Premier League - preview 17. kola

01.01.2021, 09:11, aktualizováno 04.01.2021, 08:30
Previews
St. Mary's Stadium (© AFP)
Southampton nevyhrál čtyřikrát v řadě a tuto sérii chce ukončit, nečeká na něj ovšem nic snadného. Na St. Mary's Stadium přijede lídr tabulky z Liverpoolu, tomu se proti Saints daří a porazil je šestkrát po sobě...
Southampton FC - Liverpool FC  (pondělí 21:00)
Fotbalisté Southamptonu se v rámci dohrávky sedmnáctého kola Premier League utkají s Liverpoolem. Saints patří v tabulce momentálně deváté místo, v případě výhry by však poskočili mezi nejlepší pětku. Liverpool je první o skóre před Manchesterem United.

Southampton v minulém utkání remizoval doma s West Hamem a výsledkem 0:0 skončil i duel na půdě Fulhamu. Poslední ligovou výhru si Saints připsali v polovině prosince proti stále poslednímu Sheffieldu United. Jinak však jde pro Southampton o nejlepší start sezony od ročníku 2014/15. Proti Liverpoolu už bude moci nastoupit uzdravený nejlepší střelec klubu Danny Ings, naopak si nezahrají Nathan Redmond a Jannik Vestergaard.

Liverpool naposledy pouze remizoval 0:0 v Newcastlu, což byla pro Reds už druhá remíza v řadě. Předtím totiž loňští mistři doma uhráli výsledek 1:1 s West Bromem. Na svěřence Jürgena Kloppa se tak už bodově dotahují soupeři. Posledních dvanáct ligových duelů Liverpool neprohrál, hned šest z nich však skončilo nerozhodně. Jürgen Klopp zatím ve všech čtyřech střetech dokázal porazit svého soka ze Southamptonu Ralpha Hasenhütla. Proti Saints budou chybět Joe Gomez, Diogo Jota, Naby Keita, Joel Matip, Thiago Alcantara, Konstantinos Tsimikas a Virgil van Dijk.

"Myslím, že těch dvacet minut bylo skvělých a pak cítil únavu, ale to je normální," řekl Klopp o Thiagově rekonvalescenci. "S týmem trénoval přesně dvakrát. Stále je třeba udělat nějakou práci na fyzičce, tělo připravit na nějaký zápasový rytmus. Shaq je zpět a to je, mimochodem, nejlepší zpráva, chlapci jsou zpět a pokud v tuto chvíli vím, nikdo se nezranil, což je velmi důležitá věc. To znamená, že teoreticky můžeme nasadit stejnou jedenáctku jako minule."

Liverpool z posledních osmi vzájemných duelů šestkrát vyhrál a dvakrát skončil duel remízou. Naposledy se Saints s Reds utkali na začátku února 2020 a Liverpool vyhrál jednoznačně 4:0. Góly si připsali Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson a dva Mohamed Salah.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Walker-Peters, Stephens, Bednarek, Bertrand - Ward-Prowse, Romeu - Armstrong, Walcott - Ings, Adams.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Phillips, Fabinho, Robertson - Oxlade-Chamberlain, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.23 - 4.34 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Newcastle United - Leicester City  (neděle 15:15)
V neděli se v akci objeví také momentálně čtvrtý Leicester City, který vyráží na půdu patnáctého Newcastlu. Ten momentálně neprožívá zrovna nejlepší chvíle, byť tedy v posledním duelu ubránil remízu s favorizovaným Liverpoolem. Naproti tomu Leicester zvládl náročný prosincový program poměrně obstojně a stále se tak drží na čele tabulky.

Pro Newcastle nezačal fotbalově nejnáročnější měsíc v roce vůbec dobře - kvůli šíření nákazy koronaviru totiž muselo být odloženo utkání s Aston Villou a dva fotbalisté z kádru Strak pociťují nepříjemné následky ještě dnes. I přes tuto nepříjemnost dokázal Newcastle se štěstím porazit West Bromwich Albion, pak byl ovšem v klání s Leedsem jasně horším celkem a zaslouženě podlehl vysoko 5:2. Poslední zápas před Štědrým dnem přinesl vybojovanou domácí remízu 1:1 s Fulhamem, kterou v druhém poločase ze značky pokutového kopu zachraňoval útočník Callum Wilson. Poslední dva zápasy v roce 2020 pak sehrál Newcastle proti velkým favoritům - a zatímco na Etihadu jasně nestačil na domácí Citizens, kterým podlehl hladce 2:0, tak v domácím klání s Liverpoolem dokázal navzdory převaze a šancím hostí získat bod za remízu 0:0.

Leicester může být se svými výkony v prosinci rozhodně spokojen. V posledním měsíci roku 2020 prohrál jen jednou, když doma po výsledku 2:0 nestačil na Everton. Jinak ale svěřenci Brendana Rodgerse přivezli tři body z půdy beznadějně posledního Sheffieldu a v těžkém klání si také poradili s Tottenhamem, načež doma zase jasně přehráli Brighton. Poslední dva zápasy roku 2020 pak přinesly nerozhodné výsledky. V domácím klání s Manchesterem United to byl Leicester, kdo po delší časový úsek tahal za kratší konec provazu, dvakrát prohrával, ovšem pokaždé se mu podařilo srovnat - podruhé díky smolné chvíli Axela Tuanzebeho, který nasměroval míč do vlastní sítě. Na hřišti Crystal Palace ovšem byli svěřenci Brendana Rodgerse jasně lepším týmem, v první půli si vypracovali řadu vyložených šancí včetně penalty, kterou ale útočník Iheanacho neproměnil. A protože na druhé straně Zaha z první vážnější šance okamžitě udeřil, byli nakonec Lišky rády, že jim alespoň bod vystřelil v posledních deseti minutách záložník Barnes.

Domácí celek bude monitorovat zdravotní stav Paula Dummetta, jehož účast v utkání je nejistá. Mimo hru ovšem zcela určitě bude zraněný Ryan Fraser, vykartovaný Isaac Hayden a také kapitán Jamaal Lascelles, který se ještě plně nezotavil z nákazy koronavirem. Totéž platí i pro jeho spoluhráče Allana Saint-Maximina. Na straně hostujícího celku by se do sestavy již mohla vrátit zraněná dvojice James Maddison a Wesley Fofana, otazník se pak dál vznáší nad stavem stopera Caglara Soyoncüa.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Darlow - Yedlin, Fernández, Schär, Clark, Ritchie - Jacob Murphy, Longstaff, Longstaff, Joelinton - C. Wilson
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Justin, Fofana, Evans - Albrighton, Ndidi, Tielemans, Castagne - Maddison, Barnes - Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.96 - 4.13 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chelsea FC - Manchester City  (neděle 17:30)
Chelsea by po strastiplném prosinci opravdu nutně potřebovala zabrat, jenže lehké to mít vůbec nebude. Na Stamford Bridge totiž v rámci prvního klání v roce 2021 nezavítá nikdo jiný než Manchester City. Frank Lampard se v posledních týdnech dostal tak trochu nečekaně pod tlak, jeho svěřenci totiž závěru roku 2020 podlehli postupně Evertonu, Wolverhamptonu a Arsenalu, načež v posledním duelu pouze remizovali s Aston Villou 1:1. Ovšem i Manchester City musel řešit spoustu problémů, kvůli šíření koronaviru v jeho kádru byl odložen závěrečný duel roku 2020 s Evertonem. K nedělnímu utkání už sice jsou Citizens připraveni nastoupit, musí se ale obejít bez pěti nakažených hráčů, což pro hostujícího manažera rozhodně není příjemná zpráva.

Prosinec byl už tak trochu tradičně pro Chelsea černým měsícem. The Blues v něm zvítězili jen dvakrát, když si na vlastním stadiónu poradili s Leedsem a West Hamem, hned ve čtyřech zápasech však ztratili body, kvůli čemu se propadli až na současnou šestou příčku v tabulce. Vrásky musí manažerovi Chelsea dělat především forma dvou letních německých posil. Timo Werner se naposledy trefil na konci října, když pečetil vítězství na hřišti Burnley v poměru 3:0. Od té doby ovšem uplynulo už hodně vody, Werner mezitím spálil řadu opravdu vyložených šancí (tu největší zřejmě v duelu s Leedsem, kdy nedokázal dopravit míč do sítě z dobrého půl metru), a tak se v klání s Aston Villou poprvé v tomto ročníku neobjevil v zahajovací sestavě - Frank Lampard dal přednost mladíkovi Hudsonu-Odoiovi a německý reprezentant se musel spokojit s rolí žolíka.

Možná ještě hůře pak na tom je rekordní posila Chelsea, Kai Havertz. Na konci října to už vypadalo, že mu anglický stratég konečně našel to správné místo v sestavě na pravé straně záložní trojice. Jenže na začátku listopadu se Havertz nakazil koronavirem, k jeho smůle se u něj nemoc projevila těžšími příznaky a od té doby se tento německý reprezentant nebyl schopen dostat byť do průměrné formy. Po dvou špatných představeních na hřišti Evertonu a Wolverhamptonu vypadl ze sestavy a doposud se mu do ní nepodařilo vrátit. Frank Lampard by potřeboval, aby se tito dva němečtí reprezentanti do formy dostali v co nejkratším čase, jinak se může stát, že se pod ním židlička rozhoupe opravdu nebezpečně.

Jak už bylo řečeno, ani v táboře Manchesteru City to není úplně růžové. Co se formy týče, Citizens sice šli nahoru - naposledy padli na konci listopadu na půdě Tottenhamu Hotspur - zůstává však otázkou, jak se na nich podepíše ona rozšířená nákaza koronavirem. V prosinci si ovšem hosté nevedli vůbec špatně, na vlastním stánku nejprve porazili Fulham, na což navázali bezgólovou remízou v městském derby s Manchesterem United. Jedinou opravdovou, nečekanou ztrátu představovalo domácí klání s West Bromwichem, které svěřenci Pepa Guardioly navzdory drtivé převaze a řadě vyložených šancí zremizovali v poměru 1:1.

Následně se však vicemistři vrátili na vítěznou vlnu, když porazili Southampton a následně také Newcastle United. Momentálně sice City okupují až osmou příčku tabulky, je však nutné mít na paměti, že mají dva zápasy k dobru - a pokud se jim je podaří zvládnout vítězně, dotáhnou se na první Liverpool na rozdíl jediného bodu, s čímž by s přihlédnutím k potížím, které na startu sezóny Manchester City ve své hře měl, mohl být španělský stratég spokojen.

Domácí celek bude stoprocentně postrádat zraněného krajního obránce Reece Jamese, které do hry nepustí drobné zranění stehenního svalu. Hakim Ziyech by však již měl být minimálně na lavičce náhradníků a žádné další zdravotní trable svých svěřenců Frank Lampard na tiskové konferenci nenahlásil. Hosté se budou muset obejít bez Kyla Walkera a Gabriela Jesuse, oba jmenované z utkání vyřadila nákaza nemocí covid-19. Ze stejného důvodu Pepu Guardiolovi nebudou k dispozici ještě tři další hráči, jejich totožnost však vedení Premier League nezveřejnilo.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Azpilicueta, Zouma, Thiago Silva, Chilwell - Kovačič, Kanté, Mount - Pulišič, Abraham, Hudson-Odoi
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Steffen - Joao Cancelo, Rúben Dias, Stones, Aké - Rodri, Gündogan - Mahrez, De Bruyne, Bernardo Silva - Sterling
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.67 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Leeds United  (sobota 13:30)
Tottenhamu se v poslední době přestalo dařit a pozice zaručující postup do Ligy mistrů přenechal svým protivníkům. O lepší vstup do nového kalendářního roku se londýnský klub pokusí proti Leedsu, který se však o vánočním čase dostal do herní pohody a výsledkové formy.

Poník manažera "Kohoutů" Josého Mourinha začal ke konci roku 2020 kulhat. Jakoby portugalskému stratégovi (opět) začal docházet dech a jeho ne zrovna oku lahodící styl přestává býti účelným. V posledních čtyřech ligových zápasech, které Tottenham sehrál, se Mourinhovi koně ani jednou neradovali z vítězství a postupně opustili ty zcela nejvyšší příčky.

Stále však není až tak zle. Ostatní konkurenti taktéž ztrácí, tudíž Spurs nezaostávají o tolik. "Kohouti" navíc mají oproti Liverpoolu, Leicesteru či Chelsea jeden zápas k dobru, neboť jejich duel s Fulhamem byl kvůli rozsahu nákazy koronavirem v celku Cottagers odložen.

Zároveň by si ale Tottenham měl hlídat záda. V nabitém ligovém pelotonu totiž mnoho celků větří svoji šanci. Mezi takové vlčáky patří též Leeds, který se od Spurs v mnohém odlišuje. Zatímco Mourinhovi "Kohouti" sází na heslo "účel světí prostředky", jejich sobotní protivník vedený svérázným lodivodem Marcelem Bielsou se chce fotbalem bavit. Proto jsou Whites i dle statistik jedním z ofenzivně nejvíce naladěných mužstev.

Ne vždy se Leedsu navzdory atraktivní kopané zadaří, ovšem to je zkrátka daň za fotbalovou zábavu. Zrovna prosinec se ale United vcelku vydařil, díky čemuž se Bielsova smečka opět dotáhla do středu tabulky. Třešničkou na dortu za vyvedeným rokem 2020 se stal pětigólový nášup West Bromwichi Albion.

Proti Spurs však Leedsu dost možná budou scházet obránce Liam Cooper se záložníkem Mateuszem Klichem. O jejich startu se teprve rozhodne. Nadále pak absentuje stoper Diego Llorente. Na straně Tottenhamu se k zraněnému středopolaři Giovanimu Lo Celsovi připojil také Gareth Bale. Otazník pak visí nad nasazením Lucase Moury a Carlose Viníciuse.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilón - Sissoko, Hojbjerg - Bergwijn, Ndombélé, Son - Kane
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Dallas, Ayling, Struijk, Alioski - Phillips - Raphinha, Rodrigo, Shackleton, Harrison - Bamford
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 4.07 - 3.96
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Crystal Palace - Sheffield United  (sobota 16:00)
Hráči Crystal Palace hostí v utkání sedmnáctého kola Premier League Sheffield United. Londýnským Eagles patří v tabulce patnácté místo se ziskem devatenácti bodů, Sheffield je po dvou remízách za celou sezonu beznadějně poslední.

Crystal Palace v minulém kole získalo cenný bod za remízu 1:1 proti silnému Leicesteru, který však nedokázal proměnit pokutový kop. Na branku Wilfrieda Zahy reagoval v závěru za "Lišky" Barnes. Od listopadové reprezentační přestávky se však Palace už nedaří tolik jako v úvodu sezony, z posledních osmi duelů zvítězilo jen jednou. Proti Sheffieldu mu budou chybět Ferguson, Hennessey, Kelly a Wickham.

Sheffield United v posledním utkání prohrál na půdě Burnley 0:1, byla to už třetí prohra o jednu branku z posledních čtyřech duelů. Před třiceti lety se však Sheffieldu nedařilo podobně jako nyní a první výhru zaznamenal právě v sedmnáctém kole. Proti Crystal Palace budou chybět Berge, Jagielka, Lundstram, O’Connell a Sharp.

Poslední vzájemný duel se odehrál v únoru a Sheffield vyhrál 1:0 díky vlastní brance Guaity.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Clyne, Tomkins, Kouyaté, Mitchell - Schlupp, Milivojevic, McArthur, Eze - Benteke, Zaha.
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Basham, Egan, Stevens - Baldock, Ampadu, Fleck, Osborn - McGoldrick - Burke, Brewster.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.33 - 4.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - Wolverhampton Wanderers  (sobota 18:30)
Hráči Brighton & Hove Albion vyzvou v rámci sedmnáctého kola Premier League na domácí půdě Wolverhampton Wanderers. "Racci" jsou v tabulce momentálně na sedmnáctém místě s třinácti body, "Vlci" jsou dvanáctí a mají o osm bodů více.

Brighton naposledy narazil v domácí soutěži na Arsenal, se kterým prohrál těsně 0:1 po trefě Alexandreho Lacazetta. Před tím dokázal bodovat třikrát v řadě díky remízám s Fulhamem, Sheffieldem United a s West Hamem. Na tříbodový přísun už však "Rackové" čekají sedm duelů, díky čemuž se přibližují sestupovému pásmu. Za minulý kalendářní rok Brighton dokázal na domácím stadionu vyhrát pouze jedinkrát. Proti Wolves mu budou chybět Andone, Izquierdo a Lamptey.

Wolverhampton v minulém kole smolně padl s Manchesterem United, když díky Rashfordově gólu z 93. minuty prohrál 0:1. Poslední vítězství tak svěřenci manažera Nuna Espírita Santa zaznamenali v polovině prosince s Chelsea 2:1. "Vlci" letos vyhráli všechny tři venkovní duely, ve kterých se prosadili jako první, nyní už ale čekají devět zápasů na čisté konto a tabulkou se propadají. Wolves se nadaří v prvních ligových duelech v roce, naposledy takový střet skončil jejich výhrou v roce 1981.

Poslední vzájemný duel se odehrál letos v březnu a nebyla to nikterak atraktivní podívaná. Výsledek 0:0 hovoří za vše.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sanchez - White, Dunk, Webster - Veltman, Bissouma, Pröpper, March - Trossard, Maupay - Welbeck.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Coady, Siads, Kilman - Semedo, Neves, Moutinho, Nouri - Podence, Silva, Neto.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 3.09 - 2.81
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Bromwich Albion - Arsenal FC  (sobota 21:00)
Sobotní program sedmnáctého kola zakončí v devět hodin večer utkání West Bromwiche Albion s Arsenalem. Zatímco domácí se potácejí v sestupovém pásmu a sáhli čerstvě k výměně manažera, "Kanonýři" se po svém vlastním nejhorším vstupu do nové sezony zdánlivě na konec roku zvedli a připsali si dvě po sobě jdoucí ligová vítězství, na což nyní chtějí navázat i v roce novém na stadionu Hawthorns.

Nový kouč Baggies Sam Allardyce si nejprve připsal prestižní a šokující bod z Anfield Road za výsledek 1:1, ovšem hned vzápětí on i jeho tým utrpěli tvrdý políček od Leedsu, který tento souboj nováčků ovládl na půdě West Bromu až potupným skóre 5:0. Anglický manažer v reakci na tento debakl zpochybnil přístup některých svých hráčů a naznačil, že proti Arsenalu lze očekávat řádné zamíchání sestavou, do níž by se mohli vrátit Ivanović, Krovinović či Matheus Pereira.

Do střetnutí proti svému bývalému klubu, který jej pro velký fotbal odchoval, naopak pravděpodobně nezasáhne Kieran Gibbs, jenž si při rozcvičce před zápasem s Leedsem poranil stehenní sval. Poslední ze svého třízápasového trestu si pak tímto duelem odpyká Jake Livermore.

To Arsenal má poprvé po několika protrápených měsících drobný důvod k optimismu. Svěřenci Mikela Artety si po povedeném a vítězném výkonu proti Chelsea poradili i na půdě Brightonu a lze tak očekávat, že i do třetice budeme svědky sestavy s mladými hvězdičkami jako Bukayo Saka, Emile Smith Rowe či Gabriel Martinelli, byť někoho z nich by mohl nahradit Alexandre Lacazette, jenž se v posledních kolech dostal do střelecké formy a byl to právě on, kdo zmíněné utkání s Brightonem rozhodl z lavičky pouhých pár vteřin po svém nástupu na hřiště. Dobrou zprávou pro Artetu je také uzdravení brazilských veteránů Luize s Willianem, ovšem letní posila Thomas Partey zůstává mimo hru stejně jako stoper Gabriel.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Ajayi, Ivanović, O'Shea - Furlong, Sawyers, Gallagher, Peltier - Pereira, Robinson, Diangana
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Bellerín, Holding, Marí, Tierney - Ceballos, Xhaka - Saka, Smith Rowe, Aubameyang - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.25 - 4.05 - 1.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Everton FC - West Ham United  (pátek 18:30)
David Moyes se vůbec poprvé jako soupeř pokusí uspět v liverpoolském Goodison Parku, kde má svůj domov Everton. Domácím "Karamelkám" se však v poslední době daří a do utkání půjdou z pozice favorita.

Zatímco drtivá většina populace se konce roku 2020 nemůže dočkat, v Evertonu panují před novoročními oslavami rozpaky. Toffees totiž v probíhající sezoně pravidelně střídají zhruba měsíc trvající série radostí a rozpaků. A jelikož prosinec kouzlil fanouškům "Karamelek" úsměv na tváři, lze snadno odhadnout, že lednové výsledky v podání liverpoolského celku nebudou zrovna potěšující.

Avšak dost spekulací a pověrčivosti. Pokud mančaft z města Beatles vydrží v aktuálně nastoleném tempu, nemá se čeho bát. Družina manažera Carla Ancelottiho se totiž po listopadovém intermezzu zase dala dohromady a sbírá jeden úspěch za druhým. V posledních čtyřech zápasech bral Everton vždy vítězství, načež se v tabulce vyšplhal na příčky znamenající postup do milionářské Ligy mistrů.

Ambice West Hamu neleží až tak vysoko jako v případě Toffees, přesto zatím mají londýnští "Kladiváři" víc důvodů ke spokojenosti nežli chmurám. Hammers se drží ve středu tabulky s bezpečným náskokem na sestupové pozice, k čemuž přispívají také dle novinářů dva aktuálně nejlepší čeští fotbalisté - zatímco Tomáš Souček se činí ve středu hřiště, Vladimír Coufal aktivně piluje pravou stranu obrany.

Není však jisté, zda právě Coufal bude nadále členem základní jedenáctky. V posledním remízovém klání na hřišti Southamptonu totiž na jeho postu nastoupil Ryan Fredericks, přičemž Coufal se musel spokojit pouze s lavičkou náhradníků. Manažer West Hamu David Moyes je pak především rád, že Frederickse má po zranění zase k dispozici. Na marodce Hammers tak aktuálně zůstává pouze jiný obránce Arthur Masuaku.

Everton, který Moyes vedl jedenáct let až do roku 2013, postrádá levého beka Lucase Digneho a záložníka Allana. Po uzdravení by se naopak do sestavy mohl vrátit špílmachr James Rodríguez, k dispozici by měl být protentokrát také křídelník Richarlison.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Holgate, Mina, Keane, Geodfrey - Doucouré, T. Davies - Iwobi, Sigurdsson, Richarlison - Calvert-Lewin
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabiański - Coufal, Dawson, Ogbonna, Cresswell - Souček, Rice - Bowen, Benrahma, Fornals - Antonio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.50 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Aston Villa  (pátek 21:00)
Dlouho neporažený Manchester United se již vydrápal za vedoucí Liverpool a začíná si chystat půdu pro průběžné ligové vedení. Aby však domácí protáhli šňůru sukcesů, musí doma nalézt recept na taktéž výborně hrající Aston Villu.

Stávají se "Rudí ďáblové" opět pověstnou vítěznou mašinou, která dokáže urvat tři body navzdory nepříznivému vývoji? Teprve další průběh sezony přinese uspokojivější odpověď, nicméně pravdou zůstává, že United se na konci roku 2020 pozoruhodně zvedli a dokonce si brousí zuby na první příčku v tabulce Premier League. A to i díky závěrům utkání, což již předvedli například proti Southamptonu či naposledy v duelu s Wolverhamptonem.

Manažer Ole Gunnar Solskjaer si samozřejmě pochvaluje vítěznou mentalitu svých svěřenců. "Měli jsme trochu štěstí, ale šli jsme si za tím. Tento aspekt jsme jako tým rozvinuli, nikdy se nevzdáváme. V této sezoně jsme to už mnohokrát dokázali a stává se z toho zvyk, což je dobré," uvedl někdejší útočník Red Devils.

Také Aston Ville vyšel prosinec skvěle. Mužstvo z Birminghamu v něm ani jednou neprohrálo a inkasovalo pouze v posledním kole na hřišti Chelsea. Brankář Emiliano Martínez zkrátka zavřel krám a odmítá za svá záda propustit jakoukoli střelu. Villans se navíc činí i v útoku a díky pravidelnému sběru bodů sídlí dost vysoko - rok 2020 ukončili na skvělém pátém místě.

Družině manažera Deana Smiha navíc přeje také zdravotní situace, neboť všichni klíčoví hráči jsou mu většinu ročníku k dispozici. Pouze záložník Ross Barkley se od listopadu potýkal z poraněným stehenním svalem, ovšem proti Manchesteru by se již mohl představit. Návrat do sestavy očekává též stoper Tyrone Mings, který naposledy proti Chelsea absentoval kvůli disciplinárnímu trestu za červenou kartu.

Ani marodka "Rudých ďáblů" není příliš zaplněna, Solskjaer tedy může v nahuštěném programu zamíchat sestavou. Příliš počítat nemůže pouze s obráncem Victorem Lindelöfem, jehož trápí bolavá záda.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw - McTominay, Fred - Greenwod, Fernandes, Rashford - Martial
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Hause, Mings, Targett - Douglas Luiz, McGinn - B. Traoré, Grealish, Wl-Ghazi - Watkins
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 4.21 - 4.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC1696137:2033
2.Manchester United1593331:2330
3.Leicester City1692529:2029
4.Everton FC1592426:1929
5.Aston Villa1482428:1426
6.Chelsea FC1675431:1826
7.Tottenham Hotspur1575326:1526
8.Manchester City1475221:1226
9.Southampton FC1675425:1926
10.West Ham United1665523:2123
11.Leeds United1672730:3023
12.Wolverhampton Wanderers1663715:2121
13.Arsenal FC1662816:1920
14.Newcastle United1554617:2419
15.Crystal Palace1654720:2919
16.Burnley FC154479:2016
17.Brighton & Hove Albion1627718:2513
18.Fulham FC1525813:2311
19.West Bromwich Albion16151011:358
20.Sheffield United1602148:272
Zbývající zápasy
03.01. 13:00Burnley FC - Fulham FC (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1685)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele