživatel

cely real je lepsi nez barca a preto su druhy v lige, prehrali oba dva el clasica vypadli v lige majstrov skor aj v spanielskom pohari z druho ci tretoligistom rozdielom triedy...ano real ma lespich hracov

Reagovat
X-bano-X

V poslednom case hraval stopera, nejak ma nezaujima co sa dialo prve 2 mesiace sezony kedze porovnanie bolo tesne pred klasikom. Ked moze porovnavat Messiho a Ronalda ktory hra na opacnej strane preco by nemohol porovnavat Pedra s Pipitom. Slo mi hlavne o to ze cela ta seria clankov bola vykonstruovana tak aby vysla remiza. Uz ked som si cital to porovnanie obran tak mi to tak doslo ze pravdepodobne tu ide o takuto vec. Podla mna je ale rozdiel pisat o niecom co mas podlozene tym ze napr. tento rozhodca v nasich zapasoch piska prisne co mozes dolozit kartami, zaznamom atd ako to ze redaktor portalu napise absurdne subjektivy clanok v ktorom mu ide len o to aby este rozduchal uhasinajuci plamienok nadeje za kazdu cenu. Chapem ze autorov na takychto portaloch robia 15 ročne "decka" ale zas je na spravcovi resp majitelovi portalu aby s tym nieco spravil. Mozno toto vyznie ako obhajoba fcbarcelona.cz ale ja s tym portalom nemam nic spolocne. Ak mam cas a chut tak tam zajdem precitam novinky ak mi vyvolaju usmev na tvari neobjektivitou tak to špľachnem do diskusie ale nestretavam sa tam s hrubym znevazenim supera v clankoch. Ale trebarz Puyol=Albiol a Iniesta=Vart mi pride uz trosku vela.

Reagovat
smazaný uživatel

ale to nie su len prve mesiace sezony.. on tam hrava aj teraz.. raz hra stopera a ked hra Marcelo kridlo tak je zase na pravo.. casto si to menia.. ale na obidvoch postoch je to istota.. a vecsinu kariery odohral aj tak na RB, takze prestan sa tak vyhybat tomu porovnaniu s Alvesom .. v tejto sezone je proste lepsi Sergio

Reagovat
X-bano-X

Budiz Alvesa velmi nemusim ale Ramos lepsi nieje co som vysvetlil v inom prispevku. Ci je lepsi Alves to si tiez nemyslim ale ako som napisal na zaciatku Real NEMA lepsieho hraca na ziadnom poste..co nevylucuje ze dosledkom klesajucej formy, unavy, neschponosti, kontrontacie s inymi stylmi futbalu sa moze zdat ze trebarz Ramos a Alves su na rovnakej urovni. Pri porovnavani hracov Realu a Barcelony narazam skor na 1 zasadny problem. Hracov Realu mozno posudzovat len podla La ligy a aj tam si nemozem vsimal Classika..takze to trosku ovplyvnuje pohlad ludi na hru resp hracov. Real sa so konfrontacii sosvetovou spickou vyhyba uz par rokov viacmenej uspesne. Az na 4 zapasy v sezone(classica a potom stopka v LM) si hraci zahraju proti kvalite Xerezu,Osasuny, Valladolidu atd. Ked si robis nazor podla toho ok, ale potom by som ta poprosil aby si aj hracov barcelony hodnotil len podla zapasov v La lige resp. osemfinale LM. Ono je lahke ukazat Ramos vygumoval utocnika Almerie a Alves horel pri utokoch Interu....ale ak ti tvojho hraca nepreveri ozajsna kvalita( teda preveri Barca to preveruje uz 4 zapasy v rade) tak nemozes tvrdit ze dany hrac je lepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

sak jasne.. ale Real hral aj napr so Sevillou, Valenciou alebo Villarealom.. a to su tymy ktore si myslim ze dokazu preverit.. v LM aj Marseille alebo AC Milan, tam sme hrali oba zapasy lepsie ale AC uhaluzilo vyhru a remizu.. ani s tym Lyonom sa neda povedat ze tam Ramos horel.. to uz je problem celeho tymu a aj trenera

Reagovat
X-bano-X

Ano ale stale to nieje svetova spicka. Barca,Manchester,Bayern,Chelsea,Arzenal,Inter,aj Liverpool aj ked tato sezona im nevysla, to iste sa da povedat aj o AC. Proste Real narazi na kvalitu 4 krat do roka...aj ked teraz len 2 krat kedze Lyon ma v tejto sezone od špicky daleko. Alves horel na Interi kde vyzeral ako keby ho presiel vlak.Centre ma o nicom dlhodobo ale to co mu nejde nahradza bojovnostou a rychlostou. Ramos je pre mna hrac ktory hra dobre ak sa dari tymu ak nie je zakerny a uchyluje sa k tvrdosti castokrat az za unosnu mieru + hra skoro vzdy rukami, akonahle ma pri sebe rychleho hraca. Alves hral za posledne roky kopec zapasov proti spickovym muzstvam a vyslovene horel len na Interi.

Reagovat
smazaný uživatel

a k tomu Puyolovi s Albiolom.. tak ja by som nepovedal ze je tam nejaky vyrazny rozdiel..

Reagovat
X-bano-X

Tak kapitam repre a barci vs Albiol..si robis srandu?Puyol je dost golovy pri standardkach a v 90% cez necho utocnik neprejde a je odzbrojeny cisto.

Reagovat
X-bano-X

Este 1 vec. Ramos a Alves maju ine ulohy v teamoch. Pri zapasoch Barca - Inter sa casto sklonovalo ze hraju proti sebe dvaja najlepsi beci sveta tak neviem ci je zas Ramos lepsi. Ramos je lepsi v braneni kedze nieje kazdych 5 minut pri superovej brankovej ciare. Z toho vyplyvaju okna ktore sa plataju vselijako.

K tej stranke ano robim si z nej srandu kedze je to no proste typicka fan stranka. Teraz som si to tak zbezne prebehol a priblizne rz za tyzden je tam nejake porovnanie s Barcou..nieco preco by mal byt Real prvy atd A ked uz aj na stranke ktora veri viac ako je zdrave napisu ze Valdes ma lepsiu formu ako Iker tak

Reagovat
smazaný uživatel

ked hra Ramos RB tak maju podobne ulohy.. on tiez chodi casto utocit.. ale stiha sa aj vracat spet, co mu robilo minulu sezonu problemy.. v tejto je ale az na nejake vynimky istota.. a mozno prave kvoli tej minulej sezone ho maju zafixovaneho niektori komentatory.. ved aj tak je jasne ze ho nebudu spominat ked hra Inter a Barca.. Maicon je teraz podla mna jednotka, ale Ramosa davam tuto sezonu pred Alvesa.. aj ked ten stale patri do spicky

Reagovat
smazaný uživatel

ale aj na tej stranke sa najdu taki co sa na to pozeraju realne. niektori su proste prisnejsi na Ikera ako na Valdesa lebo od neho cakaju stale zazraky.. ja napr priznam ze Valdes bol minulu sezonu lepsi, ale tuto si to nemyslim

Reagovat
DreamTeam

Reagovat
X-bano-X

Nj tolko tak duchaplnych slov v jednom prispevku, to je ako živa voda pre dušu.

Reagovat
DreamTeam

k tomu nebylo treba nic psat ..klidne si sni dal ten sen o tymu ktery ma uzasny hrace na vsech postech

Reagovat
X-bano-X

Nepisal som o uzasnych hracoch, pisal som ze nie su horsi ako vasi resp. vasi nedosahuju ich kvalit. A kludne mi oponuj ale s niecim co sa da obhajit a nie emotikonmi to je totiz hodne "prostacka"

Reagovat
DreamTeam

v Barcelone jsou 2 hraci, kteri jsou vyse nez kdokoliv z Madridu a to Xavi a Puyol, jinak mame vicemene na kazdy post stejne kvalitniho hrace

Reagovat
X-bano-X

Jasne mi ukaz ktory vas obranca moze konkurovat Abidalovi alebo Alvesovi resp Piqemu, kto Messimu a Iniestovi. Jasne tie 4 klasika po sebe vyhral Puyol s Xavim.. Pri porovnani pozicii na ihrisku s tym ze by sa 1 barcelonsky utocnik zasunul do zalohy by uspel tak C.Ronaldo kedze by podla pozicie na ihrisku musel byt porovnavany s Pedrom. Inak varis z vody.

Reagovat
DreamTeam

ne to akorat ty jsi zaslepeny

Reagovat
smazaný uživatel

Alvesovi viac nez konkuruje Ramos, jako som uz pisal .. Piquemu zase Albiol.. Messimu Ronaldo.. Iniesta ten bol casto zraneny a nakonec aj Kaka takze ich za tento rok nebudem porovnavat.. 3 posty, ktore mate momentalne lepsie je LB Abidal, stoper Puyol - sice hral Garay spolahlivo, ale este nanho nema.. a samozrejme Xavi

Reagovat
X-bano-X

Pique- toto je za posledne 2 mesiace najlepsi stoper v Barcelone,Messi- momentalne je naj. s tym sa neda nic robit, dava goly, rozhoduje zapasy, Keita - golovy, zachyti kopec lopt supera nemyslim ze Granero je na rovnakej urovni.

Tj 5 hracov lepsich. Valdes,Alves,Pedro-ak porovnavas s Pipitom vyrovnany.

Busquets ak porovnas s Lassom? Tu asi Lass aj ked Sergio nehra zle len u mna ho zrazaju jeho simulacie. A ostal Ibra ktory by sa musel porovnavat s nejakym zaloznikom....

Reagovat
smazaný uživatel

tak dobre, ten Pique je pred Albiolom.. ale preco porovnavas Granera s Keitom ??.. sak Granero nehral poslednych 5 zapasov.. ja ti napisem jako si myslim ze to je:

brankar Iker - Valdes : Iker

RB Ramos - Alves : Ramos

CB Albiol - Pique : Pique

CB Garay - Puyol : Puyol

LB Arbeloa - Abidal : Abidal

DM Lass - Busquets : Lass

CM Xabi - Xavi : Xavi

AM Kaka - Iniesta : remiza

RW Ronaldo - Messi : remiza

CF Higuain - Ibra : Higuain

LW Pedro - Marcelo : Pedro

takze asi tak 5:4 pre Barcu

Reagovat
DreamTeam

no dejme tomu , jen Abidala toho bych vynechal..vzdyt nastoupil do pouhych 15zapasu..nikdo nezaruci ze by vyhorel kdyby nebyl zraneny..

Reagovat
X-bano-X

Abidal pokial hral hral bezchybne, nebyt zraneni tak patri na svojom poste medzi absolutnu spicku.

Reagovat
smazaný uživatel

kaka iniesta jednoznacne iniesta kaka je v reale tragicky a messi ronaldo remiza??? messi je mladsi lepsi staci sa pozriet na minulu a tuto sezonu kristinka na nho nestaci

Reagovat
X-bano-X

Hmmm ok tak to pozmenime podla objektivnych pricin :

Iker-Valdes - tu bud remiza alebo Valdes, proste ak brankar 2 roky po sebe vyhra Zamora a chyta tak ako chyta....

Ramos - Alves - remiza aj ked priznam sa ze Real sledujem len sem tak a je mozne ze v zapasoch ktore som videl mal len vypadky ale, ako som uz pisal porovnavas hraca ktory je dobry v lige proti priznajme si priemernym utocnikom vs hrac ktory hra to iste+je zoceleny subojmi proti svetovej spicke.....kde sem tam vyhori. V lige si nepamätam kedy Alves vyslovene horel, pritom v Classicu si Pedro Ramosa celkom daval a Messi detto.

Ronaldo - Messi - tu nieje co riesit Leo je momentale uplny top, netvrdim ze nabuducu sezonu to obhaji ale tak dava si po 2 goly, po 3 goly po 4 goly....proste TOP

Higuain - Ibra - ak beries aktualny stav tak ano ale potom musis brat do uvahy aj to ze aktualne je lepsi Messi ako Ronaldo, nemozes predsa tvrdit ze Pipita je lepsi ako Ibra nema lepsiu techniku,hlavicky,strelu, prehlad..jedine v com je aktualne lepsi su goly, ale ako hovorim aktualna forma hovori pre Pipitu aj ked....

A razom mame z 5:4 krasnych 5:2

A este k Busquetsovi v poslednom case Lass nehraval ale hral niekto iny nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo a Messi tam neni co riesit ?.. je tam minimalny rozdiel, a v tejto sezone su podla mna vyrovnani.. Messi ma vyhodu v tom ze hra momentalne v lepsom a zohratejsom tyme a ma nahravaca ako Xavi.. Ronaldo nam uz vyhral hromadu zapasov prakticky sam.. a to aj ked sa ostatnym nedarilo.. Messi sa mi zda ze ked to nejde tymu, tak ani jemu.. viz Inter napriklad.. ale dobre no.. nema to cena sa velmi dotahovat.. kazdy na to mame svoj nazor

Reagovat
smazaný uživatel

Cele vlakno ted nemam cas cist. Ale jen k tvemu prvnimu prispevku. Ja si myslim, ze je rozdil, kdyz nekdo napise: Myslim si, ze Ronaldo se Messimu vyrovna od toho: "Tento zapas bude piskat rozhodci, ktery ja nas velky nepritel."

Nemuzes a ja ani nechci hodnotit nazory. Nekdo si mysli, ze je lepsi ten a jiny si mysli, ze je lepsi onen. O to mi nejde. Ale o celkove ulety. Ja proste v tom vidim rozdil.

Reagovat
X-bano-X

Ono ked sa rozhodca necha fotit v drese Realu alebo ked je pozvany na Perezove oslavy a potom v lige vyluci hraca Barce tak ho mozes nazvat aj priamejsie ako nepriatel Barcelony...ale nastastie to autor pojal diplomaticky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vsechna cest autorovi

Ale stejne je to zvlastni. Treba i po tom Interu. To je skandal, vzdyt to piskal Portugalec a Jose je taky Portugalec, tak je jasne, ze mu nadrzoval. Jako, kdyby ten zapas piskal Argentinec, tak se bude psat, ze Interu nadrzoval kvuli Zanettimu a Cambiasovi?

Ale uz dost o tom. Ja jsem se nehctel postet do nazoru fanousku na svuj tym, At si kazdy na svm protale pise o kvalite sveho tymu, co chce, kdyz je tam neco, co me povavilo, tak jsem si o tom chtel popovidat.

Reagovat
X-bano-X

Ako je jasne ze obcas sa to prehana to beriem, take reci ako ze vlastni podiel v restike ako aj Mou su smiesne ale o tom je bulvar

Reagovat
smazaný uživatel

nestačím se divit. Ty si opravdu myslíš, že je to to samé, co tady předvádíte vy?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tu nechci obecne nekoho kritizovat, ze je a priori spatny a dusevne si ulevovat. Ale ulet je ulet a myslim si, ze toto ulet byl. Proto se tomu chci zasmat. A kdyz neco takoveho sileneho najdes i na madridske verzi, tak sem s nim, protoze jestli to je ulet, tak se tomu zarehotam taky.

Toto jsem napsal o kousek vys a jeste o neco driv, nez jsi na me reagoval. To znamena, ze me nejde o to tady ztrapnovat a snazit se lidi Barcelone shodit. Ani zkritizovat neci praci na nejakem portale. Sam rikam, ze tam jsou zajimave clanky.

Jde mi jen o ty formulace a ty mi prijdou ujete. Mluvim jen o nich, ne o tom, ze vsichni, co nekomu fandi jsou mimo a zakomplexovani. Resim jen tyto konkretni vyroky a ty mi prijdou divoke.

A co se tyce toho, jestli si myslim, ze je to stejne, jako ostatni, tak viz reakce na tebe o kousek vys.

PS: Jeste jednou zdurazim, ze se nesnazim nikoho n azaklade techto vyroku shodit. Ale jen se nad temato vyrokama pozastavuju.

Reagovat
smazaný uživatel

nechaj tak florentino im vsetkym vymil mozgy

Reagovat
smazaný uživatel

To jo no. Co lide ve stavebnim prumyslu jeste neumi, ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska prostě musíme!

Forca Barca!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Villareal podme

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Hmmm zatial futbal hore - dole

Reagovat
X-bano-X

gggggggoooolazooo Messsiiii

Reagovat
X-bano-X

spracovanie na

Reagovat
X-bano-X

offside?

Reagovat
X-bano-X

one man show?

Reagovat
X-bano-X

Nemozem si pomoct ale Alves je v obrane ako sito.

Reagovat
smazaný uživatel

este tri zapasy krasa xavi maestro

Reagovat
X-bano-X

Golazoo Xaviiiiiii fanuskovia Barcelony...taku atmosku ani na Nou Campe nevidno ultras rulezz

Reagovat
smazaný uživatel

taky kludny zapas som necakal len tak dalej takto hraju sampioni

Reagovat
X-bano-X

tj my sme Barca a v La Lige sme doma

Reagovat
Rssa

Bojan je kanec :)

Reagovat
X-bano-X

Ten hrac ma potencial stat sa naj. utocnikom Barcelony. Klobuk dolu v takom veku

Reagovat
Rssa

Na co Villa? Ten byl v jeho věku ještě někde v druhé lize, myslím, že když se Bojan vyhraje, tak za 1-2 sezony máme Villu zadarmo

Reagovat
X-bano-X

Moja rec, Bojana mam rad ako nikoho, to ako ohral obrancu bolo ako keby to spravil 30 rocny mazak.

Reagovat
Rssa

Kdyby hrál od začátku s Interem, tak bychom podle mne postoupili, Bojan má to, co bylo potřeba - pohyb

Reagovat
X-bano-X

Hmm takto by som to nepovedal, nemyslim ze by presiel proti silovo hrajucej obrane Interu. V Taliansku sa nepiskalo skoro nic takze tam by to asi neslo a u nas....sme ho mohli na polcas nasadit spolu s Ibrom a nie striedat utocnika za utocnika.

Reagovat
Rssa

Myslím, že to jeho rychle uvolnění na malém prostoru hodně chybělo...utéct obráncům Interu, protože silou proti nim nejde hrát. Minimálně na Nou Campu

Reagovat
X-bano-X

Bojaaaaaaaan golazoooooooooooo

Reagovat
Rssa

Jediné co mi kazí dnešní hru Barcy je přítomnost Sergia "Kuk" Busquetse Ten kluk je nesympoš jak blázen

Reagovat
X-bano-X

Hrame ako z velkej futbalovej knihy, niekto si ten Inter musel odskakat Ten mlady utok je dravy, variabilny. Ibru by som tam uz nedaval nech sa mladasi vyblaznia A musim spomenut fanusikov..takto to malo vyzerat na Inter toto som nezazil aby vonku bolo pocut len Barcu. Normalne mam zimomriavky. Messi,Xavi,Piqe, Bojan,Pedro,Viki,Puyol krasa.

Reagovat
Xavi8

Xaviii to je hracik Bojan velmi pekne uvolnenie, to si u Zlatana nedokazem predstavit

Reagovat
X-bano-X

Aj keby im ten utocnik umrel tak tu loptu nezakopnu.....

Reagovat
X-bano-X

Bojan za dnesok trosku pokoja pri zakonceni a bude snajper ako vysity.

Reagovat
X-bano-X

Ten ciarovy by mal chodit povinne k ocnemu 2 krat tyzdenne

Reagovat
X-bano-X

Messiiii golazoooooooo

Reagovat
homeles8

Real Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Brankáři: Casillas a Dudek.

Obránci: Arbeloa, Sergio Ramos, Marcelo, Metzelder, Albiol a Garay.

Záložníci: Gago, Diarra, Guti, Kaká, Granero a Xabi Alonso

Útočníci: Cristiano Ronaldo, Juanfran, Higuaín a Benzema.

Reagovat
smazaný uživatel

cabrera, camacho a salvio v zakladu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

hm, sevilla si zjevne ten zapas s atleticem koupila - dve pentle...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to neviem.. ale Sevilla teraz musi naberat formu, to je hlavne

Reagovat
DreamTeam

no a taky by mela ale nekde zakopnout aby pri zapase s Barcou uz nebyli pred Mallorcou

Reagovat
Potty

První jsem neviděl. Druhá jasná, navíc se při tom faulu Fabiano zranil a střidal.

Álvaro s přehledem .

Reagovat
smazaný uživatel

byly jasne obe, jen rejpu

Reagovat
One-Real

Alváro

Sevilla snad nabírá alespon výsledkovou formu, určitě chcou do LM, takže ted budou bojovat o každý bod..snad culés oberou

Reagovat
blaugrana

Taká menšia otázočka....Lass je zranený ?

Reagovat
madridcan

ano

Reagovat
madridcan

krasne Albiol...nadherdne do pici

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Už poněkolikáté v sezoně se doma prohrává, tohle sem neviděl u žadnýho jinýho velkoklubu, to prostě ani není možný. Cristiano nás sice zase nakopne a věřím v jasný obrat, ale tohle je jedna velká komedie.

Reagovat
X-bano-X

Tak som si zapol Madrid nech to vidim na vlastne oci

Reagovat
kiwwi

Real nech dakuje za Ronalda...to je este viac rozdielovy hrac ako Messi...ked nikto nevie nic vymysliet tak on vezme loptu a da gol

Reagovat
DreamTeam

nic noveho...je jako z jine planety

Reagovat
X-bano-X

Ufff Osasuna..Camacho je stary lisak

Reagovat
X-bano-X

A inak Albiol.....to je ten co je rovnako dobry ako Puyol? Tak toto uz ani ako ftip nieje dobre

Reagovat
Kokesh

To psal kdo, že je stejně dobrý jako Puyol? Už i Garay ho převyšuje.

Reagovat
X-bano-X

Ehmm trosku vyssie v diskuzii sme sa o tom bavili.

Reagovat
DreamTeam

nj za chvili bude davat vlastence jako Puyol a penaltove Redky..vsak pockej on se na tu uroven jeste vypracuje

Reagovat
X-bano-X

Ubohe i na teba, ale zatial zariadil 2 goly mozes byt hrdy

Reagovat
DreamTeam

druhy gol byla jasna chyba Xabiho

Reagovat
X-bano-X

Albiol nepokryl strielajuceho hraca, je stoper toto si musi postrazit.

Reagovat
DreamTeam

vzdyt ho hlidal Xabi

Reagovat
X-bano-X

Uff tak sry asi som sa zmylil som myslel ze to bol Albiol resp. co tam robil Xabi?

Reagovat
DreamTeam

ehmmm..hlidal hrace??

Reagovat
X-bano-X

No nejak blbo

Reagovat
DreamTeam

opravdu

Reagovat
X-bano-X

nj neuveris ale nepokryl hraca a padol z toho gooooool

Reagovat
X-bano-X

hh lol pekne

Reagovat
X-bano-X

Tak ten gol na 2:2 moze pomoct, skore vyrovnanie no pekne, navyse to bol gol do satne. Tento zapas moze skoncit vselijak ak nepadne nejaky nahodak resp Osasuna vydrzi s dychom.

Reagovat
madridcan

Uz davno tam mal byt Benzema za Higuaina.Je mozne,ze da gol nakoniec,ale chcem tam Karima co najskor

Reagovat
X-bano-X

Krasne Pipita sa predviedol...

Reagovat
X-bano-X

Hmm Juan Fran to je borec

Reagovat
madridcan

ano ten nas

Reagovat
X-bano-X

OMG Osasuna......to su lolaci

Reagovat
kiwwi

akoze toto zahodit, to je nemozne

Reagovat
X-bano-X

to bola parodia na sancu

Reagovat
X-bano-X

Marcelo bez lopty?

Reagovat
kiwwi

a co mal robit...musel

Reagovat
X-bano-X

Nemusel istil ho Ramos, ved mu tam potom aj cistil zaludok.

Reagovat
kiwwi

tak dobre, myslel si ze musi

Reagovat
X-bano-X

Tak Ronaldo nam to neunasa.....zas.

Reagovat
X-bano-X

Hmmm Juan Fran siel dole za Osasunu przliekol sa a teraz siel nas5 ale za Madrid?

Reagovat
DreamTeam

Cris

Reagovat
kiwwi

Reagovat
X-bano-X

O.o tak toto je stistko....

Reagovat
kiwwi

ale prestan...

Reagovat
X-bano-X

Tak predkoncom z takeho nic dat gol no.....

Reagovat
kiwwi

o com tocis...je snad jedno ci das gol v prvej alebo v poslednej minute nie?...a z jakeho nic ved normalna akcia

Reagovat
X-bano-X

Heh tak velmi to jedno nieje a tak ked toto bola golova akcia.....brankar to podcenil, netusim preco bol zalezeny na kraji ked hrac stal na brankovej ciare a pri nom 2 obrancovia...

Reagovat
DreamTeam

on totiz nikdo necekal takovy centr Higuain to tak urcite nechtel, ale dobre ze to tak dal

Liga ma porad naboj..a ted honem na Inter v Laziu

Reagovat
DreamTeam

Skoda moh mit prvni hattrick

Reagovat
X-bano-X

pre mojich 63 prispevkov pod tymto preview alebo one man show

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele