Premier League - preview 10. kola: Wolverhampton chce ho horní poloviny tabulky

30.10.2021, 08:51, aktualizováno 01.11.2021, 08:36
Previews
Raúl Jiménez (© AFP)
Wolverhampton se po špatném startu do sezony rozstřílel, začal vyhrávat a ve sbírání bodů hodlá pokračovat v dohrávce desátého kola proti Evertonu. Liverpoolský celek naopak ubral z tempa a propadá se tabulkou směrem dolů...
Wolverhampton Wanderers - Everton FC  (pondělí 21:00)
Wolverhampton se po pomalejším startu do sezony rozjel a z posledních čtyřech zápasů vytěžil deset bodů, pomalu tak klepe na brány první poloviny tabulky a poskočit do ní může v pondělí večer. Stačí k tomu jediné, bodovat na vlastním trávníku proti Evertonu.

Vlci konečně rozpohybovali ofenzívu, porazili Southampton, Newcastle i Aston Villu a ztrátou není ani remíza z trávníku Leedsu United. Ze sestupových pater se rázem vyhoupli do středu tabulky a v týmu panuje mnohem lepší atmosféra.

"Jsem spokojen, ale chci víc. To koneckonců říkám hráčům každý den. Jsme šťastní, ovšem chceme ještě více. Snažím se dostat z nich úplné maximum, rozhodně nestojím o to, aby některý z nich zpohodlněl a myslel si, že má jisté místo v sestavě," prozradil část z receptu na úspěch manažer Bruno Lage.

Jiná je naopak situace v liverpoolském táboře. Everton vede Rafael Benítez a sezonu s ním zahájil skvěle, od poloviny září ale Toffees vyhráli jen jednou a propadli se na devátou pozici. Na svém kontě mají čtrnáct bodů, tedy jen o jeden více než jejich pondělní protivník.

Evertonu se konečně uzdravil útočník Richarlison a neměl by chybět v základní sestavě. Na marodce naopak zůstávají Dominic Calvert-Lewin a Abdoulaye Doucoure, stoprocentně fit nejsou ani Yerry Mina, Fabian Delph a Andre Gomes a o jejich případných startech se teprve rozhodne.

Bruno Lage určitě nevyužije služeb obránce Fernanda Marcala, jehož trápí lýtko. Po nemoci je naopak konečně k dispozici jiný zadák Willy Boly, který stále čeká na letošní ligovou premiéru.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sa - Kilman, Coady, Saiss - Semedo, Neves, Moutinho, Ait Nouri - Traore, Jimenez, Hwang.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Holgate, Keane, Godfrey, Digne - Townsend, Davies, Allan, Iwobi - Gray - Richarlison.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.31 - 3.51
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Norwich City - Leeds United  (neděle 15:00)
Až na sedmnáctém místě tabulky se po devíti kolech Premier League nachází Leeds, který to však nyní může napravit. Míří totiž na hřiště posledního Norwiche, který stále čeká na první vítězství.

Canaries navíc před týdnem schytali vskutku nevídaný debakl. Na Stamford Bridge prohráli 7:0, když hattrickem zazářil Mount. Další branky přidali James, Chilwell a Hudson-Odoi, jedna byla vlastní. Žluto-zelení každopádně už pět soutěžních zápasů v řadě neskórovali, celkově v devíti ligových zápasech vstřelili jen dva góly.

Ani Whites se zatím v této sezoně nedaří tolik jako v té minulé. Nejčerstvější neúspěch si připsali v poháru na hřišti Arsenalu, kterému podlehli 2:0 po gólech Chamberse a Nketiaha. Minulý víkend vytěžili jeden bod z utkání proti Wolves, na něž po Hwang Hee-Chanově trefě brzy ztráceli. Ve čtvrté minutě nastavení ovšem na konečných 1:1 srovnal Rodrigo.

V nejvyšší soutěži na sebe tato dvě mužstva naposledy narazila před šestadvaceti lety, avšak v Championshipu šlo o docela pravidelné soupeře. V poslední společné sezoně 2018/2019 vždy zvítězil hostující tým.

Domácím v této obnovené premiéře bude chybět vykartovaný Gibson, mimo hru jsou i zranění Byram a Zimmermann. Vrátit by se naopak měl Gilmour a možná i Placheta s Cantwellem. Leeds zase může počítat s Raphinhou a Firpem, avšak Bamford, Ayling a Koch naskočit nemohou.
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Kabak, Hanley, Omobamidele - Aarons, Lees-Melou, Normann, McLean, Giannouli - Sargent, Pukki
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Llorente, Struijk, Cooper - Shackleton, Phillips, Dallas - Klich - Raphinha, Rodrigo, James
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.73 - 3.64 - 2.07
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Aston Villa - West Ham United  (neděle 17:30)
Aston Villa hostí v utkání desátého kola Premier League ve Villa Parku West Ham United. Villans nezažívají ideální období a propadli se až na třináctou příčku, "Kladiváři" jsou čtvrtí pět bodů za vedoucí Chelsea.

Aston Villa prohrála tři ligové duely v řadě a neprožívá zrovna povedené období. Její trenér Dean Smith navíc ještě nikdy West Ham neporazil a klidně se může stát, že Villans poprvé od března 2020 utrpí čtyři prohry v Premier League po sobě. Domácí v létě hodně utráceli a hovořilo se o pohárových ambicích, ale jejich dosavadní výkony jsou zatím pro fanoušky spíše zklamáním.

Góly ale v jejich vystoupeních nechybí a ve dvou třetinách případů byly k vidění minimálně tři. Aston Villa ale tentokrát bude chtít hlavně vyhrát, neboť čtyři ligové porážky během jediného měsíce utrpěla naposledy v dubnu 2016. Danny Ings se letos podílel už na pěti gólech a patří tak mezi nejdůležitější hráče Smithova výběru, ale proti West Hamu ještě nikdy neskóroval. Tým, za který v těchto zápasech nastoupil, navíc ani jednou nevyhrál.

West Hamu se naopak v poslední době daří a v týdnu dokonce vyřadil z ligového poháru obhájce loňského vítězství Manchester City. Hammers by se rádi udrželi mezi celky bojujícími o evropské poháry a zatím to vypadá nadějně. Sedmnáct bodů totiž v této fázi soutěže získali naposledy v ročníku 2015/16, kdy nakonec skončili na sedmém místě.

Svěřenci manažera Davida Moyese neprohráli už sedm venkovních ligových duelů v řadě, což představuje klubový rekord. Konkrétně ve Villa Parku se jim ale moc nedaří a dvakrát po sobě tady vyhráli naposledy ve druhé polovině šedesátých let. Jarrod Bowen patří mezi nejaktivnější ligové střelce, protože v předchozích pěti ligových kolech vyprodukoval třetí nejvyšší počet střel uvnitř pokutového území po Mohamedu Salahovi z Liverpoolu a Philu Fodenovi z Manchesteru City.

Poslední vzájemný střet vyhrál v únoru West Ham 3:1, skóre tehdy otevřel Tomáš Souček.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Cash, Ngoyo, Mings, Targett - McGinn, Luiz, Ramsey - Bailey, Ings, Watkins.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Coufal, Zouma, Ogbonna, Creswell - Souček, Rice - Bowen, Benrahma, Fornals - Antonio.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.99 - 3.50 - 2.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Leicester City - Arsenal FC  (sobota 13:30)
Jamie Vardy je nezmar. Fantom mistrovského tažení Leicesteru z ročníku 2015/16 ani ve svých 34 letech nepolevuje a dál prohání obrany Premier League. Dá se říci, že od oslavy titulu s "Liškami" nic neztratil ze své výbušnosti, rychlosti ani dravosti a co se týče schopnosti střílet góly, patří i dál k nejlepším na světě.

A potvrzuje to i v letošní sezóně, kdy si už připsal sedm přesných zásahů a v tabulce střelců stíhá prvního Mohameda Salaha. Proti Arsenalu se navíc Vardymu extrémně daří, neboť mu v osmi posledních duelech nasázel hned osm gólů!

Jenže i Gunners mají svého kanonýra, na kterého se mohou pravidelně spolehnout. Pierre-Emerick Aubameyang se po slabším rozjezdu, kdy se svezl s katastrofálním startem celého týmu, dostává do klasické formy a táhne svůj celek za úspěchy. Se čtyřmi góly v osmi zápasech je nejlepším střelcem kádru.

Vedle útočných schopností se navíc populární Auba výrazně zlepšil i v dalších herních aspektech, především v agresivním presinku a defenzivě. "Všimli jste si, jak běhá a napadá soupeře? Uvědomil si svou roli v týmu a změnil přístup. Tato verze Aubamyeanga se mi velmi líbí." Tak velebí gabonského šutéra manažer Arsenalu Mikel Arteta v rozhovoru pro klubový web.

Kromě kapitána Aubameyanga se zatím skvěle prezentují posily Arsenalu - obránce Takehiro Tomiyasu a bývalý brankář Sheffieldu United Aaron Ramsdale. Šikovný japonský bek velmi rychle zaplnil místo po stagnujícím Bellerínovi, který odešel na hostování do Realu Betis, a svými výkony zaujal širokou veřejnost. Fanoušci Gunners jej dokonce zvolil nejlepším hráčem měsíce září.

Tomiyasu začal nastupovat prakticky ve stejnou dobu jako Ramsdale, jenž z branky vystrnadil původní jedničku Bernda Lena. Ten se svezl s nevydařeným nástupem Gunners do sezóny, když "Kanonýři" po třech kolech nezískali ani bod a byli beznadějně poslední. V současné době se ale Arsenal zvedá a po vítězství nad Aston Villou pokukuje po příčkách zajišťujících evropské poháry. "Náš výkon proti Villans mě nadchnul, hráli jsme s velkou energií a zápalem a od první minuty jsme šli za vítězstvím. Ale to už je minulost, teď se musíme soustředit na Leicester," prohlásil Arteta na tiskové konferenci.

Jeho oponent Brendan Rodgers má v současné chvíli rozhodně důvod ke spokojenosti. Z počátku ligy trápila "Lišky" rozkolísaná forma, ale po monstrózním vítězství nad Manchesterem United si Foxes připsali v soutěžních utkáních jen samé výhry. V posledním kole Premier League přehráli nebezpečný Brentford a mají stejně bodů jako sobotní soupeř z Emirates Stadium. Zároveň budou chtít odčinit prohru 1:3 s Gunners z jejich loňského vzájemného měření sil. Obecně je ale bilance mezi soupeři vcelku vyrovnaná. Z posledních šesti utkání zvítězili třikrát Foxes, dvakrát Gunners a jednou skončil duel remízou. Arsenal ale táhne šňůru šesti soutěžních zápasů v řadě bez prohry a jistě by rád navlékl další úspěšný korálek.

V tom ale hostům pravděpodobně nepomůže skotský obránce Kieran Tierney, kterého však proti Villains skvěle zastoupil Tavares. Jenže možná absence Bena Whitea by už v obraně Gunners mohla způsobit menší paniku. Leicesteru budou naopak chybět Albrighton, Fofana nebo stěžejní střední záložník Ndidi. Nejistý je i start Ayoze Peréze. "Ayoze je trochu nemocný, dnes jsme mu dali volno a uvidíme, jak tělo zareaguje," prohlásil ve čtvrtek manažer Foxes Brendan Rodgers. Naopak připraven by měl být Patson Daka, jenž se po svém příchodu ze Salcburku dostává na seznam nejnebezpečnějších hráčů Premier League.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Söyüncü, Evans, Amartey - Bertrand, Tielemans, Soumaré, Castagne - Maddison - Vardy, Daka
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Tavares, Gabriel, White, Tomiyasu - Lokonga, Partey - Rowe, Lacazette, Saka - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.53 - 2.86
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Burnley FC - Brentford FC  (sobota 16:00)
Kdyby Brentford dvakrát za sebou poněkud smolně neztratil všechny body, mohl na tom být ještě lépe. I tak si ale nováček Premier League nemá moc na co stěžovat. To Burnley po roce opět začíná téct do bot. Avšak jak známe Clarets, žádnou přehnanou paniku nemusíme očekávat.

Příznivce Burnley každopádně jistě netěší nelichotivý rekord, který má jejich milovaný klub nově na svědomí. V nejvyšší soutěži totiž čeká na vítězství již dvanáct utkání — tak dlouho doposud nikdo nestrádal.

Brendford má naopak na svém kontě výhry již tři. Spolu s dalšími třemi remízami to dohromady dělá slušných devět bodů, mohlo jich ale být i víc. Přitom proti Chelsea i Leicesteru odehráli Bees solidní střetnutí, oba favorité nicméně přeci jen byli nad jejich síly.

Proti Leicesteru navíc Brentford přišel o brankáře Davida Rayu, jenž si kvůli pochroumaným vazům v koleně od fotbalu na několik měsíců odpočine. V Burnley se navíc možná nepředstaví ani zadák Ethan Pinnock a útočník Bryan Mbuemo. Domácí by naopak měli nastoupit v plné polní, tedy včetně stopera Bena Meeho, jenž se zotavil z nákazy koronavirem.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope — Lowton, Collins, Tarkowski, Taylor — McNeil, Westwood, Cork, Cornet — Rodriguez, Wood
Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Fernández — Jørgensen, Jansson, Ajer — Canós, Onyeka, Nørgaard, Jensen, Henry — Toney, Forss
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.21 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Liverpool FC - Brighton & Hove Albion  (sobota 16:00)
Po demolici "Rudých ďáblů" zvládl Liverpool také klání v Ligovém pohárů a zjevně chytil skvělou vlnu. Na ní se klub z města Beatles jistě hodlá udržet též po utkání proti Brightonu, jemuž naopak po slibném startu teče do kajuty, byť stále zůstává v popředí.

Jaké největší slasti může fanoušek Reds dosáhnout? Záleží zřejmě na každém jedinci zvlášť, všichni nicméně určitě mají mezi prioritami jakékoli ponížení nenáviděných United z Manchesteru. Proto bude Liverpool dlouho vzpomínat na 24. říjen tohoto roku, kdy klub z Merseyside zesměšnil odvěkého rivala pětigólovým přídělem. Cristiano Ronaldo mohl jen vztekle sledovat, jak Mohamed Salah kompletuje hattrick.

Gólově se pod demolici United podepsali také Naby Keïta s Diogem Jotou, slova chvály nicméně letěla především na Salaha. Egyptskému fotbalistovi vychází začátek ročníku náramně: ve 12 dosavadních soutěžních duelech skóroval již 15krát. "Způsob, jakým hraje na startu sezony, je neuvěřitelný," chválí svého spoluhráče levý bek Liverpoolu Andrew Robertson.

Přes týden si Salah a spol. mohli trochu oddechnout, neboť utkání v Prestonu v rámci League Cupu odehráli hráči, kteří převážně nepatří do základní sestavy. I tak si Reds s protivníkem z druhé nejvyšší soutěže poradili - díky zásahům Takumi Minamina a Divocka Origiho.

Zatímco Liverpool momentálně září a setrvává na druhém místě tabulky Premier League, Brighton forma poněkud opustila. "Rackové" zvládli úvodních pět kol soutěže solidně, od konce září se jim ale nedaří připsat další vítězství. A nepovedlo se to ani v ligovém poháru, s nímž se Seagulls rozloučili po penaltovém rozstřelu na půdě Leicesteru.

Možná Brighton strádal kvůli výpadku Yvese Bissoumy, jenž se na fotbalových trávnících neobjevil déle než měsíc kvůli problémům s kolenem. Teď už by měl být malijský reprezentant fit a zápas proti Liverpoolu, jenž má údajné právě Bissoumu v hledáčku, by jej nemusel minout. Po výletu do Leicesteru však "Rackové" přišli o zraněného obránce Dana Burna.

Reds delší dobu postrádají Thiaga Alcântaru s Fabinhem, jež na marodce nově doplnil James Milner. K triu středopolařů se málem připojil také Naby Keïta, jehož v zápase proti Manchesteru United surově fauloval Paul Pogba. Guinejec však nakonec zůstává trenérskému štábu Liverpoolu k dispozici.
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson — Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson — Jones, Henderson, Oxlade-Chamberlain — Salah, Jota, Mané
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sánchez — Dunk, Duffy, Webster — Veltman, Groß, Lallana, Moder, Cucurella — Trossard, Maupay
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 6.00 - 10.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Na dostřel prvnímu místu se po devíti kolech nachází obhájce titulu Manchester City. Ten narazí na závěr říjnového programu na soupeře, který by se dal nazvat remízovým králem - tím je Crystal Palace.

Citizens musí kousat nešťastné vypadnutí z Ligového poháru, ve středu totiž na hřišti West Hamu po bezbrankové devadesátiminutovce vypadli na penalty. V dlouhodobé soutěži se jim však daří, což potvrdili i minulý víkend na hřišti Brightonu. Papírově náročnější zápas ovládli už během první půlhodiny, kdy se prosadili Gündogan a dvakrát Foden. Po Mac Allisterově snížení na konečných 1:4 upravoval v nastavení Mahrez.

Eagles z devíti kol sice dokázali vytěžit jedno jediné vítězství, nicméně další porci cenných bodů nahnali na remízách, jichž už v jejich zápasech bylo k vidění šest. Aktuálně drží sérii čtyř v řadě proti Brightonu, Leicesteru, Arsenalu a naposledy Newcastlu. Proti Magpies přitom díky Bentekeho trefě vedli, poměrně brzy ale srovnal Wilson.

Crystal Palace sice svého soka dokázal skolit před necelými třemi lety, od té doby ale z pěti zápasů získal jen bod. V minulé sezoně byli Manchesterští stoprocentní, navíc při svých výhrách ani neinkasovali. Na domácí půdě uspěli poměrem 4:0, polovinu gólů vstřelil Stones a tu druhou si rozdělili Gündogan se Sterlingem. Odvetu v Londýně po necelé hodině hry slepenými zásahy rozhodli Agüero a Torres.

Právě Torres je vedle potrestaného Mendyho aktuálně jediným dlouhodobým absentérem bledě modrých, k dispozici totiž už je Sterling. Soupeř může počítat se svou největší hvězdou Wilfriedem Zahou, jen zpoza postranní čáry budou utkání sledovat Eze a Ferguson.

Pokyn k úvodnímu výkopu tohoto utkání na Etihad Stadium, který je naplánován na sobotní šestnáctou hodinu, dá sudí Andre Marriner. Tomu budou na čarách asistovat Adrian Holmes se Scottem Ledgerem, za videem pak bude přítomen Lee Mason.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Dias, Laporte, Cancelo - De Bruyne, Rodri, Silva - Jesus, Foden, Grealish
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Andersen, Guehi, Mitchell - Gallagher, Milivojević, McArthur - Olise, Edouard, Zaha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 9.10 - 24.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Chelsea FC  (sobota 16:00)
Vedoucí celek tabulky v sobotu odpoledne zavítá na půdu Newcastlu, kde se mu historicky vzato příliš nedaří. Tentokráte by ale cokoliv jiného než výhra hostujícího celku byla velkým překvapením - zatímco Chelsea se v posledních týdnech zase začíná prezentovat dominantními výkony, Newcastle se krčí na předposledním místě tabulky a stále čeká na první ligovou výhru v této sezóně.

Před čtrnácti dny přitom v táboře Magpies zavládla euforie - klub totiž koupili pohádkově bohatí majitelé ze Saudské Arábie, a tak se čeká, že tento tradiční klub ze severu Anglie čekají lepší časy. Na ty si ovšem fanoušci budou muset nějakou dobu počkat a především budou muset přežít letošní sezónu. Newcastle totiž získal pouhé čtyři body za remízy se Southamptonem, Leedsem, Watfordem a Crystal Palace a na nějaké rapidní zlepšení to zrovna nevypadá. Po prohře s Tottenhamem byl od týmu odvolán trenér Bruce, za něhož ještě nebyla nalezena náhrada.

Naopak v táboře Chelsea může být veselo. The Blues zvládli náročný start do ligové soutěže, ve kterém jim čáru přes rozpočet udělala akorát domácí ligová porážka s Manchesterem City, a po devíti duelech vedou tabulku. Výkony sice poměrně často nebyly optimální, nicméně parta kolem Azpilicuety konečně zvládá to, co jí v minulých letech tolik chybělo - totiž vyhrává zápasy, ve kterých je soupeř klidně tím lepším celkem na hřišti. Poslední dva týdny ale přinesly i herní zlepšení - Chelsea si doma nejprve hravě poradila s Malmö, následně rozdrtila i neškodný Norwich, proti kterému si Mason Mount připsal dokonce hattrick, načež v úterý zaznamenala šťastný postup po penaltovém rozstřelu do čtvrtfinále Ligového poháru. Thomas Tuchel tak bude jistě doufat, že si jeho svěřenci nastavenou laťku udrží i nadále.

Newcastlu se po karetním trestu vrací Jonjo Shelvey, k dispozici by už mohl také být brankář Martin Dúbravka. V táboře Chelsea se po krátkém pobytu na marodce vrací N'golo Kante, Andreas Christensen, Cesar Azpilicuety či Ruben Loftus-Cheek. Christian Pulišič už se konečně zapojil do plného tréninku, do sobotního duelu ale ještě nezasáhne, zatímco dvojice útočníku Timo Werner a Romelu Lukaku je zatím stále na marodce a Thomas Tuchel s nimi může počítat pravděpodobně až po listopadové reprezentační přestávce.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Darlow - Krafth, Lascelles, Clark - Manquillo, Hayden, Shelvey, Almirón, Ritchie - Callum Wilson, Saint-Maximin
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Mendy - Christensen, Thiago Silva, Rüdiger - James, Jorginho, Kanté, Chilwell - Mount, Havertz, Hudson-Odoi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.74 - 4.59 - 1.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Watford FC - Southampton FC  (sobota 16:00)
Watford předvedl minulý víkend parádní závěr zápasu na hřišti Evertonu, kde v posledních patnácti minutách nasázel rovnou čtyři branky a otočil zápas na konečných 5:2. Nový kouč Claudio Ranieri tak bude doufat, že jeho svěřenci na tento uragán ze závěru zápasu navážou i v sobotu odpoledne, kdy na vlastním stadiónu přivítají Southampton. Tomu se v letošní sezóně zatím také příliš nedaří, důkazem budiž prozatím jen jedna jediná ligová výhra.

Jak je u Watfordu zvykem, Sršně už letos stihly výměnu manažera. Xisco Muňoz sice se svým celkem uhrál v 7 zápasech ucházejících 7 bodů, ani to ho ale nezachránilo. Vedení Watfordu bylo nemilosrdné a na uvolněný post dosadilo zkušeného Claudia Ranieriho. Ten do nového angažmá vstoupil tím nejhorším možným způsobem, když na vlastním stánku schytal hrozivý debakl 0:5 od Liverpoolu. Minulý týden ale ukázal, že by se Watford mohl výrazně zlepšit, když překvapil na hřišti Evertonu, odkud si odvezl tři body po výhře 5:2.

Southampton od startu do sezóny určitě očekával víc. Svěřenci Ralpha Hasnehüttla zatím vyhráli jen jednou, když na domácím stadiónu zdolali trápící se Leeds. Svatí sice v lize prohráli jen třikrát, když nestačili v prvním kole na Chelsea, doma na Wolverhampton a naposledy podlehli na začátku října favorizované Chelsea, kterou ale zachraňoval až gólem v posledních pěti minutách Timo Werner. Jenže zároveň se jen jedenkrát radovali z výhry, zbylých pět duelů tak skončilo nerozhodně, kvůli čemu není bodové konto Svatých tak bohaté, jak by si kouč Hassenhüttl představoval.

Watford bude kvůli kartám postrádat útočníka Emmanuela Denise, mimo hru bude pravděpodobně také Kiko Femenia, zatímco Danny Rose už by mohl být k dispozici. Southamptonu bude chybět útočník Armando Broja, k dispozici nebude ani Jack Stephens, ovšem do sestavy už by se mohl vrátit James Ward-Prowse, který si již odpykal trest za vyloučení v zápase s Chelsea.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Ngakia, Troos-Ekong, Cathcart, Masina - Tufan, Sissoko, Kucka - Ismaila Sarr, King, Cucho
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Livramento, Bednarek, Salisu, Perraud - Ward-Prowse, Romeu - Walcott, Elyounoussi - Adams, Redmond
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.23 - 3.50 - 2.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Manchester United  (sobota 18:30)
Dva celky v ne zrovna nejlepším rozpoložení se střetnou v přímém souboji o pozice v tabulce. Tottenham se pokusí udržet v elitní šestce mimo jiné i před dotírajícím Manchesterem United, který už čtyřikrát v řadě nevyhrál.

Spurs si po dvou nezdarech v Konferenční lize a Premire League ve středu spravili náladu, když si odvezli tři body ze hřiště Burnley. O hubené vítězství se jediným gólem postaral po třech čtvrtinách Lucas. Stejným poměrem 1:0 přitom Kohouti o víkendu podlehli svému městskému konkurentovi z West Hamu, přičemž v podobném časovém úseku tehdy rozhodl Antonio.

Rudí ďáblové se vzpamatovávají z pořádně tvrdého direktu. Na domácí půdě schytali od svého úhlavního rivala Liverpoolu debakl 0:5, když se hattrickem blýsknul Salah a další branky přidali Keita s Jotou. V součtu se předchozím nezdarem proti Leicesteru tak Manchesterští obdrželi devět branek za dva zápasy, navíc v lize už čtyřikrát v řadě nevyhráli.

"Hráči jsou skuteční profesionálové. Dobří hráči, dobří lidé. Odvedou určitě své maximum. Často, když je tým kritizován, se hráči kousnou a vydávají ze sebe maximum. A to přesně se děje u nás. Máme tu dobré prostředí, vzájemně se respektujeme. V tomto klubu bez ohledu na okolnosti vždy vítězí kuráž, soudržnost, týmovost a sebevědomí. To tohle mužstvo má," snaží se uklidnit situaci často kritizovaný Ole Gunnar Solskjaer, jehož pozice zřejmě visí na vlásku.

Vzájemné zápasy jsou v posledních letech docela vyrovnanou záležitostí, byť poslední tři roky mají lehce navrch Red Devils. Ti z pěti zápasů třikrát zvítězili a jednou remizovali. Ta jediná porážka ovšem byla pořádně krutá, loni v říjnu na Old Trafford sice vedli po Fernandesově penaltě, nicméně už v desáté minutě Tottenham po gólech Ndombeleho a Sona vedl. Martialovo vyloučení pak vedlo ke dvěma zásahům Kanea a brankám Sona s Aurierem, které znamenaly konečný výsledek 1:6. United se odveta v dubnu povedla, leč po Sonově trefě tentokrát prohrávali oni. O obrat ve druhé půli se ale postarali Fred, Cavani a Greenwood.

Na straně Spurs zůstává mimo hru Sessegnon, do hry by se však mohli vrátit Alli s Winksem. Otazník ještě visí nad Gilem. Manchester United se musí obejít bez vykartovaného Pogby, pomoci jim ovšem může návrat Varaneho a Martiala.

Utkání na Old Trafford uzavře sobotní program, jeho výkop je naplánován na 18.30. Pokyn k němu dá sudí Stuart Attwell, jemuž budou na čarách asistovat Harry Lennard se Simonem Longem a za videem pak Darren England.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Emerson, Romero, Dier, Reguilón - Hojbjerg, Skipp - Moura, Ndombele, Son - Kane
Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay, Fred - Sancho, Fernandes, Rashford - Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.23 - 3.56 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC971123:322
2.Liverpool FC963027:621
3.Manchester City962120:420
4.West Ham United952216:1017
5.Brighton & Hove Albion94329:915
6.Tottenham Hotspur95049:1315
7.Manchester United942316:1514
8.Everton FC942315:1414
9.Leicester City942315:1514
10.Arsenal FC942310:1314
11.Wolverhampton Wanderers94149:913
12.Brentford FC933311:912
13.Aston Villa931513:1510
14.Watford FC931512:1710
15.Crystal Palace916211:149
16.Southampton FC91538:128
17.Leeds United91448:167
18.Burnley FC90457:154
19.Newcastle United904511:204
20.Norwich City90272:232

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (958)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele