Primera División - preview 26. kola

13.03.2010, 10:00, aktualizováno 15.03.2010, 08:25
Previews
Velmi vyrovnaný duel se dá očekávat od pondělní dohrávky španělské ligy mezi Atletikem Madrid a Osasunou. Oba týmy mají v tabulce stejný počet bodů a vítěz utkání by se mohl významně přihlásit do bojů o evropské poháry.
Atlético Madrid - CA Osasuna  (pondělí 21:00)
Osasuně se proti madridskému Atleticu tradičně daří. V podobném duchu tedy bude chtít pokračovat i v pondělní dohrávce. Zároveň však půjde mimo jiné i o přímý souboj dvou sousedů v tabulce.

Oba celky v dosavadním průběhu tohoto ročníku nastřádaly shodně 31 bodů a pro Atletico hovoří pouze lepší skóre. Fotbalisté z Pamplony ovšem budou chtít využít velmi přívětivé bilance vzájemných zápasů. Z posledních čtyř měření sil totiž Osasuna získala plných 10 bodů. Atletico pouze jediný. "Byli to z naší strany skvělé zápasy. Moc rádi bychom si přáli, aby se něco podobného opakovalo i tentokrát. K tomu ale bude potřeba soustředěný výkon od první minuty až do samého konce," tuší Juanfran.

Hosté přesto neprožívají úplně nejlepší období. Z posledních čtyř klání urvali pouhé dva body, i tak ale mají od záchrany rozestup jedenácti bodů. V minulé sezoně bylo mnohem hůř. Tým se zachránil až v samotném závěru, a to i díky sedmi bodům z trojutkání proti Realu, Barceloně a Seville. "Máme kvalitní tým a také pohoda v kabině je dobrá. Přece jen jsme v mnohem veselejší situaci než v posledních dvou letech a můžeme tedy hrát s větším klidem," podotýká Juanfran.

K výběru trenéra Florese si už před utkáním zachovává patřičný, ale oprávněný respekt. "Mají vhodně poskládaný tým a po počáteční krizi se s nimi už opět musí počítat. V posledních zápasech navíc prokazují velmi dobrou formu a zejména doma jsou velice silní," varuje. Atletico se může chlubit dobrými výsledky. Po vyřazení Galatasaraye z poháru doma smázlo také Valencii. Poté sice přišly remízy v Zaragoze a doma se Sportingem, to však žádný větší důvod k panice není. Bitva o poháry se ale pohybuje pouze v rámci teorie. "Myslím, že současný tým má sílu na to, aby se ještě o ta umístění porval. Bude to každopádně nesmírně těžké," tuší brankář De Gea.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.60 - 4.33
více informací
UD Almería - Málaga CF  (neděle 17:00)
Malaga si v souboji na půdě Almerie bude chtít spravit chuť proti andaluským rivalům. Proti nim se zatím aktuálně patnáctému celku tabulky nedaří a další výlet na jižní pobřeží by to mohl změnit.

Kromě toho také bude chtít odpracovat blamáž z minulého víkendu. Porážku 2:4 s posledním Xerezem totiž rozdýchávají členové klubu jen horko těžko. Munizův tým totiž do té doby z patnácti ligových zápasů prohrál jen dva, a to proti Realu a Barceloně. Z předposledního místa se tak v mžiku vytáhl až do klidných vod středu tabulky. První vzájemný zápas dopadl lépe právě pro Malagu. Ta se podzimním vítězstvím 2:1 odrazila k mnohem lepším výkonům a také tentokrát doufá kouč Muniz v lepší časy.

"Musíme v tuto chvíli zachovat chladnou hlavu. Na každý tým někdy dopadne krize, ale naším úkolem teď je co nejrychleji se vrátit zpět na vítěznou vlnu. Nemám ale strach. Tento tým vždycky dokázal reagovat velmi rychle a poctivou prací na trénincích prokazuje vůli zlepšit současný stav," vysvětluje. Jenže ani Almeria už nepatří do skupiny těch, proti nimž se pro body kráčí růžovou zahradou. Pod vedením nového trenéra Lilla se výkonnost týmu razantně zlepšila.

To ostatně fotbalisté jednoho z nejslunnějších míst na zeměkouli potvrdili například o minulém víkendu. Barcelonu obrali o dva body. Muniz na její adresu dodává: "Almeria má velice kvalitní mužstvo a rozhodně to není kandidát sestupu. Také oni pracují velmi poctivě a systematicky, což pochopitelně přináší patřičný účinek. Je to také jeden ze soupeřů v naší části tabulky. Necháme na hřišti vše, je to pro nás boj téměř o šest bodů," hlásí. Oba celky dělí pouhé dva body. Síly Almerie si je vědom i její nigerijský forvard Kalu Uche. "Máme nejlepší formu v dosavadním průběhu sezony, ovšem nesmíme si dovolit relaxovat. Čeká nás spousta práce," tuší.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.25 - 3.50
více informací
Racing Santander - Real Zaragoza  (neděle 17:00)
Santander se pokusí prolomit velmi nepříznivou výsledkovou sérii na vlastním hřišti a pokusí se urvat první vítězství od začátku ledna. Jeho soupeřem ale bude přímý konkurent v boji o záchranu.

Racing se před svými fanoušky nemůže pyšnit zrovna přívětivou bilancí. Na svém stadionu zvítězil jen dvakrát ve dvanácti případech, dosáhl ale také jedné cenné výhry. V prvním měření sil po novém roce zdolal Tenerife 2:0. Jinak ale Santanderští zažívají krušné období. Poslední dva domácí duely pro ně skončily katastrofálně. Porážky 0:2 s Almerií a 0:3 s Malagou jen tuto bídu dokumentovaly. Těžké období pak korunovali vyřazením z poháru, kde jim vystavilo stopku Atletico Madrid.

Náskok nad sestupem ohroženými týmy činí přesně šest bodů. Od Zaragozy je Racing pouhý bod ve výhodě. Trenér Portugal z toho lehké spaní mít nemůže. "Jediným řešením je vítězit, vítězit a znovu vítězit. Takové věci se prostě ve fotbale stávají. Je paradoxní, že více bodů bereme ze soupeřových stadionů. Důležité ale je, že naše morálka neklesá, a to remízy na Valencii a Atleticu jen potvrzují," neztrácí svůj klid. Portugal se v neděli bude muset obejít bez Tchiteho, Torrejona a Tona.

Výkonnost Zaragozy rapidně stoupla poté, co byl její kádr posílen o sedm nových tváří. Přesto, že se Real nachází až na 17. místě, jeho náskok nad sestupovou propastí je už pětibodový. Svěřenci trenéra Gaye si navíc vyšlápli i na taková esa, jakými jsou například Sevilla nebo Getafe. "Je to jeden z rozhodujících zápasů. Hrajeme proti soupeři, který je od nás vzdálen pouhý bod, tudíž bude o náboj určitě postaráno. Pokud se nám povede zvítězit, uděláme obrovský krok směrem k záchraně," je si vědom Gay.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Villarreal CF - Xerez CD  (neděle 17:00)
Žlutá ponorka bude chtít po předchozích nepříliš přesvědčivých výsledcích opět oživit své pohárové naděje. Vítězství nad jednoznačně posledním Xerezem by navíc mělo mít nálepku povinné.

Villarreal sice je v tomto zápase obrovským favoritem, podobným ovšem byl také v prvním vzájemném měření sil. Tehdy nastupoval na hřišti celku, který do té doby nastřádal pouhé dva body. A právě Villarreal se stal jeho prvním skalpem. Tehdy ovšem domácí tým trénoval jiný kouč. Ten současný, Juan Carlos Garrido, něco podobného nepřipouští. "Jsem přesvědčen o tom, že tentokrát už soupeře nepodceníme. Ostatně proti každému protivníkovi musíte nechat na hřišti vše. V tom je španělská liga ojedinělá," říká Garrido.

"Navíc už také nastupujeme proti jinému Xerezu. V posledních zápasech totiž začíná ukazovat, že body nehodlá v závěru rozdávat zadarmo. Udělali velký posun směrem dopředu. Pochopitelně jeho síly respektujeme, ale zároveň věříme ve vítězství," dodal Garrido. Villarrealu v tuto chvíli náleží osmá příčka, ztráta na šestý Athletic ale činí sedm bodů. Jak už ale sám Garrido naznačil, nebude to tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát.

Svěřenci trenéra Gorosita totiž z posledních dvou zápasů uhráli čtyři body a v minulém kole si připsali i první výhru na hřišti soupeře. Málagu navíc deklasovali 4:2. Každopádně ztráta hostujícího celku na záchranu činí přesně deset bodů. A to může být příliš. Trenér Garrido ještě dodává: "Každý bod má pro nás v této fázi cenu zlata. Důležité bude mít po většinu času míč na svých kopačkách a postupně se snažit nahlodat obrannou hráz soupeře." Zato jeho protějšek Gorosito je s posledními výkony svého celku nadmíru spokojen. "Jsem nesmírně šťastný, že se nám povedlo v minulém kole zvítězit. Navíc na hřišti Malagy. Villarreal měl v prvním vzájemném zápase proti nám velký počet vyložených šancí a to se nyní musíme pokusit eliminovat," dodává na závěr.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.32 - 4.65 - 9.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Tenerife - Espanyol Barcelona  (neděle 17:00)
Došlo také na Raula Tamuda. Útočník Espanyolu byl poprvé v prvních třech měsících povolán do týmu. Má pomoci Espanyolu z krize a na hřišti Tenerife se pokusit porvat o důležité body.

Aktuálně nejlepší střelec klubu všech dob a držitel rekordu v počtu odehraných zápasů se neshodl v určitých otázkách s trenérem Pochettinem a ten ho vyřadil z kádru. Naposledy se Tamudo představil zkraje prosince, kdy se dokonce trefil proti Santanderu. V přátelském utkání pak vstřelil dva góly švédskému Halmstadu. Tamudo se tak na určitý čas dostal zpět do hlavního mužstva, proti Villarrealu ovšem na trávník nevyběhl.

Jeho povolání určitě prospěla i rozsáhlá marodka Espanyolu. Chybět budou De La Pena, Corominas, David Garcia, vinou trestu nezasáhnou do boje ani Callejon a Marquez. Tamudo už v barvách menšího prvoligového barcelonského klubu zaznamenal 138 branek, na stadionu Cornella el Prat se ovšem zatím netrefil. "Toto téma bych nepovažoval ani za otevřené, ani za uzavřené. Pokud usoudím za vhodné, tak Tamuda povolám. Měl určitý problém v rodině, kvůli němuž byl vystresován. Stále je trochu unavený," připouští Pochettino.

Problémem Espanyolu je nízká produktivita na soupeřových hřištích. Tento ročník se Barcelonští trefili celkem pětkrát, z toho třikrát v jednom zápase. Tenerife sice mělo poměrně slušný start do sezony, poté ale zabředlo do výsledkové bídy. Nyní trůní na předposledním místě a na 17. Zaragozu ztrácí přesně pět bodů. Rovněž kouč Oltra si uvědomuje vážnost tohoto střetnutí. "Pokud Espanyol zvítězí, uteče sestupovým vodám. Pokud se to povede nám, budeme na něj ztrácet jen pět bodů. Oba týmy potřebují body a nechají na hřišti vše. Bude to těžký boj," soudí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Barcelona - Valencia CF  (neděle 19:00)
Kouč Barcelony Pep Guardiola začíná bít na poplach. Jeho výběr totiž začíná v boji o ligový titul strádat. Do boje tak jsou voláni i staří vysloužilci. Typickým příkladem je francouzský útočník Thierry Henry, na jehož služby bude Guardiola hodně spoléhat.

Přenesme se v čase do loňské sezony. Henry ji končí s bilancí 26 branek a velkým dílem se podílí na zisku tzv. treble. Tedy vítězství v milionářské Lize mistrů, domácí La lize a poháru Copa del Rey. Letos? Pouhé tři góly a zasloužený přesun na lavičku náhradníků. Nyní je ovšem galský kohout povolán zpět. Pro zápas s Valencií je totiž ze hry vyřazen švédský kanonýr Zlatan Ibrahimovic a Guardiola se rozhodl ukázat právě na čtyřiatřicetiletého Francouze.

Změnu na Henrym pozoroval Guardiola už po celý týden v rámci tréninků. "Myslím, že to byl jeden z jeho nejlepších týdnů," svěřil se. Guardiola stále ještě přemítá nad útočným složením svého týmu. Zápas bude koučovat jeho asistent. Guardiola totiž za nesportovní chování v minulém zápase usedne jen na tribunu.

Ani Valencia nezačne v úplně nejsilnějším složení, chybět by ovšem neměl jeden z klíčových mužů. David Villa si ve čtvrtek v duelu s Werderem poranil rameno, zranění ovšem není vážné a španělský kanonýr je v nominaci trenéra Unaie Emeryho. "Je to jeden z nejlepších ligových útočníků," vysekl mu poklonu Guardiola. "Je to velmi dobrý hráč a v kombinaci se Silvou a Matou jeho výkon ještě více roste."

Spíše než v útoku trápí Valencii problémy v obranné linii. Obránci Marchena a Navarro budou zcela jistě mimo hru. Zranění trápí rovněž Alexise, připraven do hry bude alespoň obránce Dealbert a v nominaci je i Bruno. To je pro trenéra Emeryho před výzvou na Nou Campu velká rána. Volba tak dost možná opět padne na mladíka Joela. Ten si svůj debut odbyl v pondělní bezgólové remíze se Santanderem. Ohledně Villy vynáší Emery tato tvrzení. "Víme, že ho trápí bolesti. Ovšem je to hráč s nezkrotnou vůlí. Sám moc dobře ví, že pokud by to nešlo, tak by neriskoval," řekl na jeho adresu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 5.00 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Real Madrid  (neděle 21:00)
Po vypadnutí v Lize mistrů zbývá Realu na dosah pouze titul španělského šampiona. Bílý balet těsně vede před Barcelonou a ve 26. kole La Ligy má pozici lídra potvrdit na půdě Valladolidu. "Los pucelanos" ještě letos nevyhráli a proti královskému kolegovi se budou chtít vytáhnout.

Domácí kouč Onésimo Sánchez bude v důležitém zápase postrádat řadu hráčů, pro zranění chybí Manucho, Sisi, Jacobo, Sesma, Álvaro Rubio a Luis Prieto a do nominace se nevešli ani Barragán a Héctor Font. Valladolidští nejen letos nevyhráli a nacházejí se na sestupových pozicích, ale ze všech mužstev inkasovali na vlastním hřišti i nejvíc gólů.

Otázkou je jak tvrdý úder v podobě vyřazení z prestižní Ligy mistrů zanechá stopy na hostech z Madridu. Mezi nominovanými nejsou zranění Pepé, Drenthe a Benzema, ke kterým se přidal Kaká s nataženým svalem. Navíc Real na stadionu Zorrilla nevyhrál od sezóny 2003/2004, tak se dá očekávat zajímavý zápas.

V dresu domácích nastoupí v brance Justo Villa, v obraně zleva Del Horno, Arzo, Baraja a kapitán Marcos. Ve středu zálohy se objeví Borja a Pelé, na křídlech Keko a Lázaro. Spojku si zahraje Cannobio a na hrotu bude působit nejlepší hráč Valladolidu v posledních zápasů Diego Costa.

Kouč Realu Pellegrini vyšle do zápasu Casillase mezi třemi tyčemi, před ním obrannou čtveřici Ramos, Albiol, Garay a Arbeloa. Zálohu vytvoří Lass, Xabi a Guti s Marcelem, v útoku budou působit Ronaldo s Higuaínem.

Utkání na stadionu Zorrilla začne ve 21.00 CET a pískat ho bude Mejuto González.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 9.00 - 5.00 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - RCD Mallorca  (sobota 18:00)
Tým z Mallorcy se pokusí v sobotním utkání na hřišti Getafe oživit své pohárové naděje. Zatím mu sice v tabulce patří velmi slušné páté místo, bilance na hřištích soupeřů je ovšem tristní.

Svěřenci trenéra Manzana zažívají nad očekávání dobrou sezonu. Celek, jehož tradiční prioritou je boj o záchranu, nyní zabral a usiluje dokonce o účast v evropských pohárech. Zápas v Getafe ale bude velkou výzvou. Domácím se totiž po skvělém rozjezdu absolutně přestalo dařit, z posledních dvou zápasů navíc vybojovali pouhé dva body. "Jsou celkem, který se porve o poháry, a to i přesto, že se jim v poslední době vůbec nedaří," varuje Manzano.

"Zápas v Getafe nám doopravdy ukáže, jak na tom vlastně jsme. Je to kvalitní soupeř a pokud uspějeme, pak můžeme směle pomýšlet na Evropu. Uděláme vše, co bude v našich silách, abychom zvítězili a odpoutali se od skupinky pronásledovatelů, v níž se nachází například Atletico Madrid, Villarreal či právě Getafe. Musíme se naučit bojovat o každý bod. Zbývá ještě nějakých 13 zápasů a předpokládáme, že šest výher by nám mohlo stačit," dodává lodivod ostrovanů.

Getafe se naopak výrazně trápí. Z posledních šesti ligových zápasů získalo jen tři body, z toho ani jednou nevyhrálo. Fotbalisté tohoto klubu sice stále drží devátou příčku, na šestou La Corunu ovšem ztrácí už téměř nedostižitelný rozdíl. Tedy osm bodů. Ví to rovněž obránce Rafa. "Tabulku nelže a já jsme přesvědčen, že postavení Mallorcy není vůbec náhodné. Musíme podat hodně koncentrovaný výkon," tuší. Kromě Adriana Gonzaleze ale bude mít trenér Michel k dispozici téměř kompletní kádr.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sporting Gijón - Athletic Bilbao  (sobota 20:00)
Trenér Bilbaa Caparros se nabažil předchozími úspěchy svého výběru a nyní prahne po dalších. Nejbližším cílem je pokusit se zaútočit na pozici zajišťující účast v milionářské Lize mistrů. Dnes hraje Bilbao v Gijonu.

Caparros sklízí chválu doslova na každém kroku. Díky dobrým výsledkům mu byl nabídnut nový kontrakt. Tým, který se pravidelně potácel na hranici sestupu, nyní bojuje o účast v evropských pohárech. Z posledních pěti zápasů prohrál Atletic jediné. Na čtvrtou Sevillu navíc ztrácí jen tři body. "Dnes už si můžeme říct, že nějaké kvality máme. Musíme jít ale zápas od zápasu a předvádět účinnou hru s bodovým vyústěním," nechal se slyšet.

"Dnes si ale nemůžete být ničím jistí. Po sezoně nebo po zítřejších zápasech už budete vědět, jak se vaše situace vyvíjí. Teď ale před vámi stojí jiný úkol, a to vést tým k dalšímu utkání." Pokud výsledky budou nahrávat Bilbau do karet, je možnost, že po tomto kole bude Atletic zaostávat za čtvrtým místem o pouhý jeden bod. "Je fajn, že fanoušci či novináři dělají takové prognózy. Naším úkolem však je zaměřit se na sebe a být zodpovědný za to, co předvádíme na hřišti," dodal. Chybět ale hostům budou de Marcos, Yeste, Exteberria či Lertxundi.

Sporting je naopak po porážce 0:3 na hřišti Mallorcy otřesen. A jeho cíl je jasný, Co nejrychleji s vrátit na vítěznou vlnu. Jinak ale stále platí, že tento klub žije především ze skvělého začátku soutěže. Díky němu se teď nemusí obávat sestupových starostí. Trenér Manuel Preciado ostatně očekává pěkný zápas. "Čeká nás pěkný duel. Oba týmy určitě půjdou do zápasu s cílem porvat se o vítězství. Sice už neútočíme na pohárovou Evropu, ani nemáme starosti se sestupem, přesto ale pořád jde o čest. Budeme se rvát až do konce," hlásí odhodlaně. Do sestavy se vrací Diego Castro, mimo ní se naopak nachází Gregory Arnolin. Toho nejspíše zastoupí Hernandez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.30 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Deportivo La Coruña  (sobota 22:00)
Sevilla bude chtít v jednom z přímých soubojů o účast v Lize mistrů ukončit svou dvouzápasovou sérii bez výhry. Bude k tomu ovšem muset přistoupit bez několika klíčových opor.

Konkrétně se jedná o oba střelecké tahouny týmu. Tedy malijského útočníka Kanoutého, jehož trápí problémy s kotníkem, zatímco Luis Fabiano má problémy s hrudníkem. Oba sice svůj start nevyloučili, otazníky nad jejich přítomností ale dosahují velkých rozměrů. DO týmu se naopak vrací Squilacci nebo Brazilec Renato. Mimo naopak i nadále zůstávají Zokora s Negredem. Trenér Andalusanů Manolo Jimenéz stále ještě rozdýchává nedělní porážku na půdě Realu Madrid. Zde totiž jeho celek prohospodařil luxusní dvoubrankový náskok.

Cíl je ale jediný. Zvítězit. Sevillu navíc v týdnu čeká odvetný duel osmifinále Ligy mistrů, v němž poměří síly s ruským CSKA Moskva. Může však zůstat relativně v klidu, neboť remíza 1:1 nahrává do karet právě jí. "Těžko soudit, co je pro nás důležitější. Musíme se na to připravit, jako by to byla dvě opravdová finále. Pokud chceme i příští rok pokračovat naše tažení Ligou mistrů, musím Deportivo porazit. V týmu vládne bojový duch, věřím, že to zvládneme," nepropadá panice Jimenéz.

Deportivo si v klidu trůní na šestém místě. Na pozici Sevilly však ztrácí pouhé dva body. Vedení je s prací trenéra Lotiny spokojeno a nabídlo mu pro další sezonu nový kontrakt. La Coruna prochází stoupající tendencí svých výsledků. Předloni to bylo deváté místo, loni sedmé. Letos? Útok na poháry. "Je to nesmírná zodpovědnost trénovat tak kvalitní klub. Jsme plni očekávání a chceme pokračovat ve vývoji. Příští sezonu chceme vytvořit ještě silnější tým. Ještě by to ale chtělo na několika místech posílit," netají své budoucí plány.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.70 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid25202367:2062
2.FC Barcelona25195161:1662
3.Valencia CF25138442:2647
4.RCD Mallorca25134841:2843
5.Sevilla FC25134838:2843
6.Deportivo La Coruña25125829:2741
7.Athletic Bilbao25124934:3040
8.Villarreal CF25961036:3733
9.Getafe CF251031231:3233
10.Atlético Madrid25871038:3831
11.CA Osasuna25871024:2631
12.Sporting Gijón25871028:3231
13.UD Almería2579929:3530
14.Espanyol Barcelona25771118:3228
15.Málaga CF25691031:3327
16.Racing Santander25681124:3726
17.Real Zaragoza25671230:4825
18.Real Valladolid253111127:4420
19.CD Tenerife25551521:5220
20.Xerez CD25361618:4615

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (109)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souhlasim s tipama redakce

Reagovat
madridcan

pekna fotka...Satan Junior

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

Mohl by mi někdo něco poreferovat k Diegu Godínovi z Villarealu prý se o něj zajímá AC

Reagovat
smazaný uživatel

Asi největší osobnsot obrany, rozohdně nejlepší stoper, bez něj jsou marní

Reagovat
madridcan

ako tak pozeram tak v komentaroch sa odraza,ze dneska nehra ani barca ani real

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to vždycky...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to škoda, Sevilla - Depor můžebýt kvalitní zápas

Reagovat
madridcan

aj bude...a myslim si,ze s uspesnejsim koncom pre domacich...aj v tipovacke som dal 1.Som zvedavy zajtra na real,velmi sa bojim toho zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

Me by celkem lakalo i Getafe a Athletic, ale kdybych do konce brezna nemusel odevzdat tu bakalarku

Reagovat
madridcan

ja v utorok a v stredu maturujem,ale neriesim to nejak

Reagovat
smazaný uživatel

Nejak bylo nejak bude, ze?

Reagovat
madridcan

presne tak...nesi z mojej skole? lebo tam mame take heslo

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle brzo?

Reagovat
madridcan

pisomna maturita zo slovenciny a anglictiny...v maji mam potom ustne z toho isteho plus geografia a nauka o spolocnosti

Reagovat
smazaný uživatel

tak to tedda hodně štěstí. A pořádně si užij pomaturitní večírek. Jeden z nejlepších okamžiků v životě

Reagovat
smazaný uživatel

konečně dali i la ligu na sport 1 sevill -deportivo to bude dobry zapas

Reagovat
Xavi

Taky na to hledím! Doufám, že už to tak zůstane.

Reagovat
smazaný uživatel

nezůstane. Barca - Vale už zase nedávají. Bych je nakopal do řití, dementy

Reagovat
smazaný uživatel

tomu nerozumiem, ked to už presunuli načo to menia?? si serú do huby ...

Reagovat
blaugrana

Dúfam, že Vale dnes nadviaže na podarené výkony z Camp Nou z predchádzajúcich dvoch rokov.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že zatím redaktorům EF nevyšel v tomhle kole ještě ani jeden tip a to je potěšující fakt pro Valencii, pokud to bude pokračovat

Reagovat
smazaný uživatel

doufam že real nevyhraje a barca se vrátí kam patří

real to jsou šupáci namyšlení si myslejí že peníze zaručí úspěch

!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim, ze je to porad dokola, ale s logikou, ze penize a uspech spolu souvisi prichazi jen kritici Realu, ale nikdo z Realu. Porad to taky nekdo predhazuje, ale neni to pravda a historie uz nezcetnekrat ukazala, ze to tak neni. Tak otevrete oci

Reagovat
smazaný uživatel

ale ani logika, že za peníze se úspěchy koupit dají, není správná.

Z Realu nikdo kritizovat nebude, protože by ze sebe udělali debily, že se přepočítali

Historie to ukazuje právě teď. Když odhodíš všechny alibistické omluvy, tak současná sezona je zklamáním.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim to tak muza vypadat. Ale nechvalil bych dne pred vecerem, protoze liga je zatim rozehrana zajimave a jestli z toho bude rekordni pocet bodu a zaroven prvni misto pred nejlepsi Barcelonou v historii, tak bych to tak negativne zase nevidel.

Co se tyce toho, ze si koupis uspech. Myslim si, ze je urcite pravdou, ze si veleni Realu mozna rika, ze kdyz bude za Real hrat Ribery, Ronaldo, Kaka, Xabi, Benzema, ze by to melo prines uspechy. Ale urcite si nikdo v Realu nemyslel, ze staci jenom tyto hrace koupit a vse je hotove. Urcite chapou, ze je potreba i spousta snahy, prace a driny. Perez pri nastupu do fce rikal, ze se poucil z minulych chyb. Jak moc, to se ukaze toto prestupove obdobi. Jestli se dobre poucil, tak neprijde uz 5 novych posil, ale jedna dva, ktere jsou potreba pro fungovani tymu.

Galacticos 1.0 bylo vedeno jednoznacne logikou co nejvetsiho zisku penez za ucelem jeste vetsiho poctu penez. (napriklad kdyz na jeden post koupil dve hvezdy Beckhama a Figa) Jestli tedy Perez mluvi o pouceni z chyb, tak snad hovori o techto chybach, ktere se uz nebudou opakovat. Ale do hlavy mu tezko videt.

Reagovat
smazaný uživatel

Liga je podle mně malou náplastí, myslím, že hlavní cíl byla LM, ne?

Reagovat
madridcan

tak predsa len liga je beh na dlhu trat...samozrejme ciel je kazdy rok rovnaky-liga,pohar,LM.Ja osobne som tentorok chcel hlavne to z coho sme uz vypadli-LM preto,lebo hrame doma(by sme hrali)finale a pohar pre Raula,lebo je to jedina trofej ktoru este nevyhral.Teraz ostava liga,treba sa sustredit na nu a prakticky sa zabudne na neuspech

Reagovat
smazaný uživatel

No a pro mě je to "zadostiučiněění",že Real vypadl z LM... a ted at klidně vyhraje ligu

Reagovat
smazaný uživatel

na úspěch se nazabudne. Ligu jste vyhráli nedávno a hned dvakrát. Cíl byl vrátit Real do hry v Evropě. Zbytečný alibismus.

Reagovat
madridcan

tak ja som to povedal z pohladu vedenia a skor vacsina sa nato bude takto pozerat.Mna osobne neskutocne stve to vypadnutie.Malokedy sa rozculim,ale toto ma neskutocne vytocilo

Reagovat
smazaný uživatel

Liga je jen vějička. Po přestupovém období se mluvilo o treblu a o tom, že se za jeden rok musí udělat to, co v ostatních klubech za roky tři. Ani ta tvá potenciální liga prostě není dostatečná záplata

Pokud vedení odvolá kouče (je to sice otazník, ale můj názor je, že odvolá), tak ti tuhle myšlenku připomenu, protože to bude odmítnutí tohoto tvého (pravdivého) názoru. Pokud zůstane i po tomhle výbuchu trenér, svěsím ocas a napíšu, že se Florentino poučil

O finančním úspěchu Galacticos 1.0 já pochybuju a už jsem tyhle svoje pochyby zde vyjadřoval.

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu co tím vším myslíš na MNĚ,ale svoje důvody ohledně Realu sem tady už napsal,tudíž se nebudu opakovat,pro mně je důležité,že šli "srát" v LM už ted ( je dobře,že tak brzo ) a v lize,jelikož PD je mi ukradená je mi to fuk...

Reagovat
smazaný uživatel

ty máš už poněkolikáté problém s reakcema.

Reagovat
smazaný uživatel

vím...tvá reakce byla na madridcana... nechtělo se mi omlouvat...často nečtu reakce nad sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

má reakce byla na Florentina

Reagovat
smazaný uživatel

hmm a toho sem ani nečet´....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

tak první éra Galacticos nezačala vůbec špatně, až po odchodu Makeleleho to šlo s námi z kopce

Reagovat
smazaný uživatel

Cambiasso, Makelele, Hierro

Reagovat
smazaný uživatel

+Del Bosque

Reagovat
Al Capone

určitě, ale Makelele byl ten nejdůležitější

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec neříkám, že fotbalově to byl propadák. To píše Florentino nade mnou.

Já jen píšu, že finančně mě tam toho dost nesedí

Reagovat
smazaný uživatel

Ne e, nerikam, ze to byl propadak, ale ze se obcas udelaly chyby. Na zacatku to klapalo, ale pak se pritahovali jen marketingove lakavi hraci. V tomto se snad poucili, ze ted budou, KDYZTAK privadet jen potrebne.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona- Valencie- 3:1 ( 2x Čarostřelec, 1x Henry, 1x Mata)

Reagovat
smazaný uživatel

a kdo bude čarostřelcem se teprv uvidí jo?

Reagovat
smazaný uživatel

čarostřelec musí být Pedro. Jinýho ostrostřelce nemáme.

Reagovat
smazaný uživatel

Leon hraje za Getafe, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

dneska to bude neskutocne tazke.Ked v time nieje nico v poriadku,tak sa to na ihrisku nemusi prave najlepsie prejavit

Reagovat
smazaný uživatel

carostrelcem myslim Messiho

Reagovat
madridcan

nabuduce napis mimozemstan a pochopi to kazdy

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Skřet, to zase pochopí fanoušci Realu...

Reagovat
smazaný uživatel

Quasimodo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

?

Jenom jsem dodal jednu z jeho přezdívek

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel že se snažíš o vtip...

O téhle pžezdívce jsem teda ještě neslyšel...

Reagovat
smazaný uživatel

a ty nabuduce odpoj klavesnici nez zacnes psat

Reagovat
madridcan

a ked mam notebook tak co sa mam poje*at?

Reagovat
smazaný uživatel

nemusis uz jsi

Reagovat
madridcan

z toho sa budem dlho spamatavat...

Reagovat
smazaný uživatel

Kde dnes můžu bez sopcastu sledovat Barcu? Dík...

Reagovat
smazaný uživatel

ked začne zápas niekto ti už dá link, ak tu budem tak ti nájdem

Reagovat
smazaný uživatel

expekt.com

Reagovat
smazaný uživatel

tam je nutná registrace, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Je, ale přenos je tam vždycky skvělý, neseká se to , zápas je tam každej, akorát je malá obrazovka no...

Reagovat
smazaný uživatel

Kde se to tam pls vysílá živě, nějak to nemůžu najít...

Reagovat
Al Capone

dávají tam i každý zápas Realu?

Reagovat
smazaný uživatel

na bwinu ho dávají. Ale musíš tam mít účet a na něm nějakou kačku

Reagovat
Al Capone

no právě, jelikož já nesázím...

Reagovat
smazaný uživatel

to nevadí. Pokud máš platební kartu, tak z ní si tam můžeš převézt jen malou sumičku, co si pak zase (až se nebudeš chtít koukat) necháš vrátit zpět na účet. To snad není problém, ne

Reagovat
smazaný uživatel

Jo

Reagovat
smazaný uživatel

Když se chceš dívat, musíš mít náký prachy na účtě?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, vubec tam nemám prachy nic, jen sleduju zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

A nemůžeš mi prosím hodit přímo ten link, já jsem asi slepej, ale nenašel jsem to a jsem už zaregistrovanej.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to nějaké nové koukám.

https://www.expekt.com/sports/

dáš SPORT a pak LIVE a tam máš všechny přenosy...

Reagovat
smazaný uživatel

super, díky.

Reagovat
madridcan

sport 2

Reagovat
smazaný uživatel

já koukám přes bwin. Už to tady kluci psali - maličká obrazovka, ale je to jistota. Když mi nejde adthe, tak koukám tam - neseká se to, je to kvalitní, angl. komentář a ještě můžeš při zápase prohrát pár peněz

Reagovat
smazaný uživatel

to je zdarma?

Reagovat
smazaný uživatel

jak píšu - musíš mít nějaké drobné na účtě, takže kdybys tam nechtěl sázet, tak si tam pošli dvacku a můžeš se koukat

Reagovat
smazaný uživatel

Aha dík.

Reagovat
smazaný uživatel

mě stačí i 60 halířů

Reagovat
smazaný uživatel

nevím, kolik je minimum. Je možné, že takhle nízko

Reagovat
smazaný uživatel

já je tam fatk mám, takže je to jisté

Reagovat
smazaný uživatel

ja uz tam nemam nic :D...a jede mi to :D

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.veetle.com/frameworked/index.php/channel/view#4b9d0e81dfe95 - tak tomuto hovorím super kvalita a celý SPORT2 sa môže ísť zahrabať

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, mně to nejde otevřít

Reagovat
smazaný uživatel

mohlo byt veselo...

Reagovat
smazaný uživatel

Kucí vopálený by se měli probrat, a to celkem rychle.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím bída, snad se vzpamatujem...

Reagovat
smazaný uživatel

Meeeeeeeeeeessi, Meeeeeeeeeeeessi.... Nádhernej gól

Reagovat
smazaný uživatel

Nervy pracují....Žigič

Reagovat
smazaný uživatel

je smutne ze po 26 kolach maju prvy dvaja naskok 18 bodov:( spanielskym tymom to skodi

Reagovat
smazaný uživatel

A ted si vem, ze by Real neposili, tak by tam zase suverene kralovala Barcelona a kazdy by rikal, jak je to vyjimecny tym, ktery valcuje La Ligu. A kdyz se ji Real vysledkove vyrovnal, tak je spatna spanelska liga, protoze ti prvni dva maji takovy naskok?

Reagovat
smazaný uživatel

o Barceloně se mluvilo jako o vyjímečném týmu ne proto, že kralovala lize, ale proto, že dokázala kralovat i v Evropě. No, a vlastně všude.

Slabá liga byla už loni

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem to myslel. Ze kralovala ve vsech soutezich a jeste kralovala i v lize. A proto kdyby mela letos takovy naskok jako loni, tak by se asi opet rikala, ze zcela kraluje v lize, jde dal i LM a ze je to proste ted nejlepsi tym na svete, ktery nechava vsechny sve konkurenty za sebou (Protoze radi v lize i v Evrope a na svete). Ted se ji Real vysledkove vyrovnal, ale zda se mi, ze se misto toho rika, ze ta liga ted nema konkurenci. No bodejd, kdyz s nejlepsim tymem historie hraje v lize vyrovnanou partii Real.

Reagovat
smazaný uživatel

Spis, jakoze se real vysledkove dotahl na Barcelonu, a ne ze zbytek ligy se tak propadl. Pockal bych, jak dopadne Sevilla v LM a podle toho bych tvrdil, jestli na tom La liga tak spatne. Loni se Villareal dostal taky dal nez Real a pritom ze Realem byl v lize o parnik vzadu.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ty nevidíš ten rozpor? Real v lize a LM? Barca letos v LM taky zakopává a se Stuttgartem to bylo opravdu se štěstím a v lize je 18 bodů před třetím.

Už se do toho nebudu pouštět. Vidíte skvělý Real a skvělou Barcelonu. Já to vidím jako slabou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

nebo možná ne slabou ligu, ale slabou motivaci těch týmů dole to těm lepším znechutit. Ono už z rozhovorů je vidět, že zápas s Barcou není pro ně to hlavní. Ty zápasy pro ně důležité přijdou až pak. Prostě to balí předem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to ja nerikam. Snazim se vzit do situace, jak by to vypadalo, kdyby Real neposilil a Barcelona by lize suverene kralovala. Tehdy by se az tak na uroven ligy nenarikalo (mozna jo, ale ne az tak moc). Proste si myslim, ze by se rikalo, ze Barcelona zase jede. Liga byla mozna slaba loni i letos. A samozrejme vidim rozdil mezi Realem v lize a v LM. Ale to i nekolikrat o postupu rozhodla situace podobna te, jak Higuain nedal gol do prazdne branky.

Treba v roce 2006, kdyz Raul strilel do tyce a balon se odrazil opet k nemu a kdyz dorazel do prazdne, tak to lehman jen koneckama nehtu vykryl.

http://www.youtube.com/watch?v=bgIbA7SSJ4s (2:50).

Ja vim, ze kdyby je kdyby, ale i v tomto sestrihu vidis, ze Real nehraval tragicky sva ctvrtfinale (2006 vyrovnana partie s finalistou LM) a stejne jako u Higuaina o tom rozhodly 3cm...A vidis, ze spanelske celky nevypadavaji vsechny hned ve ctvrtfinale. Ale mas pravdu, to je jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to fotbal. Někdy je to holt o fous. Nicméně to ber tak, že prostě 6 let je 6 let.

Ať je liga slabá, slabší nebo stejně silná, jako v minulosti, popereme se o ten titul jako psi. A o to jde

Reagovat
smazaný uživatel

teda jen dodám, že Barca se o ten titul včera rvala jen druhou půlku a to ještě ne celou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty myslis, jak se Messi rval o titul?

Reagovat
alcantara

s henrym

Reagovat
smazaný uživatel

Messi s Henrym a Vickym

Reagovat
smazaný uživatel

Co teprve s Juventusem, kdy Figo nedal pencli. To byla snad největší katastrofa!

Reagovat
Xavi8

Zostavu Atletica nahodou neviete???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele