Premier League - preview 3. kola: Manchester United - Liverpool

20.08.2022, 08:34, aktualizováno 22.08.2022, 08:51
Previews
Mohamed Salah (© AFP)
Třetí dějství anglické nejvyšší soutěže zakončí souboj dvou gigantů, kteří stále čekají na první letošní výhru. Liverpool bral v obou předchozích případech bod, Manchester United dokonce dvakrát prohrál...
Manchester United - Liverpool FC  (pondělí 21:00)
V pondělí večer nás čeká již 210. derby mezi Manchesterem United a Liverpoolem. Dokáže se domácí celek dostat z krize a zaskočit odvěkého rivala nebo opět vyhoří?

United se zmítají v krizi, po prvních dvou kolech se nachází na posledním místě se skóre 1-6. Nizozemský lodivod Erik ten Hag tak musí řešit řadu problémů. V přestupovém období se sice podařilo přivést tři posily, ale kýžený efekt to nepřineslo. Fanoušci jsou nespokojení s vedením klubu, žádají majitele, aby klub prodali někomu jinému, na povrch prosakují informace o hádkách mezi hráči a každý den se v médiích objevují nové informace o údajné nespokojenosti Cristiana Ronalda.

Ve druhém kole předvedli Rudí ďáblové hrozivý výkon proti Brenfordu, na jehož stadionu prohrávali po 35 minutách 4-0. United dělali v obraně školácké chyby a podíl na dvou gólech měl David de Gea, který zažil hodně nepovedený den. Erik ten Hag neskrýval v pozápasovém rozhovoru zklamání. "Chyby, co jsme dnes udělali si nemůžete dovolit na takové úrovni. Je očividné, že potřebujeme nové kvalitní hráče, pokusíme se je přivést," řekl nizozemský kouč.

Domácí se chtějí odrazit ze dna, ale bilance vzájemných zápasů napovídá, že je čeká těžký úkol. V minulé sezóně Liverpool porazil Manchester v obou zápasech výsledky 5-0 a 4-0. V nejvyšší anglické lize čekají Red Devils na výhru proti rivalovi od března 2018. Erik ten Hag může pro pondělní duel opět počítat s Martialem, který se vrací po poranění stehna. Mimo zůstává Victor Lindelöf, Facundo Pellistri a Brandon Williams.

Anglický útočník Marcus Rashford před zápasem vyzval fanoušky, aby za klubem stáli a poukázal na to, jak moc jsou v těchto chvílích pro tým důležití. "Vždy, když jsme porazili Liverpool, tak nám k tomu fanoušci výrazně pomohli. Pokaždé je to fyzicky i psychicky náročný zápas, takže je určitě budeme potřebovat. Budou chtít porazil Liverpool stejně jako my," prohlásil v předzápasovém rozhovoru Rashford.

Ani Liverpool nezažil příliš povedený start do nové sezóny. V prvním kole remizoval ve Fulhamu a minulý týden si v domácím utkání s Crystal Palace připsal opět jen bod. Svěřenci Jürgena Kloppa měli v posledním zápase celý první poločas jasnou převahu, ale i přesto šli do šaten za nepříznivého stavu, když se po jediné výraznější akci hostů prosadil Zaha. V 57. minutě obdržel za zbytečnou "hlavičku" červenou kartu Núñez a Liverpool šel do deseti. I tak se týmu podařilo vyrovnat, když se v 61. minutě trefil po krásném sólu Díaz. Do konce zápasu už se diváci gólu nedočkali, a tak oba týmy braly bod.

Do zápasu s United určitě nezasáhne Jota, Jones, Konaté, Matip, Oxlade-Chamberlain, Ramsay, Thiago a také Núñez, který je v třízápasovém trestu. Naopak Klopp znovu může počítat s Firminem a Keitou. Oba hráči normálně trénovali a měli by být na zápas připraveni.

Německý kouč nepřipouští, že by šel jeho tým do zápasu v roli favorita. "Samozřejmě, že celý svět bude sledovat tento zápas. Soupeř sice úvodní dva zápasy prohrál a není v ideálním rozpoložení, ale my jsme taky ztratili body. Je to velmi specifické utkání, kde se střetnou dva angličtí giganti, kteří se dokážou na derby vyhecovat. Takový zápas nikdy nemá jasného favorita," řekl Klopp.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Dalot, Varane, Martínez, Malacia - Fernandes, Fred, Eriksen, - Sancho, Ronaldo, Rashford
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson - Elliot, Fabinho, Henderson - Salah, Firmino, Díaz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.92 - 4.41 - 1.68
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Leeds United - Chelsea FC  (neděle 15:00)
Leeds United hostí ve třetím kole Premier League Chelsea. Oba celky začaly sezonu se stejným úspěchem, když získaly čtyři body. Díky lepšímu skóre jsou Whites sedmí, Blues však jsou jen o příčku za nimi.

V úvodním kole Leeds vyhrál na domácí půdě s Wolves, vyrovnávací branku zařídil Rodrigo, vítěznou si nešťastně dal jako vlastní Rayan Ait Nouri. Naposledy pak Whites remizovali 2:2 se Southamptonem, když se dvakrát prosadil znovu Rodrigo, který je spolu Mitrovičem a Zahou na čele tabulky střelců. Remíza se Saints však musela zamrzet, protože Leeds vedl o dvě branky. Manažer Jesse Marsch tak musí dál pracovat na defenzivě, Leeds totiž v posledních 27 zápasech udržel pouhá dvě čistá konta. V minulém ročníku však jeho tým nedokázal vyhrát dvě domácí klání po sobě. Nyní na to ideálního soupeře nemá, s Chelsea totiž nevyhráli Whites už osm duelů v řadě.

Chelsea na úvod ročníku vyhrála po penaltové trefě Jorginha 1:0 na Evertonu, poté ji čekalo derby s Tottenhamem, které skončilo remízou 2:2. Prosadila se nová stoperská posila Kalidou Koulibaly a Reece James, Spurs však dokázali v úplně poslední minutě vyrovnat, což vyvolalo hádku mezi oběma realizačními týmy. Trenér Thomas Tuchel dokonce inkasoval červenou kartu, a tak nyní bude moci koučovat pouze na dálku. Jestli to vyjde, Chelsea oslaví druhou výhru na půdě Leedsu v řadě, což se jí ještě nikdo nepodařilo. V letošním kalendářním roce si Blues na hřištích soupeřů vedou znamenitě, vyhráli dvanáct z celkového počtu šestnácti zápasů a jen dvakrát inkasovali více než jednu branku.

"Zkoušíme nová cvičení, na každý zápas máme tak tři až čtyři dny přípravy, což je pro nás hodně nezvyklé. Tým je velmi vnímavý, pro mě je to velká radost trénovat takové skvělé hráče, které v kádru máme. Každý zápas si užívám naplno, i když minule jsem byl rozčarovaný, což bylo znát. Ale podali jsme nadstandardní výkon a zasloužili jsme si vyhrát. Ale alespoň víme, na co můžeme navázat," líčil pro klubový web manažer Thomas Tuchel.

Poslední vzájemný duel Leeds s Chelsea sehrály letos v květnu a Blues jej jednoznačně ovládli 3:0, když skórovali Mason Mount, Christian Pulisić a Romelu Lukaku.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Kristensen, Koch, Llorente, Struijk - Adams, Roca - James, Aaronson, Harrison - Rodrigo.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Azpilicueta, Silva, Koulibaly - James, Loftus-Cheek, Jorginho, Cucurella - Havertz, Mount - Sterling.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.32 - 4.69 - 1.52
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Ham United - Brighton & Hove Albion  (neděle 15:00)
West Ham United vyzve ve třetím kole Premier League Brighton. Hammers nezačali nový ročník vůbec dobře, když dvakrát prohráli a dokonce nevstřelil ani branku. Seagulls získali čtyři body a pohybují se v první polovině tabulky.

Vyhrabat se z předposledního místa bude jasný úkol West Hamu pro následující zápas. V prvním kole totiž Moyesův výběr prohrál s úřadujícím mistrem Manchesterem City 0:2 a minule nestačil na nováčka Nottingham Forest, se kterým padl 0:1. Poprvé od sezony 1993/94 tak kladiváři nemají po dvou kolech na kontě ani jeden gól, na ligovou výhru už navíc čekají čtyři utkání. West Ham v součtu vyhrál jen dvě z posledních jedenácti ligových utkání a navazuje na špatnou formu z konce minulého ročníku, díky které přišel o účast v některé z "lepších" evropských soutěží. V předcházejících třinácti případech navíc Hammers udrželi čisté konto jen jednou, a to ještě se sestupujícím Norwichem.

Brighton v prvním kole dokázal vyloupit slavný Old Trafford, na kterém proti Manchesteru United vyhrál 2:1 díky trefám Pascala Grosse z prvního poločasu. Minulý víkend pak Potterovi svěřenci remizovali 0:0 se silným Newcastlem, a tak se zdá, že jeho mančaft může zatím být spokojený. Navíc, když přišel o opory Marca Cucurellu a Yvese Bissoumu. Proti nejlepší sedmičce z minulého ročníku se rackům daří, z posledních šesti střetů s "elitou" vyšel Brighton pětkrát jako vítěz. Seagulls se navíc venku poměrně daří, v pěti z posledních šesti zápasů mimo domov se prosadili jako první.

Poslední vzájemný souboj West Hamu s Brightonem skončil v letošním květnu výhrou nynějších hostí 3:1.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Coufal, Johnson, Zouma, Cresswell - Souček, Rice - Bowen, Fornals, Benrahma - Antonio.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sanchez - Veltman, Dunk, Webster - March, Mac Allister, Ceicedo, Trossard - Gross, Lallana - Welbeck.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.42 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Newcastle United - Manchester City  (neděle 17:30)
Newcastle United hostí v zápase třetího kola Premier League Manchester City. Magpies v prvních dvou duelech uhráli čtyři body a drží se v závěsu za nejlepšími, Citizens zůstali stoprocentní a se skóre 6:0 se usadili tam, kde loni skončili, tedy na první příčce.

Newcastle začal letošní ročník vítězně, když si poradil s nováčkem z Nottinghamu 2:0, prosadili se Fabian Schär a Callum Wilson. O týden později pak bez branek remizoval v Brightonu, díky čemuž se spolu s příštím soupeřem řadí mezi jediné dva celky, které zatím neinkasovaly. Magpies nyní však čeká proti rozjetému City těžký úkol, jak udržet čisté konto.

"Vždy svým hráčům říkám, aby se srovnávali jen s těmi nejlepšími, což nás nyní čeká. Naši obránci budou na jejich útočnou sílu připravení, což jsme mimochodem dokázali v předchozích dvou kláních. Ale nesmíme být příliš pasivní, protože za to by nás dříve nebo později potrestali," prozradil na klubovém webu manažer Newcastlu Eddie Howe.

Manchester vletěl do nové sezony jako uragán, když v prvním kole porazil West Ham 2:0 po dvou gólech Erlinga Haalanda. Ve druhém kole schytal výprask 4:0 Bournemouth, když se střelecky prosadili Ilkay Gündogan, Kevin De Bruyne, Phil Foden a vlastní branku si dal Jefferson Lerma. Poprvé od roku 1929 se tak navíc stalo, že Manchester United byl v ten samý den na zcela opačném pólu tabulky na jeho městský rival. Nyní Guardiolův výběr sice čeká těžší kalibr, opřít se však může o fakt, že na půdě soupeře prohrál naposledy loni v prvním kole. Obejít se však Manchester musí bez zraněného Laporteho. Na gólovou smršť by se však fandové příliš těšit neměli, protože v pěti z posledních šesti vzájemných utkání v St. James Parku padly maximálně dvě branky.

"Newcastlu se podařilo složit velmi kvalitní kádr, který jistě bude mít vysoké ambice. My se na ně musíme maximálně připravit, protože nedostaneme ani metr zadarmo. Hrají hodně agresivně, navíc je požene domácí publikum na jednom z nejlepších stadionů v lize. Ale chceme zůstat stoprocentní," uvedl pro klubové stránky trenér City Pep Guardiola.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Willock, Guimaraes, Joelinton - Almirón, Wilson, Saint-Maximin.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Dias, Aké, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Mahrez, Haaland, Foden.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.16 - 4.94 - 1.46
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tottenham Hotspur - Wolverhampton Wanderers  (sobota 13:30)
Tottenham Hotspur hostí v utkání třetího kola Premier League Wolverhampton Wanderers. Spurs jsou po výhře a remíze v tabulce čtvrtí, Vlci prohráli a remizovali, díky čemuž jsou momentálně čtrnáctí.

Spurs v minulém kole sehráli derby s Chelsea, po divokém závěru duel skončil remízou 2:2. Skóre otevřel Koulibaly, vyrovnal Hojbjerg. Blues znovu poslal do vedení James, za Kohouty poté v šesté nastavené minutě vyrovnal Kane. Jelikož však této brance zřejmě přecházel faul, strhla se po závěrečném hvizdu strkanice mezi koučem Tottenhamu Antonio Contem a jeho protějškem Thomasem Tuchelem. Ta vyvrcholila červenou kartu pro oba manažery. V úvodním zápasu pak Spurs vyřídili Southampton 4:1. Na Wolves však doma Conteho výběr nemá z poslední doby nejlepší vzpomínky, protože v minulých čtyřech setkáních na Tottenham Hotspur Stadium hned třikrát vyhráli hosté.

"Bude to náročné, ale po remíze s Chelsea je velmi důležité znovu získat tři body. Ale mluvíme o kvalitním soupeři, který v nedávné době přivedl dvě kvalitní posily Guedese a Nunese. To znamená, že mají určitě velké ambice. Naši fanoušci musí vytvořit co nejlepší atmosféru, aby to měl soupeř co nejtěžší," uvedl pro klubový web trenér Antonio Conte.

Wolves nezahájili sezonu úplně podle představ, jelikož v prvním kole prohráli na půdě Leeds 1:2 a minule remizovali s nováčkem Fulhamem 1:1. Celkově už Wolverhampton v lize nezvítězil devětkrát v řadě. Trenér Bruno Lage by nejspíš i s ohledem na to chtěl přivést ještě nějaké posily. Od únorové výhry na půdě Spurs uhráli Wolves na hřištích svých soupeřů pouhé čtyři body. A to se se v minulé sezoně pyšnili nejlepší venkovní bilancí jakožto kurzoví outsideři. Nyní se však vlci budou muset obejít bez opor Raula Jimeneze a Joao Moutinha, které bude muset kouč Lage nahradit.

V posledním vzájemném duelu Wolves vyhráli na Spurs 2:0, zápas rozhodli už v první dvacetiminutovce Raul Jimenez a Leon Dendoncker.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Sanchez, Dier, Davies - Emerson, Bentancur, Hojbjerg, Sessegnon - Kulusevski, Kane, Son.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Jonny, Collins, Kilman, Nouri - Neves, Dendoncker - Guedes, Podence, Neto - Hwang.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.75 - 7.68
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Aston Villa  (sobota 16:00)
Nelichotivý start do sezony připravil los Premier League pro Crystal Palace, který z prvních dvou kol přesto vydoloval alespoň bod. Aston Villa ho měla podstatně jednodušší, přičemž zůstala napůl úspěšná.

Eagles i přes povedený výkon doma nestačili na Arsenal, mnoho šancí se jim nedávalo ani před týdnem, kdy nastoupili na Anfieldu. Herně to sice bylo horší než proti Gunners, avšak Zaha poslal hosty v první půli do vedení, další pro ně pozitivní moment přišel po pauze, kdy se nechal vyloučit Núňez. Díaz sice dokázal bleskově srovnat, vítěze však utkání nepoznalo.

Villans na úvod utrpěli šok, když bez bodu odjížděli ze hřiště nováčka z Bournemouthu. Porážku se jim alespoň částečně povedlo odčinit v domácím duelu s Evertonem, kdy je po půlhodině poslal do vedení Ings. Později ve druhé půli navýšil Buendía, Digneho vlastňák jen korigoval na konečných 2:1.

Aston Villa je po návratu do Premier League lehce úspěšnější ve vzájemných zápase, například v minulé sezoně z nich vytěžila čtyři body. V Selhurst Parku díky zásahům Targetta s McGinnem uspěla 1:2, doma se se soupeřem rozešla smírně.

Orli se v zápase musí obejít bez zraněných Fergusona, Butlanda, McArthura a Tomkinse, Aston Villa možná bude celou sezonu bez Diega Carlose. Naopak poprvé v sezoně by se mohl představit Buendía.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Clyne, Andersen, Guehi, Mitchell - Eze, Doucouré, Schlupp - Ayew, Mateta, Zaha
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Chambers, Mings, Digne - McGinn, Kamara, Ramsey - Buendía - Ings, Watkins
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.18 - 3.12
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Nottingham Forest  (sobota 16:00)
Dvě slavné značky, od kterých se však letos nedá mnoho čekat, se střetnou v sobotu odpoledne v Goodison Parku. Domácí tam budou usilovat o své první letošní body, zato nováček z Nottinghamu už je před týdnem získal.

Toffees se přitom v prvních kolech neprezentovali nikterak špatnými výkony, ovšem vinou penalty nejprve doma podlehli Chelsea, aby před týdnem odjeli s prázdnou i z Villa Parku. Po Gordonově neuznaném gólu otevřel skóre Ings, po navýšení Buendíou došlo k rychlé korekci vlastňákem Digneho. Tři body ovšem i tak zůstaly v Birminghamu.

Nottingham si vybojoval návrat mezi elitu po dlouhých letech až v postupovém play-off, přičemž již ukázal, že nechce být do počtu. A to jak velkou aktivitou na přestupovém trhu, posledním důkazem budiž koupě Gibbse-Whitea, tak i představením v prvních dvou kolech. V St. James‘ Parku to sice ještě na body nestačilo, domácí duel s West Hamem ovšem díky Awoniyiho trefě dopadl vítězně. Nutno zároveň dodat, že Rice na druhé straně neproměnil penaltu, do toho oběma celkům nebyl uznán gól.

Everton se musí obejít bez zraněného záložníka Doucourého, naopak návrat hlásí Allan svůj premiérový start by si mohl připsat Onana. Hosté už mají zase k dispozici Yatese a Cooka, zato Colback zůstává na marodce.

Úvodní výkop v Goodison Parku je naplánován na sobotní šestnáctou hodinu, pokyn k němu dá hlavní sudí Andre Marriner.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Holgate, Coady, Tarkowski - Patterson, Davies, Iwobi, Mykolenko - McNeil, Gordon, Gray
Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Henderson - Worrall, Cook, McKenna - Williams, Mangala, O'Brien, Toffolo - Lingard - Johnson, Awoniyi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.51 - 4.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fulham FC - Brentford FC  (sobota 16:00)
Fulham ve třetím kole Premier League vyzve na domácí půdě v Londýně Brentford. Cottagers si zatím připsali dva body za dvě remízy a jsou třináctí, Bees překvapují a se čtyřmi body jim patří dokonce třetí příčka.

Fulham hned v prvním kole přichystal pořádné překvapení. Do Craven Cottage přijel Liverpool jako jasný favorit, domácí s ním však drželi krok a uhráli remízu 2:2. Dvěma góly se blýskl Aleksandar Mitrović. Minulý víkend Cottagers remizovali bez branek na Wolves. A to v závěru Mitrović neproměnil pokutový kop.

Brentford na úvod ročníku remizoval v Leicesteru 2:2, ve druhém kole však přišla drtivá porážka Manchesteru United 4:0, na které se podíleli Dasilva, Jensen, Mee a Mbeumo. To vše v prvním poločase, který slavné Red Devils poslal na poslední příčku. Pro Bees šlo o nejvyšší ligovou výhru od roku 1938. Jinak hosté neprohráli už ve třech londýnských derby v řadě.

V posledním vzájemném utkání vyhrál v říjnu 2020 Brentford 3:0.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Rodák - Tete, Tosin, Ream, Robinson - Reed, Palhinha - Rebanho, Pereira, Decordova-Reid - Mitrovic.
Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Martin - Hickey, Jansson, Mee, Henry - Da Silva, Norgaard, Jensen - Mbeumo, Toney, Wissa.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.47 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leicester City - Southampton FC  (sobota 16:00)
Leicester City vyzve v duelu třetího kola Premier League Southampton. Oba soupeři mají hned v úvodu soutěže co napravovat, získali totiž jen jediný bod. To se obzvlášť u patnáctých Lišek dá považovat za neúspěch, Saints se však určitě také vidí jinde.

Leicester v prvních dvou kolech zůstal za očekáváním. Foxes sice nikterak neposilovali, avšak největší opory v čele s Jamie Vardym, Youri Tielemansem či Jamesem Maddisonem zůstávají v kádru kouče Brandona Rodgerse, který by je velmi rád udržel. Na úvod ročníku ale jeho svěřenci doma jen remizovali s Brentfordem 2:2, když si prosadili Timothy Castagne a Kiernan Dewsburry-Hall. Prohra na půdě posíleného Arsenalu 2:4 už patří na seznam odpustitelných ztrát, trefu útěchy zaznamenal James Maddison a vlastní branku si dal William Saliba. Podobně jako loni však totiž Leicester nezvládá standardní situace. V posledních deseti ligových domácích zápasech ale Foxes prohráli jen jednou.

"Konečně se nám uzdravil Harvey Barnes, do příštího zápasu bude připravený. Zřejmě ne na celých devadesát minut, jasno však bude až po předzápasovém tréninku. Snažím se většinu hráčů naučit na více postů a herních stylů, abychom byli více flexibilní vůči různým soupeřům. Musíme tvrdě pracovat, protože Leicester samozřejmě má hrát o jiné pozice," uvedl jeho manažer Brendan Rodgers.

Saints hned na úvod nové sezony schytali výprask od Tottenhamu, na jehož stadionu prohráli 1:4. Čestný gól si připsal James Ward-Prowse. Minulý víkend musel doma Southampton dotahovat dvoubrankovou ztrátu s Leeds, což se nakonec podařilo díky Joe Aribovi a Kyleu Walker-Petersovi. Kouč Ralph Hasenhüttl pak označil zmrtvýchvstání svých svěřenců za fenomenální. Saints se však potřebují nutně zvednout, protože za posledních čtrnáct ligových utkání dokázali vyhrát jen jednou a hned desetkrát prohráli. Nyní je však pravděpodobnost na zvrat malá, protože svatí v lize na venkovní půdě nevyhráli od února.

Poslední vzájemný zápas se odehrál letos v květnu a Leicester doma v posledním kole vyhrál přesvědčivě 4:1
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Ward - Castagne, Fofana, Evans, Justin - Tielemans, Ndidi, Dewsbury-Hall - Maddison, Varda, Barnes.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazunu - Valery, Kotchap, Salisu - Walker-Peters, Aribo, Lavia, Ward-Prowse, Djenepo - Adams, A. Armstrong.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 4.13 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Bournemouth - Arsenal FC  (sobota 18:30)
První dvě kola vyšla Arsenalu na jedničku a Gunners chtějí svou stoprocentní bilanci udržet i v tom třetím. Čeká je zápas na půdě nováčka z Bournemouthu, jenž si na svůj start rovněž nemůže stěžovat.

Cherries si loni povedeným závěrem sezony zajistili druhé místo v Championship a tím pádem přímý postup do Premier League, jejíž úvod je zastihl také v solidní formě. Na svém hřišti totiž díky zásahům Lermy s Moorem dokázali zdolat Aston Villu. Minulý víkend sice schytali čtyřgólový debakl na Etihadu, to ovšem nebylo zrovna utkání, ve kterém by se od Třešní dal čekat bodový zisk.

Kanonýrům v úvodu sezony poměrně přeje los, čehož se jim zatím daří využívat. Nejprve uspěli na neoblíbené horké půdě Crystal Palace, minulý víkend doma v přestřelce zdolali Leicester 4:2. Dvěma góly a stejným počtem asistencí zazářila letní posila Gabriel Jesus, další trefy přidali Xhaka a Martinelli. O kontaktní góly se postarali Maddison a vlastňákem Saliba.

Během předchozího účinkování Bournemouthu v Premier League se tyto celky střetly celkem desetkrát, přičemž Arsenal slavil sedm vítězství a dvakrát získal alespoň bod. V roce 2020 pak ještě došlo k boji o postup osmifinále FA Cupu. Na Vitality Stadium poslali v úvodu hosty do vedení Saka s Nketiahem, v samotném závěru pak korigoval Surridge.

Domácí se musí obejít bez zraněných Rothwella s Fredericksem, naopak zpátky po překonání covidu by mohl být Zemura. Otazník stále visí i nad Solankem. Na druhé straně by si mohli svůj první start v sezoně připsat Cédric a Smith Rowe, stejně tak i Vieira, pro něhož by šlo i o soutěžní debut po příchodu z Porta.

Utkání v Bournemouthu začíná v sobotu v 18:30, jako hlavní rozhodčí na něj bude dozorovat Craig Pawson.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Travers - Mepham, Senesi, Kelly - Smith, Lerma, Pearson, Billing, Zemura - Tavernier - Moore
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Zinchenko - Odegaard, Partey, Xhaka - Saka, Jesus, Martinelli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.86 - 4.82 - 1.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City22006:06
2.Arsenal FC22006:26
3.Brentford FC21106:24
4.Tottenham Hotspur21106:34
5.Newcastle United21102:04
6.Leeds United21104:34
7.Chelsea FC21103:24
8.Brighton & Hove Albion21102:14
9.Aston Villa21012:33
10.Nottingham Forest21011:23
11.AFC Bournemouth21012:43
12.Liverpool FC20203:32
13.Fulham FC20202:22
14.Wolverhampton Wanderers20111:21
15.Leicester City20114:61
16.Crystal Palace20111:31
17.Southampton FC20113:61
18.Everton FC20021:30
19.West Ham United20020:30
20.Manchester United20021:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1910)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele