Primera División - preview 15. kola

19.12.2009, 09:39, aktualizováno 20.12.2009, 09:37
Previews
Málaga by ráda přetavila dobré výkony ve tři body, ale proti Mallorce to bude mít složité. V Barceloně se střetnou dva sestupem ohrožené celky, Espanyol a Almeria. Villarreal bude chtít potvrdit dobrou formu a vyhrát nad Santanderem, stejně tak Atlético v souboji s Tenerife. Nejočekávanější je ale ten závěrečný duel 15. kola mezi Deportivem La Coruna a Valencií.
Málaga CF - RCD Mallorca  (neděle 17:00)
Málaga by konečně chtěla zlepšené výkony přetavit i ve tři body. Nyní ale nastoupí proti silnému, ambicióznímu, vysoko postavenému a sehranému soupeři - Mallorce.

Málaga letos prohrála již sedmkrát a má odehráno teprve čtrnáct zápasů. Na výhru čeká vlastně již od samého začátku soutěže, jediná letošní totiž přišla hned v prvním kole, když si MCF překvapivě snadno poradilo s Atléticem Madrid 3:0. Tým Juana Ramona Lopeze Munize je tak až na předposledním místě a na svém kontě má slaboučkých devět bodů. Výkony jeho svěřenců ale šly v poslední době až nevídaně vzhůru a mnoho trápících se favoritů by za pět zápasů bez prohry jistě dalo všechno možné. Ač se jedná o pět remíz v řadě.

Zlepšené výkony chce tým potvrdit na domácím stadionu - do sestavy by se navíc mohlo vrátit trio Jesus Gamez, Victor Obinna a Manolo Gaspar, jež v minulých týdnech laborovalo se zraněními, a nebylo tak možné je naplno využít. Posily by ale neměly přijít z vlastních zdrojů, Málaga se totiž v lednu chystá nakupovat a vyškrábat se ze sestupového pásma Primera División.

"Pokusíme se získat několik hráčů," prozradil prezident klubu Fernando Sanz. Málaga byla v posledních dnech spojována především s útočníkem Valencie Mikuem, trenér Lopez Muniz by pak byl spokojený s jakoukoliv posilou. "Pokud se sportovní ředitel domnívá, že Miku nám může pomoci splnit naše cíle, velice jeho návrh podporuji. Kdokoliv kdo k nám přijde může znamenat ten rozhodující rozdíl," myslí si.

Muniz ale i přes zlepšené výkony svého týmu čeká nyní velice těžké utkání. "Mallorca je dobrý, skvěle organizovaný tým střílící mnoho branek," připomněl třetí nejlepší ofenzivu v lize. Mallorca letos vyhrála všech sedm domácích utkání, mimo svůj milovaný Son Moix to ale není tak slavné.

Až do minulého utkání nasbíralo RCD v cizím prostředí pouze tři body za stejný počet remíz, v uplynulém kole si ale Mallorca těsně poradila s Osasunou a díky třem získaným bodům se posunula na skvělé páté místo. Na čtvrtou Valencii pak ztrácí pouze bod, na čelo tabulky je to ale již bodů dvanáct.

Podle kouče Gregoria Manzana je ale nyní příliš brzy na to, aby tým pomýšlel na Ligu mistrů. "Nikdo nechce hrát v LM víc než samotní hráči. Ale musíme být realisty," připomněl. Mimo zůstává zraněný Borja Valero, ten se na trávníky vrátí až v roce 2010. Jinak má ale Manzano k dispozici kompletní sestavu, nechce ale svého bývalého zaměstnavatele podcenit. "Jejich pozice v tabulce může být zavádějící. Mají spoustu výborných hráčů. Víme, že musí vyhrát. Proto k tomu zápasu tak musíme také přistoupit."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.35 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Espanyol Barcelona - UD Almería  (neděle 17:00)
Fotbalisté Espanyolu Barcelona touží po ukončení příšerné série pěti porážek v řadě, když budou na svém stadionu hostit další celek ze spodu tabulky, šestnáctou Almerii.

Celek z Barcelony nejprve sedmkrát v řadě neprohrál, teď se ovšem ocitl na samotném dně. Porážky od Gijonu, Santanderu, Atletica Madrid, Getafe a Barcelony všechny předchozí dobré výsledky zcela zastínily. Espanyol nyní visí pouhý bod nad sestupovou propastí a tříbodový zisk potřebuje jako sůl. Přesto Pochettinovi svěřenci ukazují, že se blýská na lepší časy. V derby s mnohem slavnější Barcelonou prohráli pouze o jediný gól, o nějž se postaral proměněnou penaltou Ibrahimovic.

Vzhledem k tabulkovému postavení obou aktérů nedělního souboje hodnotí záložník domácích Verdu toto utkání jako záchranářský boj. "Tento zápas bude důležitý zejména proto, že se blíží zimní přestávka a vždycky je lepší vstupovat do ní s vítězstvím. Důležitý bude také z toho hlediska, že bychom třemi body odskočili našim pronásledovatelům. Úspěch by notně povzbudil naši psychiku a pomohl také trenérům, kteří odvádí tvrdou práci," řekl.

Právě Verdu by se měl v nedělní sestavě objevit po boku Hurtada. Chybět bude Forlin, ten je totiž vykartovaný, naopak zranění nepustí do hry Tamuda, De la Penu, Marquéze či Garcíu. Ze zranění se zotavil Ben Sahar. I on bude Pochettinovi k dispozici. Rovněž lodivod Espanyolu si uvědomuje vážnost tohoto zápasu. "Prostě musíme vyhrát. Už na Barceloně jsme předvedli výkon hodný účastníka Primera Divison a doufám, že v tom budeme pokračovat i nadále," věří.

Situace není o moc veselejší ani na druhém břehu řeky. Almeria má dosud stejný bodový zisk, lepší je pouze o skóre. Výběr trenéra Sáncheze minulé kolo sice remizoval na Deportivu, předchozí tří zápasy ale pro něj vyzněly naprázdno. Rovněž mexický kouč ví, že v tomto duelu půjde o šest bodů. "Oba celky mají o co hrát, vždyť se ostatně nachází kousek nad propastí. Pokud ale budeme hrát to, co umíme, pak věřím, že jsme schopni vyhrát," tvrdí odhodlaně. Postradát ovšem bude Vargase či křídelníka Crusata. Nigerijský forvard Kalu Uche se pro změnu vrací do hry.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.35 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Racing Santander  (neděle 17:00)
Villarreal v posledních týdnech konečně zabral a vyškrábal se už do první poloviny tabulky. V ní zůstane i přes vánoční svátky bez ohledu na výsledek dnešního zápasu, vzhledem ke stíhací jízdě pohárových příček by se však tři body proti Santanderu hodily.

Se žlutou ponorkou to vypadalo ještě na konci října všelijak, jen ne dobře - se třemi body ze sedmi kol uzavírala prvoligovou hladinu a vypadalo to, že po letech opět dostane své přezdívce a ponoří se do hlubin Segundy División. Leč takové chmury již dnes příznivce Villarrealu netrápí, jejich tým má na kontě pět vítězství, z nichž poslední dvě si připsal proti madridskému dvojbloku - nejprve udolal 3:2 Getafe, aby posléze vyloupil (2:1) hřiště Atlétika.

Nyní by si relativně nedávný semifinalista Ligy mistrů rád připsal tři body do třetice všeho dobrého, jeho trenér však soupeře nepodceňuje. "Utkání proti Racingu je velmi nebezpečné. Po něm máme dovolenou a potřebujeme být velmi soustředění na tento závěrečný zápas," prohlásil Ernesto Valverde, jehož tým i přes čtvrteční porážku 0:1 od Salzburgu postoupil v Evropské lize z druhého místa ve skupině a na jaře se střetně s německým Wolfsburgem.

Zvedá se ovšem i Santander, který na rozdíl od svého nejbližšího soupeře během podzimu i vyměnil trenéra. Před čtyřmi koly nahradil Juana Carlose Mandiu na lavičce Miguel Ángel Portugal a od jeho nástupu jde křivka výkonů mužstva rapidně nahoru. Portugal, který se do Racingu vrátil po více než dvou letech, sice začal prohrami 0:1 na hřišti Realu Madrid a s La Coruňou, poté však tým pod jeho taktovkou vyprášil čtyřmi góly Espanyol a v posledním kole porazil doma 3:2 Xerez.

Kantábrijci jsou však nadále v přímém kontaktu se sestupovými pozicemi, od kterých je dělí pouze bod. Potřeba dalšího zisku je tak jasná, chybět ovšem budou zranění Diop, Sepsi, Moral, Lozano a Moraton. Za domácí vyběhnou na hřiště obvyklé opory, které proti Salzburgu odpočívali - Senna, Cazorla, Venta či Cani, na vážkách je start Ibagazy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.70 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Sporting Gijón  (neděle 17:00)
Kouč domácího celku Mendilibar ví, že jeho dobrá práce vykonaná v průběhu několika minulých let může přijít vniveč. To za předpokladu, že se výsledky jeho týmu nezačnou zlepšovat.

Mendilibar přivedl Valladolid mezi španělskou smetánku už v sezoně 2006/2007 a v následujících dvou sezonách ho vždy s přehledem udržel mezi ligovou elitou. Zejména v minulém ročníku dokonce pokukoval po evropských pohárech. Ve hvězdné sezoně dokázal porazit hned šest mužstev z nejlepší sedmičky konečného pořadí, jenže katastrofální konec sezony, kdy získal jen čtyři body ze 33 možných, ho poslal hodně dolů.

Forma ze závěru loňské sezony se bohužel pro Valladolid přenesla i do začátku té probíhající. Třinácté místo sice na pohled nevypadá tak zle, nicméně náskok pouhého bodu před 18. Zaragozou opravdu nevěstí nic dobrého. Právě ta se o minulém víkendu zbavila kouče Marcelina a stejný osud může potkat i trenéra Valladolidu. "Rozhodně se nepovažuji za nedotknutelného. Vím, že naše výsledky v nejbližší době nebyly rozhodně dostačující, ovšem pokud to tak půjde dál, pak tu nemám co dělat," otevřeně vysvětluje.

Zároveň pokračuje: "Možná se najde slitování za výsledky v minulých letech, ale dnešní fotbal hledí na přítomnost a s tím se musím smířit." Valladolid letos vyhrál pouze ve dvou případech. Jenže nasbíral hromadu remíz, z posledních šesti duelů například prohrál pouze jedinkrát. Mendilibar se v neděli zřejmě bude muset obejít bez dvojice Marcos - Prieto. "Na tréninku pracujeme, myslím si, dobře. Jenomže pak přijde zápas a vše je špatně. To se musí změnit," odhaduje hostující trenér.

V porovnání s Valladolidem zažívá Gijon skvělý vstup do sezony. V posledních dvou zápasech sice nezískal ani bod, přesto zatím drží skvělou devátou příčku. Jediné větší zklamání tak pro Preciadovi svěřence přišlo až po pohárovém vyřazení na penalty, které způsobila Huelva. Mendilibar na jeho adresu dodává: "Mají skvělý tým. Určitě budou chtít ukončit nepříznivou sérii. Bude to těžká práce." Hosté přijedou bez Matea, Bilice, Canely a Cuellara, zatímco Luis Moran je po zranění opět připraven do hry.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Tenerife - Atlético Madrid  (neděle 19:00)
Hostující trenér Quiqe Sanchez Flores se musí při nedělním zájezdu na Tenerife obejít bez své hlavní opory, Sergia Aguera. Na ostrovech se bude Atletico pokoušet o potvrzení stoupající formy a klidné přezimování.

Aguero, o nějž se v průběhu týdne intenzivně zajímala londýnská Chelsea, si při tréninku přivodil zranění a nevešel se tedy do Floresovy osmnáctičlenné nominace. I bez argentinského útočníka se tedy madridský celek bude muset pokoušet o úspěšné zakončení nepříliš plodného roku 2009. Loni to bylo o poznání veselejší. Atletico skončil ocelkově čtvrté, předchozí úspěchy však byly během těchto čtyř měsíců zapomenuty.

V Primera Division dosud zvítězilo jen třikrát. Inkasovalo navíc hned 26 branek a pouze tři týmy mají horší bilanci. Pouhý bod od sestupového pásma je důkazem marnosti. Ani v pohárové Evropě to nebyla žádná sláva. Vyřazení hned v základní skupině Ligy mistrů a žádné vítězství, to je hodně chabá bilance. Navíc soupeř do třetího kola Evropské ligy v podobě Galatasaray Istanbul bude rovněž těžký rival.

Kouč Flores se navíc v nedělním podvečeru bude muset obejít bez Reyese. To už je pro něj druhá výrazná ztráta, což hodnotí slovy: "Bohužel Reyes i Kun (Aguero) budou mimo hru až do konce roku. Je důležité, aby se během volna dali zdravotně dohromady. Ostatně se čekalo, že nám Aguero bude chybět. Na druhou stranu je to příležitost pro další hráče," tvrdí.

Bývalý kouč Benficy či Valencie na otázku o zhodnocení roku řekl: "Byl to těžký rok. Napíšu zprávu všem členům klubu, abychom nějakým způsobem přešli toto období a přenesli se přes něj. Rovněž nováček z Tenerife neprožívá nejlepší sezonu. Je v těsné blízkosti Atletica a má stejný počet bodů. Na domácím hřišti ovšem body nerozdávají. Venku naopak bodovali pouze jedinkrát, když remizovali 3:3 na půdě Valladolidu. "Forma Ateltica není nejlepší, ovšem je to celek s velkým množství kvalitních hráčů," vyzdvihuje sílu soupeře kouč domácích Oltra.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.30 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo La Coruña - Valencia CF  (neděle 21:00)
Patrně netřeba pochybovat či svádět zbytečné souboje a pře v otázce, kterépak utkání čtrnáctého kola je tím nejsledovanějším a nejočekávanějším. Šlágrem kola můžeme označit pouze a jedině utkání Deportiva La Coruňa proti valencijským Netopýrům.

Ohlédneme-li se za posledními lety vzájemného střetávání těchto dvou špičkových španělských klubů, nemůžeme si nevšimnout mírné výsledkové převahy Valencie, které se proti galícijskému týmu v tomto tisíciletí velmi daří. Potvrdí to Emerovi muži na v podstatě dosluhujícím stadionu El Riazor?

Unai Emery může být s výkony svých svěřenců velmi spokojen, neboť mají nadmíru pěkné výsledky a výkonnost, díky nimž se valencijský klub nadále drží v závěsu za favority soutěže a postoupil do další fáze Evropské ligy, tedy mezi dvaatřicet nejlepších mužstev. Právě vybojovaný postup je aktuálním tématem, neboť přišel ve čtvrtečním duelu na půdě italského Janova. Těsné vítězství a postup zajistil valencijskému týmu jeho nejlepší střelec David Villa až v závěrečných okamžicích utkání. Právě španělský bombardér David Villa pálí ostrými a bude s největší pravděpodobností usilovat o Pichichiho trofej.

Depor se chce po ročním půstu navrátit do evropských pohárů, nejlépe pak od ne moc vzdálené Ligy mistrů. Lotinovi muži jsou na dobré cestě navrátit Deportivo La Coruňa na vrchol, na které mužstvo patřilo na přelomu století. Současný tým táhnou výkony celé defenzívy v čele s výborným Danielem Aranzubíou, Felipem a Colottem, ofenzívu řídí zejména mexický reprezentant Andrés Guardado či Adrián. Ani jeden z těchto borců ve výběru Manuela Pabla Lotiny neschází, narozdíl od stále absentujících Lassada Nouiouiho, důležité postavy ofenzívy Rikiho a Angula. Na druhé straně nemůže Emery počítat s bezesporu špičkovými přihrávkami, kolmicemi, centry a přehledem David Silvy, velkého parťáka svého jmenovce Villy. Do zápasu nevtrhnou ani Carlos Marchena, Jéremy Mathieu a Vicente. Pozici ofenzivního středopolaře převezme pravděpodobně Éver Banega, Marchenu nahradí Maduro.

Valencia hraje v optimální pohodě a rozpoložení, předvádí parádní kopanou a neprohrává. Deportivo se samozřejmě pokusí vyrvat Valencii všechny body, nicméně papírovým favoritem jsou hostující Netopýři. Obě mužstva mají velkou motivaci, remíza znamená prohloubení rozdílu mezi oběma týmy a trojicí, která již několik týdnů okupuje nejvyšší příčky a nikoho mezi sebe nepouští. Podaří se Deporu utržit vítězství a dotáhnout se na svého soupeře? Anebo to bude Valencie, která odskočí a přiblíží se absolutní špičce?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.35 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Athletic Bilbao - CA Osasuna  (sobota 18:00)
Baskické derby otevře patnácté kolo španělské nejvyšší soutěže. Rivalita Osasuny a ryze baskického Athleticu je obrovská, zápas proto zajisté přinese mnoho emocí, nervozity a napětí. Jako papírový favorit vstupuje do utkání Athletic Club.

Osasuna patří k nevyzpytatelným celkům, jejichž hra je založena spíše na bojovnosti a dravosti nežli technické vyzrálosti. Stejným způsobem hry, ne-li agresivnějším a vzpurnějším, se prezentuje i Athletic, o mnoho slavnější baskický kolega.

Zatímco pamplonský klub marně bojoval s Realem Mallorca a podlehl nejtěsnějším možným rozdílem, baskičtí lvi dokázali vyválčit všechny body na půdě Realu Zaragoza. Mnozí by mohli k aktuální formě Athleticu připočíst duel Evropské ligy s předním německým celkem Werderem Brémy, leč nehodilo by se to s ohledem na sestavu jednoho z aspirantů na evropské příčky, ve které sice nechybělo několik opor, ale Joaquín Caparrós dal příležitost několik mladíkům a na herním projevu a celkovém skóre to bylo výrazně znát.

V důležitém utkání úhlavních baskických rivalů si nezahrají dvě pamplonské ofenzivní hvězdy Walter Pandiani a Carlos Aranda, které trápí zdravotní potíže. Zdravotní potíže hlásí i Nacho Monreal a Delporte. V útoku by měl dostat příležitost povětšinou náhradní útočník Dady, nejspíše jej doplní Masoud.

Na druhé straně barikády bylo ještě před několika dny velmi horko, nebylo z čeho vybírat. Caparrós byl ochuzen o možnost nasadit Llorenteho, Iraolu či Orbaíze, tentokrát už je všechno jinak a celé trio by mělo nastoupit v základní sestavě. Přesto chybí opory jako Susaeta, Amorebieta a nejspíše i Koikili, které patří mezi základní pilíře zejména defenzívy Athelticu.

Podaří se domácímu mužstvu odčinit poslední dvě porážky na domácím stadionu San Mamés? Anebo to bude Osasuna, která získá tři body a přiblíží se Athleticu a pohárovým příčkám?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.35 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Getafe CF  (sobota 20:00)
Sevilla se i kvůli špatným domácím výkonům proti Valladolidu a Málaze ochudila o možnost předběhnout Real Madrid a dotáhnout se na Barcelonu. Svou relativně špatnou či prachbídnou bilanci v posledních domácích utkáních se pokusí napravit v utkání proti madridskému a značně nevyzpytatelnému Getafe, kterému patří relativně lichotivá osmá příčka.

Jako na houpačce si musí připadat trenér Míchel, jehož svěřenci v jednom týdnu bez větších potíží přejedou svého soka a nadělí mu pořádný příděl, načež v druhém týdnu zareagují zbytečnou porážkou. Druhému nejlépe postavenému madridskému týmu současnosti však současná situace svědčí, nepotácí se v sestupových vodách a nemusí bojovat s týmy jako Xerez či Málaga o udržení se v nejvyšší soutěži. V posledních pěti utkáních pak má Getafe nebývale výtečnou formu, jen porážka od rozjetého Villarrealu trošku hyzdí dobrou bilanci madridského celku.

Andaluský celek je na tom o mnoho lépe. V Champions league bez větších potíží postoupil a čeká jej relativně snadný soupeř, v samotné La Lize pak prohání patrně nejlepší španělské celky současnosti Real Madrid a Barcelonu, zároveň se však musí obávat, neboť Deportivo La Coruňa či Valencia nepříjemně doráží a snaží se Jimenézovi muže sesadit ze stupňů vítězů. Zatím se to i díky sedmizápasové neporazitelnosti nedaří.

Hostující celek bude mít značné potíže ze sestavou, vypadl Miguel Torrrés, Lopéz a Javi Casquero, po zranění se však vrací Roberto Soldado, nejlepší střelec madridského týmu v prozatímním průběhu soutěže. Míchelův oponent Manolo Jimenéz se musí poprat s absencí Adriana a Luíse Fabiana, dlouhodoběji pak schází De Mul a Acosta. Šanci by měl opět dostat Álvaro Negredo, který ještě své fanoušky v této sezóně nepotěšil.

Sevillistas se shodují na tom, že by dnešní zápas měli vyhrát, pokud chtějí pomýšlet na prohánění Realu Madrid a Barcelony v dalším průběhu La Ligy. Hostům patří klidná pozice ve středu tabulky, kterou by případným importem zlepšili o neočekávané body.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.90 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Real Zaragoza  (sobota 22:00)
Španělskou La Ligu čeká před vánoční přestávkou 15. kolo. Real Madrid v něm bude hostit aragonskou Zaragozu. Domácí budou chtít stáhnout náskok vedoucí Barcelony na dva body, zatímco hosté se vynasnaží na hřišti těžkého rivala překvapit a odpoutat se z pásma sestupu.

"Los maňos" ze Zaragozy zažívají těžké časy a los jim osud rozhodně neulehčuje. Bílý balet postoupil do další fáze Ligy mistrů, kde změří síly s francouzským Lyonem a na domácí frontě usiluje o dohnání Barcelony.

Královský klub má šanci být v případě vítězství bodově nejúspěšnější mužstvo La Ligy za rok 2009. K triumfu jí rozhodně nepomůže dlouhodobě zraněný Pepe, ani Kaká, Van Nistelrooy nebo vykartovaný Xabi Alonso. Na soupisku se naopak vrací Cristiano Ronaldo, Albiol a Metzelder.

Základní sestava domácích bude mít v brance Casillase, před ním obrannou čtveřici Ramos, Albiol, Garay a Arbeloa. Ve středu zálohy se možná sejdou oba Diarrové, Lass a Mahamadou, na křídle bude operovat Ronaldo, na spojce Van der Vaart a v útoku pak Higuaín a Benzema.

Nový trenér Zaragozy Gay, který nahradil odvolaného Marcelina, postaví na Santiago Bernabéu základní jedenáctku ve složení Vallejo v brance, Paredes a Diogo na krajích obrany a Ayala a Goni v jejím středu. Aguilar, Ander a Ponzio se postarají o činnost zálohy a Pennant, Arizmendi a Lafita se postarají o gólovou produkci.

Utkání mezi Realem Madrid a Realem Zaragoza začne ve 22.00 pod taktovkou Mejuta Gonzáleze.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.18 - 6.50 - 12.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Xerez CD - FC Barcelona  (středa 22:00)
Fotbalisté Barcelony si budou chtít opět zvednout své sebevědomí. Představí se totiž na stadionu dosud posledního Xerezu, který dosud vsítil jen neuvěřitelné čtyři branky. S takovým předpokladem by proti jednomu z nejlepších týmů světa neměl mít žádnou šanci.

Barca totiž o víkendu v přímém souboji o čelo tabulky přeskočila svého úhlavního soka, tedy madridský Real. V případě výhry v Xerezu by mu navíc odskočila už na rozdíl osmi bodů. Tanto zápas se měl původně odehrát v rámci 15. kola, nicméně Barcelonu čeká v tomto období mistrovství světa klubů.

"Pokud se na konci sezony opět chceme radovat z triumfu, pak nesmíme žádný zápas podcenit a ke každému musíme nastupovat s maximální motivací. V uplynulém ročníku nám celky ze spodu tabulky činily velké potíže," varuje kouč Guardiola. "Je to pro nás velká šance trochu utéct Realu Madrid. Xerez prostě musíme porazit. Utkání s Realem nás stálo mnoho psychických i fyzických sil. Zanechalo to na nás velké následky," tuší trenér katalánského souboru.

Barcelona byla ještě před týdnem pod tlakem. "Samozřejmě se před naším soubojem s Interem (2:0, pozn. autora) objevovalo mnoho spekulací v náš neprospěch. Důležitým vítězstvím jsme je ale všechny odrazili a je na nás, abychom si tuto vysokou výkonnost udržovali i nadále. Čeká nás teď tým s výbornou obranou. Podle posledních informací by ani hřiště nemělo být v nejlepším stavu, doufám však, že nám to potíže činit nebude."

Od první minuty nebude moci počítat se stopery Piquem a Militem, oba sužuje drobné zranění. Chybět bude rovněž Sergio Busquets vinou červené karty v duelu s Realem. I přes kritiku některých fotbalových příznivců zatím Katalánci prohráli jen jediný zápas, když na svém stadionu podlehli Kazani 1:2. Xerez má pochopitelně zcela jiný příběh.

Po historickém postupu mezi španělskou klubovou smetánku zatím Xerez zvítězil jen v jednom případě, přičemž soupeřova konta zatížil jen čtyřmi góly. Vypadl rovněž z poháru, kde nestačil na Osasunu. O víkendu podlehl Getafe 1:5 a usadil se na poslední příčce tabulky. Přes tyto všechny nepříjemnosti věří kouč Ziganda, že by se Xerezu mohlo podařit jasného favorita přinejmenším potrápit.

"Opravdu asi nemá velký význam hnát se za ziskem tří bodů. Na druhou stranu to ale rozhodně není nereálné. Musíme si užít radosti ze hry proti světovému velkoklubu a bojovat od první do poslední minuty Musíme si z tohoto střetnutí odnést něco pozitivního. Barcelona není přece nějaký nadpřirozený tým, který by vyhrával všechna utkání. A my bychom o ničem jiném myslet neměli. Hráči si musí plnit své povinnosti a doufat ve výhru," neztrácí optimismus Ziganda.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 12.00 - 6.00 - 1.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Barcelona1293030:830
2.Real Madrid1291227:928
3.Sevilla FC1282223:1026
4.Valencia CF1274123:1225
5.Deportivo La Coruña1281317:1225
6.RCD Mallorca1263322:1521
7.Sporting Gijón1255213:1020
8.Athletic Bilbao1262416:1520
9.Getafe CF1260619:1718
10.CA Osasuna1243513:1515
11.Espanyol Barcelona123458:1613
12.Villarreal CF1233617:1612
13.UD Almería1233612:1912
14.Real Zaragoza1233615:2312
15.Real Valladolid1225518:2311
16.CD Tenerife1232711:2411
17.Atlético Madrid1224617:2410
18.Málaga CF1214713:187
19.Racing Santander1214710:217
20.Xerez CD121474:217

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (169)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mam v hlave stejny tipy jako eurofotbal

Reagovat
Xavi8

hlavne ten posledny je tutovka

Reagovat
mickey mouse

pěkný kurs na Bilbao

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao Osasuna? to bude mrtvejch

Reagovat
blaugrana

Ano, vypustia sa byky na stadion a bude "řešeto"

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že se Real Madrid rozloučí s rokem 2009 ve stylu 4-0 nejmíň, a nabudí nás věrné fanoušky do roku 2010.

Není čas na nějake to zhodnocení roku 2009 na tomto skvělém fotbalovém webu?? Možná že ano. Rok 2009 ze strany španělského fotbalu. Jasně dominovala FC Barcelona, a zcela zaslouženě vyhrála všechny trofeje. Debakl na SB se nejspíš jen tak nepovede, bylo to prehistorický zápas, ten vejde do paměti našich prapravnuků. Ano, měl sem naději, když Higuaín to trefil hned na začátku, vykřesal ve mě naději na titul, ale pak Puyol a jeho mastná hříva otočila zápas, a mě tekly slzy. Když Ramos snížil na 2-3, zadoufal sem aspoň v plichtu. Ovšem Piqué to provedl mazácky, a poslal to tam. Finále LM tam jsem přál Barceloně, protože United to vyhráli minule, a nemam rad obhajce velkých trofejí. A take to teoreticky znamenalo pozdější přesun Ronalda do Realu Madrid CF, což se také stalo. FInále Copa del Rey jsem přál Bilbau, tento sympatický klub, který hraje v podstatě jen se svými rodáky nebo odchovanci. Ano, zaslouží to uznání, a take nějakou trofej. Škoda, že to nevyšlo, ale zahrali si alespoň Evropskou ligu, a postoupili do jarních bojů. Skvěle Bilbao!

Letní přestupové okno. Tohle bylo DLE ME nejlepší přestupové okno v historii španělske PD. Pokud to tak někdo nevidi, tak nevím co by ještě chtěl. Perez převzal po Calderonovi předsednické křeslo v Realu, a začal oznamnovat a pote i realizovat svuj monstrozni obr plán. Barcelona ovšem nenechala nic náhodě, a přivedla nejlepšího hroťáka na Světě = Zlatana, ve společném balíčku s Maxwellem. Odešel snad ?asi všemi? nenáviděny Eto´o. Barcelona udělala jeden z nejlepších nákupů v historii. Valencia přivedla Mathieu. Atletico po loňských ,,precizních" nákupech letos nějak extra neposilovalo, snad jen golmanska nastupující extratřída Asenjo, který ovšem za letošní podzimní tragedii Atletica nemuže. Real Madrid...Přivedl spoustu, spoustu hvězd a velkých hráčů. Byly tu ohlasy, že tenhle tým si nemuže sednout pod vedením Pellegriniho. Ze začátku se to tak možná zdálo, ale nyní si ten tým sedl, Pellegrini našel svou sestavu, která šlape poměrně slušně. Když se zranil Ronaldo, bylo to znát citelně, trápeníčko, skoro žádná aktivita směrem dopředu, gólíčky chyběly. Když se zranil Ricky, a Ronaldo dostal červenou, tak sem počítal na Mestalle s debáčem. Ovšem to bysme nesměli mít nahradnika za Kaka Rafaela van der Vaarta Hráč,který měl dříve namířeno do Valencie, a myslím, že by se tam měl kralovsky, a ja jeho odchod tam dřív kvitoval, v podstatě zařídil svou hrou porážku Valencie na jejím hřišti. O dva tydny dřív se hrálo EL CLASICO!! Ano, ten zápas, který Ronaldo mohl rozluštit dřív, než Barca dala na 1-0. Byl to dobrý zápas, na Barce Barcu dlouho nikdy takhle nepřehrál. Škoda,že to nevyšlo no. Ale byli jsme víc než vyrovnaným soupeřem.

Dále bych chtěl zvýraznit nové uživatele na EF v podobě Realu a Barcy. LISTER, začal se tu obejvovat tuším někdy na přelomu roku 08/09 ? nerad bych křivdil. Fotbalu rozumí, ví o čem ue řeč, rozumný týpek. MIGUELIFCB, tenhle chlapík mi není moc sympatický, umí dobře kopnout do nás, celkem mě dovede vytočit svými typy, které automaticky vždy dává proti Realu JAKUB19, antiHenrysta jistě musel slavit po jeho extempore v Parku Princů Už se neprojevuje tak jako dřív, ale mám ho rád. Sympaťák. TAVO - fandí mimojíné Fiorentině, také sympatický chlápek, vždy si od něj rád něco přečtu, nějaké komenty. ROMINHO - tk tenhle slovák byl dobrej. Škoda,že už nepřispívá, jeho rytí do Angličanů bylo fantastické. JIRKAFCB - Jižní Moravák Vyborny kluk na pokec, má neotřelé vtípky, vždy se nad jeho komentáři pobavím. Mmj. Sparťan. Take dobře ryje do Madridu, ale dá se to vydržet, ví o čem mluví, má přehled, jeho hádky s Yardou jsou skvělé,ne tolik jako Kyslíkovi, ale i tak. NEJPSAVĚJŠÍ uživatel Culés. SPANHEL - tenhle kluk, záleží jak se vyspí, tak je někdy v pohodě, a někdy mě dokáže tak nasrat Ale poslední dobou s ním ve většině případů souhlasím. Duvěryhodny zdroj pro mě v mnoha informacích. Take fandí Zenitu a Baníku. LEOMESSI, 10MESSI10, L.MESSI a spol...I ti sem patří, ale spíš tak jako sousto pro Yardu nebo R9, myslí si, že dyž fandí Barceloně od května, že jsou nejvíc Culés...

Škoda, že už sem nepřispívá STERDA, toho si ještě pamatuji, když psal články na staré verzi Eurofotbalu. DR.KYSLIK - Všichni víme jak to s ním je, určitě mi tu chybí, hlavně aspoň, že píše sem tam články, pochybuju že někdy sem ještě něco napíše do diskuze, ale strašně rad bych to viděl, a uvítal. Ať se daří Mistře Kyslíku

KOPY - Mladoboleslavák, nesnáší Real víc než cokoli jiného. Občas mi přijde, že mu schází trošku objektivity vučí vzajemnym zapasu VCF - RMCF. Ale i tak velký sympaťák, vtipálek, a hlavně ví o čem mluví. Take sem již nepřispíva nějak extra. Určitě je to škoda, alespoň pro mě.

KILY - ten je trošku rozumnější z dua mě znamych Netopýrů, co se týče zápasů s námi. Je vidět, že to má v hlavě srovnane.

SEBYK - toho kluka je mi v současné době líto, vím jak to prožívá, že se Atleticu nedaří, ja to přeju AM, ale ne Sebykovi, jakožto jednomu ( jedinemu?) uživateli na EF co fandi Atletům. Ví o čem mluví, fotbalu rozumí, dá se s ním dobře pokecat, a je to tuším též Sparťan

VINCENT - toho si bohužel nepamatuju, ale je to velký NETOPYR

MERENGUES - toto je frajer. Tohoto uživatele mám snad nejvíc rád na EF, nebo na našem webu o Madridu. Prostě bombarďák. Ví o všem, co se kde šustne. V Itálii, Španělsku, Česku...Kdekoli. Jeho hledačské a statisticke schopnosti...Klobouk dolů. Takoveho člověka jako je MERE neznám. Prostě pro mě PAN č.1 A fandí Neapoli, a je z Brna

YARDA - Jarda je svérázný, je s ním strašna sranda, vždycky se pobavím. Umí skvěle zahnat do kouta kdekoho, a tam ho rozcupovat na hadry. Dříve sem moc nepsal, ale už zase ožívá. Jen houšť.

R9 - Hanák jako já, bohužel jsme se ještě nesetkali, rad bych to změnil, ale musíme se nejak domluvit. O Realu toho ví strašně moc, jeho taktiky a strategie = podtržená s * .

RMCF - totéž co R9, také toho ví o Realu strašně, strašně moc. Rád si čtu jeho příspěvky, vždy to stojí za to, a stejně jako R9 ví o čem mluví, a když něco předpovědí, tak to se pak ne vždy, ale často se to stane.

ONE-REAL - mladíček z Prahy se moc neprojevuje, je to jeho mladickou nerozvážností. Take fanda Neapole. Snad se začne prosazovat více, uvidíme no. Za rok 09 ale celkem zklamání

MADRIDCAN - tenhle Slovak mi přijde jako z jine planety...Občas tak strašně ztrapní Culés, ale víc se mi zdá, že sebe.

MUHAMMADALI - Taktéž Slovák, o Realu toho ví hodně, hlavně co čtu na našich www. Tady to neni tak slavné. Přijde mi jako muž 2 tváří. A mnohem raději ho mam u nás

MAMUT7 - netřeba komentovat. Tenhle kluk je prostě MADRIDISTA největšího kalibru

REALista - zajímavý kluk. Sem moc nepíše, znám ho spíš od nás, ale co slovo, to pravda, ví toho strašně moc A take je velmi vtipný

PLECHI - Baníkovec. To platí co R9 nebo RMCF...žasnu nad jeho hledačskou kvalitou, najde vždy něco navíc, o čem třeba my ostatní nemáme paru, tak vždycky to někde vyštrachá.

Teď trošku jiných uživatelů, kteří nám ale mají co říct.

GATTUSO - fanoušek ACM, měl jsem možnost a čest ho poznat. Škoda, že tenkrát nemohl pít, to by byla asi jiná akce O Italsém fotbale toho vi zatraceně hodně. Je s ním sranda, ví o čem mluví. Jedna příhoda s ním, pokud to Gennarovi nevadí... Přijel do OL, seznamili sme se, a šli směrem S-klub v Olomouci na Ed Rushe...Cestou sme natrefili na partu holek, jedna začala nějak po GATTUSOVI pošilhávat, lehce flirtovat, eště mi předtim řikal, že 2 tydny neměl...Přišli sme do eSka, GATTUSO si sedl, ja šel na moment pryč, a GATTUSO nakecal te holce, že má fet...A on to byl penicilín Ta holka to vyjela nehorázným zpusobem A pak ji ještě GATTUSO tuším přefikl, pokud to byla tatáž...To sem se nikdy nedověděl

DOLAR...no, to je kapitola sama pro sebe, fandí Chelsea, Plzni a Interu, jeho nejoblíbenější trener je Mourihno, a ze všeho nejvic k smrti nenávidí Barcelonu. Ve Španělsku přeje Villarrealu, ale ještě tak před měsicem nevěděl, jak se to píše, a myslím, že se mu to plete ještě nyní. Ale poslední dobou jsem si na něj zvykl, a už mi nevadí tolik jako dříve.

GETZO5...včera mě přijemně překvapil diskuzí s Jířím FCB o Barceloně...dřív sem si myslel, že je to nějaky jouda ze Slovenska, kterej tu je jen tak pro srandu králíkům. Ale spletl jsem se v něm. A touto cestou se mu omlouvám. Je vidět, že ví toho strašně moc

PJ...Unitedovec bydlící v Plzni fandící Spartě. Je to spolu s Kilym šéf Eurofotbalu, a dělá skvělou práci. Diky za skvělý fotbalový web,a přeji hodně štěstí do roku DvacetDeset, ať se i nadále zlepšujete.

Snad jsem nikoho neopomněl, a doufám, že nejsem nějak pozadu, pokud už dělal někdo souhrn, tak se omlouvám, nečetl jsem. CHtěl bych popřát všem lidem ve španělské diskuzi příjemné prožití Vánočních svátků. Podařeného Silvestra, a ať se sejdeme za ty dva tydny opět v pohodové urýpané naladě, ať je vše při starém

VIVA ESPANA

Reagovat
smazaný uživatel

celkom si rozpísal

Reagovat
Xavi8

klobuk dole

inac kolko ti to trvalo?

Reagovat
smazaný uživatel

přes pul hodiny.

Reagovat
Xavi

A já jako jeden z nejstarších barceloňáků tady opět nikde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Promiň Xavi, vím o Tobě, dřív jsi sem psával, to vím, teď poslední sezonu, dejme tomu rok si nepsal, a teď si se zase vynořil.

Reagovat
Xavi

Však vpohodě. Jinak pěkné shrnutí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Do prdele....

Reagovat
smazaný uživatel

To ti neodpustím

Reagovat
smazaný uživatel

ale shrnutí fajn

Reagovat
smazaný uživatel

Provařil jsem no... Vuči Tobě je to chyba no

Reagovat
smazaný uživatel

Smůla na další šanci si rok počkáš

Reagovat
smazaný uživatel

hej

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si máš tak na co stěžovat...

Reagovat
smazaný uživatel

tak to mi vysvetli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mne to je ukradnute ze o mne nenapisal nejaku basnicku.. ale vidim ze on to asi zobral vazne

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem psal o fans Barcy, Realu a jinych šp.klubech. Ano zapoměl jsem na některé uživatele, a velmi mě to mrzi. Ale u Tebe ne, protože Tě nepovažuji za fans španěl. fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

a preco si myslis ze nepatrim medzi fans spanielskeho futbalu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se podivej na svoje komentáře, dyť si všem pro smích.

Reagovat
smazaný uživatel

jake mam komentare?.. urazam tu niekoho alebo volaco podobne?.. teraz si na smiech jedine ty.. ked sa ti nelubi volaco tak ich necitaj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

bud rad,ze tam nesi...ked ku mne napisal toto co by napisal k tebe

Reagovat
smazaný uživatel

hh nj.. proste "expert"

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. Odkdy je Spanhel fanda Pitěru ?

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA fandíš ty...on Zenitu ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Spartakovec...

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, já ho měl zaškatulkovaneho jako Zenitera...

Reagovat
smazaný uživatel

Keržakov

Reagovat
smazaný uživatel

Tož toho vím. Ale ja myslel, že i Spanhel no...Ruskou ligu a její prewiew a souhry nečtu, ale vždy jak je nějaky článek o ruské lize, jako přestupy, spekulace a tak dale...Tak to si přečtu, a vždycky mi přišlo, že fandi Zenitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba že nečteš RPL

Reagovat
smazaný uživatel

Přicházíš o mé jedinečně články ( kdyby se teď ozval spanhel s nějakou námitkou, tak ho ignoruj, jenom závidí )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Neni to tim, že bych se projevovat nechtěl, ale občas nemám vzhledem ke kvalitě diskuze, co říct a příjde mi zbytečné cokoliv psát..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu se zas tak neznáme Ale považuju Tě za jednoho z těch nejlepších na EFku.

Reagovat
smazaný uživatel

A přitom k Zaragoze a Valencii si vždycky něco napíšu. Ale co se dá dělat. :)

Reagovat
smazaný uživatel

To já tě na španělskych diskuzích nevidivám.

Reagovat
smazaný uživatel

Smůla přehlídnul i daleko aktivnější uživatele

Reagovat
smazaný uživatel

taky dobré shrunutí, ale tohle mělo přijít až o svátcích. Teď je ještě trochu brzzy, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak chtěl sem to hodit k španělské lize, v souhrnu se budeme hádat...tady je to neutrálnější.

Reagovat
RMCF

taky mě to přijde brzo... já svoje plánuju na štědrej den, i když nevím jak to dopadne, protože dem ráno na fotbálek a pak je v plánu zajít "na jedno"

Reagovat
X-bano-X

Tak za toto si zasluzis jedine velmi pekne

Reagovat
smazaný uživatel

Gattuso Ne, že by mě to překvapovalo, ale z té historky jsem chcal smíchy... Jinak fajn příspěvek, Vandertome, mně se letos moc psát nechce, ještě uvidím...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebylo by to špatné

Reagovat
plechi

Reagovat
blaugrana

Previw na zapas s Xerezom, ktory sa predohral 5.12.

Reagovat
blaugrana

preview*

Reagovat
Xavi8

co robis tip je spravny

Reagovat
blaugrana

Nj, body zadarmo v tipovacke.

Reagovat
Xavi8

Sevilla 1, Real handicap - tip 3:1 a hlavne ten kurz na Bilbao ma laka

Reagovat
One-Real

Tak rok z rokem se nám opět sešli a je co hodnotit..ve fotbalovém světe, se toho za ten rok událo dost a dost..klubům v sezone 2008/09 "kralovala" Barcelona, v Itálii opět "dominoval" Inter a Anglii ovládla opět parta z Manchesteru kolem Giggse, Scholese, Rooneyho a dalších..soutěže skončily a začlo léto a hýření přestupových vod, kartami nejvíc míchal nový prezident Realu Peréz a do výběru merengues přivedl pár hráčů světové extratřídy..nadruhou stranu ani ostatní týmy nezůstaly pozadu a přiváděli hráče zvučných jmen...namátkou např..Barcelona Ibrahimoviče, Inter Snejidera,Millita,Eto"a a ani německý Bayern nezůstal pozadu a vykoupil z Realu Madrid Arjena Robbena..celkově bylo léto velmi zajímavé a diváci se mohli těšit na novou sezonu..

Tady na eurofotbalu pokračuje dál a dál rapidní nárůst uživatelů, bohužel většinou k neprospěchu kvality diskuze (čest vyjímkám)..v diskuzích vidí člověk každý den jiná jména, ale nadruhou stranu to potvrzuje oblíbenost tohoto webu, který navštěvuje čím dál tim víc lidí..jinak mě osobně by se tu na EF líbilo aspon nějaké okrajové věnování se i jiným ligám (portugalské, polské,ukrajinské)..stačilo by 1-2 články do tejdne a určitě by to bylo příjemné zpestření nejenom pro mě, ale i pro ostatní uživatele

Jinak rád bych připomenul ještě jednou letní sraz, na kterej asi hlavně někteří nejmenovaní uživatelé a účastnící zminovaného srazu jen tak nezapomenou..za přípomenutí stojí například Frenkýho "uvítání se" do víru dění a následná GATTUSOVA odplata nositeli bílého trička, dále bych zmínil výhru výběru merengues (přesněji dvou fanoušků Realu..mě a yarda s pomocí PJe, Frenkýho, GATTUSA, Andyho a to je snad vše) nad výběrem katalánců+netopýru v podobě 10:8 po litém boji a skvělém výkonu našeho týmu...jinak určitě se nesmí zapomenout na spanhelovo záverečné chlastací "extempore" kterým naprosto trumfnul Frenkýho a zajistil všem účastníkům nezapomenutelný zážitek..za zmínku stojí hlavně jeho památný rozhovor odehrávající se ve vlaku s efcébéčkem, týkající se zablitého hajzlu a spanhelova mobilu..

Dále bych tu měl takové malé přiblížení pár zdejších uživatelů..

Budiž začneme tím nejmín příjemným a to fanoušky Barcelony..začal bych u jirky-fcb..(mimochodem hostitele srazu, za což má u mě malé bezvýznamné a lehce smazatelné plus) se kterym si z "culés" party rozumím asi nejvíc a nejvíc si s ním na icq/qipu pokecám...ač to neni nějaký zdatný fotbalista a dal by se považovat za "našeho hráče"..tak občas pomohl svému týmu nějakým nevybíravým zákrokem nebo pokusy o motivaci svého týmu..vytknul bych mu jen to, že se mě snaží pořád a pořád provokovat a patrně si myslí, že mě takovéhle řečičky ohledně Realu nějak rozhodí :) ..jinak je to ale fajn chlap, co srandu nezkazí a o fotbale toho ví celkem dost

Dalším z "enklávy" fanoušků blaugranas je bohumínský chlastací "specialista" a není jím nikdo jiný než spanhel, kterej na srazu neudivil jen dobrým fotbalem z jeho strany, ale hlavně jeho absolutní střískáním se záverečný večer, kdy šokoval celkem všechny a ráno když vyšel z garáže, stačil nějaký omylný pšouk a mohli bychom ho hledat někde v Rakousku...ale budiž, ač jsem ho v době kdy jsem na EF chodit začínál rád neměl, tak jsem mu časem na chut přišel a začal jeho časté provokoace brát s nadhledem,.jinak co jsem poznal na srazu fajn kluk/chlap a celkem dobrej fotbalista narozdíl od kolegy výš..

Posledním z přiznivců Barcy je Dr.Kyslík..pardon Petr Killian..kterej ze začátku nechával všechny v tajnosti jestli na sraz skutečně přijede, ale nakonec se dostavil..což valencijsko-barcelonskému výběru celkem dost pomohlo a Kyslík patřil mezi lepší hráče v jejich týmu..co dál k němu napsat?..dokud jsem ho znal pouze z EF myslel sem si kdovíjak bude vypadat a on to úplně normální chlap a proti tomu jak se občas choval v diskuzích sem ho vůbec nepoznával..jak říkám fajn chlap, co nezkazil srandu a hlavně jeho noční diskuze s efcébéčkem o Vsetínu a ?(Barošovi?) byla dost "přínosná"..:)

Koho bych neměl opomenout je určitě KopyTO..aneb další z výběru barcelonsko-valencijského, který na srazu na sebe upozornil hlavně ragbyovou střelou "k Ježkům" a nádherným golem do sítě výběru merengues :(..jinak na hřišti trošičku dojmem hráče, který kdyby byl přivázán na provaze a mohl chodit jen v kruhu, tak by toho nachodil stejně a možná i o něco víc..na co však nezapomenu, je to jak se staral o poblitého, zmláceného Frenkýho a ten mu na to řekl jen: (cituju) ..Kopy (5 sekund pauza) si zmrd!..:D..jinak ale fajn chlap, jen bohužel fandí špatným klubům..

Dalšími které zmínim dohromady jsou Kily a PJ, jinak řečeno kostra EF..Kily výborně zastal roli fotografa a lenocha a jakýkoliv pohyb, byt jen podání míče pro něj byl nepředstavitelný, jako pro Barcelonu dobrý fotbal..jinak ale dobře jsem s ní pokecal o TdF v debatě myslím s jirkou..a PJ?..výbornej brankář, co nás pár těch golů chytil a pomohl tedy k vítězství nad stranou zla...a ještě bych vyzdvihnul situaci kdy někdy pozdě v noci, brzo ráno pár opilých účastníků se snažilo "převalit" jeho auto na bok a PJ odpověděl klasickou anglickou suchou větou: A nechtěli by jste jít do prdele?..

Dál nesmim zapomenout na GATTUSA u kterého těch vzpomínek bude asi trochu víc..začlo to tím, jak se divil, když mě poprvé viděl a pokračovalo neslevujícím nabízením cigaret mé osobě, ale jeho snahy byly suše odmítnuty..jinak bych ho vyzdvihl jako Zorra Mstitele a jako výbornýho obránce našeho týmu, kterej přispěl i svou měrou k důležitému vítězství..jinak GATTUSA přiznám se, jsem si představoval trochu jinak..v diskuzích takovej diplomat slušnej a naživo takovej "rebel" :D...ale tak fajn chlap se kterym je sranda..

Určitě nezapomenu na Frenkýho (Frankie_Yeah) se kterym jsem se viděl párkát (cíleně i necíleně) i po srazu a dost si s nim rozumim (jak na icq, na srazu, tak i pak po srazu, když sme se viděli)..jinak je dobrej kluk, je s nim sranda, celkem dobrej fotbalista (Malouda)..jen do té Denisy, by si Frenký tolik dělat nemusel :D..nezapomenu na jeho uvítání se na sraz, když se s Andym vpotácel zml...do místnosti, kde sme přebývali, tak jsem si řikal, že se uvítal do srazu fakt pěkně a možná jeho "extempore" bylo námětem pro spanhela aby ho trumfnul..

Nesmím opomenout určitě yardu, se kterym si taky rozumim (na icq, na srazu sme ten náš Real taky probrali a mimoto na té jedné akci ((fotbálku na umělce mimo sraz )) )..je to zdatnej fotbalista a s GATTUSEM tvořil velmi velmi údernou obranou dvojici a barcelonský vlak přeš ní prostě a jednoduše nevedl a tak zápas taky dopadl, tak jak dopadl...jinak pro něj platí to co snad pro všechny ty, které sem zmínil a to, že sem rád, že jsem ho poznal, je to v pohodě chlap a žádnou prde* taky nezkazí, což je jedině dobře a navíc fandí Realu, což je velké významné plus..

Dál mezi tyto lidi patří určitě vandertom, kterej se na sraz bohužel nedostavil, ale doufám že přístí rok to určitě napraví...co k němu říct?..velký obdivovatel Higuaín, co k smrti nesnáší Puyola a mimoto fandí olomouckejm syrečkům + je to jeden protivníků v fantacalciu, i když s jeho momentální formou z něj až takový strach nejde..jelikož ho znám jen přes icq, tak nevím co k němu dál napsat, ale podle icq je to asi fajn chlap a doufám, že na přístím srazu se poznáme a barcelonskejm prašivcům nasazíme kupu golů..

Nezapomenu zmínit ani dalšího "merengues", kterým je RMCF..ač spolupokecáme málokdy, tak většinou se v názorech docela shodujeme a často na danou věc máme celkem podobný pohled..škoda, že nemohl přijet na sraz, co sem slyšel, tak fotbalista je to výborný a těch skutečně není opravdu nikdy dost..

Předposledním kterého takhle zmíním je určitě nikdo jiný, než ikercc..kterej patří mezi ty s kterými na icq kecám nejvíc a fotbal neni nejčastější téma...je to další z těch u kterejch doufám, že se na přístí sraz dostaví, at nás je fanoušků Realu na srazu skutečně co nejvíc..jinak je to vášnívý fanoušek CSKA, příležiostně Baníku a snad i toho Realu 8-) ..nadruhou stranu pohodovej kluk se kterym si dokážu na icq celkem vždycky dobře pokecat at už o fotbale, holkách, oblečení či jiných/různých tématech, ke kterým se nějak dostaneme..

A posledním člověkem kterýho zmínim, nemůže bejt nikdo jinej, než Božskej John, se kterym si rozumim z EF společně s Frenkým a ikerccem asi nejvíc a na icq toho proberem hodně at fotbalových i nefotbalových záležitostí, doufám že na přístí sraz taky přijedeš chlape,..jinak je to samozřejmě taky dobrej chlap se kterym si fakt dobře rozumim, pokecám o všem a srandu taky nezkazí, což je jen a jen dobře..jak už sem psal, doufám že se na příštím srazu uvidíme a uvidíš jak se hraje fotbal...jinak je to fanda Jablonce a Marseille, hlavně teda toho Jablonce

Pak bych rád zmínil pár uživatelů, ke kterejm už sem nevěděl co psát, ale myslim, že sem taky patří a to jsou například muzajs, Vincent, Andy Conceicao, Arne, fantomas, kryštof, Logan, M11, Marty9637, R9, Santon, scouser, Interista, merengues, vazquez, madridcan, Shevchenko, terry, Tomanatura, Trewinn, Tsigi, GEGE, ital, MAMUT7, robertocarlos, sebyk a další

Co, nebo spíš koho bych rád zmínil jsou Ramon Calderon a Predrag Mijatovič, kteří sice už moc nepřispívají do tajů dnešní diskuze, ale myslim, že za jejich návrat by se nezlobil snad nikdo, protože jejich hlášky diskuzi vždycky dostali do trochu humornějšího rázu..

A abych nezapomněl tak vám tu přihodím 50 hlášek/výroků co se tu na EF za rok 2009 (+pár z roku 2008) v diskuzích vyskytly a často aspon mě pobavily..

1)

jiri - fcb 19.03.2009 12:11

Teda je to trenérova věc, ale může mi někdo zcela erudovaně vysvětlit, proč jezdí jako trojka Vaniak a ne nějaký mladík sbírající zkušenosti?

georgeo 19.03.2009 12:15

protože důchodci mají levnější jízdné

2)

porcupine 13.10.2008 20:27

Stamford Bride myslíš to místo, kde si trénují kosmonauti stav beztíže? Jediné místo v Anglii, kde není atmosféra....

3)

Název článku: Nevzdáme se, varuje Gago

CFC 01.01.2009 22:35

ten nadpis by měl bejt: Nevzdáme se?Gago

4)

One-Real 01.01.2009 15:39

koukal jsem asi po půl roce na EF a tam je, že Milán nabízí 4 mega za Gallase

Talkers 01.01.2009 15:40

Já tě na EF vidím celkem často...

One-Real 01.01.2009 15:40

teda na FP...doznívá zítřek

5)

Galliani 01.01.2009 13:42

Když si představím že by sme ho měli v AC, to by byla záloha Gatusso, Kaká, Pirlo, Seedorf, Ronaldinho, Beckham, Ronaldo to by byla fakt paráda

GATTUSO 01.01.2009 13:45

začínáš senilnět Adriano..., už ani nedokážeš napsat správně Rinovo jméno

Galliani 01.01.2009 14:48

Já myslím že se to píše Ronaldinho né?

6)

Predrag Mijatovič 08.12.2008 19:38

Už nezbyly, letos jsme za rozhodčí utratili více, než za posily...

Ramon_Calderon 08.12.2008 19:57

Neboj, mám plán jak s financemi vyjít a zároveň si neumazat ruce...

7)

Predrag Mijatovič 08.12.2008 20:28

100. pro peníze !

8)

http://www.eurofotbal.cz/clanky/fanousci-corinthians-privitali-ronalda-s-nadsenim-i-kdyz-nehraje-75440/ (doporučuji přečíst celou diskuzi, aneb one-man show v podání Hudynha)

9)

GATTUSO 05.06.2009 16:30

OT: Pro odlehčení

Módní policie vyhlašuje anketu o "Úlet roku uplynulé sezony Serie A". Výběr je širokej, což není pro Itálii dobrá vizitka, ale je třeba si sáhnout do svědomí a uznat, že se na to občas opravdu nedalo koukat..., desítka nominovaných:

a) Ibrův knírek

b) Seedorfův falcek na krku

c) Rozehnalovy vlasy

d) Josého tréninkové tepláky

e) Miccoliho kopačky

f) Cassanovy slipy

g) Senderosovo "opálení"

h) Taddeiovy trenky

i) Javierova patka (nominace za celoživotní dílo)

j) Željko Kalač

10)

Trewinn - I¦Viola02.06.2009 18:58

O gólech už nechci ani slyšet...

11)

Talkers 02.06.2009 22:23

Zábavná diskuze...

"Kaká je v realu už je to jasný"...

"Kaká nikam nejde, říkal to na tiskové konferenci"

"Kaká jedná s Chelsea"

"Kaká kaká"

"Kaká tu tiskovku měl připravenou předem, je to fejk"

"Kaká je náš" - "Koho" - "no náš" - " a komu sakra fandíš"

Tady jsem se pěkně nasmál...

Patacze 02.06.2009 22:25

Slabší...

Talkers02.06.2009 22:28

To není slabší, to nebyl vtip, to je fakt... Si projdi tu diskuzi, tohle je výtah toho...

Ještě bych tam doplnil

"Blablabla.... barcelona je nej blablabla.... barcelona blabla... nikdo neodmítne bla..."

12)

koks 20.06.2009 13:44

jo jo se ze ŠPnělů neposerte jednou vyhrají ME a už jsou nejlepší tým na světě, teď plácnu např. MS vyhraje Německo a už tady budete psát ty vaše trapný kecy že je nejlepší Německo, já vím, že nejlepší je Nizozemsko a ne ŠPnělsko ktery vyhrálo jednou ME protože mělo formu a tak jim všichni začli fandit a myslet si jací nejsou bohové

13)

-Kopy- 24.06.2009 23:32

No nic, takhle to dál nepůjde...ja, spanhel, fbéčko atd.. jsme tu byli dříve než vy...takže tady zůstaneme ! Fantomas, chazy, aeron a podobní inženýři se odstěhují na nový web, kteří si založí...něco jako www.eurokopana.cz a bude konec hádek ! zůstanou jenom věrní fanoušci dobrého fotbalu... ! VIVA !

fantomas 24.06.2009 23:35

Vožralo...

-Kopy- 24.06.2009 23:37

Nemám tě rád.

14)

mozzi 17.06.2009 21:22

Drogba je na tej istej urovni ako Zlatan ak nie lepší to čo za zapas odmaka Drogba a Zlatan je neporovnatelne.

15)

božský John 17.06.2009 22:01

Jde o to,že 0,1m/s má asi takovej vliv jako somálský hospodářství na otáčení se Jupiteru kolem svý osy..

16)

DominikH 21.07.2009 11:26

Myslim že Slavia má taky kádr na vátězství v Poháru UEFA... A hlavně ligu nedělá jeden tým

DominikH 21.07.2009 11:31

Podle mě je kádr Slavie v současnosti kvalitnější než Saktaru...

17)

Los čtvrtého předkola Evropské ligy

Slavia - CZ Bělehrad

willi 07.08.2009 14:11

škoda... Eden byl celkem pěkný stadion

18)

Honda nevylučuje přestup do PSV Eindhoven

BARCA01 03.09.2009 13:19

no kdyby hral proti Spartě tak z něho Řepka udělá Mazdu

19)

Tsigi 27.08.2009 19:41

úplně nejdrsnější je že i se Slovenskem se stam můžeš dostat na nějakej závěrečnej turnaj

(pozn. myšleno ve hře FM)

20)

Liga mistrů- los základních skupin

merengues 27.08.2009 19:49

Pěkný . Hunter si konečně zahraje na Santiago Bernabéu LM .

merengues 27.08.2009 20:02

Velkých návratů je v těch skupinách fakt hodně. Za všechny bych jmenoval Heinzeho, tam nezůstane jedno oko suché, že konečně stojí na druhé straně.

21)

Getzo5 04.08.2009 20:41

OT: Kily jde do San Lorenza

lexess 04.08.2009 20:42

byl to dobrej redaktor

22)

hefy 06.09.2009 20:59

Když se řekne slovo fotbal, ihned následuju slovo Giggs.

kroupajz 06.09.2009 21:13

jono, můj kamarád vždy říká: jdem hrát fotbal giggs, jdeš taky?

23)

GATTUSO 28.08.2009 19:20

Pato: "Inter je silnej, vždyť vyhráli 2 Scudetta ( ), ale my se nebojíme nikoho."

robertocarlos 28.08.2009 19:21

to je vůl

GATTUSO 28.08.2009 19:22

dělám si prdel, neřekl to..., jen jsem zkusil, kterej vůl se první chytne

24)

10 28.08.2009 18:13

Juventus fandí AC Milán

Junino 28.08.2009 18:21

Uplatkari uplatkarum!!

25)

Frankie_Yeah 18.09.2009 22:50

Maldini se skloňuje podle Mussoliniho.

26)

Lucas se srovnání s Alonsem brání

a) $trike.Lampard 16.09.2009 19:04

Nač srovnávat, každému je přece jasný Lucasi, že Alonso Rafovi nekouřil.

b) božský John 16.09.2009 19:06

Falešná skromnost...

c) Frankie_Yeah 16.09.2009 19:27

Sport.es : "Alonso se srovnání s Lucasem brání."

27)

merengues 26.09.2009 22:34

Aha, to řvou "David Villa", já si nejdřív myslel, že to je "druhá liga".

28)

Tomanatura 20.12.2008 20:37

Čeští agenti by opravdu prodali i eskymáka do Barcelony...

29)

Wašek 29.10.2008 15:43

Při pohledu na tabulku je vidět, že Tottenham je opravdu nejsilnější tým v Anglii. Unesou nad sebou všech 19 týmů.

30)

vanDit 28.11.2009 12:35

Rekl bych ze Tevez neni ten typ co je na prachy

31)

merengues 07.10.2009 16:44

Výborně.

Realizační tým Real Madrid Castilla 2010/11:

Trenér: Roberto Carlos

Asistent trenéra: Rubén de la Red

Kondiční trenér: Guti Hernández

Lékař: Christoph Metzelder

Maskot: Marcelo Vieira

Tiskový mluvčí: Karim Benzema

Správce dětského koutku: Royston Drenthe

32)

merengues 14.10.2009 22:54

Gratulace na východ

nám zas zbyl jen smutný bod

Více klidu, žádné hádky

dnes nebyl čas na pohádky

Spojme se teď dohromady

za hodinu drama zase tady

Raz, dva, tři, eins, zwei, drei

z plných plic řvem URUGUAYYYYYYYYYYYYY

33)

Hodak 16.10.2009 18:52

hele co znamená když dám 10

vandertom 16.10.2009 18:53

Že vsadíš za deset korun

herbage 16.10.2009 19:32

A 02?

vandertom 16.10.2009 19:54

Zavoláš na operatora 02, a tam Ti poradi tip na tento zapas.

dakri 16.10.2009 21:00

a co 12?

vandertom 16.10.2009 21:01

Po dvanacti pivech ti bude všecko jasný

34)

Gianluigi Buffon jr. 18.10.2009 13:40

chybý tam jméno Gianluigi Buffon..

merengues 18.10.2009 13:42

Cucals kozy Šeredové, to ti musí stačit.

35)

robertocarlos 21.10.2009 18:49

copak, nemáš radost? Calcio je více než rivalita, v LM vždy přeju všem Italům...

10 21.10.2009 19:12

já taky, proto nikdy nepřeju Interu

36)

Vaniak se stal náhradníkem, ale ve Valencii bude chytat

Lahvac-CZ 21.10.2009 17:51

Z toho nadpisu jsem pochopil, že Vaniak přestoupil do Valencie

37)

Agent:Krasiče chtějí v Anglii.Milán má šanci v létě..

PiTRiSekk 01.12.2009 12:59

já bych navrhoval nějaký slabší tým z PL....v těch velkých klubech se hódně rychle ztratí...co třeba Wigan jako náhrada za Valenciu??nebo Stoke, Sunderland, možná Tottenham ale kluby z velké pětky...to asi ne...i když myslím že Sir Alex by mu určitě nějakou šanci dal jak ho znám...

38)

Alonso:Výsledek El Clasica bude důležitý, ale ne rozhodující

Axiss 27.11.2009 23:48

Remíza. Barcelona vyrovná v sedmé minutě nastavení z penalty, když Messi předtím zakopne ve vápně o vlastní tkaničku.

madridcan 28.11.2009 01:19

aj ked mal by som sa zasmiat,ale je to take suchem,ze nemozem.Napriek tomu,ze som madridista tak mi to nepride dvakrat vtipne A kedze som spal poobede a teraz ma nejak netaha na spanok tak ti napisem aj reakcie inych uzivatelov na teba

ehmmm- smějící se smajlík+palec nahorů

MigueliFCB-smajlík s kroutícíma se očima+palec dolů

Jiri-fcb-gratulujem,prave si prekonal hranicu svojej debility palec nahorů

ListerRD5692-Asi takto ha ha ha

Yarda- usmívající se smajlík

$dolar$- 4x smějící se smajlíky A este si zabudol pripomenut,ze si kupili Ovreba v zapase s Chelsea

39)

Counter 31.10.2009 15:53

Spurs mají úchvatný desetiletý komplex, jejich nemohoucnost porazit nás v lize opravdu stojí za zmínku. Tohle krásně koresponduje s jejich dnešním výkonem :

http://onlinegooner.com/gallery/laugh/images/24.jpg

40)

lili.cc 07.11.2009 20:35

Ještě by jsme mohli vyhrát my a MenJunájtyd a je to nádhernej výkend

xbecks 07.11.2009 20:37

Neber to zle, ani jako dvojsmysl ale máš to ráda tvrdě, viď?

41)

kiki afc 08.12.2009 20:39

Arsenal nemá sympaťákov??????? a čo takto Almunia (Fabianski), Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy-Denilson-Song-Fabregas-Ramsey-Nasri-Arshavin-Rosicky-Van Persie-Eduardo-Vela

Getzo5 08.12.2009 20:41

poľský humor, alebo vírus Herbage1N1?

42)

j_mrazik 07.12.2009 16:17

Je fakt, že v Arsenalu by to chtělo nějakou vysokou tvrdou střílející rychlou sobeckou svini.

hrubas 07.12.2009 16:18

Bendtner je vysokej, tvrdej, rychlej (křídlo), svině, střílí taky do všech částí tribuny...

43)

david999 09.12.2009 16:41

čau lidi jak sem občas píše ten z toho stape blog jak nabizi 100%jisty zapasy tak mu nevěřte taha akorat z lidi prachy a dava mylny tipy!!!

44)

jiri - fcb 08.11.2009 00:29

zachvíli tu můžeme mít rekordy, že třeba Valencie nedostala už 20 let gól od zimbabského klubu a třicet let nedostala gól od žádného hráče z Ostrova sv. Kateřiny

Tsigi 08.11.2009 00:33

myslím si, že nějakej rekord stanovil tím, že 2x neporazili Slavii s Hubáčkem v základu

45)

Lovec 1.12.2009 22:11

Já ti naprosto rouzmím. Můj nejoblíbenější klub je Arsenal, ale hned v závěsu jsou Spurs

46)

SeRgEaNt 13.11.2009 15:15

Barcelona a pujcit?? Barcelona bymohla koupit Real Madrid a koupit i fva takov stadiony jako Nou Camp k tomu a porad by to zaplatila bez pujcky. V abrcelone penize jsou synku

47)

Talkers 26.11.2009 14:16

21.12.2012 - Ferguson pochválil rozhodčího po prohraném zápase, konec světa se blíží...

48)

Slávista Suchý v zimní přestávce odejde do Spartaku Moskva

a) stavik 23.11.2009 17:26

No, nevím, jestli udělal dobře. Podle mě jít prvně do nějakého top týmu Gambrinus ligy, tam se vyhrát a až pak ven.

b) Bakary11 23.11.2009 17:28

Když parkujeme u Edenu, tak řikám sem ne, sem centruje Hubi..

49)

Suarez popřel, že by podepsal smlouvu s Chelsea

kubys 09.12.2009 18:03

Nová taktika Chelsea...už ne podepisování za zády klubu, ale i za zaády hráče!!!

50)

Světové talenty: Vladimír Weiss ml.

a) Counter 03.11.2009 17:52

Vlado už teď šoupne Bellamyho s Petrovem do kapsy, nechápu, proč nehraje v základu

b) Chazy 03.11.2009 17:56

Zlaty mic do tri let

božský John 03.11.2009 18:07

Trapný...kdybys nebyl zamindrákovanej Čech, tak Ti musí bejt jasný, že ho získá už za rok

c) honziss 03.11.2009 17:56

Slovensko - sportovní úspěchy země:

- mistr světa v ledním hokeji 2003

- účast na fotbalovém MS 2010

- Vladko Weiss ml.

a jako trešničku bych uvedl úryvek rozhovoru fcbéčka a spanhela odehrávajícího se v ? neděli ráno předpokládám..neni to úplně doslovné, ale hodně podobné originálu (dík patří Kilymu)

spanheli, tys mi zablil hajzl

jo, telefon ti nějak pošlu

ale tys mi zablil hajzl

jo, ten telefon tady mám

tys mi hlavně zablil hajzl

telefon vyřešíme

zablils mi hajzl

ne, nikoho jsi nezabil

zablil jsi mi hajzl

ne, není mrtvej

zablitej

+v neposlední řadě jedno video pro zasmátí (http://www.youtube.com/watch?v=F4ZY9sJe0rY )

těd snad už (ano i fanouškům Barcelony) hodně štěstí, zdraví, lásky přátel a at se vám splní všechno co si přejete..Merry Christmas and Happy New Year

P.F 2009 :)

Za okny sype se sněhu jak kráva,

domov nam provoní fernet a tráva.

Půlnoc se blíži, nohy se pletou,

děti zas uvidí maminku sjetou.

Tátovi krví barví se džíny,

prdel mu natrhla petarda z Číny.

Ať se Vám povede letošní poslední krok,

přeji Vám úspešný šťastný nový rok.

Pěkného Silvestra a Vánoce přeje One-Real :) ^^!

Reagovat
smazaný uživatel

super shrnutí. Taky něco možná sepíšu, ale uvidíme kdy.

Jinak hlášky některé opravdu dobré

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak díky puso

Reagovat
smazaný uživatel

Hezkej souhrn, Pavliku. Až na tu narážku s Denisou.

Reagovat
smazaný uživatel

Páni! Hezky jste se kluci rozjeli!

Reagovat
Tomanatura

Wow, paráda

Reagovat
Tsigi

má oblíbená

hefy 06.09.2009 20:59

Když se řekne slovo fotbal, ihned následuju slovo Giggs.

kroupajz 06.09.2009 21:13

jono, můj kamarád vždy říká: jdem hrát fotbal giggs, jdeš taky?

Reagovat
smazaný uživatel

Poklona, One-Reale, příští rok na srazu budeš pochválen před nastoupenou jednotkou madriidistů

Reagovat
RMCF

Je na srazu se probírala i TdF? Tak to mě mrzí absence ještě víc... cyklistika je po fotbale má druhá vášeň...

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši, rozjeli jste se nádherně, jen tak dál...

Reagovat
madridcan

sa mi snivalo,ze v 34 minute sme uz 3:0 vyhravali tak preco by sa sen nemohol skutocnostou stat?

Reagovat
madridcan

no sice tesne,ale mi to vyslo Ohrozil ma Gonzalo svojim golom na 4:0 No este sexik s Evou Mendes a som spokojny so svojimi snami

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Al Capone

Musíme vyhrát!

!HALA MADRID!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nad Zarou vyhrjete

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Inak vsetko najlepsie Karimko Dufam,ze oslavis 22 aspon dvoma golmi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
indy

dava nejaka zo slov. alebo ceskych TV stanic dnes Barcelonu?

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelné

Reagovat
madridcan

Reagovat
indy

co

Reagovat
madridcan

skor nie...budes musiet asi na nete pozerat

Reagovat
smazaný uživatel

net.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

hm, sestava napovídá, že ten mač cce Pepek asi vyhrát

Reagovat
madridcan

povedz rovno,ze nehra Chyrginskij

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha, Xavi, co to mělo být?

Tohle měla být bomba do sítě a ne takováhle příhrávka ...

Ale ta patička od Zlatana

Reagovat
Tomanatura

Sice Estudiantes nemám moc v lásce, ale proti Barceloně jim nejde nefandit. Tak snad se ukáou, zatím nic moc fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

doteď jsem viděl tak dvě třetiny. Hledám nějakej koukatelnej přenos. Teď už jsem snad našel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
madridcan

vyhodi ta ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ee, mě to jede bez vyhození

Reagovat
smazaný uživatel

jinak koukám, že moc nevyučujete na Fulhamu. To to fakt tý Chelsea nechcete ztížit?

Reagovat
Tomanatura

tak Fulham ve formě a stoperská dvojice Carrick-De Laet

Reagovat
smazaný uživatel

tak já nevím jak kdo, ale já tohle viděl jako pentli - Xavi si obhodil gólmana, přeskakoval ho a on muzvednul nohu jako závodu a trefil ho do holeně. Dle mě jasná

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, gól pěknej, ale o kousek byl v ofsajdu. Neva. Jedeme dál. Dneksa se to ale se-e jak to jde

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, do druhé půlky to chce přidat tvrdosti - Estudiantes bere ten mač o dost prestižněji a dost to bolí. A taky by to chtělo větší podporu Ibry na hrotu. Zatím se k němu nejvíce dostává Xavi, naopak Messi se (stejně jako v semifinále) vcelku oprávněně šetří. Osobně bych ho stáhnul (já teda ani moc netuším, proč ho Pepek nasadil ...). Překvapuje mě neaktivita Alvése dopředu ...

Jinak obrana a záloha dozadu působí dobře. Argentinci se dostali k jedné střele, bohužel pěkná hlavička a kus ...

Reagovat
indy

ale v poli nas od 20tej minuty prehravaju

Reagovat
smazaný uživatel

Henry je tam tradičně úplně na hovno, Keita taky nic moc...

Reagovat
smazaný uživatel

dnes souhlas. Komlepně mě přijde, že k tomu turnaji přistupujeme, jak si asi zaslouží - fucking

Reagovat
indy

a Ibrovi ked sa nedari, tak nech aspon bojuje...stratil strasne vela lopt ale zabojuje malokedy...a Henry , ak ma este trochu sudnosti v sebe, tak nech sa vypyta dole...Pedro by hadam nieco vyhaluzil

Reagovat
smazaný uživatel

tak podle rozboru 20 cm ofsajd. To se dá pouštět

Reagovat
smazaný uživatel

kurňa, to už přece musí něco padnout ...

Reagovat
smazaný uživatel

Paráááááádní akce Pedra

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, co my dneska spálíme ...

Reagovat
smazaný uživatel

Pedrooooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutočné.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Benzemalda na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

hmm?

Reagovat
smazaný uživatel

Karim na lavce, Pipita v základu .

Reagovat
smazaný uživatel

To je škoda, som ich chcel vidieť vedla seba v útoku Marcelo tým pádom hrá ..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hmm a preco?.. ja by som postavil obidvoch.. Higuain zprava, CR zlava, AM Vaart a vpredu Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť už minimálně měsíc hrajeme něco jinýho, nemůže to Pellegrini zahodit, když se mu to konečně podařilo sehrát.

Reagovat
smazaný uživatel

no hrame neco podobne.. len Ronaldo je castejsie napravo.. a Marcelo ide zlava.. ale tak j po tom prvom polcase nemam ziadne vycitky

Reagovat
smazaný uživatel

Gol gol gol gol gooooooooooooooooooool de Pedroooo!!!

Reagovat
Tomanatura

Pedro jednoznačně na MS, on prostě góly umí dávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Prý penalty ...

To jen dokresluje trapnost tohohle poháru. Měli by to zrušit. Jen to bere síly

Reagovat
smazaný uživatel

Nový komentář

Reagovat
smazaný uživatel

Aj tak je to nuda, nechceli to naťahovať

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť tam ti hráči jen chodí, zbytečný pro fotbal, aby se hrálo dál.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to maj zrušit a hovno po tom.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka pro Tomanaturu:

studiantes dnes ve středu obrany vynikající ve vzduchu a při obranných standartkách. Je to u nich normální nebo je to dnešní naše indispozice? Oni snad nepropustili jedinou standartku ...

Reagovat
Tomanatura

Spíše jen dnešní indispozice. Normálně hrává ve v obraně Angeleri, který dnes nehraje a s ním mívají ještě vyšší kvalitu, ale nějak extra neprostupní fakt nejsou. Ono jde o to, jak právě hrají. Často totoiž hrají jen na tři obránce, takže třeba kraje vůbec nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nic. Prodloužení ...

částečně se tomuto takypoháru a jeho organizaci omlouvám

Reagovat
smazaný uživatel

Mne to potom hned došlo, že sa asi hrať bude kedže Guardiola tam neco vysvetloval ..

Reagovat
smazaný uživatel

Jeffren to tam z tý strany pěkně cpe Měl hrát možná už dřív. Henry si to tam většinou stopnul, počkal, až ho zdvojí a ztratil ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je prostě zápas blbec.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeffren má nějaké přídavné motory nebo mu neřekli, že dneska se nehraje naplno?

Reagovat
Tomanatura

No, nevím, proč to tu všichni kritizujete. pro týmy z Latinské Ameriky je to největší vrchol, čeho můžou dosáhnout. Je pravda, že pro evropské týmy je to nutné zlo, ale třba když si vzpomenete pár let dozadu, tak to bylo o něčem jiném.

Reagovat
smazaný uživatel

Estudiantes se vylítali v první půlce, druhou odchodili a v prodloužení jim došlo úplně

Reagovat
smazaný uživatel

tak když už jsme tam, tak to vyhrát chci, ale opravdu jsi to pojmenoval přesně - nutné zlo

Reagovat
indy

nahradnici Jeffren ..rozhodca a prasaci z La Plaza

Reagovat
smazaný uživatel

Jedinej roh ... Jedinej roh neznamená nebezpečí ...

Reagovat
smazaný uživatel

Gól kozama ...

Reagovat
Shevchenko

Čím to dal?

Reagovat
smazaný uživatel

kozama. To odkoukal od Zlatana

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutočné, 2 x som to vypínal a Barca dala dva goly

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zákrok Vickyho byl neskutečnej Škoda ofsajdu

Reagovat
smazaný uživatel

Taky sem se divil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

uuu, len sa trela ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to doma. Absolutně zaslouženě. Estudiantes to zabalili po první půlce a čekali na pentle. Nakonec jim tam napadalo, co vyselo ve vzduchu.

BARCA, BARCA, BAAAAAARCA

PS: Pedro zase ukázal, že je v pokutovém území neškodnej ... (tohle si budu pamatovat dlouho )

Reagovat
smazaný uživatel

To byly nervy...ale je to doma, paráda...

Visca el Barca...

Reagovat
smazaný uživatel

Veledůležité vítězství z hlediska image klubu, zní to krásně, když se řekne "Barcelona, vítěz všech pohárů".

Viděl jsem jenom konec, ale kdo mě překvapil, byl Jeffren. Argentinci byli asi se silama v koncích, ale on si je tam vodil neskutečně. Měl by dostávat více šancí (jenže v té konkurenci ), proti unaveným soupeřům by s podobnými výkony mohl znamenat hodně.

Reagovat
herbage

To že měl na dresu 7 místo 35 podle mě značí, že bud dostávat více šancí

Reagovat
Tomanatura

Škoda ELp, jde vidět, že prostě argentinská liga není moc fyzicky náročná. Uplně odešli.

Reagovat
smazaný uživatel

Tuto trofej jsem letos stavěl i před obhajobu vv Lize mistrů, jsem rád, e se zadařilo, že jsme zkompletovali sbírku a vytvořili nepřekonatelný rekord

Pedro klasika, Jeffren úžasný, Henry nulový, Keita asi i vinou zraněný taky špatný. Bojana je mi líto, ale nasazení Jeffrena se ukázalo správné. Ibra taky nic moc, ale snažil se. Navíc nedostal pořádný centr. Busquets moc pěkně, škoda že Zlatan zastavil dělovku Toureho...

Estudiante dalo gól z ofsajdu, navíc nám nepískl penaltu, od druhé půle jsme byli jasně lepší a v prodloužení byl rozdíl obrovský, i když tan poslední standardka smrděla...

***VISCA EL BARCA***

Reagovat
herbage

Když srovnám Pedra s Jeffrénem, tak Pedro je možná gólovější, ale jinak ve všem děsně průměrný, takový posouvač míčů. Jeffrén za těch pár minut vaši levou stranu mnohem více rozhýbal než Pedro pravou za celý zápas A přesun Messiho do přeplněného středu je k jeho škodě i škodě vaší hry

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, dneska mě celkově Pep svými taktickými tahy nemile překvapil... ale nakonec i tak jsme to zvládli a jak to probíhalo... na to se historie neptá

Reagovat
smazaný uživatel

Já se stoprocentně ztotožním s tvojím komentem. To se snad ještě nikdy nestalo

Reagovat
smazaný uživatel

teda samozřejmě kromě toho prvního odstavce. To bych bral spíše jako vtípek

Reagovat
smazaný uživatel

Já to fakt tak beru. Obhajoba LM by bylo něco úžasného, také bychom byli první, komu se to podařilo, ale přeci jen vyhrát 6 trofejí v jednom roce se nám už nikdy podařit nemusí a asi ani nepodaří, myslím, že ta šance je daleko menší, než dvakrát po sobě vyhrát LM.

Reagovat
smazaný uživatel

A že se letos finále hraje v Madridu je výzva navíc, ale 6 trofejí je 6 trofejí - to už překonat nelze, pokud se nevymyslí nová soutěž

Reagovat
smazaný uživatel

když to bereš takhle, tak máš samozřejmě pravdu, ale vyhrát tenhle turnaj je jen o něco víc sledovanější než vyhrát Perleťový pohár v Průhonicích (nebo kde se to hraje).

Takže - z pohledu 6ti různých trofejí v jednom roce je to samozřejmě výborné, ale tenhle samotný turnaj pro mě valnou váhu nemá

Reagovat
smazaný uživatel

Copak ti chudáček házenkář Henry zase udělal?

Reagovat
smazaný uživatel

...nastoupil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A i když mi je ještě blbě ze včerejší kalby, jdu se znova ožrat...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tohle by mě zabilo

Reagovat
smazaný uživatel

Simply the best

Reagovat
smazaný uživatel

Děkujeme za chválu, proti Zaragoze jsme mohli dát i víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Soldado, Soldado, Negredo . Skvělé výkony, líbíli se mi i Codina a Parejo .

Reagovat
smazaný uživatel

Codina je jednotka?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele