Premier League - preview 23. kola: Liverpool stahuje náskok Man City

21.01.2022, 08:34, aktualizováno 23.01.2022, 08:40
Previews
Emirates Stadium (© twitter.com/slaviaofficial)
Liverpool se představí na hřišti Crystal Palace, kde bude chtít snížit náskok vedoucího Manchesteru City. Chelsea čeká londýnské derby proti Tottenhamu, zatímco Arsenal bude plnit roli favorita proti aktuálně poslednímu Burnley. Leicester poměří síly s Brightonem...
Arsenal FC - Burnley FC  (neděle 15:00)
Arsenal hostí v utkání 23. kola Premier League Burnley. "Kanonýři" po dlouhé době bojují o pozice zajišťující postup do Ligy mistrů, aktuálně jsou však až na sedmé příčce. Naopak Burnley je poslední, ačkoliv má o několik odehraných duelů méně než soupeři.

Arsenal poslední tři zápasy sehrál mimo ligu. V posledních dvou zápolil s Liverpoolem v semifinále Ligového poháru a pro Gunners tento dvojzápas pozitivně neskončil. V prvním klání hrál Arsenal už od 24. minuty bez vyloučeného Xhaky, nakonec ale vybojoval remízu 0:0. V odvetě však Reds na Emirates Stadium vyhráli 2:0 po dvou gólech Dioga Joty. Před tím ještě Artetovi svěřenci nečekaně vypadli z FA Cupu s Nottinghamem po prohře 0:1.

Poslední ligový duel tak Londýňané sehráli s Manchesterem City, se kterým padli 1:2. Díky reprezentačním povinnostem jsou mimo Mohamed Elneny a Nicolas Pépé, dále chybí zraněný Carlos Suares a vykartovaní Granit Xhaka a Thomas Partey.

"Je to pro nás velký zápas po porážce a vyřazení s Liverpoolem. Chceme se rychle vrátit na vítěznou vlnu a nadále atakovat top čtyřku, kam Arsenal patří," uvedl pro klubový webmanažer Mikel Arteta.

I Burnley se z FA Cupu odporoučelo po porážce s outsiderem, Huddersfield vyhrál 2:1. Ani v lize to však není to pravé ořechové, Clarets nezvítězili od 30. října, od té doby posbírali čtyři remízy a tři porážky, tu poslední 1:3 s Leeds a před tím stejným výsledkem s Manchesterem United. Hostům se ale v Londýně v poslední době daří a v minulých devíti případech zde v Premier League dokázali vyhrát hned pětkrát. Z Burnley je na Africkém poháru národů pouze Maxwel Cornet, chybět bude i zraněný Ashley Barnes.

Poslední vzájemný zápas Arsenalu s Burnley se odehrál v září v pátém kole a Gunners vyhráli 1:0 po gólu Martina Ødegaarda. Clarets svého soupeře naposledy porazili v prosinci 2020.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney - Lokonga - Saka, Odegaard, Smith-Rowe, Martinelli - Lacazette.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters - Brownhill, Westwood, Cork, McNeil - Lennon - Rodriguez.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.29 - 11.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Liverpool FC  (neděle 15:00)
Crystal Palace přivítá ve 23. kole Premier League Liverpool. Domácí jsou v průběžné tabulce na dvanáctém místě a zřejmě jsou klidným středem tabulky spokojení. Hosté jsou druzí, ale na první City ztrácí už propastných jedenáct bodů.

Crystal Palace se naposledy představil na půdě Brightonu, se kterým remizoval 1:1. Domácí nejprve nedali penaltu a k tomu jim nebyl uznán další gól, skóre tak otevřel Conor Gallagher. V závěru však nešťastnou vlastní brankou vyrovnal Joachim Andersen.

Kvůli Africkému poháru národů nebudou k dispozici Cheikhou Kouyaté a Wilfried Zaha, pro zranění jsou mimo sestavu James McArthur a James Tomkins. Eagles vděčí za svou současnou pozici především Selhurst Parku, kde získali sedmnáct z dosavadních čtyřiadvaceti bodů, a pod vedením Patricka Vieiry zde ještě v Premier League dvakrát v řadě neprohráli.

Liverpool oslavil postup do finále Ligového poháru proti Arsenalu, se kterým nejprve remizoval 0:0, poté však vyloupil Emirates Stadium a po dvou brankách Dioga Joty vyhrál 2:0. O trofej se Reds ve Wembley utkají s Chelsea.

V Premier League Kloppův tým naposledy narazil na Brentford, který porazil 3:0. Prosadili se Fabinho, Alex Oxlade-Chamberlain a Takumi Minamino. Liverpoolu díky africkému šampionátu chybí velká část ofenzivní síly, Egypt reprezentuje Mohamed Salah, Senegal Sadio Mané, Guineu Naby Keïta. Chybět bude i zraněný Nathaniel Phillips. Reds zvítězili ve čtyřech z prvních pěti venkovních zápasů této sezóny, ale v následujících šesti se jim to povedlo už jen dvakrát.

"Ox, doufáme a modlíme se, včera ve čtvrtek běhal, ale nevíme, co to přesně znamená pro dnešek. Pomohlo by, kdyby mohl před zápasem trénovat. Ještě nevím. Zbytek, pokud vím, byly jen bolístky. Ano, bylo jich dost, některé docela velké. Páni, druhá žlutá Parteyho proti Fabinhovi, to byla pořádná rána. Nic jsem neslyšel, takže je to většinou pozitivní, ale někdy mě to po tiskové konferenci překvapí. Ale nic jiného nevím," uvedl ohledně zdravotního stavu svého celku manažer Jürgen Klopp.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Butland - Ward, Andersen, Guehi, Mitchell - Gallagher, Milivojevic, Hughes - Ayew, Mateta, Schlupp.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Jones - Minamino, Firmino, Jota.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.70 - 4.27 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Leicester City - Brighton & Hove Albion  (neděle 15:00)
Leicester City prožil v týdnu pořádný šok. Výborně rozehrané utkání s Tottenhamem "Lišky" nejenže nedotáhly do vítězného konce, nevídaný kolaps v nastaveném čase je dokonce připravil o jakýkoliv možný bodový zisk. Svěřenci Brendana Rodgerse tak stále zůstávají v druhé polovině tabulky a není příliš pravděpodobné, že by se jim ještě v této sezóně podařilo zabojovat o poháry. Naproti tomu Brighton v úterý vydřel bod v duelu s favorizovanou Chelsea, přičemž svěřenci Grahama Pottera byli v celém klání dokonce tím lepším celkem.



Leicester loni až do posledního dne bojoval o účast v Champions League, něco takového se ¨mu ale v letošním ročníku takřka určitě nepodaří zopakovat. Současný zisk 25 bodů totiž stačí jen na 11. místo a nedá se úplně čekat, že by svěřenci Brendana Rodgerse nějak raketově poskočili vpřed. V prosinci odehráli celkem pět zápasů, vyhrát ale dokázali jen dva, když se jim podařilo zdolat Newcastle a velmi překvapivě také Liverpool. Krom toho ještě remizovali se Southamptonem, načež schytali debakl na půdě Manchesteru City a podlehli i na půdě rozjeté Aston Villy. A když už to vypadlo, že se situace otáčí k lepšímu a Foxes by si mohli připsat důležité vítězství nad Tottenhamem, přišel málo vídaný kolaps v nastaveném čase.



Brighton naproti tomu může být se současným devátým místem maximálně spokojený. Loni sice svěřenci Grahama Pottera předváděli parádní fotbal, chybělo tomu ale větší bodové vyjádření, kvůli čemu se Brighton prakticky až do konce sezóny musel obávat o prvoligovou příslušnost. Něco takového už letos nehrozí, Brighton v dosavadním průběhu sezóny prohrál jen čtyři klání a rozhodně bude atakovat svůj rekordní bodový zisk. Graham Potter navíc může být s formou svých oveček momentálně spokojený, devátý celek tabulky totiž naposledy prohrál ještě před Vánoci s Wolverhamptonem, od té doby ale porazil Brentford a Everton, načež remízu si připsal ve dvou duelech s Chelsea a dělbu bodů nakonec vydřel i v domácím duelu s Crystal Palace.


Brendan Rodgers již může počítat s navrátilcem Danielem Amarteym, uzdravený je také Kiernan Dewsbury-Hal, který středeční klání nedohrál kvůli křečím. Hosté se budou muset obejít bez zraněnýchShana Duffyho a Adama Lallany. Na lavičce nebude ani trenér Potter, kterému vyšel pozitivní test na koronavirus. 

Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Albrighton, Amartey, Soyoncu, Thomas - Tielemans, Choudhury, Dewsbury-Hall - Maddison, Daka, Lookman
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sanchez - Veltman, Webster, Burn, Cucurella - Alzate - Lamptey, Moder, Mac Allister, Trossard - Maupay
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 3.50 - 2.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Tottenham Hotspur  (neděle 17:30)
Na londýnskou Chelsea v neděli čeká velmi důležité londýnské derby - na Stamford Bridge totiž zajíždí Tottenham, který by se v případě výhry všech svých dohrávek dokonce dostal před svého rivala. Kdo by něco takového ještě před pár týdny čekal. Domácí celek si totiž nedokázal poradit s početnou marodkou a nabitým programem a začal ztrácet body jako na běžícím páse, kvůli čemu už v polovině ledna vypadl z boje o titul. Tottenhamu se naopak pod trenérem Contem v lize daří a momentálně je favoritem na ono čtvrté ligové místo, které jako poslední zaručuje účast v příštím ročníku Ligy mistrů.


Chelsea v Premier League naposledy vyhrála na Boxing Day, když se jí díky obratu v druhé půli podařilo vyloupit Villa Park, kde domácí Aston Villu díky dobrému výkonu Lukaka porazila 3:1. Jenže o pár dní později vyšlo najevo, že si belgický útočník v jednom z rozhovorů nerozvážně pustil pusu na špacír a rázem byla na světě další komplikace. Do toho Blues vypadli oba křídelní obránci, následně postihly zdravotní komplikace taktéž Christensena a Chalobaha, kvůli čemu musel Thomas Tuchel v posledním ligovém klání proti Brightonu dokonce změnit formaci a zvolit formaci 4-4-2, poněvadž do svého oblíbeného tříobráncového systému prostě neměl stopery.

Není tedy divu, že se forma loňského vítěze Ligy mistrů znatelně zhoršila a momentálně tak Tuchelovi svěřence čekají již čtyři zápasy na vítězství. Od zmíněného tříbodového zisku z půdy Aston Villy totiž Chelsea remizovala na vlastním hřišti s Brightonem a Liverpoolem, těsně podlehla Manchesteru City a v týdnu si z půdy Brightonu opět přivezla pouze bod.



Naproti tomu Tottenham od začátku prosince zaváhal jen dvakrát. Oproti Chelsea odehrál od posledního měsíce roku 2021 odehrál hned o tři ligové zápasy méně a v případě úspěšných dohrávek by mohl svého nedělního soka dokonce předběhnout. Antonio Conte tak zatím naplňuje očekávání - zlepšil defenzivu svého celku a pravidelně sbírá body. Jeho svěřenci si pod jeho vedením neporadili pouze s Liverpoolem a Southamptonem, když si s oběma soupeři body rozdělili.

Spurs navíc v poslední době vynikají i skvělými závěry zápasů - v nastaveném čase totiž vydolovali výhru na půdě Watfordu, načež v týdnu předvedli fenomenální obrat, když na hřišti Leicesteru vyhráli díky brankám v páté a sedmé minutě nastavení. Na Chelsea tak opravdu čeká pořádný oříšek, ačkoliv když se oba soupeři utkali v semifinále Ligového poháru, v obou případech se radovali modří.



Domácí se musí obejít bez dlouhodobě zraněného Bena Chilwella, na listině zraněných stále figurují i další obránci Reece James, Trevoh Chalobah či Andreas Christensen. K dispozici ještě nebude ani brankář Edouard Mendy. Tottenham se musí obejít bez zraněného útočníka Sona a Cristiana Romera, pozitivní zprávou ale je návrat Erica Diera, který by již měl být k zápasu připraven.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Thiago Silva, Rudiger, Alonso - Werner, Kanté, Kovačič, Mount - Lukaku, Havertz
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Sanchez, Dier, Davies - Doherty, Skipp, Winks, Hojbjerg, Reguilón - Kane, Lucas Moura
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.76 - 4.99
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Aston Villa  (sobota 13:30)
Everton hostí v duelu 23. kola Premier League Aston Villu. Domácí se zatím stále trápí a v průběžné tabulce už klesli až na šestnáctou příčku. Hosté na tom nejsou o moc lépe, z třináctého místa určitě vedení klubu radostí ke stropu neskáče.

Toffees v minulém kole prohráli s tou dobu posledním Norwichem 1:2 a prohloubili svou krizi. Nejprve si dal vlastní branku Micheal Keane, poté vedení zvýšil Adam Idah. Snížení Richarlisona výsledné dělení bodů ale už nezměnilo. To stálo místo trenéra Rafaela Beníteze. Za dočasného nástupce byla vybrána klubová legenda Duncan Ferguson. Devět proher z minulých dvanácti ligových vystoupení má za následek i to, že Everton poprvé od ročníku 2005/06 nemá po polovině odehraných zápasů ještě ani 20 bodů. Proti Ville nebude k dispozici reprezentující Alex Iwobi a nemocný Allan.

"Měli jsme dobrý týden a hráči vypadají pozitivně. Tlačil jsem na ně tak silně, jak jsem mohl. To je ode mě hlavní - zajistit, abychom si udrželi tuto intenzitu. Na tréninkovém hřišti jsme momentálně na dobré cestě, ale to je na tréninku. Doufejme, že si to přeneseme do zápasu, protože tam se to počítá," uvedl nový trenér Evertonu.

Aston Villa v posledním zápase remizovala s Manchesterem United 2:2. Za hosty sice nejprve dvakrát skóroval Bruno Fernandes, ke srovnání ale poté zavelel Jacob Ramsey a dokonala jej nová posila z Barcelony Philippe Coutinho. Před tím však Villans dvakrát prohráli, s Chelsea 1:3 a s Brentfordem 1:2. Aston Villa venku v Premier League neremizovala už ve 14 střetnutích v řadě. Villans mají na africkém šampionátu hned dva hráče, a to Bertranda Traoreho a Trezegueta. Zranění jsou Leon Bailey a Marvelous Nakamba. Nejistý je také start Ezriho Konsy, který má potíže s kolenem.

Poslední vzájemný duel se odehrál ve druhé polovině září a Villans vyhráli 3:0.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Mina, Keane, Mykolenko - Gordon, Allan, Doucouré, Gray - Calvert-Lewin, Richarlison.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Cash, Hause, Mangs, Digne - McGinn, Luiz, Sanson - Buendía, Ramsey - Watkins.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.71 - 3.50 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brentford FC - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Brentford se v zápase 23. kola Premier League utká s Wolverhamptonem Wanderers. Domácí nejsou v ideální formě a momentálně jim v průběžné tabulce patří až čtrnácté místo. Hosté jsou určitě o něco spokojenější, nachází se na osmé příčce.

Brentford se naposledy utkal s Manchesterem United, se kterým prohrál 1:3. Za Rudé ďábly se prosadili Anthony Elanga, Mason Greenwood a Marcus Rashford, snížení zařídil Ivan Toney. Po slibném úvodu sezony tak Brentford více a více klopýtá a toto byla už třetí prohra v řadě a celkově pátá v minulých šesti ligových vystoupeních. Kouče Franka zároveň trápí velká marodka, mimo jsou Dasilva, Fosu, Goode, Jeanvier, Jorgensen a Raya. S reprezentací je Onyeka.

Wolves se naposled střetli se Southamptonem a získali tři body po výhře 3:1. Nejprve se prosadil Raúl Jiménez, poté se k němu přidali Conor Coady a Adama Traore. Za Saints si jediný gól připsal James Ward-Prowse. V dosavadních 20 ligových kláních Wolverhamptonu padlo pouze 32 branek, což je nejméně z celé soutěže. I Wolverhamptonu chybí velké množství hráčů, mimo sestavu budou Boly, Hwang, Jonny, Marcal, Mosquera, Neto, Neves a Saiss.

Poslední vzájemné ligové utkání Brentfordu s Wolves se odehrálo v září a hostující nováček dokázal zvítězit 2:0. Prosadili se Ivan Toney a Bryan Mbeumo.
Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Lössl - Ajer, Jansson, Pinnock - Canos, Baptiste, Norgaard, Janelt, Henry - Mbeumo, Toney.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Dendoncker, Coady, Kilman - Semedo, Neves, Moutinho, Nouri - Trincao, Jiménez, Podence.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 2.95 - 3.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Leeds United - Newcastle United  (sobota 16:00)
Newcastlu United už pomalu začíná docházet čas. Straky sice v lednovém přestupovém období do svého kádru přivedli několik nových hráčů a do uzávěrky přestupů se dá očekávat snaha o nalákání dalších nových tváří, na hřišti však zatím žádné zlepšení nepřichází. Svěřenci Eddieho Howea vypadli z FA Cupu, neudrželi vedení v důležitém utkání s Watfordem a vzhledem k páteční výhře Norwiche se jim zase o něco vzdálila vidina záchrany. V sobotu se proti nim postaví další celek ze spodku tabulky - Leeds United - který se ale v posledních týdnech dostal do dobré formy.

Manažer Bielsa určitě nemůže být s průběhem letošní sezóny spokojený. Fotbalisty Leedsu postihla ztráta formy, zranění některých klíčových hráčů, potíže s covidem a v celkovém součtu tak v porovnání s loňským ročníkem zaznamenali velký pád. Současná patnáctá pozice a zisk dvaadvaceti bodů určitě není něčím, s čím by v Leedsu mohli být spokojení. Pozitivní pro ně alespoň je, že se jim podařilo vzdálit sestupovým pozicím, jelikož dvě poslední klání zvládli vítězně. Nejprve si na vlastním hřišti poradili s Burnley, načež se jim podařilo vyloupit i stadión West Hamu. Marcelo Bielsa tak jistě doufá, že se jeho celek konečně dostává do pohody z loňské sezóny.

Naopak situace Newcastlu United začíná být kritická. Straky se nachází na předposledním místě tabulky se ziskem pouhý 12 bodů a na první nesestupovou příčku ztrácí čtyři body. Poslední - a zároveň jediná - výhra Strak se odehrála na začátku prosince, když po lítém boji na vlastním hřišti zdolali Burnley těsně 1:0. Před týdnem to vypadalo, že je na spadnutí druhé vítězství proti Watfordu, jenže dvě minuty před koncem vyrovnal Joao Pedro a Newcastle tak bral jenom bod, který pro něj zas až tak moc neřešil. Nyní pro svěřence Eddieho Howea přichází dva důležité duely - s Leedsem a Evertonem - ze kterých nutně potřebují vytěžit nějaké ty body, pokud nechtějí, aby se jejich boj o udržení stal takřka neřešitelným.

Leeds bude postrádat útočníka Bamforda, do utkání nezasáhne ani Junior Firpo nebo Adam Forshaw. Do kádru se však vrací uzdravení Tyler Roberts, Joe Gelhardt a Diego Llorente. Newcastle se musí obejít Federica Fernandeze, Issaca Haydena a Calluma Wilsona, do hry se však aspoň vrací Javier Manquillo a Jamal Lewis.
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Diego Llorente, Struijk, Hjelde - Koch - Raphinha, Klich, Dallas, Harrison - James
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Trippier, Schär, Lascelles, Dummett - Longstaff, Shelvey, Joelinton - Fraser, Wood, Saint-Maximin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.96 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - West Ham United  (sobota 16:00)
Manchester United hostí v zápase 23. kola Premier League West Ham United. Domácí na tom nejsou úplně ideálně a v průběžné tabulce jim patří až sedmá příčka. Hosté jsou čtvrtí, ale na svého nejbližšího soka mají náskok jen dvou bodů.

Manchester zatím ani pod novým trenérem Ralfem Rangnickem nenašel úplně ideální formu, a právě proto se v tabulce neposunul výše. V minulém ligovém duelu to však Red Devils vyšlo, když na půdě Brentfordu vyhráli 3:1. Skóre otevřel Anthony Elanga, zanedlouho jej napodobil Mason Greenwood a střelecký účet United uzavřel Marcus Rashford. Za Brentford pak v závěru jen snížil Ivan Toney. Před tím však United v lize jen remizovali 2:2 s Aston Villou a dokonce prohráli 0:1 s Wolves. Old Trafford byl letos svědkem několika hororových představení. Manchesteru se v letošním ročníku totiž doma nedaří úplně podle představ, což dokazuje i statistika, že ve čtyřech z posledních šesti ligových utkání inkasoval jako první a v polovině z předchozích osmi nedal ani jeden gól. Proti Hammers bude chybět reprezentující Eric Bailly, nemocný Aaron Wan-Bissaka a zranění Edinson Cavani, Paul Pogba a Luke Shaw. Z osobních důvodů možná nebude k dispozici Jadon Sancho.

"Jadon netrénoval, protože stále žádal o omluvenku. Ve středu se zúčastnil rodinného pohřbu. Pořád se ho to hodně dotýká. Očekává se, že se vrátí dnes (v pátek) ve tři hodiny. Právě teď si nejsem jistý, jestli bude k dispozici, protože to byl důležitý člen rodiny, někdo, kdo byl blízký celý život. Musíme počkat, uvidíme a promluvíme si po tréninku," uvedl na adresu anglického reprezentanta trenér United Ralf Rangnick.

West Ham v posledním ligovém klání trochu překvapivě nestačil doma na Leeds United, se kterým padl 2:3. Za Kladiváře se trefili Jarrod Bowen a Pablo Fornals, za hosty se hattrickem blýskl Jack Harrison. Na paty West Hamu šlapou další konkurenti, kteří mají zápasy k dobru, a tak londýnskému celku reálně hrozí, že z top čtyřky vypadne. Na Old Trafford už Hammers nevyhráli pořádnou řádku let, naposledy se jim to podařilo v roce 2007. Mimo sestavu bude určitě reprezentující Said Benrahma, spolu s ním také zraněný Angelo Ogbonna. Zatím nejistý je start Tomáše Součka.

"Podívejte, Tomáš se vrátil z karantény po covidu a zatím si nejsme úplně jisti, jestli je připraven, takže to musíme posoudit a zjistit, jak na tom je. Snad na tom nejsme tak špatně a pojedeme tam a pokusíme se předvést to nejlepší, co umíme. Určitě nám pomohlo mít další dny regenerace, protože to bylo velmi rychlé mezi třemi zápasy, které jsme odehráli minulý týden," uvedl kouč David Moyes.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Dalot, Varane, Maguire, Telles - Fred, McTominay, Fernandes - Greenwood, Ronaldo, Elanga.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Coufal, Dawson, Diop, Cresswell - Souček, Rice - Bowen, Lanzini, Fornals - Antonio.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.75 - 3.49
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Southampton FC - Manchester City  (sobota 18:30)
Manchester City je na nejlepší cestě k obhajobě mistrovského titulu. Citizens mají v současnosti náskok jedenácti bodů na druhý Liverpool, a i když mají The Reds odehráno o zápas méně méně, jsou svěřenci Pepa Guardioly v komfortní pozici. Další tři body si favorit může připsat v sobotu večer, kdy se postaví fotbalistům Southamptonu. Ti se budou snažit napravit poslední porážku, kterou utrpěli na půdě Wolverhamptonu.

Forma Southamptonu nebyla v posledních týdnech vůbec špatná. Svěřenci Ralpha Hassnehüttla naposledy prohráli 11. prosince na půdě Arsenalu, od té chvíle ale čtyřikrát za sebou neprohráli, než je o minulém víkendu složili fotbalisté Wolverhamptonu. V rámci zmíněné série Svatí nejprve remizovali s Crystal Palace, následně si tři body přivezli z půdy West Hamu, bod vydřeli i v oslabení proti Tottenhamu, načež si doma s přehledem poradili s nováčkem z Brentfordu. V sobotu večer je však čeká prověrka z kategorie nejtěžších a jakýkoliv získaný bod by byl pozitivním překvapením.

Manchester City v lize naposledy nevyhrál na konci října. Tehdy si Citizens v domácím prostředí vylámali zuby na fotbalistech Crystal Palace, čemuž napomohla i červená karta stopera Laporteho. Od té doby však svěřenci Pepa Guardioly odehráli 12 utkání a neztratili ani jeden jediný bod. V rámci této série si parta okolo Kevina De Bruyneho poradila například s Manchesterem United, West Hamem, Leicesterem, Arsenalem a minulou sobotu díky krásné trefě belgického záložníka přemohli i londýnskou Chelsea, kterou tím definitivně odstřelili z jakéhokoliv potenciálního boje o titul. Pokud se tak nestane nic nečekaného, budou Citizens na konci sezóny slavit svůj 4 mistrovský titul v posledních 5 letech.

Svatí se musí obejít bez Tina Livramenta, Alexe mcCarthyho a Willa Smallbona. K dispozici nebude ani Moussa Djenepo, který je stále na Africkém poháru národ. Pozitivní zprávou je alespoň návrat Mohameda Elyounoussiho a Thea Walcotta. Manchester City se sice již vrátil z Afriky, od trenéra Guardioly ovšem dostal týdenní volno, na zeleném pažitu jej tedy zatím neuvidíme. Mimo hru bude ještě Oleksandr Zinčenko, návrat však zase hlásí stoper Nathan Aké.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Walker-Peters, Bednarek, Salisu, Perraud - Ward-Prowse, Romeu - Armstrong, Redmond - Broja, Adams
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Laporte, Joao Cancelo - Gündogan, Rodri, Bernardo Silva - Sterling, De Bruyne, Foden
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.60 - 6.13 - 1.28
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Watford FC - Norwich City  (pátek 21:00)
Watford vyzve v zápase 23. kola Premier League Norwich City. Domácím patří v průběžné tabulce sedmnácté místo, hosté jsou osmnáctí a mají jen o bod méně. Zároveň ale o dva odehrané zápasy více.

Watford se v minulém kole utkal s jiným konkurentem v boji o záchranu a na půdě Newcastlu uhrál bod za remízu 1:1. Magpies poslal do vedení Allan Saint-Maximin, a tak musel v závěru Hornets zachraňovat Joao Pedro. Předtím však naposledy Watford bodoval 20. listopadu, kdy porazil 4:1 Manchester United. Od té doby zaznamenal šest ligových porážek a jeden nezdar si připsal i v FA Cupu.

Norwich naposledy porazil 2:1 trápící se Everton, díky čemuž se vyškrábal z posledního místa. Nejprve si dal vlastní gól Michael Keane, poté vedení Canaries navýšil Adam Idah. Ve druhém poločase už jen snížil Richarlison. Pro Norwich šlo o první ligové body po šesti prohrách.

Poslední vzájemný duel se odehrál loni v září, Watford v něm vyhrál 3:1.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Femenía, Cathcart, Samir, Kamara - Sissoko, Kayembe, Cleverley - Dennis, King, Pedro.
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Gunn - Aarons, Hanley, Gibson, Williams - Sargent, Lees-Melou, Sorensen, Rashica - Pukki, Idah.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.52 - 3.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City22182254:1356
2.Liverpool FC21136255:1845
3.Chelsea FC23128346:1844
4.West Ham United22114741:3037
5.Tottenham Hotspur19113526:2236
6.Arsenal FC20112733:2535
7.Manchester United21105635:3035
8.Wolverhampton Wanderers2094717:1531
9.Brighton & Hove Albion21611422:2229
10.Leicester City1974833:3625
11.Crystal Palace2159730:3124
12.Southampton FC2159725:3324
13.Aston Villa20721127:3223
14.Brentford FC22651125:3623
15.Leeds United2057824:3922
16.Everton FC19541024:3419
17.Watford FC19421323:3714
18.Norwich City21341410:4513
19.Newcastle United20191020:4312
20.Burnley FC1718816:2711

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1022)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele